Prajituri de casa (7)
+17
Alenia
valentinadof
mlizeta
tomari
LRodica
diada
MagdaMarin
myky7robc
MihaelaT
Giorgi
gaza
piciul
Admina
danniela
Dorulet
macanetu
flori de camp
21 participanți
Pagina 1 din 4
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Prajituri de casa (7)
Capitolele anterioare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]; [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link], [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
________________________________________________________-
O negresa neagra-neagra, cu reteta de brownie. A iesit foarte buna si super ciocolatoasa. Si dulceata de capsuni, o postez tot aici.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
________________________________________________________-
O negresa neagra-neagra, cu reteta de brownie. A iesit foarte buna si super ciocolatoasa. Si dulceata de capsuni, o postez tot aici.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
Ce femei vrednice!
flori de camp- Maestru
- Numarul mesajelor : 1124
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/02/2011
Re: Prajituri de casa (7)
Am facut un tort de mere in weekend si nu l-am pozat. Nu a iesit prea frumos, dar gustos! Am facut de Halloween turta dulce si am mai incerct inainte reteta. E super buna, ies fragede si tin asa, turtele dulci. Daca vreti sa faceti de Craciun, reteta AICI.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si briose de regim, cu faina integrala si stevia; placinta cu mere cu stevia in loc de zahar, pancakes sau clatite americane.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si briose de regim, cu faina integrala si stevia; placinta cu mere cu stevia in loc de zahar, pancakes sau clatite americane.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
Şi reţeta la brioşele cu făină integrală?
Eu am făcut ieri o "ruladă" cu mere care s-a mâncat imediat. Nu am reuşit să o rulez pra tare căci tava mea nu a fost potrivită pentru cantitatea de compoziţie, dar nu a mai comentat nimeni că nu era rulată, ci doar rotunjită.
Reţeta e extrem de simplă :
4 mere mari, curăţate de coajă şi date pe răzătoare, scurse de zeamă (dar nu de tot) cu 2 linguri de zahăr, scorţişoară, arome, coajă de lămâie, nuci,stafide după bunul plac. (Eu nu am pus decât arome momentan)
pandişpan : 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, jumătate linguriţă praf de copt
Se bat gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă făina în care s-a pus praful de copt şi apoi se incorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, amestecând pe verticală.
Se pun în tava tapetată cu coală de copt merele rase şi peste ele compoziţia de panidşpan şi se dă la cuptor 15-20 minute, până se rumeneşte. Imediat cum se scoate se răstoarnă pe un prosop curat (cu merele în sus) se dă coala la o parte şi se rulează cu prosopul, cât se doreşte de strâns. Se lasă la raăcit şi abia apoi se taie.
Compoziţia e cam multă pentru o tavă cam de mărimea unei coli A4 (cum am făcut eu) şi nu am putut să o rulez pentru că a fost stratul cam grosuţ şi eu nepricepută şa rulade. Iar celaltă tavă pe care o am era mult prea mare. Dar data viitoare fac compoziţie dublă şi pun în tava mare, Poate reuşesc să fac şi poze atunci.
Eu am făcut ieri o "ruladă" cu mere care s-a mâncat imediat. Nu am reuşit să o rulez pra tare căci tava mea nu a fost potrivită pentru cantitatea de compoziţie, dar nu a mai comentat nimeni că nu era rulată, ci doar rotunjită.
Reţeta e extrem de simplă :
4 mere mari, curăţate de coajă şi date pe răzătoare, scurse de zeamă (dar nu de tot) cu 2 linguri de zahăr, scorţişoară, arome, coajă de lămâie, nuci,stafide după bunul plac. (Eu nu am pus decât arome momentan)
pandişpan : 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, jumătate linguriţă praf de copt
Se bat gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă făina în care s-a pus praful de copt şi apoi se incorporează albuşurile bătute spumă cu un praf de sare, amestecând pe verticală.
Se pun în tava tapetată cu coală de copt merele rase şi peste ele compoziţia de panidşpan şi se dă la cuptor 15-20 minute, până se rumeneşte. Imediat cum se scoate se răstoarnă pe un prosop curat (cu merele în sus) se dă coala la o parte şi se rulează cu prosopul, cât se doreşte de strâns. Se lasă la raăcit şi abia apoi se taie.
Compoziţia e cam multă pentru o tavă cam de mărimea unei coli A4 (cum am făcut eu) şi nu am putut să o rulez pentru că a fost stratul cam grosuţ şi eu nepricepută şa rulade. Iar celaltă tavă pe care o am era mult prea mare. Dar data viitoare fac compoziţie dublă şi pun în tava mare, Poate reuşesc să fac şi poze atunci.
flori de camp- Maestru
- Numarul mesajelor : 1124
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/02/2011
macanetu- Senior
-
Numarul mesajelor : 585
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Data de inscriere : 11/07/2010
Re: Prajituri de casa (7)
macanetu, este extrem de simpla reteta, cred ca o s-o fac.
admina, vrei sa postezi reteta cu placinta aceea cu mere cu multa umplutura din poza?
admina, vrei sa postezi reteta cu placinta aceea cu mere cu multa umplutura din poza?
myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Macanetu, eu stim o reteta asemanatoare, tot de post. Un pachet margarina, o cana bors fiert, drojdie cat o nuca, 3LG zahar, praf sare, coaja lamaie, etc. Ieseu fragede de tot. Ale tale cum se pastreaza sau s-au mancat imediat?
Placinta are aluatul de la Jamila:Placinta dovleac. E un aluat placut ca textura, usor nisipos, dar se lucreaza greu.
De obicei fac reteta asta si ies fragede aluaturile: o cana ulei, o cana de apa, drojdie (acum gasesc doar uscata, cam o lingurita plina, daca e proaspata, cat o nuca), zahar, praf sare, razatura lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat maleabil, se ia usor de pe mana. La umplutura am ras merele pe feliatorul de la razatoare si le-am calit inainte.
Azi dimineata am facut clatite americane (pancakes), dupa amiaza fursecuri cu cacao. O sa revin cu poze, ca e a doua oara cand am facut reteta asta (de pe site-ul Wilton) si e foarte buna.
Placinta are aluatul de la Jamila:Placinta dovleac. E un aluat placut ca textura, usor nisipos, dar se lucreaza greu.
De obicei fac reteta asta si ies fragede aluaturile: o cana ulei, o cana de apa, drojdie (acum gasesc doar uscata, cam o lingurita plina, daca e proaspata, cat o nuca), zahar, praf sare, razatura lamaie si faina cat cuprinde sa iasa un aluat maleabil, se ia usor de pe mana. La umplutura am ras merele pe feliatorul de la razatoare si le-am calit inainte.
Azi dimineata am facut clatite americane (pancakes), dupa amiaza fursecuri cu cacao. O sa revin cu poze, ca e a doua oara cand am facut reteta asta (de pe site-ul Wilton) si e foarte buna.
Re: Prajituri de casa (7)
Ies si astea super bune Admina , cred ca stau de voie zile bune fara sa aiba nimic....dar la cine ????????
Cu aluatul acesta merge sa faci si placinta cu mere sau cu branza .
Cu aluatul acesta merge sa faci si placinta cu mere sau cu branza .
macanetu- Senior
-
Numarul mesajelor : 585
Varsta : 50
Localizare : Rm.Valcea
Data de inscriere : 11/07/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Le pun pe toate aici, ca e mai simplu. Dulciurile din ultima vreme, la ele ma refer.
Tort amandina
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Iaurt inghetat si inghetata de ciocolata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Banana bread sau paine cu banane, de fapt un chec cu banane, o bunatate aromata, cum raman banane coapte, fac repede asa ceva
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cupcakes, niste briose cu o crema de unt deasupra (icing parca)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Waffle sau vafe belgiene, o bunatate la micul dejun. Am facut vreo 9 azi dimineata, sunt si mari.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fursecurile cu presa de la Wilton, cu reteta lor de pe site. In 3 transe, ies cam 120 bucati odata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tort amandina
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Iaurt inghetat si inghetata de ciocolata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Banana bread sau paine cu banane, de fapt un chec cu banane, o bunatate aromata, cum raman banane coapte, fac repede asa ceva
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Cupcakes, niste briose cu o crema de unt deasupra (icing parca)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Waffle sau vafe belgiene, o bunatate la micul dejun. Am facut vreo 9 azi dimineata, sunt si mari.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fursecurile cu presa de la Wilton, cu reteta lor de pe site. In 3 transe, ies cam 120 bucati odata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
O...avalansa de bunatati!
Azi cred ca fac si eu ceva fursecuri.
Azi cred ca fac si eu ceva fursecuri.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4793
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Superbe!!!! Si multumesc de raspuns despre presa!!
Saptamana asta o sa fac si eu cu forme taiate, puse in cutii si la frigider, la mine e cald 29 grd in bucatarie, nu tin altfel.
Saptamana asta o sa fac si eu cu forme taiate, puse in cutii si la frigider, la mine e cald 29 grd in bucatarie, nu tin altfel.
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Postez aici o Pasca fara aluat, una dintre ele e cu stafide si alta cu chipsuri de ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Parfait de mango si de ciocolata:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tort care se vroia pentru ziua fetei, saratorita inainte putin, dar l-am dedicat soacrei, ca se pensioneaza. E blat si diplomat de ciocolata, retete de pe blogul Lissei.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Parfait de mango si de ciocolata:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Tort care se vroia pentru ziua fetei, saratorita inainte putin, dar l-am dedicat soacrei, ca se pensioneaza. E blat si diplomat de ciocolata, retete de pe blogul Lissei.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
Foarte apetisante! Cred ca le-ati mancat dintr-o inghititura...precum lupul sarmalele puse de capra cu trei iezi!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Doamne,in ce fel arata!
Cred ca mi-e foame rau de tot!
Cred ca mi-e foame rau de tot!
gaza- Junior
-
Numarul mesajelor : 371
Varsta : 49
Localizare : pe aici
Data de inscriere : 19/12/2009
Re: Prajituri de casa (7)
Doamne iarta-ma ,ce de pofte !
Giorgi- Maestru
- Numarul mesajelor : 1226
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 16/03/2010
Prăjitura "Boema"
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
De mult am vrut să fac această prăjitură, aşa că am căutat reţeta şi am ales-o pe cea de pe blogul Mihaelei, dar am modificat reţeta pe ici, pe colo.
Ingrediente:
Blat: 5 ouă mărişoare, 6 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 2 linguri pline de cacao neagră, 5 linguri de făină, 1 praf de copt;
Crema: 200 g ciocolată amăruie, 250 ml frişcă lichidă;
Fondant: 150 ml apă, 300 g zahăr, 2 linguri miere, 50 g ciocolată amăruie;
Sirop: 200 ml apă, 150 g zahăr;
Ornat: 250 ml frişcă lichidă, 1 lingură smântână.
Mod de preparare:
Blat: Amestecăm făina cu cacaua şi praful de copt. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se mixează până devin o spumă consistentă şi se adaugă zahărul treptat până obţinem o spumă tare şi lucioasă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, se adaugă peste spuma de albuşuri şi se mixează la viteză mică până se omogenizează compoziţia.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaua şi se amestecă uşor cu o spatulă sau linguă de lemn, de jos în sus.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Compoziţia se toarnă într-o tavă 25/35 tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de 25-30 minute. Eu am făcut testul cu scobitoarea pentru siguranţă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Blatul se lasă la răcit.
Crema: Frişca se pune într-un vas pe aburi, când e caldă se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă până devine fluidă şi se apropie de punctul de fierbere. Nu se fierbe! Se lasă să se răcorească şi se dă la congelator timp de 1 oră după care se mixează. Eu am adăugat şi 2 linguri din frişca pregătită pentru ornat.
Siropul: Zahărul se caramelizează până devine auriu, se tornă cu grijă apa şi se fierbe până se dizolvă zahărul. Siropul se lasă la răcit. Am pus într-o ceşcuţă 3 linguri de sirop pentru că avem nevoie la fondant.
După ce s-a răcit blatul se curăţă coaja de deasupra, se taie în pătrate cât de cât egale şi se însiropează.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fondant: Apa şi zahărul se pun la fiert la foc mic. Eu am pus într-un vas mai adânc pentru că Miha scria să fim atenţi la stropii fierbinţi care sar în timp ce se mixează. Am amestecat din când în când. Din momentul în care începe să fiarbă se lasă pe foc timp de 15 minute. Se adaugă mierea şi se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc şi se mixează la viteza cea mai mare până se îngroaşă şi se albeşte.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am adăugat siropul de zahăr caramel şi ciocolata şi am pus vasul pe foc amestecând continuu până devine fluid.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pe măsură ce glazurăm fiecare bucată de blat, fondantul s-a întârit, dar l-am pus din nou pe foc până a devenit fluid şi am glazurat mai departe.
Peste fondant am şpriţat câte un moţ de cremă de ciocolată şi apoi de frişcă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
De mult am vrut să fac această prăjitură, aşa că am căutat reţeta şi am ales-o pe cea de pe blogul Mihaelei, dar am modificat reţeta pe ici, pe colo.
Ingrediente:
Blat: 5 ouă mărişoare, 6 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 2 linguri pline de cacao neagră, 5 linguri de făină, 1 praf de copt;
Crema: 200 g ciocolată amăruie, 250 ml frişcă lichidă;
Fondant: 150 ml apă, 300 g zahăr, 2 linguri miere, 50 g ciocolată amăruie;
Sirop: 200 ml apă, 150 g zahăr;
Ornat: 250 ml frişcă lichidă, 1 lingură smântână.
Mod de preparare:
Blat: Amestecăm făina cu cacaua şi praful de copt. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se mixează până devin o spumă consistentă şi se adaugă zahărul treptat până obţinem o spumă tare şi lucioasă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, se adaugă peste spuma de albuşuri şi se mixează la viteză mică până se omogenizează compoziţia.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi cacaua şi se amestecă uşor cu o spatulă sau linguă de lemn, de jos în sus.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Compoziţia se toarnă într-o tavă 25/35 tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit, la foc mic, timp de 25-30 minute. Eu am făcut testul cu scobitoarea pentru siguranţă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Blatul se lasă la răcit.
Crema: Frişca se pune într-un vas pe aburi, când e caldă se adaugă ciocolata ruptă bucăţele şi se amestecă până devine fluidă şi se apropie de punctul de fierbere. Nu se fierbe! Se lasă să se răcorească şi se dă la congelator timp de 1 oră după care se mixează. Eu am adăugat şi 2 linguri din frişca pregătită pentru ornat.
Siropul: Zahărul se caramelizează până devine auriu, se tornă cu grijă apa şi se fierbe până se dizolvă zahărul. Siropul se lasă la răcit. Am pus într-o ceşcuţă 3 linguri de sirop pentru că avem nevoie la fondant.
După ce s-a răcit blatul se curăţă coaja de deasupra, se taie în pătrate cât de cât egale şi se însiropează.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fondant: Apa şi zahărul se pun la fiert la foc mic. Eu am pus într-un vas mai adânc pentru că Miha scria să fim atenţi la stropii fierbinţi care sar în timp ce se mixează. Am amestecat din când în când. Din momentul în care începe să fiarbă se lasă pe foc timp de 15 minute. Se adaugă mierea şi se mai fierbe 5 minute. Se ia de pe foc şi se mixează la viteza cea mai mare până se îngroaşă şi se albeşte.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am adăugat siropul de zahăr caramel şi ciocolata şi am pus vasul pe foc amestecând continuu până devine fluid.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pe măsură ce glazurăm fiecare bucată de blat, fondantul s-a întârit, dar l-am pus din nou pe foc până a devenit fluid şi am glazurat mai departe.
Peste fondant am şpriţat câte un moţ de cremă de ciocolată şi apoi de frişcă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
mihaela, arata fenomenal si gustul cred ca e la fel!
Esti un veritabil cofetar.
Esti un veritabil cofetar.
myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Mulţumesc, myky7robc!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, 1 vârf de cuţit sare, 9 linguri zahăr+ 4 linguri pentru vişine, 9 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 lingură cacao, 1/2 kg vişine
Mod de preparare: Spălăm vişinele, le curăţăm de sâmburi şi le amestecăm cu cele 4 linguri de zahăr. Le lasăm să stea aproximativ 1 oră şi jumătate amestecând din când în când.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Pornim cuptorul pentru a se încălzi. Eu îl pun la început pe treapta 2 unde temperatua ajunge la 280 de grade şi reduc la treapta 1 (170-180 grade) înainte să introduc prăjitura în cuptor. Deh, mi-am luat aragaz nou unde ştiu temperatura pe trepte.
Scurgem vişinele de sirop.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri punem cele 6 linguri de apă rece, praful de sare şi mixăm până se obţine o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul mixând la viteză mare până spuma devine lucioasă şi tare.
Gălbenuşurile, uleiul, esenţa de vanilie şi o lingură de spumă de albuşuri le mixăm bine până creşte în volum. Turnăm compoziţia peste spuma de albuşui şi mixăm la viteză mică până se omogenizează.
Peste compoziţie cernem făina şi amestecă uşor, de jos în sus, pentru a se omogeniza. 80% din compoziţie o turnăm într-o tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt. În restul compoziţiei adaugăm cacaua amestecată cu 2 linguri de apă fierbinte sau lapte. Amestecăm şi distribuim peste compoziţia albă. Cu o lingură am trasat linii în diferite direcţii pentru a se amesteca cu compoziţia albă. Aşezăm vişinele peste blat şi introducem tava în cuptor pentru 25-30 de minute (în funcţie de cuptor) la 180 de grade. Se testează cu o scobitoare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Prăjitură cu vişine
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri apă, 6 linguri ulei, 1 vârf de cuţit sare, 9 linguri zahăr+ 4 linguri pentru vişine, 9 linguri făină, 1 linguriţă praf de copt, 1 fiolă esenţă de vanilie, 1 lingură cacao, 1/2 kg vişine
Mod de preparare: Spălăm vişinele, le curăţăm de sâmburi şi le amestecăm cu cele 4 linguri de zahăr. Le lasăm să stea aproximativ 1 oră şi jumătate amestecând din când în când.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Pornim cuptorul pentru a se încălzi. Eu îl pun la început pe treapta 2 unde temperatua ajunge la 280 de grade şi reduc la treapta 1 (170-180 grade) înainte să introduc prăjitura în cuptor. Deh, mi-am luat aragaz nou unde ştiu temperatura pe trepte.
Scurgem vişinele de sirop.
Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste albuşuri punem cele 6 linguri de apă rece, praful de sare şi mixăm până se obţine o spumă tare. Adăugăm treptat zahărul mixând la viteză mare până spuma devine lucioasă şi tare.
Gălbenuşurile, uleiul, esenţa de vanilie şi o lingură de spumă de albuşuri le mixăm bine până creşte în volum. Turnăm compoziţia peste spuma de albuşui şi mixăm la viteză mică până se omogenizează.
Peste compoziţie cernem făina şi amestecă uşor, de jos în sus, pentru a se omogeniza. 80% din compoziţie o turnăm într-o tavă 20/30 cm tapetată cu hârtie de copt. În restul compoziţiei adaugăm cacaua amestecată cu 2 linguri de apă fierbinte sau lapte. Amestecăm şi distribuim peste compoziţia albă. Cu o lingură am trasat linii în diferite direcţii pentru a se amesteca cu compoziţia albă. Aşezăm vişinele peste blat şi introducem tava în cuptor pentru 25-30 de minute (în funcţie de cuptor) la 180 de grade. Se testează cu o scobitoare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa (7)
nu pot sa zic decat oauuu..uu, mmm.mmmm!
myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010
Re: Prajituri de casa (7)
Super Mihaela, o reteta si pentru incepatori ca mine! acum incep sa le mai inteleg si eu. Desi as manca ceva dulce, rezist eroic si nu fac nimc, 2 luni de practica la cofetari, o sa mi se acreasca de dulce....
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Re: Prajituri de casa (7)
Succes sper sa faci practica nu ca mine la cursul de bucătar nu am învățat decat rasol de vita si omleta cu crenvurști . Si am dat si 550 ron in 2008 .
Re: Prajituri de casa (7)
Mulţumesc!
Diada, să ştii că şi eu mănânc puţine prăjituri, asta cu vişine sau am mâncat, nu am glumit, mi-a plăcut şi Boema că nu-s aşa dulci, dar în rest nu mă omor. Îmi place să fac pentru ai mei. Eu prefer o tablă de ciocolată cu alune şi stafide sau doar cu alune de pădure. Mănânc una cât ai clipi şi chiar sunt mare mâncătoare de ciocolată...
Diada, să ştii că şi eu mănânc puţine prăjituri, asta cu vişine sau am mâncat, nu am glumit, mi-a plăcut şi Boema că nu-s aşa dulci, dar în rest nu mă omor. Îmi place să fac pentru ai mei. Eu prefer o tablă de ciocolată cu alune şi stafide sau doar cu alune de pădure. Mănânc una cât ai clipi şi chiar sunt mare mâncătoare de ciocolată...
Re: Prajituri de casa (7)
ooo, la mine nici ai mei nu mananca maxim un chec cu 2 oua in rest ciocolata amara si inghetata. Am scapat!
Magda, la noi este curs pe fonduri europene si cica avem atat de multa materie prima ca nu se stie daca ne ajung 2 luni sa o consumam, la 13 persoane! Nu am platit nimic, ne-a luat cu "japca" de la somaj. Adica daca refuzam cursul, pierdeam somajul.
Dar, am aflat ca se face in oras si curs de croitorie, la partida romilor! dupa ce il termin pe-asta poate prind si acolo, este tot pe fonduri. Acolo sper sa invat ceva.... Si cica nu e nici un rom
Magda, la noi este curs pe fonduri europene si cica avem atat de multa materie prima ca nu se stie daca ne ajung 2 luni sa o consumam, la 13 persoane! Nu am platit nimic, ne-a luat cu "japca" de la somaj. Adica daca refuzam cursul, pierdeam somajul.
Dar, am aflat ca se face in oras si curs de croitorie, la partida romilor! dupa ce il termin pe-asta poate prind si acolo, este tot pe fonduri. Acolo sper sa invat ceva.... Si cica nu e nici un rom
_________________
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia cautare in forum. Poate deja aveti raspuns![Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
___________________
handmade blog/ geantahandmade/MERCERIE
Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
Subiecte similare
» Prajituri de casa(3)
» Prajituri de casa(4)
» Prajituri de casa (5)
» Prajituri de casa...
» Prajituri de casa(2)
» Prajituri de casa(4)
» Prajituri de casa (5)
» Prajituri de casa...
» Prajituri de casa(2)
Pagina 1 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier 24 Apr 2024, 7:57 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Dum 21 Apr 2024, 7:22 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Retuș bluziță de dantela
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Curățenie în dulap
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Jucarii crosetate
Dum 24 Mar 2024, 9:18 am Scris de LRodica
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin