Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
+34
Geta_63
Celya_f40
myky7robc
rocssanna
nicole24
pufulici
motad
Luisa1
dalisia
anc@
canadianca50
kamelia1707
Gabica
vishma
lostgirl
dandana
Rimmelle
Tache Marilena
onuca28
movsika
ancaanca
Lucia.BlueFlower
seandreea
nicoletanoni
ladybird
a.moscu
dorinamisov
corina_jga
Angelica18
pufoi
corina corina
AlinaJ.Bijoux
Dorulet
Giobsy
38 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
Craciun si an nou cu fericire! Eu intru mai rar, dar am gasit in mail notificare! Da, eu si zilele trecute am lucrat tot frivolite, va pot ajuta cu drag. De exemplu mi-am facut cont pe open library.org si am tastat in casuta de search "tatting", in dreptul fiecarei carti disponibile la download exista optiunea READ. O poti deschide si in PDF si de acolo f usor merge descarcata. Sunt carti de la 1920, 1930.... comori nu altceva. Va trebuie un pic de engleza si sunteti stapanele acelor comori. In diagrame ds (double stich) este noduletul dublu de baza in frivolite, p (picot) este ochiul lung, rv (reverse) intoarce. Dupa sarbatori o sa fotografiez tot ce am lucrat si va postez aici! Eu am cartile in pdf dar nu stiu cum le-as putea trimite! Daca va hotarati o sa va mai dau niste link-uri de inspiratie. Sa aveti zile frumoase! Roxana
Rocssanna si Ladybird arata absolut senzational colierele voastre. Nu cunosc nimic despre aceasta tehnica insa ati reusit sa ma convingeti sa studiez subiectul...poate si incerc ceva.
Spor,
Spor,
nicole24- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/03/2012
Nicole
Eu am invatat aceasta tehnica acum doi ani fara sa fi stiut vreodata ca e posibil cu un ac si un fir de bumbac poti face asemenea minuni. Am si naveta dar nu imi este la-ndemana de folosit ca acul. Acele sunt din cele lungi, de cusut papusi, le gasesti pe net si pe canalul youtube sunt zeci de tutoriale care te invata pas cu pas sa lucrezi. Mai incolo, asa cum in orice proces creativ exista o cheie pe care o descoperi lucrand si iar lucrand (cu dragoste) avand acea cheie incepi chiar tu sa creezi noi modele!
Dantela frivolite este cu mult mai fina si mai somptuoasa decat cea crosetata fiind remarcata imediat ca un semn al bunului gust.
Sa ai spor si tu !
Roxana
Eu am invatat aceasta tehnica acum doi ani fara sa fi stiut vreodata ca e posibil cu un ac si un fir de bumbac poti face asemenea minuni. Am si naveta dar nu imi este la-ndemana de folosit ca acul. Acele sunt din cele lungi, de cusut papusi, le gasesti pe net si pe canalul youtube sunt zeci de tutoriale care te invata pas cu pas sa lucrezi. Mai incolo, asa cum in orice proces creativ exista o cheie pe care o descoperi lucrand si iar lucrand (cu dragoste) avand acea cheie incepi chiar tu sa creezi noi modele!
Dantela frivolite este cu mult mai fina si mai somptuoasa decat cea crosetata fiind remarcata imediat ca un semn al bunului gust.
Sa ai spor si tu !
Roxana
Am vizionat cateva video si ...wow..sunt incantata de ceea ce vad. Adevarate frumuseti.
nicole24- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/03/2012
Care este diferenta dintre un fir de bbc mercerizat si unul de bbc nemercerizat?Fie aleg un alt fir mai bine mercerizat, fie lucrez strans... a scris:
Ffff frumoase creatiile voastre.
Cred ca ma apuc si eu de dantelute din acestea.
myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Firul mercerizat e mai lucios,mai aspectuos.Dar conteaza sa fie un fir egal,sa iasa frumos nodurile.
Am si eu o multime de carti si reviste,dar modelele de cele mai multe ori mi le creez singura,mi se pare mai cinstit asa.De invatat am invatat cu foarte multi ani in urma,de la o colega si,de atunci n-am mai lasat naveta din mana.
Am si eu o multime de carti si reviste,dar modelele de cele mai multe ori mi le creez singura,mi se pare mai cinstit asa.De invatat am invatat cu foarte multi ani in urma,de la o colega si,de atunci n-am mai lasat naveta din mana.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4672
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Ma bucur,rocssanna,dar pune poze mai mari,sa se vada finetea lucraturii.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Nici aici nu vad poze

-
Dorulet- Atotcunoscător
-
Pe langa lucrurile minunate care le faci, imi place mult semnatura
Ce speriat e iepurasul

Ce speriat e iepurasul

Celya_f40- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1280
Varsta : 61
Localizare : Când pe ici, când pe colo
Data de inscriere : 20/02/2010
Celya,azi-maine inveti si tu,apoi sa vezi concurenta! 
(Iepuras?Eu am zis ca-i magarus
)

(Iepuras?Eu am zis ca-i magarus

Dorulet- Atotcunoscător
-
Dorulet....cred ca nu-i a buna! Sper sa nu se intample ceva rau azi, ca rad cu lacrimi ca proasta de cu buna dimineata! In alta pozitie, poate ca se vedea magarus, sau e imaginatia mea bolnava
De invatat, daaaaaa, nu incape indoiala, doar ca momentan sunt tare , tare ocupata cu alea, alea....stii tu !
Primul pas l-am facut, am suveicuta
Apoi nu mai scapi de mine, o sa ajungi sa te ascunzi

De invatat, daaaaaa, nu incape indoiala, doar ca momentan sunt tare , tare ocupata cu alea, alea....stii tu !
Primul pas l-am facut, am suveicuta

Apoi nu mai scapi de mine, o sa ajungi sa te ascunzi

Celya_f40- Maestru
-
Dorulet foarte finuţ guleraşul tău.
Cu câteva mărgeluţe mici devine un adevărat colier.
Cu câteva mărgeluţe mici devine un adevărat colier.
mlizeta- Expert
-
Numarul mesajelor : 923
Varsta : 53
Localizare : craiova
Data de inscriere : 19/06/2013
Dorulet- Atotcunoscător
-
Pare a fi simplu...da, e frumoooos! In mijloc floricelele au o margeluta rosie?
Celya_f40- Maestru
-
buna la toti, eu sunt Diana, sunt din Chisinau dar acum stau in lASI, sunt noua pe aici 
am invatat sa fac frivolite inca de pe bancile scolii, am avut si blog pe care m-ai apoi l-am lasat si un timp n-am impletit nimic, apoi iarasi m-am entuziasmat
recent am finisat 2 lucrari (din pacate aici in Romania nu gasesc ata potrivita, imi pare prea groasa ata cu care am lucrat...)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

am invatat sa fac frivolite inca de pe bancile scolii, am avut si blog pe care m-ai apoi l-am lasat si un timp n-am impletit nimic, apoi iarasi m-am entuziasmat

recent am finisat 2 lucrari (din pacate aici in Romania nu gasesc ata potrivita, imi pare prea groasa ata cu care am lucrat...)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
diana2014- helper
- Numarul mesajelor : 16
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 02/02/2014
diana, bun venit printre noi!
Exceptional, extraordinare mileurile tale, finut si corect executate, bravo cu felicitari.
Exceptional, extraordinare mileurile tale, finut si corect executate, bravo cu felicitari.
-
myky7robc, multumesc!!
da voi fetelor de unde va cumparati ata? poate sunt niste magazine online? la Iasi in magazinele unde am fost eu nu era mare diversitatea...
asa am o pofta de impletit ceva acuma si ma tem ca daca nu ma apuc repede sa-mi treaca )))
da voi fetelor de unde va cumparati ata? poate sunt niste magazine online? la Iasi in magazinele unde am fost eu nu era mare diversitatea...
asa am o pofta de impletit ceva acuma si ma tem ca daca nu ma apuc repede sa-mi treaca )))
diana2014- helper
diana2014- helper
Diana, felicitari! Foarte frumos ti-a iesit mileul!
Tache Marilena- Maestru
- Numarul mesajelor : 1418
Varsta : 55
Localizare : Campina
Data de inscriere : 10/01/2010
diana, felicitari
-
multumesc pentru cuvinte frumoase fetelor!
eu mi-am creat o mapa cu scheme pe care as vrea sa le fac (daca-i posibil as adauga aici vreo 2 mileuri facute de niste forumiste ruse) deci firele cu care-s lucrate mileurile sunt colorate in 2-3 culori, sau aceeasi culoare dar diferita intensitate, foarte frumos ies mileurile cu asa ata, sper sa gasesc prin Iasi sau daca nu data viitoare cand plec la Chisinau
eu mi-am creat o mapa cu scheme pe care as vrea sa le fac (daca-i posibil as adauga aici vreo 2 mileuri facute de niste forumiste ruse) deci firele cu care-s lucrate mileurile sunt colorate in 2-3 culori, sau aceeasi culoare dar diferita intensitate, foarte frumos ies mileurile cu asa ata, sper sa gasesc prin Iasi sau daca nu data viitoare cand plec la Chisinau

diana2014- helper
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti