Provocarea 25 la croitorie ( si nu numai ) - PORTFARD
+23
pd.lavu
wellwe
sirbu adriana
Danutzaaa
Buburuza
nico21
anc@
dorina narita
piciul
Samarineanca
Greteledelweiss
monika_brawn
feerya
Giorgi
greieras
LRodica
ioana soare
mlizeta
Gabica
diada
Uca
oliv
Mihaela06
27 participanți
Pagina 4 din 4
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Provocarea 25 la croitorie ( si nu numai ) - PORTFARD
Kabunta, multumesc mult pentru darurile primite![Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Le voi folosi cu drag cat de curand! Portfardul o sa devina model pentru mine si o incurajare ca se poate!
Sanatate tie si celor dragi tie!
P.S. Mi-am adus aminte de un portfard al mamei, crosetat, facut acum ...45 de ani! E cusut de mana si fara captuseala. Lucrul de mana dainuie si nu este "bun de consum" pentru o seara si aruncat la cos. Il folosesc sa "ascund" cate un sirag de margele
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Le voi folosi cu drag cat de curand! Portfardul o sa devina model pentru mine si o incurajare ca se poate!
Sanatate tie si celor dragi tie!
P.S. Mi-am adus aminte de un portfard al mamei, crosetat, facut acum ...45 de ani! E cusut de mana si fara captuseala. Lucrul de mana dainuie si nu este "bun de consum" pentru o seara si aruncat la cos. Il folosesc sa "ascund" cate un sirag de margele

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Bine v-am regasit, fetelor! La multi ani!
Ce de portfarduri si gentute dragute ati lucrat, felicitari! Ioana, gentuta ta este superba! Diada, cred ca ai muncit ceva la penar, dar arata super! Kabunta, foarte frumoase materialele si portfardurile tale!
Am fotografiat si eu in sfarsit portfardurile pe care le-am facut inainte de sarbatori. Am avut un set de 3 portfarduri de dimensiuni diferite legate intre ele cu o curea micuta (nu stiu cum s-o denumesc altfel, e prea devreme pentru mine
), dar pielea ecologica a inceput sa se sfarame si cheitele fermoarelor s-au rupt, asa ca trebuia sa-mi fac unele noi. Am ales sa fac tot un set de 3, si le-am prins unele de altele cu cureaua de la vechiul set, care e inca in stare buna. Imi place ca are capsa, daca as fi facut una noua ar fi trebuit sa pun nasture, pentru ca nu am cleste pentru capse...
Am folosit niste resturi de materiale de la o vestuta lucrata mai demult si niste materiale noi. In interior am pus un material impermeabil, pe care-l cumparasem sa-i fac baietelului meu o pelerina de ploaie. Are o culoare care se potriveste cu celelalte si mi se pare ca a rezultat o combinatie vesela.
Ce nu-mi place este ca nu am masurat cum trebuie si captuseala este mai mare decat exteriorul, asa ca trebuie sa am grija cand inchid si deschid fermoarele. Iar la colturi cred ca am gresit ceva...am folosit un tutorial care seamana cu cel facut de Kabunta. Acolo unde trebuie cusut de jur imprejur cu capetele de la fermoar puse spre captuseala, dintii fermoarelor imi ramaneau spre exterior, probabil din cauza grosimii materialelor puse impreuna (pentru ca le-am si intarit cu termocolant). Cred ca de asta nu mi s-au intors colturile cum as fi vrut. Sau trebuia sa mai insist cand le-am intors, nu-mi dau seama exact....N-am decat sa mai fac, sa aflu motivul
Ce de portfarduri si gentute dragute ati lucrat, felicitari! Ioana, gentuta ta este superba! Diada, cred ca ai muncit ceva la penar, dar arata super! Kabunta, foarte frumoase materialele si portfardurile tale!
Am fotografiat si eu in sfarsit portfardurile pe care le-am facut inainte de sarbatori. Am avut un set de 3 portfarduri de dimensiuni diferite legate intre ele cu o curea micuta (nu stiu cum s-o denumesc altfel, e prea devreme pentru mine

Am folosit niste resturi de materiale de la o vestuta lucrata mai demult si niste materiale noi. In interior am pus un material impermeabil, pe care-l cumparasem sa-i fac baietelului meu o pelerina de ploaie. Are o culoare care se potriveste cu celelalte si mi se pare ca a rezultat o combinatie vesela.
Ce nu-mi place este ca nu am masurat cum trebuie si captuseala este mai mare decat exteriorul, asa ca trebuie sa am grija cand inchid si deschid fermoarele. Iar la colturi cred ca am gresit ceva...am folosit un tutorial care seamana cu cel facut de Kabunta. Acolo unde trebuie cusut de jur imprejur cu capetele de la fermoar puse spre captuseala, dintii fermoarelor imi ramaneau spre exterior, probabil din cauza grosimii materialelor puse impreuna (pentru ca le-am si intarit cu termocolant). Cred ca de asta nu mi s-au intors colturile cum as fi vrut. Sau trebuia sa mai insist cand le-am intors, nu-mi dau seama exact....N-am decat sa mai fac, sa aflu motivul

Mie imi plac toate portfardurile lucrate aici, sunt foarte frumoase, inclusiv penarul Diadei pe care l-am aratat si altora drept exemplu " Ce pot face doua maini dibace". Am salvat tutorialul Kabuntei in speranta ca dupa 1 martie sa fac si eu cateva 9pt mine si prietene).

Greteledelweiss- Senior
-
Numarul mesajelor : 606
Varsta : 48
Localizare : ro/ constanta-braila
Data de inscriere : 06/03/2010
pd.lavu- helper
- Numarul mesajelor : 9
Localizare : constanta
Data de inscriere : 28/09/2013
E fain si al tau, Pd.lavu! Mai ales fundita; e chic!
La culori nu ma bag, ca nu prea le nimeresc nici eu si in poze oricum nuanta nu iese mereu ca in realitate.
La culori nu ma bag, ca nu prea le nimeresc nici eu si in poze oricum nuanta nu iese mereu ca in realitate.
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Fetelor lucrati tare frumos. Ma bucur mult sa vad asta.
oliv colturile par aproape bine. Nu imi dau seama care este exact problema. Ai eliminat excesul de material din dreptul fermoarelor inainte sa intorci. Daca mai impingi putin varfurile dinspre interior nu se rezolva?
pd.lavu nu se vede ca esti incepatoare. ai lucrat foarte frumos.
Fetelor inca putin. Ultima suta de metri. Hai sa mai adaugam cate ceva la galeria noastra colorata.
PS. Ma bucur ca au ajuns ( sau aproape au ajuns ) in sfarsit au ajus si cadorile care le intentionam de Craciun.
oliv colturile par aproape bine. Nu imi dau seama care este exact problema. Ai eliminat excesul de material din dreptul fermoarelor inainte sa intorci. Daca mai impingi putin varfurile dinspre interior nu se rezolva?
pd.lavu nu se vede ca esti incepatoare. ai lucrat foarte frumos.
Fetelor inca putin. Ultima suta de metri. Hai sa mai adaugam cate ceva la galeria noastra colorata.
PS. Ma bucur ca au ajuns ( sau aproape au ajuns ) in sfarsit au ajus si cadorile care le intentionam de Craciun.
kabunta, cât mai ţine provocarea? 

musetel- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 214
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/10/2010
Ma gandeam sa o inchid duminca sa ne apucam si de ceva nou de saptamana viitoare.
Multe din modele se fac tare repede asa ca mai e timp mai ales ca vine sambata.
Va astept.
Multe din modele se fac tare repede asa ca mai e timp mai ales ca vine sambata.
Va astept.
Kabunta, sper ca se vede mai bine in poza aceasta problema despre care vorbeam. Poate mi se pare mie ca nu e ok...aveam impresia ca atunci cand te uiti de sus la fermoar, capetele lui invelite in material trebuie sa arate ca un dreptunghi in loc de triunghi, cum arata ale mele...Nu am eliminat chiar tot excesul de material din dreptul fermoarelor, ba chiar fermoarele au ramas si ele mai lungi, e posibil sa fie si din cauza asta. O sa mai incerc si o sa-mi dau seama la un moment dat...
Din poza asta se vede clar ca practic partea aia de material de la prelungirea fermoarului e cusuta de fata materialului si nu de capuseala.
Am incarcat sa fac un desen poate se intelege mai bine cum ar trebui sa arate suprapuse materialele inainte de cusatura aia de jur imprejur:
negru = materialul de pe fata
portocaliu = captuseala
albatru = prelungirea de la fermoar
La time partea de la fermoar este cusuta inspre materialul de pe fata ( adica albatru e pliat sub negru ).
Sper ca ajuta explicatia. Nu e deloc profesionista ci doar cum vad eu lucrurile si cum am prins si eu smecheria din incercari.
Nu stiu cat de clare sunt pozele mele dar cam asa ar trebui sa arate sa se intoarca coltul ala bine:
Am incarcat sa fac un desen poate se intelege mai bine cum ar trebui sa arate suprapuse materialele inainte de cusatura aia de jur imprejur:
negru = materialul de pe fata
portocaliu = captuseala
albatru = prelungirea de la fermoar
La time partea de la fermoar este cusuta inspre materialul de pe fata ( adica albatru e pliat sub negru ).
Sper ca ajuta explicatia. Nu e deloc profesionista ci doar cum vad eu lucrurile si cum am prins si eu smecheria din incercari.
Nu stiu cat de clare sunt pozele mele dar cam asa ar trebui sa arate sa se intoarca coltul ala bine:
Mda, deci e cum am scris prima data, din cauza dintilor fermoarului pe care nu am reusit sa-i fac sa stea spre captuseala. Tu cum ai procedat, ai scurtat fermoarele la maxim?
Eu scurtez fermoarele destul de mult ca imi place sa am si colturile cu material si iese destul de rau daca prinde fermoarul in cusatura aia de jur imprejur. De obicei cand ajund acolo deja eu am doar material de la prelungirea fermoarului in indoitura.
Voi face si eu la fel data viitoare, multumesc pentru sfaturi si ajutor!
Mie mereu mi-e frica sa nu tai prea mult din rezerve si din fermoare...
Mie mereu mi-e frica sa nu tai prea mult din rezerve si din fermoare...
pd.lavu- helper
- Numarul mesajelor : 9
Localizare : constanta
Data de inscriere : 28/09/2013
Am facut si eu la repezeala azi un portfard, nu sunt multumita de finisaje, dar am sa pun nasuri in el si pentru asta e bun. M-am apucat tarziu de el, am mai avut si musafiri si cand a ajuns la partea de bibileala s-a intunecat si cum nu prea vad bine la bec,l-am terminat asa cum m-am priceput. Pentru urmatorul trebuie sa ma documentez mai bine, cum sa fac la colturile fermoarului. I-am facut si un buzunarel interior.
dorina narita- Junior
-
Numarul mesajelor : 378
Varsta : 59
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 09/09/2012
Felicitari tuturor fetelor si multe multumiri ca ati fost alaturi de mine la aceasta provocare. Este tipul sa predau stafeta :
1- Gabica
2 - ioana soare
3 - piciul
4 - anc@
5 - Samarineanca
6 - gaza
7 - feerya
8 - diada
9 - Danutzaaa
10 - oliv
11 - pd.lavu
12 - dorina narita
Si castigatorul este ....
Nr 6 - gaza
Felicitari ! Te astept cu un PM cu datele de contact pentru o mica surpriza si cu o noua provocare pentru noi.
1- Gabica
2 - ioana soare
3 - piciul
4 - anc@
5 - Samarineanca
6 - gaza
7 - feerya
8 - diada
9 - Danutzaaa
10 - oliv
11 - pd.lavu
12 - dorina narita
Si castigatorul este ....
Nr 6 - gaza
Felicitari ! Te astept cu un PM cu datele de contact pentru o mica surpriza si cu o noua provocare pentru noi.
Stati putin ca nu prea am inteles!?!
Sunt usor confuza! Sau mai mult...
Dintre atatea frumuseti postate de voi, a fost selectat portfardul meu?
Multumesc din inima. Nu ma asteptam.
Meritul este si al vostru,si al tau kabunta .Am invatat multe de la tine.
Felicitari tuturor concurentelor.
Sunt usor confuza! Sau mai mult...
Dintre atatea frumuseti postate de voi, a fost selectat portfardul meu?

Multumesc din inima. Nu ma asteptam.

Meritul este si al vostru,si al tau kabunta .Am invatat multe de la tine.
Felicitari tuturor concurentelor.

gaza- Junior
-
Numarul mesajelor : 371
Varsta : 49
Localizare : pe aici
Data de inscriere : 19/12/2009
Felicitari gaza si te asteptam sa ne provoci la randul tau sa facem ceva.
Va multumesc inca odata tuturor care ati participat. Atat celor mai experimentate care ati realizat ceva impresionat cat si celor aflate la prima incercare. M-ati surprins placut toate.
Ma bucur mult ca explicatiile mele v-au fost de folos ca punct de inceput. Foarte multe din ceea ce stiu in ale croitoriei le-am aflat pe net citind diverse bloguri, discutii si comentarii asa ca mi se pare corect ca la randul meu sa impartasesc experienta mea ( destul de liminatata sa stiti si foarte neprofesionista ) cu ceilalti.
Va multumesc inca odata tuturor care ati participat. Atat celor mai experimentate care ati realizat ceva impresionat cat si celor aflate la prima incercare. M-ati surprins placut toate.
Ma bucur mult ca explicatiile mele v-au fost de folos ca punct de inceput. Foarte multe din ceea ce stiu in ale croitoriei le-am aflat pe net citind diverse bloguri, discutii si comentarii asa ca mi se pare corect ca la randul meu sa impartasesc experienta mea ( destul de liminatata sa stiti si foarte neprofesionista ) cu ceilalti.

Buna.
Am revenit spunandu-va ca ieri am primit coletul trimis de kabunta.
Multumesc din suflet kabunta,utile si frumoase.
Postez mai jos:
Si asa cum cere traditia lansez si eu o provocare.

Daca nu reusesc azi,in zilele urmatoare sigur.
Am revenit spunandu-va ca ieri am primit coletul trimis de kabunta.
Multumesc din suflet kabunta,utile si frumoase.

Postez mai jos:
Si asa cum cere traditia lansez si eu o provocare.

Daca nu reusesc azi,in zilele urmatoare sigur.
gaza- Junior
-
Numarul mesajelor : 371
Varsta : 49
Localizare : pe aici
Data de inscriere : 19/12/2009
Ma bucur mult ca a ajuns si ultimul pachet. Imi place mult provocarea ta... chiar este ceva pe lista mea de facut de foarte multa vreme ( desi probabil o sa trisez putin si sa fac cusatura decorativa la masina sau sa aplic una deja facuta).
mai fetelor unde gasiti materiale atat de frumoase? cu modele si colorate????? va rog sa ma ajutati!!!!
christinuca- Ucenic
- Numarul mesajelor : 113
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 08/01/2012
Pagina 4 din 4 • 1, 2, 3, 4

» Provocarea nr 24 croitorie - Halloween
» Provocarea nr. 17-croitorie-GEANTA
» Provocarea 7 la croitorie: VOLANE!!!
» Provocarea nr. 21 croitorie - rochia infinit
» Provocarea 3, la croitorie: FATA DE MASA
» Provocarea nr. 17-croitorie-GEANTA
» Provocarea 7 la croitorie: VOLANE!!!
» Provocarea nr. 21 croitorie - rochia infinit
» Provocarea 3, la croitorie: FATA DE MASA
Pagina 4 din 4
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti