Asistentul meu la croitorie - manechinul
Pagina 1 din 20 • Impartiti •
Pagina 1 din 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
Asistentul meu la croitorie - manechinul
Am urmat si eu sfaturile din articolul de mai jos si acum aproape 5 ani mi-am construit “manechinul-copia fidela a mea”.
Normal ca mai intai am cochetat cu ideea de a cumpara unul. Si acum ma mai uit din cand in cand dupa vre-o ocazie. Insa preturile erau foarte mari. Acuma, nu ca nu mi-as fi permis….Un astfel de manechin standard ar fi foarte util pentru atunci cand lucrez pentru alte doamne. Dar cum asta se intampla rar, din lipsa de timp, m-am hotarat sa-mi fac doar propria mea dublura.
Am avut 2 asistenti: sotul si fata mea care atunci avea vre-o 9 ani si s-a amuzat teribil.
Am facut rost de:
1- un tricou vechi mai grosut, cu maneca scurta (poate sa fie si mai larg),
2- MULTA banda adeziva din cea mai groasa, mai lata si galbuie, care se foloseste la coletarie.
M-am imbracat cu tricoul si i-am lasat pe cei 2 asistenti ai mei sa ma infasoare in fel si chip in banda, de la solduri in sus si la maini cam cat ar fi niste maneci foarte scurte. Atentie! Nu strangeti prea tare sa nu va sufocati.
La urma s-a ras copios fiindca fiica-mea s-a gandit ca ce-ar fi sa ma lase asa, sa nu-mi mai dea drumul ca nu ma mai puteam misca deloc.
3 Sotul meu a taiat “crusta” de pe mine pe mijlocul spatelui cu tot cu tricou. Am iesit din crusta cu grija si am respirat usurata….
4. Am refacut taietura la spate lipind-o tot cu banda.
5. Sotul a umplut toata “cosmelia” cu sticle de jumate de plastic la care le-a taiat gatul, printre care a completat cu spuma din-aia galbena care se foloseste la rosturi in constructii. Aici ar trebui sa astupati cu ceva partea de la gat si sa umpleti pe la poale.
6. Am infipt bustul intr-o coada de matura (din lemn)
7. Am infipt coada de matura intr-un suport vechi de brad, din fier forjat, ajustand pozitia verticala astfel incat sa semene cat mai mult cu a “originalului”.
ALTA VIATA!!!!
De cand am la dispozitie dublura mea, hainele mele sunt ajustate BRICI! Si nu ma mai rog de barbata-miu sa stea in genunchi in fata mea si sa-mi potriveasca tivul la fusta….Si pot sa-mi privesc si spatele fara nici o problema.
Intre timp m-am mai rotunjit inca putin dar tot mai e valabila forma. Ma bate gandul sa-mi mai fac unul mai frumos ca pe asta nici n-am avut timp sa-l acopar cu ceva textil iar pisica isi ascute ghearele pe un sold de-al meu de l-a facut franjuri. Dar inca ma mai servesc de el.
Poti drapa tesaturi, modela cu ziare si materiale, etc.
Va recomand un astfel de ajutor. Veti avea o revelatie cand veti lucra pe el.
Va voi pune si poze cand ajung la computerul pe care le-am salvat.
Astept sa vad cine imi urmeaza exemplul. Spor la lucru!
cum sa-ti faci o clona
Normal ca mai intai am cochetat cu ideea de a cumpara unul. Si acum ma mai uit din cand in cand dupa vre-o ocazie. Insa preturile erau foarte mari. Acuma, nu ca nu mi-as fi permis….Un astfel de manechin standard ar fi foarte util pentru atunci cand lucrez pentru alte doamne. Dar cum asta se intampla rar, din lipsa de timp, m-am hotarat sa-mi fac doar propria mea dublura.
Am avut 2 asistenti: sotul si fata mea care atunci avea vre-o 9 ani si s-a amuzat teribil.
Am facut rost de:
1- un tricou vechi mai grosut, cu maneca scurta (poate sa fie si mai larg),
2- MULTA banda adeziva din cea mai groasa, mai lata si galbuie, care se foloseste la coletarie.
M-am imbracat cu tricoul si i-am lasat pe cei 2 asistenti ai mei sa ma infasoare in fel si chip in banda, de la solduri in sus si la maini cam cat ar fi niste maneci foarte scurte. Atentie! Nu strangeti prea tare sa nu va sufocati.
La urma s-a ras copios fiindca fiica-mea s-a gandit ca ce-ar fi sa ma lase asa, sa nu-mi mai dea drumul ca nu ma mai puteam misca deloc.
3 Sotul meu a taiat “crusta” de pe mine pe mijlocul spatelui cu tot cu tricou. Am iesit din crusta cu grija si am respirat usurata….
4. Am refacut taietura la spate lipind-o tot cu banda.
5. Sotul a umplut toata “cosmelia” cu sticle de jumate de plastic la care le-a taiat gatul, printre care a completat cu spuma din-aia galbena care se foloseste la rosturi in constructii. Aici ar trebui sa astupati cu ceva partea de la gat si sa umpleti pe la poale.
6. Am infipt bustul intr-o coada de matura (din lemn)
7. Am infipt coada de matura intr-un suport vechi de brad, din fier forjat, ajustand pozitia verticala astfel incat sa semene cat mai mult cu a “originalului”.
ALTA VIATA!!!!
De cand am la dispozitie dublura mea, hainele mele sunt ajustate BRICI! Si nu ma mai rog de barbata-miu sa stea in genunchi in fata mea si sa-mi potriveasca tivul la fusta….Si pot sa-mi privesc si spatele fara nici o problema.
Intre timp m-am mai rotunjit inca putin dar tot mai e valabila forma. Ma bate gandul sa-mi mai fac unul mai frumos ca pe asta nici n-am avut timp sa-l acopar cu ceva textil iar pisica isi ascute ghearele pe un sold de-al meu de l-a facut franjuri. Dar inca ma mai servesc de el.
Poti drapa tesaturi, modela cu ziare si materiale, etc.
Va recomand un astfel de ajutor. Veti avea o revelatie cand veti lucra pe el.
Va voi pune si poze cand ajung la computerul pe care le-am salvat.
Astept sa vad cine imi urmeaza exemplul. Spor la lucru!
cum sa-ti faci o clona

vilcris- Senior

-

Numarul mesajelor: 642
Varsta: 46
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/11/2008
Re: Asistentul meu la croitorie - manechinul
Admina, intentionam sa pun asta la Tips&Tricks ale mele dar am apasat gresit butonul. Daca vrei, muta-l tu... Scuze 

vilcris- Senior

-

Foarte tare!
Ooooof-of! Cum n-am aflat eu despre metoda asta mai demult?(!) Eu mi-am achizitionat un manechin doar ca-i cam... zvelt in comparatie cu mine. Asa ca m-am chinuit sa-l aduc la masura mea adaugand straturi-straturi de vatelina pe ici pe colo, in partile esentiale, pe la solduri si bust, sa-i refac umerii (care erau cu 3.5 cm mai ingusti decat ai mei) sa-i lungesc gatul. Fiecare strat croit "savant" , cusut, masurat... Munca de chinez, ce mai! La sfarsit l-am mbracat in tricot negru. Arata bine. Are si un mare avantaj: pot fixa materialul cu bolduri pe manechin (mijloc fata, mijloc spate, umeri) si apoi modelez si croiesc direct "pe corp".
EDIT: Ba eu as zice ca-i bine ca subiectul sa ramana aici - la "Tips" se pierde printre celelalte... Parerea mea!
EDIT: Ba eu as zice ca-i bine ca subiectul sa ramana aici - la "Tips" se pierde printre celelalte... Parerea mea!
Cum ziceti voi...Putem sa-l lasam si aici.
Si pe manechinul asta puteti sa-l imbracati cu vatelina si strat textil ca sa bagati bolduri in el. Oricum el iese un pic mai strans decat suntem noi. Eu bag si asa bolduri in el...Fara mila...
Si pe manechinul asta puteti sa-l imbracati cu vatelina si strat textil ca sa bagati bolduri in el. Oricum el iese un pic mai strans decat suntem noi. Eu bag si asa bolduri in el...Fara mila...

vilcris- Senior

-

ca tot v-am gasit azi...ce idei bune aveti,eu am vrut sa-mi cumpar azi un manechin din targ si prietenul o zis ca nu-l luam cu nu are maini:((mo lasat fara cuvinte si acasa m-am luat de el si el imi zice ca no stiut ca eu vreau manechin (si de ceva vreme numa aia bat din gura ca vreau manechin),,,,no,sa nu-l iau la bataie?
avea picioare si n-avea maini dar era mai bine decat deloc
avea picioare si n-avea maini dar era mai bine decat deloc

Vilcris, multumim pt topicul asta. Excelent si salvator, cel putin pt mine.
aisha- Senior

-

Numarul mesajelor: 598
Varsta: 43
Data de inscriere: 23/03/2009
aisha a scris:Vilcris, multumim pt topicul asta. Excelent si salvator, cel putin pt mine.
Da, ideea e excelenta dar din pacate nu s-a incumetat nimeni sa o aplice pana acum
Eu va mai astept.

vilcris- Senior

-

Ce idee buna Vilcris, in wk-endul asta ma apuc si eu de clona mea

Adriana13- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 231
Varsta: 25
Data de inscriere: 12/05/2009
Adriana13 a scris:Ce idee buna Vilcris, in wk-endul asta ma apuc si eu de clona mea![]()
Ura! Abia astept sa mai puna cineva in aplicare ideea asta ca vad ca nimeni nu a avut curaj.

vilcris- Senior

-

Eu abia acum am vazut subiectul acesta...
Poate reusesc saptamana viitoare sa fac si eu o "clona"... Sper sa am prin pivnita si spuma, daca nu sa imi trimit sotul sa caute.
Si eu spun ca ar fi de foarte foarte mare ajutor...
Poate reusesc saptamana viitoare sa fac si eu o "clona"... Sper sa am prin pivnita si spuma, daca nu sa imi trimit sotul sa caute.
Si eu spun ca ar fi de foarte foarte mare ajutor...

Clio_Ela- Maestru

-

Numarul mesajelor: 1224
Varsta: 36
Localizare: intre optimisti
Data de inscriere: 17/04/2009
Despre manechinul tau.
Esti foarte ingenioasa ! Am sa repet metoda. Eu, am vazut intr-o revista straina un manechin facut din cartoane. Am croit ceva asemanator din prespan si am folosit manechinul mult timp chiar daca nu era chiar fix pe masura mea, dar imbracamintea putea fi probata pe manechin cu succes. Intre timp eu am mai luat in greutate si manechinul a trebuit marit. L-am marit si inca mai merge, caci fotografia care m-a inspirat era foarte smechera, prevedea marirea si micsorarea manechinului. E ceva folositor, dar nu are exact masurile mele. Este aproximativ si mai ales la piept cum este cartonul, cam prea frumos. Oricum trebuie sa potrivesc totul prin probe dar daca este o greseala pe undeva se vede si este folositor. Voi inveli manechinul meu de carton cu imbracamintea ta din scoci! E formidabila ideea.
Cherie
Cherie

cherie- Nou venit

-

Numarul mesajelor: 38
Localizare: Galati Romania
Data de inscriere: 23/09/2009
cherie a scris:Esti foarte ingenioasa ! Am sa repet metoda. Eu, am vazut intr-o revista straina un manechin facut din cartoane. Am croit ceva asemanator din prespan si am folosit manechinul mult timp chiar daca nu era chiar fix pe masura mea, dar imbracamintea putea fi probata pe manechin cu succes. Intre timp eu am mai luat in greutate si manechinul a trebuit marit. L-am marit si inca mai merge, caci fotografia care m-a inspirat era foarte smechera, prevedea marirea si micsorarea manechinului. E ceva folositor, dar nu are exact masurile mele. Este aproximativ si mai ales la piept cum este cartonul, cam prea frumos. Oricum trebuie sa potrivesc totul prin probe dar daca este o greseala pe undeva se vede si este folositor. Voi inveli manechinul meu de carton cu imbracamintea ta din scoci! E formidabila ideea.
Cherie
Asteptam si poze!!!

vilcris- Senior

-

Manechinul meu de acum un secol...
Uite poza manechinului (cam jumulita de vechime)
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] si din spate [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
In interior am bagat un manechin cumparat, acum, dar este asa de subtirel ca nici nu poate fi vorba sa fie utilizat. Poate cu spuma poliuretanica sa pot umple scociul dar manechinul cumparat sta acolo doar ca sa-l ascund de sotul meu care ar zice ca n-am minte ! Mai discutam.
Deci cam asa arata dimensiunile mele. Sunt cam fara talie.... Nu prea STAS, dar nici ....prea, prea.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine] si din spate [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
In interior am bagat un manechin cumparat, acum, dar este asa de subtirel ca nici nu poate fi vorba sa fie utilizat. Poate cu spuma poliuretanica sa pot umple scociul dar manechinul cumparat sta acolo doar ca sa-l ascund de sotul meu care ar zice ca n-am minte ! Mai discutam.
Deci cam asa arata dimensiunile mele. Sunt cam fara talie.... Nu prea STAS, dar nici ....prea, prea.

cherie- Nou venit

-

Ha! Zici ca asta-i jumulit? Las' ca ti-l arat pe-al meu in care si-au ascutit gherele cele 2 matze ale mele timp de 4 ani. 

vilcris- Senior

-

Manechine super !
Astept ! Jumulitul ca lumulitul, suntem la concurenta, dar sa vad cum ai conceput...

cherie- Nou venit

-

Pagina 1 din 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
Pagina 1 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Sarbatoritii zilei !!! XII