Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
+39
vlad_mom
fiordaliso
rodishor
odrina
raluk0182
corilex
greieras
sergiu valentin
Anca Gruian
oliv
iriclau
gaza
alinnusha92
gabriela1554
ioanadu
danabarbu2007
diada
ppisic
piciul
anc@
MihaelaT
elenaveronica
adina_lg
Butterfly_Amalia
LRodica
Dorulet
adina.adcont@gmail.com
orhapetru
ionela07
Karina33
bebelusha
dorina narita
Gabica
kabunta
Samarineanca
alessia2007
Admina
valentinadof
christinuca
43 participanți
Pagina 12 din 15
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15
Re: Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
Am fost la un magazin din apropiere, n-avea, insa doamna de-acolo mi-a zis ca ce vreau eu se numeste termocolant pe panza (exista si pe hartie, dar acela nu rezista la spalat), canafasul nu se lipeste, se coase. Mi-a indicat si unde as putea gasi, numai ca e prea departe de mers pe jos, mi-a zis ca as putea pune si 2-3 straturi in fuctie de cum mi se pare de teapana.
Iti trimit eu termocolant pe panza. Lasa-mi adresa.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
E cu cantec cu posta romana, aici n-am adresa in buletin, acasa nu-s decat in weekend, prea mare daraua. Las' ca gasesc eu...intr-o zi cu soare si 2 dimineti! Dar multam inca o data! 

Atunci pe curier, nu-i problema, rezolvam! Exista si Post Restant pe posta. Pana la urma o aduc personal
intr-o zi cu soare si 2 dimineti 

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Testat deja, termocolant pe panza...toate bune si frumoase pana la spalat si uscat (calcarea nu e posibila dupa spalare in cazul asta) ...arata ciudat, parca a facut "basici", probabil din cauza ca materialul pe care vreau sa-l folosesc este putin cam "sifonabil".
Intr-adevar s-a intarit un pic, cu 3 straturi era de-a dreptul teapan. Buna smecheria, sigur imi va folosi la altele.
Intr-adevar s-a intarit un pic, cu 3 straturi era de-a dreptul teapan. Buna smecheria, sigur imi va folosi la altele.
Am facut un portfard si 2 elastice pe par pentru o fetita, cadou. Cunoasteti copilul care are de toate si nu stii ce sa-i cumperi
toti il avem!
Mi-a facut placere sa-l lucrez, dar mai ales elasticele, au ele o "susta" cum se cos/intorc! a fost o provocare! Va arat si voua, merge "brici" pe mine m-a oprit mama fetitei, a zis ca nu-i plac, ca nu sunt uni etc, ii faceam 10!!!
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Mi-a facut placere sa-l lucrez, dar mai ales elasticele, au ele o "susta" cum se cos/intorc! a fost o provocare! Va arat si voua, merge "brici" pe mine m-a oprit mama fetitei, a zis ca nu-i plac, ca nu sunt uni etc, ii faceam 10!!!

Am urmarit filmuletul. Chiar ai ceva de intors la material.
Multumim.
Am urmarit filmuletul. Chiar ai ceva de intors la material.
Multumim.
LRodica- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3493
Varsta : 55
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011
Da, blug, partea de jos, pe picior, i-am facut 3 sferturi si nu am aruncat materialul. Asa imi place sa patrez bucatele de materiale, o sa le gasesc eu intrebuintare... Si fetita brodata, tot asa, dintr-o bucata de material. Am termoculat-o si am cusut zig zag peste blug, asa are tinuta si nu se "largeste" la cusut pe rotund.
Dragut portfardul si frumos lucrat!
rodishor- helper
-
Numarul mesajelor : 73
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 28/04/2011
Multumesc!
Sa le trecem la accesorii, mastile refolosibile. Am facut weekendul asta alt tipar, mi-a placut mult cum se aranjeaza pe fata, am folosit tiparul S cu rezerve pentru mine si tiparul M pentru barbat. L mi se pare foarte mare. O sa va las si tiparul, daca va inspira tipar masca 
Sus, la nas, am pus sarma de la punga de paine.
Si 4 buc mas M, pentru un prieten sofer.

Sus, la nas, am pus sarma de la punga de paine.
Si 4 buc mas M, pentru un prieten sofer.
rodishor- helper
-
Numarul mesajelor : 73
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 28/04/2011
Interesante.
Nu am inteles ce sarma folositi.
Nu am inteles ce sarma folositi.
LRodica- Atotcunoscător
-
Mulţumesc Diada, chiar vorbeam azi cu Ilona să ne căutăm un tipar de astfel de măscuţe.
LRodica eu am pus la măştile mele simple sârmuliţa de la pungile de congelator. Nu ştiu să-ţi spun ce marcă au pungile.
Dar la fel de bine cred că se poate folosi sârma care leagă cablurile la diverse aparate casnice, de exemplu când cumperi instalaţia de pom este legată cu o sârmă subţire învelită în plastic.
Despre acea sârmă vorbesc eu.
Este bună că se mulează uşor pe forma nasului ca să nu se aburească ochelarii.
LRodica eu am pus la măştile mele simple sârmuliţa de la pungile de congelator. Nu ştiu să-ţi spun ce marcă au pungile.
Dar la fel de bine cred că se poate folosi sârma care leagă cablurile la diverse aparate casnice, de exemplu când cumperi instalaţia de pom este legată cu o sârmă subţire învelită în plastic.
Despre acea sârmă vorbesc eu.
Este bună că se mulează uşor pe forma nasului ca să nu se aburească ochelarii.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Multumesc, ieri am mai avut 2 de facut si as mai avea si pentru familie, i-am lasat pe ultimul loc.
Eu vorbeam despre sarma de la punga de paine. Acum am gasit unele mai bune, buretoase putin si mai lungi. Mi le-a dat o prietena de la niste dispozitive medicale.
Foarte important la aceste masti, calcatul in timpul lucrului, dupa fiecare cusatura daca poti. Mie imi ia 40 min sa fac una. Elasticul are 19cm.
Ca si faze:
- se croiesc 4 parti identice, buzunar, doar 2, putin mai scurt (Acolo poti pune un filtru, servetel etc).
- Se coase mijlocul la fiecare, apoi tivul buzunarului.
- se calca
- se asigura buzunarul pe o parte a mastii (se coase sus si jos la pas mai mare)
- se cos fata pe fata cele 2 parti ale mastii
- se calca
- se asigura pe dos cu tighel ingust (ca la fustele fara betelie, daca va uitati au tighel pe interior)
- se calca
- se pune sarma, se coase pe langa, incet, eu simt la mana pe unde este
- se coase toata masca cu materialul fata pe fata, se incepe dintr-un lateral, se asigura elasticul cu ace (se coase tot o data). dintr-un lateral, apoi pe jos, la ultimul lateral se coase doar elasticul, se lasa o gaura sa poti intoarce.
- se intoarce, se calca, se tigheleste gaura si gata masca!
Mult succes!
V-am explicat in ideea sa nu o tigheliti circular. Asteptam poze!
Eu vorbeam despre sarma de la punga de paine. Acum am gasit unele mai bune, buretoase putin si mai lungi. Mi le-a dat o prietena de la niste dispozitive medicale.
Foarte important la aceste masti, calcatul in timpul lucrului, dupa fiecare cusatura daca poti. Mie imi ia 40 min sa fac una. Elasticul are 19cm.
Ca si faze:
- se croiesc 4 parti identice, buzunar, doar 2, putin mai scurt (Acolo poti pune un filtru, servetel etc).
- Se coase mijlocul la fiecare, apoi tivul buzunarului.
- se calca
- se asigura buzunarul pe o parte a mastii (se coase sus si jos la pas mai mare)
- se cos fata pe fata cele 2 parti ale mastii
- se calca
- se asigura pe dos cu tighel ingust (ca la fustele fara betelie, daca va uitati au tighel pe interior)
- se calca
- se pune sarma, se coase pe langa, incet, eu simt la mana pe unde este
- se coase toata masca cu materialul fata pe fata, se incepe dintr-un lateral, se asigura elasticul cu ace (se coase tot o data). dintr-un lateral, apoi pe jos, la ultimul lateral se coase doar elasticul, se lasa o gaura sa poti intoarce.
- se intoarce, se calca, se tigheleste gaura si gata masca!
Mult succes!
V-am explicat in ideea sa nu o tigheliti circular. Asteptam poze!
Chiar ma uitam pe aliexpress...plin de elastice subtiri, sarmulite si servet panzat pentru confectionat masti, plin pe prima pagina...
Si eu m-am gandit la sarmele de pungi pentru congelator (sau cea verde la rola pentru gradina), dar s-ar putea sa fie prea moi pentru material textil, sa nu-l tina mulat... la materialul celor de unica folosinta da, merg.
Chiar ma uitam pe aliexpress...plin de elastice subtiri, sarmulite si servet panzat pentru confectionat masti, plin pe prima pagina...
Si eu m-am gandit la sarmele de pungi pentru congelator (sau cea verde la rola pentru gradina), dar s-ar putea sa fie prea moi pentru material textil, sa nu-l tina mulat... la materialul celor de unica folosinta da, merg.
Multumesc. Am inteles acum.
Vlad-mom, ne-am ciocnit. Te dadusem disparuta.
Vlad-mom, ne-am ciocnit. Te dadusem disparuta.
LRodica- Atotcunoscător
-
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Sa va spun ce am folosit eu. Știți sârmele acela pufoase care se modelează de la pepco? Eu așa ceva am folosit. 3 bucăți mici sunt suficiente.
Michelle88- Junior
-
Numarul mesajelor : 332
Varsta : 35
Localizare : Chirnogi
Data de inscriere : 21/02/2012
Gabica
Am desfacut eu masca simpla de unica folosinta, sarmulita e ca cea verde pentru gradinarit sau ca cele pentru inchis pungile pentru congelator.

Am desfacut eu masca simpla de unica folosinta, sarmulita e ca cea verde pentru gradinarit sau ca cele pentru inchis pungile pentru congelator.
Eu pe lângă bumbacul pus dublu am băgat și o bucată de tifon. Practic are 3 straturi.
Zici că ies să jefuiesc magazinul, nu la cumpărături. Așa mă simt cu masca pe fata. Din păcate a devenit o obișnuință. O sa devenim niste salbatici și paranoici.
Eu pe lângă bumbacul pus dublu am băgat și o bucată de tifon. Practic are 3 straturi.
Zici că ies să jefuiesc magazinul, nu la cumpărături. Așa mă simt cu masca pe fata. Din păcate a devenit o obișnuință. O sa devenim niste salbatici și paranoici.
Michelle88- Junior
-
Numarul mesajelor : 332
Varsta : 35
Localizare : Chirnogi
Data de inscriere : 21/02/2012
Pagina 12 din 15 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14, 15

» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-IX
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. IV
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. III
» Posete, genti si accesorii (croitorie) Cap-VI
» Posete, genti si accesorii (croitorie)
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. IV
» Posete, genti si accesorii (croitorie) - cap. III
» Posete, genti si accesorii (croitorie) Cap-VI
» Posete, genti si accesorii (croitorie)
Pagina 12 din 15
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Despre noi
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)