Deschidere intreprindere individuala sau PFA
+66
alinnusha92
valentinadof
mitulina
maravela lucia florina
piciul
andreea204
Gabica
diada
cif2010
Flora-handmade
michisor
CarmenClaudia
ivanutamihaela
elutzamicutza
skydegirl
ema
aurishta
corina corina
carmendana
lacridrumas
crissteo
aleynad
Clara
MagdaMarin
Giobsy
emma90
Teodor Coca
AlinaJ.Bijoux
ikuta
cld
ismi3ismi
dorina64
veniciuc nicoleta
manus marioara
margelutamea
costi_iacob
Nicoleta Irimescu
betymi72
Amalia T. Design
RalucaS
bibi2085
andrabijoux
mssdelilah
julix_2007
flavia ana pop
firimitura
Maci
anca1820
aruan
ladybird
denygina
treinegri
MihaelaT
kristadesign
europolis
pufitza
phoenix
amnro
GIO Studio
came_lia
SilviaDumitrescu
feliciagl
andacoman
roxanam
Admina
kikimiki
70 participanți
Pagina 7 din 8
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Deschidere intreprindere individuala sau PFA
Ok, am inteles acum
.
Insa tot nu stiu daca pot sa am PFA/II/SRL romanesc cu punct de lucru/activitate in alta tara. Deci daca aveti idee careva, eu sunt aici cu refresh-ul la pagina pregatit :D

Insa tot nu stiu daca pot sa am PFA/II/SRL romanesc cu punct de lucru/activitate in alta tara. Deci daca aveti idee careva, eu sunt aici cu refresh-ul la pagina pregatit :D
elutzamicutza a scris:Ok, am inteles acum.
Am vorbit cu cineva care mi-a dat urmatoarele informatii:
- iti poti deschide PFA cu vanzare pe internet( este un cod CAEN special)
-sediul PFA in Romania, faci un contract de comodat cu cineva .
-pentru ca tu nu ai studii de specialitate in croitorie , poti deschide PFA pe baza unei adeverinte de la o firma specializata in confectionarea textilelor, adeverinta din care sa reiese ca ai minim 2 ani vechime.
- de asemenea iti mai trebuie o declaratie data la un notar, sau la consulatul Romaniei din Italia, in care sa declari pe proprie raspundere ca nu ai cazier fiscal.
Poti face o procura pentru cineva sa te reprezinte aici la deschiderea PFA-ului daca nu poti veni tu personal.
Daca mai ai intrebari lasa-mi mesaj pe privat si iti raspund cat de repede pot.
Spor la cusut!
CarmenClaudia- Junior
-
Numarul mesajelor : 304
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 10/10/2012
Multumesc mult CarmenClaudia, ti-am trimis mesaj privat! 

buna. aveti idee fetelor daca vreau sa imi fac pfa cu cod caen 1439-fabricarea prin tricotare sau crosetare a altor articole de imbracaminte ce dovada as putea sa duc ca ma "pricep"? nu gasesc nici un curs pentru asa ceva. stiu ca se cere la infiintare Calificare si experienta in domeniu de autorizare.
multumesc anticipat
multumesc anticipat
michisor- helper
- Numarul mesajelor : 3
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 13/02/2013
Eu zic sa te duci sa intrebi acolo unde-ti depui dosarul daca trebuie dovada, eu am intrebat si in domeniul croitoriei a zis ca nu-mi trebuie nicio dovada.
Flora-handmade- helper
- Numarul mesajelor : 12
Localizare : Baia Mare
Data de inscriere : 09/01/2012
forma organizare atelier
va salut
in ultima vrema ma tot bate gandul sa deschid un mic atelier de croitorie
am la dispozitie un spatiu nu prea mare, 2 triplocuri, trei maisini de cusut si as putea sa mai fac rost de o masina de cusut industriala, si sa imi fac o masa de croit, atelierul ar fi de reparatii sau mica productie, cu maxim 2-3 oameni care sa lucreze efectiv
ce forma de organizare considerati ca ar fi cea mai potrivita?
cu ce probleme v-ati confruntat cei/cele care aveti sau ati avut asa ceva?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
p.s. daca nu este locul potrivit, rog admina sa mute subiectul in alta parte
multumesc de raspuns
da este asemanator
in ultima vrema ma tot bate gandul sa deschid un mic atelier de croitorie
am la dispozitie un spatiu nu prea mare, 2 triplocuri, trei maisini de cusut si as putea sa mai fac rost de o masina de cusut industriala, si sa imi fac o masa de croit, atelierul ar fi de reparatii sau mica productie, cu maxim 2-3 oameni care sa lucreze efectiv
ce forma de organizare considerati ca ar fi cea mai potrivita?
cu ce probleme v-ati confruntat cei/cele care aveti sau ati avut asa ceva?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri
p.s. daca nu este locul potrivit, rog admina sa mute subiectul in alta parte
multumesc de raspuns
da este asemanator
Ultima editare efectuata de catre cif2010 in Mar 21 Ian 2014, 6:18 am, editata de 1 ori
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
as dori sa imi spuneti si mie cum se face vanzarea pe net
ce forma de organizare credeti ca este mai buna?
ce coduri CAEN folositi?
va multumesc
as dori sa imi spuneti si mie cum se face vanzarea pe net
ce forma de organizare credeti ca este mai buna?
ce coduri CAEN folositi?
va multumesc
cif2010, la acest link, ai codurile caen actualizate.
Dai clik pe secţiunea dorită apoi mergi din apoape în aproape notând codurile care te interesează.
cod caen
Dacă mai ai neclarităţi scrie.
Dai clik pe secţiunea dorită apoi mergi din apoape în aproape notând codurile care te interesează.
cod caen
Dacă mai ai neclarităţi scrie.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Data de inscriere : 27/04/2012
Cred ca la topicul asta am citit daca iti trebuia PFA sau alta forma legala pentru a vinde martisoare si alte "handmade-uri "
Sa va povestesc patania mea poate ajuta pe cineva si asa ma descarc si eu k tare nervoasa sunt.
am descoperit fimo si minunatiile care se pot face cu el, am zis sa incerc si eu sa vad daca ma pricep. M-am gandit sa incep cu lucruri mai simple (martisoare) sa nu ma avant de la inceput in tehnici complicate.
merg la sediul central al primariei sa completez cererea pentru acordul vanzarii pe spatiul public. D-na de acolo imi spune ca nu am nevoie de firma,,sigur... k daca era conditie obligatorie nu imi putea lua cererea in considerare si k in anii trecut s-a dat acordul si celor care nu au firma.
am completat cererea, am primit nr de inregistrare si un nr de telefon la care sa sun sa aflu cand se elibereaza.
asta se intampla in ianuarie, azi sun sa vad daca pot merge sa iau acordul si sa platesc taxa. O d-na tare isterica imi spune ca nu am completat datele firmei pe cerere si k nu imi da acordul. Incerc sa ii explic ce mi s-a spus la sediul primariei, ea urla la mine k nu imi da fara firma.
Am crezut k mor de nervi, banii pe care ii aveam pregatiti pentru PFA nu mai sunt pt ca i-am bagat in materiale.
Noroc k aveam actele pregatite,am facut rost de bani si am mers la registrul comertului sa fac PFA.
260 ron.
Am avut noroc ca am gasit niste d-ne dragute care s-au miscat repede si intr-o ora dosarul era facut, taxele platite.
azi e miercuri, luni a zis sa merg ca este gata.
daca sunt gata luni pe 10feb este bine pentru ca este ultima zi cand mai pot merge la primarie sa completez datele firmei pe cerere, daca nu...d-zeu cu mila.
