Decoratiuni diverse(2)
+39
ivanoiuadela9
LOUII
kitty_1973
gmiki
mimy
canadianca50
amnro
Milly
luminita_khader
Maci
Admina
mihaelavama
CCristinaC
Alina.C
costi_iacob
bobitica
anc@
ladybird
diada
angik222
vlad_mom
AKD
adelina24
MihaelaT
AlinaJ.Bijoux
emi
Medi
europolis
Nicoleta Irimescu
iuliana72
caty80
chocolate
cris69
miclescumirela
ciumiki
kristadesign
anca1820
Lucia.BlueFlower
betymi72
43 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
mihaelavama- Junior
-
Numarul mesajelor : 383
Varsta : 58
Localizare : vama
Data de inscriere : 07/04/2010
Re: Decoratiuni diverse(2)
Mimi ai niste copacei, absolut superbi!!!

AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Mai fetelor facatoare de copacei am si eu o intrebare. Sper si va rog sa fiti amabile si sa impartasiti si altora din cunostintele voaste. Eu am multe margelute de nisip din alea micute miculute, cred ca de 2mm se zice. Oare pot face copacei cu ele. Ca sa fiu sincera...am incercat. Am insirat eu pe ceva lita dar ....lita mea mi se pare destul de subtirica. Intrebarea este ce grosime are sarma folosita de voi? Daca o sa fiti amabile o sa va rog sa-mi spuneti asa mura in gura ca la
Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
eu am facut copacei din margelute de nisip (ca imi ramasesera de cand am facut martisoare) si am folosit sarma de 0,32mm asa scria pe mosorelul cumparat. pentru a face florile sau frunzele se pot folosi cate 7-9 margelute.
vezi ce am incercat eu pe pagina 9 de aici din forum.
vezi ce am incercat eu pe pagina 9 de aici din forum.
mihaelavama- Junior
-
Numarul mesajelor : 383
Varsta : 58
Localizare : vama
Data de inscriere : 07/04/2010
mihaelavama multumesc! Mai astept si alte sugestii
cum ar fi:sarma din aia cu invelis plastic care se foloseste la instalatii electrice o fi buna? Daca as cumpara de care ar trebui sa cer la magazin.

Da ,din cablu electric de 6 mm folosesc eu..
E cea mai ieftina si buna...si sunt cam 6o de fire de 0,1 mm in acel cablu...Eu cumpar 10 metri si folosesc mereu.Cand am de pus margele sau cristale si sunt mai grele , pun lita in doua.Vezi la Hornbach au tot felul de cabluri..am cumparat si argintiu dar inca n-am folosit..
E cea mai ieftina si buna...si sunt cam 6o de fire de 0,1 mm in acel cablu...Eu cumpar 10 metri si folosesc mereu.Cand am de pus margele sau cristale si sunt mai grele , pun lita in doua.Vezi la Hornbach au tot felul de cabluri..am cumparat si argintiu dar inca n-am folosit..
As vrea sa fac o observatie daca se poate: am folosit si eu sarma din cabluri electrice dar se face foarte urâta in timp, oxideaza; cel putin asa mi s-a intamplat mie, tot ce am lucrat cu sarma din cabluri, dupa 2-3 saptamani sau chiar mai putin a inceput sa se inchida la culoare si arata foarte urât. Silvia, daca nu ma crezi, fa o proba, scoate sarma din invelisul de plastic si las-o descoperita o saptamana sau mai mult. In schimb, foarte buna este sarma aceea care se foloseste la bobinaj, este emailata. Mimy, daca tu ai gasit o solutie sa pastrezi culoarea sarmei din cablu, te rog frumos spune-ne secretul.
letho te cred. Ma gandesc sa depinda de metoda pe care o folosesti sa o scoti din cablu? Nu stiu zic si eu.
Sarma care se foloseste la bobinaj se poate cumpara de undeva? Se numeste in vreun fel? Sau se "procura" care de unde/cum poate?
Sarma care se foloseste la bobinaj se poate cumpara de undeva? Se numeste in vreun fel? Sau se "procura" care de unde/cum poate?
Sant electrician si va spun ca orice conductor de cupru sau aluminiu se oxideaza in timp.Sarma de bobinaj nu pentru ca are un strat protector de lac.Cred ca se comercializeaza si are diferite grosimi.
Angelica18- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1984
Varsta : 54
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 26/12/2009
Silvia, am folosit cleste special din ala dezizolator sau cum s-o fi chemand si la fel se face, doar ca nu mai raman zgarieturi pe sarma si oxideaza mai uniform; de exemplu, eu am o bucata de sarma de 1 si ceva, groasa, dintr-un cablu tv, s-a facut un roscat inchis, destul de uniform, o folosesc pentru inchizatori cand ramân fara. Sarma de bobinaj... ar trebui sa fie pe la magazinele de electrice, dar nu stiu pretul, eu mi-am luat la intrebari toti prietenii si neamurile, barbatii bineinteles
...este imposibil sa nu gasesti vreun motoras stricat de pe la vreun frigider vechi sau ceva de genul. Intre timp, vad ca ti-a raspuns si cineva de meserie
daca am gresit, corecteaza-ma

multumesc, multumesc, multumesc. Acum am inteles cum sta treaba. Ma pun pe cautat motoare vechi
- motoare vechi cumparaaaammmmmmmmm, - si abia apoi pe facut pomisori. Deci margele mele mai au de asteptat.

Letho, de la sotul meu stiu, caci este electrician, ca lita isi pastreaza culoarea daca este data cu lac incolor de bobinaj care poate fi si ceramic sau lac incolor pentru unghii...

mimy, precizarea ta este mai mult decat binevenita
multumiri pentru solutie

da dar se naste o alta intrebare
dat cu lac de unghii nu sare lacul cand indoim sarma?
si chiar intrebarea 2
cum naiba dam cu lac unde/cum le punem la uscat....
concluzie: complicat
dat cu lac de unghii nu sare lacul cand indoim sarma?
si chiar intrebarea 2
cum naiba dam cu lac unde/cum le punem la uscat....
concluzie: complicat

Silvie eu cred ca poti da cu lac cand este gata pomisorul sil il lasi sa se usuce pe suportul pe care este fizat. Cred da asta e solutia cea mai simpla
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 40
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Ei pai Silvia, nu e cel mai simplu cand le ei de-a gata

mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 40
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
mnarcisa dar am si satisfactia ca e facut de mine
ca acu doar nu o sa ma pui sa fac si srama ca sa fie lucru de mana total

Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12

» Decoratiuni diverse
» Decoratiuni diverse (7)
» Decoratiuni diverse(3)
» Decoratiuni diverse (4)
» Decoratiuni diverse (5)
» Decoratiuni diverse (7)
» Decoratiuni diverse(3)
» Decoratiuni diverse (4)
» Decoratiuni diverse (5)
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)