Impletituri in tehnica macrame
+59
Giobsy
mariaz_09
symos
aba
aleahim67
iulia sevcenco
seandreea
mami jeni
danibu
rivka
Nuta Chidin
samo99ro
emi
clodi
aurora12
Uca
firicel
lemnaru rodica
pitikot_power
adelina24
Nicoleta Irimescu
LOUII
ktina
Ramonica
percsovics monica
kristadesign
carmenco
Alido81
corilex
ioanan
teisoara
1dorina
maria_covacef
rucsy
Aditza
Doina
jluciana
firimitura
costi_iacob
SilviaDumitrescu
Camy
aidaalex
geany
fijoux
Armeana
arime
Agatha
chrissart
DANIELA.I
aisha
Eva
Admina
infairyland
ioana soare
ionela stefan
irish05
diada
MihaelaT
ismi3ismi
63 participanți
Pagina 4 din 12
Pagina 4 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Impletituri in tehnica macrame
SILVIA ,m-am apucat si eu de impletit si folosesc ata de bumbac,de ROMANOFIR.Este cea mai indicata ,dar sa fie mai plinuta,seamana cu ata de macrame ,dar mai grosuta.
Re: Impletituri in tehnica macrame
Maistra incerc sa-ti explic, dar daca nu-mi iese imi spui si fac poze
Am inceput doua randuri, fiecare cu gaica lui pentru incuietoare. Apoi stii ca sunt 2 fire care stau mereu pe mijloc si doua pe margini , pe care le innozi. Pe firul din marginea dinspre centrul bratarii de la un sir am insirat 4 margele, iar apoi firul din marginea dinspre centru de la celalalt sir l-am introdus prin aceleasi margele, dar in sens invers ( de la ultima insirata la prima insirata). Cum ar veni - se incruciseaza firele de la sirul din dreapta si de la sirul din stanga in interiorul margelelor. Apoi am mai facut 4 noduri pe fiecare sir si iar am pus 4 margele si am incrucisat firele in interiorul margelelor. Si tot asa pana am ajuns la lungimea dorita.
Silvia cordonul din poza este innodat cu snur, sau snur din piele intoarsa. E un pic mai grosut.
Exista snur special pentru macrame, dar la noi nu am vazut. Am vazut snur la metru, dar cred ca te aduce la un pret un pic cam mare in total, iti trebuie cam 50 de metri la un cordon (difera in functie de model) La cureaua pe care am facut-o eu, cea verde, am folosit fir de bumbac mai grosut (pentru andrele de 4.5mm) pus in doua. Ismi de exemplu a folosit snur, dar ea am inteles ca il primeste de la o prietena din Timisoara. Nici eu nu cred ca este prea placuta pe piele canepa care se gaseste la noi pentru legat pachete. Oricum trebuie sa fie un fir neelastic si nepufos.

Am inceput doua randuri, fiecare cu gaica lui pentru incuietoare. Apoi stii ca sunt 2 fire care stau mereu pe mijloc si doua pe margini , pe care le innozi. Pe firul din marginea dinspre centrul bratarii de la un sir am insirat 4 margele, iar apoi firul din marginea dinspre centru de la celalalt sir l-am introdus prin aceleasi margele, dar in sens invers ( de la ultima insirata la prima insirata). Cum ar veni - se incruciseaza firele de la sirul din dreapta si de la sirul din stanga in interiorul margelelor. Apoi am mai facut 4 noduri pe fiecare sir si iar am pus 4 margele si am incrucisat firele in interiorul margelelor. Si tot asa pana am ajuns la lungimea dorita.
Silvia cordonul din poza este innodat cu snur, sau snur din piele intoarsa. E un pic mai grosut.
Exista snur special pentru macrame, dar la noi nu am vazut. Am vazut snur la metru, dar cred ca te aduce la un pret un pic cam mare in total, iti trebuie cam 50 de metri la un cordon (difera in functie de model) La cureaua pe care am facut-o eu, cea verde, am folosit fir de bumbac mai grosut (pentru andrele de 4.5mm) pus in doua. Ismi de exemplu a folosit snur, dar ea am inteles ca il primeste de la o prietena din Timisoara. Nici eu nu cred ca este prea placuta pe piele canepa care se gaseste la noi pentru legat pachete. Oricum trebuie sa fie un fir neelastic si nepufos.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
maistra multumesc mi-am notat si am sa intreb
multumesc mult de tot Ioana
multumesc mult de tot Ioana
Buna seara. vreau sa ma laud (deocamdata verbal) ca azi datorita site-ului pus de costi_iacob am reusit sa fac primul pas in tehnica macrame. Intr-un final am gasit prin casa ceva fire mai groase dar nu de o calitate ireprosabila. pentru mine a fost o satisfactie sa vad ca pot si eu
. Costi daca mai surse de inspiratie ca acestea te rog sa mai pui. Acum as vrea sa trec la alt model :D. Va
pe toate/toti
P.S. Costi esti fata sau baiat?

P.S. Costi esti fata sau baiat?

Silvia uita-te si pe aici , aici si aici 

ioana soare- Moderator
-
Sunt fata, Silvia!
si eu am gasit astazi resursele acelea si am fost incantata de ceea ce am invatat.
(daca vrei sa afli cateva despre mine, da click pe link-ul din semnatura. cred ca e si o mica poza pe undeva.)
Spor la treaba tuturor!
si eu am gasit astazi resursele acelea si am fost incantata de ceea ce am invatat.
(daca vrei sa afli cateva despre mine, da click pe link-ul din semnatura. cred ca e si o mica poza pe undeva.)
Spor la treaba tuturor!
ioana soare a scris:Silvia uita-te si pe aici , aici si aici
Sunt foarte interesante. Am gasit foarte instructiv cel de al doilea link. (am printat explicatii, ca sa am cu cum sa invat cand n-am acces la PC. Pofta vine..... muncind!)
o zi minunata, harnicutelor!
S va zic si voua: l-am imbolnavit si pe fimiu cel mare de imletit in tehnica macrame
s-a apucat sa-si faca bratara, a facut si un ghem dintr-un scul de matase
(ca a zis ca de bumbac nu iese asa frumoasa - iese mai frumoasa cu matase)
, si acu ...
matasea nu sta innodata ca si bumbacul

curand cred k ma apuca si pe mine febra acestor impletituri... dupa ce revin din concediu ma apuc si eu sa incerc.. ca vad aici numai linkuri cu lectii interesante... numai lucruri bune aici pe forum 
nu imi aduc aminte sa mai fi vazut aici linkul cu tehnici de impletit pe care l-am gasit azi asa ca vi-l spun si voua, pentru ca am gasit lucruri si sfaturi minunate.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

nu imi aduc aminte sa mai fi vazut aici linkul cu tehnici de impletit pe care l-am gasit azi asa ca vi-l spun si voua, pentru ca am gasit lucruri si sfaturi minunate.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

Buna dimineata! Sa va arat si eu ce am bonghelit ieri. Este o monstra de bratara pe care va trebui sa o fac cu galben si albastru la comanda fiului cel mic, (mare suporter al echipei de fotbal din localitate). Nu este finalizata la capete pentru ca nu o sa o poarte nimeni, am facut-o doar asa sa vad si eu si el cum iese
Scuze pt calitatea imaginii (sper sa se vada ceva ) este facuta cu web cam-ul
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
cea cu galben si albastru o sa o fac cu ata intr-un singur fir, aici este cu ata in 2 fire (o sa iasa mai finuta)

cea cu galben si albastru o sa o fac cu ata intr-un singur fir, aici este cu ata in 2 fire (o sa iasa mai finuta)

jluciana- helper
-
Numarul mesajelor : 15
Varsta : 41
Data de inscriere : 14/09/2009
jluciana sper ca nu ai ras de mine
stiu ca nu sunt perfecte, dar eu sunt incantata ca am invatata sa fac si asa ceva, si din ce lucrezi din aia ies lucruri mai bine facute

SilviaDumitrescu a scris:Buna dimineata! Sa va arat si eu ce am bonghelit ieri. Este o monstra de bratara pe care va trebui sa o fac cu galben si albastru la comanda fiului cel mic, (mare suporter al echipei de fotbal din localitate). Nu este finalizata la capete pentru ca nu o sa o poarte nimeni, am facut-o doar asa sa vad si eu si el cum ieseScuze pt calitatea imaginii (sper sa se vada ceva ) este facuta cu web cam-ul
Fooooaaaarte tare!

de ce ai impresia ca rad de tine,nicidecum ,sunt sigura ca o sa iti reuseasca
jluciana- helper
-
comentariul era pt ioana
jluciana- helper
-
Costi ce nu a mers la poze? Le ai salvate pe un site de genul photobucket, imageshack? Casuta pe care trebuie sa dai click si sa dai paste la codul pozei este aceea de care spuneai si tu - a-16-a de la stanga la dreapta. Trebuie sa mearga.
ioana soare- Moderator
-
Ioana Soare cat de minunat lucrezi,orice iese din mana ta este cu atentie finisat si de bun gust. |Frumoase podoabele impletite de tine,atat d e originale sunt
Doina- helper
-
Numarul mesajelor : 54
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/12/2008
Armeana- Ucenic
- Numarul mesajelor : 188
Localizare : Alba iulia
Data de inscriere : 20/07/2009
Armeana nu e greu deloc, pana si fimiu cel marea a facut o bratarica cu tehnica asta, i-as furao sa o pozez dar de descarcat poza...... ca le descarca el
. Eu am invatat dupa indicatiile de aici de pe forum si din tutorialele date aici.

Imi place bratarica, cum am zis si la topicul de crosetate, ce mai matusici au unii copilasi! din partea mea tot repectul!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

» Impletituri in tehnica macrame(3)
» Impletituri in tehnica macrame(2)
» Impletituri in tehnica macrame (4)
» Impletituri in tehnica macrame (5)
» Decoratiuni diverse (7)
» Impletituri in tehnica macrame(2)
» Impletituri in tehnica macrame (4)
» Impletituri in tehnica macrame (5)
» Decoratiuni diverse (7)
Pagina 4 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti