Carte-jucarie cusuta
+19
vlad_mom
kabunta
ladybird
dorina narita
diada
Admina
Dorulet
piciul
greieras
Samarineanca
Uca
gabriela1554
aurishta
ritame
Cristache
Gabica
Giobsy
macanetu
AlinaJ.Bijoux
23 participanți
Pagina 2 din 3
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Re: Carte-jucarie cusuta
Multumesc, greieras!
Da, sunt greu de facut, eu initial am zis ca nu poate fi foarte complicat, ca o sa cos mai mult de mana cand doarme fata. Dar s-a dovedit a fi mai migalos decat ma asteptam. Totusi, daca vrei sa faci una pentru nepoata, va fi chiar placut si fetitei sigur ii va placea si ii va folosi (inteleg ca are aproape 2 ani). Eu am facut 12 carti si am vrut sa le pun si un celofan ca sa fosneasca, si vatelina, ca sa fie mai grase foile, si banda aceea colorata de pe margini, ce sa mai, m-am complicat. Se pot face si mai simplu si cu mai putina munca la masina de cusut.
In privinta inspiratiei, da, modelul l-am gasit pe net. De altfel, se gasesc o gramada de modele, care mai de care mai frumoase si interesante si pe varste sau sexe chiar. Daca ai cont pe Pinterest, poti da o cautare cu "quiet book" si vei gasi multe minunatii. Uite aici o parte, ca idee:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Da, sunt greu de facut, eu initial am zis ca nu poate fi foarte complicat, ca o sa cos mai mult de mana cand doarme fata. Dar s-a dovedit a fi mai migalos decat ma asteptam. Totusi, daca vrei sa faci una pentru nepoata, va fi chiar placut si fetitei sigur ii va placea si ii va folosi (inteleg ca are aproape 2 ani). Eu am facut 12 carti si am vrut sa le pun si un celofan ca sa fosneasca, si vatelina, ca sa fie mai grase foile, si banda aceea colorata de pe margini, ce sa mai, m-am complicat. Se pot face si mai simplu si cu mai putina munca la masina de cusut.
In privinta inspiratiei, da, modelul l-am gasit pe net. De altfel, se gasesc o gramada de modele, care mai de care mai frumoase si interesante si pe varste sau sexe chiar. Daca ai cont pe Pinterest, poti da o cautare cu "quiet book" si vei gasi multe minunatii. Uite aici o parte, ca idee:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Multumesc mult Samarineanca!
greieras- Senior
-
Numarul mesajelor : 788
Varsta : 67
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/03/2010
Samarineanca, faine! Sper sa gasesti energie si timp sa-i faci si fetitei tale!
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Multumesc, piciule! Sa sti ca de cand am postat aici, mi s-a redeschis apetitul si am inceput sa planuiesc cartea fetei. Desigur, vreau sa fie cea mai cea!
De aia imi place mie forumul, imi face un chef de lucru grozav, asa am o motivatie sa trec in sfarsit la treaba si apoi vin si marile satisfactii.
Ia uitati-va aici si imbolnaviti-va, fetelor:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

De aia imi place mie forumul, imi face un chef de lucru grozav, asa am o motivatie sa trec in sfarsit la treaba si apoi vin si marile satisfactii.

Ia uitati-va aici si imbolnaviti-va, fetelor:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Minunate,minunate!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4714
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Ideile sunt bune, dar nu sunt de acord cu paiete si margele in jucariile copiilor mici. Si nasturii trebuie cusuti foarte bine, cu ata trecuta de multe ori, dar paietele cum le asiguri?
Noua ne spunea la curs, la articolele de copii nasturii trebuie sa aiba minim 10 impusaturi (cand sunt cusuti la masina si exista riscul de a se desira).
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
dorina narita- Junior
-
Numarul mesajelor : 378
Varsta : 59
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 09/09/2012
Dragute tare. Sper ca fetrul sa nu se scamoseze ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] mea pentru tableta arata jalnic in destul de putin timp in care am folosit-o numai eu). Nu vreau sa circotesc, dar avind in vedere ca e o jucarie de "frecat" nu stiu daca fetrul e cea mai buna alegere ca material, desi are avantajul ca nu necesita surfilare/tivire.
Am facut si eu o carte senzoriala , la rugamintea surorii mele:
Este foarte multa munca la aceste carti, dar i-a facut o deosebita placere sa o lucrez.
Am optat pentru o carte din material textil cu elemente din fetru, pentru ca , asa cum zice Vlad_mom, cele facute inetgral din fetru se scamoseaza si ara destul de rau dupa un timp.
Este foarte multa munca la aceste carti, dar i-a facut o deosebita placere sa o lucrez.
Am optat pentru o carte din material textil cu elemente din fetru, pentru ca , asa cum zice Vlad_mom, cele facute inetgral din fetru se scamoseaza si ara destul de rau dupa un timp.
Foarte faina. Din pacate eu tot la stadiul de planificare sunt si cred ca nici de data asta nu apuc sa fac nimic.
Deosebit de interesanta realizarea ta,Mary!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Ladybird, de ce nu inscri cartea senzoriala la concurs? Are un fermoar si se poate folosi la gradinita sau pentru a-i invata pe cei mici, deci cred ca intruneste conditiile. E foarte complexa, felicitari!
Foarte tare! Super puisorii care ies din oua sa mearga pe lac...si albinuta cu floricelele interschimbabile!!! Toata e faina rau!
Multumesc tuturor.
Admina, imi pare rau dar nu pot sa o inscriu in concurs pentru ca nu am poze facute in timpul lucrului.
Admina, imi pare rau dar nu pot sa o inscriu in concurs pentru ca nu am poze facute in timpul lucrului.
Ladybird, cata imaginatie! Felicitari!
Sper sa nu se plictiseasca repede cel ce o "citeste", mai ales ca nu constientizeaza munca.
Sper sa nu se plictiseasca repede cel ce o "citeste", mai ales ca nu constientizeaza munca.
piciul- Atotcunoscător
-
Gata si cartea pt. fata mea, in sfarsit! Am reusit sa o termin de Sf. Ion, dar nu a fost mare surpriza pentru ea, deoarece m-a tot vazut lucrand, i-am mai dat paginile sa le descopere; mi-a luat mult, pentru ca mereu era altceva mai urgent de facut. Am mare satisfactie insa ca am reusit sa o termin, ei ii place, o tot desface si se joaca cu ea. Deja a avut rezultate, a invatat sa traga fermoarul
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
E o adevarata provocare sa faci o astfel de carte, dar cred ca este foarte educativa si creativa!
E tot ce au nevoie pentru joaca copiii acestui deceniu plin de jucarii electronice care le solicita doar partea de a viziualiza ... doar imagini, filme, poze...
Ma bucur ca ai reusit si nu ai abandonat cartea in file! Sa va jucati frumos!
Bravo! Felicitari!
E tot ce au nevoie pentru joaca copiii acestui deceniu plin de jucarii electronice care le solicita doar partea de a viziualiza ... doar imagini, filme, poze...
Ma bucur ca ai reusit si nu ai abandonat cartea in file! Sa va jucati frumos!

piciul- Atotcunoscător
-
Samarineanca felicitari. Asa cum zice si Piciul in perioada in care traim copii au nevoie si de astfel de jucarii. De mici vor tablete sau telefoane.
LRodica- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3595
Varsta : 56
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011
Super tare cartea, imi aduc aminte ca vroiai sa participi cu ea la concurs!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Dorulet- Atotcunoscător
-
Foarte frumoasa, Samari!Stiu ca-i munca multa,am facut si eu una dar ma uitam ca eu n-am postat-o aici!Ai avut fetru bun,al meu a fost unul subtire,n-am fost incantata!
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Pagina 2 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Lumanari sculptate manual
» Ornamente de Craciun - 6
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)