"Bookbinding" - agende handmade
+30
andreea_verra
anc@
carmendana
andreea106
Ginguma
duchess
camelia-vasilica
kristadesign
MagdaMarin
elenaveronica
RalucaS
menssana1984
diblaru maria
danutza442
anca viragh
Crissy86
RamonaM
Aghata
laurrra
elena.ionescu
clodi
Cazimi
Ciubotaru'
cris69
Uca
Dragonfly
Lucia.BlueFlower
natasaSV
Giobsy
PetiteChat
34 participanți
Pagina 1 din 7
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
"Bookbinding" - agende handmade
Buna fetelor. Sunt noua pe forum, abia ce mi-am facut cont. Am ajuns la forum tot cautand informatii despre ceea ce se cheama "bookbinding" -legatorie de carti, agende handmade, etc. M-am tot interesat de subiect, dar nu am gasit comunitati decat pe site-urile din afara. Mi-ar placea sa ma apuc de acest hobby, pentru ca am fost mereu pasionata de tot ce tine de papetarie si carti.
Vroiam sa stiu daca mai e cineva pe aici pasionat de acest subiect si daca exista vreo sansa ca pe acest forum sa se deschida o sectiune pentru asa ceva. In mare, din punctul meu de vedere, agendele facute de mana sunt mici opere de arta.
Care pot ajunge sa arate la modul urmator: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Astept si parerile voastre si sa stiu daca mai e cineva pe aici pasionat de asa ceva.
Seara buna!
Vroiam sa stiu daca mai e cineva pe aici pasionat de acest subiect si daca exista vreo sansa ca pe acest forum sa se deschida o sectiune pentru asa ceva. In mare, din punctul meu de vedere, agendele facute de mana sunt mici opere de arta.

Astept si parerile voastre si sa stiu daca mai e cineva pe aici pasionat de asa ceva.

Seara buna!
PetiteChat- helper
-
Numarul mesajelor : 5
Varsta : 36
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 15/10/2010
Re: "Bookbinding" - agende handmade
PetiteChat, lucrarile sunt superbe, iar povestile care le insotesc sunt captivante.
Splendid!
Splendid!
imi place cand o creatie este prezentata intr-o asemenea maniera; nu de putine ori te trezesti ca visezi si ajungi sa intelegi mult mai bine intentiile artistului...
natasaSV- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 233
Varsta : 42
Localizare : suceava
Data de inscriere : 03/03/2010
PetiteChat, este minunat ideea ta...Ma gandesc ca ar fi un cadou foarte frumos pt cineva si chiar pt noi insine!
Sunt foarte frumoase lucrarile!
Revin cu un tutorial pe care l-am gasit pe youtube
De fapt, nu stiu daca o s-o pastrez pt mine sau o s-o fac cadou... Am folosit piele natrurala, cam groasa, m-am chinuit ceva la cusut si taiat, hartie de scris pe care am ars-o pe margine si am patat-o cu cafea, asa un pic. Am mai folosit ata pt piele si un nasturel metalic. Este un pic mai 'masculina' si are un aspect 'old'. Am si numit-o 'my old notebook' 
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am uitat sa va spun ca are 16/11,5 cm
Mai am in minte niste proiecte, pe care o sa le pun cat de curand in aplicare.
Sunt foarte frumoase lucrarile!
Revin cu un tutorial pe care l-am gasit pe youtube

Am uitat sa va spun ca are 16/11,5 cm

Mai am in minte niste proiecte, pe care o sa le pun cat de curand in aplicare.

Cand o sa am ceva de aratat am sa ma laud de indata. :D
Pana atunci, multa inspiratie si voua!
PetiteChat- helper
-
Felicitari! Foarte simpatice! :D Eu trebuie sa ma duc sa gasesc sa cumpar de undeva niste bucati de piele si ceva material...bumbac/ doc, nasturi, ca nu am de niciunele prin casa. Si atunci ma apuc serios. :p
PetiteChat- helper
-
Mercic...
A doua agenda e mai draguta in realitate, in poza nu se vad toate detaliile. In legatura cu pielea, ti-am trimis un mesaj privat.
A doua agenda e mai draguta in realitate, in poza nu se vad toate detaliile. In legatura cu pielea, ti-am trimis un mesaj privat.

Dragonfly- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1150
Localizare : brasov
Data de inscriere : 16/03/2010
Fetele, mai am o intrebare... Carton presat / de legatorie sau mucava cum i se mai spune, aveti idee unde as putea sa gasesc? Pe google nu am gasit decat niste magazine din Cluj... Mersi.
PetiteChat- helper
-
Petitchat, eu am luat mucava de la magazinul Herlitz din Brasov cu 7 lei o coala cu dimensiuni 50/70 cm.
pupici pt topic.
pupici pt topic.
Salutare.
Din cate stiu eu mucava in format mare , coala de 1m x 70cm se gaseste (in Bucuresti) la magazinele cu produse de pictura de langa Gara de Nord (pe strada dinspre ministerul Transporturilor - parca Grivitei ii zice, nu?) sau la cele de pe Lipscani, la hanul acela, nu stiu exact cum ii zice ca eu sunt din Constanta. La noi o asemenea coala, am gasit-o la magazinul Pictor, si costa intre 4 si 6 lei in functie de grosimea cartonului. Cea mai mare grosime cam 2 mm. Este un material ideal pt coperti de agende, mai ales daca sunt si imbracate in ceva material, de exemplu piele. Si ca tot veni vorba de piele, mucavaua este un material extraordinar pentru realizarea sabloanelor pentru produsele din piele. Eu numai asa ceva folosesc. toate cele bune si sper sa va fie utila informatia
.
Din cate stiu eu mucava in format mare , coala de 1m x 70cm se gaseste (in Bucuresti) la magazinele cu produse de pictura de langa Gara de Nord (pe strada dinspre ministerul Transporturilor - parca Grivitei ii zice, nu?) sau la cele de pe Lipscani, la hanul acela, nu stiu exact cum ii zice ca eu sunt din Constanta. La noi o asemenea coala, am gasit-o la magazinul Pictor, si costa intre 4 si 6 lei in functie de grosimea cartonului. Cea mai mare grosime cam 2 mm. Este un material ideal pt coperti de agende, mai ales daca sunt si imbracate in ceva material, de exemplu piele. Si ca tot veni vorba de piele, mucavaua este un material extraordinar pentru realizarea sabloanelor pentru produsele din piele. Eu numai asa ceva folosesc. toate cele bune si sper sa va fie utila informatia

Ciubotaru'- helper
-
Numarul mesajelor : 47
Varsta : 41
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 31/01/2010
Felicitari, PetiteChat, că ai deschis subiectul. Pe mine mă pasionează de aproape doi ani, dar abia săptămâna asta mi-am încercat mâna şi cu piele. Recunosc cu umilinţă: nu am făcut nici măcar o cusătură. Maşina mea de cusut nu mai trage nici drapel, ce să sper la piele?
Legat de mucava: nu îmi aduc aminte să fi cumpărat anume vreun carton pentru coperte. Am folosit cu mult succes ambalajele de la cutiile alimentare (cele de fulgi de porumb sunt o splendoare) sau alte cutii, de ex. de pantofi. Am explicat pas cu pas pe blogul meu, mai ales la cartea de bucate.
Să înţeleg că voi aţi cusut fascicolele? Ştiu că există o cusătură specială, dar nu am avut niciodată răbdare să o aplic.
Happy binding!
Legat de mucava: nu îmi aduc aminte să fi cumpărat anume vreun carton pentru coperte. Am folosit cu mult succes ambalajele de la cutiile alimentare (cele de fulgi de porumb sunt o splendoare) sau alte cutii, de ex. de pantofi. Am explicat pas cu pas pe blogul meu, mai ales la cartea de bucate.
Să înţeleg că voi aţi cusut fascicolele? Ştiu că există o cusătură specială, dar nu am avut niciodată răbdare să o aplic.
Happy binding!
Ia, că am uitat să întreb ce mă preocupă de aproape doi ani. Are cineva idee unde se pot găsi colţare pentru marginea copertelor? Mă refer la ceva de genul ăsta:
Au cumva o altă denumire? Că pe oriunde am întrebat, ba mi s-au oferit sisteme de prindere a tablourilor, ba colţare 3D, pentru PAL.
Au cumva o altă denumire? Că pe oriunde am întrebat, ba mi s-au oferit sisteme de prindere a tablourilor, ba colţare 3D, pentru PAL.
Agenda mea pe 2011, facuta "from scratch", adica am printat, taiat si capsat si filele din interior.
Coperta este din piele intoarsa si buretata. Dimensiuni agenda: 16x11.5x3.5 cm. Am explicat procesul (in doua episoade) pe blogul meu.
Coperta este din piele intoarsa si buretata. Dimensiuni agenda: 16x11.5x3.5 cm. Am explicat procesul (in doua episoade) pe blogul meu.
Felicitari, ar treui sa ii faci si o poza cu copertile deschise.

Din pacate, ceea ce este bine pentru un obiect nu e mereu bine si pentru fotografia acestuia. Pentru pagina de garda a agendei am gasit niste hartie ciocolatie in aceeasi nuanta ca a pielii copertei, asa incat in poza se vede o masa cafenie.
In interior, fascicolele printate si capsate arata astfel:
Din pacate, ceea ce este bine pentru un obiect nu e mereu bine si pentru fotografia acestuia. Pentru pagina de garda a agendei am gasit niste hartie ciocolatie in aceeasi nuanta ca a pielii copertei, asa incat in poza se vede o masa cafenie.
In interior, fascicolele printate si capsate arata astfel:
Am o prietena pasionata de bookbinding. Si cum ziua ei a fost azi i-am facut cadou o coperta handmade din piele si material. In interior am cusut colturile la 45 grade si am lasat marginile late sa le taie ea cat are nevoie. S-a aratat incantata de rezultat
Inchizatoarea e tot din piele si este cu scai.

imi place combinatia de culori. si imi place si felul in care ai combinat pielea cu materialul. felicitari, ced ca prietena te este incantata.
Mie imi place cum ti-au iesit colturile, exact la 45 de grade, clodi.
Dar mie nu imi rezulta din poze cum prinde paginile de coperta. Ne mai pui o poza?
Dar mie nu imi rezulta din poze cum prinde paginile de coperta. Ne mai pui o poza?
Multumesc Cazimi! Cand prietena mea o sa-i lege si paginile o s-o rog sa imi trimita o poza. Nu stiu cum le va face, de aceea am lasat marginile acelea late ca sa le poata taia cat are nevoie.
Ce-am mai facut intre timp?
][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O agenda din piele foarte moale, dedicata unei prietene cu initialele M.S.
Monograma mi-a cam dat batai de cap, mai cu seama ca vopseaua trebuie calcata pentru a se stabiliza. Iar asta nu prea i-a placut pielii intoarse.
Pana la Craciun, cand e si ziua ei, parca nu mai trece timpul, ca sa i-o daruiesc.[img
][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O agenda din piele foarte moale, dedicata unei prietene cu initialele M.S.
Monograma mi-a cam dat batai de cap, mai cu seama ca vopseaua trebuie calcata pentru a se stabiliza. Iar asta nu prea i-a placut pielii intoarse.
Pana la Craciun, cand e si ziua ei, parca nu mai trece timpul, ca sa i-o daruiesc.[img
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

» Targuri hand-made IV
» Am vazut, mi-ar placea sa "croiesc, tricotez, crosetez" pentru a purta!
» "unelte/ustensile" si ce mai este nevoie pentru a face acasa un tort!?
» Creatiile noastre tricotate, pentru cei mici
» "Sa coasem impreuna" tinuta de Revelion
» Am vazut, mi-ar placea sa "croiesc, tricotez, crosetez" pentru a purta!
» "unelte/ustensile" si ce mai este nevoie pentru a face acasa un tort!?
» Creatiile noastre tricotate, pentru cei mici
» "Sa coasem impreuna" tinuta de Revelion
Pagina 1 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)