Vopsitul cu materiale naturale sau sintetice
+44
valentinadof
SilviaDumitrescu
AlinaJ.Bijoux
Celya_f40
annemariep
RalucaS
olympia
bela gio
Gabiuta
T_mihaela
jade84
DianaDumitrescu
Serban Valentina
Ana Maria
aurishta
danae
lennny
danadea
Giobsy
norelif
europolis
firicel
dandana
Aditza
EuIrinuca
Uca
ladybird
kristadesign
giovi
roxana096
atelierul de margele
Camy
diada
dienutzababy
7furnici
Adela Ispas
lucianemil
Admina
elena.habasescu
adelina24
Ela
Nicoleta Irimescu
ioana soare
Arabela Stefania
48 participanți
Pagina 1 din 5
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Vopsitul cu materiale naturale sau sintetice
Salut
Eu am descoprit zilele trecute in parc ceva crengi foarte galbene. Le-am adunat, le-am jupuit si m-am pus pe vopsit cu ele. Toate bune si frumoase a iesit o culoare intensa , dar acu nu stiu cu ce sa fixez culoarea. Am descoperit pe net ca s-ar face cu Alaun dar nu prea stiu de unde sa fac rost, la farmacie s-a uitat la mine ca la felul trei cand am intrebat
. Poate stie careva o alternativa sau unde gasesc asa ceva.
PS: Am incercat si cu otet, dar parca tot mai iese prea multa culoare, si as vrea sa ramana galbenul intens care il are acuma tesatura.
Eu am descoprit zilele trecute in parc ceva crengi foarte galbene. Le-am adunat, le-am jupuit si m-am pus pe vopsit cu ele. Toate bune si frumoase a iesit o culoare intensa , dar acu nu stiu cu ce sa fixez culoarea. Am descoperit pe net ca s-ar face cu Alaun dar nu prea stiu de unde sa fac rost, la farmacie s-a uitat la mine ca la felul trei cand am intrebat

PS: Am incercat si cu otet, dar parca tot mai iese prea multa culoare, si as vrea sa ramana galbenul intens care il are acuma tesatura.
Arabela Stefania- helper
-
Numarul mesajelor : 27
Varsta : 40
Localizare : Arad
Data de inscriere : 31/03/2010
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Re: Vopsitul cu materiale naturale sau sintetice
Lana am vopsit-o cu gallus pt textile, ala se fixeaza doar cu otet, dar la crengile astea parca se pierde din intensitate dupa ce le clataresc cu apa. De aia am intrebat, poate e careva mai expert (sau mai chimist)si a mai incercat 

Arabela Stefania- helper
-
Culorile naturale se fixeaza pe materiale cu piatra vanata (sulfat de cupru ). Asa stiu ca facea bunica.
A,era sa uit, se usuca la soare.Tot pt intensificarea culorii.
A,era sa uit, se usuca la soare.Tot pt intensificarea culorii.
Ultima editare efectuata de catre Nicoleta Irimescu in Mar 13 Iul 2010, 10:10 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare ca-s uituca)
Nicoleta Irimescu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1159
Varsta : 53
Localizare : Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere : 23/07/2009
Arabela de unde ai gasit vopsea de textile? Am citit pe net ca nu se mai face si imi trebuie sa-mi vopses vreo doua bluze si un pantalon.Imi plac hainele albe sau deschise dar se pateaza usor.Arabela Stefania a scris:Lana am vopsit-o cu gallus pt textile, ala se fixeaza doar cu otet, dar la crengile astea parca se pierde din intensitate dupa ce le clataresc cu apa. De aia am intrebat, poate e careva mai expert (sau mai chimist)si a mai incercat
Ela- Ucenic
- Numarul mesajelor : 128
Data de inscriere : 21/10/2008
Eu am gasit intr-un magazin din ala tipic "comunist" sau pe la metalo-chimice. eu din cate stiu se mai fabrica, adica se gaseste mai greu intr-adevar, dar cred ca e doar din cauza ca nu e cerere prea mare. Dar cum ziceam intra prin magazinele alea vechi ce vand de toate de la borcane la robineti sau cauta la magazinele metalo-chimice. Intreaba de galus pt textile, cu siguranta o sa gasesti, dar trebuie sa gasesti magazinele. In Timisoara de exemplu sunt multe magazine unde am gasit, in Arad am descoperit momentan doar unul, dar avea foarte multe culori.
Asa ca iti urez bafta la cutreierat magazine ;)
Asa ca iti urez bafta la cutreierat magazine ;)
Arabela Stefania- helper
-
Lana , mamea mea o vopsea cu coji de ceapa sau de nuci si iesea un crem mai inchis - punea otet ca sa intareascamai bine culoarea .
O culoare care sa nu iasa , poti sa incerci cu soc ( fructe ) . Culoarea va iesi de la mov la albastru in functie de cit de diluat faci lichidul . Iti garantej ca nu iese culoarea decat cu foarfeca . Si zeama de cirese negre coloreaza foarte bine - este foarte pacatoasa si iese tot cu foarfeca . Eu folosesc zeama de cirese nedre ( din dulceata ) ca si colorant alimentar cand le fac fetelor suc din floare de soc .
O culoare care sa nu iasa , poti sa incerci cu soc ( fructe ) . Culoarea va iesi de la mov la albastru in functie de cit de diluat faci lichidul . Iti garantej ca nu iese culoarea decat cu foarfeca . Si zeama de cirese negre coloreaza foarte bine - este foarte pacatoasa si iese tot cu foarfeca . Eu folosesc zeama de cirese nedre ( din dulceata ) ca si colorant alimentar cand le fac fetelor suc din floare de soc .
adelina24- Expert
-
Numarul mesajelor : 824
Varsta : 49
Localizare : braila
Data de inscriere : 01/03/2010
Buna ziua doamnelor! Acest subiect ma intereseaza si pe mine , Am de vopsit centura nepotelului meu in albastru bleomarin si nu mai gasesc galus nicaieri pe aici Stie cineva cu ce se mai poate vopsi?
Daca gasiti Galus pe undeva, va rooog imi cumparati si mie?
Erau metalo-chimice prin oras, dar am intrebat acum vreo cativa ani, la cateva si nu am avut succes.
Am fost inspirata, rau de tot si am cumparat o pereche de raiati si una de jeans (super oferte, ambii, de ce oare?...), albi ca laptele care vor deveni in curand gri ca si minunatul Bucuresti, daca nu-i colorez, cumva. As vrea o culoare inchisa, sa nu-mi iasa roz pastel.

Am fost inspirata, rau de tot si am cumparat o pereche de raiati si una de jeans (super oferte, ambii, de ce oare?...), albi ca laptele care vor deveni in curand gri ca si minunatul Bucuresti, daca nu-i colorez, cumva. As vrea o culoare inchisa, sa nu-mi iasa roz pastel.
Admina a scris:Daca gasiti Galus pe undeva, va rooog imi cumparati si mie?Erau metalo-chimice prin oras, dar am intrebat acum vreo cativa ani, la cateva si nu am avut succes.
am si eu niste raiati albi facuti de mine.
si vreau sa te intreb, daca ai facut rost de culoare Gallus,
si daca da, esti multumita de rezultat?
la hipermarket gasesc doar colorant la 33 ron, si parca Gallus e mai ieftin.
Fetelor, eu am vazut la cineva o rochită si a zis ca materialul a fost pictat manual, dar habar nu am cu ce si cum. Daca stiti ceva despre tipul asta de vopsea scrieti-mi si mie
Adela Ispas- Ucenic
- Numarul mesajelor : 120
Localizare : reghin
Data de inscriere : 09/07/2010
Multumesc mult, am gasit acolo tot ce ma interesa
Adela Ispas- Ucenic
- Numarul mesajelor : 120
Localizare : reghin
Data de inscriere : 09/07/2010
Eu imi mai vopsesc blugi (pt ca nu gasesc de cumparat niciodata un negru intens cum vreau) cu plicuri din acelea de vopsea pt bumbac. se gasesc la magazinele de metalo-chimice, iar dupa ce ii vopsesc, ii fierb in apa cu otet pentru fixarea culorii
dienutzababy- Senior
-
Numarul mesajelor : 697
Varsta : 35
Localizare : Nobitz, Germania
Data de inscriere : 22/03/2010
Pai Dienuta, de unde metalo-chimice, ma tot omor sa aflu. Unde ai gasit, in ce oras, in ce zona?
Si am gasit in afara bile de indigo. Erau un albastru-cenusiu, mai deschis ca acesta:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu am luat pentru ca era la o punga de 1kg, cred si atarnau prea mult. Dar imi pun sotiorul sa-mi ia, sper sa poata. Daca reusesc sa vopsesc cu ele, fac import de indigo natural.
Si am gasit in afara bile de indigo. Erau un albastru-cenusiu, mai deschis ca acesta:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Nu am luat pentru ca era la o punga de 1kg, cred si atarnau prea mult. Dar imi pun sotiorul sa-mi ia, sper sa poata. Daca reusesc sa vopsesc cu ele, fac import de indigo natural.

dienutzababy a scris:Eu imi mai vopsesc blugi (pt ca nu gasesc de cumparat niciodata un negru intens cum vreau) cu plicuri din acelea de vopsea pt bumbac. se gasesc la magazinele de metalo-chimice, iar dupa ce ii vopsesc, ii fierb in apa cu otet pentru fixarea culorii
mai multe detalii se poate? cate plicuri de ex si ce marca, galus cumva? am si eu o pereche de blugi albastrii care nu-mi mai plac si tare le-as trage o vopsea. Sper sa gasesc magazinul de metalo-chmice
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
In Buzau, pe Al. Marghiloman, fosta strada, Dobrogeanu Gherea, sunt foarte multe magazine de metalo-chimice acolo. Sincer, nu stiu marca, cer vopsea de bumbac si e la pliculet ca vopseaua de oua. Imi ajung 2 plicuri pentru o pereche de blugi. Daca aveti nevoie pot sa va iau data viitoare cand ajung acasa
dienutzababy- Senior
-
da, multumesc o sa ma interesez sa vedem ce-mi iese!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Si revenim.... mi-am luat vopseaua mult visata, numai ca... nu prea am incredere in ea. Ce fac cu blugii? ii spal inainte desi i-am bagat la masina de spalat?! Adica pe mine m-ar interesa asa chiar mura-n gura, cum faci?
iau blugii (apropo sunt cam tarcati ei, albastru deschis, inchis..), ii degresez... cum? ii bag.. ii fierb... etc... ca m-am pierdut si nu vreau sa nu-mi iasa.
Mama deja ma comenteaza ca nu i-a iesit niciodata, soacra la fel
iau blugii (apropo sunt cam tarcati ei, albastru deschis, inchis..), ii degresez... cum? ii bag.. ii fierb... etc... ca m-am pierdut si nu vreau sa nu-mi iasa.
Mama deja ma comenteaza ca nu i-a iesit niciodata, soacra la fel

Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
Vopseaua se numeste Galus negru de bumbac, merge si de lana.
- nu conteaza ca sunt tarcati, or sa iasa uniform
- blugii se spala la masina de spalat, la 90 grade ca sa se degreseze si sa fie curati
- se prepara vopseaua cum scrie pe plic (pui 2 plicuri) la 5-6 kg de apa, ca sa acopere blugii si in plus pui 2 linguri de sare si un pahar de 150 gr de otet (dupa gust
)
- cand clocoteste "licoarea" bagi blugii uzi, de la masina si ii fierbi 15-20 minute
- dupa fierbere se rastoarna cu apa cu tot in cada/chiuveta
- se limpezesc in apa rece pana ramane apa limpede (aproape limpede)
- dupa se intind ...
si BAFTA sa iasa bine !!!
- nu conteaza ca sunt tarcati, or sa iasa uniform
- blugii se spala la masina de spalat, la 90 grade ca sa se degreseze si sa fie curati
- se prepara vopseaua cum scrie pe plic (pui 2 plicuri) la 5-6 kg de apa, ca sa acopere blugii si in plus pui 2 linguri de sare si un pahar de 150 gr de otet (dupa gust

- cand clocoteste "licoarea" bagi blugii uzi, de la masina si ii fierbi 15-20 minute
- dupa fierbere se rastoarna cu apa cu tot in cada/chiuveta
- se limpezesc in apa rece pana ramane apa limpede (aproape limpede)
- dupa se intind ...
si BAFTA sa iasa bine !!!
dienutzababy- Senior
-
Buna, pe mine ma intereseaza sa stiu de unde se poate cumpara lana daracita pe care sa o vopsesc dupa dorinta mea. Si cam cat ar fi kg pentru ca la lana colorata de pe net nu ma prea bag pentru ca este cam scumpa.
atelierul de margele- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : margele.net
Data de inscriere : 21/11/2009
Buna. Nu vreau sa fac reclama dar am incercat multe marci de Galus si cea mai buna vospea textila a ramas ASTRAL . Este facuta de Chemstar Targoviste. Este cam singura care nu s-a decolorat la spalari multiple ( chiar si in masina automata), nu mi-a ramas pe maini (in afara de culoarea turcoaz). Pentru ca in oras nu am mai gasit-o am sunat direct la tel. de pe ultimul plic ramas si mi-au trimis cat am avut nevoie.
Daca va pot ajuta cu tehnica de vopsit spuneti-mi, folosesc de vreo 5 ani pigmentii textili.
Daca va pot ajuta cu tehnica de vopsit spuneti-mi, folosesc de vreo 5 ani pigmentii textili.
da, pe mine ma intereseaza cum sa vopsesc blugii, pentru ca asa cum a detalia dienutababy m-am blocat la mal si au ramas in acelasi stadiu.
dienutzababy- Senior
-
Pagina 1 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5

» Siropuri naturale
» Ornamente de Craciun
» Produsele din bucatarie, folosite in cosmetica
» Discutii despre croitorie -3
» Materiale textile si auxiliare (folosite in croitorie) I
» Ornamente de Craciun
» Produsele din bucatarie, folosite in cosmetica
» Discutii despre croitorie -3
» Materiale textile si auxiliare (folosite in croitorie) I
Pagina 1 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)