Ultimele subiecte
» Discutii despre revista Burda-6
Astazi la 12:46 pm Scris de Michelle88

» Din materiale reciclabile 5
Astazi la 11:53 am Scris de Gabica

» Desen, acuarela, ulei, acril... 2
Astazi la 11:47 am Scris de Gabica

» Aparate si ustensile din bucatarie
Astazi la 11:43 am Scris de Gabica

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 10:02 am Scris de Gabica

» Bijuterii fimo (33)
Astazi la 8:50 am Scris de vlad_mom

» La sueta .... de seara ! 22
Ieri la 11:02 pm Scris de Dorulet

» Jucarii homemade
Ieri la 7:57 am Scris de Gabica

» Intelepciune prin povestiri
Mar 22 Aug 2017, 10:36 am Scris de Dorulet

» Quilling-Arta de a rula hartia (20)
Lun 21 Aug 2017, 10:11 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Drumetii si locuri vizitate (3)
Lun 21 Aug 2017, 10:28 am Scris de Gabica

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Joi 17 Aug 2017, 6:50 pm Scris de LRodica

» Despre compoziția și grosimea firelor pentru tricotat la mașină
Mier 09 Aug 2017, 2:16 pm Scris de Alessia 1996

» Florile din gradina mea(2)
Mier 09 Aug 2017, 9:40 am Scris de LRodica

» Scoala de croitorie (15)
Mar 08 Aug 2017, 9:35 pm Scris de kisslandia

» Carte-jucarie cusuta
Vin 04 Aug 2017, 12:17 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Ce melodie asculti acum !-5
Vin 04 Aug 2017, 12:14 pm Scris de AlinaJ.Bijoux

» Rochii, fuste crosetate -14
Vin 04 Aug 2017, 6:39 am Scris de gretty

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 01 Aug 2017, 11:22 pm Scris de gabriela1554

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Mar 01 Aug 2017, 11:14 pm Scris de gabriela1554





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Prajituri de casa...

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Prajituri de casa...

Mesaj Scris de arime la data de Sam 01 Noi 2008, 10:28 pm

negresa

Dificultate: medie

Ingrediente

300g zahar
1 pahar de lapte
3 linguri cu varf de cacao
200g de unt
1 pahar si jumatate de faina
5 oua (am pus doar 4 ca atatea mai erau in frigider :D )
1 plic de zahar vanilat
1 praf de copt


[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Mod de preparare:

Fierbem in bain-marie laptele, zaharul si cacaua - (in traducere: Punem intr-o oala mica ingredientele si oala mica o punem la randul ei intr-o oala mai mare plina cu apa. Astfel, fierberea se face la aburi, crema nu se lipeste nici de cratita si nici nu are gust de ars). Se lasa sa fiarba amestecand pana devine ca o smantana subtire, apoi se lasa sa se raceasca complet. Separat se freaca bine untul si se amesteca cu 3/4 din crema de cacao.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Separam ouale, albusele le batem spuma tare, galbenusele le pastram. In compozitia de unt se adauga cate un galbenus, amestecand dupa fiecare, apoi se adauga faina si spuma de ou. Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor pana trece testul scobitorii (introducem scobitoarea in mijlocul ei, daca nu ramane nimic pe scobitoare e gata, daca mai ramane ceva mai trebuie lasata putin).

before cuptor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

after cuptor
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cand o scoatem de la cuptor si e calda se toarna deasupra crema de cacao ramasa. (nu am pastrat crema Embarassed )

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Pofta mare! wink
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Sam 01 Noi 2008, 10:36 pm

Tare bine arata...imi lipseste "pofticiosul" acela de pe DC ca asa fac eu acuma :D
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de arime la data de Sam 01 Noi 2008, 11:50 pm

MihaelaT a scris:Tare bine arata...imi lipseste "pofticiosul" acela de pe DC ca asa fac eu acuma :D

Merci
hmm, am presarat cocos si este delicioasa...
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de emilia la data de Dum 02 Noi 2008, 11:31 am

mmmmm. tare bine arata si cred ca e la fel de gustoasa bee
avatar
emilia
Nou venit
Nou venit

feminin
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 32
Localizare : Franta
Data de inscriere : 30/10/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Joi 20 Noi 2008, 1:29 pm

asta-i tort de proba, n-am stat sa-l bibilesc prea mult, ma interesa daca se intareste sa stiu fac diplomat de ziua Dianei, s-au nu.
reteta am luat-o de aici
si arata cam asa...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Admina la data de Vin 21 Noi 2008, 12:18 pm

Miha, retetea Bulinutei o folosesc si eu wink Ce coincidenta... Ti-a iesit super frumos, ai pus si piscoturi la mijloc?
Am sa pun si eu unul facut mai demult, tot asa dar in tava de cozonac. Poti sa-i pui pe margini piscoturi in picioare si intre ele sa pui frisca cu posh-ul. Sau la tub, dar o pui chiar inainte de servire. Deasupra e frumos cu fructe, faci o floare din portocale, kiwi, etc. Acum ma gandesc ca ar merge si gelatina de tarte peste fructe(parca-i zice tort gelee de la Dr. Oetker) si iese lucios tortul. Cand e ziua printesei?

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de MihaelaT la data de Vin 21 Noi 2008, 1:07 pm

asta a fost de proba sa vad daca-mi iese crema de diplomat(deci e doar crema fara piscot...fructe erau si in interior) pt ca de ziua Dianei, sa ducem la gradi, fac om de zapada, deci blat doar jos va fi, restul crema diplomat si frisca si normal accesorii :D in asta voi baga doar stafide care-s mici si pot fi inlaturate in cazul in care unii nu mananca...cu fructele e cam greu pt ca nu stiu gusturile tuturor copiilor.
o sa fac poze omului de zapada cand o fi gata si"va fac cunostinta cu el" :D
cu piscoturile nu ma prea omor, doar la tiramisu le folosesc, in rest asa cateodata ciugulesc asa seci.
avatar
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6683
Varsta : 41
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

http://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Admina la data de Vin 21 Noi 2008, 1:59 pm

Aaa, pai daca-l faci in forma de om de zapada si ii faci si blat... cake va iesi super misto. Bafta la tortarit si sa ne ti la curent.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de arime la data de Vin 21 Noi 2008, 4:10 pm

felicitari pt. tortulet, abia astept si omul de zapada... o sa fii harnicuta asta seara probabil bee
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de irish05 la data de Sam 29 Noi 2008, 3:14 pm

efectuez o placinta cu dovleac. miroase tare frumos. sper sa nu va fie pofta prea tare boo
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de arime la data de Sam 29 Noi 2008, 3:19 pm

irish05 a scris:efectuez o placinta cu dovleac. miroase tare frumos. sper sa nu va fie pofta prea tare boo

asteptam reteta si de ce nu pozele wink
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de irish05 la data de Sam 29 Noi 2008, 3:41 pm

e tare simplu. flower am cumparat un pachet de foi Linco, si una bucata dovleac de 1,500 g. sotzul a curatat dovleacul si l-a ras Smile. eu am pus scoritzishoara si zahar. am pus aceasta complicata compozitie pe fiecare foaie si am rulat. rulourile le-am pus in tava unsa si am uns si placinta cu ceva ulei. acum astept inca sa se coaca . merge tare incet butelia mea. poate se face pana mi se trezesc baietii.
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Admina la data de Dum 30 Noi 2008, 10:47 am

Irish, vreau si eu wink arunca aici o felie, macar... Eu as face mai des dar se plange consortul ca-l pun la treaba in bucatarie si sa ma reprofilez pe placinta cu mere, se rad mai usor.
Ultima oara am facut covrigi polonezi, o nebunie. Nu i-am pozat, doar i-am mancat. Daca mai fac pun si poze si explicatii.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de irish05 la data de Dum 30 Noi 2008, 4:58 pm

covrigi polonezi? aluat de cozonac? sau altfel? Shocked
avatar
irish05
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de floralis la data de Dum 30 Noi 2008, 10:14 pm

Si eu sunt curioasa cum arata placinta cu dovleac. Mi-au mai ramas niste foi de placinta si ar tb sa-ncerc si ceva de post. Hai Irish, pune niste poze sa vedem si noi :D
avatar
floralis
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 7
Localizare : piatra neamt
Data de inscriere : 30/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Dana la data de Dum 30 Noi 2008, 10:29 pm

Da , da si eu sunt curioasa ... Shocked Ce fel de dovleac , de-ala turcesc , cu coaja gri ??

Dana
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 2
Localizare : tot Sibiu , tot Romania
Data de inscriere : 30/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de daniela la data de Dum 30 Noi 2008, 11:14 pm

Eu am mancat o singura data placinta cu dovleac si nu mi-a placut. Prefer dovleacul simplu, copt, cu potin zahar presarat deasupra inainte de coacere.

daniela
Nou venit
Nou venit

Numarul mesajelor : 2
Localizare : undeva...in Romania
Data de inscriere : 29/11/2008

Sus In jos

Fursecuri Spritate

Mesaj Scris de Admina la data de Joi 11 Dec 2008, 2:40 pm

Fursecuri spritate

150 g faina
150 g unt sau margarina(unt de 65% sau margarina la fel-Unirea)
55 g amidon
65 g zahar pudra
esente

Se spumeaza margarina cu zaharul pudra(il dati prin sita de ceai sa fie cernut). Se adauga amidonul alimentar(de cartofi de la Dr.Oetker, la cutie de 200g), zaharul vanilinat si ce mai vrem(rom, coaja de portocala), si faina. Prima oara am pus unt de 80% grasime si mi s-au lasat fursecurile in tava, s-au unit intre ele zid... In reteta nu spunea sa folosesti un anumit tip de unt sau margarina si nu m-am gandit ca e prea gras. Dar voi stiti :craciun: Deci cu unt sau margarina de aprox 60% grasime, se poate incorpora toata faina si iese un aluat mai vartos, trebuie sa curga greu prin pos. Si cand apesi pe el sa ramana urma degetului destul de definita.
Se pun cu poshul, in tava neunsa(atentie, fie folositi hartie de copt sau nu puneti deloc grasime, ca se vor lasa daca ungeti tava). Se lasa ceva spatiu intre ele (ca se mai lasa) si nu trebuie sa se uneasca. Eu am pus pe ele fructe confiate, daca nu, se poate pune rahat, stafide sau le lasati simple si le inmuiati in cioco(cand sunt reci) sau puneti niste dungi de cioco(topiti pe baie de aburi 50g ciocolata de menaj sau de care vreti cu 1-2 linguri de ulei).

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Eu am preincalzit cuptorul cam vreo 10 minute inainte. Le-am copt cam 10-15 minute la 180 grade(sau la minim spre mediu la aragaz). Nu le lasati sa se maroneasca deoarece se usuca prea tare. Asa arata si am de gand sa mai fac si unele lunguiete sa le inmoi in ciocolata.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Ultima editare efectuata de catre Admina in Sam 20 Dec 2008, 10:53 am, editata de 1 ori

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de diada la data de Joi 11 Dec 2008, 4:32 pm

Vai, Admina, ce bine arata ura , trebuie sa fac si eu love numai ca eu nu am pos (nici nu stiam ca asa se numeste Exclamation ) dar imi cumpar wink
avatar
diada
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 6488
Localizare : intre zi si noapte
Data de inscriere : 18/10/2008

https://picasaweb.google.com/101308234088606518793

Sus In jos

Fursecuri Bicolore

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 13 Dec 2008, 12:14 pm

Fursecuri bicolore

Reteta am gasit-o pe [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] si se numesc fursecuri sah. Erau facute in forma de tabla de sah, mie mi-au iesit "dinti de negru" rade

Foaia alba: 150 g unt, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, 1 lg apa, 300 g faina, 3 g praf de copt, esenta vanilie, coaja de portocale(posibil sa intre mai multa faina)
Foaia cu cacao:150 g unt, 100 g zahar pudra, 1 galbenus, 3 lg apa, 300 g faina, 50 g cacao, 3 g praf de copt, esenta rom(posibil sa intre mai multa apa)


Se framanta un aluat din ingredientele de la foaia alba, astfel: untul impreuna cu zaharul pudra se spumeaza cu lingura, se adauga galbenusurile de ou si se omogenizeaza, apoi apa si aromele. Ultima se pune faina cernuta amestecata cu praful de copt(nestins). Acum va dati seama daca mai cere aluatul faina sau apa, trebuie sa obtineti o consistenta asemanatoare cu plastilina, daca il apasati sa se compacteze(sa mearga modelat) si daca trageti de el se va rupe(nu e elastic). Se pune intr-o punga si la frigider pentru minim 30 minute, eu l-am tinut 24 ore Suspect
Blatul cu cacao se framanta in aceiasi maniera: unt cu zahar pudra, apoi galbenusul, apa si ultima se pune faina amestecata cu cacao si praf de copt. Posibil sa mai ceara apa, 2-3 linguri. trebuie sa aiba cam aceiasi consistenta cu primul. Se pune si acesta din urma, la frigider.
Cand gasim timp sa le formam se intinde o foaie alba care se unge cu albus batut cu putina apa(marginile inegale nu se ung pt ca se vor rula din nou dupa ce se taie). Apoi se intinde o foaie din aluatul de cacao si se pune peste cea alba. Acum intervine imaginatia si va pun mai bine link ca sa vedeti imaginile pas cu pas si explicatii(nu am avut timp sa pozez tot): Fursecuri O sa revin cu reteta "mama" cand merge mai bine netul...
Deci in mare se taie foaia bicolora in fasii drepte de 2cm care apoi se fac sandwich alternand culorile. Din margini se intinde o foaie maro si una alba si se infasoara sulul cu "sah". Apoi aceste suluri de spirale sau cu sah se baga la congelator timp de 30min, o ora. Cand s-au intarit bine se preincalzeste cuptorul la 180grade sau temperatura medie la aragaz.
Se taie sulul de aluat cu un cutin ascutit, grosimea fursecului trebuie sa fie cam pana in 0,5cm. Se aseaza pe hartie de copt sau pe tava neunsa sau doar putin:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se coc la 180 grade timp de 10-12 minute dar atentie nu se usuca prea tare, deci mai deschideti cuptorul dupa 10 minute sa vedeti cum se comporta. Si de aia nici nu trebuie taiate prea subtiri. Asa arata coapte:

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]


Ultima editare efectuata de catre Admina in Sam 20 Dec 2008, 10:52 am, editata de 1 ori

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de arime la data de Dum 14 Dec 2008, 11:29 am

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

arata tare bine, am intrat si pe link-ul cu poze... se discuta acolo ca ar iesi crocante, ale tale cum au iesit?
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Camy la data de Dum 14 Dec 2008, 1:57 pm

admina eu nu am ptr tine decat cuvinte de lauda ,esti tare priceputa,si incerci orice ,nu te lasi deloc ,astep ti ncarcatorul si ma apuc si eu de pozat prajiturele,ca mai cocalesc si eu ,din cand in cand ,
va pupic fetelor kiss
avatar
Camy
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 36
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008

Sus In jos

Pajitura cu mere

Mesaj Scris de arime la data de Mar 16 Dec 2008, 9:48 am

reteta mutata aici


Ultima editare efectuata de catre arime in Dum 22 Mar 2009, 11:11 pm, editata de 2 ori
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

TURTA DULCE

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 20 Dec 2008, 10:52 am

Arime, ti-am ratat prajiturica, si imi face o pofta... foame Si fursecurile spritate si cele spiralate(bicolore) sunt fragede, in 2-3 zile si se pastreaza foarte bine in punga. Eu le-am facut cam cu o saptamana inainte de servire si au fost ok.
Sa revenim la retete de post ca inca mai e timpul lor. Am facut turta dulce din cartea de bucate(sau bucati Laughing ) a Silviei Jurcovan.

Turta dulce(turte cu miere, in carte)

500g faina
250g miere
150g unt/margarina
125g zahar pudra(pentru glazura)
50ml lapte
10g amoniac alimentar(o lingurita cu varf)
1 lingurita rasa cu scortisoara, 2-3 cuisoare pisate fin

Eu am facut jumatate din cantitate si am facut urmatoarele modificari: am pus lapte de soia, in loc de lapte; am pus cam 3.5g amoniac(plic de la Dr. Oetker) si cam un varf de cutit de bicarbonat; nu am avut cuisoare dar am pus cardamom, ghimbir si 5 spices(un amestec de condimente chinezesc). Oricum in materie de condimente puteti pune si nucsoara si orice are o aroma placuta si usor picanta wink
Mierea se cantareste in castronul in care framantam aluatul(intai cantariti castronul si apoi scadeti). Eu am pus-o din ochi, totusi ca nu am cantar aici. Se adauga untul sau margarina moale, condimentele, laptele(in care se dizolva amidonul), apoi se pune faina si se amesteca pana se incorporeaza. Eu am mai adaugat putina dar ma gandesc ca am pus mai multa miere.
Se obtine un aluat mai vartos care se lasa la rece o ora(in carte recomanda de seara pana dimineata).
Aluatul scos din frigider, se lasa la temperatura camerei pana devine maleabil si se intinde in foaie de 0.5cm.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Apoi se decupeaza forme din acest aluat si se intind pe tava cu hartie de copt sau tapetata cu unt si faina.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Se coc aprox. 10 minute la foc mediu, atentie sa nu se usuce prea tare, le verificati dupa primele 5 minute. Daca faceti guguloaie din ele, se coc mai multisor, 10-12 minute.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Cand s-au racit se glazureaza cu zahar pudra amestecat cu apa(se pun cam 2 linguri la 150g zahar pudra). Sincer, am realizat ca merge si o lingurita de lamaie... Noua, fetelor ne-au placut glazurate dar sotul a zis ca sunt prea dulci si se simte zaharul rade pai daca e turta dulce...

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Si eu le-am pictat cu o scobitoare si colorant, peste glazura alba, dar pe viitor fac glazura colorata si le decorez cu culori, separat.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Observatii: am facut niste guguloaie, ca si cele cumparate si au iesit delicioase... Dupa sarbatori le mai fac si sub forma asta, clasica pentru ca sunt mai pufoase. Sunt bune, aromate deja, de obicei se lasa cateva zile sa se mai inmoaie dar astea nu mai apuca, si cele subtiri sunt moi deja. Si ma gandesc ca merg glazurate cu ciocolata, pentru mofturosi(ca al meu)...

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de duchess la data de Sam 20 Dec 2008, 6:13 pm

imi place cum arata turta dulce a ta ,Admina foame
avatar
duchess
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008

Sus In jos

Re: Prajituri de casa...

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB