Din materiale reciclabile 5
+30
i
kmn
Greteledelweiss
Uca
Admina
julsko
Crissy86
Laczak
gabriela1554
Giorgi
alinnusha92
dory
elenaveronica
lelia40
raluk0182
ioana soare
ionela07
diada
greieras
Celya_f40
vlad_mom
danniela
piciul
fiordaliso
anc@
Dorulet
ladybird
AlinaJ.Bijoux
Gabica
LRodica
34 participanți
Pagina 1 din 21
Pagina 1 din 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21
Din materiale reciclabile 5
Ultima editare efectuata de catre vlad_mom in Mar 12 Sept 2017, 8:22 am, editata de 2 ori (Motiv : Capitol nou)
Re: Din materiale reciclabile 5
Vlad-mom cine are idei are, eu ma tot uit pe net dar cand e sa realizez ceva nu mai apuc. Cred ca stau prea mult pe net
si nu pun in practica.

LRodica- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3599
Varsta : 56
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011
Ca idee de tablou din 4 piese cu testoasele am gasit-o pe net, erau 4 placi de lemn vopsite ca in creta, fara nume...eu am adaptat ideea la materialele mele.
Da, dar ai adaptat-o, eu doar privesc, si nu prea apuc sa pun in practica decat foarte putine din cate imi doresc.
Asta e.
Felicitari la toate care reusiti sa realizati obiecte deosebite, unicate.

Felicitari la toate care reusiti sa realizati obiecte deosebite, unicate.
LRodica- Atotcunoscător
-
Felicitari, Vlad_mom! Cred ca baietii viseaza Ninja privind tabloul.
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Îmi e dor de timpul în care urmăream aventurile ţestoaselor...
Foarte bună ideea...
Foarte bună ideea...
Gabica- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 2182
Varsta : 55
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 27/04/2012
Interesant tabloul!! Eu cand eram mica aveam toate cele 4 figurine testoase. Pana pe la 6 ani faceam baie impreuna cu fratee meu mai mic cu un an si ne jucam cu ele.
AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Multam!
Si ce am mai reciclat:
O vaza sparta...prinde alt contur:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa pictat a devenit o silver lady:
Si un chitarist:
-brosuri, pasta de hirtie inginerica, lut cu uscare la aer, vopsele acrilice, lac (sint 3 piese separate)
Si pentru ca sora mi-a dat luminarile lor de la nunta sa fac ce vreau cu ele...m-am gindit ca ar fi bine sa "respectam" superstitia de a pastra luminarile...insa sub alta forma. Asa ca le-am topit intr-un borcan pe care l-am decorat cu pasta de hirtie inginerica, lut cu uscare la aer, vopsele acrilice, lac ...si i-am incropit si un capac din polistiren extrudat (izolatie pentru parchet) si aceleasi materiale pentru decorat...si va ajunge inapoi la ei:
Si ce am mai reciclat:
O vaza sparta...prinde alt contur:
Dupa pictat a devenit o silver lady:
Si un chitarist:
-brosuri, pasta de hirtie inginerica, lut cu uscare la aer, vopsele acrilice, lac (sint 3 piese separate)
Si pentru ca sora mi-a dat luminarile lor de la nunta sa fac ce vreau cu ele...m-am gindit ca ar fi bine sa "respectam" superstitia de a pastra luminarile...insa sub alta forma. Asa ca le-am topit intr-un borcan pe care l-am decorat cu pasta de hirtie inginerica, lut cu uscare la aer, vopsele acrilice, lac ...si i-am incropit si un capac din polistiren extrudat (izolatie pentru parchet) si aceleasi materiale pentru decorat...si va ajunge inapoi la ei:
Ultima editare efectuata de catre vlad_mom in Mar 12 Sept 2017, 8:26 am, editata de 1 ori
Frumoase toate!!! Felicitari pt. realizare!
AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 38
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Multam mult Alina! In curind o sa-mi trebuiasca mai multa mobila in casa 

Ce draguta e ciupercuta. Vlad mom felicitari.
LRodica- Atotcunoscător
-
Jos palaria,vlad_mom!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4719
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Vlad_mom,ce talentata esti!!imi plac toate dar statuia cel mai mult!!! 

