Scoala de croitorie(10)
+81
SilviaDumitrescu
valiD&G
Admina
kabunta
fulguta28
MihaelaT
mihamihaela
Motzu
acidbabyblue01
pr_petru
diblaru maria
arielas
elenao
valentinadof
ancabanu
IrisT
irina.nastasee
aidil
i.xell
puscasu monica
Florina Radu
ramona24_2004
alice07
afilimonb
criston84
KanKan
alinachiri
anomyss
ema
zylv
dandana
IOANA 80
Miniona
Buburuza
michelinebeaulieu
Ionela.Radu
aurelia.c
violeta25
Cristache
carmenzoe
geany20062006
annamarya
mateia
tomari
Carmencyta
cilia24
piciul
LYNDA
Gianina4ever
diada
DANIELA.I
roxana22maria
d_oana
iriclau
Karina33
ellybijoux
emmancita
ivanutamihaela
M.Emilia
Lydie
MagdaMarin
Chirrox13
danae
musetel
kerkyra
despina13cucli
mariaz_09
Panea Laura
rosita
alinaminzicu
gaza
bimbo
Adela Ispas
aurishta
tezeea
geo
sybex
marabr
geany
crissvaly
Uca
85 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Scoala de croitorie(10)
BUna seara fetelor.Va rog sa ma ajutati si pe mine,ca nu stiu ce sa fac.I lucrez mamei mele o rochita pentru Craciun si este dintr-o organza.Problema mare este ca nu stiu cum sa o cos.Sa o fac doar la surfilat sau sa cos la liniara si apoi surfilat.Va mutumesc:)
ivanutamihaela- Ucenic
- Numarul mesajelor : 162
Localizare : google
Data de inscriere : 28/03/2011
Organza?? Eu cred ca trebuie sa cosi la linara si apoi sa sufilezi doar rezervele...
emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 50
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
In plus, rezervele de la organza surfilate cam zgarie....
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Eu fac cusaturile (mai ales la camasile din bumbac) tot cum a aratat rosita. Mi se pare ca arata mai bine decat surfilat.
ellybijoux- helper
-
Numarul mesajelor : 64
Varsta : 35
Localizare : Iasi, Romania
Data de inscriere : 18/11/2009
Bună seara. Aş avea nevoie de puţin ajutor cu un sfat. Fac pentru o prietenă o "chestie" care se va prinde în perete, la căpătâiul patului, astfel încât să se poate sprijini de ea cu spatele când citeşte în pat.
... bun... cred că poza vă va lămuri puţin.
Acum, între cei 6 bureţi şi pe marginile exterioare vreau să pun nişte benzi bie. Întrebare: aş putea să folosesc pentru interior lipici adeziv pentru textile? Mi se pare cel mai simplu aşa, că banda este destul de îngustă, se suprapun multe materiale îmi e mai uşor... numai că nu ştiu dacă o să fie rezistent la spălat.
Ce marcă să cumpăr? Oare un tub îmi va ajunge?[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
... bun... cred că poza vă va lămuri puţin.
Acum, între cei 6 bureţi şi pe marginile exterioare vreau să pun nişte benzi bie. Întrebare: aş putea să folosesc pentru interior lipici adeziv pentru textile? Mi se pare cel mai simplu aşa, că banda este destul de îngustă, se suprapun multe materiale îmi e mai uşor... numai că nu ştiu dacă o să fie rezistent la spălat.
Ce marcă să cumpăr? Oare un tub îmi va ajunge?[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
musetel- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 214
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/10/2010
Eu n-am folosit adezivii astia textili, prefer sa cos, sunt mai sigura.
Dar cred ca scrie pe tub la ce temperatura de spalare rezista. Si nu cred ca pernitele astea inseriate vor fi spalate prea des si la temperaturi ridicate.
Asa ca poti incerca!
Iar de nu tin in timp la anu' ii faci altele cadou!
Dar cred ca scrie pe tub la ce temperatura de spalare rezista. Si nu cred ca pernitele astea inseriate vor fi spalate prea des si la temperaturi ridicate.
Asa ca poti incerca!
Iar de nu tin in timp la anu' ii faci altele cadou!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Musetel, eu folosesc un adeziv luat de la Carrefour, se numeste UHU si e facut in Germania. E bun, dar nu l-am testat la spalat. Dar ma gandeam ca pentru siguranta ai putea sa faci un dreptunghi mare si sa cosi pe marginile fiecarui burete, sa le faci un fel de chenar.
Danae, materialul colorat este cusut de suportul negru. Deci bureţii stau bine mersi. Pe spatele "chestiei" sunt 6 fermoare, să poată fi scoşi bureţii. Banda de bie vreau să o lipesc exclusiv pentru efectul decorativ. Sper să ţină dacă lipesc.
Karina, te cred că e mai sigur... şi eu aş coase, numai că mi se pare tare dificil să acopăr rezervele frumos, drept , aşa cum ar face cineva priceput, ca tine
Karina, te cred că e mai sigur... şi eu aş coase, numai că mi se pare tare dificil să acopăr rezervele frumos, drept , aşa cum ar face cineva priceput, ca tine

musetel- Ucenic
-
cos niste pantaloni din material impermeabil si cu elastic. problema mea e ca masina nu trage eleasticul de impermeabil, ci o insaileaza.ata de sus nu ajunge la ata de jos.alt material trage, dar pe asta nu. am incercat cu cusatura elastica si e la fel.e o smecherie sau nu merge masina?
Mara incearca cu ace speciale pentru materiale elastice, sau cu ac marimea 70.
S-ar putea ca acul pe care-l ai in masina acum sa nu strapunga elasticul, doar il intinde si de-aia nu 'leaga' atele
Alta incercare ar fi sa intaresti cu termocolant pe unde vei coase, vei stabiliza tesatura si vei coase ca pe oricare alt material.
Incearca si spune-ne rezultatul.
S-ar putea ca acul pe care-l ai in masina acum sa nu strapunga elasticul, doar il intinde si de-aia nu 'leaga' atele
Alta incercare ar fi sa intaresti cu termocolant pe unde vei coase, vei stabiliza tesatura si vei coase ca pe oricare alt material.
Incearca si spune-ne rezultatul.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
multumesc mult pentru idei, karina.nu am ace de 70.sa vad daca am timp sa cumpar azi, daca nu ,voi incerca cu intaritor.
editȘ a mers mult mai bine cu ac de 60.sa zicem ca finalizez lucrarea
buna fetelor .... as avea nevoie de ajutor daca puteti . Incerc sa fac un tricou barbatesc descheiat la gat cu 3 nasturi si nu reusesc sa fac o cusatura (va arat in fotografie cel mai bine ) :
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Exista pe undeva un tutorial pentru chestia asta? nici nu stiu cum se numeste deschizatura asta .
Multumesc anticipat !
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Exista pe undeva un tutorial pentru chestia asta? nici nu stiu cum se numeste deschizatura asta .
Multumesc anticipat !

iriclau- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 184
Varsta : 39
Localizare : iasi
Data de inscriere : 27/01/2011
Salut,
uite aici niste explicatii si videouri/animatii. Sunt in franceza, dar se intelege si din imagini
te duci la Techniques de couture/ Encolures/ Encolure avec patte
uite aici niste explicatii si videouri/animatii. Sunt in franceza, dar se intelege si din imagini
te duci la Techniques de couture/ Encolures/ Encolure avec patte
musetel- Ucenic
-
d_oana- helper
-
Numarul mesajelor : 81
Varsta : 34
Localizare : Banat
Data de inscriere : 23/01/2010
D_oana si eu sunt incepatoare , nu am mai scris pe nici un forum, te rog mult daca poti si vrei sa imi trimiti si mie caietul bunicii tale scanat . Ar fi super .
roxana22maria- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : Sebes Alba
Data de inscriere : 03/01/2012
Mara, nu vei putea nici cu ace speciale,coase cu hartie nomala,adica pui dedesubtul materialului pe care vrei sa-l cosi hartie(a4), dupa terminarea cusaturii hartia se desprinde foarte usor.Deci hartia va fi ca si un suport pe care se va coase materialul textil si dupa aceea desprinzi hartia.
Eu folosesc aceasta metoda de obicei la materialele elastice pentru ca nu da voie transportorului sa intinda materialul textil pe care il cos si mai ales ca acea cusatura iese mult mai bine, fiind un material elastic.
Eu folosesc aceasta metoda de obicei la materialele elastice pentru ca nu da voie transportorului sa intinda materialul textil pe care il cos si mai ales ca acea cusatura iese mult mai bine, fiind un material elastic.
eu am patit-o la material impermeabil.am cusut cu hartie, a mers o perioada, dupa care nu mai prins ata de la suveica. am schimbat acul, mai subtire, si cu hartie si fara, intercalat, am dus-o la bun sfarsit. dar cred ca se putea mult mai bine.
multumesc
, intentionez sa cos si tricot si cred ca asa trebuie sa procedez, cum ai zis
multumesc

marabr a scris:
exista ace de 60? pe vremea mea nu erau, la curs (in cretacic) ne-au invatat ca sunt ace de la 70 la 120.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

Gianina4ever- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2212
Varsta : 43
Localizare : Vulcana Pandele,Dambovita
Data de inscriere : 31/12/2010
LYNDA- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1096
Varsta : 38
Localizare : ACASA
Data de inscriere : 15/10/2009
..si eu! Pare ca este exact tipul de informatii pentru novici in ale croitoriei! Numai bine!

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
[quote="musetel"]Salut,
uite [url=http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewingroom/sewingroom_fr.asp]aici[/url] niste explicatii si videouri/animatii. Sunt in franceza, dar se intelege si din imagini
te duci la Techniques de couture/ Encolures/ Encolure avec patte[/quote]
Multumesc musetel..... e super filmuletul, e foarte clar totul !
Spor la toate!
uite [url=http://www.husqvarnaviking.com/mediafiles/sewingroom/sewingroom_fr.asp]aici[/url] niste explicatii si videouri/animatii. Sunt in franceza, dar se intelege si din imagini
te duci la Techniques de couture/ Encolures/ Encolure avec patte[/quote]
Multumesc musetel..... e super filmuletul, e foarte clar totul !

Spor la toate!
iriclau- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 184
Varsta : 39
Localizare : iasi
Data de inscriere : 27/01/2011
Buna ,
As avea si eu o intrebare.. am un Brother LS2125 si nu am ace pt materiale elastice la el. Incerc sa gasesc o marca care sa i se potriveasca. Am gasit prin tot felul de magazine dar parca nu as lua pentru ca nu stiu sigur daca se potrivesc. Voi ce ace ati folosit, care sa si mearga... ca am cumparat de la mercerie la bucata si nu se potrivesc...
Merci
As avea si eu o intrebare.. am un Brother LS2125 si nu am ace pt materiale elastice la el. Incerc sa gasesc o marca care sa i se potriveasca. Am gasit prin tot felul de magazine dar parca nu as lua pentru ca nu stiu sigur daca se potrivesc. Voi ce ace ati folosit, care sa si mearga... ca am cumparat de la mercerie la bucata si nu se potrivesc...
Merci
cilia24- helper
-
Numarul mesajelor : 6
Localizare : cluj
Data de inscriere : 13/01/2011
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(4)
» Scoala de croitorie (15)
» Scoala de croitorie(7)
» Scoala de croitorie(5)
» Scoala de croitorie(4)
» Scoala de croitorie (15)
» Scoala de croitorie(7)
» Scoala de croitorie(5)
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)