Prajituri de casa(2)
+67
kitty_1973
stoy
mimiady63
Uca
AKD
costyna1
denis21
cris_27
Gianina4ever
ciransa
bubu85
aurishta
Nicoleta Irimescu
ragazza
dorina64
emi
ikuta
iolanda evelina
LYNDA
carmenco
margelutamea
katyP
MarianaCr
codruta-cosmina
Bianka7
Lucia.BlueFlower
aurelia.c
julix_2007
melus
carolina-bubulina
PAULA CONSTANTIN
lucyka
Karina33
mariaz_09
margot
firicel
EuIrinuca
Hanico
danyelyta28badea
ionela stefan
Steluzza
manuela29
florentina69
ladybird
mykya
cosmeticeladys
violetas
Gabiuta
lora
SilviaDumitrescu
arielas
AlinaJ.Bijoux
rivka
MihaelaT
Admina
solmizel
adelina24
mami jeni
Marry
mnarcisa
ivanoiuadela9
MagdaMarin
zylv
Giobsy
ema
canadianca50
amoni
71 participanți
Pagina 1 din 12
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Prajituri de casa(2)
Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Vin 22 Oct 2010, 8:42 pm, editata de 1 ori (Motiv : separat capitole)
Re: Prajituri de casa(2)
Amoni , frumoase gogosele , Le poti umple si cu budinca de vanilie sau ce budinca vrei ! Nu dispera aici fetele sint specialiste si te ajuta pe etape cu ori ce reteta .
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Prajituri de casa(2)
Am incerca eu sa fac de toate dar nu imi iese nici o data nimic in afara de clatite si gogosi nu stiu sa fac si nici nu mai incerc ca nu iese nimic......ms mult
Re: Prajituri de casa(2)
Amoni nu dispera Cite a mai mincat ciinele meu stricate de mine Tot asa incercate si nereusite
Uite ca ma poti invata si tu pe mine ceva ce nu-mi iese niciodata: gogosi umplute cu brinza Mereu se desfac si curge brinza in uleiul de prajit
Uite ca ma poti invata si tu pe mine ceva ce nu-mi iese niciodata: gogosi umplute cu brinza Mereu se desfac si curge brinza in uleiul de prajit
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Re: Prajituri de casa(2)
Un dulce simplu si usor de facut, pentru acest sfarsit de saptamana:
Tort de zahar ars
1.In forma in care se coace tortul se topesc 200 g zahar si se glazureaza peretii formei (atentie sa nu faceti buba cu zaharul topit);
2. Blatul:
Se bat spuma tare 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga pe rand 5 linguri de faina si apoi 5 galbenuse batute putin. Se adauga un praf de copt si un zahar vanilat si se amesteca usor, de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma de albusuri.
3. Crema:
Se bat 4 oua intregi cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga 750 ml lapte si se omogenizeaza.
Peste glazura de zahar ars cu care a fost tapetata forma se toarna compozitia de lapte si oua (crema), iar deasupra se toarna cu grija compozitia de pandispan (blatul).
In timpul coacerii se formeaza un strat de blat deasupra si un strat de crema de zahar ars la baza formei.
Se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora, sau faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit in forma in care s-a copt.
Atentie: scoateti tortul din forma doar dupa racirea completa.
Rasturnati tortul din tava pe un platou cu margini de minim 2 cm, deoarece dupa racire zaharul ars se transforma in sirop.
Este delicios
Tortul poate fi imbracat in frisca si felii de fructe sau poate fi savurat simplu.
Sa aveti spor si pofta!
Tort de zahar ars
1.In forma in care se coace tortul se topesc 200 g zahar si se glazureaza peretii formei (atentie sa nu faceti buba cu zaharul topit);
2. Blatul:
Se bat spuma tare 5 albusuri cu 5 linguri de zahar, se adauga pe rand 5 linguri de faina si apoi 5 galbenuse batute putin. Se adauga un praf de copt si un zahar vanilat si se amesteca usor, de sus in jos, pentru a nu se lasa spuma de albusuri.
