RULADA APERITIV
+14
greieras
barbin
MihaelaT
Dorulet
CarmenClaudia
Karina33
ikuta
AlinaJ.Bijoux
iuliana72
julix_2007
Camy
Admina
irish05
tomari
18 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
RULADA APERITIV
Am deschis acest subiect cu o reteta pe care o folosesc atat la sarbatori cat si la diverse ocazii; nefiind pretentioasa poate fi facuta si-n timpul saptamanii fiind f buna si la pachet.
250-300 g mezel-eu de obicei folosesc parizer de pui - eventual salam de sunca sau chiar sunca presata - dupa gust si buget
250-300 g cascaval
3-4 oua fierte tari (in f-ctie de marime)
toate ingredientele se taie cubulete ( nu chiar ca la salata de boeuf), se amesteca peste care se sparg 3 oua - din nou se amest + sare, piper, eventual putina boia, toate dupa gust; apoi se adauga 2-3 linguri de faina ptr a rezulta o compozitie clicoasa.
Toata compozitia se asaza in tavi de chec la care folos hartia de copt, dar ung tava inainte cu putin unt sau margarina. Se incinge cuptorul inainte si se lasa 45 min; in functie de calitatea cuptorului e indicat sa se mai urmareasca din cand in cand si in momentul in care incepe usor sa se rumeneasca scoateti tava din cuptor dar si checul din tava cat este fierbinte.
Rulada aperitiv se taie doar dupa racire; se poate pastra la frigider in folie de staniol sau naylon chiar si o saptamana fara sa-si schimbe gustul.
Sper sa va fie pe plac chiar daca e simpla ca si compozitie (cine doreste o poate imbunatati); ptr inceput se poate incerca pana la sarbatori ptr gust.
250-300 g mezel-eu de obicei folosesc parizer de pui - eventual salam de sunca sau chiar sunca presata - dupa gust si buget
250-300 g cascaval
3-4 oua fierte tari (in f-ctie de marime)
toate ingredientele se taie cubulete ( nu chiar ca la salata de boeuf), se amesteca peste care se sparg 3 oua - din nou se amest + sare, piper, eventual putina boia, toate dupa gust; apoi se adauga 2-3 linguri de faina ptr a rezulta o compozitie clicoasa.
Toata compozitia se asaza in tavi de chec la care folos hartia de copt, dar ung tava inainte cu putin unt sau margarina. Se incinge cuptorul inainte si se lasa 45 min; in functie de calitatea cuptorului e indicat sa se mai urmareasca din cand in cand si in momentul in care incepe usor sa se rumeneasca scoateti tava din cuptor dar si checul din tava cat este fierbinte.
Rulada aperitiv se taie doar dupa racire; se poate pastra la frigider in folie de staniol sau naylon chiar si o saptamana fara sa-si schimbe gustul.
Sper sa va fie pe plac chiar daca e simpla ca si compozitie (cine doreste o poate imbunatati); ptr inceput se poate incerca pana la sarbatori ptr gust.
tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Re: RULADA APERITIV
cred ca e tare buna!
irish05- Senior
- Numarul mesajelor : 622
Localizare : around the world
Data de inscriere : 29/11/2008
Re: RULADA APERITIV
Tomari, eu il stiam numit chec aperitiv dar e acelasi lucru. Trebuie sa subscriu la ce ai zis, e foarte bun si apreciat. Plus ca cine-l manance prima oara e uimit ca nu e dulce :mos:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eu am urmatoarea reteta pentru acest aperitiv, o alatur aici. Stiu ca-l aveam facut de mine, cu poze si etape, dar nu le mai gasesc pe netul asta mare.
Ingrediente: 4 oua,150g faina,4 linguri ulei,150ml lapte,1 plic praf de copt,sare si piper si la alegere sunca, cascaval(putin), masline, gogosar in otet, ciuperci, etc. Dar atentie la cantitati sa nu fie prea multe pentru aluatul care iese. In rest, e perfect pentru sarbatori.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eu am urmatoarea reteta pentru acest aperitiv, o alatur aici. Stiu ca-l aveam facut de mine, cu poze si etape, dar nu le mai gasesc pe netul asta mare.
Ingrediente: 4 oua,150g faina,4 linguri ulei,150ml lapte,1 plic praf de copt,sare si piper si la alegere sunca, cascaval(putin), masline, gogosar in otet, ciuperci, etc. Dar atentie la cantitati sa nu fie prea multe pentru aluatul care iese. In rest, e perfect pentru sarbatori.
Re: RULADA APERITIV
Alte idee de aperitiv:
Rulada de cascaval:
150-200g cascaval ras pe razatoarea fina se amesteca cu 1/2 pachet unt la temperatura camerei, se intinde pe o folie de plastic sau folie alimentara. Separat se amesteca 1/4 pachet unt cu 200g pate de ficat(cel mai bine ar fi sa fie facut in casa, dar merge si cumparat), se intinde pasta de ficat peste pasta de cascaval de pe folie. Se taie un ou feliute verticale, se pun si cubulete de gogosar in otet imprastiate peste pate. Se ruleaza cu grija in forma de rulada si se da la frigider. Se taie rece si se serveste imediat(cand am facut poza era scos de multisor din frigi, dar cand e rece arata mai ceva)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sau partea de cascaval mai bine o faceti ca AICI. Este reteta de pe Culinar si iese mai fin decat amestecul de cascaval si unt
Rulada de cascaval:
150-200g cascaval ras pe razatoarea fina se amesteca cu 1/2 pachet unt la temperatura camerei, se intinde pe o folie de plastic sau folie alimentara. Separat se amesteca 1/4 pachet unt cu 200g pate de ficat(cel mai bine ar fi sa fie facut in casa, dar merge si cumparat), se intinde pasta de ficat peste pasta de cascaval de pe folie. Se taie un ou feliute verticale, se pun si cubulete de gogosar in otet imprastiate peste pate. Se ruleaza cu grija in forma de rulada si se da la frigider. Se taie rece si se serveste imediat(cand am facut poza era scos de multisor din frigi, dar cand e rece arata mai ceva)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Sau partea de cascaval mai bine o faceti ca AICI. Este reteta de pe Culinar si iese mai fin decat amestecul de cascaval si unt
Ultima editare efectuata de catre Admina in Dum 21 Dec 2008, 11:30 am, editata de 2 ori
Re: RULADA APERITIV
tomari admina arata super,o sa incerc si eu ,o gramada de bunatati faceti.admina nu am inteles ceva la rulada ,am inteles compozitia ,dar foaia ?din ce este facuta? e cumpaRATA SAU FACUTA DEastept raspuns,mersi mult,
va pupic dulce
va pupic dulce
Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 43
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
Re: RULADA APERITIV
Camy, foaia e cascaval ras fin amestecat cu 1/2 pachet unt, apoi e pateul de ficat amestecat cu 1/4 pachet unt si se pune un strat peste celalalt, se presara restul si se ruleaza.
Re: RULADA APERITIV
Admina a scris:Camy, foaia e cascaval ras fin amestecat cu 1/2 pachet unt, apoi e pateul de ficat amestecat cu 1/4 pachet unt si se pune un strat peste celalalt, se presara restul si se ruleaza.
Reteta asta o fac si eu. Rulez totul in folie pentru alimente. La mine mai are un strat in mijloc, oua fierte si date pe razatoarea cu gauri mici. E usoara si de efect. Cred ca am sa o fac de Revelion.Merci ca mi-ai amintit de ea.
julix_2007- Maestru
- Numarul mesajelor : 1478
Varsta : 55
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 07/12/2008
Bulete de cascaval
Tomari, mi-ai facut o pofta e tare bun checul sarat... As face de Revelion dar fara carne, ca vreau sa pap mult.
Am uitat sa pun reteta de bulete de cascaval. Mama mea a facut o tura pt ziua cuiva drag(cele din poza) si eu am facut de Craciun. Pun ce am folosit eu, dar in principiu le face la fel si mama mea.
Bulete de cascaval
5 albusuri de ou(ramase de la cozonac )
250g cascaval
1-2 linguri rase pesmet si pesmet pt tavalit
optional 1 cartof mediu
Am ras cartoful pe razatoarea mica si l-am stors bine, am ras peste cascavalul, tot fin. Am pus pesmet din ochi si ceva condimente, sare si piper alb. Am batut albusurile cu telul adaugand un praf de sare si punand vasul pe un vas care fierbea pe foc(tip de la Silvia Jurocvan) si a iesit o spuma tzeapana. Am pus spuma peste cascavalul ras si am amestecat delicat cu telul, cu miscari de sus in jos, sa nu se lase albusul. A iesit o pasta mediu de moale si am format buletele pe rand, tavalindu-le prin pesmet.
Le-am prajit in ulei incins, pana au devenit auri; dar sa nu le inghesuiti in tigaie deoarece cresc, la prajit.
Se mananca oarecum caldute, pe post de aperitiv sau chiar garnitura.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am uitat sa pun reteta de bulete de cascaval. Mama mea a facut o tura pt ziua cuiva drag(cele din poza) si eu am facut de Craciun. Pun ce am folosit eu, dar in principiu le face la fel si mama mea.
Bulete de cascaval
5 albusuri de ou(ramase de la cozonac )
250g cascaval
1-2 linguri rase pesmet si pesmet pt tavalit
optional 1 cartof mediu
Am ras cartoful pe razatoarea mica si l-am stors bine, am ras peste cascavalul, tot fin. Am pus pesmet din ochi si ceva condimente, sare si piper alb. Am batut albusurile cu telul adaugand un praf de sare si punand vasul pe un vas care fierbea pe foc(tip de la Silvia Jurocvan) si a iesit o spuma tzeapana. Am pus spuma peste cascavalul ras si am amestecat delicat cu telul, cu miscari de sus in jos, sa nu se lase albusul. A iesit o pasta mediu de moale si am format buletele pe rand, tavalindu-le prin pesmet.
Le-am prajit in ulei incins, pana au devenit auri; dar sa nu le inghesuiti in tigaie deoarece cresc, la prajit.
Se mananca oarecum caldute, pe post de aperitiv sau chiar garnitura.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Re: RULADA APERITIV
tomari a scris:Am deschis acest subiect cu o reteta pe care o folosesc atat la sarbatori cat si la diverse ocazii; nefiind pretentioasa poate fi facuta si-n timpul saptamanii fiind f buna si la pachet.
250-300 g mezel-eu de obicei folosesc parizer de pui - eventual salam de sunca sau chiar sunca presata - dupa gust si buget
250-300 g cascaval
3-4 oua fierte tari (in f-ctie de marime)
toate ingredientele se taie cubulete ( nu chiar ca la salata de boeuf), se amesteca peste care se sparg 3 oua - din nou se amest + sare, piper, eventual putina boia, toate dupa gust; apoi se adauga 2-3 linguri de faina ptr a rezulta o compozitie clicoasa.
Toata compozitia se asaza in tavi de chec la care folos hartia de copt, dar ung tava inainte cu putin unt sau margarina. Se incinge cuptorul inainte si se lasa 45 min; in functie de calitatea cuptorului e indicat sa se mai urmareasca din cand in cand si in momentul in care incepe usor sa se rumeneasca scoateti tava din cuptor dar si checul din tava cat este fierbinte.
Rulada aperitiv se taie doar dupa racire; se poate pastra la frigider in folie de staniol sau naylon chiar si o saptamana fara sa-si schimbe gustul.
Sper sa va fie pe plac chiar daca e simpla ca si compozitie (cine doreste o poate imbunatati); ptr inceput se poate incerca pana la sarbatori ptr gust.
Suna bine retata asta!!! Poate am sa o incerc si eu!!!Mie imi place sa fac tot felul de chestii din astea!!!Am si cateva retete, iar daca le gasesc am sa le pun aici!!!
AlinaJ.Bijoux- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 6618
Varsta : 39
Localizare : Curtici
Data de inscriere : 26/10/2009
Re: RULADA APERITIV
Este super rulada aperitiv si rulada de cascaval. Le-am facut si am fost incantata de ele. Dar am gasit o reteta de rulada aperitiv care ma incanta din toate punctele de vedere.Este putin mai mult de lucru cu ea dar chiar merita.
300 grame ciuperci, 300 grame parizel, 5 oua, 1-2 cepe, frunze de patrunjel, sare si piper. Ceapa se taie fideluta,ciupercile feliute si parizelul cubulete.Se caleste ceapa, apoi adaugam ciupercile si parizelul. Se calesc toate bine, si se lasa sa se raceasca. Adaugam frunzele de patrunjel tocate, 3 oua crude, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine, se imparte compozitia in doua si se intinde pe 2 foi de napolitane.Dupe ce foile de napolitana s-au inmuiat putin (cam in 10 minute)se ruleaza si se dau la frigider, unde se tin cam 30 minute.Se taie felii de un deget grosime, se dau prin faina, ou, si pesmet si se prajesc.Le servesti ca aperitiv rece.
Pofta buna!
300 grame ciuperci, 300 grame parizel, 5 oua, 1-2 cepe, frunze de patrunjel, sare si piper. Ceapa se taie fideluta,ciupercile feliute si parizelul cubulete.Se caleste ceapa, apoi adaugam ciupercile si parizelul. Se calesc toate bine, si se lasa sa se raceasca. Adaugam frunzele de patrunjel tocate, 3 oua crude, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine, se imparte compozitia in doua si se intinde pe 2 foi de napolitane.Dupe ce foile de napolitana s-au inmuiat putin (cam in 10 minute)se ruleaza si se dau la frigider, unde se tin cam 30 minute.Se taie felii de un deget grosime, se dau prin faina, ou, si pesmet si se prajesc.Le servesti ca aperitiv rece.
Pofta buna!
ikuta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2183
Varsta : 66
Localizare : cluj napoca
Data de inscriere : 16/06/2010
Re: RULADA APERITIV
Am vazut mai demult pe la Paprika (cred) o reteta de rulada-placinta ce merge mancata atat calda cat si rece. Am refacut acum de Pasti reteta ca si gustare rece pe langa clasicele salata 'boeuf' cu pui si drobul de miel.
Arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] deja taiata in doua pentru a putea fi 'stocata' in frigider
si sectiunea:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aluat foietaj din comert, vreo juma de kil de ciupercute, ceapa verde (am calit ceapa si-am scazut ciupercile, apoi le-am lasat la racit), vreo 600gr de carnati proaspeti si vreo 2-300gr de branza de burduf, un ou pentru uns.
Aluatul l-am taiat in doua, fiecare bucata am franjurat-o pe doua parti (ca la strudele) am pus pe mijloc ciupercile scazute, desupra carnea din carnati si branza de burduf sfaramata. Am impletit franjurii deasupra umpluturii, am uns cu ou si am lasat la cuptorul incins la 180gr vreo 40 de min pana s-a rumenit frumos.
E aspectuasa, gustoasa, rapida, relativ ieftina pentru cata cantitate iese, o recomand!
Arata asa:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] deja taiata in doua pentru a putea fi 'stocata' in frigider
si sectiunea:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Aluat foietaj din comert, vreo juma de kil de ciupercute, ceapa verde (am calit ceapa si-am scazut ciupercile, apoi le-am lasat la racit), vreo 600gr de carnati proaspeti si vreo 2-300gr de branza de burduf, un ou pentru uns.
Aluatul l-am taiat in doua, fiecare bucata am franjurat-o pe doua parti (ca la strudele) am pus pe mijloc ciupercile scazute, desupra carnea din carnati si branza de burduf sfaramata. Am impletit franjurii deasupra umpluturii, am uns cu ou si am lasat la cuptorul incins la 180gr vreo 40 de min pana s-a rumenit frumos.
E aspectuasa, gustoasa, rapida, relativ ieftina pentru cata cantitate iese, o recomand!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 55
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Re: RULADA APERITIV
Karina multumim de reteta cred ca duminica o fac pentru pachetul cu mancare al fetei cand pleaca la Cluj, si chiar pentru acasa; eu prefer ciupercile, sotul carnati, fata branza, si uite-asa reteta 3 in 1 impaca (satura) pe toata lumea .
tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Re: RULADA APERITIV
Ma bucur Tomari ca ti-am dat o idee! Merge facuta cred in multe combinatii. Oricum ce-am facut eu este adaptarea la materiile prime din jur. Reteta urmarita atunci la tv folosea anume fel de carnati si anume fel de branza, si nici nu mai stiu daca era cu ciuperci...eu nu stau sa notez retele, imi aduc aminte cate ceva ce mi-a placut cand am nevoie de inspiratie.
Acum mi-e pofta de-o mamaliga cu branza de burduf (ca tot mi-a ramas destula) si smantana (si de-asta mai am si se strica daca n-o mancam) dar cred c-o aman pe maine. Diseara scap de friptura de miel adaugand-o la o salata verde (si asa poate termin si eu saptamana asta ce s-a cumparat pentru Paste )
Acum mi-e pofta de-o mamaliga cu branza de burduf (ca tot mi-a ramas destula) si smantana (si de-asta mai am si se strica daca n-o mancam) dar cred c-o aman pe maine. Diseara scap de friptura de miel adaugand-o la o salata verde (si asa poate termin si eu saptamana asta ce s-a cumparat pentru Paste )
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 55
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Re: RULADA APERITIV
Karina33 a scris: Diseara scap de friptura de miel adaugand-o la o salata verde (si asa poate termin si eu saptamana asta ce s-a cumparat pentru Paste )
Subscriu la cele scrise de tine. Si eu sper ,ca sotul si copiii mei, sa termine si drobul si friptura de miel. mai raman cu niste oua vopsite, dar cred ca maine cumpar ceva pateu de ficat si le fac oua umplute. De maine incep sa imi storc iar creerii cu intrebarea " ce mai gatesc"?
CarmenClaudia- Junior
-
Numarul mesajelor : 304
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 10/10/2012
Re: RULADA APERITIV
Carmen,incearca sa le umpli cu conserva de ton in ulei(se scurge uleiul)si putina maioneza.Sunt excelente(eu mai pun capere si vreo doua hamsii din conserva)
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4793
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Re: RULADA APERITIV
No, mi-ai făcut poftă, aşa că m-am dus şi-am luat aluat de foietaj, am mărunţit friptura, jambonul ce mai erau în frigider, am tăiat nişte ceapă verde şi usturoi, condimente, un ou bătut şi acum plăcinta-i în cuptor Ciuperci n-am pus că nu mănâncă copila, iar cu brânza nu mă omor eu. Acum să vedem ce-o ieşi. Apar cu poză.
Re: RULADA APERITIV
Ce cosita frumoasa, doamna Karina! Merci si eu de idee, pot sa o fac cu multe branzeturi sau multe legume, sa pap si eu. Arata super!
Re: RULADA APERITIV
Smecherie ruladele voastre. Chiar fac pofta, de-o sa vina fiecare cu cate o poza cu rulada aici.
barbin- Senior
-
Numarul mesajelor : 514
Varsta : 38
Localizare : Galati
Data de inscriere : 26/06/2012
Re: RULADA APERITIV
Aluat am si eu in congelator, ma duc sa-i fac de cap ca uite ce bine ii sta gatit.
vad eu cu ce il imbrobodesc!
vad eu cu ce il imbrobodesc!
greieras- Senior
-
Numarul mesajelor : 788
Varsta : 67
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/03/2010
Re: RULADA APERITIV
Ahhh, deci Mihaela T, asa o sa fac si eu, adun ce e in frigi si cumpar aluatul. Super arata!!!
danniela- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010
Re: RULADA APERITIV
Iata cele doua rulade (placinte) recomandate de Karina, facuta de Mihaela si acum ies si eu la raport ca asa m-am laudat; una a plecat la Cluj cu fata iar cealalta a disparut la scurt timp . Noroc ca mi-am facut mai multa umplutura (asa fac de obicei) sa mai fac o tura, adica doua rulouri.
Karina inca o data multumiri
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Karina inca o data multumiri
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Re: RULADA APERITIV
Super tare !Aluatul e cumparat deja,dar trebuie sa imi iau curaj,nu pot rata asta !sa va priasca
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Mier 24 Apr 2024, 7:57 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Pasti
Dum 21 Apr 2024, 7:24 am Scris de LRodica
» Florile din gradina mea(2)
Dum 21 Apr 2024, 7:22 am Scris de LRodica
» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Vin 19 Apr 2024, 10:46 pm Scris de mlizeta
» Din materiale reciclabile 6
Vin 19 Apr 2024, 10:41 pm Scris de mlizeta
» Miniaturi - handmade
Vin 19 Apr 2024, 10:37 pm Scris de mlizeta
» Animale de companie!!! - 5
Lun 15 Apr 2024, 8:30 am Scris de Dorulet
» Ne bem cafeaua, împreună!
Lun 15 Apr 2024, 8:06 am Scris de alesianicolau
» Retuș bluziță de dantela
Lun 15 Apr 2024, 1:42 am Scris de alesianicolau
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Lun 15 Apr 2024, 1:17 am Scris de alesianicolau
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Dum 14 Apr 2024, 10:33 pm Scris de alesianicolau
» Curățenie în dulap
Dum 14 Apr 2024, 10:15 pm Scris de alesianicolau
» Jucarii crosetate
Dum 24 Mar 2024, 9:18 am Scris de LRodica
» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Vin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m
» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Mier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966
» Frivolite - cap 7
Dum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica
» Tehnica de embosarea a hartiei
Sam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia
» Bijuteriile noastre capitolul XX
Vin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet
» Ornamente de Craciun - 6
Mier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet
» Lumanari sculptate manual
Joi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin