Ultimele subiecte
» Dantela irlandeza
Astazi la 9:36 am Scris de Gabica

» Va rog o idee pentru salvarea unei camasi denim compromisa
Astazi la 9:31 am Scris de Gabica

» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Astazi la 9:18 am Scris de Gabica

» Bluze, topuri (14)
Astazi la 6:32 am Scris de piciul

» Miniaturi - handmade
Vin 20 Oct 2017, 12:06 pm Scris de Gabica

» Metoda servetelulul capitolul VIII
Joi 19 Oct 2017, 9:23 am Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 5
Joi 19 Oct 2017, 5:47 am Scris de piciul

» Bijuterii fimo (33)
Mar 17 Oct 2017, 12:36 pm Scris de vlad_mom

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Dum 15 Oct 2017, 11:00 pm Scris de ellaharry

» Hainute pentru copiii nostri (20)
Vin 13 Oct 2017, 5:51 pm Scris de feerya

» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7
Vin 13 Oct 2017, 2:12 pm Scris de Iulliana

» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
Vin 06 Oct 2017, 7:02 pm Scris de Lia33

» Discutii despre revista Burda-6
Mier 04 Oct 2017, 9:43 pm Scris de LRodica

» Ce melodie asculti acum !-5
Lun 02 Oct 2017, 11:42 am Scris de Dorulet

» Florile din gradina mea(2)
Vin 29 Sept 2017, 11:15 am Scris de Floren

» Bancuri-Buna dispozitie nu trebuie sa va lipseasca ! -5
Mier 27 Sept 2017, 10:20 am Scris de Gabica

»  Masinile noastre de cusut (6)
Mar 26 Sept 2017, 4:31 pm Scris de bingo

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Mar 26 Sept 2017, 8:39 am Scris de adii

» Aparate si ustensile din bucatarie
Lun 18 Sept 2017, 5:09 pm Scris de ElenaZaileanu

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Lun 11 Sept 2017, 1:42 pm Scris de LRodica





Custom Search






LM Articole



LM YouTube Channel-
-

-

CursuriReiki-

RuneHeivang-



Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos

Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de arime la data de Sam 25 Apr 2009, 12:57 pm

Am citit si mi s-au parut interesante aceste articole, sper sa va fie de folos, o sa revin cu noutati! wink


Atentie la pericolele din farfurie!

Aproape jumătate din alimentele vândute în Uniunea Europeană sunt contaminate cu pesticide, arată un raport de la sfârşitul anului trecut al Comisiei Europene. Specialiștii atrag atenția că cele mai nocive fructe sunt strugurii.

Raportul, prezentat anul trecut, arată că fructele, legumele și cerealele comercializate în Uniunea Europeană conțin peste 350 de pesticide, cinci dintre acestea fiind considerate cancerigene, mutagene şi perturbatoare ale sistemului hormonal. 23 de astfel de substanţe au o concentraţie extrem de periculoasă pentru sănătate.

Fructele cele mai contaminate au fost declarate strugurii (peste 70 la sută din fructe conțin pesticide) şi bananele (peste 50 la sută). Un raport anterior a arătat că portocalele au cantități peste limita permisă a două pesticide, cunoscute ca fiind cancerigene şi care cauzează probleme de fertilitate şi de creştere


Peştele oceanic, contaminat cu mercur
Specialiștii atrag atenția că nu doar vegetalele și cerealele conţin substanțe nocive, ci și peștii din mări și din oceane, din cauza contaminării apelor cu mercurul care se formează în urma activităților industriale. Se estimează că cinci la sută din acest mercur este ingerat de peşti.

Sub acţiunea bacteriilor din apă, mercurul se transformă în metilmercur, un compus foarte periculos, mai ales pentru femeile însărcinate. Metilmercurul poate traversa placenta şi poate rămâne în creierul copiilor fără să poată fi eliminat, având un nivel de absorbţie de sută la sută.

La adulţi, această substanță creşte riscul de boli cardiovasculare. Peştii carnivori, cum este tonul, acumulează cel mai mult mercur, în urma ingerării peștilor mai mici.


Lapte, carne şi ouă radioactive
Alimentele care se găsesc în supermarketuri mai pot conţine și ioni radioactivi, mai ales cele care provin din regiuni în care există centrale nucleare. Cele mai frecvent depistate astfel de alimente sunt carnea, peştele şi laptele.

Radioactivitatea duce la apariţia bolilor cronice ale sistemului imunitar, a alergiilor şi a cancerului. Cadmiul afectează rinichii, oasele şi plămânii, în timp ce dieldrinul distruge sistemul nervos central. În ceea ce priveşte carnea, substanțele folosite pentru a-i prelungi valabilitatea fac din acest aliment unul cu potenţial cancerigen şi alergen.[/i]

Doar alimentele bio sunt sigure!

Fructele şi legumele bio au cu aproximativ 90 la sută mai multe vitamine şi minerale decât cele stropite cu pesticide. Conform unui studiu efectuat la Universitatea Rutgers, SUA, roşiile biologice conţin de cinci ori mai mult calciu, de 12 ori mai mult magneziu şi de trei ori mai mult potasiu.

Apă de la robinet în loc de vin?

Un studiu efectuat de organizaţia europeană de mediu „Pesticide Action Network“ (PAN), care a analizat 34 de mărci de vin, a arătat că băuturile obişnuite prezintă reziduuri de pesticide.

Specialiștii au observat prezenţa a zece produşi toxici. Comparativ cu nivelul de contaminare a apei potabile, s-a observat că aceste vinuri conţineau cu până la 5.800 mai multe reziduuri decât cele autorizate pentru apa potabilă de la robinet.


sursa: ADEVARUL


Ultima editare efectuata de catre arime in Sam 25 Apr 2009, 1:28 pm, editata de 1 ori
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Pâinea...

Mesaj Scris de arime la data de Sam 25 Apr 2009, 1:06 pm

Deseori evităm pâinea, de teamă să nu ne îngrăşăm.Nutriţioniştii atrag însă atenţia că ea are un rol bine stabilit, fiind o sursă de fibre şi de vitamine.

Pâinea nu trebuie să lipsească dintr-o dietă echilibrată, deoarece este o bună sursă de carbohidraţi, fibre, vitamine şi minerale. Nutriţioniştii atenţionează însă că nu toate sortimentele conţin nutrienţii necesari unei alimentaţii echilibrate.

Atenţie la combinaţii!

În general, persoanele sedentare trebuie să consume 100 grame de pâine (cinci felii) pe zi, iar cele active, 200 g (10 felii). Nutriţioniştii spun că pâinea nu trebuie consumată în combinaţie cu unele alimente. De exemplu, dacă mănânci o gustare bazată pe ouă, carne sau brânză, atunci te poţi lipsi de pâine. În general, carbohidraţii concentraţi, cum sunt cei din pâine, nu trebuie asociaţi cu proteinele.

Pâinea neagră
(240 calorii/100 grame)

Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de pâine. Bogată în fibre care au rolul de a induce senzaţia de saţietate, e indicată în afecţiunile digestive, pentru menţinerea greutăţii corporale şi în combaterea constipaţiei. Specialiştii susţin că pâinea neagră ajută la detoxifierea organismului şi previne apariţia diabetului zaharat. În plus, conţine vitamina E şi pe cele din complexul B (B1, B2, B6 şi B9), minerale (potasiu, fosfor, calciu, magneziu) şi fibre alimentare.


Pâinea graham
(256 calorii/100 grame)

Nutriţioniştii recomandă pâinea graham îndeosebi persoanelor care suferă de afecţiuni gastro-intestinale şi celor care sunt obeze, deoarece conţine un procent redus de glucide asimilabile. Aceasta este bogată în calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan şi vitamina E. De asemenea, conţine cu 40 la sută mai mult fier şi mai multe vitamine din complexul B decât pâinea albă. Are nivelurile majorităţii nutrienţilor mai mari decât cele ale
pâinii negre.

Pâinea albă
(270 calorii/100 grame)

Deşi este săracă în substanțe nutritive, conţine de două ori mai mult calciu decât cea integrală, făina albă fiind îmbogăţită cu calciu, vitamina B3, fier şi tiamină. În general, trebuie evitată, deoarece conţine mult amidon, care, în urma digerării, este transformat în glucoză, putând duce astfel la o creştere anormală a glicemiei. Consumată caldă, poate da dureri gastrice.

Pâinea de secară
(210 calorii/100 grame)

Este săracă în calorii, de aceea este recomandată mai ales în curele de slăbire. Însă, conţine cele mai multe fibre alimentare, care pot irita tubul digestiv. În schimb, la persoanele care nu au probleme digestive, fibrele împiedică asimilarea grăsimilor şi previn constipaţia. Nutriţioniştii recomandă consumarea frecventă a acestui tip de pâine, deoarece păstrează mai multe substanţe nutritive după procesul de măcinare a boabelor. Conţine vitamine din complexul B, potasiu, magneziu, calciu şi fosfor.

Atenţie!
Pâinea feliată poate să aibă mai multă sare decât cea normală.


sursa: ADEVARUL
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Ghid de nutriţie

Mesaj Scris de arime la data de Sam 25 Apr 2009, 1:12 pm

Mâncarea instant, avantajoasă?
Specialistul în nutriţie îţi explică de ce mâncărurile care sunt gata în doar câteva minute nu sunt o soluţie decât în situaţii de criză.
Cocktail de aditivi
La prima vedere, mâncărurile instant au numeroase avantaje: preţ mic, gust bun, se prepară rapid. Însă consumul frecvent al unor astfel de alimente (supe, mâncăruri complexe ori piureuri) duce în timp la apariţia diferitelor afecţiuni, de la simple tulburări digestive până la boli cardiovasculare și tumori canceroase. Lucru pus pe seama conţinutului ridicat de E-uri. De exemplu, supele la plic sunt produsele cu cei mai mulţi aditivi alimentari (emulgatori, antioxidanţi, stabilizatori, conservanţi). De poftă, poţi alege uneori produse semipreparate (cum sunt cele congelate), care au mai puţine E-uri.

Cicoarea, produs permis
Cafeaua și cicoarea sunt singurele produse instant sigure. Despre praful de cicoare solubil, cu care se poate înlocui cafeaua, se știu puţine lucruri. De exemplu, „cafeaua” de cicoare are efect protector asupra ficatului și asupra bilei şi scade colesterolul și glicemia.

sursa: ADEVARUL
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Ciupercile, recomandate în diete

Mesaj Scris de arime la data de Sam 25 Apr 2009, 1:16 pm

Bureţi sau champignon?
Ciupercile proaspete sunt cele mai indicate, deoarece conțin o serie de enzime, care, prin conservare, se pierd. Pe piața de la noi se găsesc două sortimente: bureți (au pe etichetă scris „pleurotos sp.”) și champignon (care au pe etichetă menționat „agaricus sp.”). Dacă alegi ciuperci la conservă, cumpără produsele fără conservanți.

Se pot mânca şi crude
Consumate ca atare sau preparate în diverse mâncăruri, ciupercile oferă proteine care au o compoziție între cea a cărnii și cea din restul vegetalelor. În loc de amidon (care se găsește în vegetale), ciupercile au glicogen, la fel ca și carnea. În plus, sunt bogate în vitaminele A și D. Având puţine calorii, pot fi consumate în diete.

Atenţie, pot deveni toxice!
Odată ce s-au învechit, ciupercile devin toxice. Dacă nu le prepari imediat cum le-ai luat, nu le ține mai mult de două zile în compartimentul de refrigerare.


sursa: ADEVARUL
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

ZAHARUL - efecte nocive si sugestii de inlocuire!

Mesaj Scris de arime la data de Sam 25 Apr 2009, 2:34 pm

Zaharul este unul dintre cele mai contestate alimente, este inventia erei moderne, numit si „otrava alba”. Desi este un aliment pur, natural, este totusi produs printr-un proces chimic complex care il face nociv. Prin rafinare, zaharul pierde proteinele si, ca atare, furnizeaza asa-numitele calorii goale, calorii ce consuma vitamine si saruri minerale in procesul de ardere metabolica.
Zaharul alb are cel putin 90% dintre vitamine si minerale inlaturate. Este un aliment foarte concentrat care uzeaza anumite organe, in special pancreasul si sistemul nervos. Alimentele rafinate cu concentratie mare de zahar sunt o inventie noua pentru organismul nostru care nu este adaptat. Stramosii nostri nu aveau in natura alimente care sa contina atat de mult zahar pe cat contin alimentele moderne. Organismul nu este adaptat sa faca fata unui flux de hidrati de carbon cu eliberare rapida.

Zaharul alb rafinat nu contine nutrienti iar organismul uman mobilizeaza resursele de calciu pentru a procesa zaharul, totul in detrimentul sistemului osos si al danturii. Mamele sunt sfatuite ca, fie in timpul sarcinii, fie dupa alaptare dar si in timpul cresterii copiilor sa manance cat mai putin zahar si sa nu isi lase copiii apoi sa consume prea multe dulciuri.

Zaharul rafinat este un carbohidrat si ar trebui inlaturat din alimentatia zilnica. Zaharul brun contine o cantitate mai mare de minerale (precum potasiul si magneziul) dar, intocmai ca si zaharul alb, este sarac in vitamine, proteine si fibre.
Zaharul se gaseste in mai multe forme in natura:

» fructoza - in fructe si miere; Fructoza nu are nevoie de digerare si intra rapid in ciclul sangvin. Organismul nu poate folosi insa fructoza daca nu o transforma mai intai in glucoza. De aceea fructoza este totusi cu eliberare lenta in organism. Merele contin in principal fructoza (cu eliberare lenta). V-ati intrebat de ce nu va recomanda nutritionistii bananele avand in vedere ca sunt totusi fructe si fac parte din alimentatia naturala? Bananele contin atat fructoza cat si glucoza, fapt ce determina cresterea rapida a zaharului in sange.
» glucoza - in paine, paste, cereale; Strugurii si curmalele contin glucoza pura (cu eliberare rapida)
» maltoza - in cereale;
» lactoza - in lapte.

Toate acestea listate mai sus sunt naturale iar consumate cu moderatie sunt prielnice organismului. Zaharul in schimb este zaharoza - substanta rafinata, obtinuta din sfecla de zahar sau trestie de zahar.

Atunci cand analizati cat zahar consumati zilnic nu va ganditi numai la cel pe care il puneti in cafea ci si la cel din paine, iaurturi dulci, ciocolata, checuri, prajituri, inghetate, torturi, racoritoare, conserve, supe concentrate. Limitati si consumul de fructe uscate sau confiate caci pot contine mult zahar. Cititi etichetele! Puteti aproxima astfel: cam 4 grame de zahar reprezinta o lingurita. Citind pe eticheta cate grame de zahar (sau carbohidrati/glucide) se gasesc la 100 grame de produs va veti da seama cate lingurite de zahar sunt ascunse intr-un aliment. Daca sunt prea multe va veti opri cu siguranta.

Va intrebati cat zahar ar trebui sa consumam zilnic? Trebuie sa luati in considerare ca zaharurile din dieta unui om nu trebuie să depăsească 10% din totalul caloriilor zilnice. Astfel, unui barbat de varsta adulta ii sunt permise aproximativ 60 g de zahar pe zi, iar unei femei - 50 g de zahar pe zi.

Un exemplu elocvent in ceea ce priveste cantitatea de zahar il reprezinta bauturile racoritoare: acestea contin intre 10% si 11% zahar, adica dintr-o sticla de 500 ml de bautura gen cola luam 50 g de zahar. Oamenii consuma prea mult zahar iar calculul este simplu: din productia anuala de zahar impartim per persoana si rezulta aproximativ 38 kilograme pe an de persoana! (bibliografie Patrick Holford - Cartea nutritiei optime, pg. 45)

Organismul uman este totusi facut sa functioneze cu hidrati de carbon dar nu cu cei proveniti din alimente post procesate ci, dimpotriva, cu hidrati de carbon cu eliberare lenta. Acestia sunt “carburantul” organismului uman. Daca nu facem excese, produsele dulci de provenienta naturala sunt totusi o foarte buna hrana pentru creier. Ciocolata, bomboanele, inghetata stimuleaza productia de serotonina, hormonul senzatiei de bine. Nu vi-i recomandam neaparat pe cei enumerati mai devreme caci sunt cu eliberare rapida ci va indicam sa consumati carbohidrati complecsi precum cerealele integrale, legume ca fasolea sau lintea si carbohidrati simpli din fructe.

Zaharul nu ar trebui inlocuit cu indulcitori. Indulcitorii sunt de două tipuri: fara calorii (aspartamul, zaharina) si cu calorii (sorbitolul, manitolul).

Atentie si la produsele “light” facute sa ii prinda in capcana pe cei fără cultură nutritională. Unele produse care contin indulcitori artificiali sunt chiar mai periculoase pentru sanatate decat cele care contin zahar. Consumat in exces si pe termen lung, aspartamul este cancerigen. Aspartamul este format din fenilalanină şi acid aspartic, doi aminoacizi naturali. Fenilalanina in exces blocheaza producerea în creier a serotoninei, ceea ce provoaca mai departe insomnie si uneori tulburări de comportament.


Cu ce putem inlocui zaharul? Cel mai potrivit inlocuitor natural al zaharului este mierea de albine. In plus, va recomandam sa consumati cat mai multe cereale integrale (grau, porumb, secara, orz, ovaz, orez) si fructe proaspete sau confiate (smochine, stafide, smochine, curmale, caise, s.a. ). Mierea contine vitamine din grupul B, minerale si enzime dar atentie ca enzimele se distrug la temperaturi inalte (spre exemplu in aluaturile de prajituri pe care le pregatiti la cuptor). Un alt inlocuitor al zaharului poate fi siropul de artar. O alta solutie de inlocuire a zaharului poate fi lactoza care este aproape la fel de dulce ca si zaharul dar are numai o treime din caloriile acestuia. Persoanele care au intoleranta la lactoza sau au predispozitie spre acumulare de gaze nu pot folosi totusi lactoza. Un alt inlocuitor bun al zaharului este si xilitolul, un zahar vegetal cu o incarcatura glicemica foarte scazuta. Prunele, spre exemplu, sunt bogate in xilitol.

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
arime
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1311
Varsta : 37
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 20/10/2008

http://florena-cakes.blogspot.com

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de ioana soare la data de Mar 28 Apr 2009, 4:12 pm

LISTA E-URILOR

Adaosuri nepericuloase (deocamdata):
E100, E101, E103, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E170,
E150, E160, E163, E174, E175, E236, E237, E238, E260, E262, E263,
E200, E203, E270, E290, E300, E301, E303, E322, E331, E382, E280,
E282, E305, E309, E413, E414, E480, E408, E471, E472, E332, E337,
E420, E422.

Adaosuri suspecte: E125, E141, E150, E171, E173, E240, E241, E477.

Adaosuri periculoase: E102, E110, E120, E124 (colorant roz).

Adaosuri toxice care provoaca:
Boli intestinale: E220, E221, E222, E223, E224;
Tulburari de digestie: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463,E465, E466, E467;
Boli dermatologice: E230, E231, E232, E233;
Eliminare de vitamina B12: E200;
Boli neurologice: E311, E312;
Boli ale aparatului bucal: E330 (acid citric/sare de lamaie = cel mai periculos adaos cancerigen).

Adaosuri care deregleaza metabolismul colesterolului: E321, E320 (antioxidant din margarina).

Adaosuri cancerigene: E330, E131, E141, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239, E123
(foarte cancerigene, au fost interzise deja in SUA si tarile ex-URSS).

Adaosuri de evitat: E123, E110 (in frisca Kraft), E102 (Pudding de vanilie), E110 (colorant alimentar).
Va rugam sa evitati cumpararea produselor care contin aceste substante sau care contin glutamat de sodiu E621 (este interzis in Europa si se gaseste adeseori in supele concentrate: Gallina Blanca, Maggi, Knorr, Vegeta)

Cercetatorii americani (Mark D. Gold, Phillys, Bilch) considera ca aspartamul (E951) este raspunzator de circa 90 de simptome. Vinurile limpezite cu filtre amiant (continând fibre de silicat) sunt cancerigene (pe plaman si tubul digestiv) si procedeul este interzis în unele tari.
avatar
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 38
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de ioana soare la data de Lun 04 Mai 2009, 2:32 pm

Am primit pe mail un link catre un articol despre
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] link

Am mai vazut pe aici pe forum scris despre el si mi s-a parut important sa vedeti si voi.
avatar
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 38
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 05 Mai 2009, 11:00 am

Ioana, multumiri pt lista de E-uri si pt informatiile despre pangasius. Am mancat si eu intr-o vreme, fiind mare amatoare de peste si ieseau niste chiftele delicioase, din el. Dar l-am taiat de pe lista...
Revenind la E-uri, oare cati dintre noi stiu cat de multe sunt in alimentele noastre? Eu stau cu nasul in produse alimentare si din studentie ne-au invatat la merceologie, sa citim etichetele, sa analizam caracteristicile organo-leptice ale produselor... Este dureros ca intr-un magazin supermarket, nu gasesti decat foarte putine produse fara E-uri, periculoase sau nu, tot chimicale sunt. Putine pe la lactate si iaurturi(atentie la produsele Danone care, cica, nu sunt chimizate, dar nu se strica zid ), ceva conserve care rezista pe rafturi datorita sterilizarii in borcan sau conserva, laptele UHT, berea tot asa, apa minerala(in speranta ca nu are substante contaminate, in compozitie). In rest e plin de E-uri in toate pachetele de biscuiti, sticksuri, cipsuri, bomboane, sucuri, conserve de sosuri si maioneze, mezeluri, chiar si in caserolele cu mancare preparata(in gratarul de pui este o lista maaare de substante, ca parca nu ar tine 5-7 zile refrigerat, daca ar fi doar vidat). Fructele si legumele, stropite in timpul cresterii sau dupa recoltare, ca sa se mentina proaspete, puiul si produsele din carne cruda sau congelata injectate, ca sa-si pastreze culoarea si prospetimea, sa traga la cantar....
Cum sa ne simtim bine cand mancam numai porcarii? shot Hai ca nu vreau sa deprim pe nimeni, dar este foarte alarmant ce se intampla si nu prea ne putem ferii, din pacate. Plus lipsa de informare, dezinteresul si ignoranta consumatorilor, care se bat la raionul de mezeluri, delikaturi, maioneze si sosuri, creme la plic No
Painea noastra, aliment de baza la romani, este plina de afanatori, amelioratori, prafuri menite sa o tina proaspata, sa o faca buna de feliat...

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de ioana soare la data de Lun 12 Oct 2009, 10:38 am

... tot despre chimicale

Amploarea scandalului iscat pe tema „E”-urilor folosite in produsele alimentare i-a facut pe producatori si comercianti sa se adapteze. Dupa ce apele s-au mai linistit, ei au invatat cum sa-i fenteze pe cumparatori. Nu mai scriu pe etichete arome sintetice, ci arome natural identice. Asa ca, aditivii sintetici nu mai sunt mentionati dupa codul E, ci dupa numele propriu-zis - acid citric, conservant, gelifiant etc. Cumparatorul rareori se gandeste ca aceste ingrediente sunt de fapt E-uri.

Boala mileniului III
Potrivit rapoartelor organizatiilor internationale, mortalitatea in randul populatiei globului, cauzata de consumul alimentelor imbogatite cu substante artificiale, se afla pe locul al treilea, dupa consumul de droguri si medicamente si dupa accidentele de circulatie. Consumul indelungat de produse alimentare aditivate sintetic provoaca distrugerea sistemului imunitar, care ajunge sa produca anticorpi peste masura, folosindu-i impotriva propriului organism, precum si o serie de tumori maligne si benigne.

Plasticul Margot
Un exemplu de aliment ce ar trebui evitat este margarina. Produsul a aparut in al doilea razboi mondial, in urma rationalizarii untului. Cercetatorii americani au descoperit, accidental, ca daca se incalzeste la 150 de grade Celsius un amestec de uleiuri vegetale, in prezenta hidrogenului, folosind catalizatori de nichel, se obtine un produs alb. Acesta este asemanator untului, cu o structura moleculara identica cu cea a plasticului, pe care l-au botezat dupa numele sotiei (Margot) a unuia dintre savanti. Pana astazi, margarina a fost imbogatita cu tot soiul de coloranti, aromatizanti si vitamine sintetice, devenind unul dintre cele mai toxice produse alimentare inventate vreodata. Grasimile sintetice nu pot fi arse de organism, iar ele se depun pe membrana celulelor sistemului imunitar, paralizandu-l prin depozitarea in tesuturi. Rezulatele pentru inima, creier si circulatia sangvina sunt dezastruoase.

