Caciuli, basti tricotate
Pagina 1 din 20 • Impartiti •
Pagina 1 din 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
Caciuli, basti tricotate
m-am apucat de facut caciuli. Tot se iau babele de mine ca tin copilu cu capu gol. Io le fac, si le tin acasa. O sa argumentez cu cateva poze, modele, explicatii, si tips & tricks.
prima:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea aceasta imagine]
deci: pt bebe cu 41cm circumferintsa capului, am pus 102ochiuri fir nu stiu ce marca, andrele nr3.
Am lucrat asha:
Ciorapeshte:
Rand 1-6: 2 fatsa 2 dos (la capete am cate un ochi alternativ, care intra in cusatura, deci inceputul e 1 dos 2 fatsa 2 dos 2 fatsa... pana la final unde sunt 2 dos 1 fatsa). Sau cam asha
Rand 7: 1 dos 1 jeteu 1scazut in sensul cursiv al lucrului (adica sa ramana deasupra ochiul de langa jeteu) 2 dos 1 scazut 1 jeteu
rand 8: 1 fata 2 dos (ca si randul 1-6, in virtutea coloanelor)
rand 9: 1 dos 1 scazut in sensul invers al lucrului (adica sa ramana deasupra ochiul de langa jeteu), 1jeteu, 2 dos 1 scazut...
si tot asha.
Cu ar trebui sa iasa modelul: colaone verticale pe dos s-ar vedea ca modelul ciorapesc: 2 fatsa 2 dos 2 fatsa 2 dos Pe fatsa, modelul se vede la randurile care sunt in relief, mai aerisite.
Avantaj: se poa lucra cu andrele mai mari, sa fie ochiruile cat mai largi facute.
se lucreaza in sus, spre centrul capului functie de capul copilului. Apoi se scade accelerat la fiecare 2 randuri, din 4 ochiuri se renuntsa la 1. Io am facut asha
- 1 rand am scazut doar la ochiurile de pe coloanele simple, de pe dos
-1 rand lucrat normal
- 1 rand am scazut doar la ochiul ramas de pe coloanele simple, de pe dos
-1 rand lucrat normal
- 1 rand- nu am mai luat jeteul
1 rand lucrat normal
-1 rand: din 4, am scazut unul.
Si apoi am strans toate ichiurile in centru (au ramas cred ca
, cu un fir.
pt urechi, am crosetat nishte rozete.
Modelul se preteaza f. bine la palariute puse pe cap, vara, asha, fancy, nu de protectie, alea care se fac din macrame. Se lucreaza f. larg, cu andrele cat mai mari, si iese ceva deosebit.
Timp de lucru: 2-3 ore legat. Material intrat: sub 100 gr.
prima:
deci: pt bebe cu 41cm circumferintsa capului, am pus 102ochiuri fir nu stiu ce marca, andrele nr3.
Am lucrat asha:
Ciorapeshte:
Rand 1-6: 2 fatsa 2 dos (la capete am cate un ochi alternativ, care intra in cusatura, deci inceputul e 1 dos 2 fatsa 2 dos 2 fatsa... pana la final unde sunt 2 dos 1 fatsa). Sau cam asha
Rand 7: 1 dos 1 jeteu 1scazut in sensul cursiv al lucrului (adica sa ramana deasupra ochiul de langa jeteu) 2 dos 1 scazut 1 jeteu
rand 8: 1 fata 2 dos (ca si randul 1-6, in virtutea coloanelor)
rand 9: 1 dos 1 scazut in sensul invers al lucrului (adica sa ramana deasupra ochiul de langa jeteu), 1jeteu, 2 dos 1 scazut...
si tot asha.
Cu ar trebui sa iasa modelul: colaone verticale pe dos s-ar vedea ca modelul ciorapesc: 2 fatsa 2 dos 2 fatsa 2 dos Pe fatsa, modelul se vede la randurile care sunt in relief, mai aerisite.
Avantaj: se poa lucra cu andrele mai mari, sa fie ochiruile cat mai largi facute.
se lucreaza in sus, spre centrul capului functie de capul copilului. Apoi se scade accelerat la fiecare 2 randuri, din 4 ochiuri se renuntsa la 1. Io am facut asha
- 1 rand am scazut doar la ochiurile de pe coloanele simple, de pe dos
-1 rand lucrat normal
- 1 rand am scazut doar la ochiul ramas de pe coloanele simple, de pe dos
-1 rand lucrat normal
- 1 rand- nu am mai luat jeteul
1 rand lucrat normal
-1 rand: din 4, am scazut unul.
Si apoi am strans toate ichiurile in centru (au ramas cred ca
pt urechi, am crosetat nishte rozete.
Modelul se preteaza f. bine la palariute puse pe cap, vara, asha, fancy, nu de protectie, alea care se fac din macrame. Se lucreaza f. larg, cu andrele cat mai mari, si iese ceva deosebit.
Timp de lucru: 2-3 ore legat. Material intrat: sub 100 gr.
Re: Caciuli, basti tricotate
si asta e tot asha e facuta:
Dupa ce am terminat, am ridicat pe andrea in dreptul; urechilor 10-12 ochiuri si le-am luicrat cateva raanduri, scazand la rotund , iar firul din capat l-am croshetat sa fie pt legat sub barba.
si am mai inceput una, in valuri, dar prea mica. Am masurat prost. Sau proasta :D
Dupa ce am terminat, am ridicat pe andrea in dreptul; urechilor 10-12 ochiuri si le-am luicrat cateva raanduri, scazand la rotund , iar firul din capat l-am croshetat sa fie pt legat sub barba.
si am mai inceput una, in valuri, dar prea mica. Am masurat prost. Sau proasta :D
:D
vreau si eu o caciulita pentru mine!
imi plac tare mult... nu exista andrelit pe calculator??
Tonsis a scris::D
nu cred :D
voiam sa va intreb daca stiti sa faceti mots.
Acu multi ani, am facut 2, mici, cu cartonel, taiat, ata etc. Acu mi-e lene sa o iau de la capat :D. Poate ceva mai repede.
de lene ce ma apuca, voiam initial o rochie tricotata fara maneci pt mine. M-am dus in Big, si am ginit una de 55 roni. Eftina!! nici atsa nu va fi mai eftina daca o fac io ! Miine o iau.
Da Cleo, asta ma mira si pe mine... De ce sunt sculurile asa mult? Eu am luat 5 sculuri la 30lei si imi trebuiau toate pt tunica. Ma gandesc ca daca-l faci tu cu lana buna, nu se intinde la spalat, nu intra la apa ca stii ce compozitie are si cum sa-l speli. Deci ar fi comparativ cu un pulover de firma, la minim 80-100lei. Poate de aia costa asa mult materialul.
In alta ordine de idei, spor la cumparaturi, ai grija sa fie mai mica rochia ca sa nu se lase la spalat(din pacate si puloverele lungi au defectul asta, si-mi plac asa mult
)
In alta ordine de idei, spor la cumparaturi, ai grija sa fie mai mica rochia ca sa nu se lase la spalat(din pacate si puloverele lungi au defectul asta, si-mi plac asa mult
Admina a scris:Da Cleo, asta ma mira si pe mine... De ce sunt sculurile asa mult? Eu am luat 5 sculuri la 30lei si imi trebuiau toate pt tunica. Ma gandesc ca daca-l faci tu cu lana buna, nu se intinde la spalat, nu intra la apa ca stii ce compozitie are si cum sa-l speli. Deci ar fi comparativ cu un pulover de firma, la minim 80-100lei. Poate de aia costa asa mult materialul.
In alta ordine de idei, spor la cumparaturi, ai grija sa fie mai mica rochia ca sa nu se lase la spalat(din pacate si puloverele lungi au defectul asta, si-mi plac asa mult)
am luat-o. era o marime universala. Nu ash fi putu lua insa alta mai mica, ca am pieptu mare rau, ca alaptez, si nu imi gasesc prea multe chestii pt tsatse mari. Adica haine sunt, dar tre sa nu se vada sutienu imens si sa nu reverse laptele. Asta e - o sa fac o poza cu ea miine.
despre sculuri, sunt mai multe tipuri/pret. Cel mai ok mi s-au parut alea de 200gr, alpin, care is aproape 20 roni. Io asha calculez, prets/greutate. Daca e firu subtire, iese lucru mai fin, lucrezi mai mult dar intra mai putina atsa.
Cleo
intrebasi de mot.
ia aici un mod de a face "pompon" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
exista acesorii ajutatoare pentru asa ceva, poate te ajuta, as vrea sa stiu daca la noi se gasesc asemenea accesorii, da se pot face si improvizatii....cred
EDIT:
am gasit si mai simplu cu carton: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
intrebasi de mot.
ia aici un mod de a face "pompon" [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
exista acesorii ajutatoare pentru asa ceva, poate te ajuta, as vrea sa stiu daca la noi se gasesc asemenea accesorii, da se pot face si improvizatii....cred
EDIT:
am gasit si mai simplu cu carton: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ultima editare efectuata de catre dflavia in Sam 15 Noi 2008, 23:19, editata de 1 ori (Motiv : link)
dflavia- Nou venit

- Numarul mesajelor: 8
Data de inscriere: 05/11/2008
caciula e tare draguta si ma gandesc ca nu-i pentru el

Kristina, rad de una singura... Vai cat e de haios
E shar pei? Si caciula, sa-ti spun si despre ea, ca defapt ea era obiectul pozei. E foarte, foarte reusita. Floricica e crosetata, nu? Musai sa incerc si eu o caciula, ca am de la cine sa ma inspir si are cine sa ma mediteze...
eeeiii ma bucur ca v-am binedispus! :D
si mie imi place cum a iesit caciulita....nu se vede prea bine modelul.....liniile alea merg circular si sunt de efect!
floarea e crosetata!daca te intereseaza cum se face floarea iti pot pune un link de pe youtube!
sunt lucruri bazice ca asta stiu sa fac!
cat despre fotomodelul.....da e un Shar-pei .....ea e copilasul meu ....deocamdata!
se numeste Rugas si este o fetita de culoare azul de 3 ani jumate.......na ca m-am laudat si eu! :D
si mie imi place cum a iesit caciulita....nu se vede prea bine modelul.....liniile alea merg circular si sunt de efect!
floarea e crosetata!daca te intereseaza cum se face floarea iti pot pune un link de pe youtube!
sunt lucruri bazice ca asta stiu sa fac!
cat despre fotomodelul.....da e un Shar-pei .....ea e copilasul meu ....deocamdata!
se numeste Rugas si este o fetita de culoare azul de 3 ani jumate.......na ca m-am laudat si eu! :D
am facut si motsul. Sarutmana, dflavia. Poze, miine. acu vreau sa laud caciula roz si modelul. Si sa tot laud.
flavia .. bravo arata super!!!! si fetita e si mai super
spor la lucru in continuare
spor la lucru in continuare

Ania- Ucenic

-

Numarul mesajelor: 160
Varsta: 24
Data de inscriere: 05/11/2008
Kristina super caciulita, eu nu stiu sa fac caciuli dar ne invatam, oricum eu am baiat si trebuie alt model
Flavia frumoase caciulita si botoseii! al meu nu ar purta nici una nici alta, si mai ales sa-i pun caciula in casa face clabuci de plans, cand iesim afara i-o pun putin pe cap si il leg afara la ea si incheat la geaca tot afara si pus fular ca da de frig si ma lasa sa-i fac toate astea, cat despre botosei nici gand sa poarte, abia il pacalesc cu sosetele
Sa-ti traiasca fetita!
Flavia frumoase caciulita si botoseii! al meu nu ar purta nici una nici alta, si mai ales sa-i pun caciula in casa face clabuci de plans, cand iesim afara i-o pun putin pe cap si il leg afara la ea si incheat la geaca tot afara si pus fular ca da de frig si ma lasa sa-i fac toate astea, cat despre botosei nici gand sa poarte, abia il pacalesc cu sosetele
Pagina 1 din 20 • 1, 2, 3 ... 10 ... 20 
Pagina 1 din 20
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Lucru de Mana
Merceria

» Diverse accesorii - brose, bentite, clame
» Fimo-ce putem face cu fimo
» Cartoane si hartii
» Martisoare din diverse materiale III
» Pulovere si alte creatii tricotate (vesta, bolero) IX
» La sueta.... de seara! 16