Scoala de croitorie(9)
+72
oana_007
adinuk2004
Alexandra Ioana Firica
FlorinaN
sybex
adriuta
maria123
despina13cucli
emmancita
babi leana
ady_seby1419
tomari
cristi.m
danae
glamvintage
biank86
ellybijoux
luizasimion
clodi
olegmarinaa
simonaema
lelia40
lennny
POP MERRY
justme_maia
aurishta
arielas
claudia_mami
Miniona
victorita neculai
RalucaS
Andata
rheea
ALICET
violeta25
dandana
Uca
iriclau
Indra
ChrisReeana
Larisa
Monica77
Admina
amnro
MihaelaT
sarthina
Camy
Panea Laura
aurelia.c
badulet iolanda roxana
Rall_baby
zylv
geo
tryhldree
zahariaelouise
ismi3ismi
Chirrox13
musetel
kerkyra
EuIrinuca
alice07
Motzu
...l...
SilviaDumitrescu
Adighh
StMihaela
diada
nicoleta_vls
Karina33
geany
rosita
MagdaMarin
76 participanți
Pagina 1 din 12
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12
Scoala de croitorie(9)
Capitolele anterioare: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
rosita a scris:Fetelor, am si eu nevoie de o parere, va rog.
Vreau sa fac o rochita gen furou, de purtat pe sub alte rochii, ceva de genul asta:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Insa este croita pe fir drept si are fermoar lateral. Ce ziceti, daca o croiesc pe bie, merge imbracata fara sa mai trebuiasca sa-i pun fermoar?
Ultima editare efectuata de catre marinmagda18 in Mar 02 Aug 2011, 7:53 am, editata de 2 ori (Motiv : Separat capitole si adaugat citat)
Re: Scoala de croitorie(9)
Tomari, inca nu m-am decis ce material voi folosi, dar mi-ai dat o idee cu elastanul. Totusi, daca ea va fi pe post de furou, ce material cu elastan pot folosi? Ca sa alunece bine rochiile pe el? In afara de satin elastic nu-mi vine nimic in minte, dar mi s-a parut cam gros ce am vazut. Ai vreo recomandare?
Magda, abia pusesem si eu o intrebare in capitolul ala si l-ai schimbat. Probabil ai anticipat ca oricum nu voi primi prea multe raspunsuri
Magda, abia pusesem si eu o intrebare in capitolul ala si l-ai schimbat. Probabil ai anticipat ca oricum nu voi primi prea multe raspunsuri

rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Rosita poate un lycra, acela ca relonul. Doar o idee. Eu ti-as recomanda sa mergi la magazin si sa iei materialele la pipait, ca din cate am inteles, e mai multa informatie in forum decat in magazinele de specialitate...
Ba chiar cand am fost in Romania, am cerut la mercerie ac dublu
Ce-o fi fost in capul meu, cum am indraznit... ca fetele nu stiau nici macar ce e tija acului... Nu-mi pot imagina ca nu exista o documentatie pentru orice job. Si orice studii ai, sa stii ce vinzi in magazinul unde lucrezi... Dar nu mai comentez ca sunt si in afara temei si imi mai pun si lumea in cap...
Ba chiar cand am fost in Romania, am cerut la mercerie ac dublu

Geany, tu zici de milanez, cred?
Oricum, o sa intreb si la magazin, uneori mai nimeresc recomandarile vanzatoarele.
Oricum, o sa intreb si la magazin, uneori mai nimeresc recomandarile vanzatoarele.
rosita- Atotcunoscător
Rosita cauta milanez. Gasesti sigur in capitala. Cauta un milanez mai matasos (pe crem am luat eu din Filaret si tare bine l-am lucrat) Sau ia captusala tip Eugenia (la noi este la 9-10 lei/m) si lucreaza furoul pe bie. Este suficient de fina si nu se electrizeaza, lucratata pe bie sta si suficient de mulata.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Karina, multumesc, o sa caut. La Filaret probabil ca ai luat demult nu? Ma intreb daca mai au ceva acolo, ca sa merite o vizita.
rosita- Atotcunoscător
Buna,
Vreau sa imi fac o rochita dintr-un material elastic. Problema mea mare e ca nu stiu cum sa cos materialul deoarece masina de cusut imi insira ata. Am masina de cusut noua, dar nu stiu cum sa o reglez sau ce ata si ce ac sa folosesc. Multumesc
Vreau sa imi fac o rochita dintr-un material elastic. Problema mea mare e ca nu stiu cum sa cos materialul deoarece masina de cusut imi insira ata. Am masina de cusut noua, dar nu stiu cum sa o reglez sau ce ata si ce ac sa folosesc. Multumesc
nicoleta_vls- helper
-
Numarul mesajelor : 45
Varsta : 38
Localizare : ploiesti
Data de inscriere : 07/03/2010
Ai ace de cusut pentru materiale elastice?
Doar cu acele pentru materiale elastice poti coase materialele elastice la masina de cusut liniara.
Doar cu acele pentru materiale elastice poti coase materialele elastice la masina de cusut liniara.
Nu cred ca am. O sa caut prin oras poate gasesc sa cumpar. Ata poate fi normala? Sau e mai bine sa iau de matase ca e mai subtire si mai rezistenta?
nicoleta_vls- helper
-
Eu am folosit mereu ata normala,dar Camy sau Karina stiu mai bine ce ata au folosit.
Ata normala, eu folosesc ata matasoasa, dar pe triplock, la ultimile 2 ace, cele care infasoara materialul taiat, la liniara nu am folosit niciodata si nici nu cred ca merge.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
O sa merg sa cumpar ace, am citit ca pentru tiv trebuie ac dublu. Sper sa imi reuseasca acum. Si cred ca o sa incerc mai multe feluri de ata sa vad cu care se coase cel mai bine. O sa revin cu concluziile. Va multumesc! Sunteti tare dragute.
nicoleta_vls- helper
-
Hop si eu: Am ac dinasta! Doar ca nu stiam ce sa fac cu el

StMihaela- Junior
-
Numarul mesajelor : 333
Varsta : 49
Localizare : Romania
Data de inscriere : 03/01/2009
Buna ziua,
este prima data cand va scriu, mi-a placut mult ce am gasit pe acest forum, cred ca este singurul cu aceasta tema. Am salvat tipare, explicatii... multumesc! As vrea sa fac o pijama pentru copii de 3-5 ani, la pantaloni e ok, ma descurc, dar nu stiu cum sa fac partea de sus, ca un tricou cu maneci lungi. Am vazut ca au mai facut fetele, dar erau doar pozele creatiilor lor, nu am gasit un tipar sau o explicatie.
Daca ar putea sa-mi dea cineva sugestii, parca nu m-as incumeta sa scot eu tipar dupa o pijamuta mai veche...
Multumesc!
este prima data cand va scriu, mi-a placut mult ce am gasit pe acest forum, cred ca este singurul cu aceasta tema. Am salvat tipare, explicatii... multumesc! As vrea sa fac o pijama pentru copii de 3-5 ani, la pantaloni e ok, ma descurc, dar nu stiu cum sa fac partea de sus, ca un tricou cu maneci lungi. Am vazut ca au mai facut fetele, dar erau doar pozele creatiilor lor, nu am gasit un tipar sau o explicatie.
Daca ar putea sa-mi dea cineva sugestii, parca nu m-as incumeta sa scot eu tipar dupa o pijamuta mai veche...
Multumesc!
Adighh- helper
- Numarul mesajelor : 7
Localizare : Brasov
Data de inscriere : 22/07/2011
Ce material ai?
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Poti lua de la moon coats papiote mici, arata cam asa (vezi pe merceria forumului)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] sau in varianta mare daca ai de gand sa cosi mult.
Adighh daca materialul este un tricot de bumbac fa-i bluza ca un tricou, dara daca este o panza fa-i modelul clasic cu nasturi. Mai cauta pe la resurse ca trebuie sa fie si tiparele pentru copii in cartile de croitorie postate de fete.
Poti lua de la moon coats papiote mici, arata cam asa (vezi pe merceria forumului)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] sau in varianta mare daca ai de gand sa cosi mult.
Adighh daca materialul este un tricot de bumbac fa-i bluza ca un tricou, dara daca este o panza fa-i modelul clasic cu nasturi. Mai cauta pe la resurse ca trebuie sa fie si tiparele pentru copii in cartile de croitorie postate de fete.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Era la piata un nene cu conuri mari de ata neagra, frumoasa, lucioasa, nescamosoasa si tare, cu un pret bun. Cand am ajuns acasa am vazut ca e tare rau fata de atele pe care le am eu. Mi-e teama sa nu zgarie daca cos haine cu ea. Ce-oi fi luat?

Era la piata un nene cu conuri mari de ata neagra, frumoasa, lucioasa, nescamosoasa si tare, cu un pret bun. Cand am ajuns acasa am vazut ca e tare rau fata de atele pe care le am eu. Mi-e teama sa nu zgarie daca cos haine cu ea. Ce-oi fi luat?
StMihaela- Junior
-
Ata de cizmarie e fina, matasoasa si uneori cerata. Eu cred ca ai luat ata pentru cusut/surfilat/tesut covoare/presuri ... Nu e musai sa am dreptate; daca erai inspirata sa intrebi cand ai cumparat, aveai o posibila sansa sa stii exact

Deci pot sa o arunc la gunoi?

StMihaela- Junior
-
Poate-o crosetezi, daca ai multa pui in mai multe fire si-ti faci covoras
Mai, dar daca nu merge la ac, poate o poti folosi totusi la suveica, la materiale mai putin fine (sensibile). Banuiesc ca e rezistenta. Fa si tu o poza, poate asa suntem mai concrete cand vedem exact despre ce e vorba.

Mai, dar daca nu merge la ac, poate o poti folosi totusi la suveica, la materiale mai putin fine (sensibile). Banuiesc ca e rezistenta. Fa si tu o poza, poate asa suntem mai concrete cand vedem exact despre ce e vorba.

Incape in ac, la prima vedere parea ata normala. Fac poza si revin (uf, greu mi-e cu pozele astea
) dar cum nu are nici un fel de "invelitoare" nu cred sa se vada mare lucru. Dar fac si vin cu un edit dupa-masa.
Acuma nu e mare nenorocire, ca mi-am luat alta ata de la mercerie si m-am invatat sa nu mai iau ate de la piete
dar eram curioasa cu ce m-am pricopsit 

Acuma nu e mare nenorocire, ca mi-am luat alta ata de la mercerie si m-am invatat sa nu mai iau ate de la piete

StMihaela- Junior
-
Pagina 1 din 12 • 1, 2, 3 ... 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
» Scoala de croitorie(8)
» Scoala de croitorie(2)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
» Scoala de croitorie(8)
» Scoala de croitorie(2)
Pagina 1 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti