Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
+45
Aditza
Serban Valentina
Deliria
Steluzza
Gabiuta
elena_florescu
Aghata
canadianca50
natasaSV
kristadesign
firicel
mykya
Tache Marilena
stoy
Lucia.BlueFlower
lemnaru rodica
CCristinaC
pand_ora77
ladybird
daiana25
Ramonica
Iulia40
Uca
iuli.b
aba
Nicoleta Irimescu
m.m.
Admina
Ana Maria
MihaelaT
lotus nufar
martahoti
ema
silvisor
danadea
betymi72
tomari
europolis
myky7robc
dandana
adelina24
greieras
samo99ro
SilviaDumitrescu
crochetedaccessories
49 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
Hai sa va dau un link sa vedeti ce vreau sa fac. Sunt doua modele. Una din chestii - anklet corsets - se pune doar in jurul gleznei. Cealalta se prinde si de degetul mijlociu de la picior. Ambele sunt frumoase. Le dau eu de cap. Iata adresa:
Needle Tatting And Other Nonsense
Needle Tatting And Other Nonsense
samo99ro- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4991
Varsta : 73
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/07/2010
Buna fetelor,
Ma numesc Marta. Si eu am ca pasiune crosetatul de tip frivolite sau tatting. Imi place foarte mult, de cand am descoperit-o nu ma pot opri din confectionat. Mereu caut modele noi( pe internet se gasesc destule informatii si surse de inspiratie). Eu confectionez cu acul simplu si imi iese destu de bine zic eu. O sa postez o poza cu cate ceva facut de mine. Am observat ca in Romania nu prea se practica aceasta arta.Mi-ar placea sa dicut cu cei interesati despre asta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aici inca niste poze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ca sa va inspirati
Ma numesc Marta. Si eu am ca pasiune crosetatul de tip frivolite sau tatting. Imi place foarte mult, de cand am descoperit-o nu ma pot opri din confectionat. Mereu caut modele noi( pe internet se gasesc destule informatii si surse de inspiratie). Eu confectionez cu acul simplu si imi iese destu de bine zic eu. O sa postez o poza cu cate ceva facut de mine. Am observat ca in Romania nu prea se practica aceasta arta.Mi-ar placea sa dicut cu cei interesati despre asta.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aici inca niste poze [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ca sa va inspirati

Ultima editare efectuata de catre ioana soare in Joi 29 Iul 2010, 2:13 pm, editata de 6 ori (Motiv : inlocuit link cu poza...postari fuzionate)
foarte frumosi Marta eu a-si vrea sa invat aceasta tehnica nu stiu de unde sa incep.
Albumul tau este special ai lucruri deosebite.

Albumul tau este special ai lucruri deosebite.

samo99ro- Atotcunoscător
-
Martahoti, pentru ca ai ster ca am fuzionat postarile si completarea mea cu rosu in care te trimiteam sa citesti REGULAMENTUL, ai avertisment.
samo99ro- Atotcunoscător
-
Multumesc. Dar, dupa ce te obisnuiesti, nu e greu deloc. Problema este sa inveti cat sa strangi firul, ca sa nu iasa prea larg sau prea strans si sa nu mai poti trage acul prin ochiuri. Pe urma, viteza cu care pui firul pe ac pentru a face nodurile vine de la sine. Astea le-am facut in doua zile, dar nu de dimineata pana seara. A, problema principala insa este sa inveti de la inceput cum se leaga firele ca sa nu se rasuceasca lucrul aiurea. Asta e foarte important.
Alexandra inca nu stie ca i le-am facut. Azi vin copiii la noi la masa (ca in fiecare duminica) si i le dau. Abia astept sa vad ce zice...
Ultima editare efectuata de catre samo99ro in Dum 01 Aug 2010, 12:15 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare text)
samo99ro- Atotcunoscător
-
Samo, eu vreu sa vad ceva poze, cu ele purtate.
Imi plac mult, toate si sunt foarte curioasa cum stau "corsetele de glezne". Eu as vrea o zgarda/ choker lucrat dupa tehnica aceasta. 

Ultima editare efectuata de catre samo99ro in Dum 01 Aug 2010, 4:35 pm, editata de 2 ori (Motiv : Completare text; corectura termeni)
samo99ro- Atotcunoscător
-
brandemburgurile se fac cu aceasta tehnica? As vrea sa fac si eu.
m.m.- helper
- Numarul mesajelor : 67
Varsta : 56
Localizare : undeva in sud
Data de inscriere : 25/01/2010
Brandemburgurile se fac ca si nodurile chinezesti.
Nicoleta Irimescu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1159
Varsta : 53
Localizare : Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere : 23/07/2009
Samo....fara cuvinte sau in cuvinte....jos cu palaria, o calc si-n picioare, mama ei de palarie
si unu din buchete, s-a ofilit de invidie

europolis- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3238
Localizare : In capul meu
Data de inscriere : 15/12/2009
europolis a scris:Samo....fara cuvinte sau in cuvinte....jos cu palaria, o calc si-n picioare, mama ei de palarie![]()
![]()
si unu din buchete, s-a ofilit de invidie
![]()

samo99ro- Atotcunoscător
-
Felicitari doamna !

Eu doar colectionez metode de lucru

Nicoleta Irimescu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1159
Varsta : 53
Localizare : Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere : 23/07/2009
Nici o problema. Eu am strans in ultima vreme foarte multe materiale. Si tutoriale, si modele cu explicatii sau/si diagrame, si imagini pur si simplu. Dupa ce m-am obisnuit sa lucrez dupa text si diagrama, am observat ca pot citi si o imagine. Urmarind modelul, se poate observa de unde incepe si unde se termina. E putin mai dificil la unele, pentru ca, fiind mai complexe, nu sunt facute dintr-o singura bucata, ci din mai multe care se unesc undeva. Ei, aici trebuie sa fii atenta sa vezi unde si cum se prind unele de altele. Insa, pe masura ce exersezi, asta vine de la sine. Iti trebuie putina imaginatie si ceva mai multa atentie. Dar nu e imposibil. De exemplu, am o imagine pentru o anumita pereche de glezniere (ankle corsets - nu stiu cum sa le spun altfel in romana) pe care o studiez acum pentru ca vreau neaparat sa le fac. I-au placut foarte mult Alexandrei (prietena fiului meu) si vreau sa i le fac. Setul pe care l-am lucrat acum este tot pentru ea. I le-am dat ieri si a sarit in sus de bucurie. E pe stilul ei si-i sta bine (stii tu: rock, motoare, etc). O sa-si puna singura toate chestiile acelea de prins, pentru ca si ea face bujuuri, dar din margele si alte chestii si are incuietori si agatatori de toate felurile.Felicitari doamna !![]()
Eu doar colectionez metode de lucruInca nu am avut ambitia sa le pun pe toate in practica! Deci am ce invata de la dumneavoastra
Cred ca e prima data cand astept iarna cu nerabdare si atunci o sa va calc pe urme
![]()
![]()
Deci, cand te hotarasti, contacteaza-ma si facem cumva sa-ti transmit materiale, dar trebuie sa facem transferul pe Skype, mail... Vedem noi. Unele sunt foarte mari si site-urile de transfer nu prea le suporta. Imi ia destul de mult sa stau sa le sparg in mai multe dupa ce le-am pus la un loc.
Si te rog nu-mi mai vorbi cu dv. Aici suntem intre prieteni, nu? Ce conteaza varsta?

samo99ro- Atotcunoscător
-
Ce frumoase sunt samo !
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 50
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Merci pentru link-uri samo, chiar mi-au fost de folos, am experimentat Victorian type. Foarte interesant.
Eu recomand pentru cei care vor sa invete sa faca tatting urmatoarele tutoriale:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -aici inveti sa faci nodul principal
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa faci picot-ul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa inchizi un cerc
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa legi 2 inele
Eu recomand pentru cei care vor sa invete sa faca tatting urmatoarele tutoriale:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -aici inveti sa faci nodul principal
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa faci picot-ul
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa inchizi un cerc
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] -inveti sa legi 2 inele
Ma bucur ca ti-au fost de folos. E important sa ai de unde pleca. Apoi, din link in link sau dand cautare pe cuvinte-cheie, faci ca mine. De vreo luna si jumatate ma cheama Google. Am trecut de la cautat modele pentru croset si tricot la tatting si hairpin lace. Cand imi obosesc ochii, trec pe Google. Am cateodata 10-15 tab-uri deschise in paralele. Intru intr-un site, din ala in altul si tot asa.martahoti a scris:Merci pentru link-uri samo, chiar mi-au fost de folos, am experimentat Victorian type. Foarte interesant.

samo99ro- Atotcunoscător
-
Ti-au iesit foarte bine. Felicitari.
aba- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1681
Data de inscriere : 04/04/2010
mie imi par tare finute si delicate,mult mai diafane decit crosetate,oricumarata foarte bine
iuli.b- Ucenic
- Numarul mesajelor : 107
Localizare : galati
Data de inscriere : 29/03/2010
Va multumesc martahoti si samo.
Fetelor,efectiv m-am delectat si m-au incantat filmuletele si imaginile(primele au si o muzica care efectiv relaxeaza).
Eu am inceput ceva ceva de genul acesta cu fir angelica dar cu ac obisnuit,insa nu am stiut cam cat fir sa trec prin urechiusa acului si a trebuit sa inchei asa.Avand in vedere ca e prima tentativa cu asa o tehnica deosebita,eu sunt incantata.Oricum nu ma opresc aici sigur.
Ma simt aici ca intr-o familie si parca nu mai pot sa citesc ceva fara sa intru si aici, ca altfel parca imi lipseste ceva care imi umple sufletul.
Va
Fetelor,efectiv m-am delectat si m-au incantat filmuletele si imaginile(primele au si o muzica care efectiv relaxeaza).
Eu am inceput ceva ceva de genul acesta cu fir angelica dar cu ac obisnuit,insa nu am stiut cam cat fir sa trec prin urechiusa acului si a trebuit sa inchei asa.Avand in vedere ca e prima tentativa cu asa o tehnica deosebita,eu sunt incantata.Oricum nu ma opresc aici sigur.
Ma simt aici ca intr-o familie si parca nu mai pot sa citesc ceva fara sa intru si aici, ca altfel parca imi lipseste ceva care imi umple sufletul.
Va

myky7robc- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3432
Varsta : 59
Localizare : Bacau
Data de inscriere : 09/01/2010

Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12

» Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-5
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 3
» Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-6
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 2
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 3
» Tehnica-frivolite-pe-ac-sau-needle-tatting-6
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 2
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti