Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
+34
Geta_63
Celya_f40
myky7robc
rocssanna
nicole24
pufulici
motad
Luisa1
dalisia
anc@
canadianca50
kamelia1707
Gabica
vishma
lostgirl
dandana
Rimmelle
Tache Marilena
onuca28
movsika
ancaanca
Lucia.BlueFlower
seandreea
nicoletanoni
ladybird
a.moscu
dorinamisov
corina_jga
Angelica18
pufoi
corina corina
AlinaJ.Bijoux
Dorulet
Giobsy
38 participanți
Pagina 5 din 12
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4714
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Re: Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
E atat de finut si delicat incat nu pot spune decat:bravo,Dora!!!!!!!

Angelica18- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1984
Varsta : 55
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 26/12/2009
Sunt frumoase globurile,Corina.Eu las globurile asa cum sunt,au deja modele,sunt stralucitoare si...mai ales, au o poveste fiecare.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Felicitari Pentru curaj, Anca.
Nu te lasa si o sa fi surprinsa de rezultat. Cu ce fir ai lucrat si in ce tehnica (ac sau suveica)? Rezultatul seamana un pic a ac sau crotat (frivolité cu croseta).
Nu te lasa si o sa fi surprinsa de rezultat. Cu ce fir ai lucrat si in ce tehnica (ac sau suveica)? Rezultatul seamana un pic a ac sau crotat (frivolité cu croseta).
Multumesc, Corina!
Am lucrat cu un fir cam gros din bumbac (il aveam prin casa...fara nume) si cu acul. Au iesit cam ciufulite
. Stiu, ac subtire si fir prea gros. Mi-a placut atat de mult ce am vazut pe aici incat nu am mai avut rabdare. Am luat ce am gasit prin casa si am pus in aplicare.
Am lucrat cu un fir cam gros din bumbac (il aveam prin casa...fara nume) si cu acul. Au iesit cam ciufulite

Fii pe pace... Trebuie sa fi vazut primele mele incercari. Dar tehnica ai prins-o si asta e mai important. Restul vine din mult exercitiu.
Exista cateva trucuri pentru ascunderea firelor. Daca nu le-ai gasit inca, spune-mi daca le vrei. E simplu de tot. Rabdare, tensiune egala de fiecare data, nu strange foarte tare nodurile pe ac (altfel nu poti trage firul ca sa inchizi elemetele)si incearca sa alegi acul in functie de grosimea firului.
Sunt curioasa sa vad mai mult.
Exista cateva trucuri pentru ascunderea firelor. Daca nu le-ai gasit inca, spune-mi daca le vrei. E simplu de tot. Rabdare, tensiune egala de fiecare data, nu strange foarte tare nodurile pe ac (altfel nu poti trage firul ca sa inchizi elemetele)si incearca sa alegi acul in functie de grosimea firului.
Sunt curioasa sa vad mai mult.
Orice sfat in plus este intotdeauna bine venit
In mare cam stiu cum sa ascund firele, dar desigur nu detin toate amanuntele, asa ca vreau sa stiu alele trucuri. Ai dreptate cu exercitiul. Desi am facut putine, pe parcursul lucrului mai invatam cate ceva..cum trebuie sa intorc modelul sa se aseze mai bine, cum sa inchei fiecare inel si brida. Sunt constienta ca mai am de invatat....si practicat.
O intrebare poate stupida. Suveica are in varf o croseta. Ce se face cu ea?

O intrebare poate stupida. Suveica are in varf o croseta. Ce se face cu ea?
Una cate una.
La frivolité cu acul eu faceam nod numai la inel, brida o strangeam bine, plasam acul, fixam bine prima jumatate de nod si incepeam urmatorul pas. Exista modele unde nu trebuie sa intorci lucrul dar, in marea majoritate, trebuie sa o faci.
Eu ascund firele asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] atunci cand lucrez cu acul (si daca, evident, nu lucrezi prea strans) sau asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pentru naveta/suveica.
Tema suveica... Exista o gramada de modele, fara varf, cu varf mai lung, cu croseta, lista e luuuunga, Croseta se foloseste pentru a trage firul fin picouri, spre exemplu. E infinit mai rapid lucrul cand ai croseta atasata la suveica, dar nu e musai.
La frivolité cu acul eu faceam nod numai la inel, brida o strangeam bine, plasam acul, fixam bine prima jumatate de nod si incepeam urmatorul pas. Exista modele unde nu trebuie sa intorci lucrul dar, in marea majoritate, trebuie sa o faci.
Eu ascund firele asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] atunci cand lucrez cu acul (si daca, evident, nu lucrezi prea strans) sau asa: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pentru naveta/suveica.
Tema suveica... Exista o gramada de modele, fara varf, cu varf mai lung, cu croseta, lista e luuuunga, Croseta se foloseste pentru a trage firul fin picouri, spre exemplu. E infinit mai rapid lucrul cand ai croseta atasata la suveica, dar nu e musai.
Multumesc, Corina!
Prima medoda am aplica-o.
Am vazut ca sunt o groaza de lectii. Uraaa, am materiale de vizionat si invatat:). Promit sa nu mai pun intrebari stupide si urmatoarea postare nu va mai fi "ciufulita".
Prima medoda am aplica-o.
Am vazut ca sunt o groaza de lectii. Uraaa, am materiale de vizionat si invatat:). Promit sa nu mai pun intrebari stupide si urmatoarea postare nu va mai fi "ciufulita".
Anca, nu exista intrebari stupide.
Cauta lectiile lui TutusMel sau RustiKate... ele lucreaza cu acul.
Pentru suveica, Karen Cabrera sau datDicken (in germana ultimul).
Spor la treaa.
Cauta lectiile lui TutusMel sau RustiKate... ele lucreaza cu acul.
Pentru suveica, Karen Cabrera sau datDicken (in germana ultimul).
Spor la treaa.
Corina, mama mea face frivolite dar n-a descoperit pana acum cum se face sa integreze bilutele in dantela. Exista cumva o unealta speciala? stii de unde se poate cumpara? ma poti ajuta cu mai multe detalii? Te rog frumoscorina_jga a scris:Una cate una.
multumesc anticipat
movsika- helper
-
Numarul mesajelor : 8
Varsta : 41
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 28/12/2011
Buna movsika.
Exista cate va modalitati de a lucra cu margele. Depinde mult de modul in care lucreaza, daca se lucreaza cu acul sau cu suveica. Daca imi spui cum lucreaza mama ta, iti pot da mai multe indicatii.
Pana una, alta, uita-te aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Este pentru lucrul cu suveica.
O creatoare americana a gasit o scula pentru tras margelele pe ata, un fel de ac special pentru broderia chinezeasca... cand gasesc fotografia, o postez... dar nu mi se pare esentiala.
Am gasit intre timp: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rusoaicele au o tehnica aparte pentru a pune margele in dantela.
Exista cate va modalitati de a lucra cu margele. Depinde mult de modul in care lucreaza, daca se lucreaza cu acul sau cu suveica. Daca imi spui cum lucreaza mama ta, iti pot da mai multe indicatii.
Pana una, alta, uita-te aici: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Este pentru lucrul cu suveica.
O creatoare americana a gasit o scula pentru tras margelele pe ata, un fel de ac special pentru broderia chinezeasca... cand gasesc fotografia, o postez... dar nu mi se pare esentiala.
Am gasit intre timp: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Rusoaicele au o tehnica aparte pentru a pune margele in dantela.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Iar acel cineva va fi foarte incantat de un asemenea fulg.
Angelica18- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1984
Varsta : 55
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 26/12/2009
Frumos de tot. Imi plac liniile astea epurate. Ti-a iesit de minune.
Cu margelutele astea, aproape transparente,are stralucirea turturilor.S-a dus deja,impreuna cu alte lucrusoare pentru impodobit bradul.
Dorulet- Atotcunoscător
-
onuca28- helper
-
Numarul mesajelor : 76
Varsta : 43
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 05/07/2010
Dorulet- Atotcunoscător
-
Atat de diafan! Mare noroc are nora ta. Sper ca ati avut un Craciun fericit si plin si ca v-ati bucurat unii de altii asa cum se cuvine.
Da,multumim,a fost totul bine,toti au fost bucurosi de darurile primite.Cred si sper ca la toate au fost sarbatori frumoase.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Cred ca se vad bine purtate.
Eu am comandat un fir nou, Lavsan,care se comporta destul de bine. Este firul cu care lucreaza rusoaicele in Ankars. Fiind poliester, nodurile sunt regulate, nu exista pericolul ca parte din culoare sa se piarda, obiectele sunt mai rezistente si au tinuta si stralucirea pe care o cautam.
Prima incercare a fost asta:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Iar acesta este un alt fir tot poliester:
Cerceii sunt gata deja:
Eu am comandat un fir nou, Lavsan,care se comporta destul de bine. Este firul cu care lucreaza rusoaicele in Ankars. Fiind poliester, nodurile sunt regulate, nu exista pericolul ca parte din culoare sa se piarda, obiectele sunt mai rezistente si au tinuta si stralucirea pe care o cautam.
Prima incercare a fost asta:
Iar acesta este un alt fir tot poliester:
Cerceii sunt gata deja:
Moscu,atunci cand incarci pozele,copiaza direct link-ul si apoi,la mesaj dai clic dreapta pe imagine si paste,ca sa se vada direct poza.Mare si frumoasa,ca lucrarile tale.
Corina,foarte frumoase,ata asta are intr-adevar tinuta,nu se modifica nici la spalat.
Corina,foarte frumoase,ata asta are intr-adevar tinuta,nu se modifica nici la spalat.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Pagina 5 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Lumanari sculptate manual
» Ornamente de Craciun - 6
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)