3. Crema:
Se bat 4 oua intregi cu 2 linguri de zahar, apoi se adauga 750 ml lapte si se omogenizeaza.
Peste glazura de zahar ars cu care a fost tapetata forma se toarna compozitia de lapte si oua (crema), iar deasupra se toarna cu grija compozitia de pandispan (blatul).
In timpul coacerii se formeaza un strat de blat deasupra si un strat de crema de zahar ars la baza formei.
Se da la cuptor pentru aproximativ 1 ora, sau faceti testul cu scobitoarea.
Dupa ce s-a copt se lasa la racit in forma in care s-a copt.
Atentie: scoateti tortul din forma doar dupa racirea completa.
Rasturnati tortul din tava pe un platou cu margini de minim 2 cm, deoarece dupa racire zaharul ars se transforma in sirop.
Este delicios
Tortul poate fi imbracat in frisca si felii de fructe sau poate fi savurat simplu.
Sa aveti spor si pofta!
_________________
GiobsySoulMade.wordpress
Giobsy Soul Made Crochet
Re: Prajituri de casa(2)
uitasem de tortul asta.daca nu as fi facut ieri crema de zahar ars,pe weekend as fi facut tortul.
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 52
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
Re: Prajituri de casa(2)
Azi am gatit pentru turta de maine si nu numai.
Am facut 2 negrese cu glaszura de ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si un tort cam desucheat care in final din cauza insiroparii pea mari s-a deformat.
E blat cumparat si vazand ca e consistenta checului(e Nr 1 romanesc nu strain)am considerat ca se insiropeaza.
Si nu trebuia
Acum voi vedea maine ce si cum.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am facut 2 negrese cu glaszura de ciocolata.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si un tort cam desucheat care in final din cauza insiroparii pea mari s-a deformat.
E blat cumparat si vazand ca e consistenta checului(e Nr 1 romanesc nu strain)am considerat ca se insiropeaza.
Si nu trebuia
Acum voi vedea maine ce si cum.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Prajituri de casa(2)
Amoni vreau şi eu gogoşele ca ale tale , tu le ai făcut ? La noi doar la cofetărie am văzut asemenea gogoşi , sunt tăiate pe jumătate iar la mijloc au frişcă .
Re: Prajituri de casa(2)
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
In tuci si ulei cit sa acopere o jumatat de gogoasa
Daca vrei sa le umpli faci o gaura in mijlocul gogoasei si o umpil cu ala de ornat tortul ......sa aveti pofta
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.
In tuci si ulei cit sa acopere o jumatat de gogoasa
Daca vrei sa le umpli faci o gaura in mijlocul gogoasei si o umpil cu ala de ornat tortul ......sa aveti pofta
Re: Prajituri de casa(2)
Giobsy deja am pus citeva kilograme
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Narcisa deja Crema de zahar e preferata familiei mele tre sa fac si eu
Marry- Expert
-
Numarul mesajelor : 960
Varsta : 61
Localizare : Arad
Data de inscriere : 20/01/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Incercati si reteta mea de placinta cu iaurt. Nu o sa va para rau
-1 pachet foi de placinta
- o galetusa de 1.5 l iaurt
- 2-3 linguri branza dulce
- 2 linguri faina
- 2 linguri gris
- 8 oua
- 13-14 linguri zahar
- stafide
- 2 plicuri zahar vanilat
- smantana
Se bat ouale intregi cu zaharul. Se adauga iaurtul si se mai bate putin. Se pune faina, grisul si zaharul vanilat si apoi 2-3 linguri de smantana.
Se unge o tava cu ulei, se pun foile de placinta ( cat de multe doriti), fiecare foaie se unge cu ulei. Se toarna iaurtul, se pun stafidele si apoi restul de foi unse cu ulei. Deasupra se toarna 2 oua batute cu 2 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 2- 3 linguri de smantana. Se coace la foc potrivit. Se lasa la racit in tava, apoi se taie.
-1 pachet foi de placinta
- o galetusa de 1.5 l iaurt
- 2-3 linguri branza dulce
- 2 linguri faina
- 2 linguri gris
- 8 oua
- 13-14 linguri zahar
- stafide
- 2 plicuri zahar vanilat
- smantana
Se bat ouale intregi cu zaharul. Se adauga iaurtul si se mai bate putin. Se pune faina, grisul si zaharul vanilat si apoi 2-3 linguri de smantana.
Se unge o tava cu ulei, se pun foile de placinta ( cat de multe doriti), fiecare foaie se unge cu ulei. Se toarna iaurtul, se pun stafidele si apoi restul de foi unse cu ulei. Deasupra se toarna 2 oua batute cu 2 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 2- 3 linguri de smantana. Se coace la foc potrivit. Se lasa la racit in tava, apoi se taie.
mami jeni- helper
- Numarul mesajelor : 61
Localizare : ploiesti
Data de inscriere : 13/07/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Am facut aseara Spirale cu mere . Au iesit nemaipomenite . S-au mancat atat de repede ca nu am avut timp sa le pozez .
Pentru aluat:
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Pentru glazura:
150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul. Se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula de ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent.
Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut, asa ca se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 0,8-1 cm, se unge fara zgarcenie cu ulei pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti , ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila . Se acopera "bila" de aluat cu o folie alimentara si se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi operatia se repeta identic inca o data si se lasa din nou aluatul in repaus, la temperatura bucatariei, pret de 10-15 minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm pe care se repartizeaza uniform compozitia cu mere si stafide. Se pliaza aluatul in trei, pe latura cea mai lunga.
Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade. Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute (sau pana se rumenesc frumos, depinde si de cuptor). Cat timp spiralele cu mere si stafide sunt in cuptor, se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile fierbinti, imediat ce se scot de la copt.
Se fac foarte repede si se mananca la fel . Poze gasiti pe net si mi-au iesit ca in pozele prezentate acolo . Diseara am iar comanda ( de la fetele mele ) . sper sa salvez cateva si sa vi le arat .
Pentru aluat:
450 de grame de faina
1 ou
40 ml ulei
220 ml iaurt
100 de grame de zahar
1 praf de sare
1 zahar vanilat
7 grame de drojdie deshidratata
ulei pentru uns aluatul
Pentru umplutura:
3 mere curatate si taiate in cuburi
2 linguri de stafide
3 linguri de zahar
1 lingura de amidon
1 lingurita rasa de scortisoara
1 galbenus pentru finisat
Pentru glazura:
150 de grame de zahar pudra
zeama de lamaie
Mod de preparare:
Din toate ingredientele specifice se framanta aluatul. Se aseaza intr-un vas uns cu o pelicula de ulei si se lasa la crescut intr-un loc caldut si ferit de curent.
Merele taiate cubulete se calesc, impreuna cu stafidele si zaharul. Cand lasa zeama se adauga amidonul amestecat cu 2-3 linguri de apa rece. Se amesteca si se lasa sa dea un clocot. Se presara scortisoara si se amesteca din nou. Se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp aluatul a crescut, asa ca se rastoarna pe planul de lucru uns cu ulei, se intinde intr-o foaie rotunda groasa de aproximativ 0,8-1 cm, se unge fara zgarcenie cu ulei pe toata suprafata, se taie de la margine catre mijloc in 8 parti , ca niste raze, apoi se pliaza catre mijloc partile opuse, pana se aduna tot aluatul intr-o bila . Se acopera "bila" de aluat cu o folie alimentara si se lasa sa se odihneasca vreo 15 minute, apoi operatia se repeta identic inca o data si se lasa din nou aluatul in repaus, la temperatura bucatariei, pret de 10-15 minute.
Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 0,5 cm pe care se repartizeaza uniform compozitia cu mere si stafide. Se pliaza aluatul in trei, pe latura cea mai lunga.
Sulul obtinut, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, se taie felii in grosime de 2 cm. Fiecare felie astfel obtinuta se rasuceste si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt.
