Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
+39
vlad_mom
fiordaliso
rodishor
odrina
raluk0182
corilex
greieras
sergiu valentin
Anca Gruian
oliv
iriclau
gaza
alinnusha92
gabriela1554
ioanadu
danabarbu2007
diada
ppisic
piciul
anc@
MihaelaT
elenaveronica
adina_lg
Butterfly_Amalia
LRodica
Dorulet
adina.adcont@gmail.com
orhapetru
ionela07
Karina33
bebelusha
dorina narita
Gabica
kabunta
Samarineanca
alessia2007
Admina
valentinadof
christinuca
43 participanți
Pagina 14 din 15
Pagina 14 din 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15
Re: Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
Initial ma gandeam sa caut un penar cu elastice multe, dar am concluzionat ca nici n-as avea loc pe birou si pentru un penar deschis in timp ce lucrez, plus ca multe din scule sunt mai subtiri decat creioane/carioci... un pic cam complicat sa gasesc penarul perfect in care sa stea toate bine.
Si cel facut din blugi pentru pensule este foarte practic pentru mine, stau organizate pe forme si marimi si le gasesc imediat.
Si cel facut din blugi pentru pensule este foarte practic pentru mine, stau organizate pe forme si marimi si le gasesc imediat.
Vlad_mom, e super tare gentuţa ta pt sculele de modelaj. Eu mă gândeam să-i fac fiicei pt pensulele de picură, dar am găsit într-un supermaket, pensule cu etui din pânză de sac. A fost foarte încântată. Şi eu că nu le mai vedeam împrăştiate peste tot.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 54
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Nu mai e poza unde o postasem si nici nu pot s-o reincarc acolo, asa ca o pun aici ....pentru inspiratie in caz ca pare mai practica:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
La marginile de jos si sus am facut loc pentru introdus cate un bat de frigaruie gros, pe care le scot cand vreau sa inchid trusa. Imi place ca sta agatata si la indemana, le vad pe toate (ma enerveza sa cotrobai printr-un pahar, am si cu maner foarte scurt), dupa ce spal pensulele cu care tocmai am lucrat se usuca linistite...
La marginile de jos si sus am facut loc pentru introdus cate un bat de frigaruie gros, pe care le scot cand vreau sa inchid trusa. Imi place ca sta agatata si la indemana, le vad pe toate (ma enerveza sa cotrobai printr-un pahar, am si cu maner foarte scurt), dupa ce spal pensulele cu care tocmai am lucrat se usuca linistite...
Tare.
Asa ceva nu am, adică pensule .
In schimb are fiica mea, intr-o cutie, care se face si sevalet, cumpărată cu ani in urma de la lidl. Nici nu stiu si cred ca nici ea ce mai are prin ea.
Oricum sunt super husele. Sa le folosesti sănătoasă.
Asa ceva nu am, adică pensule .
In schimb are fiica mea, intr-o cutie, care se face si sevalet, cumpărată cu ani in urma de la lidl. Nici nu stiu si cred ca nici ea ce mai are prin ea.
Oricum sunt super husele. Sa le folosesti sănătoasă.
LRodica- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3493
Varsta : 55
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011
Multam! Am avut si eu 2 etuiuri pentru pensule cumparate cu tot cu pensule si palete, insa erau tip penar cu fermuar, nu stateau cum as fi vrut eu si nici nu-mi incapeau toate pensulele (folosesc si foarte mici 000, de manichiura, inafara de 2 cu par natural, pe care le folosesc doar pentru umbre, restul sunt sintetice moi, trebuie curatate si pastrate mai cu grija ).
Cred ca am vazut la un moment dat cutia aceea la lidl, eu nu ma puteam folosi de ea pentru ca nu pictez tablouri decat rar si pentru asta am sevalet pliabil.
Am adaptat pentru nevoile mele, pentru sculele mele
Cred ca am vazut la un moment dat cutia aceea la lidl, eu nu ma puteam folosi de ea pentru ca nu pictez tablouri decat rar si pentru asta am sevalet pliabil.
Am adaptat pentru nevoile mele, pentru sculele mele

Vlad_mom, exact aşa gândisem şi eu suportul de pensule.
Gabica- Atotcunoscător
Cred că am o manie cu husele, depozitare, pastrare și organizare ....
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Husă pentru bateria externă- bucată păstrată dintr-o poșetă veche, velcro și puțin elastic pentru siguranță. Nu cred să am nevoie de ambele sloturi usb în același timp, 1 usb pentru încărcarea telefonului și c-ul pentru încărcarea bateriei.
...caldă, acum am făcut-o

Husă pentru bateria externă- bucată păstrată dintr-o poșetă veche, velcro și puțin elastic pentru siguranță. Nu cred să am nevoie de ambele sloturi usb în același timp, 1 usb pentru încărcarea telefonului și c-ul pentru încărcarea bateriei.
...caldă, acum am făcut-o

Ce simplu, ce de efect si practica!
Eu m-am chinuit sa cos un fel de sac, dintr-un crac de blugi...e practic! Dar departe de cusaturile facute de tine

Eu m-am chinuit sa cos un fel de sac, dintr-un crac de blugi...e practic! Dar departe de cusaturile facute de tine

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Piciule, de acord cu tine. Husele mele pentru crosete si andrele sunt jalnice (cusaturile) pe langa cele facute de Vlad-mom.
Foarte faine. Sa le folosesti sanatoasa.
Foarte faine. Sa le folosesti sanatoasa.
LRodica- Atotcunoscător
-
Multam.
Initial am zis ca fac ca un plic dublu (bateria si cablul), din 2 straturi panza si coala eva intre, dar nu prea imi convenea ca ar fi fost acoperite sloturile si trebuia scoasa din plic... Apoi am zis ca fac ca un sac, deschis la partea cu sloturi si o clapita ingusta cu velcro si buzunar de-asupra pentru cablu. M-am apucat de calcule si mi-am amintit de pielea asta groasa, nelacuita pe ambele fete...am probat-o si am vazut ca nu aluneca pe suprafata bateriei, ca e destul de groasa ca sa nu mai fie nevoie de captuseala si m-am gandit ca fac ca un manson si elastic pentru siguranta. Am probat pe o bucatica sa vad daca coase masina si am realizat ca nu pot coase manson din cauza ca nici nu pot indoi/descalca margini (mult prea groasa pielea) si nici nu pot suprapune marginile ca nu ajung la ac....si-apoi mi-a venit...velcro pe toata marginea!
Initial am zis ca fac ca un plic dublu (bateria si cablul), din 2 straturi panza si coala eva intre, dar nu prea imi convenea ca ar fi fost acoperite sloturile si trebuia scoasa din plic... Apoi am zis ca fac ca un sac, deschis la partea cu sloturi si o clapita ingusta cu velcro si buzunar de-asupra pentru cablu. M-am apucat de calcule si mi-am amintit de pielea asta groasa, nelacuita pe ambele fete...am probat-o si am vazut ca nu aluneca pe suprafata bateriei, ca e destul de groasa ca sa nu mai fie nevoie de captuseala si m-am gandit ca fac ca un manson si elastic pentru siguranta. Am probat pe o bucatica sa vad daca coase masina si am realizat ca nu pot coase manson din cauza ca nici nu pot indoi/descalca margini (mult prea groasa pielea) si nici nu pot suprapune marginile ca nu ajung la ac....si-apoi mi-a venit...velcro pe toata marginea!
Superbă.
Şi eu am mania huselor.
pentru epilator tot din dintr-un crac de blugi am făcut un săculeţ simplu cu şnur pentru epilator. Şnurul l-am recuperat de la sacul vechi.
Ieri am fost la Magazinul K, şi sşi-a mai cumpărat fiica mea un set de pensule cu etui.
Şi eu am mania huselor.
pentru epilator tot din dintr-un crac de blugi am făcut un săculeţ simplu cu şnur pentru epilator. Şnurul l-am recuperat de la sacul vechi.
Ieri am fost la Magazinul K, şi sşi-a mai cumpărat fiica mea un set de pensule cu etui.
Gabica- Atotcunoscător
Bun asa! Pe mine ma enerveaza ce pensule sunt de regula in etuiurile de cumparat, nu folosesc cu par natural, nu mai vorbesc ca nu e loc destul

Ma omorati cu husele, cand aveti timp sa le puneti in ele? nu m-am gandit niciodata sa-i fac husa bateriei. Se strica fara? am mai vazut huse pentru casti... pai stau cu castile dupa gat tot timpul, cand sa le bag in husa? Un organizator de geanta mi-ar placea, demult cochetez cu ideea asta. Imi plac mult si etuie-le? pentru tot felul, imi place mult si sa le fac. Pensulele de machiaj le tin intr-un pahar, doar sa-l folosesc cand plec dar unde mai plecam?
))
Husa arata foarte bine, felicitari! M-am prins greu cum este elasticul pentru siguranta
blonda

Husa arata foarte bine, felicitari! M-am prins greu cum este elasticul pentru siguranta

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
La chestiile pe care le folosesti zilnic, da, nu prea are sens husa/etui.
Pentru galene am cumparat si o smecherie din silicon cu 2 locasuri si spatiu de infasurat cablul, si o boaba de fasole din silicon si o "gentuta" rotunda cu fermuar...ia ghici pe unde stau galenele feciorului? Pe unde se nimereste, numai in alea nu.
Iar pentru pensule si scule...sunt si huse si suporti, nu le folosesc zilnic si nu-mi place sa le las insirate, e mai usor asa, strang cu totul cand am terminat si o pun in dulap.

La chestiile pe care le folosesti zilnic, da, nu prea are sens husa/etui.
Pentru galene am cumparat si o smecherie din silicon cu 2 locasuri si spatiu de infasurat cablul, si o boaba de fasole din silicon si o "gentuta" rotunda cu fermuar...ia ghici pe unde stau galenele feciorului? Pe unde se nimereste, numai in alea nu.
Iar pentru pensule si scule...sunt si huse si suporti, nu le folosesc zilnic si nu-mi place sa le las insirate, e mai usor asa, strang cu totul cand am terminat si o pun in dulap.
Sambata am lucrat o geanta pe plaja, pentru prietena mea. Am auzit-o ca vrea sa isi cumpere, imi propusesem de vara trecuta sa-i fac, dar nu o intrebasem. Acum, ca am auzit-o ca vrea sa-si cumpere, am intrebat-o daca vrea sa-i fac eu una. I-am aratat si materialele pe care le am disponibile.
Asta a iesit. Astazi i-am oferit-o, a fost incantata.
Asta a iesit. Astazi i-am oferit-o, a fost incantata.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Foarte faina.
Sa o foloseasca sanatoasa.
Sa o foloseasca sanatoasa.
LRodica- Atotcunoscător
-
diada apreciază acest mesaj
Versiunea 1.0:
-mergea cam ciudat...așa că am modificat la:
Versiunea 2.0:
-orificiile pentru picioare mai mari, un pic mai lung...merge mai natural acum.
Am avut incuietori si inele de prindere lesa de la hamuri barete cumparate ...care nu-s bune de nimic, sunt doar niste hamuri pentru caini mici vandute sub numele de ham pisici. Este evident ca o pisica va "evada" din hamurile alea de cureluse, plus ca sunt prea rigide, prea multa curea de reglaj, prea mare efortul sa le pui pe pisic. In primul rand conformatia e diferita de a unui caine, iar picioarele din fata se articuleaza putin diferit, miscarea e si ea putin altfel.
Nu, n-am de gand sa ies cu pisoiul la plimbare in lesa, dar se intampla sa fie si el cu noi la curte la mama si n-as vrea sa stea doar in cusca, mai ales cand urmeaza sau fost un drum cu masina, aproape 4h de stat in cusca.

Versiunea 1.0:
-mergea cam ciudat...așa că am modificat la:
Versiunea 2.0:
-orificiile pentru picioare mai mari, un pic mai lung...merge mai natural acum.
Am avut incuietori si inele de prindere lesa de la hamuri barete cumparate ...care nu-s bune de nimic, sunt doar niste hamuri pentru caini mici vandute sub numele de ham pisici. Este evident ca o pisica va "evada" din hamurile alea de cureluse, plus ca sunt prea rigide, prea multa curea de reglaj, prea mare efortul sa le pui pe pisic. In primul rand conformatia e diferita de a unui caine, iar picioarele din fata se articuleaza putin diferit, miscarea e si ea putin altfel.
Nu, n-am de gand sa ies cu pisoiul la plimbare in lesa, dar se intampla sa fie si el cu noi la curte la mama si n-as vrea sa stea doar in cusca, mai ales cand urmeaza sau fost un drum cu masina, aproape 4h de stat in cusca.
diada apreciază acest mesaj
Nevoia te invata,vlad_mom!In curte nu-l lasi liber?Ai mei zburda peste tot,sunt la momentul descoperirii locurilor(se duc si in curtea gainilor,ca pe acolo mai trec soricei pe la grau)...
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4597
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Buna ziua, și eu am o pisică și mi-aș dori să reușesc să realizez așa un ham,aveți cumva o fotografie cu hamul deschis,poate un tipar.Multumesc și felicitări pentru reușită.
Lavinia08- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : Germania
Data de inscriere : 06/08/2018
Mulțumesc. Mi-e teama sa-l las liber afara pentru ca e obisnuit in apartament, nu vreau sa experimentez cum ar fi daca s-ar urca in nuc sau pe casa sau s-ar speria si ar fugi cine stie unde... ma gandesc ca nu e un caine pe care sa-l fluieri si sa vina inapoi.
Am cautat pe net, am studiat mai multe modele (am si unul intr-o comanda pe aliexpress care intarzie colosal de mult) si pana la urma am combinat mai multe detalii.
Tiparul l-am facut singura, singura masura i-am luat-o la gat, largime ca pentru o zgarda, al meu are 18cm.
((Am pozat pe foaie de mate, poate ajuta).
Cu siguranta ar fi fost mai bine daca as fi avut material ușor elastic...și o masina care sa-l coasa...
Pentru inchidere am pus 2 benzi de velcro ca sa-mi dea mai mult reglaj, catarama e doar pentru siguranta.
2 straturi de material. Am preferat sa-l cos asa la imbinari ca sa nu pun bie la orificiile pentru picioare, cu gandul cu cat mai putin material, cu atat mai putin rigid.
Am cautat pe net, am studiat mai multe modele (am si unul intr-o comanda pe aliexpress care intarzie colosal de mult) si pana la urma am combinat mai multe detalii.
Tiparul l-am facut singura, singura masura i-am luat-o la gat, largime ca pentru o zgarda, al meu are 18cm.
((Am pozat pe foaie de mate, poate ajuta).
Cu siguranta ar fi fost mai bine daca as fi avut material ușor elastic...și o masina care sa-l coasa...

Pentru inchidere am pus 2 benzi de velcro ca sa-mi dea mai mult reglaj, catarama e doar pentru siguranta.
2 straturi de material. Am preferat sa-l cos asa la imbinari ca sa nu pun bie la orificiile pentru picioare, cu gandul cu cat mai putin material, cu atat mai putin rigid.
diada și Lavinia08 apreciază acest mesaj
Cand am vazut prima poza, m-am gandit : doar nu vrea sa iasa cu pisica la plimbare.
.
Apoi am citit motivul lesei.
Se pare ca ti-a dat un pic de lucru, dar a iesit super. Sa o foloseasca sanatoasa.

Apoi am citit motivul lesei.
Se pare ca ti-a dat un pic de lucru, dar a iesit super. Sa o foloseasca sanatoasa.
LRodica- Atotcunoscător
-

De 2 ori pana acum a fost nevoie (am trecut pe la mama la curte inainte sa plecam la Galati si am stat cam 1h) si i-am improvizat rapid un ham din partea de gamba a unei sosete lungi, dar tot mi-a fost teama ...pentru ca pisicile sunt "lichide". E doar pentru siguranta, ca de altfel nu-l poti controla ca pe un caine, nu-l strunesti sau sa-i indici pe unde sa mearga... te duci dupa el si-l lasi sa cerceteze. Probabil ca cine are rabdare si vrea poate "educa" pisica sa mearga in lesa...insa eu nu-mi fac iluzii.

Cu animalele de companie trebuie sa inveti sa te 'porti'. De aia nu vreau eu.

LRodica- Atotcunoscător
-
Auuu, Vlad_mom! Super idee, super realizare!
Am vazut intr-o pensiuni ce primeau animale, pisici siameze in lesa...le plimba ca pe catei dimineata in curte....de atunci nu ma mai mira nimic.
Orice e posibil si daca e practic si util, de ce nu?!
Creativitatea e benfica!
Am vazut intr-o pensiuni ce primeau animale, pisici siameze in lesa...le plimba ca pe catei dimineata in curte....de atunci nu ma mai mira nimic.
Orice e posibil si daca e practic si util, de ce nu?!
Creativitatea e benfica!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Pagina 14 din 15 • 1 ... 8 ... 13, 14, 15

» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-IX
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. IV
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. III
» Posete, genti si accesorii (croitorie) Cap-VI
» Posete, genti si accesorii (croitorie)
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. IV
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. III
» Posete, genti si accesorii (croitorie) Cap-VI
» Posete, genti si accesorii (croitorie)
Pagina 14 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Ornamente de Pasti
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6