Triplock(overlock); totul despre surfilare(4)
Pagina 1 din 3 • Impartiti •
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
Capitolele anterioare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link][Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
La ce ziceti voi ata pufoasa? La ce se numeste wooly nylon (adica o ata elastica) cu care se coase pe tricot, dar pusa in bobina cand folosesti ace duble si cosi un tiv sa imiti coverlock?
Ma intriga numele asta ' ata pufoasa'. Scuzati intrebarea si nestiinta.
La ce ziceti voi ata pufoasa? La ce se numeste wooly nylon (adica o ata elastica) cu care se coase pe tricot, dar pusa in bobina cand folosesti ace duble si cosi un tiv sa imiti coverlock?
Ma intriga numele asta ' ata pufoasa'. Scuzati intrebarea si nestiinta.
Ultima editare efectuata de catre MagdaMarin in Sam Ian 21, 2012 10:57 pm, editata de 1 ori (Motiv : Separat capitole)
Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(4)
Carmen, este vorba de ata elastica, pentru ca nu are acea textura rasucita de fir ca ata de cusut, o numesc fetele si pufoasa...
Ea se foloseste la graiferele masinii de cusut triplock (masina de surfilat in 3 fire); la overlock (masina de surfilat, incheiat si tiv rulat in 4-5 fire) si coverlock (masina speciala care executa tivirea materilaleor elastice in special; are 5 fire si spre deosebire de overlock coase cu 3 ace). Eu am folosit si la masina de cusut liniara, la suveica.
Ea se foloseste la graiferele masinii de cusut triplock (masina de surfilat in 3 fire); la overlock (masina de surfilat, incheiat si tiv rulat in 4-5 fire) si coverlock (masina speciala care executa tivirea materilaleor elastice in special; are 5 fire si spre deosebire de overlock coase cu 3 ace). Eu am folosit si la masina de cusut liniara, la suveica.
Mersi, Geany. Inteleg acum despre ce e vorba.
Ai putea sa-mi trimiti intr-un mesaj privat de unde se cumpara in Romania si cum se numeste oficial? As vrea sa compar cu se se vinde la voi si ce avem noi aici.
Cel mai mult ma intereseaza pt folosirea in suveica la cusutul cu ace duble pe tricot, tivuri care imita coverlock.
Desi am o masina cu overlock si coverlock, imi e cam lene sa schimb partile si prefer cusutul de coverlock la masina normala de cusut. Stiu ca nu e voie sa se puna pe site.
Cu tot respectul, cred ca e un punct de vedere gresit. Nu aveti VOI, oficialii de pe Lucru de Mana, voie sa puneti astfel de anunturi, ca sa influentati membrii. Dar persoanele care scriu isi pot impartasi impresiile despre unde se cumpara si unde te poti duce si vei fi servita bine. La fel si despre preturi. Asta face parte din comunicarea intre membri, pe care situl vostru o faciliteaza. Totul pe raspunderea celui care scrie. Pe listele internationale (Janome 6600 sau Bernina8 series sau Bernina Aurora), membrii care isi prezinta experienta cu anumiti comercianti precizeaza 'nu sunt afiliata, sunt doar un client multumit'.
Evident ca anunturile de promovare a unei firme trebuie interzise si scoase de pe lista, dar sugestiile unor clienti multumiti - nu. Cred ca ne vom da repede sema daca cine scrie tromboneste. Vor fi direct reactii.
Ne ajuta pe toate sa stim de unde se poate cumpara mai bine si mai ieftin. Sunt de meserie jurist si voi tot in Uniune sunteti, asa ca nu spun chiar prostii. Nu fiti mai catolici decat papa.
Am citit cu interes si placere mesajele voastre despre masinile de surfilat. In partea de continent in care stau, marcile de masini de surfilat considerate cele mai bune sunt Bernina / Juki, Janome / Elna, Babylock si Brother (nu direct in ordinea de la cel mai bun la cel mai prost. Bernina e facuta de Juli, dar Juki e mult mai ieftina). De Merrylock nu stiu nimic, asa ca nu vreau sa spun prostii.
Cu Pfaff am luat de doua ori niste plase mari si a trebuie sa schimb masina pt ca s-a stricat de doua ori acelasi lucru. De fapt Pfaff nu mai e ce a fost, de cand se face in China si nu se mai face in Germania.Pfaff traieste mai mult din gloria terecuta. Masinile vechi sunt mai bune / rezistente decat cele noi. Eu personal (cu Pfaff din 1988-2000) nu mai recomand Pfaffurile NOI. Ma doare inima, dar asta este.
Ai putea sa-mi trimiti intr-un mesaj privat de unde se cumpara in Romania si cum se numeste oficial? As vrea sa compar cu se se vinde la voi si ce avem noi aici.
Cel mai mult ma intereseaza pt folosirea in suveica la cusutul cu ace duble pe tricot, tivuri care imita coverlock.
Desi am o masina cu overlock si coverlock, imi e cam lene sa schimb partile si prefer cusutul de coverlock la masina normala de cusut. Stiu ca nu e voie sa se puna pe site.
Cu tot respectul, cred ca e un punct de vedere gresit. Nu aveti VOI, oficialii de pe Lucru de Mana, voie sa puneti astfel de anunturi, ca sa influentati membrii. Dar persoanele care scriu isi pot impartasi impresiile despre unde se cumpara si unde te poti duce si vei fi servita bine. La fel si despre preturi. Asta face parte din comunicarea intre membri, pe care situl vostru o faciliteaza. Totul pe raspunderea celui care scrie. Pe listele internationale (Janome 6600 sau Bernina8 series sau Bernina Aurora), membrii care isi prezinta experienta cu anumiti comercianti precizeaza 'nu sunt afiliata, sunt doar un client multumit'.
Evident ca anunturile de promovare a unei firme trebuie interzise si scoase de pe lista, dar sugestiile unor clienti multumiti - nu. Cred ca ne vom da repede sema daca cine scrie tromboneste. Vor fi direct reactii.
Ne ajuta pe toate sa stim de unde se poate cumpara mai bine si mai ieftin. Sunt de meserie jurist si voi tot in Uniune sunteti, asa ca nu spun chiar prostii. Nu fiti mai catolici decat papa.
Am citit cu interes si placere mesajele voastre despre masinile de surfilat. In partea de continent in care stau, marcile de masini de surfilat considerate cele mai bune sunt Bernina / Juki, Janome / Elna, Babylock si Brother (nu direct in ordinea de la cel mai bun la cel mai prost. Bernina e facuta de Juli, dar Juki e mult mai ieftina). De Merrylock nu stiu nimic, asa ca nu vreau sa spun prostii.
Cu Pfaff am luat de doua ori niste plase mari si a trebuie sa schimb masina pt ca s-a stricat de doua ori acelasi lucru. De fapt Pfaff nu mai e ce a fost, de cand se face in China si nu se mai face in Germania.Pfaff traieste mai mult din gloria terecuta. Masinile vechi sunt mai bune / rezistente decat cele noi. Eu personal (cu Pfaff din 1988-2000) nu mai recomand Pfaffurile NOI. Ma doare inima, dar asta este.
Fetelor ajutati-ma , maine vreau sa comand o masina de surfila meerylock2020 dar parca mi-ar place si un brother 1034D , nu stiu intre care sa aleg . MEERYLOCK-ul are la oferta un set de 6 picioruse gratis si este la acelasi pret cu brotherul . Ce sa fac?

geany20062006- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 207
Varsta: 36
Localizare: marasesti
Data de inscriere: 15/10/2009
eu am un merylock 2020 ,, merge si pe materiale groase si subtiri. este usor de folosit , reglajul la fel
din punctul meu de vedere il recomand
nu am folosit brother niciodata , dar am lucrat pe masini industriale de surfilat , iar masina pe care o detin, se ridica asteptarilor mele
din punctul meu de vedere il recomand
nu am folosit brother niciodata , dar am lucrat pe masini industriale de surfilat , iar masina pe care o detin, se ridica asteptarilor mele

rozina- Nou venit

- Numarul mesajelor: 41
Localizare: roman
Data de inscriere: 13/01/2010
Geany s-a tot vorbit de brother, nu stiu daca avem ceva in plus sa spunem. Noi care avem brother, ni se pare foarte buna, cele care au meylock spun la fel despre a lor, numai cine le-am testat pe amandoua poate sa fie un mai bun sfatuitor ca noi......eu iti recomand brother-ul.

arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1004
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Geany, eu am tot brother, l-am luat de curand si desi nu mai lucrasem niciodata pe un overlock (si nici nu am vazut pe cineva lucrand live), m-am descurcat bine din prima. Eu sunt o persoana medie dpdv tehnic, dar totusi masina overlock nu e chiar asa de complicata cum s-a mai scris. Mai am inca de descoperit diverse la overlock, dar nu am ce sa-i reprosez. am ales modelul 4234D datorita sistemului de iluminare cu led si a celui de introducere automata a atei in ace. La masina de cusut (tot brother) am beculet cu lumina galbena si ma deranjeaza ca se incinge destul de repede, cu leduri pot sa iti spun ca se vede semnificativ mai bine. Cand ma documentam despre overlock, am descoperit ca cineva cu experienta de pe site a scris ca toate sunt cam la fel in principiu. Iti doresc sa te alegi cu o masina exceptionala!

aidil- Ucenic

- Numarul mesajelor: 206
Varsta: 42
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 27/11/2011
Geany,
Incearca-le pe amandoua, cum foarte bine zice Arielas. Cere sa ti se faca demonstratii, ia cu tine niste resturi de materiale cu care ai lucrat si roaga-le pe vanzatoare sa-ti arate pe ele cum ies surfilaturile.
Si apoi cum se pune ata. In general regula e ca innozi ata noua la ata veche si tragi firul ca sa nu mai trebuiasca sa te chinuiesti cu penseta si alte chiorari pt punerea atei. Asta merge in general bine, dar se mai intampla sa-ti iasa de unde e fixata in timpul trasului si atunci musai bagi singura atele prin toate chestiile pe unde trebuie sa treaca. Intreaba-ma acum de unde stiu asta
Uita-te deci si cat de dificil este sa bagi singura ata (cu poza in fata, merge, chiar daca ma chiorasc bine si imi tremura pensea in mana - ei nici chiar asa). Te inveti. Dar considera acest punct in favoarea sau defavoarea masinii respective.
Apoi dupa mine mai mult te intereseaza ce poate bine face din ce te intereseaza pe tine, decat ca iti da un cutit sau piciorus in plus.
Asa gandesc eu....
Brotherul e in orice caz o masina super, de cealalta masina nu stiu, dar daca se zice ca e buna si nu sunt plangeri... e si ea la fel de buna.
La cumparatul unei masini de cusut conteaza si cum iti place tie sa lucrezi cu masina, daca stai bine in fata ei, lumina si ce scrie Aidil. O masina de cusut e ceva personal si tu hotarasti Ce-mi place mie, poate tie sa nu-ti placa.
Succes si spune-ne ce ai cumparat.
Incearca-le pe amandoua, cum foarte bine zice Arielas. Cere sa ti se faca demonstratii, ia cu tine niste resturi de materiale cu care ai lucrat si roaga-le pe vanzatoare sa-ti arate pe ele cum ies surfilaturile.
Si apoi cum se pune ata. In general regula e ca innozi ata noua la ata veche si tragi firul ca sa nu mai trebuiasca sa te chinuiesti cu penseta si alte chiorari pt punerea atei. Asta merge in general bine, dar se mai intampla sa-ti iasa de unde e fixata in timpul trasului si atunci musai bagi singura atele prin toate chestiile pe unde trebuie sa treaca. Intreaba-ma acum de unde stiu asta
Uita-te deci si cat de dificil este sa bagi singura ata (cu poza in fata, merge, chiar daca ma chiorasc bine si imi tremura pensea in mana - ei nici chiar asa). Te inveti. Dar considera acest punct in favoarea sau defavoarea masinii respective.
Apoi dupa mine mai mult te intereseaza ce poate bine face din ce te intereseaza pe tine, decat ca iti da un cutit sau piciorus in plus.
Asa gandesc eu....
Brotherul e in orice caz o masina super, de cealalta masina nu stiu, dar daca se zice ca e buna si nu sunt plangeri... e si ea la fel de buna.
La cumparatul unei masini de cusut conteaza si cum iti place tie sa lucrezi cu masina, daca stai bine in fata ei, lumina si ce scrie Aidil. O masina de cusut e ceva personal si tu hotarasti Ce-mi place mie, poate tie sa nu-ti placa.
Succes si spune-ne ce ai cumparat.
Am comandat MEERYLOCK 2020 pana la urma dar din cauza zapezii nu am primito inca, am primit si manualul in limba romana pe email . Abia astept sa vina ziua de luni, atunci mi-a promis curierul ca mi-o aduce.

geany20062006- Ucenic

-

geany,de ce nu faci un sacrificiu financiar,si sa profiti de oferta cu uberul?

zylv- Expert

-

Numarul mesajelor: 845
Varsta: 40
Localizare: in centrul tarii
Data de inscriere: 15/02/2009
Ce e un uber? Ma intriga denumirea asta pe care nu o pricep. Vine din germana si inseamna ceva cu 'peste' (nu: peshte!)?
A fost un sacrificiu si pt. MEERYLOCK in vremurile acestea de criza.Deocamdata o sa ma bucur de noua achizitie.

geany20062006- Ucenic

-

Uberul face o cusatura de acoperire, ca la tricouri cusatura de jos. Iti pot da o adresa sa vezi, eu una nu am, dar am vazut si inteles ce face.

arielas- Maestru

- Numarul mesajelor: 1004
Varsta: 37
Localizare: la casa mea
Data de inscriere: 29/09/2010
Este ceea ce se numeste coverlock? Adica acea cusatura care pe fata apare cu doua cusaturi paralele si pe spate apare ca o cusatura de overlock / surflare?
Milostiveste-te si da-mi un link sa pricep.
Coverlockul asta se inlocuieste cu cusut cu ac dublu pe fata si cu ata pofoasa in suveica. E adevarat ca pe dos nu arata la fel de bine ca ce-ti face coverlockul dar pe fata arata bine.
Multumesc ca ma indrumi.
Milostiveste-te si da-mi un link sa pricep.
Coverlockul asta se inlocuieste cu cusut cu ac dublu pe fata si cu ata pofoasa in suveica. E adevarat ca pe dos nu arata la fel de bine ca ce-ti face coverlockul dar pe fata arata bine.
Multumesc ca ma indrumi.
Carmenzoe, uber-ul este defapt Überdeck-ul aceeasi masina, dar cu o alta denumire Coverlock. Acel ac dublu inlocuieste optic überdeck-ul/coverlock-ul/masina de tivuri/cusatura de acoperire... dar nu si caltitativ. Cusatura facuta cu masina coverlock este muuuult mai elastica si rezistenta. Intelesesem ca tu ai overlock-coverlock, pacat ca nu o folosesti pentru cusaturile de acorperire...
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3 
Subiecte similare» Totul despre locuri de munca si ramura sa
» Despre pasarea Emu
» Discutii despre naruto
» ARTHUR SCHOPENHAUER - DESPRE FEMEIE
» DESPRE SANATATE...SFATURI ,REMEDII NATURISTE..
» Despre pasarea Emu
» Discutii despre naruto
» ARTHUR SCHOPENHAUER - DESPRE FEMEIE
» DESPRE SANATATE...SFATURI ,REMEDII NATURISTE..
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Bluze,topuri...(10)
» Tehnica frivolite, pe ac sau needle tatting 4
» Depozite materiale/tesaturi in Bucuresti- II
» Bijuterii din fimo XIX
» Haine pentru copiii nostri (14)
» Provocarea 29 - Fructe de vara
» Sarbatoritii zilei !!! XII