ARTICOLE DIN PIELE III
+51
kamelyaa
cristinica_70
arielas
minky
MihaelaT
manuela29
ivanutamihaela
adelina24
Marry
RalucaS
denis21
Adela Ispas
violetas
Giobsy
elenaxx
Aditza
corina corina
norelif
diana-s
nicol
Cristache
chocolate
Aghata
Nicoleta Irimescu
aba
magdaR
socela
Gabiuta
Buburuza
AlinaJ.Bijoux
natasaSV
danadea
gabitza05
aurishta
Gianina4ever
kristadesign
ioana soare
aisha
Admina
olympia
zylv
cris69
Motzu
clodi
stoy
Karina33
Savu Ramona
julix_2007
diada
firicel
Uca
55 participanți
Pagina 5 din 12
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: ARTICOLE DIN PIELE III
Am o problema cu o geaca de piele. Gulerul e drept si mediu ca latime, daca-l las in jos ar trebui sa aibe colturile in jos. Problema e ca un colt e stramb si sta valurit, de la pielea folosita pe dosul gulerului. Cum pot sa indrept pielea aceea? Am citit ca ajuta daca o ungi cu o crema, dar in ce o fixez sa ia forma, sa se indrepte?

Motzu- Senior
-
Numarul mesajelor : 528
Varsta : 48
Localizare : Rimnicu Vilcea
Data de inscriere : 26/12/2010
Admina a scris:... Gulerul e drept si mediu ca latime, daca-l las in jos ar trebui sa aibe colturile in jos. Problema e ca un colt e stramb si sta valurit, de la pielea folosita pe dosul gulerului. Cum pot sa indrept pielea aceea? ...
Cred ca ar trebui sa pui o poza cu gulerul, asa ne putem da seama unde sta "buba".
Vizitato- Vizitator
Admina a scris:Am o problema cu o geaca de piele. Gulerul e drept si mediu ca latime, daca-l las in jos ar trebui sa aibe colturile in jos. Problema e ca un colt e stramb si sta valurit, de la pielea folosita pe dosul gulerului. Cum pot sa indrept pielea aceea? Am citit ca ajuta daca o ungi cu o crema, dar in ce o fixez sa ia forma, sa se indrepte?
daca gulerul trebuie presat sub o suprafata dreapta poti folosi in teanc de carti ceva mai grele... sper ca am inteles cat de cat ce ai nevoie
Habana nici o suparare , ma bucura faptul ca ai considerat-o interesanta , caci eu am mers pe experimentari multiple si abia acum am reusit una sa se potriveasca cui ii era destinata la inceput.Intre timp am facut 4 palarii.Prima cea de acum e a baiatului cel mare , si initial a fost facuta pentru sotul (insa am incercat asa multe metode de modelare pe ea si intarire incat am micsorat-o serios), si asa am facut la ficare ceva schimbat si experimente si abia acum i-am reusit una sa-i vina , insa cred ca mai e nevoie de una sa fie multumit.
Pentru mine e foarte noua croitoria si mai ales lucrul cu piele, nu are nici o legatura cu ce fac si am facut pana acum profesional.De la Cibernetica si calculatoare si tehnoredactare ce fac acum, e drum lung pana la croitorie si lucrul cu pielea, insa am prins asa un drag de vara trecuta cand am facut primele lucruri incat nu ma pot opri din studiat , invatat si incercat(si mai recunosc ca acest forum ma motivat foarte mult) .
Dar ca sa revenim la ce vroiam sa raspund defapt(pt. Admina) , din experienta datul cu orice fel de crema nu ajuta la indreptat indiferent cum ai presa materialul.
Da-ti cu pietre caci nu ma pricep bine insa mie o solutie usoara si ieftin de realizat mi s-ar parea ceruirea pe portiunea de desebupt unde nu se aseaza bine pielea cu pensula nu altfel, cu ceara. Ceara incalzita si aplicata cu pensula va fi inestetica total , insa daca dupa ceruire o bagi la cuptor cu usa deschisa geaca cu totul caci nu e temperatura pt. gatit pielea, ci doar pt. incalzit si lasat sa absoarba o cantitate mica de ceara , urmata de procedeul de stergere cu ceva absorbant gen servetele de bucatarie sau laveta bumbac, iar apoi efectiv doar tinuta cateva minute pe noua forma si e problema rezolvata definitiv.
Am sa revin si eu cu palaria care se potriveste pe capul purtatorului cat si cu noile creatii cat de curand.
Va urez spor , iar cat de curand voi reveni si eu pozele la ce am facut recent.
Pentru mine e foarte noua croitoria si mai ales lucrul cu piele, nu are nici o legatura cu ce fac si am facut pana acum profesional.De la Cibernetica si calculatoare si tehnoredactare ce fac acum, e drum lung pana la croitorie si lucrul cu pielea, insa am prins asa un drag de vara trecuta cand am facut primele lucruri incat nu ma pot opri din studiat , invatat si incercat(si mai recunosc ca acest forum ma motivat foarte mult) .
Dar ca sa revenim la ce vroiam sa raspund defapt(pt. Admina) , din experienta datul cu orice fel de crema nu ajuta la indreptat indiferent cum ai presa materialul.
Da-ti cu pietre caci nu ma pricep bine insa mie o solutie usoara si ieftin de realizat mi s-ar parea ceruirea pe portiunea de desebupt unde nu se aseaza bine pielea cu pensula nu altfel, cu ceara. Ceara incalzita si aplicata cu pensula va fi inestetica total , insa daca dupa ceruire o bagi la cuptor cu usa deschisa geaca cu totul caci nu e temperatura pt. gatit pielea, ci doar pt. incalzit si lasat sa absoarba o cantitate mica de ceara , urmata de procedeul de stergere cu ceva absorbant gen servetele de bucatarie sau laveta bumbac, iar apoi efectiv doar tinuta cateva minute pe noua forma si e problema rezolvata definitiv.
Am sa revin si eu cu palaria care se potriveste pe capul purtatorului cat si cu noile creatii cat de curand.
Va urez spor , iar cat de curand voi reveni si eu pozele la ce am facut recent.

Savu Ramona- Junior
- Numarul mesajelor : 312
Varsta : 46
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 13/07/2010
Ramona, nu pot pune gulerul pe calorifer, ca sa absoarba ceara? De ce in cuptor? Si apoi dupa ce sterg ceara in plus, ramane patata? E neagra pielea si ma gandeam sa o mai port si cu gulerul in sus, mi-e sa nu se vada. Dar incerc, ca te cred pe cuvant, ca merge.
Si ce fel de ceara trebuie? Naturala, sa caut vreo lumanare din aia de biserica?

Si ce fel de ceara trebuie? Naturala, sa caut vreo lumanare din aia de biserica?
Eu am folosit ceara cu parafina pana acum ca la lumanari , si functioneaza bine .Trebuie in cuptor caci temperatura caloriferului nu e suficienta. Nu pateaza doar ii da un luciu , dar ca sa o poti purta si cu gulerul in sus poti sa-l dai pe toata suprafata de dedesubt si atunci tot gulerul va avea acelasi aspect.
Totusi eu ash zice daca folosesti o lumanare pe care o topesti sa cauti alba , caci la cea galbena nu am idee daca nu cumva ii schimba culoarea.Palaria neagra a fost ceruita si are un aspect lucios dar nu difera cu mult fata de aspectul initial al pielii.Cat despre bagatul la cuptor eu pun in tava o hartie mai groasa sau un carton pentru a nu fi totusi in contact cu metalul care se incinge mai tare.
Totusi eu ash zice daca folosesti o lumanare pe care o topesti sa cauti alba , caci la cea galbena nu am idee daca nu cumva ii schimba culoarea.Palaria neagra a fost ceruita si are un aspect lucios dar nu difera cu mult fata de aspectul initial al pielii.Cat despre bagatul la cuptor eu pun in tava o hartie mai groasa sau un carton pentru a nu fi totusi in contact cu metalul care se incinge mai tare.
Savu Ramona- Junior
Daca tot a fost ziua tatalui meu, caruia i-am promis de mult un portofel facut de mine din piele am zis sa incerc.
Acum nu e prea reusit si nu e facut de mine ci de sotul meu eu doar i-am tras vreo doua cusaturi si cusatura decorativa de pe margine.
Nu radeti prea tare ca e primul. [img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
Aici m-am chinuit ca masina mea ( veche care o folosesc doar la piele) insira si nu transporta pielea bine si nu mi-a iesit cum am vrut. Acum am mai aflat ceva secrete si sper ca la urmatorul sa-mi iasa mai bine.
Acum nu e prea reusit si nu e facut de mine ci de sotul meu eu doar i-am tras vreo doua cusaturi si cusatura decorativa de pe margine.
Nu radeti prea tare ca e primul. [img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/img]
Aici m-am chinuit ca masina mea ( veche care o folosesc doar la piele) insira si nu transporta pielea bine si nu mi-a iesit cum am vrut. Acum am mai aflat ceva secrete si sper ca la urmatorul sa-mi iasa mai bine.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
Felicitari Stoy . Mie mi se pare chiar reusit .
Si eu trebui sa fac un portofel de piele ca ma tot roaga sotul , dar inca nu m-am incumetat .Mie mi se pare foarte migalos , si destul de greu de lucrat.
Si eu trebui sa fac un portofel de piele ca ma tot roaga sotul , dar inca nu m-am incumetat .Mie mi se pare foarte migalos , si destul de greu de lucrat.
Savu Ramona- Junior
Savu Ramona- Junior
Mona, este superba si iti vine foarte frumos!
Felicitari!
Felicitari!

aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Ramona, palaria este minunata! Si tu , o adevarata maestra.!...Bravo, bravo!
Iti sta si bine!
Iti sta si bine!

Vizitato- Vizitator
Va multumesc mult , chiar ma bucur enorm ca va place. Eu mereu am avut dificultati in a-mi gasi o palarie sa o pot purta , insa acum sunt intradevar multumita!

Savu Ramona- Junior
Felicitari ramona!
Frumoasa palaria, frumoasa si posesoarea

Frumoasa palaria, frumoasa si posesoarea

Nicoleta Irimescu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1159
Varsta : 54
Localizare : Vatra Dornei - Bucovina
Data de inscriere : 23/07/2009
ramona, e foarte frumoasa palaria dar ochii tai sunt tare adanci si misteriosi si au o luminita in ei.te pup.
Stoy a iesit frumos portofelul; in primul rand trebuie sa fie util, bine compartimentat....asta e avantajul cand il faci tu. Spor la lucru si la urmatorul!
Ramona ce indrazneata e palaria si culoarea, fain ai lucrat si modelat. imi place!
Ramona ce indrazneata e palaria si culoarea, fain ai lucrat si modelat. imi place!

Motzu- Senior
-
Numarul mesajelor : 528
Localizare : Rimnicu Vilcea
Data de inscriere : 26/12/2010
Va multumesc mult , ma bucur mult ca va placut palaria mea. Acum e in proiect una rosu-negru , ca tot e damblaua mea combinatia asta de culori.

Savu Ramona- Junior
Abia o asteptam!
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Savu Ramona- Junior
Super Ramona, cred ca o sa-ti zic maestra palariilor.Toate iti ies asa de frumoase.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
Clodi, sunt dragute foc, am vazut si pozele de la costume de carnaval, ii statea foarte frumos gazei. Felicitari!
)

Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12

» Articole din piele V
» Articole din piele VI
» Articole din piele
» Articole din piele II
» Articole din piele IV
» Articole din piele VI
» Articole din piele
» Articole din piele II
» Articole din piele IV
Pagina 5 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)