Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
+34
Geta_63
Celya_f40
myky7robc
rocssanna
nicole24
pufulici
motad
Luisa1
dalisia
anc@
canadianca50
kamelia1707
Gabica
vishma
lostgirl
dandana
Rimmelle
Tache Marilena
onuca28
movsika
ancaanca
Lucia.BlueFlower
seandreea
nicoletanoni
ladybird
a.moscu
dorinamisov
corina_jga
Angelica18
pufoi
corina corina
AlinaJ.Bijoux
Dorulet
Giobsy
38 participanți
Pagina 10 din 12
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Re: Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
Stiu,Corina,stiu,nici nu cred ca ar putea.Acum trebuie sa fac un dream catch,ca e ziua surorii mele.Trebuie sa imi refac stocul, dupa targul de saptamana trecuta.Si ma tenteaza Ankars-ul,numai timp sa am.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4671
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Ai sa fi ocupata, de asta sunt sigura. Si mai stiu ca ce o sa iasa o sa fie fin, dantela de calitate facuta cu drag.
Si cu stocul ma zbat si eu. Ce am, sunt piese unice si acum, spre exemplu, vrea cineva cateva piese sa aiba de prezentat/vandut si trag sa le fac pana pleaca din Tenerife... Vorba ta, timp sa am...
Si cu stocul ma zbat si eu. Ce am, sunt piese unice si acum, spre exemplu, vrea cineva cateva piese sa aiba de prezentat/vandut si trag sa le fac pana pleaca din Tenerife... Vorba ta, timp sa am...
De unde cumparam acele pentru tatting?
Buna ziua, sper sa scriu in topicul care trebuie.
Vroiam sa povestesc si eu un pic despre incercarile mele de tatting. Am vazut cateva tutoriale si am vazut ca se lucreaza cu un ac lung dar nu mi-am imaginat ca sunt speciale pentru tatting si ca sunt de diverse marimi in acel moment, si intr-o zi intr-o mercerie am observat un ac lung si m-am gandit ca sigur pentru asta este, dar acul este foarte gros si imi ies ochiurile larg, in schimb am prins miscarea si parea ca merge Apoi am vazut tutoriale cu suveica, am cautat muuult una si am gasit in cele din urma, am cumparat-o dar e foarte foarte greu sa lucrez cu ea, pur si simplu nu reusesc. Am prins cat de cat miscarea dar nu reusesc sa fac mai mult de cerculete independente, am incercat de muuuulte ori.
Acum ca am povestit vroiam sa va rog daca imi puteti spune de unde se cumpara aceste ace? Mi-as dori mult sa invat si cred ca pentru incepatori suveica nu e potrivita.
Va rog sa ma contraziceti daca gresesc.
Multumesc
Vroiam sa povestesc si eu un pic despre incercarile mele de tatting. Am vazut cateva tutoriale si am vazut ca se lucreaza cu un ac lung dar nu mi-am imaginat ca sunt speciale pentru tatting si ca sunt de diverse marimi in acel moment, si intr-o zi intr-o mercerie am observat un ac lung si m-am gandit ca sigur pentru asta este, dar acul este foarte gros si imi ies ochiurile larg, in schimb am prins miscarea si parea ca merge Apoi am vazut tutoriale cu suveica, am cautat muuult una si am gasit in cele din urma, am cumparat-o dar e foarte foarte greu sa lucrez cu ea, pur si simplu nu reusesc. Am prins cat de cat miscarea dar nu reusesc sa fac mai mult de cerculete independente, am incercat de muuuulte ori.
Acum ca am povestit vroiam sa va rog daca imi puteti spune de unde se cumpara aceste ace? Mi-as dori mult sa invat si cred ca pentru incepatori suveica nu e potrivita.
Va rog sa ma contraziceti daca gresesc.
Multumesc
motad- helper
-
Numarul mesajelor : 2
Varsta : 37
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 07/08/2013
Motad, nu renunta la naveta in niciun caz, mai ales ca iti ies inelele, asta e partea cea mai grea! Cu acul, daca nu ai un ac potrivit pentru firul tau, e pacat de munca, nervi si material, pentru ca nu o sa iasa bine. In plus, o sa te limiteze in alegerea unor modele mai incolo.
Incepe cu un motiv simplu. incarca naveta si nu taia firul de la ghem. Incepe sa faci un inel, cu picourile lui cu tot; inchide-l. Intoarce lucrul astfel incat sa ai baza inelului in partea superioara.
Acum iei firul de la ghem si il pui pe partea superioara a mainii stangi (sper ca esti dreptace!), infasoara in jurul degetului mic cat sa nu scape de pe maina. Ia suveica si incepe sa faci aceleasi noduri duble... O sa iasa un arc. Intorci lucrul din nou. Lasa firul de pe ghem sa cada. Acum poti face din nou un cerc (numai cu naveta) pe care il poti uni cu cercul anterior. Sigur o sa-ti iasa!
Aici (https://www.youtube.com/user/datDicken/videos) videourile 2-4 au baza.
Cat despre ace... sunt destul de scumpe, cred ca le poti comanda pe net. Ideal este sa iei seturi de marimi diferite. Acele pentru papusi nu sunt destul de fine. Eu am inceput cu acul... Un ac de broderie a fost, ceva mai lung ... si am inceput cu un fir subtire (ca trebuia sa intre un urechea acului). Am renuntat la ac pentru ca nu imi placea dantela (nu era mereu foarte uniforma si avea mii de noduri unde nu le-as fi vrut) si pentru ca ma saturasem sa fac split ring cu acul... nu e placut deloc, scoate firul, pune firul...
Incepe cu un motiv simplu. incarca naveta si nu taia firul de la ghem. Incepe sa faci un inel, cu picourile lui cu tot; inchide-l. Intoarce lucrul astfel incat sa ai baza inelului in partea superioara.
Acum iei firul de la ghem si il pui pe partea superioara a mainii stangi (sper ca esti dreptace!), infasoara in jurul degetului mic cat sa nu scape de pe maina. Ia suveica si incepe sa faci aceleasi noduri duble... O sa iasa un arc. Intorci lucrul din nou. Lasa firul de pe ghem sa cada. Acum poti face din nou un cerc (numai cu naveta) pe care il poti uni cu cercul anterior. Sigur o sa-ti iasa!
Aici (https://www.youtube.com/user/datDicken/videos) videourile 2-4 au baza.
Cat despre ace... sunt destul de scumpe, cred ca le poti comanda pe net. Ideal este sa iei seturi de marimi diferite. Acele pentru papusi nu sunt destul de fine. Eu am inceput cu acul... Un ac de broderie a fost, ceva mai lung ... si am inceput cu un fir subtire (ca trebuia sa intre un urechea acului). Am renuntat la ac pentru ca nu imi placea dantela (nu era mereu foarte uniforma si avea mii de noduri unde nu le-as fi vrut) si pentru ca ma saturasem sa fac split ring cu acul... nu e placut deloc, scoate firul, pune firul...
A trecut ceva vreme de cand n-am mai trecut pe aici.Eu n-am lucrat niciodata cu acul,numai cu naveta,chiar daca era lucrata manual,in atelierul scolii.Abia dupa '89 am reusit sa-mi cumpar prima naveta din Cracovia.
Pentru ca e toamna,un semn de carte in culorile anotimpului:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pentru ca e toamna,un semn de carte in culorile anotimpului:
Dorulet- Atotcunoscător
-
Super delicat! Dar, te rog eu mult de tot: putem vedea si felicitarea? Cat se vede din ea spune deja mult despre cat de frmoasa este.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Superbe toate in special felicitarea!!!

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Imi place si mie foarte mult.Acum ma chinui cu un colier gri perlat,la care am de gand sa folosesc perle de Mallorca,dar nu prea imi ajung si trebuie sa improvizez,ca n-as mai vea sa fac iar o comanda de perle.Deocamdata l-am pus la dospit,poate sare scanteia intr-o clipa de inspiratie.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Fetelor, asa ceva...eu...
Tare sunt frumoase, si felicitari si colierul...
Felicitari!
Mi-am cumparat suveicuta, dar inca nu am indraznit sa incerc, prea sunt frumoase si elegante...uuuuf, ce-mi plac!
Abia astept sa vad noul colier Dorulet!

Tare sunt frumoase, si felicitari si colierul...

Mi-am cumparat suveicuta, dar inca nu am indraznit sa incerc, prea sunt frumoase si elegante...uuuuf, ce-mi plac!
Abia astept sa vad noul colier Dorulet!

Celya_f40- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1280
Varsta : 61
Localizare : Când pe ici, când pe colo
Data de inscriere : 20/02/2010
Dorulet- Atotcunoscător
-

Celya_f40- Maestru
-
Incredibil!!!!
Ce minunatii ies din mainile voastre!
Cu siguranta voi incerca sa fac si eu...poate-poate iese ceva. Daca nu ma descurc veti avea rabdare cu o incepatoare?
Felicitari tuturor fetelor si sa aveti spor
Edit: am revenit cu prima incercare ciufulita....

Cu siguranta voi incerca sa fac si eu...poate-poate iese ceva. Daca nu ma descurc veti avea rabdare cu o incepatoare?

Felicitari tuturor fetelor si sa aveti spor

Edit: am revenit cu prima incercare ciufulita....
pufulici- helper
-
Numarul mesajelor : 16
Varsta : 41
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 27/11/2011
Esti pe drumul cel bun,pufulici,continua!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Multumesc, Dorulet :)voi continua, ca mi-a intrat microbul in sange
O singura problema am.... apretatul. Am incercat cu aracet si apa, dar n-a mers, oricat de concentrat l-as face...
Ma duc sa iau fixativ de par special pentru asta... poate-poate

O singura problema am.... apretatul. Am incercat cu aracet si apa, dar n-a mers, oricat de concentrat l-as face...

pufulici- helper
-
Numarul mesajelor : 16
Varsta : 41
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 27/11/2011
Pufulici, ar trebui sa mearga cu aracet sau lipici lichd alb... Solutia asta functioneaza si pentru fire cu amestec sintetic. Eu, personal, incerc sa lucrez in asa fel incat sa nu am nevoie de apret. Fie aleg un alt fir mai bine mercerizat, fie lucrez strans... Mai fa o incercare... lasa dantela sa-si ia cata solutie vrea, nu te teme, se usuca, de obicei, transparent...
Dorulet- Atotcunoscător
-
Cata rabdare poti sa ai! Eu zic sa maresti farfurioara,dar mie imi place oricum.
Angelica18- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1984
Varsta : 54
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 26/12/2009
Ce super au iesit Dorulet!
Eu zic sa nai faci o canita pentru farfurioara asta mica si inca o farfurioara pentru canita mare, asa o sa ai doua seturi.
Sunt minunate!
Eu am facut un colier alb cu margele de sticla fatetate:
Este el simplu dar se aseaza foarte frumos la gat.
Eu zic sa nai faci o canita pentru farfurioara asta mica si inca o farfurioara pentru canita mare, asa o sa ai doua seturi.
Sunt minunate!
Eu am facut un colier alb cu margele de sticla fatetate:
Este el simplu dar se aseaza foarte frumos la gat.
Dorulet este dulce foc canita . Subscriu la ce a spus ladybird ..,. daca te incurca a doua canita , poti sa o trimiti la mine ca nu ma supar ...
nici colierul nu este de ici de colo ...
felicitari fetelor , tare ma m-ai roade invidia cand vad ce frumuseti lucrati .
nici colierul nu este de ici de colo ...
felicitari fetelor , tare ma m-ai roade invidia cand vad ce frumuseti lucrati .
Asa am facut,prin urmare am avut un set.Pe unul l-am expediat,mai am unul.Geta,in vestul tarii?Unde?

Dorulet- Atotcunoscător
-
Uf,ce praf e aici!Hai sa-l sterg,ca vine Craciunul si nu e frumos.Am facut un calendar pentru noul an, cu putin frivolite,cateva coronite,fulgi si decorul din hartie cu care am "imbracat"teava de gaz de pe casa scarii:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dorulet- Atotcunoscător
-
Cu stersul prafului...nu m-am lamurit
De altfel ai o imaginatie tare bogata, e tare frumos si ingenios calendarul tau

Celya_f40- Maestru
-
Si util as zice,Celya.Lipseste doar pixul,pe care l-am atasat dupa ce am facut poza.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Pagina 10 din 12 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12
Pagina 10 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti