Care-i treaba cu Facebook-ul? Dar cu internetul?
+29
ioana soare
MagdaMarin
32vali
aurishta
Michelle88
diada
Floren
myky7robc
Day
danniela
lacrisel
fulguta28
piciul
Dorulet
canadianca50
valentinadof
mia and me
SilviaDumitrescu
CCristinaC
adriuta
Gabica
AlinaJ.Bijoux
deosebita1
despina13cucli
stejara
came_lia
Andata
bisisica bijuterii
Giorgi
33 participanți
Pagina 5 din 5
Pagina 5 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Da dependenta FB-ul? Dar internetul?
Re: Care-i treaba cu Facebook-ul? Dar cu internetul?
Chiar si-asa ar trebui sa vezi poza daca esti etichetata in ea. Daca era publica incearca cu un apropiat de-al tau sa raportezi. Iti inteleg si impartasesc atitudinea fata de poze pe net.
ioana soare a scris:Daca ea a facut poza, cu aparatul ei, atunci ea e proprietara ei. Daca a facut poza la un eveniment public atunci are dreptul legal sa o posteze fara sa iti ceara voie.
Adica daca eu fac poze cu aparatul meu, sunt proprietatea mea? nu prea cred. Sotul meu este fotograf profesionist si nu isi permite sa afiseze pozele oriunde. A fost la multe evenimente, nunti, cununii, botez, inclusiv serbari si competitii sportive. Nu a facut nici o poza publica, chiar daca sunt poze facute din placere, nu la toate evenimentele a fost chemat contra cost. Sunt oameni care nu doresc asta, sa fie ei sau copii lor vazuti pe retelele de socializare. Toate albumele sunt private si dat link exclusiv proprietarului. Cine ma cunoaste stie ca eu nici macar copii nu mi-i afisez pe FB.
Evenimentul nu a fost public, a fost pur si simplu un final de curs.
Am acceptat pozele facute de organizatori, era normal sa le faca, cu ei am semnat un contract, dar asa, o tipa oarecare, "citita" zice ea, sa nu inteleaga acest lucru.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Este altceva o poza pentru care ai fost angajat, in cazul careia atunci cand o dai celui care te-a angajat, ii cedezi si toate drepturile asupra ei. In cazul acesta cel care a primit de la fotograful profesionist poza si toate drepturile asupra ei, are voie sa o foloseasca asa cum vrea.
Daca eu sunt in parc, sau la magazin sau pe plaja, sau in alta parte, si fac o poza, iar in poza pe langa subiectul pe care eu am vrut sa-l fotografiez, mai apar si alte persoane, eu pot sa fac cu poza respectiva ce vreau, nu trebuie sa le cer permisiunea. Este poza mea, eu sunt proprietara ei si am toate drepturile asupra ei. Atata timp cat este in spatiu public nu trebuie sa cer nimanui permisiunea.
Persoana respectiva a gresit moral fata de tine, pt ca nu ti-a respectat dorinta si ti-a ignorat rugamintea, dar legal nu a gresit cu nimic, ca sa o poti trage pe calea asta la raspundere.
Nu-ti spun asta ca sa te supar, chiar m-am documentat in privinta asta, pt ca sunt foarte deranjata de persoanele de pe facebook care copiaza poze de pe siteuri personale si le posteaza direct, fara share, fara sa precizeze sursa, fara nimic, ca si cum ar fi ale lor. Se ceama furt si ma scoate din sarite ca se accepta ca fiind un comportament normal. Asa ca m-am documentat ca sa vad ce si cum in legatura cu pozele pe net.
Daca eu sunt in parc, sau la magazin sau pe plaja, sau in alta parte, si fac o poza, iar in poza pe langa subiectul pe care eu am vrut sa-l fotografiez, mai apar si alte persoane, eu pot sa fac cu poza respectiva ce vreau, nu trebuie sa le cer permisiunea. Este poza mea, eu sunt proprietara ei si am toate drepturile asupra ei. Atata timp cat este in spatiu public nu trebuie sa cer nimanui permisiunea.
Persoana respectiva a gresit moral fata de tine, pt ca nu ti-a respectat dorinta si ti-a ignorat rugamintea, dar legal nu a gresit cu nimic, ca sa o poti trage pe calea asta la raspundere.
Nu-ti spun asta ca sa te supar, chiar m-am documentat in privinta asta, pt ca sunt foarte deranjata de persoanele de pe facebook care copiaza poze de pe siteuri personale si le posteaza direct, fara share, fara sa precizeze sursa, fara nimic, ca si cum ar fi ale lor. Se ceama furt si ma scoate din sarite ca se accepta ca fiind un comportament normal. Asa ca m-am documentat ca sa vad ce si cum in legatura cu pozele pe net.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
ioana soare a scris:Nu-ti spun asta ca sa te supar, chiar m-am documentat in privinta asta, pt ca sunt foarte deranjata de persoanele de pe facebook care copiaza poze de pe siteuri personale si le posteaza direct, fara share, fara sa precizeze sursa, fara nimic, ca si cum ar fi ale lor. Se ceama furt si ma scoate din sarite ca se accepta ca fiind un comportament normal. Asa ca m-am documentat ca sa vad ce si cum in legatura cu pozele pe net.
Chiar am vazut e FB intr-o postare de-a ta in legatura cu asta, unii oameni nu pot intelege

Iti multumesc mult Ioana!

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

» Deschidere intreprindere individuala sau PFA
» Forumul Lucru de mana pe Facebook??
» Scoala de bijuterii 2
» Dremel - cine are , si de care ?
» Masinile noastre de cusut - cap 1
» Forumul Lucru de mana pe Facebook??
» Scoala de bijuterii 2
» Dremel - cine are , si de care ?
» Masinile noastre de cusut - cap 1
Pagina 5 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)