Cancer la plic
Supele concentrate contin in exces glutamat de sodiu, E 621, considerat de specialisti ca una dintre cele mai cancerigene substante. Concentratul se obtine prin deshidratarea supelor si a ciorbelor, preparate normal, dar in cantitati industriale. Rezulta un praf, care este ulterior amestecat cu chimicale (coloranti, aromatizanti, conservanti si glutamat de sodiu), dupa care se ambaleaza in vid sau sub forma de cubulete. Poate v-ati intrebat cum pot doua fire de morcov si doua de patrunjel dintr-un plic sa dea acel gust. Nu pot! Peste 90% din plic este monoglutamat de sodiu, substanta care supraexcita papilele gustative.

Glutamatul ucide celulele nervoase
Glutamatul se vinde producatorilor sub forma de cristale albe, fara gust, si se combina intotdeauna cu alti aditivi chimici, aromatizanti. El se foloseste si pentru conservarea laptelui, branzeturilor, mezelurilor si ciupercilor. Organizatiile de profil din UE duc o intensa campanie de interzicere a glutamatului de sodiu. Ministerul Alimentatiei din SUA i-a informat public pe americani ca glutamatul de sodiu este unul dintre principalii factori care produc Alzheimer si Parkinson.

Otravuri pentru copii
Fabricantii de guma de mestecat, destinata in special copiilor, folosesc nu mai putin de sapte-opt tipuri de substante chimice, multe fiind pe lista celor suspecte sau nocive. Cine mesteca regulat guma se expune colesterolului (E320), unor boli ale aparatului bucal (E330, acid citric) si cancerului (E950 si E951). Si bauturile racoritoare mustesc de aditivi nocivi, cel mai folosit fiind acidul citric (E330) sau sarea de lamaie. Bauturile cu aroma de citrice sunt dintre cele mai daunatoare. Colorantii folositi, E102 si E110, sunt foarte periculosi. Nici mare parte din gemuri sau alte dulciuri nu sunt ceea ce par a fi, chiar daca unii le aplica eticheta „produs natural”. Minciuna poate fi dovedita chiar de eticheta unde, la ingrediente, apare mentionat acidul citric, nelipsit din borcanele de gem. La fel de periculoase sunt bomboanele intens colorate si, in general, tot ce contine coloranti. Chiar si zaharul obtinut din sfecla sau trestie este controversat. El lezeaza organele digestive, pe care le obliga sa prelucreze o cantitate de energie ce nu o pot suporta. Producatorii au inventat si substituienti ai zaharului, dintre care cel mai nociv este aspartamul (E 950 si E 951), care provoaca peste 70 de tipuri de boli mortale.

Alimente periculoase
Conform unui raport al Comisiei Nationale de Oncologie, in Romania cancerul este in crestere alarmanta si se estimeaza ca va deveni in scurt timp boala mileniului III. Inamicii publici nr. 1: E211, E142 si E123, interzisi deja in SUA, UE si fosta URSS. Alimentele cu cele mai multe toxine, care trebuie evitate la consum, sunt margarina vegetala, guma de mestecat, uleiul de mustar, mezelurile, bauturile racoritoare si dulceturile.-------------------------------------------------------------
avatar
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 38
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de MagdaMarin la data de Lun 02 Mai 2011, 7:09 am

Recent am constatat ca si in sare sunt E-uri.
Si am ramas relativ masca affraid .
Uite dovada:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Si luam cea mai ieftina marca Salrom,acum insa iau una mai scumpa ci cativa zeci de bani,dar fara e-uri.Sau cel putin asa scrie pe cutie.
Iau Defne .
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

_________________
~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]~


[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]/[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
avatar
MagdaMarin
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 5480
Localizare : La volan(ta)ul masinii de cusut
Data de inscriere : 15/11/2009

https://picasaweb.google.com/115072338271267453701/HaineNoiDeCal

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de ghita la data de Dum 29 Mai 2011, 10:09 am

Am gasit si eu ceva interesant. Sper sa fia locul potrivit de postat.

Poftele si apa

Fiecare pofta are o cauza
Unora le este pofta de ciocolata, altora de ceva sarat.
Oricare ar fi pofta ta, uneori este atat de puternica incat te face sa iesi din casa in miez de noapte si sa te duci la magazin sa-ti cumperi mancarea dupa care salivezi. Pofta de un anumit aliment este modul corpului prin care iti spune ca duce lipsa de vreo substanta din acea mancare. Si de multe ori ca sa-ti satisfaci intr-adevar pofta, trebuie sa mananci altceva decat crezi ca ai nevoie.

Daca ti-e pofta de ciocolata.
Ai nevoie de magneziu.
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe.

Daca ti-e pofta de ceva dulce..
Ai nevoie de:
- crom pe care il gasesti in brocoli, struguri, branza, fasole boabe, pui, ficat de vitel
- carbon pe care il gasesti in fructe proaspete
- fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
- tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca ti-e pofta de paine, paine prajita
Ai nevoie de azot.
Pe care il gasesti in mancaruri proteice: peste, carne, fasole boabe, nuci

Daca ti-e pofta de grasimi (chipsuri), prajeli
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de cafea sau ceai
Ai nevoie de:
- fosfor pe care il gasesti in pui, vita, ficat, peste, oua, lactate, nuci, legume, fulgi
- sulf pe care il gasesti in galbenusul de ou, ardei rosii, usturoi, ceapa
- sare fier pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de alcool, sau pastile care sa te relaxeze
Ai nevoie de:
- proteine pe care le gasesti in carne de pui, de porc, nuci, lactate, fructe de mare
- calciu pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, napi
- potasiu pe care il gasesti in masline negre, cartofi, spanac, verdeturi amare

Daca ti-e pofta de gheata
Ai nevoie de fier.
Pe care il gasesti in peste, carne de pasare, fructe de mare, verdeata, cirese negre

Daca ti-e pofta de mancare prajita
Ai nevoie de carbon.
Pe care il gasesti in fructe proaspete.

Daca ti-e pofta de bauturi acidulate
Ai nevoie de calciu.
Pe care il gasesti in mustar, ceapa, brocoli, legume, susan, branza, nap

Daca ti-e pofta de mancaruri sarate
Ai nevoie de cloruri.
Pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de mancaruri acide
Ai nevoie de magneziu .
Pe care il gasesti in nuci, seminte, legume, fructe

Daca ti-e pofta de lichide
Ai nevoie de apa.
Trebuie sa bei circa 8-10 pahare de lichid pe zi

Daca ti-e pofta de solide, mai degraba decat lichide
Ai nevoie de apa.
Corpul tau a fost deshidratat pentru o perioada asa lunga de timp incat nu mai simte nevoie de apa. Trebuie sa bei cat mai multa apa posibil pentru a reveni la normal.

