Dulciuri de post...
+24
margelutamea
cris69
iulia sevcenco
MagdaMarin
MihaelaT
silvisor
emi
vero79
Giobsy
Kristina
Ramonica
mihatm80
1dorina
geany
julix_2007
Mimi
viorica
duchess
arime
Camy
irish05
diada
Admina
oanabijux
28 participanți
Pagina 1 din 3
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Dulciuri de post...
...am intrat la aceasta sectiune si mare greseala...astazi ca este vineri tin post. Daca are cineva retete de post sa-mi spuna si mie.
Re: Dulciuri de post...
Vineee!
Prajitura cu gem si nuci
Am incercat aluatul asta de cateva ori, de atunci, si la alte placinte si de post si de "dulce"; e super pufos si gustos.
Ce folosim:
2 cartofi
400g faina
250g margarina(sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri)
250g zahar(eu am pus 150g si era dulce, destul)
1 praf de copt
1 lingura cacao
un borcan gem
nuci
Cum procedam:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coace, pana e gata Chiar nu mai stiu, ca nu am mai facut aluatul asta d emultisor, dar oricum se face in aprox. 30 minute, la foc mediu. Apoi se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ceva ciocolata amaruie, subtiata cu o lingura-doua de ulei.
Prajitura cu gem si nuci
Am incercat aluatul asta de cateva ori, de atunci, si la alte placinte si de post si de "dulce"; e super pufos si gustos.
Ce folosim:
2 cartofi
400g faina
250g margarina(sau 150ml ulei si 100 ml apa, pt o varianta fara E-uri)
250g zahar(eu am pus 150g si era dulce, destul)
1 praf de copt
1 lingura cacao
un borcan gem
nuci
Cum procedam:
Se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb(ca pentru piure). Se paseaza si se amesteca, cu faina(cu praful de copt inglobat sau Farin ap de la Titan), margarina topita sau frecata spuma cu zaharul. Se pune si nelipsitul praf de sare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se framanta aluatul pana devine uniform si se imparte in 3 parti.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O parte se amesteca cu lingura de cacao pana se inglobeaza in compozitie.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am folosti o tava 22x32cm si am intins intai o foaie de aluat simplu, am intins jumatate din gemul din borcan, am presarat nuci prajte.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi am intins aluatul cu cacao, restul de gem, putine nuci presarate si ultima foaie de aluat. Am intepat cu furculita din loc in loc si am pus nuci intregi peste aluat.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coace, pana e gata Chiar nu mai stiu, ca nu am mai facut aluatul asta d emultisor, dar oricum se face in aprox. 30 minute, la foc mediu. Apoi se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ceva ciocolata amaruie, subtiata cu o lingura-doua de ulei.
Re: Dulciuri de post...
Wow ce repede a venit reteta, ce sa mai zic cu tot cu poza. Sunteri extraordinare fetelor. Chiar pricepute! Multumesc!
Re: Dulciuri de post...
interesanta si mai ales rapida reteta. mai mult k sigur ca o incerc maine .
irish05- Senior
- Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008
Re: Dulciuri de post...
bunnnnn.arata bn,printesa ta mananca prajiturica?
Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 43
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
Cornuleti cu nuca
Cornuleti cu nuci
250g faina
200g margarina
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale
Se amesteca margarina cu zaharul pudra, si arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul
250g faina
200g margarina
100g nuci macinate
70 g zahar pudra
praf sare, esenta migdale
Se amesteca margarina cu zaharul pudra, si arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se adauga faina si se amesteca, cu sadism, pana arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pun nucile prajite si macinate si aluatul rezultat se ia de pe peretii vasului. Se pune si esenta de migdale sau vanilie.
Aici, dupa ce primise doi pumni de la mine:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se lasa la rece, timp in care incalzim cuptorul, ne spalam pe dinti, citim o revista sau ne uitam pe geam. Dupa 15 minute sau cum va permite timpul, se formeaza cornuleti cu varfurile mai subtiri si curbate. Ce mi-a placut la nebunie e faptul ca aluatul nu trebuie intins pe masa, taiat, innebunit. Le-am format intre palme, ca si plastilina.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coc, coruletii la foc mediu, 180 grade, timp de 15 minute, sau cam asa. Trebuie sa se rumeneasca mediu, nu sa se parleasca potrivit
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
O parte am pudrat cu zahar, alta nu. Sunt fragezi si buni, aromati de la nucile prajite si esenta. Urasc retetele care ma obliga sa murdaresc 5 castroane, 3 boluri, 4 craticioare si 2 tavi. Nu am avut de spalat decat castronul in care am facut aluatul
Re: Dulciuri de post...
Trebuie sa fac reteta! Mi-ai amintit de perioada cand eram copila la mama acasa si ne facea cornulete
Re: Dulciuri de post...
Salam de biscuiti
300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom
Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este envoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de rulade sau suluri rotunde sau patrate Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
300g biscuiti petit beurre
50g margarina
100ml apa(aproximativ, depinde de biscuiti)
rahat 4-5 bucati
30g cacao
stafide
nuca macinata
esenta de rom
Se pune la topit in apa, rahatul, margarina si cacao si se pun pe foc. Dupa ce da in cateva clocote se da deoparte. Separat se macina biscuitii (sau se strivesc cu sucitorul), o parte se rup bucatele mai mari. Se amesteca intr-un castron nuca macinata si biscuitii.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se toarna lichidele peste si se amesteca cu mult curaj, pana devine ca o pasta. Daca mai este envoie se mai adauga apa, eventual ceva suc de la compot, sau sirop de zahar daca nu sunt biscuitii destul de dulci. Se adauga stafidele, esentele, au am pus si fructe confiate si putina scortisoara.
Se omogenizeaza si apoi se pune in pungi, sub forma de rulade sau suluri rotunde sau patrate Una am plimbat-o prin cocos inainte de ambalare.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Dupa refrigerare de macar o ora se taie felii si se papa cu pofta maxima
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Dulciuri de post...
vai, ce bine arata salamul de biscuiti
duchess- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008
Re: Dulciuri de post...
Arata foarte bine salamul de biscuiti
viorica- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 144
Varsta : 67
Localizare : constanta
Data de inscriere : 28/01/2009
Re: Dulciuri de post...
chiar ma gandeam la dulciuri de post. o sa facem pomana pt tata nu peste mult timp si caut retete mai deosebite ...
irish05- Senior
- Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008
dulciuri de post
Rulada de biscuiti cu banane
500 gr biscuiti de oricare
200 ml apa
50 gr cacao
200-250 gr zahar
arome dupa preferinta
banane
nuca de cocos
Din apa,cacao si zahar se face un sirop care se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se lasa sa se raceasca.Se macina biscuitii,se amesteca cu siropul.Cantitatea de sirop variaza functie de biscuiti.Se adauga arome dupa gust,se framanta pana se obtine un amestec consistent(ca la salamul de biscuiti.Pe o folie de aluminiu sau polietilena se presara nuca de cocos din abundenta,peste care se intinde o foaie ,se aseaza pe mijloc banane in lung si se ruleaza cat se poate de strans.Se lasa la rece cateva ore.Au un aspect deosebit,pe langa gust.Arata foarte bine daca feliile de rulada se aseaza pe hartiute ornament ca acelea pentru torturi,cu diametrul de cca 10 cm.
500 gr biscuiti de oricare
200 ml apa
50 gr cacao
200-250 gr zahar
arome dupa preferinta
banane
nuca de cocos
Din apa,cacao si zahar se face un sirop care se lasa pe foc sa dea cateva clocote.Se lasa sa se raceasca.Se macina biscuitii,se amesteca cu siropul.Cantitatea de sirop variaza functie de biscuiti.Se adauga arome dupa gust,se framanta pana se obtine un amestec consistent(ca la salamul de biscuiti.Pe o folie de aluminiu sau polietilena se presara nuca de cocos din abundenta,peste care se intinde o foaie ,se aseaza pe mijloc banane in lung si se ruleaza cat se poate de strans.Se lasa la rece cateva ore.Au un aspect deosebit,pe langa gust.Arata foarte bine daca feliile de rulada se aseaza pe hartiute ornament ca acelea pentru torturi,cu diametrul de cca 10 cm.