Sa va povestesc patania mea poate ajuta pe cineva si asa ma descarc si eu k tare nervoasa sunt.
am descoperit fimo si minunatiile care se pot face cu el, am zis sa incerc si eu sa vad daca ma pricep. M-am gandit sa incep cu lucruri mai simple (martisoare) sa nu ma avant de la inceput in tehnici complicate.
merg la sediul central al primariei sa completez cererea pentru acordul vanzarii pe spatiul public. D-na de acolo imi spune ca nu am nevoie de firma,,sigur... k daca era conditie obligatorie nu imi putea lua cererea in considerare si k in anii trecut s-a dat acordul si celor care nu au firma.
am completat cererea, am primit nr de inregistrare si un nr de telefon la care sa sun sa aflu cand se elibereaza.
asta se intampla in ianuarie, azi sun sa vad daca pot merge sa iau acordul si sa platesc taxa. O d-na tare isterica imi spune ca nu am completat datele firmei pe cerere si k nu imi da acordul. Incerc sa ii explic ce mi s-a spus la sediul primariei, ea urla la mine k nu imi da fara firma.
Am crezut k mor de nervi, banii pe care ii aveam pregatiti pentru PFA nu mai sunt pt ca i-am bagat in materiale.
Noroc k aveam actele pregatite,am facut rost de bani si am mers la registrul comertului sa fac PFA.
260 ron.
Am avut noroc ca am gasit niste d-ne dragute care s-au miscat repede si intr-o ora dosarul era facut, taxele platite.
azi e miercuri, luni a zis sa merg ca este gata.
daca sunt gata luni pe 10feb este bine pentru ca este ultima zi cand mai pot merge la primarie sa completez datele firmei pe cerere, daca nu...d-zeu cu mila.
andreea204- helper
- Numarul mesajelor : 11
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 08/02/2011
Andreea204, rabdarea in tara asta si nu numai, e o calitate de aur...si sa nu te enervezi...Iti doresc sa vinzi cat mai multe martisoare! Gandeste pozitiv!
Pentru toata lumea dupa Dragobete sa fie soare si sa se cumpere multe, multe martisoare!
Pentru toata lumea dupa Dragobete sa fie soare si sa se cumpere multe, multe martisoare!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
He-he, traim in Romania si asta ne mananca tot timpul... vorba lui Badea.
Nu esti singura patita cu functionarii publici. Unul zice "cea" si altul "hais", acceptarea unui dosar depinde de toanele celui de la ghiseu.
Ai cautat legislatia pe internet? Nu de alta, dar parca si eu auzisem ca nu e musai sa ai firma ca sa vinzi ocazional (Martisor).
Oricum, sper sa-ti iasa la timp actele si sa te poti inscrie la Primarie.
Nu esti singura patita cu functionarii publici. Unul zice "cea" si altul "hais", acceptarea unui dosar depinde de toanele celui de la ghiseu.
Ai cautat legislatia pe internet? Nu de alta, dar parca si eu auzisem ca nu e musai sa ai firma ca sa vinzi ocazional (Martisor).
Oricum, sper sa-ti iasa la timp actele si sa te poti inscrie la Primarie.
Nu am mai avut nervi sa caut legislatia pe internet. Asa stiam si eu ca pentru vanzare ocazionala nu trebuie firma, trebuie doar sa mergi la finante ,declari marfa si iti calculeaza impozitul pe care trebuie sa il platesti.
Ori d-nele de la primarie sunt aeriene ori chiar a hotarat consiliul nostru local, brusc si peste noapte, ca trebuie firma.
Ori d-nele de la primarie sunt aeriene ori chiar a hotarat consiliul nostru local, brusc si peste noapte, ca trebuie firma.
andreea204- helper
- Numarul mesajelor : 11
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 08/02/2011
Si eu stiu ca pt vanzarea doar de martisoare,se ia de la Primarie o autorizatie de vanzare,valabila doar pe perioada respectiva si in care trece si locatia unde vinzi...
ismi3ismi- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1165
Varsta : 56
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 24/05/2009
Ma rog, firma o ai pentru mai mult timp. Poate iti faci un blog sau vinzi la alte targuri, cu alte ocazii. E mai sigur si in caz de control, la targuri, sa ai PFA, nu stai cu inima cat un purice, ca vine controlul. Desi... nu stiu care e legislatia privind casa de marcat sau cum declari vanzarea.
Dragelor, sa va povestesc ceva. A fost fratele meu azi la Registul Comertului ca sa depuna o cerere ca vrea sa deschidem o II in curte, mai bine zis un magazin de furaje si mancare pt caini si pisici si a intrebat daca poate sa treaca si productie de felicitari, martisoare si alte obiecte handmade din hrtie. Si stiti ce i-a spus functionara de la ghiseu? Ca trebuie autorizatie de la mediu, ca cica lipiciul folosit polueaza mediul. Ce ziceti de asta? Mie mi se pare o prostie.
AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009

Din pacate depindem de niste functionari de la ghiseu. Daca tanti aia viseaza avioane si tu nu le ai nu-ti accepta actele, ori incearca sa ajungi la director. Eu am avut SC vreo 7 ani de zile cu obiect de activitate comert si in momentul in care am vrut sa-mi deschid II cu aceeasi activitate, d-na functionar mi-a cerut cursuri de calificare fara sa o intereseze facultatea terminata sau experienta mea. Norocul meu a fost ca nenea director de la ONRC-ul din provincie m-a primit sa ne "razboim" in legi si a acceptat ca e o ineptie sa-mi ceara un curs de calificare.
maravela lucia florina- helper
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 40
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/05/2011
Eu am atestat de desigener ca am terminat acum 10 ani "Liceul de arte" din Arad.
Admina, am inteles ca e voie sa am mai multe coduri CAEN doar ca trebuie acel aviz de la mediu care e destul de scump.
Admina, am inteles ca e voie sa am mai multe coduri CAEN doar ca trebuie acel aviz de la mediu care e destul de scump.
-
Alina, dar ai mers cumva la unitatea de pompieri să întrebi dacă-ţi trebuie sau nu de la ei aviz?
Ia cu tine şi câteva mărţişoare şi arată-le.
Poate Doamna de la ghişeu nu e bine informată.
Ia cu tine şi câteva mărţişoare şi arată-le.
Poate Doamna de la ghişeu nu e bine informată.
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Data de inscriere : 27/04/2012
Nu nu, am fost. Am sa ii zic fratelui meu ca el se ocupa cu asta, cu mersul pe unde trebuie.
-
Poate explica cineva ce este mai avantajos dintre PFA, II si IF?
mitulina- helper
- Numarul mesajelor : 59
Varsta : 42
Localizare : prahova
Data de inscriere : 23/01/2014
pentru cineva care confectioneaza handmade?mitulina a scris:Poate explica cineva ce este mai avantajos dintre PFA, II si IF?
mitulina- helper
Nu sunt chiar in masura sa-ti spun, dar cat apreciezi sa castigi din handmade sa poti sa-ti platesti toate taxele si sa mai ramai si cu profit?In handmade nu e un venit constant dar impozitul trebuie platit oricum.Doar daca mai ai ceva si-ti mai adaugi un cod doua acolo.
Acuma si eu is curioasa daca si-a facut cineva vreo forma de organizare doar pt handmade?!
Acuma si eu is curioasa daca si-a facut cineva vreo forma de organizare doar pt handmade?!
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
nu am castig constant insa am inteles ca pt a participa la targuri imi trebuie o forma legala. nu am gasit pe nimeni dispus sa-mi ia o data produsele sa vad daca merg si la targ sau nu...ca sa vad daca se merita pfa sau nu
mitulina- helper
Pagina 7 din 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Pagina 7 din 8
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)