Scoala de croitorie(4)
+57
myky7robc
ancush
oana_007
pirvu ana roxana
Noemi
KanKan
Andante
andrra
chocolate
Giobsy
mada93
veniciuc nicoleta
Made by Ank
leonutza69
danabekk
mickyta
catallinag
ema
andreea50481
anne-marry
dandana
totolina
danyelyta28badea
mnarcisa
cory74
danae
sarsuraki
doyna2004
rozina
Carmen Maftei
dandun
ff38
valentina_d1986
vilcris
nadina_b2005@yahoo.com
margot
adelina24
valentinadof
bumbu antonia
maju1810
SilviaDumitrescu
amnro
Anduku
Alina.C
roxana096
Admina
diada
Uca
clodi
copila
lucille
Karina33
teisoara
geany
tomari
stoy
MihaelaT
61 participanți
Pagina 6 din 12
Pagina 6 din 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12
Re: Scoala de croitorie(4)
Multumesc Karina pentru raspuns.si nu m-ai dezamagit, incerc si eu sa fiu realista si imi dau seama ca e de munca, e complexa croala si migaloasa.
Ii spusesem generic de ski, e mai mult sport, imi place ce e drept croiala, dar si faptul ca mi-a fost comoda, ma simteam bine in ea.
Stiu ca materialul face totul si ca nu o sa gasesc nicaieri un material impermeabil asa ca cel din care e facuta geaca asta, sau chiar mai bun, dar imi spuneam eu asa ca atunci cand o sa gasesc imi fac eu o geaca mama, mama... mai ales ca hainele in stilul asta sunt scumpe... chiar ca numai la reduceri te mai lipesti de ele.
Eu sunt curioasa din fire si cand vad o croiala sau chesti aplicate pe la buzunare, pe haine, diverse chestii, orice, vreau si eu sa fac, incerc, cos descos, si daca imi iese sunt foarte fericita, daca nu... astept sa ma mai experimentez.
Oricum ce e drept dupa tipar nu am mai lucrat, doar la camasi dar si acolo am modificat in timp ce coseam.
Multumesc inca o data si o sa tin cont de sfaturile tale.
Saru' mana!
Ii spusesem generic de ski, e mai mult sport, imi place ce e drept croiala, dar si faptul ca mi-a fost comoda, ma simteam bine in ea.
Stiu ca materialul face totul si ca nu o sa gasesc nicaieri un material impermeabil asa ca cel din care e facuta geaca asta, sau chiar mai bun, dar imi spuneam eu asa ca atunci cand o sa gasesc imi fac eu o geaca mama, mama... mai ales ca hainele in stilul asta sunt scumpe... chiar ca numai la reduceri te mai lipesti de ele.
Eu sunt curioasa din fire si cand vad o croiala sau chesti aplicate pe la buzunare, pe haine, diverse chestii, orice, vreau si eu sa fac, incerc, cos descos, si daca imi iese sunt foarte fericita, daca nu... astept sa ma mai experimentez.
Oricum ce e drept dupa tipar nu am mai lucrat, doar la camasi dar si acolo am modificat in timp ce coseam.
Multumesc inca o data si o sa tin cont de sfaturile tale.
Saru' mana!
Uca pe un material ca asta nu ai voie sa faci si sa desfaci. Se cunoaste impunsatura acului. Asa ca mai bine o faci din altceva mai usor de lucrat(doc, demin, tercot sau chiar stofa) si-o porti ca geaca de oras, Banuiesc ca are captusala cu vatelina si ziceai ca pe-aia o reciclezi...
Oricum daca mai ai intrebari incerc sa te ajut cum si cat pot. Sincer eu nu m-as baga sa-mi fac asa ceva, as prefera sa cumpar, macar pe ideea ca aia s-au specializat in asa ceva, nu-s amatori ca mine.
Oricum daca mai ai intrebari incerc sa te ajut cum si cat pot. Sincer eu nu m-as baga sa-mi fac asa ceva, as prefera sa cumpar, macar pe ideea ca aia s-au specializat in asa ceva, nu-s amatori ca mine.

Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Fetelor, hai ca intreb si eu aici: a incercat cineva sa coasa piele sau piele artificiala la masina? Eu am brother xl 5500. Ah si daca da, cu ce fel de ac? Si mai am o problema. Cand surfilez (nu am overlock, are masina mea un pas special), trebuie sa folosesc ata din aia pe bobina mare, ca la overlock? Ca pe cealalta mi-o cam rupe la materiale elastice. Va pup.
Uca, esti tare daca te apuci de geci deastea.
Eu am luat la reducere din Plus cu 100 ron.
Uca, esti tare daca te apuci de geci deastea.

Danae, eu chiar aseara mi-am incercat masinuta o bc 21oo, brother, pe piele, dar moale pentru paltoane si a mers.
Trebuie reglat pasul la cel mai mare (asa a mers la a mea, pe 5) si reglata tensionarea atei , la mine, pe 7, sau intre 7 si 8.
A mers struna, cu ata nr. 40 , adica mai grosuta si cu ac special pt piele nr 90.
Cred ca merge si cu ac normal, am o vecina care a lucrat la facut canapele si ia mi-a zis ca pt piele foloseau ace normale.
De geaca nu cred ca ma mai apuc, sau nu chiar acum, era doar asa o provocare sa vad ce iese, dar pana nu gasesc un material ok nici nu o stric!
Spor la cusut!
Trebuie reglat pasul la cel mai mare (asa a mers la a mea, pe 5) si reglata tensionarea atei , la mine, pe 7, sau intre 7 si 8.
A mers struna, cu ata nr. 40 , adica mai grosuta si cu ac special pt piele nr 90.
Cred ca merge si cu ac normal, am o vecina care a lucrat la facut canapele si ia mi-a zis ca pt piele foloseau ace normale.
De geaca nu cred ca ma mai apuc, sau nu chiar acum, era doar asa o provocare sa vad ce iese, dar pana nu gasesc un material ok nici nu o stric!
Spor la cusut!
Merci Uca. Ac am de 100. O fi bun sau trebuie sa iau de 90? Daca trebuie, trebuie. Ma gandeam sa ii fac gogosicii niste opincute cum sunt cele de balerina, ca isi doreste si cred ca voi incerca intai din piele eco sa vad cum vin. Gasesc la mercerie ata nr. 40?
Fetelor am si eu o intrebare. Este vreo diferenta la tiparul de pantaloni intre cel de dama si cel barbatesc?
VReau sa ii fac niste pantaloni baiatului meu si ma gandeam sa adaptez unul din burda. D edesfacut alti pantaloni de ai lui nu prea am acum si ma gandeam sa scot ceva marimea 34. Nu am masurat exact dar cred ca merge. Are 150 inaltime si 38 kg. Ce ziceti? se poate?
VReau sa ii fac niste pantaloni baiatului meu si ma gandeam sa adaptez unul din burda. D edesfacut alti pantaloni de ai lui nu prea am acum si ma gandeam sa scot ceva marimea 34. Nu am masurat exact dar cred ca merge. Are 150 inaltime si 38 kg. Ce ziceti? se poate?
mnarcisa- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2121
Varsta : 40
Localizare : eu cu ai mei
Data de inscriere : 21/01/2010
Danae, la atele de 40 merg ace intre 90 si 120, dar trebuie sa ti cont si de grosimea pielii
as vrea sa va intreb si eu ceva....
in ultimul timp m-am pus pe slabit (ca la carte, cu cap...nu asa..de amorul artei) si am reusit sa dau jos 20 kg. noroc cu masinuta mea scumpa de cusut, k am stramtat si modificat 99,99% din hainele mele. insa am niste sacouri, si simple, de vara, subtirele si si din acelea cu captuseala, cu maneca lunga, mai de primavara-toamna. la cele grosute nu m-am bagat. insa la cele subtiri am mai luat pe cusatura, mai ales pe linia de mijloc a spatelui, si s-a stramtat f frumos. insa nu imi place ca sus, la umeri, au ramas tot mari, si la 20 kg diferenta se cunoaste. parca as fi goliath
. ma gandeam sa dau jos umerasii, sa descos manecile si sa tai putin din ambele parti - maneca si umar. o fi bine? ce ma sfatuiti sa fac???
va pupicesc dulcic.
as vrea sa va intreb si eu ceva....
in ultimul timp m-am pus pe slabit (ca la carte, cu cap...nu asa..de amorul artei) si am reusit sa dau jos 20 kg. noroc cu masinuta mea scumpa de cusut, k am stramtat si modificat 99,99% din hainele mele. insa am niste sacouri, si simple, de vara, subtirele si si din acelea cu captuseala, cu maneca lunga, mai de primavara-toamna. la cele grosute nu m-am bagat. insa la cele subtiri am mai luat pe cusatura, mai ales pe linia de mijloc a spatelui, si s-a stramtat f frumos. insa nu imi place ca sus, la umeri, au ramas tot mari, si la 20 kg diferenta se cunoaste. parca as fi goliath

va pupicesc dulcic.
anne-marry- helper
- Numarul mesajelor : 32
Localizare : babeni, valcea
Data de inscriere : 03/02/2009
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Eu pana una alta alata am niste finet si cred ca am sa ii fac o lenjerie de patut.
Eu pana una alta alata am niste finet si cred ca am sa ii fac o lenjerie de patut.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
da, foarte bun finetul la lenjeria de patut, eu am vreo 3-4 huse din finet, al meu deja nu mai doarme in el, sa vedem daca asta micu o sa doarma in el, daca nu... pantaloni de pijama scrie pe ele! sau daca nu le faci asa de repede ti le trimit tie! eu am patut de 60/120 

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
. Am facut si un tipar pentru pijamaua asta..daca e vreo mamica interesata sa-mi spuna (merge de la 3 la 6 luni). Dar eu tot nu sunt lamurita cum fac rascroiala de la gat si deasemenea nu am gasit subiectul despre cum se ataseaza banda la gat si maneci.

sarsuraki- helper
-
Numarul mesajelor : 75
Varsta : 47
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 14/12/2009
Ti-a iesit bine Diada. Eu aveam alta viziune pentru partea din fata, dar nu cred ca pot explica, mai bine fac un desen, daca te mai intereseaza.
Sarsuraki, iei o bucata de material, de lungime cat este rascroiala gatului si latime cam 3-4 cm, o cosi pe fata in doua, o cosi de rascroiala si apoi surfilezi sau faci zigzag.
Nu inteleg ce nu stii sa faci la rascroiala. Cred ca te poti folosi de explicatiile Maistrei de la tipare. Mi-a trimis mie cum sa faci tipar pentru o rochie de fetita. Uita-te acolo la calculul rascroielii gatului.
Sarsuraki, iei o bucata de material, de lungime cat este rascroiala gatului si latime cam 3-4 cm, o cosi pe fata in doua, o cosi de rascroiala si apoi surfilezi sau faci zigzag.
Nu inteleg ce nu stii sa faci la rascroiala. Cred ca te poti folosi de explicatiile Maistrei de la tipare. Mi-a trimis mie cum sa faci tipar pentru o rochie de fetita. Uita-te acolo la calculul rascroielii gatului.

Ultima editare efectuata de catre danae in Joi 20 Mai 2010, 3:17 pm, editata de 1 ori
Danae cand am marit pieptii si spatele cu cate 1 cm.intr-un final s-au adunat vreo 6 cm la croiala gatului..desi in mod normal nu-mi este necesara aceasta crestere. Deci, cum fac sa pierd acei 6 sau 5 cm in plus? Pense? O sa urmaresc si explicatiile Maistrei. Multumesc 

sarsuraki- helper
-
Numarul mesajelor : 75
Varsta : 47
Data de inscriere : 14/12/2009
danae a scris:Ti-a iesit bine Diada. Eu aveam alta viziune pentru partea din fata, dar nu cred ca pot explica, mai bine fac un desen, daca te mai intereseaza.
da, vreau desen, daca esti un om bun si vrei sa ajuti sarmanii! Trebuie sa-i mai fac o bluza, pantalonii sunt deja croiti.

Buna fetelor
Am si eu o problema cu pusul fermoarelor la pantaloni, fie ca sunt barbatesti sau de dama. Ne chinuim de ne sar ochii din cap cu ele - fermoarele:zid:
Poate cineva sa ma ajute sa-mi explice pasii de montare?

Am si eu o problema cu pusul fermoarelor la pantaloni, fie ca sunt barbatesti sau de dama. Ne chinuim de ne sar ochii din cap cu ele - fermoarele:zid:
Poate cineva sa ma ajute sa-mi explice pasii de montare?

andreea50481- helper
-
Numarul mesajelor : 3
Varsta : 43
Data de inscriere : 19/05/2010
Diada, esti o draguta. Merci de oferta. Eu nu aveamnevoie in mod deosebit de lenjerie, dar vreu sa ma obisnuiesc cu masina. Am facut si butonieri si am cucut si nasturii tot la masina, ca doar poate si eu trebuie sa invat. Primele butoniere sunt vai mama lor, dar dupa m-am prins cum se face si pe seara am terminat lenjeria.
Acum as vrea sa ii fac niste tricori sotuli si am sa desfac unul ma i vechi sa il am ca tipar. Acum am sa vad cum reusesc sa il fac la gat ca el il vrea gen tunica.
Acum as vrea sa ii fac niste tricori sotuli si am sa desfac unul ma i vechi sa il am ca tipar. Acum am sa vad cum reusesc sa il fac la gat ca el il vrea gen tunica.
mnarcisa- Atotcunoscător
-
nu ma ajuta si pe mine nimeni cu o ideea despre cum as putea stramta sacourile si la maneci? pt cele subtiri macar. 

anne-marry- helper
- Numarul mesajelor : 32
Localizare : babeni, valcea
Data de inscriere : 03/02/2009
Anne, ei stiu ca trebuie sa stramtezi si pe mijloc, pe spate, dar si pe lateral. Poate iti mai spune si altcineva care a facut mai des, dar cred ca trebuie sa desfaci maneca, iar la lungimea manecii nu mai umbli. Iei din sacou pe lateral si micsorezi linia umarului, apoi montezi maneca, apoi inchei de jos pana la manseta manecii (cum a explicat si Camy montarea manecii).
intariturile termocolante Urgent
Salut
Am un satin si vrau sa-mi fac urgent o rochie de nunta (imi fac eu rochia ca o vreau simpla, midi, gen Audrey Hepburn, asortata cu manusi lungi din satin si o esarfe gen sal, lunga, pe care sa o sustin peste indoitura coatelor lasata pe spate). Varza din comert ma oripileaza si prin estetica si prin pret nejustificat de mare). Bustul trebuie sa stea mai teapan si deci va trebui sa-i lipesc o intaritura termocolanta. Dar astea se dezlipesc usor de fiecare data.
Va rog sa-mi spuneti, daca va pricepeti, ce termocolant sa-i pun (sau sa nu-i pun): subtire sau mai gros si cum sa fac sa se lipeasca bine?
Am un satin si vrau sa-mi fac urgent o rochie de nunta (imi fac eu rochia ca o vreau simpla, midi, gen Audrey Hepburn, asortata cu manusi lungi din satin si o esarfe gen sal, lunga, pe care sa o sustin peste indoitura coatelor lasata pe spate). Varza din comert ma oripileaza si prin estetica si prin pret nejustificat de mare). Bustul trebuie sa stea mai teapan si deci va trebui sa-i lipesc o intaritura termocolanta. Dar astea se dezlipesc usor de fiecare data.
Va rog sa-mi spuneti, daca va pricepeti, ce termocolant sa-i pun (sau sa nu-i pun): subtire sau mai gros si cum sa fac sa se lipeasca bine?
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2930
Varsta : 52
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Am o nelamurire. Am facut o fusta elastica, dublata cu jerse si ea este dintr-un tricotaj frumos, aerisit. Am croit impreuna ambele materiale, suprapuse si le-am sufilat, devenind un tot unitar (jerse gri pe dedesubt si tricot maro, deasupra). Problema mea e ca jos, la tiv, se vede incretit. Am imbinat partile prin coasere la masina si am surfilat elasticul sus si am tighelit de pe fata. Totul ok, dar la tivul indoit se cam vede incretit, ce mai pot face, sau cum sa fac alta data? Clar nu mergea sa le croiesc separat, decat daca intaream cumva tricotajul, pe margini.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
p.s. nu radeti de posterior, ca se ia, este boala grea...
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
p.s. nu radeti de posterior, ca se ia, este boala grea...

Ema, banuiesc ca vei dubla rochia, cu captuseala. Deci intaresti bustul cu termocolant, si apoi vine capuseala integrala a bustului, nu doar dubluri la decolteu si rascroiala manecilor. Deci nu se va dezlipi, oricum o faci si nu o mai speli, va arata bine la nunta respectiva si dupa ce o speli, vezi tu.
Adevarul e ca nu am avut probleme, eu imi dublez cam tot, si se pastreaza foarte bine, se aranjeaza altfel. Mai ales cele de seara, pica mai bine.

Admina, multumesc mult pentru sfat. Asa vroiam si eu sa o fac,dar nu eram prea sigura daca merge sa-i lipesc termocolantul.Satenul asta de acum e de proasta calitate si me intrebam daca se preteaza la asa tratament.
ema- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2930
Varsta : 52
Localizare : Franta
Data de inscriere : 18/09/2009
Pagina 6 din 12 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(7)
» Scoala de croitorie(5)
» Scoala de croitorie(10)
» Scoala de croitorie(11)
» Scoala de croitorie(7)
» Scoala de croitorie(5)
» Scoala de croitorie(10)
» Scoala de croitorie(11)
Pagina 6 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Frivolite - cap 7
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6
» Verifpro - paypal, ebay, banks, crypto, docs and more!
» Ornamente de Craciun - 6
» Broderie, cusuta la masina
» Animale de companie!!! - 5