anc@- Expert
- Numarul mesajelor : 950
Localizare : acasa
Data de inscriere : 08/11/2009
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Stai să apară Vlad-mom, şi mie îmi place ce face.
Sticla cu floare pare ok.
Cea pătrăţoasă e prea goală. La Vlad mom am citit în urmă că face pastă din hârtie igienică şi îi dă tot felul de forme. Cu o pagină în urmă e un borcan interesant poate te inspiră.
Sticla cu floare pare ok.
Cea pătrăţoasă e prea goală. La Vlad mom am citit în urmă că face pastă din hârtie igienică şi îi dă tot felul de forme. Cu o pagină în urmă e un borcan interesant poate te inspiră.
LRodica- Atotcunoscător
-
Sunt frumoase,dar ai dreptate:ceva lipseste.La prima poate ar mai trebui sa pui ceva la gat,iar a doua are nevoie de decor,poate imagini ale anotimpurilor,ce zici?
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4719
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Multumesc!
La prima e paper-mache cu hirtie, nu? Ar mai merge un siret in ton cu trandafirul infasurat doar la partea de sus a gitului si ar mai merge si conturat mai bine trandafirul ca nu prea se vede. Ambele sint cu vopsea spray, inclusiv desenul cu sablon?
La a 2-a as face ceva la git (intre cele 2 cercuri ale sticlei), tot o sfoara/siret (eventual cu capetele as acoperi brandul reliefat pe sticla), iar pe partile drepte ori tehnica servetelului ori elemente modelate separat din lut cu uscare la aer si aplicate apoi. Banuiesc ca sirul de patratele este aplicat, ar merge vopsit cu alta culoare, negru spre exemplu, iar daca e asa cum banui ar merge inca niste siruri aplicate la distante diferite, tot orizontal pe partea dreapta, vopsite in aceasi culoare contrastanta.
La prima e paper-mache cu hirtie, nu? Ar mai merge un siret in ton cu trandafirul infasurat doar la partea de sus a gitului si ar mai merge si conturat mai bine trandafirul ca nu prea se vede. Ambele sint cu vopsea spray, inclusiv desenul cu sablon?
La a 2-a as face ceva la git (intre cele 2 cercuri ale sticlei), tot o sfoara/siret (eventual cu capetele as acoperi brandul reliefat pe sticla), iar pe partile drepte ori tehnica servetelului ori elemente modelate separat din lut cu uscare la aer si aplicate apoi. Banuiesc ca sirul de patratele este aplicat, ar merge vopsit cu alta culoare, negru spre exemplu, iar daca e asa cum banui ar merge inca niste siruri aplicate la distante diferite, tot orizontal pe partea dreapta, vopsite in aceasi culoare contrastanta.
Multumesc, multumesc din suflet!!!!
Prima e cu hartie, asa e, si sunt sprayate amandoua culorile. Parca i-ar mai fi trebuit o mana, nu mi-a placut cum a prins vopseaua. A doua da, e aplicat modelul, adica lipit si apoi vopsit totul.
Mi-am cumparat un cofrag de oua (30, oh doamneee) ca sa folosesc cofragul, te-am citit mai in urma si ziceai ca prinde bine pe sticla. Apoi am niste scoici micute pe care as vrea sa le lipesc sau sa le includ in baclavaitul acela. Nu stiu ce fel de lut sa cumpar sau daca gasesc ceva, nu uitati ca stau in jungla!!! Desi am vazut ca au aparut si pe aici diverse materiale!!! Doar numele in engleza sa il descoper doar!!!
Prima e cu hartie, asa e, si sunt sprayate amandoua culorile. Parca i-ar mai fi trebuit o mana, nu mi-a placut cum a prins vopseaua. A doua da, e aplicat modelul, adica lipit si apoi vopsit totul.
Mi-am cumparat un cofrag de oua (30, oh doamneee) ca sa folosesc cofragul, te-am citit mai in urma si ziceai ca prinde bine pe sticla. Apoi am niste scoici micute pe care as vrea sa le lipesc sau sa le includ in baclavaitul acela. Nu stiu ce fel de lut sa cumpar sau daca gasesc ceva, nu uitati ca stau in jungla!!! Desi am vazut ca au aparut si pe aici diverse materiale!!! Doar numele in engleza sa il descoper doar!!!
danniela- Atotcunoscător
Danniela, spor la lucru! Primul pas este mai greu

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Lutul cu uscare la aer este "air dry clay" (la un raion unde au acuarele si plastilina ar trebui sa gasesti de regula). Ce fac eu este hirtie igienica de cea mai proasta calitate cu aracet (in engleza "white glue" sau "wood glue" sau "pva" ). Cofragul de oua se inmoaie si farimiteaza mai greu decit hirtia igienica, iar dupa uscare e mai grunjoasa suprafata creata indiferent cit netezesti si presezi (aracetul la uscare isi pierde din volum).
Am observat ca hirtia nu s-a lipit foarte bine, dar m-am gindit ca poate asa ai vrut. Pentru o lipire perfecta hirtia de ziar/revista/etc trebuie data cu aracet pe ambele fete si presata bine cu pensula. Daca vrei textura poti folosi servetele normale care se sifoneaza singure cind sint udate cu aracet. Orice pui pe sticla prinde mult mai bine daca este de jur imprejur.
Eu asa vad patratelele alea....negre pe fundalul auriu...si servetel sifonat pe gitul sticlei vopsit in negru, apoi o patina aurie doar pe textura in relief. Si da, ai mai putea da o mina de vopsea. (am incercat o singura data vopseaua spray si nu mi-a placut, in primul rind ca e pe baza de diluant, apoi pentru ca a trebuit sa-mi improvizez o cutie in care sa pun obiectul pe care voiam sa-l vopsesc ca sa nu fac tot balconul argintiu si asta mi-a limitat directia de pulverizare rezultind o vopsire neuniforma)
Am observat ca hirtia nu s-a lipit foarte bine, dar m-am gindit ca poate asa ai vrut. Pentru o lipire perfecta hirtia de ziar/revista/etc trebuie data cu aracet pe ambele fete si presata bine cu pensula. Daca vrei textura poti folosi servetele normale care se sifoneaza singure cind sint udate cu aracet. Orice pui pe sticla prinde mult mai bine daca este de jur imprejur.
Eu asa vad patratelele alea....negre pe fundalul auriu...si servetel sifonat pe gitul sticlei vopsit in negru, apoi o patina aurie doar pe textura in relief. Si da, ai mai putea da o mina de vopsea. (am incercat o singura data vopseaua spray si nu mi-a placut, in primul rind ca e pe baza de diluant, apoi pentru ca a trebuit sa-mi improvizez o cutie in care sa pun obiectul pe care voiam sa-l vopsesc ca sa nu fac tot balconul argintiu si asta mi-a limitat directia de pulverizare rezultind o vopsire neuniforma)
Hartia e packing tape si la sprayat s-a mai dezlipit. Am macinat cofragul si amestecat cu aracet. Aplicat pe o sticla si pus scoicile. Astept sa se usuce. Cred ca o sa ii ia 3 zile. Dar o sa iau hartie igienica ieftina sa incerc si asa. Daca vopsesc peste sprayul ala cu acrilic crezi ca o sa prinda?? Ce fel de lac folosesti sa finisezi??
Inca o data multumesc de sfaturi!
Inca o data multumesc de sfaturi!
danniela- Atotcunoscător
Packing tape de hirtie e aia usor lucioasa, nu? Am crezut ca ai folosit fisii de ziar/revista/hirtie.
Uscarea depinde de temperatura si ventilatia din camera, daca e mai cald si uscat si aerul circula se usuca mai repede. Ai sa-ti dai seama cind e uscata ca va fi foarte tare.
Avind in vedere ca eu am vopsit cu acrilice pe plastic, nu vad de ce nu ar prinde peste vopsea pe baza de diluant, dar ca pe orice suprafata lucioasa probabil va fi nevoie de cel putin 2 maini.
Lacuiesc cu lac pe baza de apa. Si cel pe care il foloseam in Korea si asta de-aici arata la fel, laptos (cu uscare perfect transparenta), subtire comparativ cu cel pe baza de diluant, un vag miros (dar nu deranjant), se usuca repede si nu isi schimba culoarea in timp.
Uscarea depinde de temperatura si ventilatia din camera, daca e mai cald si uscat si aerul circula se usuca mai repede. Ai sa-ti dai seama cind e uscata ca va fi foarte tare.
Avind in vedere ca eu am vopsit cu acrilice pe plastic, nu vad de ce nu ar prinde peste vopsea pe baza de diluant, dar ca pe orice suprafata lucioasa probabil va fi nevoie de cel putin 2 maini.
Lacuiesc cu lac pe baza de apa. Si cel pe care il foloseam in Korea si asta de-aici arata la fel, laptos (cu uscare perfect transparenta), subtire comparativ cu cel pe baza de diluant, un vag miros (dar nu deranjant), se usuca repede si nu isi schimba culoarea in timp.
Deci ieri am incercat baclavaitul, cred ca trebuia hartia stoarsa mult mai bine sa se usuce repede. O sa fac cu hartie igienica o alta sticla sa vad cum merge. Cum sa fac patina???
Inca o data multumesc din sfulet Vlad-mom pentru sfaturi!
Deci ieri am incercat baclavaitul, cred ca trebuia hartia stoarsa mult mai bine sa se usuce repede. O sa fac cu hartie igienica o alta sticla sa vad cum merge. Cum sa fac patina???
Inca o data multumesc din sfulet Vlad-mom pentru sfaturi!

danniela- Atotcunoscător
Pagina 1 din 21 • 1, 2, 3 ... 11 ... 21

» Din materiale reciclabile
» Din materiale reciclabile 2
» Din materiale reciclabile 4
» Din materiale reciclabile 6
» Din materiale reciclabile 3
» Din materiale reciclabile 2
» Din materiale reciclabile 4
» Din materiale reciclabile 3
Pagina 1 din 21
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)