Mei Tai, wrap, sling - un altfel de port bebe!
+37
ioana soare
clauditzuka
adina_lg
vlad_mom
bisisica bijuterii
alice07
Buburuza
mar_ysa_28
tomari
michelinebeaulieu
Ladia
jade84
diana_scl
firicel
elena2006
mnarcisa
amnro
SilviaDumitrescu
musetel
RamonaM
ador.mita
Larisa
geo
ancab
cris_27
aurelia.c
kabunta
ancuta_ancuta
Savu Ramona
cris69
mimo
degetica
zylv
aurishta
Clio_Ela
Admina
diada
41 participanți
Pagina 4 din 7
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Mei Tai, wrap, sling - un altfel de port bebe!
diada
gluga poti atasa oricand, dar nu stiu daca la varsta asta mai are nevoie. eu o vad utila numai cand doarme copilul, daca n-ai chef sa ii sprijini capul cu mana. eu sunt mai anti-glugi
, mi se pare mai important sa fie flux de aer continuu pe langa nasucul copilului.
dar, cum ziceam, la varsta asta nu cred ca mai aveti nevoie. daca te pot ajuta cu ceva, tocmai m-am abonat la subiect :D, deci o sa ma mai bag in vorba :D
gluga poti atasa oricand, dar nu stiu daca la varsta asta mai are nevoie. eu o vad utila numai cand doarme copilul, daca n-ai chef sa ii sprijini capul cu mana. eu sunt mai anti-glugi

dar, cum ziceam, la varsta asta nu cred ca mai aveti nevoie. daca te pot ajuta cu ceva, tocmai m-am abonat la subiect :D, deci o sa ma mai bag in vorba :D
Mersi fetelor, Firi, bunica sa fi tu ca mei taiul este asigurat!
mai Admina, pai Stefan are 10 kg, cat un copil de 9-10 luni dar lungan este, asa ca nu mi-e greu sa-l duc in brate cu mei taiul.
Aura, nepoti, nepoti
Diana, multumesc frumos, acum am vazut raspunsul tau, asa zic si eu sa nu mai pun, nu stiam rostul ei
ma bucur ca vrei sa dai sfaturi pe acest subiect!
mai Admina, pai Stefan are 10 kg, cat un copil de 9-10 luni dar lungan este, asa ca nu mi-e greu sa-l duc in brate cu mei taiul.
Aura, nepoti, nepoti

Diana, multumesc frumos, acum am vazut raspunsul tau, asa zic si eu sa nu mai pun, nu stiam rostul ei

Ultima editare efectuata de catre diada in Dum 05 Feb 2012, 7:26 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare)
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
- până la câte kilograme e indicat
- vi se pare confortabil pentru copil?
- este greu de pus cu haine groase?
- acum, pe gerul ăsta, cum îl puneţi: sub sau peste geacă voastră?
- se poate prinde cumva peste coapă, adică să stea copilul în lateral?
Copila mea e oarecum obişnuită cu wrapul elastic, am purtat-o în excursii, în telescaun a fost super!, dar acum mi se pare chin să o pun îmbracată gros în wrap. Mai ales că în wrap o prindeam direct peste bluza mea şi abia după aia îmi luam geaca pe mine. Mei taiul cred că e mai bun pentru noi acum.
Pentru detalii tehnice, Muşeţica are 11 luni, aproape 8 kilograme, dar e destul de lungă şi ea.
- până la câte kilograme e indicat
- vi se pare confortabil pentru copil?
- este greu de pus cu haine groase?
- acum, pe gerul ăsta, cum îl puneţi: sub sau peste geacă voastră?
- se poate prinde cumva peste coapă, adică să stea copilul în lateral?
Copila mea e oarecum obişnuită cu wrapul elastic, am purtat-o în excursii, în telescaun a fost super!, dar acum mi se pare chin să o pun îmbracată gros în wrap. Mai ales că în wrap o prindeam direct peste bluza mea şi abia după aia îmi luam geaca pe mine. Mei taiul cred că e mai bun pentru noi acum.
Pentru detalii tehnice, Muşeţica are 11 luni, aproape 8 kilograme, dar e destul de lungă şi ea.
musetel- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 214
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/10/2010
Da, da, fa-ti, fa-ti
- eu l-am dus si la 15 kg dar nu are limite! de ex te poate purta si sotul tau pe tine
- este foarte confortabil pentru copil, unde este mai confortabil decat in brate!
- eu il dau cu un "pulover" ca imi scapa denumirea, din polar pe el, pe copil, e imbracat asa: body, pulover si polar
- il pun pe sub geaca, intai imi leg copilul si dupa imi pun geaca pe care nu o inchei, dar il protezej cat pot cu ea
- eu zic ca se poat eprinde, nu am incercat, dar se prinde in toate felurile, al meu copil nu sta peste coapsa.
el are asa: 1,7 ani si 10 kg (nu are cordonul taiat
)
concluzie: pune-te pe croit!
mama, mama, am scris despre el de zici ca-l vand

- eu l-am dus si la 15 kg dar nu are limite! de ex te poate purta si sotul tau pe tine

- este foarte confortabil pentru copil, unde este mai confortabil decat in brate!
- eu il dau cu un "pulover" ca imi scapa denumirea, din polar pe el, pe copil, e imbracat asa: body, pulover si polar
- il pun pe sub geaca, intai imi leg copilul si dupa imi pun geaca pe care nu o inchei, dar il protezej cat pot cu ea
- eu zic ca se poat eprinde, nu am incercat, dar se prinde in toate felurile, al meu copil nu sta peste coapsa.
el are asa: 1,7 ani si 10 kg (nu are cordonul taiat

concluzie: pune-te pe croit!
mama, mama, am scris despre el de zici ca-l vand

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Da, vreau să îmi fac, dar mai întâi să gat vreo 2 proiecte începute, inclusiv geanta pentru concurs.
Ah, sunt în ultima săptâmâna a concediului de îngrijire al copilului, Muşeţica împlineşte în curând un an...şi parcă aş face o grămadă de chestii.
Îmi dai te rog dimensiunile mei taiulu tău? Aş vrea să mă orientez un pic pentru că majoritatea dimensiunilor găsite pe net sunt pt bebeluşi.
Da, vreau să îmi fac, dar mai întâi să gat vreo 2 proiecte începute, inclusiv geanta pentru concurs.
Ah, sunt în ultima săptâmâna a concediului de îngrijire al copilului, Muşeţica împlineşte în curând un an...şi parcă aş face o grămadă de chestii.
Îmi dai te rog dimensiunile mei taiulu tău? Aş vrea să mă orientez un pic pentru că majoritatea dimensiunilor găsite pe net sunt pt bebeluşi.

musetel- Ucenic
-
Te rog sa ma ierti, nu am avut timp de luat masuri pana acum si nici nu m-am grabit daca tot ai zis ca ai proiecte in curs.
Am facut acum o mica schita, sper s-o intelegi, ma intrebi pe parcurs unde nu iti iese (asta ca nu inteleg ce e lumea secretoasa asa in privinta masurilor)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am facut acum o mica schita, sper s-o intelegi, ma intrebi pe parcurs unde nu iti iese (asta ca nu inteleg ce e lumea secretoasa asa in privinta masurilor)
tu ai ceva de purtat sigur, vezi cat e intre genunchi cand sta in pozitia de purtat, vezi pana unde vrei sa ii vina pe spate ... masoara-ti talia si lasa niste cozi decente sa te poti lega, iar bretelele de umeri de 2 m o sa-ti ajunga pt x si pe fundul copilului. si gata
tu ai ceva de purtat sigur, vezi cat e intre genunchi cand sta in pozitia de purtat, vezi pana unde vrei sa ii vina pe spate ... masoara-ti talia si lasa niste cozi decente sa te poti lega, iar bretelele de umeri de 2 m o sa-ti ajunga pt x si pe fundul copilului. si gata

eee, pai da draga mea mai multe detalii, ca eu nu-mi dau seama din ce zici, te-am prins!!
ceva de genul: intre picioare 10 cm, zic, vine unde masura aia?

ceva de genul: intre picioare 10 cm, zic, vine unde masura aia?
cum sta copilul in MT, sau in brate, sau in fund, cu picioarele cracanate, masurat intre genunchii lui. in jur de 30cm la un copil de 1 an - 1 an jumate. asta ar fi latimea ideala pentru corp, ca sa ii sustina piciorusele de la un genunchi la celalalt, atunci cand sta in MT. sa nu i se opreasca corpul undeva pe pulpa, si sa ii atarne picioarele lasandu-i semne. intelegi ce incerc sa zic :D?
cum sta copilul in MT, sau in brate, sau in fund, cu picioarele cracanate, masurat intre genunchii lui. in jur de 30cm la un copil de 1 an - 1 an jumate. asta ar fi latimea ideala pentru corp, ca sa ii sustina piciorusele de la un genunchi la celalalt, atunci cand sta in MT. sa nu i se opreasca corpul undeva pe pulpa, si sa ii atarne picioarele lasandu-i semne. intelegi ce incerc sa zic :D?
inteleg ce zici si te felicit pentru raspuns, pentru ca, in general, cele care vand nu spun care e secretul, eu am mai zis, abia am gasit sa-l dau DEGEABA, cineva mi-a zis ca l-ar lua, dar sotul ei i-a zis: "Ce, suntem in Vietnam???"
Mie mi-au fost foarte utile toate, si mei tai si sling, facute de mine, bineinteles ca inveti din ce faci mai multe, eu iti multumesc, poate o sa mai fac unul dupa masurile tale si totusi am vazut ca ai bretelele foarte late, de ce? sau cat de late?
Mie mi-au fost foarte utile toate, si mei tai si sling, facute de mine, bineinteles ca inveti din ce faci mai multe, eu iti multumesc, poate o sa mai fac unul dupa masurile tale si totusi am vazut ca ai bretelele foarte late, de ce? sau cat de late?
. adica sa nu uitam ca babywearingul asta nu e mega inventia secolului, e totusi ceva ce oamenii fac de cateva sute de ani cel putin. 
mie imi plac late, mult mai late, insa am observat ca pe mamele foarte slabe si/sau micute, de ex., bretelele prea late nu se aseaza deloc bine. daca tot ai posibilitatea sa iti faci unu pentru tine si pentru copilul tau, mi se normal sa il faci pe masurile vostre.
daca bretelele de 10cm, sa zicem, se potrivesc cel mai bine pt majoritatea parintilor, si eu aleg sa le fac de 10 cm, pt ca asa am cele mai multe sanse sa am cat mai multi clienti multumiti, nu inseamna ca tu trebuie sa le faci de 10. din contra. ai libertatea sa le faci exact cum iti vin tie cel mai bine.
un 'tu' generic, evident :D
de asta am si zis de masurat copilul si talia. ok, pt bretelele de la umeri e mai greu sa masori, nici centimetrul n-are 2 m :D, deci la asta poti sa mergi pe 'incredere'
), dar la restul... masori copilul, vezi cat ti-ar placea sa-l imbrace, si pe laterale si in sus, daca sta mai mult cu mainile pe afara sau ii place cu ele inauntru si asa te asiguri ca ai MT-ul ideal pt voi 

mie imi plac late, mult mai late, insa am observat ca pe mamele foarte slabe si/sau micute, de ex., bretelele prea late nu se aseaza deloc bine. daca tot ai posibilitatea sa iti faci unu pentru tine si pentru copilul tau, mi se normal sa il faci pe masurile vostre.
daca bretelele de 10cm, sa zicem, se potrivesc cel mai bine pt majoritatea parintilor, si eu aleg sa le fac de 10 cm, pt ca asa am cele mai multe sanse sa am cat mai multi clienti multumiti, nu inseamna ca tu trebuie sa le faci de 10. din contra. ai libertatea sa le faci exact cum iti vin tie cel mai bine.
un 'tu' generic, evident :D
de asta am si zis de masurat copilul si talia. ok, pt bretelele de la umeri e mai greu sa masori, nici centimetrul n-are 2 m :D, deci la asta poti sa mergi pe 'incredere'

Diana, Diada, vă mulţumesc de informaţii. Cred că săptămâna viitoare îl fac. Atunci vă mai citesc şi dacă am întrebări revin

musetel- Ucenic
-
Diana, iti multumesc din suflet pentru informatii! Sunt "de aur" cand nu stii!
Musetel, abia astept sa-ti vad mei taiul!
Musetel, abia astept sa-ti vad mei taiul!
. Daca ai orice alte intrebari la care pot raspunde, cu mult drag 
Musetel, de-abia astept sa vad ce faci. Iti tin pumnii si, daca ai intrebari, shoot

Musetel, de-abia astept sa vad ce faci. Iti tin pumnii si, daca ai intrebari, shoot

Diada si Diana, mii de multumiri inca o data pentru toate explicatiile date.
Am facut si eu dupa 8 luni Mei tai-ul pentru Musetica mea. Cred ca l-am facut cam scurt si nu stiu daca o sa mai fie bun la primavara. Dar nu e bai, pana facem un bebe Musetel 2, o sa il imprumumt prietenilor.
M-am hotarat sa il fac dupa o lunga absenta in croitoreala (dar nu si de pe forum - v-am citit constant). Maine are loc concertul din pestera Romanesti si din sat de unde lasam masina mai e cam o ora de mers pe jos, un urcus relativ usor. Am vrut sa mergem anul asta cu tot cu fetita (acum are un an si 7 luni), asa ca Mei Tai-ul a fost "faurit"saptamana aceasta.
Am imprumutat aparatul foto unei prietene, asa ca nu am cum sa va arat inca poze, insa poate maine reusesc sa fac cateva. Daca nu, revin pe saptamana viitoare.
Am facut si eu dupa 8 luni Mei tai-ul pentru Musetica mea. Cred ca l-am facut cam scurt si nu stiu daca o sa mai fie bun la primavara. Dar nu e bai, pana facem un bebe Musetel 2, o sa il imprumumt prietenilor.
M-am hotarat sa il fac dupa o lunga absenta in croitoreala (dar nu si de pe forum - v-am citit constant). Maine are loc concertul din pestera Romanesti si din sat de unde lasam masina mai e cam o ora de mers pe jos, un urcus relativ usor. Am vrut sa mergem anul asta cu tot cu fetita (acum are un an si 7 luni), asa ca Mei Tai-ul a fost "faurit"saptamana aceasta.
Am imprumutat aparatul foto unei prietene, asa ca nu am cum sa va arat inca poze, insa poate maine reusesc sa fac cateva. Daca nu, revin pe saptamana viitoare.
musetel- Ucenic
-
Am reusit sa fac cateva fotografii mei-tai-ului.
L-am folosit cu succes in excursei si s-a dovedit de un real folos in magazin/ supermarket.
Daca copilul este tinut in fata, are un mic buzunar pentru telefon.
Daca copilul e tinut in spate,se poate folosi buzunarul cu scai de pe bretea.
Mai are si un buzunar secret, invizibil cand este purtat copilul si de-a dreptul inaccesibil
Nu inteleg de ce l-am facut, ca stiam de la bun inceput ca nu voi avea acees la el.
L-am folosit cu succes in excursei si s-a dovedit de un real folos in magazin/ supermarket.
Daca copilul este tinut in fata, are un mic buzunar pentru telefon.
Daca copilul e tinut in spate,se poate folosi buzunarul cu scai de pe bretea.
Mai are si un buzunar secret, invizibil cand este purtat copilul si de-a dreptul inaccesibil

Ultima editare efectuata de catre musetel in Dum 04 Noi 2012, 4:11 pm, editata de 1 ori
musetel- Ucenic
-
Bravo!!! super mei taiul tau!!! al meu a plecat la Mnarcisa, sper sa-i fie de folos! este ideal, eu l-am folosit mult la ambii copii (micile maimutici au fost, abia am scapat de ei din brate si cu mei taiul puteam face si mancare si spalat de vase... de magazin sau plimbari nu mai zic, parfum a fost.)
Am vazut pe youtube ca unele mame au taiat un tricou de sub maneci si gata, au sling fix insa tricoul se lasa cred...
Dati-mi si mie un sfat, as vrea sa incerc sa fac unul pentru viitorul membru al familiei! Multumesc!
Am vazut pe youtube ca unele mame au taiat un tricou de sub maneci si gata, au sling fix insa tricoul se lasa cred...
Dati-mi si mie un sfat, as vrea sa incerc sa fac unul pentru viitorul membru al familiei! Multumesc!
jade84- helper
- Numarul mesajelor : 61
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 21/12/2009
Multumim mult, diada, pentru acest subiect! Eu vroiam sa cumpar mei tai, dar dupa ce am vazut aici am zis sa incerc si eu. Mi-a iesit foarte ok, nu a fost greu deloc si acum nu ies cu bebe fara cel facut de mine! Sper sa reusesc sa pun si poza. Numai bine
Ladia- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 116
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 02/11/2010
Ladia- Ucenic
-
frumos,frumos de tot!
eu am dus-o pe ema in carca pina la adanci batraneti,mi s-a parut genial,ma obisnuisem de faceam si piata asa.
eu am dus-o pe ema in carca pina la adanci batraneti,mi s-a parut genial,ma obisnuisem de faceam si piata asa.
michelinebeaulieu- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1217
Varsta : 56
Data de inscriere : 11/09/2011
Da, e o inventie buna. Singura chestie la care nu stiu eu cum sa fac e sa nu dau baretele ale lungi pe jos, sa matur pe unde ma aflu. In casa e ok, dar intr-un magazin, sau la doctor... oare e vreo tehnica aici?
Ladia- Ucenic
-
Super tare!!! ce ma bucur ca ai reusit sa faci! eu l-am carat pana aproape de 2 ani in el. Si nu ma durea spatele, deloc, il caram si 2 ore. Iarna era minunat, nu ma mai stresam de carut, se mergea greu pe strada.
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Data de inscriere : 18/04/2010
Pagina 4 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

» Scoala de croitorie(8)
» Hainute pentru copiii nostri (20)
» Decoratiuni diverse - poze
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET - VOTAREA
» Hainute pentru copiii nostri (20)
» Decoratiuni diverse - poze
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET
» CONCURS BIJUTERII - PORT VARA, IN SUFLET - VOTAREA
Pagina 4 din 7
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Frivolite - cap 7
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6
» Verifpro - paypal, ebay, banks, crypto, docs and more!
» Ornamente de Craciun - 6
» Broderie, cusuta la masina
» Animale de companie!!! - 5