Mei Tai, wrap, sling - un altfel de port bebe!
+37
ioana soare
clauditzuka
adina_lg
vlad_mom
bisisica bijuterii
alice07
Buburuza
mar_ysa_28
tomari
michelinebeaulieu
Ladia
jade84
diana_scl
firicel
elena2006
mnarcisa
amnro
SilviaDumitrescu
musetel
RamonaM
ador.mita
Larisa
geo
ancab
cris_27
aurelia.c
kabunta
ancuta_ancuta
Savu Ramona
cris69
mimo
degetica
zylv
aurishta
Clio_Ela
Admina
diada
41 participanți
Pagina 1 din 7
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Mei Tai, wrap, sling - un altfel de port bebe!
Nu cred ca se stie prea multe despre acest mei tai, eu am aflat de la Admina [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] acum vreun an si ceva, si sunt foarte incantata de el. Pe forum sunt multe mamici cu copii mici, de-asta m-am gandit ca ar fi de folos un astfel de subiect. Baiatul meu are aproape un an si 10kg, dar tot in mei tai sta, in el il scot afara, nu vrea si pace sa stea in carut. Mie imi este usor sa-l car, am stat cu el asa si o ora jumatate si nici coplilului nu i-a fost greu, chiar de multe ori se intampla sa-mi adoarma in el.
In mare este vorba de un dreptunghi cu 4 chingi (bretele). Eu l-am facut din raiat, se face din materiale rezistente. La mijloc l-am intarit cu un alt material (aveam ceva batos prin casa - am facut 2, in celalalt am pus polar la mijloc sa-i tina de cald la spate avand in vedere ca e frig perioada asta, al doilea a fost pentru o prietena).
Bretelele de jos, care se leaga la mijloc se prind perpendicular cu dreptunghiul, cele de sus se prind in unghi de 45 de grade (ca sa-l poti da usor pe dupa umeri). Sus se rotunjeste, sa-i sustina capul copilului.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
aici la tati in brate avea vreo 2 luni bebe, statea cu picioarele sub el
si aici modificat, pentru ca asa sta mai bine fi-miu in el, desi o sa-i mai fac unul cred.
Avantaje: orice mama isi poate confectiona unul, doar sa aiba indemanare cu ata si acul, nu-i trebuie experienta in croitorie, nu te costa mult, din 2 m de material eu am facut 2, copilul este multumit alaturi de mama lui si la randul ei mama are mai multa libertate in miscari. si se mai zice ca "pozitia “cracanata” a copilului combate displazia de sold si este anatomica".
Cu ajutorul mei tai-ului copilul poate fi purtat in fata sau in spate. Se leaga si dezlega repede. Este foarte comod, util si pentru tatici.
aici [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] gasiti detalii despre cum se leaga.
video
In mare este vorba de un dreptunghi cu 4 chingi (bretele). Eu l-am facut din raiat, se face din materiale rezistente. La mijloc l-am intarit cu un alt material (aveam ceva batos prin casa - am facut 2, in celalalt am pus polar la mijloc sa-i tina de cald la spate avand in vedere ca e frig perioada asta, al doilea a fost pentru o prietena).
Bretelele de jos, care se leaga la mijloc se prind perpendicular cu dreptunghiul, cele de sus se prind in unghi de 45 de grade (ca sa-l poti da usor pe dupa umeri). Sus se rotunjeste, sa-i sustina capul copilului.
aici la tati in brate avea vreo 2 luni bebe, statea cu picioarele sub el
si aici modificat, pentru ca asa sta mai bine fi-miu in el, desi o sa-i mai fac unul cred.
Avantaje: orice mama isi poate confectiona unul, doar sa aiba indemanare cu ata si acul, nu-i trebuie experienta in croitorie, nu te costa mult, din 2 m de material eu am facut 2, copilul este multumit alaturi de mama lui si la randul ei mama are mai multa libertate in miscari. si se mai zice ca "pozitia “cracanata” a copilului combate displazia de sold si este anatomica".
Cu ajutorul mei tai-ului copilul poate fi purtat in fata sau in spate. Se leaga si dezlega repede. Este foarte comod, util si pentru tatici.
aici [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] gasiti detalii despre cum se leaga.
video
Ultima editare efectuata de catre diada in Joi 11 Noi 2010, 1:05 pm, editata de 1 ori (Motiv : schimbat titlu)
Re: Mei Tai, wrap, sling - un altfel de port bebe!
Diada, sa va fie de bine! Eu nu l-am folosit mult, cu matza mea, deoarece l-am facut cand era marisoara, la 1 an si lungana. Puteam si atunci, dar de cand a luat-o din loc nu am mai iesit nici cu, caruciorul, decat ca sa fim siguri ca nu oboseste, o perioada, apoi deloc. Totusi mei-tai-ul este f.f.f. util. Sper sa incerce mai multa lume acest model, am vazut unele facute din materiale vesele(in State, nu aici
) si parca imi venea drag de un bb mic, purtat asa. E asa frumos sa-ti ti copilasul aproape de tine si totusi sa te poti misca in voie, repede; sa nu depinzi de un carucior incomod de impins, strecurat printre masini... E ideal si la cumparaturi, si prin mijloacele de transport in comun 

Am uitat sa pun un tutorial cum se poate face
Aici gasiti
Tutorial mei tai 1
Tutorial mei tai 2
eu i-am pus la umeri vatelina, pe bretele. Oricum pe mine m-a scutit de cumparat un port bebe si il folosec mai ceva!
Aici gasiti
Tutorial mei tai 1
Tutorial mei tai 2
eu i-am pus la umeri vatelina, pe bretele. Oricum pe mine m-a scutit de cumparat un port bebe si il folosec mai ceva!
Nu e port bebe... dar tot pt ei
V-am spus, cred, ca zilele trecute am schimbat calculatorul. Si am gasit poze vechi, ...
M-a apucat nostalgia
Acum 10 ani nu gaseam atat de multe lucrusoare pentru bebe
Asa ca am luat un cos de la bunica, l-am captusit cu vatelina, si am facut huse pe care le puteam schimba. Si imbracaminte pt plapumioara si pernita... Pernita o am inca
Acum nu cred ca mai face nimeni asa ceva, desi nu a fost rea ideea, avand in vedere ca numai 2 luni sta bebele acolo
apoi fuga in patut maricel 
M-a apucat nostalgia

Acum 10 ani nu gaseam atat de multe lucrusoare pentru bebe
Asa ca am luat un cos de la bunica, l-am captusit cu vatelina, si am facut huse pe care le puteam schimba. Si imbracaminte pt plapumioara si pernita... Pernita o am inca

Acum nu cred ca mai face nimeni asa ceva, desi nu a fost rea ideea, avand in vedere ca numai 2 luni sta bebele acolo

Clio_Ela- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1303
Varsta : 47
Localizare : intre optimisti
Data de inscriere : 17/04/2009
Vin si eu, pe fuga ...
AM reusit sa cos putin, am facut un baby ring-sling.
Cand stau asezata e super, am mainile libere, insa in picioare nu e comod din cauza materialului, tine putin, nu mi se pare comod pt leutul meu. O sa fac altul din bumbac putin elastic, daca reusesc zilele astea. Dar cat sa ma descurc sa pun masa sau sa fac minimul de treaba, merge si asa.
Cand stau asezata e super, am mainile libere, insa in picioare nu e comod din cauza materialului, tine putin, nu mi se pare comod pt leutul meu. O sa fac altul din bumbac putin elastic, daca reusesc zilele astea. Dar cat sa ma descurc sa pun masa sau sa fac minimul de treaba, merge si asa.
Ultima editare efectuata de catre Clio_Ela in Mier 10 Noi 2010, 4:28 pm, editata de 1 ori (Motiv : completat poza)
Clio_Ela- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1303
Varsta : 47
Localizare : intre optimisti
Data de inscriere : 17/04/2009
proba proba
E foarte fain, eu n-am stiut de asa ceva, dar am folosit clasicul marsupiu.
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Am mutat postarea ta, pentru ca este facut de tine si nu cumparat. Ma bucur ca ai reusit sa-ti faci, eu tot cu meai taiul ma descurc de minune. Cand era asa mic am folosit wrapul.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
Foarte practic mei tai-ul, imi pare tare rau ca n-am stiut la timp sa-mi fac si eu!
aurishta- Atotcunoscător
-
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.

aurishta- Atotcunoscător
-
Clio_Ela a scris:Vin si eu, pe fuga ...
Foarte frumos a iesit! Vroiam sa te intreb de unde ai cumparat inelele dar vad ca esti din Germania

degetica- helper
-
Numarul mesajelor : 87
Localizare : intr-o poveste
Data de inscriere : 02/11/2009
Super tare! La urmatorul bebe sigur imi fac asa ceva. Baietelul meu e mare, are 1 an, deci nu-l maiu pot purta in mei tai.
mimo- helper
- Numarul mesajelor : 10
Localizare : Arad
Data de inscriere : 18/05/2010
daca as mai avea un bebe si eu mi-as face asa ceva. e super .
Sunt sigura ca e mult mai confortabil decat port bebe-ul de cumparat. Ala iti rupe spatele. Nu l-am folosit mai mult de doua ori - incomod si pt mine si pt copil.
mimo- helper
- Numarul mesajelor : 10
Localizare : Arad
Data de inscriere : 18/05/2010
Eu am folosit port-bebeul de care nu ma pot plange pt ca a fost perfect pt. mine avand copii unul dupa altul la interval de 1an si 7 luni.
Pe atunci nu-mi imaginam ca ash putea face eu ceva , ... , insa acum este genial pt.prietena mea care urmeaza sa nasca in Decembrie.
Felicitari! -este practic si voi ncerca si eu sa fac asa ceva pt. prietena mea :
Pe atunci nu-mi imaginam ca ash putea face eu ceva , ... , insa acum este genial pt.prietena mea care urmeaza sa nasca in Decembrie.
Felicitari! -este practic si voi ncerca si eu sa fac asa ceva pt. prietena mea :

Savu Ramona- Junior
- Numarul mesajelor : 312
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 13/07/2010
mei tai-ul este o super inventie -e de mult inventat stiu asta insa eu am descoperit-o mai nou de cand ma cam dor mainile si spatele sa o tin in brate pe minunea mea care a crescut si se face o adevarata domnisoara! am facut si eu mai multe mei tai-uri iar cea mai castigata este amalia mea care le probeaza pe toate! 
am cusut si cu gluga si buzunare, si fara gluga si buzunar, si simplu de tot insa toate au doua feţe!
doua dintre ele:

am cusut si cu gluga si buzunare, si fara gluga si buzunar, si simplu de tot insa toate au doua feţe!
doua dintre ele:
Sunt super! Bravo! Si frumoase, nu numai practice!
aurishta- Atotcunoscător
-
Dragute. Imi plac mult si materialele si cum le-ai combinat . Felicitari.
buna fetele!
vad ca nu mai pot modifica mesajul anterior care-i scris tot de mine...am vrut sa va arat ce am mai cust zilele astea (as vrea sa mai fac si o gentuta dar sa vad daca ma lasa un pui mic al meu...altfel noaptea ma gandesc sa mai si dorm
)
vad ca nu mai pot modifica mesajul anterior care-i scris tot de mine...am vrut sa va arat ce am mai cust zilele astea (as vrea sa mai fac si o gentuta dar sa vad daca ma lasa un pui mic al meu...altfel noaptea ma gandesc sa mai si dorm

aurishta- Atotcunoscător
-
aurishta esti o draguta! multumesc frumos! acum lucrez la unul care sa fie set cu o geanta!

Abia astept sa le vad!

aurishta- Atotcunoscător
-
Pagina 1 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

» Scoala de croitorie(8)
» Hainute pentru copiii nostri (20)
» Decoratiuni diverse - poze
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET - VOTAREA
» Hainute pentru copiii nostri (20)
» Decoratiuni diverse - poze
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET - VOTAREA
Pagina 1 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Ornamente de Pasti
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Frivolite - cap 7
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6