Mimi- helper
- Numarul mesajelor : 70
Localizare : Barlad
Data de inscriere : 27/12/2008
dulciuri de post
Din reteta de cornuri cu nuci se pot face si fursecuri.Bucatele mici de coca,de cca 4-5 cm si diametrul de 1 cm ,se ruleaza in mana,se aseaza in tava si cu o furculita se apasa de raman nervurile imprimate in coca.Se coc la foc potrivit.Dupa ce s-au racit se inmoaie un capat in sirop de cacao fiarta cu zahar,putin mai gros,sau in ciocolata menaj topita pe foc in putin ulei si se tavalesc prin nuca pisata sau cocos.
Mimi- helper
- Numarul mesajelor : 70
Localizare : Barlad
Data de inscriere : 27/12/2008
Re: Dulciuri de post...
Mimi, multumim de retete si idei.
Sa va dau o reteta de aluat bun, rapid, ieftin, tot ce trebuie. Si de post, normal. Eu il folosesc si la pizza, placinte, cornulete, etc.
Cornulete cu crema de rahat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aluatul:
1 pahar apa calduta
1 pahar ulei
praf de sare, 2 linguri de zahar, daca e pt prajituri aluatul
faina cat cuprinde, ca sa iasa un alaut pufos, care se ia de pe maini si peretii vasului
drojdie uscata sau proaspata in functie de cantiatatea de faina(daca puneti aproximativ 1/2 punga, se adauga 1 cub de drojdie proaspata); eu am pus 3 lingurite de drojdie uscata
Crema de rahat:
200g rahat asortat
1 lamaie mica
2-3 linguri de margarina
2-3 linguri de amidon sau faina
Se face un aluat: amestecati faina cu drojdia uscata(daca e proaspata o amestecati cu putin zahar si putina apa calda), sarea si zaharul. Se adauga apa si uleiul si se framanta usor, ca sa se amestece. Daca mai e nevoie puneti faina, oricum se lucreaza usor cu aluatul acesta, si nu trebuie sa-l faceti prea tare.
Se lasa la crescut 20-30 minute, timp in care fie dati prin masina de tocat sau folositi blenderul, pt rahat si lamaie(eu stiam crema cu lamaia intreaga, cu coaja cu tot, dar am pus-o curatata de coaja, ca era cam tare). Apoi adaugati margarina si amidonul sau faina dizolvate intr-o lingurita de apa. Se intinde o foaie pt cornulete, subtirica, deoarece mai creste, se intinde crema(nu foarte multa):
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi le-am rulat si le-am taiat, rondele de 2-3 cm. Altele le-am taiat cu o forma rotunda(sau un pahar) si am pus crema sau gem la mijloc si le-am presat marginile cu furculita. Le-am copt la foc mediu, pana s-au rumenit si nu le-am pudrat cu zahar ca sa mai tai din calorii
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Sa va dau o reteta de aluat bun, rapid, ieftin, tot ce trebuie. Si de post, normal. Eu il folosesc si la pizza, placinte, cornulete, etc.
Cornulete cu crema de rahat
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aluatul:
1 pahar apa calduta
1 pahar ulei
praf de sare, 2 linguri de zahar, daca e pt prajituri aluatul
faina cat cuprinde, ca sa iasa un alaut pufos, care se ia de pe maini si peretii vasului
drojdie uscata sau proaspata in functie de cantiatatea de faina(daca puneti aproximativ 1/2 punga, se adauga 1 cub de drojdie proaspata); eu am pus 3 lingurite de drojdie uscata
Crema de rahat:
200g rahat asortat
1 lamaie mica
2-3 linguri de margarina
2-3 linguri de amidon sau faina
Se face un aluat: amestecati faina cu drojdia uscata(daca e proaspata o amestecati cu putin zahar si putina apa calda), sarea si zaharul. Se adauga apa si uleiul si se framanta usor, ca sa se amestece. Daca mai e nevoie puneti faina, oricum se lucreaza usor cu aluatul acesta, si nu trebuie sa-l faceti prea tare.
Se lasa la crescut 20-30 minute, timp in care fie dati prin masina de tocat sau folositi blenderul, pt rahat si lamaie(eu stiam crema cu lamaia intreaga, cu coaja cu tot, dar am pus-o curatata de coaja, ca era cam tare). Apoi adaugati margarina si amidonul sau faina dizolvate intr-o lingurita de apa. Se intinde o foaie pt cornulete, subtirica, deoarece mai creste, se intinde crema(nu foarte multa):
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Apoi le-am rulat si le-am taiat, rondele de 2-3 cm. Altele le-am taiat cu o forma rotunda(sau un pahar) si am pus crema sau gem la mijloc si le-am presat marginile cu furculita. Le-am copt la foc mediu, pana s-au rumenit si nu le-am pudrat cu zahar ca sa mai tai din calorii
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Pofta buna!
Re: Dulciuri de post...
Admina tu vrei sa ma omori incet, incet
Ultima editare efectuata de catre diada in Vin 06 Mar 2009, 4:04 pm, editata de 1 ori
Re: Dulciuri de post...
Am cumparat azi rahat imediat ce am vazut cornuletele tale Admina. Cum pitica doarme intentionez sa intru in bucatarie si sa incerc reteta
Re: Dulciuri de post...
Arime, sa va fie de bine cornuletele, desi s-au mancat de mult
Vin cu ceva nou si buuun, cu aroma de sarbatori de iarna dar atat de apreciat de copilasi si adulti, totodata. Un dulce cu gust de copilarie:
Turta dulce a la Nick(de pe Culi)
Ce folosim:
300-400 g zahar
500 ml cu apa
praf de copt, amoniac, bicarbonat de sodiu(explic in mesaj)
praf de scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare(partea bombata se sfarma restul se scoate dupa ce a fiert putin)
faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec(aproximativ 500g)
Cum procedam:
Se caramelizeaza zaharul(eu am folosit tuciul pt tot, nu am mai murdarit alte vase). Dupa ce se topeste si capata o culoare maronie, nu se lasa mult sa se inchida la culoare pt ca se face amar, se adauga cu grija, apa. Se amesteca siropul cu un tel para, pana se topeste tot zaharul(au am pus si niste cuisoare sa fiarba, sa-si lase gustul in apa). Apoi, am adaugat condimentele, in siropul cald.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se "sting" 1/3 plic praf de copt, 1/3 plic amoniac, 1 lingurita cu vf de bicarbonat de sodiu, cu putin otet de mere sau zeama de lamaie si se adauga in siropul racit(eu deja adaugasem putina faina). Se poate folosi si doar praf de copt sau amoniac, pe rand sau impreuna, dar eu asa am gasit pe produsele de cumparat si asa mi se pare ca ies mai pufoase. Oricum nu se stie care e mai periculos pt sanatate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pune faina in ploaie si se amesteca energic cu telul para sau cu o lingura, dar atentie la cocoloasele de faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale, ca de chec. Eu am pus si nuci taiate cu, cutitul, in aluat.
Apoi se intinde intr-o tava de aragaz si se niveleaza.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coace la foc mediu 180 grade, timp de 25-30 minute, sau pana iese scobitoarea curata din turta dulce. Cand s-a racit se poate glazura cu zahar pudra si suc de citrice, sau zahar pudra cu putin lapte(apa) sau ciocolata topita pe bain-marie, cu putin ulei. Se poate unge cu gem, cat e calduta sau se poate lasa simpla, normal
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Vin cu ceva nou si buuun, cu aroma de sarbatori de iarna dar atat de apreciat de copilasi si adulti, totodata. Un dulce cu gust de copilarie:
Turta dulce a la Nick(de pe Culi)
Ce folosim:
300-400 g zahar
500 ml cu apa
praf de copt, amoniac, bicarbonat de sodiu(explic in mesaj)
praf de scortisoara, nucsoara, cardamom, cuisoare(partea bombata se sfarma restul se scoate dupa ce a fiert putin)
faina cat cuprinde pentru un aluat un pic mai consistent decat aluatul de chec(aproximativ 500g)
Cum procedam:
Se caramelizeaza zaharul(eu am folosit tuciul pt tot, nu am mai murdarit alte vase). Dupa ce se topeste si capata o culoare maronie, nu se lasa mult sa se inchida la culoare pt ca se face amar, se adauga cu grija, apa. Se amesteca siropul cu un tel para, pana se topeste tot zaharul(au am pus si niste cuisoare sa fiarba, sa-si lase gustul in apa). Apoi, am adaugat condimentele, in siropul cald.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se "sting" 1/3 plic praf de copt, 1/3 plic amoniac, 1 lingurita cu vf de bicarbonat de sodiu, cu putin otet de mere sau zeama de lamaie si se adauga in siropul racit(eu deja adaugasem putina faina). Se poate folosi si doar praf de copt sau amoniac, pe rand sau impreuna, dar eu asa am gasit pe produsele de cumparat si asa mi se pare ca ies mai pufoase. Oricum nu se stie care e mai periculos pt sanatate
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se pune faina in ploaie si se amesteca energic cu telul para sau cu o lingura, dar atentie la cocoloasele de faina. Trebuie sa obtineti un aluat moale, ca de chec. Eu am pus si nuci taiate cu, cutitul, in aluat.
Apoi se intinde intr-o tava de aragaz si se niveleaza.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Se coace la foc mediu 180 grade, timp de 25-30 minute, sau pana iese scobitoarea curata din turta dulce. Cand s-a racit se poate glazura cu zahar pudra si suc de citrice, sau zahar pudra cu putin lapte(apa) sau ciocolata topita pe bain-marie, cu putin ulei. Se poate unge cu gem, cat e calduta sau se poate lasa simpla, normal
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: Dulciuri de post...
Pun si eu o reteta de post, pe care am publicat-o si pe site-ul culinar.ro.
NAPOLITANE CU RAHAT- cea mai simpla prajitura si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Ingredientele:
- 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)
- 150 gr margarina
- 1 kg rahat
- 1 lamaie mare.
Folosesc intotdeauna foile astea, pentru ca sunt mai bune si se taie mai bine.
Proces tehnologic:
Rahatul de da prin masina de carne.
Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.
Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina
Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile. Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).
Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina, sau chiar DEX-ul ) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
NAPOLITANE CU RAHAT- cea mai simpla prajitura si foarte gustoasa.
Ingrediente:
Ingredientele:
- 1 pachet de napolitane ( 10 foi mici sau 5 mari)
- 150 gr margarina
- 1 kg rahat
- 1 lamaie mare.
Folosesc intotdeauna foile astea, pentru ca sunt mai bune si se taie mai bine.
Proces tehnologic:
Rahatul de da prin masina de carne.
Lamaia se spala bine, se scot samburii din ea, se stoarce peste rahat apoi se trece prin masina de carne.
Compozitia rezultata se pune pe flacara (folosesc totdeauna cratita de tuci, pentru ca rahatul nu se arde si nu se prinde de cratita). Amestecam bine pentru a se omogeniza compozitia de rahat, dupa care tragem cratita deoparte si punem margarina
Se pun 2 linguri din crema pe o prima foaie de napolitana si se intinde bine, dupa care se acopera cu cea de-a 2 foaie si tot asa pana se termina compozitia si foile. Se fac 2 portii a cate 5 foi mici (sau se pun toate cele 5 foi mari si rezulta 1 singura portie de napolitane).
Se lasa la rece cateva ore. Portiile pot fi puse una peste alta si deasupra lor se pot pune greutati (pachete de faina, sau chiar DEX-ul ) pentru a se lipi bine marginile napolitanelor.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
julix_2007- Maestru
- Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 55
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008
Re: Dulciuri de post...
De obicei asta era prajitura din postul Craciunului, acum a devenit si prajitura de Craciun, Anul Nou, Boboteaza si Paste. Ma rog una dintre prajiturile de sarbatori. E racoroasa si foarte usor de facut. Ma bucur ca ti-am starnit amintiri placute.
julix_2007- Maestru
- Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 55
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008
Re: Dulciuri de post...
wow ,ce bine arata prajiturica de cartofi de post Admina nu am mai auzit de prajitura care sa aibe in compozitie cartofi ... ,trebuie incercata ..acum daca e post
duchess- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Data de inscriere : 16/11/2008
prajitura de post
Pentru ca sunt o mare amatoare de dulciuri (uff , daca sunt atat de bune...) evident am intrat si am studiat aceasta sectiune.Daca nu va suparati, postez si eu o prajitura de post foarte usor de facut (dupa parerea mea):
este o prajitura cu foi coapte pe dosul tavii.Avantajul acestei prajituri este ca se pot face foi mai multe si se pot pastra in camara si 2 saptamani.
pentru 3 foi
Cantitati :
9 linguri de zahar, 9 linguri de suc de rosii (daca nu aveti suc de rosii, diluati o lingura de bulion cu apa ,apoi masurati 9 linguri; am testat si iese superr) 9 linguri ulei, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie (sau otet), un praf de sare (un sfat pe care banuiesc ca-l stitii dar eu il spun : indiferent de ce fel de dulciuri , creme faceti puneti un praf de sare; stiti voi povestea aia cu sarea-n bucate),faina cat cuprinde.
se amesteca toate, eu le pun la robot si fac un aluat normal, potrivit de tare
se coc pe dosul tavii 3 foi, care se pot umple cu ce doriti voi: mere,(rase,amestecate cu zahar, scortisoara, si"trase"pe foc), bostan (e delicios).
dupa ce ati pus compozitia intre foi,pe ultima foaie presarati zahar pudra si plasati prajitura in camara.(La frigider se inmoaie mai greu).
se taie cum doriti , si se papa repede POFTA BUNA!
este o prajitura cu foi coapte pe dosul tavii.Avantajul acestei prajituri este ca se pot face foi mai multe si se pot pastra in camara si 2 saptamani.
pentru 3 foi
Cantitati :
9 linguri de zahar, 9 linguri de suc de rosii (daca nu aveti suc de rosii, diluati o lingura de bulion cu apa ,apoi masurati 9 linguri; am testat si iese superr) 9 linguri ulei, o lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie (sau otet), un praf de sare (un sfat pe care banuiesc ca-l stitii dar eu il spun : indiferent de ce fel de dulciuri , creme faceti puneti un praf de sare; stiti voi povestea aia cu sarea-n bucate),faina cat cuprinde.
se amesteca toate, eu le pun la robot si fac un aluat normal, potrivit de tare
se coc pe dosul tavii 3 foi, care se pot umple cu ce doriti voi: mere,(rase,amestecate cu zahar, scortisoara, si"trase"pe foc), bostan (e delicios).
dupa ce ati pus compozitia intre foi,pe ultima foaie presarati zahar pudra si plasati prajitura in camara.(La frigider se inmoaie mai greu).
se taie cum doriti , si se papa repede POFTA BUNA!
1dorina- helper
- Numarul mesajelor : 3
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 15/11/2009
Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3
Subiecte similare
» Prajituri cu fructe
» Dulciuri raw
» Dulciuri Montignac
» Resurse si link-uri dulciuri
» Dulciuri pentru micul dejun
» Dulciuri raw
» Dulciuri Montignac
» Resurse si link-uri dulciuri
» Dulciuri pentru micul dejun
Pagina 1 din 3
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Astazi la 10:54 am Scris de LRodica
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 10:53 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Ieri la 7:35 pm Scris de LRodica
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Retuș bluziță de dantela
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Curățenie în dulap
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin