Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 2
+136
angymaxim
bumbu antonia
aurag14
symos
crina68
Ofelia Buzescu
norelif
corina corina
Biene
ralucav36
misutic
fifi
EuIrinuca
MagdaMarin
rusu iulia
diada
Eva
ragazza
corny
letho
Marilum
dina_dorina
victoriacus
Danyela15
lavlav
Shtefania
anka_gabi
Cristache
g_balean
24elena
emmancita
mariaz_09
ionela stefan
kytty
Octa75
adriana50533
Anuk
gabytzapga
rivka
cris69
dana cecilia
carmen_s
canadianca50
marilyn
Pep3roNel
Iulia40
mln
cris_27
speranta2010
romaya
carmenco
andreea26
miha02
5august
Adela Ispas
Ana Maria
dimitri
arianalaura
ladybird
firicel
Gabiuta
Mara81
moruna
niko1982
dani31
lennny
gagaritz
daiana25
cld
alina_silvia
melus
daniela60
craluca
corilex
anasia
maria_covacef
Karina33
florina_1979_2007
AnnaB
marioana
danadea
the_medow
ClaudiaM
kla78
violeta25
adelykitt
anc@
MARTINA27
geany
preety
bibitu
silvisor
amnro
Admina
samo99ro
trudy
firina95
AlinaJ.Bijoux
iuli.b
rdelia
manuela29
ionnella
valentinadof
mdlupu
aidaalex
myky7robc
mihaelavama
Medi
m.m.
lorinaoo1
andra_b
teisoara
iuliana72
Anisoara
dya3007
violetas
mnarcisa
Marry
ancush
aba
murca
lotus nufar
tuki_cocu
Nicoleta Irimescu
SilviaDumitrescu
sqf
valih
europolis
ribana
ivanoiuadela9
amica
MihaelaT
Giobsy
carmenush
Roxanne
ioana soare
140 participanți
Pagina 18 din 30 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30
Re: Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 2
Delectati-va voi cu boleroul, ca eu ma delectez cu manechinul. Ce frumusica e! E dulce foc.
samo99ro- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4991
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/07/2010
Interesant firicel ce spui tu. O să încerc să văd ce mi iese . Vă Mulţumesc .
şi ţie samo .

speranta2010 a scris:Nu pricep si pace cum se lucreaza salul asta ....aveti vreo idee ?
Explicatiile sunt in engleza si din cat am descifrat mie mi se pare ca nu bate cu ce vad in poza ....
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
THROW
Starting at lower edge, ch 61.
Row 1: Dc in 5th ch from hook, ch 1, dc in same ch (V-st made), *sk 2 ch, (dc, ch 1, dc) in next ch (V-st made); repeat from * to last 2 ch, sk 1 ch, dc in last ch – 19 V-sts and 1 dc on each end.
Rows 2–40: Ch 3 (counts as dc), turn, (dc, ch 1, dc) in each ch-1 sp across, dc in 3rd ch of turning ch.
Fasten off.
Edging
Join yarn in any corner of Throw.
Edging Row: Ch 1, single crochet evenly spaced along long edge of Throw. Fasten off. Rep edging along other long edge.
FINISHING
Weave in ends.
Eu cred ca este modelul din prima poza de sus pe pe pagina asta
Pentru care ii multumim lui Maria Covacef.
Multumesc Silvia, punctul in V il stiu ; modelul din poza seamana dar cred ca mai are un secret ...ceva de care nu-mi dau seama...
explicatie model
Se numeste V-stitch in engleza, adica punct in V.
Este intr-adevar punctul indicat de Silvia si, daca te ajuta, uite si niste video
Edit SilviaDumitrescu Explicatia este data pentru speranta 2010 si este mutat de la poze pentru inspiratie croseta unde trebuie sa ramana doar pozele. Explicatii le dam aici.
Va multumesc pentru intelegere
Este intr-adevar punctul indicat de Silvia si, daca te ajuta, uite si niste video
Edit SilviaDumitrescu Explicatia este data pentru speranta 2010 si este mutat de la poze pentru inspiratie croseta unde trebuie sa ramana doar pozele. Explicatii le dam aici.
Va multumesc pentru intelegere
samo99ro- Atotcunoscător
-
Cine ma poate ajuta va rog cu o diagrama,cat mai simpla pt inceput,pentru un model de caciulita de bebelusi.Ma refer la cele in genul in care face Dina.Va multumesc

cris_27- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Varsta : 40
Localizare : baia mare
Data de inscriere : 11/08/2009
Multumesc Silvia si multumesc Samo. M-am lamurit ....
Eu lucram doar un ochi la formare V-ului .....din cauza asta nu-mi ieseau "gaurile" asa cum le vedeam in fotografie ....
Acum lucrez V cu 3 ochiuri intre dc si iese f. bine
Eu lucram doar un ochi la formare V-ului .....din cauza asta nu-mi ieseau "gaurile" asa cum le vedeam in fotografie ....
Acum lucrez V cu 3 ochiuri intre dc si iese f. bine

Eu am observat ceva la punctul in V. Sa ai grija ca piciorusele si lantul dintre ele sa fie egale. si atunci iese foarte frumos. Dar, daca vrei ca V-ul sa fie mai inchis si modelul sa capete inaltime mai mare (pe verticala lucrului, ca sa fiu mai clara), poti sa faci lantisorul putin mai scurt. Depinde ce doresti tu de la modelul ala. O sa caut pe net ca - daca-mi aduc aminte bine - am intalnit undeva descrierea unor variante de punct in V. E interesant de vazut cum iese. Fiecare varianta poate fi folosita la ceva, in functie de cum arata.
Ma duc sa caut si o sa le pun la Resurse.
Ma duc sa caut si o sa le pun la Resurse.
samo99ro- Atotcunoscător
-
acum am dat de acest sait sunteti minunate acum va salut dar puneti si poze va rog din suflet .va iubesc si dorec sa intru in comunitatea voastra
mln- helper
-
Numarul mesajelor : 1
Localizare : prahova
Data de inscriere : 17/11/2010
Iulia40- Senior
-
Numarul mesajelor : 528
Varsta : 52
Localizare : Vaslui
Data de inscriere : 12/01/2010
Adela timp si spor sa ai ca sa le faci.
Iulia40- Senior
-
Numarul mesajelor : 528
Varsta : 52
Localizare : Vaslui
Data de inscriere : 12/01/2010
Da dar să şi ştii ce faci. Am încercat să fac şi eu una lu fiumiu şi numai căciulă nu e
a ieşit o pleasca

cris_27 a scris: Cine ma poate ajuta va rog cu o diagrama,cat mai simpla pt inceput,pentru un model de caciulita de bebelusi.Ma refer la cele in genul in care face Dina.Va multumesc![]()
eu am gasit o schema scrisa in engleza pentru caciulita pe care ai dori-o . O vei gasi in link-ul urmator: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Cred insa ca de mai mare ajutor poate fi You Tube , unde vei gasi pas cu pas cum se lucreaza . Pentru asta , am cautat si gasit asta :https://www.youtube.com/watch?v=c9_6Lfoh9dg&feature=channel
Spor la lucru.
Mersi mult fetele de ajutor.

cris_27- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Varsta : 40
Localizare : baia mare
Data de inscriere : 11/08/2009
buna! vin iar sa va intreb cite ceva!
eu sint mai plinuta si vreau sa imi fac o pelerina ceva genul asta.
ce nu inteleg este unde se face schema 2?
si credeti ca este suficent daca am facut la inceput lantisor cit sa imi vina la baza gitului (mai largut un pic de fapt), oare se "mareste" suficient pe parcursul lucrului?
mersi!!
eu sint mai plinuta si vreau sa imi fac o pelerina ceva genul asta.
ce nu inteleg este unde se face schema 2?
si credeti ca este suficent daca am facut la inceput lantisor cit sa imi vina la baza gitului (mai largut un pic de fapt), oare se "mareste" suficient pe parcursul lucrului?
mersi!!
cld- Expert
-
Numarul mesajelor : 936
Varsta : 46
Data de inscriere : 25/01/2010
Cred ca schema 2 este marginea de sus (cea care atinge gatul).
Cred ca schema 2 se face pe marginile laterale din fata ..modelul este foarte frumos
si cred ca se mareste destul .
Spor la treaba .

Spor la treaba .
Eu cred ca schema 2 este pentru guleras si merge in continuare pe marginile din fata.
Neavand nici o rascroiala sigur este bun ca marime lantisorul avand ca dimensiune baza gatului.
Spor la lucru!
Neavand nici o rascroiala sigur este bun ca marime lantisorul avand ca dimensiune baza gatului.
Spor la lucru!

silvisor- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 177
Localizare : iasi
Data de inscriere : 26/12/2009
multumesc mult fetele!
asa e! acum m-am uitat si eu mai atent la git si are un pic de guleras.
o sa va arat pe parcurs ce iese, desi am 3 proiecte crosetate in lucru + pomisori de sarma si timpul e scurt (lucrez doar dupa servici)
asa e! acum m-am uitat si eu mai atent la git si are un pic de guleras.
o sa va arat pe parcurs ce iese, desi am 3 proiecte crosetate in lucru + pomisori de sarma si timpul e scurt (lucrez doar dupa servici)
cld- Expert
-
Numarul mesajelor : 936
Varsta : 46
Data de inscriere : 25/01/2010
Caciulita
anasia a scris:kla, la al doilea rand, faci cate 2 picioruse in fiecare ochi (sa iasa dublu de picioruse); la al 3-lea inmultesti din 2 in 2 (la un ochi 2 picioruse, la urmatorul un piciorus si tot asa...); randul 4: la un ochi 2 picioruse, la urmatoarele 2 cate un piciorus...vezi tiparul? randul 5 : la un ochi 2 picioruse, la urmatoarele 3 cate 1 piciorus....
uneori, la al 3-lea rand (daca firul este mai gros), lucrez ca la randul 4(sa nu se increteasca sus);
Dragele mele,
In primul rand as vrea sa va spun ca faceti niste lucruri minunate, de prin luna iunie tot studiez subiectele de pe acest forum, in special cel cu crosetat. Nu stiam mare lucru decat sa tin croseta in mana dar am tot citit, crosetat, stricat si refacut si pana la urma incet incet avansez. Am facut o paturica de bebe din patratele si o pereche de botosei, fara voi nu as fi reusit si va multumesc mult de tot. Acum as vrea sa-i fac baietelului unei prietene o caciulita. Am urmat sfaturile de mai sus si imi iese ok dar am o problema. Si anume baietelul nu este langa mine si nu am posibilitatea sa verific pe capul lui daca ii este mare sau mica, deci as avea nevoie de sfatul celor mai experimentate in masuri sa imi psuna cam cat de mare sa fac discul, cate randuri? O sa lucrez cu un fir grosutz cu croseta nr. 4.
Baietelul are 3 anisori.
Va multumesc mult de tot!
Petro
Pep3roNel- helper
-
Numarul mesajelor : 10
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 04/06/2010
buna fetelor am si eu nevoie de ajutor.vreau sa fac niste botosei pt craciun si am un model,este in engleza.ma poate ajuta cineva cu explicatiile????eu inteleg foarte bine ce spune acolo dar nu am mai crosetat niciodata si nu cunosc termenii ca sa zic asa.m-am uitat pe net si in mare stiu sa fac un "lant simplu" si cam atat
SOLE (make 4).
With 2 strands of MC and larger hook, ch 7 (9).
1st row: (RS). 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in each ch to end of ch. 6 (
sc. Turn.
2nd row: Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 8 (10) sts. Turn.
3rd row: Ch 1. 1 sc in each sc to end of row. Turn.
Rep last row until work from beg measures 4½ in. [11.5 cm], ending with RS row.
Next row: (WS). Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 10 (12) sts. Turn.
Next 2 rows: Ch 1. 1 sc in each sc to end of row. Turn.
Next row: Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 12 (14) sts. Turn.
Rep last row until work from beg measures 8½ in. [21.5 cm], ending with a WS row.
Next row: (RS). Ch 1. Draw up a loop in each of first 2 sts. Yoh and draw through all loops on hook – sc2tog made. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn.
Rep last row until 4 sts rem. Fasten off.
With 2 strands of MC and larger hook, crochet 2 soles tog.
UPPER
With 2 strands of MC and larger hook, ch 48 (54).
1st row: (RS). 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in each ch to end of ch. Turn. 47 (53) sts.
2nd row: Ch 1. 1 sc in each sc to end of row. Turn.
3rd row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sc. 1 sc in each sc to last 2 sc. Sc2tog over last 2 sc. Turn. 45 (51) sts.
Shape instep: 4th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 19 (22) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 41 (47) sts.
5th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 17 (20) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 37 (43) sts.
6th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 15 (18) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 33 (41) sts.
7th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 13 (16) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 29 (37) sts.
8th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 11 (14) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 25 (33) sts.
9th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 8 (12) sc. (Draw up a loop in next sc. Miss next sc) twice. Draw up a loop in next sc. Yoh and draw through all loops on hook – sc5tog made. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 19 (27) sts.
Sew Top seam.
With 2 strands of MC and larger hook, crochet Upper to Sole.
Holly Leaf (make 6).
With A and smaller hook, ch 10. 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in next ch. *(1 hdc. Ch 2. 1 hdc) in next ch. 1 sc in each of next 2 ch. Rep from * once more. (1 sc. Ch 3. 1 sc) in last ch. Do not turn. Work in rem loops of foundation ch: **1 sc in each of next 2 ch. (1 hdc. Ch 2. 1 hdc) in next ch. Rep from ** once more. 1 sc in next ch. Join with sl st to first sc. Fasten off.
stiu ca ch inseamna chain (lant, adik cum as monta un nr de ochi la tricotaj) asta stiu sa fac
cine stie engleza si vrea sa ma ajute

SOLE (make 4).
With 2 strands of MC and larger hook, ch 7 (9).
1st row: (RS). 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in each ch to end of ch. 6 (

2nd row: Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 8 (10) sts. Turn.
3rd row: Ch 1. 1 sc in each sc to end of row. Turn.
Rep last row until work from beg measures 4½ in. [11.5 cm], ending with RS row.
Next row: (WS). Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 10 (12) sts. Turn.
Next row: Ch 1. 2 sc in first sc. 1 sc in each sc to last sc. 2 sc in last sc. 12 (14) sts. Turn.
Rep last row until work from beg measures 8½ in. [21.5 cm], ending with a WS row.
Next row: (RS). Ch 1. Draw up a loop in each of first 2 sts. Yoh and draw through all loops on hook – sc2tog made. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn.
Rep last row until 4 sts rem. Fasten off.
With 2 strands of MC and larger hook, crochet 2 soles tog.
UPPER
With 2 strands of MC and larger hook, ch 48 (54).
1st row: (RS). 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in each ch to end of ch. Turn. 47 (53) sts.
2nd row: Ch 1. 1 sc in each sc to end of row. Turn.
3rd row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sc. 1 sc in each sc to last 2 sc. Sc2tog over last 2 sc. Turn. 45 (51) sts.
Shape instep: 4th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 19 (22) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 41 (47) sts.
5th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 17 (20) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 37 (43) sts.
6th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 15 (18) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 33 (41) sts.
7th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 13 (16) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 29 (37) sts.
8th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 11 (14) sc. Miss next sc. 1 sc in next sc. Miss next sc. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 25 (33) sts.
9th row: Ch 1. Sc2tog over first 2 sts. 1 sc in each of next 8 (12) sc. (Draw up a loop in next sc. Miss next sc) twice. Draw up a loop in next sc. Yoh and draw through all loops on hook – sc5tog made. 1 sc in each sc to last 2 sts. Sc2tog over last 2 sts. Turn. 19 (27) sts.
Sew Top seam.
With 2 strands of MC and larger hook, crochet Upper to Sole.
Holly Leaf (make 6).
With A and smaller hook, ch 10. 1 sc in 2nd ch from hook. 1 sc in next ch. *(1 hdc. Ch 2. 1 hdc) in next ch. 1 sc in each of next 2 ch. Rep from * once more. (1 sc. Ch 3. 1 sc) in last ch. Do not turn. Work in rem loops of foundation ch: **1 sc in each of next 2 ch. (1 hdc. Ch 2. 1 hdc) in next ch. Rep from ** once more. 1 sc in next ch. Join with sl st to first sc. Fasten off.
stiu ca ch inseamna chain (lant, adik cum as monta un nr de ochi la tricotaj) asta stiu sa fac
cine stie engleza si vrea sa ma ajute

marilyn- helper
-
Numarul mesajelor : 70
Varsta : 34
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 25/10/2009
sc = single crochet = piciorus mic
sc2tog = doua picioruse mici lucrate impreuna ( scadere)
MC = main colour = culoarea principala
RS = right side = fata lucrului
sts = stitches = ochiuri
in rest nu prea mai vad abrevieri. daca mai e vreuna spune te rog care.
sc2tog = doua picioruse mici lucrate impreuna ( scadere)
MC = main colour = culoarea principala
RS = right side = fata lucrului
sts = stitches = ochiuri
in rest nu prea mai vad abrevieri. daca mai e vreuna spune te rog care.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 42
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Silvia la boleroul alb poti sa faci doua floricele de o parte si alta si pe dos o inchizatoare mos si baba . Poti sa faci snur si sa faca fundita .Ori ce ai face e frumos !
canadianca50- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1841
Localizare : acolo si aici
Data de inscriere : 05/04/2010
Pagina 18 din 30 • 1 ... 10 ... 17, 18, 19 ... 24 ... 30

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 7
» Ajutor!... Invatam sa crosetam impreuna
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 5
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 4
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 7
» Ajutor!... Invatam sa crosetam impreuna
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 5
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna 4
Pagina 18 din 30
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Mobilier homemade (2)
» Jucarii crosetate
» Ce melodie asculti acum !-5
» Pirogravura
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Treninguri, maieuri, colanti, haine pentru casa(3)
» Sacrificii pentru pasiune
» Amenajari interioare
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Florile din gradina mea(2)
» Ce masina de cusut recomandati (6)
» Ornamente de Pasti
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Din materiale reciclabile 6
» In fire sa ne laudam ! (9)
» Despre masinile de tricotat
» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7