Daca ti-e pofta de bauturi reci
Ai nevoie de mangan
Pe care il gasesti in alune, nuci, arahide, ananas, coacaz negru

Daca ai anumite pofte in perioada premenstruala
Ai nevoie de zinc
Pe care il gasesti in carne rosie, fructe de mare, radacinoase, salata, legume cu frunze

Daca iti este mai mereu foame
Ai nevoie de:
- siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte
- tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale,verdeturi , legume si fructe rosii
- tryptophan pe care il gasesti in branza, carne de miel, ficat, spanac, cartofi, stafide

Daca nu ai pofta de mancare
Ai nevoie de:
- vitamina B1 pe care il gasesti in fasole, nuci, seminte, ficat
- vitamina B3 pe care o gasesti in ton, carne de vita, pui, curcan, porc, legume, seminte
- cloruri pe care le gasesti in peste, lapte de capra, sare de mare

Daca ti-e pofta de tutun
Ai nevoie de:
- siliciu pe care il gasesti in nuci, seminte
- tirozina pe care o gasesti in suplimentele de vitamina C, portocale, verdeturi, legume si fructe rosii


Pomelo (grapefruit) se cultiva in Taiwan , India , Malaesia , Indonesia , Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America .

Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce. Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.
Coaja galben-verzuie este moale si groasa si poate fi folosita la prepararea marmeladei. In China coaja este folosita si la prajituri.
In Vietnam florile sunt folosite pentru prepararea parfumurilor.
In general se consuma fructul pur si simplu.
Pomelo este bogat in vitamina C.
Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu.
Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.
Coaja poate fi folosita pentru tratarea ranilor pielii.
Pomelo poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor.
Stimuleaza sistemul imunitar. Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.
Pomelo are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii. Are doar 42 calorii la 100g pulpa. Este un stimulator digestiv ideal.
Multi sustin efectele sale impotriva stresului.
Se inmulteste rapid prin seminte si are nevoie de 4 ani pentru a face fructe. Planta obtinuta este deosebit de decorativa si in casa.


Nu esti bolnav, doar ti-e sete

Într-o conferinta exceptionala pe care Masaru Emoto insusi a sustinut-o in Romania , ilustrind prin imagini rezultatele experimentelor sale, a spus: "Apa are puterea magica de a da nastere tuturor lucrurilor si de a pastra informatia.
In stadiul de fata, suntem aproape in totalitate apa, dupa nastere suntem peste 80% apa, apoi sintem 70% apa, pentru ca, dupa virsta de 60 de ani, sa devenim apa tot mai putin.

Ce se intimpla cind sintem doar 50% apa? Ne ridicam la ceruri (murim)! De ce nu putem trai fara apa?

Pentru ca ea transforma energia si informatia. Experimentele lui Emoto demonstreaza faptul ca apa asculta rugaciunile noastre, modificindu- si structura.

"Eu sunt budist, nu am crezut niciodata in rugaciune, pina cind am facut aceste experimente care mi-au schimbat viata", a mai spus Masaru Emoto la conferinta sustinuta in Romania.

Dar, aceleasi experimente demonstr eaza ca apa asculta si muzica, asa cum reproduce structura emotionala a cuvintelor, precum si forma si structura emotionala a imaginilor.
Emoto a prezentat un esantion de apa care a ascultat simfonia a IX-a a lui Beethoven, precum si Lacul Lebedelor al lui Ceaikovschi. "Cind apa din corpul nostru asculta o muzica frumoasa, se schimba corpul nostru. Muzica este o forma de vindecare, este medicamentul cel mai bun pe care l-a inventat specia umana. Va veni o vreme in care vom cumpara de la farmacie muzica vindecatoare" , a mai spus Emoto. Asadar, trebuie sa bem mai multa apa, trebuie sa vedem imagini cit mai placute in jurul nostru, sa ascultam muzica vindecatoare si sa auzim, atit de la propria noastra constiinta, cit si de la cei din jur, cit mai multe cuvinte vindecatoare. Trebuie sa retinem ca aceleasi extraordinare experimente au aratat ca apa reproduce formele emotionale ale alimentelor pe care le mincam.

Ce se intimpla in corp cind bem sau nu bem apa?

Independent de Masaru Emoto, un medic arestat in trecut intr-un context politic in India, F. Batmanghelidj, autorul cartii "Nu esti bolnav, ti-e doar sete", a observat in inchisoare ca, atunci cind arestatii beau apa, multe dintre durerile corpului fizic dispareau.

Multi dintre ei aveau spasme ale stomacului despre care medicul credea ca sint cauzate de stresul din inchisoare. A inceput sa-i trateze pe acestia cu diferite feluri de apa: apa sarata, apa dulce, apa amara si surpriza colosala era ca, in 90 la suta din cazuri, spasmele stomacului dispareau. Medicul a constatat ca nu toate simptomele erau cauzate de stresul din inchisoare, dimpotriva; 90% din ele erau cauzate de deshidratare. Observind faptul ca apa avea aceste efecte, el si-a spus ca nu putea fi la mijloc doar un efect Placebo. Cind a fost eliberat, el a infiintat o clinica si a efectuat nenumarate studii, vindecind si multi bolnavi.

Ce se intimpla in corp cind bem apa?

Ralph Vornehm a prezentat componenta de apa a fiecarui organ din corp, incepind cu celulele, sîngele, neurotransmitatorii si terminind cu organele mai mari. Creierul are in componenta sa 90% apa, ceea ce explica intr-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare (daca ne gindim si la teoria lui Emoto). De asemenea, neurotransmitatorii - responsabili de transmiterea acestor mesaje - contin tot 90% apa. Este de inteles de ce, cind nu bem apa, nu mai simtim cu timpul senzatia de sete.
Neurotransmitatorii deshidratati nu mai transmit corect mesajul "mi-e sete", asa incit setea incepe sa mistuie corpul, incep durerile (si ele semnale de deshidratare) si patologia multor organe.

Ralph Vornehm a spus ca "celulele corpului nostru nu se ating intre ele, pentru ca inoata in apa, la fel ca si nervii". Cind apa din corp este murdara, ce se intimpla? Celulele comunica printr-un sistem de tip bio-laser. Exista un tip de apa in interiorul celulei si alt tip de apa in afara ei. Schimbul intre acestea purifica celula si o ajuta sa functioneze corect. Daca nu bem apa regulat, celulele se intoxica. Cind membrana unei celule nu este bine hidratata, corpul declanseaza un mecanism de urgenta, ca forma de aparare si de hidratare.

Corpul se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului! !!! Membrana se imbraca intr-o pelicula protectoare, ca o crema, care impiedica uscarea. Ce este aceasta pelicula? Surpriza. Este colesterol. Corpul nostru se protejeaza de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, in 90% din cazuri, colesterolul scade in 21 de zile de baut apa corect, ceea ce inseamna ca in 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratarii.

Studiile facute pe celulele canceroase au aratat ca acestea nu mai comunica intre ele. Imaginile prezentate de Ralph Vornehm arata ca celulele deshidratate se afla intr-un fel de sfera intunecata, dupa care devin mutante si se ajunge la cancer.
Sarea este foarte importanta pentru organism, pentru ca aceasta efectueaza schimbul la nivel celular; apa merge in celula si in afara ei cu ajutorul sarii.
Aceasta inseamna ca a bea apa si a avea saruri naturale in organism este vital pentru sanatatea celulara. Pentru a se hidrata, singele trage apa din organele vitale.

Ce se intimpla la nivelul sistemului digestiv daca nu bem apa inainte de masa (o cana, cu o jumatate de ora inainte de masa)?
Nu trebuie sa bem apa in timpul mesei!!

Corpul nostru are nevoie de singe pentru a efectua procesul digestiv, iar singele este compus 80% din apa. Singele trebuie sa absoarba tot soiul de componente vitale pentru sanatatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, singele trebuie sa fie hidratat corect inainte de masa. Altfel, singele se ingroasa si, de aceea, pentru a se hidrata trage apa din corp. Remarcam, asadar, ca in organismul nostru fiecare celula, fiecare componenta "lupta" pentru a-si intretine viata proprie, ceea ce face ca, in ultima instanta, sa conduca spre viata intregului organism.

Singele nu face exceptie de la acest principiu, asa incit - iata - vedem de ce este atit de important sa bem apa cu o jumatate de ora inainte de masa. Singele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va ramine sanatos.
"Sint oameni care tusesc, ii apasa inima sau au colici dupa masa. Acele organe care ne dor dupa ce mincam sesizeaza ca nu au destula apa", spune Ralph Vornehm."

Cercetarile efectuate arata ca 90% din durerile de stomac sint cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscari greoaie sau cei "cu fata impietrita" au o proasta functionare a nervilor cauzata de lipsa apei in corp. La nivelul cartilagiilo r, componenta apei este de 90%. Daca cartilagiul este deshidratat, incepe sa pocneasca. Oasele au nevoie de apa in aceeasi masura si multe dintre durerile de oase, precum si sindromul de alunecare al discului lombar sint cau de deshidratare.

Ce se intimpla cind luam un calmant pentru dureri sau cind avem un soc? Luam calmantul cu apa si ni se da apa cind sintem in stare de soc. De fapt, cind iei un calmant pentru durere, ceea ce calmeaza durerea este apa, nu calmantul. 90% din durerile din corpul nostru sint semnale prin care corpul spune: "Te rog, am nevoie de apa!". Studiile arata ca tensiunea arteriala mare, problemele legate de vasele de singe sint cauzate de lipsa apei din corp.
Presupunem, insa, ca durerile sint mai mult decit o rugaminte ce corpul ne-o trimite. Durerea trebuie sa fie un mare strigat de ajutor, care s-ar putea traduce: "Ajutor, mi-e sete de nu mai pot!".
avatar
ghita
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 602
Varsta : 47
Localizare : pitesti
Data de inscriere : 11/02/2011

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de ema la data de Dum 29 Mai 2011, 1:42 pm

Ce chestii interesante .......Multumesc Merci
avatar
ema
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2295
Varsta : 47
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Admina la data de Mar 23 Aug 2011, 11:57 pm

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Atentie la ce avem in farfurie azi, ca sa nu inghitim medicamente cu pumnul, maine..


_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Admina la data de Sam 04 Feb 2012, 8:28 pm

De citit si reflectat! [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Admina la data de Dum 12 Feb 2012, 11:56 am

Si tot eu, ma bucur ca am captat atentia publicului. bis
Informatiile sunt cat se poate de reale, am gasit site-ul EPIC: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
CANCERUL si ALIMENTATIA (newsletter editura4u)

Congresul cancerului tinut recent la Paris a confirmat capacitatea exceptionala a fructelor si legumelor de a preveni si vindeca tumorile ucigatoare

„Bomba" ultimului congres mondial al cancerului tinut la Paris a fost victoria morcovului si a rubedeniilor lui impotriva bolilor oncologice. Fructele si legumele au triumfat. Un studiu mamut, intins pe o durata de 35 de ani si efectuat pe 500.000 de subiecti, a dovedit fara drept de apel ca alimentatia vegetariana reduce drastic aparitia cancerului. Practicantii terapiilor naturiste au avut dreptate. Cand Dumnezeu a lasat boala a lasat si leacurile care o pot vindeca.
„De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. „Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de „nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris. A fost primul studiu combinat si cu prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC.

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. „Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon

Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Uitati carnea, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase si cereale complete:

Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - „E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele" , ne indeamna studiul EPIC. „Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza.
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea.
Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate...De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline.
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san.

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
„Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Si la fel, intreaga structura corporala.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de corina corina la data de Dum 12 Feb 2012, 2:19 pm

Admina sa stii ca eu am facut parte din publicul tau de fiecare data cand ai scris aici , insa nu am avut comentarii . Ca sa vezi ca nu scrii degeaba azi m-am hotarat sa zic si eu cate ceva .
Am lipsit vreo cateva zile pentru ca am fost putin internata in spital . Cauza : colica renala . Am avut dureri grozave , dar slava Domnului ca am scapat numai cu atat . Concluzia : ceva nisip la rinichiul stang . Cred ca am avut noroc ca de vreun an (mai bine zis de cand sunt pe forum si se tine Elena xx cu apa dupa mine wink ), am inceput sa beau doi litri de apa pe zi . Asta m-a facut sa dizolv si sa elimin ceea ce voia sa devina piatra la rinichii mei . Cu ocazia asta mi-am facut un control ginecologic amanuntit , o ecografie completa si ceva antibiotic sa ma fac bine , dar am si inteles ca trebuie sa beau apa in continuare si sa am mare grija la ce mananc .
Pe langa multe persoane accidentate din cauza vremii (gheata , zapada ), spitalul geme de bolnavi cu sau fara fiere (bila ) , pietre la rinichi si diverse forme de imbolnavire a pancreasului . Toti medicii vorbesc de nutritie din ce in ce mai des , chestie care inainte nu se intampla mai deloc .
Asa ca articolul pus de tine Admina e cat se poate de real si astea sunt cauzele bolilor in general pana se ajunge la cancer . Nu stiu daca as putea sa devin vegetariana asa dintr-o data , dar sigur am sa mananc si mai putina carne desi nu ma prea omor dupa ea . Sunt un om fericit ca stau la tara si ca produc legume sanatoase si in general mananc din curtea mea .N-am mancat linte niciodata si soia prea putina , dar alimentatia mea e in continua schimbare si le am in vedere pe amandoua .
Fetelor , veniti cu pareri si completari , va rog ! Sunt sigura ca va intereseaza subiectul si ca-l cititi . bounce
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de danniela la data de Dum 12 Feb 2012, 2:37 pm

Corina, imi pare tare rau ca ai fost bolnava dar ma bucur sa te vad scriind. Fetele credeau ca ai fost inzapezita. Sanatate multa iti doresc! hug
Eu nu am citit sbiectul asta, dar ma apuc de frunzarit.
Cat despre alimentatie...noi cumparam legume din marketuri, insa de cativa ani Kenya nu mai importa ingrasaminte chimice din Romania din motive de buget. Cred ca in privinta modificarilor genetice pe plante sunt cu mult in urma decat europenii, cert este ca nu prea ne imbolnavim, nu folosim antibiotice, mai ales copii. Dar sa ma dau mare ca se mananca sanatos aici.... nu stiu ce sa zic, personal tind sa cred ca da, realitatea poate fi alta. Ma rog...eliminand subnutrita....
avatar
danniela
Atotcunoscător
Atotcunoscător

Numarul mesajelor : 5626
Localizare : in tarile calde
Data de inscriere : 19/06/2010

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Admina la data de Dum 12 Feb 2012, 2:43 pm

Corina, eu militez pentru atentie in alimentatie pentru ca sunt ferm convinsa ca are o foarte mare importanta. Am gasit acest subiect cautand informatii despre cancerul la san. Aman o ecografie de prea mult timp si am motive serioase sa merg. zid Ma tem se sistemul medical si tratamentele oncologice, multe prea dure cu intregul organism nu numai cu celulele canceroase. De aceea sustin ca e mai bine sa previ, nu sa tratezi. Din pacate alimentatia nu e prea importanta in acest tip de cancer si m-a socat sa citesc ca ajuta mult miscarea in aer liber si exercitiile fizice. Trebuie sa aprofundez subiectul.
Tu esti o norocoasa, chiar ieri ma gandeam: cum, Corina probleme la rinichi, tocmai ea care bea apa de la fantana si multa... Dar ai mare dreptate, consumul de apa te-a ajutat sa elimini ceva ce ar fi fst mult mai grav, apoi. Si iar esti o norocoasa pentru ca o supa/ ciorba de gaina de tara te asigur ca nu e nociva. Eu am renuntat la carne din instinct, asa am vrut, nu am fost influentata de vreun curent. Dar, accept ca un pui/ cocos crescut natural in curte, un porc hranit cu boabe nu cu concentrat, nu sunt nocive pentru organism. Problema e cand mancam pui de crescatorie, umflati sa aiba peste 1kg, la 2-3 luni. Tu stii cat ii ia unui pui sa ajunga la greutatea asta, la tara, asa ca nu insist. Mai nou vreau sa aprofundez o teorie conform careia consumul de lactate are legaura cu cancerul de san sau fibromul uterin. Iar pare ceva logic: vacile la tara au lapte mult tot timpul? Eu stiu ca nu, dau lapte cand au vitel, cum e normal, in natura. Cum oare vacile care ne dau laptele ambalat produc mult tot timpul anului, daca nu prin suplimente hormonale. Extrapolez, nu am surse sigure, inca dar cred ca li se dau hormoni care simuleaza starea de dupa fatat, pentru a produce lapte mult. Ei, acei hormoni nu se transmit in lapte, laptele consumat nu ne transmite din acei hormoni? Nu cumva cancerul de san e influentat de consumul mare de lactate prelucrate din comert? Repet, e doar teorie.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]


avatar
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8710
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de corina corina la data de Dum 12 Feb 2012, 2:53 pm

Sper ca motivele tale serioase sa nu aiba temei . Trebuie sa crezi ca esti un om sanatos . Ecografia iti va da si raspunsul si eu cred ca va fi unul bun . hug
In ceea ce priveste laptele , eu stiu ca lactatia se stimuleaza prin muls o vreme . De exemplu , vecina mea de la care iau lapte mi-a spus ca acum vaca are 6 luni de gestatie si incepe sa nu mai dea lapte . Pana fata , adica trei luni de-acum incolo nu mai are lapte . La fermele mari insa , cred ca nu lasa o asemenea pauza si atunci sigur ca se umbla cu suplimente .
Am citit si eu despre legatura dintre consumul de lactate si cancerul specific feminin . Am inclinat sa cred ca depinde de sursa de lapte , desi am mai citit pe undeva ca din lapte numai zerul e proteina cea mai sanatoasa . Pana la urma legumele si fructele vor ramane baza , poate ca si ouale , iar lactatele si carnea mai rarut ca-i mai dragut .
avatar
corina corina
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2848
Varsta : 42
Localizare : Ramnicu Sarat
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de melus la data de Mar 06 Mar 2012, 5:46 pm

Sper sa fi scris la locul potrivit.
As avea o intrebare, pt cine STIE,: este o.k. daca fierb tulpinile de panac pt a bea fiertura ( in ideea ca ar vitaminiza cumva organismul)?
Sau dauneaza ...?
avatar
melus
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 333
Varsta : 37
Localizare : romania
Data de inscriere : 03/08/2010

http://vecinagreierasului.blogspot.com

Sus In jos

Re: Alimentatie sanatoasa sau periculoasa?

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2015 | All Rights Reserved
FB