Se pensuleaza cu galbenus amestecat cu cateva picaturi de apa si se dau la cuptorul preincins la 200 de grade. Dupa 10 minute se reduce focul la 180 de grade si se continua coacerea inca 15 minute (sau pana se rumenesc frumos, depinde si de cuptor). Cat timp spiralele cu mere si stafide sunt in cuptor, se prepara glazura amestecand zaharul praf cu zeama de lamaie pana se obtine consistenta unui sos si se glazureaza prajiturile fierbinti, imediat ce se scot de la copt.
Se fac foarte repede si se mananca la fel . Poze gasiti pe net si mi-au iesit ca in pozele prezentate acolo . Diseara am iar comanda ( de la fetele mele ) . sper sa salvez cateva si sa vi le arat .
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 50
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Eu recomand prajitura insiropata de aici. Comentariul de baza al celor care au mancat a fost "in sfarsit ai facut si tu o prajitura buuuuuuuuuuna". De obicei prajiturile mele nu sunt chiar perfecte Asa ca incercati cu incredere.
Re: Prajituri de casa(2)
Ce cantitati se folosesc la prajitura cu mere cu aluat rapid, din gris, lapte praf, zahar si unt? Eu banuiesc, cate o cana din ingredientele praf se amesteca si apoi stiu sa o fac, dar asa erau? Am cam jumatate de kg de dovleac calit si vreau sa-l placintesc la repezeala.
Re: Prajituri de casa(2)
Eu am o alta reteta care iese foate bine si este di foarte rapida.
Se pun 11 linguri apa, 11 de ulei, 11 de zahar, 1/2 lingurita bicarbonar de sodiu stins cu otet, 1 lingura bulion, putina sare(car iauu intre 2 degete) si faina cat cuprinde. Ies 2 foi mai subtitiri pentru tava de aragaz, sau 2 foi pentrru tava de placinta.
se intind foile si intre ele se pune umplutura si se da la cuptor.
Daca zici ca ai dovleac ala trebuie calit inatai. Eu ii pun doar zahar vanilat, fara alte arome, asta cas a se simta zaharul.
Iese o [praji buna la gust si cu un aluat fraged,
Poate te coafeaza asta.
Se pun 11 linguri apa, 11 de ulei, 11 de zahar, 1/2 lingurita bicarbonar de sodiu stins cu otet, 1 lingura bulion, putina sare(car iauu intre 2 degete) si faina cat cuprinde. Ies 2 foi mai subtitiri pentru tava de aragaz, sau 2 foi pentrru tava de placinta.
se intind foile si intre ele se pune umplutura si se da la cuptor.
Daca zici ca ai dovleac ala trebuie calit inatai. Eu ii pun doar zahar vanilat, fara alte arome, asta cas a se simta zaharul.
Iese o [praji buna la gust si cu un aluat fraged,
Poate te coafeaza asta.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Daaa, dar asta de care zic nu necesita framantat, intins, spatiu... Acum plec de acasa si nu am facut-o, dar e pusa si pe la noi, pe forum. Poate fac niste poze, cand o fac. Iese foarte bun aluatul, daca pot sa-i zic asa.
Am gasit-o.... E asemanatoare cu ce a facut Arime, doar ca e si cu lapte praf; a doua pe pagina: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Am gasit-o.... E asemanatoare cu ce a facut Arime, doar ca e si cu lapte praf; a doua pe pagina: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Re: Prajituri de casa(2)
E bine de stiut
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 41
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Re: Prajituri de casa(2)
Cine are reteta de la piscoturi cu amidon si faina? Nu gasesc caietul cu retete deci nu stiu cum sa le fac
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2954
Varsta : 53
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Subiecte similare
» Prajituri de casa(3)
» Prajituri de casa(4)
» Prajituri de casa (5)
» Prajituri de casa...
» Prajituri de casa (6)
» Prajituri de casa(4)
» Prajituri de casa (5)
» Prajituri de casa...
» Prajituri de casa (6)
Pagina 1 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier 24 Apr 2024, 7:57 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Dum 21 Apr 2024, 7:22 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Retuș bluziță de dantela
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Curățenie în dulap
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Jucarii crosetate
Dum 24 Mar 2024, 9:18 am Scris de LRodica
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin