Impletituri in tehnica macrame
+59
Giobsy
mariaz_09
symos
aba
aleahim67
iulia sevcenco
seandreea
mami jeni
danibu
rivka
Nuta Chidin
samo99ro
emi
clodi
aurora12
Uca
firicel
lemnaru rodica
pitikot_power
adelina24
Nicoleta Irimescu
LOUII
ktina
Ramonica
percsovics monica
kristadesign
carmenco
Alido81
corilex
ioanan
teisoara
1dorina
maria_covacef
rucsy
Aditza
Doina
jluciana
firimitura
costi_iacob
SilviaDumitrescu
Camy
aidaalex
geany
fijoux
Armeana
arime
Agatha
chrissart
DANIELA.I
aisha
Eva
Admina
infairyland
ioana soare
ionela stefan
irish05
diada
MihaelaT
ismi3ismi
63 participanți
Pagina 2 din 12
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
Re: Impletituri in tehnica macrame
Ismi poti raspunde la mesaje si fara sa dai citat, sigur se intelege la ce te referi. Dai direct post reply si gata 

ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Exact asta banuiam si eu, ca folosesti Ismi.
Mi se parea mie, dar credeam ca nu are cum sa stea asa de frumos innodat, fiind sintetic. Dar se pare ca experienta isi spune cuvantul. Faci niste accesorii superbe
, felicitari!
Ioana, ti-a iesit de nota 10, cureaua. Imi place mult si culoarea si modelul, e asa de interesanta ca mai ca m-as incumeta si eu. Apropo de link, nu am facut inca bratara dupa el...

Ioana, ti-a iesit de nota 10, cureaua. Imi place mult si culoarea si modelul, e asa de interesanta ca mai ca m-as incumeta si eu. Apropo de link, nu am facut inca bratara dupa el...

Ismi, Ioana, frumoase creatiile voastre! Felicitari! Si pe mine ma bate gandul sa ma apuc de macrame, dar... din toamna incep serviciul si cred ca o sa ma apuc de corectat lucrari
... Asta e... admir ce faceti voi!
Eu am gasit pe picassa mai multe reviste cu macrame-uri... le am salvate pe dvd... din pacate am ceva probleme cu PC-ul si nu mi le citeste (DVD-urile sunt OK, le-am verificat)... Cand gasesc ceva postez!
Cred ca ar fi indicat sa deschidem un topic special pt macrame, tot aici, la croseta, ca seamna ... chiar daca numai la prima vedere!
Cu sfoara de canepa eu ma gandeam sa-mi crosetez o geanta de vara, in punctul secret... numai ca timpul meu nu-mi mai ajunge!

Eu am gasit pe picassa mai multe reviste cu macrame-uri... le am salvate pe dvd... din pacate am ceva probleme cu PC-ul si nu mi le citeste (DVD-urile sunt OK, le-am verificat)... Cand gasesc ceva postez!
Cred ca ar fi indicat sa deschidem un topic special pt macrame, tot aici, la croseta, ca seamna ... chiar daca numai la prima vedere!
Cu sfoara de canepa eu ma gandeam sa-mi crosetez o geanta de vara, in punctul secret... numai ca timpul meu nu-mi mai ajunge!

Eva- Senior
- Numarul mesajelor : 552
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 12/01/2009
wow, eva! si care e 'punctul secret' ? 

irish05- Senior
- Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008
irish05 a scris:wow, eva! si care e 'punctul secret' ?
Uite aici
Eva- Senior
ioana soare- Moderator
-
Bestial colier! Sa-l porti cu placere! 

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

ioana soare- Moderator
-
Domne' pleaca si omu' in concediu 2 saptamani si are de citit o ...biblioteca intreaga cand se intoarce!
Da' voi vacanta nu va mai luati? Ieri am stat toata ziua logata la birou si am mai citit printre picaturi ce ati postat, dar n-am ajuns inca la capat!
Ioana cureaua e bestiala! Schema, ceva? Cu fir de canepa ma gandeam sa tricotez si eu o geanta ca cea mica cu flori facuta de tine. Cu fir mai subtire mi se pare ca se aseaza ok, dar nu m-am apucat de proiect deocamdata.
Inca mai sunt la topul portocaliu, pe ultima suta de metri...
Ismi, frumoase creatiile tale! De unde ti-ai luat talpile pentru sandale?
Chiar ma gandeam zilele trecute la espadrilele crosetate de pe vremuri...Le mai tineti minte fetelor? Cele de-un leat cu mine, evident!

Ioana cureaua e bestiala! Schema, ceva? Cu fir de canepa ma gandeam sa tricotez si eu o geanta ca cea mica cu flori facuta de tine. Cu fir mai subtire mi se pare ca se aseaza ok, dar nu m-am apucat de proiect deocamdata.

Ismi, frumoase creatiile tale! De unde ti-ai luat talpile pentru sandale?
Chiar ma gandeam zilele trecute la espadrilele crosetate de pe vremuri...Le mai tineti minte fetelor? Cele de-un leat cu mine, evident!

Aisha multumesc!
Abia astept sa-ti vad topul!
Pentru curea nu am avut schema, doar la inceput si la sfarsit (cate 9 cm) am lucrat cum am vazut aici. Intre timp, pana sa termin primii 9 cm am citit pe net cum se fac romburile si am zis sa fac si eu asa la curea. Firele care raman in interiorul rombului poti sa le innozi cum vrei. Eu am facut 7 romburi si pe cele 3 din mijloc le-am innodat in interior intr-un fel si pe celelalte 4 in alt fel.
Ce bine ca ai zis de talpi ca exact asta vroiam si eu sa o intreb pe Ismi dar am uitat
Ismi si in afara de de unde ti-ai luat talpile pentru sandale as vrea sa te mai intreb daca snurul pe care ti-l ia prietena ta din Timisoara este snur la scul, pe care scrie ca e pentru macrame(desi la noi in tara termenul macrame este folosit pentru altceva, nu pentru innodat) sau este snur la metru si iti cumperi cati metri vrei tu?

Pentru curea nu am avut schema, doar la inceput si la sfarsit (cate 9 cm) am lucrat cum am vazut aici. Intre timp, pana sa termin primii 9 cm am citit pe net cum se fac romburile si am zis sa fac si eu asa la curea. Firele care raman in interiorul rombului poti sa le innozi cum vrei. Eu am facut 7 romburi si pe cele 3 din mijloc le-am innodat in interior intr-un fel si pe celelalte 4 in alt fel.
Ce bine ca ai zis de talpi ca exact asta vroiam si eu sa o intreb pe Ismi dar am uitat

Ismi si in afara de de unde ti-ai luat talpile pentru sandale as vrea sa te mai intreb daca snurul pe care ti-l ia prietena ta din Timisoara este snur la scul, pe care scrie ca e pentru macrame(desi la noi in tara termenul macrame este folosit pentru altceva, nu pentru innodat) sau este snur la metru si iti cumperi cati metri vrei tu?
ioana soare- Moderator
-
Tehnica macrame - accesorii si bijuterii
abia acum m-am prins ,pai asa impleteam eu franjurii la servetelele cusute in chilim.super.
Impletituri
N-am stiut unde sa-l incadrez... ma gandeam la acele impletituri din orice (ata bumbac, canepa samd) pentru bijuterii (bratari, coliere) ori alte accesorii (curele).
Am testat pana acum "hemp" si cele clasice din noduri 1,2,3,4.
Ce alte tipuri de impletituri mai stiti eventual cu poze (tutorial asa mai pt incepatori) ?
Am testat pana acum "hemp" si cele clasice din noduri 1,2,3,4.
Ce alte tipuri de impletituri mai stiti eventual cu poze (tutorial asa mai pt incepatori) ?
Chriss cred ca te referi la macrame. Vezi ca e un subiect la crosetat despre macrame, iar link-uri am pus eu acum doua zile tot la crosetat.
Hemp inseamna canepa, la ce anume te referi? Nici 1,2,3,4 nu imi dau seama ce reprezinta.
Hemp inseamna canepa, la ce anume te referi? Nici 1,2,3,4 nu imi dau seama ce reprezinta.
ioana soare- Moderator
-
m-am facut de ras, nici n-am avut curiozitatea sa caut sa vad ce inseamna hemp
ma refeream la stilul acesta de impletitura:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
dar nu facuta din canepa, ci din orice altceva - eu am testat cu atza cerata
iar la aia cu 1,2,3,4 ma gandeam la astea - de fapt in mintea mea aveam 4 fire
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
scuze de inducerea in eroare!

ma refeream la stilul acesta de impletitura:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
dar nu facuta din canepa, ci din orice altceva - eu am testat cu atza cerata

iar la aia cu 1,2,3,4 ma gandeam la astea - de fapt in mintea mea aveam 4 fire

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
scuze de inducerea in eroare!
Chrisart, a mai postat la Bijuterii Vilcris, creatiile fetei ei, AICI. Dar subiect special nu ar fi. Daca tot e in tehnica macrameului, merge mutat AICI sau mutam tot acel subiect la Diverse, daca nu are de-a face cu nimic din crosetat.
Cine se pricepe mai bine la asa ceva, aviz tu, Ismi sau Ioana va rog sa decideti, si le unim, le mutam, le rezolvam.
Eventual postati pozele creatiilor si scheme si mai cautam de acolo. Sunt foarte interesante si cele innodate cu ata.
Apropo, cine stie sa faca si codite impletite, cu ata?
Faceti si un tutorial?
Cine se pricepe mai bine la asa ceva, aviz tu, Ismi sau Ioana va rog sa decideti, si le unim, le mutam, le rezolvam.
Eventual postati pozele creatiilor si scheme si mai cautam de acolo. Sunt foarte interesante si cele innodate cu ata.
Apropo, cine stie sa faca si codite impletite, cu ata?

Pai fiind tot cu fire, ate, impletituri, ma gandesc ca ar fi bine sa ramana in zona aceea, cu crosetat, tricotat, bineinteles daca toata lumea e de acord.
Codite impletite normale stiu sa fac, in rest nici macar spicul de grau nu-mi iese frumos
Codite impletite normale stiu sa fac, in rest nici macar spicul de grau nu-mi iese frumos

ioana soare- Moderator
-
Sunt foarte frumoase accesoriile facute din macrame, dar e ceva munca la ele. Trebuie sa urmaresti o schita pas cu pas ,ca sa iasa impletitura ,nu-i asa? Complimente pentru lucrurile frumoase pe care le-ai facut! 

Agatha eu colierul l-am facut asa cum mi-a venit, fara nici o schita. Acum am inceput sa mai fac un colier , si am in cap cam cum sa fie, forma in mare, dar tot asa, detaliile le stabilesc pe parcurs. Inca nu am atata experienta si nu ma pricep atat de bine ca sa pot sa fac o schita dinainte.
Numai sa stii ca nu e chiar atat de munca, e simplu si destul de rapid si relaxant in acelasi timp
Numai sa stii ca nu e chiar atat de munca, e simplu si destul de rapid si relaxant in acelasi timp

ioana soare- Moderator
-
Aici un curs croseta+macrame!
Eva- Senior
ioana soare- Moderator
-
Ioana, foarte reusite!
Cu ce fir sunt lucrate? Am vazut pe un site undeva ca se recomanda fir special de macrame.

Aisha, Mihaela multumesc mult
Firul e bumbac 100%, mercerizat si are un luciu sidefat, imi place mult. E Muskat de la Drops, am luat in incercarea de a gasi o nuanta de verde potrivita pentru o gentuta impletita. Nu s-a potrivit si atunci am facut altceva cu el
Dar imi place asa mult cum arata la colierele macrame, ca vreau sa mai iau si alte culori.
Poti sa lucrezi cu orice fir, atata timp cat iti place rezultatul. Exista snur folosit special la macrame, si pentru biguterii se foloseste firul de canepa sau in, care poate fi cerat. Despre bumbac spuneau ca se uzeaza repede, dar daca mie imi place cum arata, ce conteza?

Firul e bumbac 100%, mercerizat si are un luciu sidefat, imi place mult. E Muskat de la Drops, am luat in incercarea de a gasi o nuanta de verde potrivita pentru o gentuta impletita. Nu s-a potrivit si atunci am facut altceva cu el

Poti sa lucrezi cu orice fir, atata timp cat iti place rezultatul. Exista snur folosit special la macrame, si pentru biguterii se foloseste firul de canepa sau in, care poate fi cerat. Despre bumbac spuneau ca se uzeaza repede, dar daca mie imi place cum arata, ce conteza?

Ultima editare efectuata de catre ioana soare in Mar 18 Aug 2009, 11:23 am, editata de 1 ori
ioana soare- Moderator
-
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12

» Impletituri in tehnica macrame(3)
» Impletituri in tehnica macrame(2)
» Impletituri in tehnica macrame (4)
» Impletituri in tehnica macrame (5)
» Decoratiuni diverse (7)
» Impletituri in tehnica macrame(2)
» Impletituri in tehnica macrame (4)
» Impletituri in tehnica macrame (5)
» Decoratiuni diverse (7)
Pagina 2 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti