CONCURS DE TRICOTAT, DE PRIMAVARA
Pagina 10 din 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Re: CONCURS DE TRICOTAT, DE PRIMAVARA
acuma am inteles, si eu sunt miniona, asa ca ne potrivim in masuratori
te pupici
si superr
bafta
te pupici
si superr
bafta
bubu85- Senior
-
Numarul mesajelor : 663
Varsta : 35
Localizare : la mine acasa
Data de inscriere : 05/08/2009
dicioanacris e superba creatia ta!!!! imi place foarte mult si eu sunt fan Verde
dupa cum o sa vezi
Spor la lucru celorlalte si la cat mai multe!!!!

Spor la lucru celorlalte si la cat mai multe!!!!

LYNDA- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1096
Varsta : 36
Localizare : ACASA
Data de inscriere : 15/10/2009
multumesc
. Eu am lucrat cu doua fire, intr-un fir parca nu avea"tinuta" prea buna, cei 40cm am pus 58 de ochiuri pe ac, dar asta depinde de ce fir si ace lucrezi. Iti doresc sa-ti faci unul la fel si sa-ti placa rezultatul la fel de mult cum imi place mie, al meu
.

Ultima editare efectuata de catre dicioanacris in Vin 19 Mar 2010, 9:07 pm, editata de 1 ori
dicioanacris- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 108
Varsta : 44
Localizare : cluj-napoca
Data de inscriere : 10/01/2010
ribana,foarte frumos.sa-l porti sanatoasa si sa ne inveti si pe noi.
dicioanacris,asemenea,foarte frumos,elegant sa-i spun asa,iar floarea atasata parca-i da si mai mult clasa.are un efect deosebit .
mai fetelor,ne-ati fiert in asteptari,iar acum aruncati cu bombele sa ne blocati definitiv
.dar a meritat asteptarea.
ady,condoleante,si te asteptam inapoi sanatoasa .
bafta tuturor concurentelor.inca mai asteptam creatii noi,asa ca,curaj si spor.
dicioanacris,asemenea,foarte frumos,elegant sa-i spun asa,iar floarea atasata parca-i da si mai mult clasa.are un efect deosebit .
mai fetelor,ne-ati fiert in asteptari,iar acum aruncati cu bombele sa ne blocati definitiv

ady,condoleante,si te asteptam inapoi sanatoasa .
bafta tuturor concurentelor.inca mai asteptam creatii noi,asa ca,curaj si spor.
hope- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 153
Localizare : RO
Data de inscriere : 28/01/2010
lynda, hope, multumesc
.

dicioanacris- Ucenic
-
Foarte frumoasa creatia ta, dicioanacris! Interesanta ideea cu floricica. Bravo! Sa-l porti sanatoasa!
Anuta Stanciu- Nou venit
-
Numarul mesajelor : 29
Varsta : 51
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 25/12/2009
multumesc
.

dicioanacris- Ucenic
-
Gata si proiectul meu.
In aprilie, dupa Pasti, vom avea Botezul lui bebe mic. O sa am o rochie neagra, destul de simpla, pe care m-am gandit sa o accesorizez cu o esarfa lata, finuta si eleganta. Asa ca am cautat in cutia cu minuni firul potrivit (cumparat de pe etsy, fara eticheta, contine mohair, acril si putin lurex), iar modelul ales se numeste wisp, mi s-a parut ca se potriveste de minune la firul meu si nici nu este un model greu, ba dimpotriva.
Am folosit andrele de 6 mm (firul meu este ceva mai gros decat cel din pattern-ul original).

Cand am ajuns la lungimea dorita, am finisat si a iesit o esarfa de doar 120 g:

In loc de nasturi, pt. a putea fi prinsa esarfa, am cusut 4 margele mura, 2 albe si 2 negre:

Esarfa poate fi purtata in mai multe feluri, in functie de tinuta:

Al treilea este preferatul meu si asa voi purta esarfa la botez.
Si inca o poza in care puteti vedea si brosa folosita (e crosetata din acelasi fir, plus inca unul negru asortat):

Bineinteles ca sta mult mai bine pe o persoana slaba. Initial am vrut sa fac o capa insa am avut ocazia sa probez una si nu mi-a placut cum sta, tot din cauza greutatii, asa incat am ramas la esarfa.
M-am decapitat in poze, scuze, dar am pitici in legatura cu pozele pe net
.
Sper sa va placa modelul si sa-l incercati si voi, este f. usor de facut si daca folositi un fir subtire, ca mine, parca purtati o panza de paianjen
.
In aprilie, dupa Pasti, vom avea Botezul lui bebe mic. O sa am o rochie neagra, destul de simpla, pe care m-am gandit sa o accesorizez cu o esarfa lata, finuta si eleganta. Asa ca am cautat in cutia cu minuni firul potrivit (cumparat de pe etsy, fara eticheta, contine mohair, acril si putin lurex), iar modelul ales se numeste wisp, mi s-a parut ca se potriveste de minune la firul meu si nici nu este un model greu, ba dimpotriva.
Am folosit andrele de 6 mm (firul meu este ceva mai gros decat cel din pattern-ul original).

Cand am ajuns la lungimea dorita, am finisat si a iesit o esarfa de doar 120 g:

In loc de nasturi, pt. a putea fi prinsa esarfa, am cusut 4 margele mura, 2 albe si 2 negre:

Esarfa poate fi purtata in mai multe feluri, in functie de tinuta:

Al treilea este preferatul meu si asa voi purta esarfa la botez.
Si inca o poza in care puteti vedea si brosa folosita (e crosetata din acelasi fir, plus inca unul negru asortat):

Bineinteles ca sta mult mai bine pe o persoana slaba. Initial am vrut sa fac o capa insa am avut ocazia sa probez una si nu mi-a placut cum sta, tot din cauza greutatii, asa incat am ramas la esarfa.
M-am decapitat in poze, scuze, dar am pitici in legatura cu pozele pe net

Sper sa va placa modelul si sa-l incercati si voi, este f. usor de facut si daca folositi un fir subtire, ca mine, parca purtati o panza de paianjen

Love- Junior
-
Numarul mesajelor : 357
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/11/2008
Love, foarte frumoasa esarfa
, sa o porti cu placere.

dicioanacris- Ucenic
-
Wouuu, Love! Este superb!
Imi place mult modelul, firul, tot, ce mai
Felicitari!
Dicioanacris, frumos poncho si frumoasa culoare. Imi place si modelul. Felicitari!
M-ai facut sa-mi amintesc de poncho meu crosetat cand habar nu aveam cum se face si Ioana Soare l-a confectionat din coli A4
sa-mi dau seama cum vine.

Dicioanacris, frumos poncho si frumoasa culoare. Imi place si modelul. Felicitari!
M-ai facut sa-mi amintesc de poncho meu crosetat cand habar nu aveam cum se face si Ioana Soare l-a confectionat din coli A4

minunate, minunate... eu as vrea cate una din fiecare...aproape ca-mi vine cheful de tricotat|
leonutza69- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010
leonuza69, hai sa vedem ce-ai vrea sa tricotezi? ca rochita cea albastra tare frumoasa e(mai devreme am vazut-o
).
MihaelaT, si mie imi place astfel de explicatii, asa bineinteles ca le pricep
.

MihaelaT, si mie imi place astfel de explicatii, asa bineinteles ca le pricep

dicioanacris- Ucenic
-
Bravo, Love! Esti o artista desavarsita!Sa o porti sanatoasa!
Anuta Stanciu- Nou venit
-
Numarul mesajelor : 29
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 25/12/2009
Love, m-ai dat gata cu esarfa; este superba; sa o porti sanatoasa; vreau si eu modelul
danadea- Senior
- Numarul mesajelor : 736
Localizare : Deva
Data de inscriere : 17/08/2009
Va multumesc mult pt. felicitari, ma bucur ca va place. Inca o data va spun ca modelul e usor si e doar o simpla esarfa, nu se compara cu kiri-ul lui Marlen, de exemplu (pe care vreau si eu sa-l fac...candva, e un model superb).
Danadea, modelul este aici
.
(l-am pus si in mesajul cu esarfa, dai click pe "wisp").
Danadea, modelul este aici

(l-am pus si in mesajul cu esarfa, dai click pe "wisp").
Love- Junior
-
Numarul mesajelor : 357
Varsta : 38
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/11/2008
Hope, bobul de orez dublu lucrat de dicioanacris arata superb.
Salul meu este foarte simplu. Dar ca sa nu-l uit am sa-l notez aici: montezi ochiurile asa cum vezi in video atasat. Lucrezi apoi ochirile asa cum vrei ca sa ai un produs a cei fata arata ca si spatele lucrului. In functie de modelul ales trebuie sa stabilesti si nr. de ochiuri pe care lucrezi. In modelul meu trebuie sa fie un multiplu impar de 7 (in cazul meu 147 : 7 = 21 Cei 147 ochiri montati devin in lucru 294 pentru ca banda moebius se lucreaza pe ambele parti in acelasi timp).
Modelul meu este multiplu de 14 dar l-am lucrat incat sa arate si pe fata si pe dos la fel. Eu am sa dau schema de lucru normal.
Toate ochiurile se lucreaza doar pe fata.
R1: se alterneaza 7 ochiuri cu jeteu cu 7 ochiuri fara jeteu si asa se lucreaza pana la sfarsitul randului. ( Se va pune marker la inceput de rand.)
7 ochiri cu jeteu inseamna: 1 f si 1 jeteu, 1 f 2 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 3 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 1 jeteu
7 ochiuri fara jeteu : 7 ochiuri lucrate pe fata
R2 se va drumul la jeteuri si se vor lucra doar ochiurile pe fata fara sa tii cont de jeteuri
R3, R4, R5,R6 randuri lucrate pe fata
R7: se alterneaza 7 ochiuri fara jeteu, 7 ochiuri cu jeteu pana la sfarsitul randului si se lucreaza mai departe ca
R3, R4 totul pe fata.
R5 se lucreaza alternand 7 ochiuri fara jeteu cu 7 ochiuri cu jeteu.
Se continua cu R2 pana la R6.
Se lucreaza mereu R1 la R7.
Daca am omis ceva, sunt aici.
Eu am vrut sa iasa ceva ajurat dar cred ca este mai usor sa lucrezi bob de orez - dar simplu si lucrat pe un nr impar de ochiuri. La trecerea de la un rand la altul se face schimbarea in mod automat.
Chiar mi-as dori sa aflu noutati din experienta voastra cu acest mod de lucru.
Salul meu este foarte simplu. Dar ca sa nu-l uit am sa-l notez aici: montezi ochiurile asa cum vezi in video atasat. Lucrezi apoi ochirile asa cum vrei ca sa ai un produs a cei fata arata ca si spatele lucrului. In functie de modelul ales trebuie sa stabilesti si nr. de ochiuri pe care lucrezi. In modelul meu trebuie sa fie un multiplu impar de 7 (in cazul meu 147 : 7 = 21 Cei 147 ochiri montati devin in lucru 294 pentru ca banda moebius se lucreaza pe ambele parti in acelasi timp).
Modelul meu este multiplu de 14 dar l-am lucrat incat sa arate si pe fata si pe dos la fel. Eu am sa dau schema de lucru normal.
Toate ochiurile se lucreaza doar pe fata.
R1: se alterneaza 7 ochiuri cu jeteu cu 7 ochiuri fara jeteu si asa se lucreaza pana la sfarsitul randului. ( Se va pune marker la inceput de rand.)
7 ochiri cu jeteu inseamna: 1 f si 1 jeteu, 1 f 2 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 3 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 2 jeteuri, 1 f 1 jeteu
7 ochiuri fara jeteu : 7 ochiuri lucrate pe fata
R2 se va drumul la jeteuri si se vor lucra doar ochiurile pe fata fara sa tii cont de jeteuri
R3, R4, R5,R6 randuri lucrate pe fata
R7: se alterneaza 7 ochiuri fara jeteu, 7 ochiuri cu jeteu pana la sfarsitul randului si se lucreaza mai departe ca
R3, R4 totul pe fata.
R5 se lucreaza alternand 7 ochiuri fara jeteu cu 7 ochiuri cu jeteu.
Se continua cu R2 pana la R6.
Se lucreaza mereu R1 la R7.
Daca am omis ceva, sunt aici.
Eu am vrut sa iasa ceva ajurat dar cred ca este mai usor sa lucrezi bob de orez - dar simplu si lucrat pe un nr impar de ochiuri. La trecerea de la un rand la altul se face schimbarea in mod automat.
Chiar mi-as dori sa aflu noutati din experienta voastra cu acest mod de lucru.
Ultima editare efectuata de catre ribana in Vin 19 Mar 2010, 11:39 pm, editata de 2 ori
ribana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 192
Varsta : 71
Localizare : Craiova
Bravo fetele, felicitari, foarte frumoase

europolis- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3236
Localizare : In capul meu
Data de inscriere : 15/12/2009
Love, superba esarfa. Imi place mult cum vine purtata in cea de-a doua poza. Sa o porti sanatoasa la botez si sa-ti traiasca bebelul.
rucsy- Junior
-
Numarul mesajelor : 350
Varsta : 53
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 23/09/2009
Felicitari Love! Ce diafana este esarfa ta. Imi place sa vad atat de multa fantezie. 

ribana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 192
Varsta : 71
Localizare : Craiova
ribana, multumesc
. Dupa cum am spus eu sunt incepatoare, dar cu siguranta voi incerca si modele mai grele, numai timp sa am.

dicioanacris- Ucenic
-
draga love,
foarte frumos e salul. am luat si eu modelul, ca deh... nu se stie niciodata...
felicitari pentru apropiatul botez, sa-ti traiasca praslea, dar si ceilalti pitici !
distractie placuta si succes la concurs !
draga dicioanacris,
e foarte interesanta combinatia ta. succes !
marlen
foarte frumos e salul. am luat si eu modelul, ca deh... nu se stie niciodata...
felicitari pentru apropiatul botez, sa-ti traiasca praslea, dar si ceilalti pitici !
distractie placuta si succes la concurs !
draga dicioanacris,
e foarte interesanta combinatia ta. succes !
marlen
marlen372001- Senior
-
Numarul mesajelor : 750
Varsta : 54
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 07/09/2009
Fetelor sunt minunate esarfele,se vede ca ati pus mult suflet,sunt sigura ca atunci cand le veti purta veti fi unice.Astept cu nerabdare "sa-mi clatesc ochii" cu viitoarele voastre creatii.O seara buna va doresc !
lennny
lennny
lennny- Senior
-
Numarul mesajelor : 576
Varsta : 52
Localizare : bacau
Data de inscriere : 08/02/2010
ribana,felicitari!
foarte frumos salul,sa-l porti cu placere
ilyana
foarte frumos salul,sa-l porti cu placere
ilyana
ILYANA- Nou venit
- Numarul mesajelor : 4
Localizare : Lucru de mana
Data de inscriere : 05/02/2010
love, cand ai timp poti sa-mi spui exact cum se lucreaza acest model(adica asa babeste, ca sa priceapa si capsorul meu, nu stapanesc nici o limba straina
si la limba materna mai am probleme
), tare-mi place....mie imi trebuie pentru o rochie eleganta, un sal...... trebuie sa-mi gasesc un fir negru, ceva elegant, oare ce ar merge?
o sa pun zilele aceste o poza cu rochia, tare mi-ar place ceva tricotat sau crosetat(dar aici stau si mai prost, nu am facut decat o singura data snur pentru o vecina care facea fete de masa din macrame).

o sa pun zilele aceste o poza cu rochia, tare mi-ar place ceva tricotat sau crosetat(dar aici stau si mai prost, nu am facut decat o singura data snur pentru o vecina care facea fete de masa din macrame).
dicioanacris- Ucenic
-
Marlen, Ribana, Dicioanacris: creatiile voastre sint "una mai frumoasa ca alta".
"Va invidiez" pentru asa minunatii.
"Va invidiez" pentru asa minunatii.
cosmi- Nou venit
- Numarul mesajelor : 36
Localizare : Arad
Data de inscriere : 18/01/2010
Pagina 10 din 14 • 1 ... 6 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14
Pagina 10 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Paturi crosetate 2
» programe broderie
» Rochii, fuste crosetate -14
» Bluze,topuri,jachete, pardesie, bolerouri-crosetate (28)
» Hainute crosetate, pentru copii(11)
» Fotografia, intre hobby si arta
» povestiri pentru copii
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Masinile de cusut si surfilat, industriale - 1
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» In fire sa ne laudam ! (9)
» Dieta sau un regim de viata sanatos!
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6
» Provocare tricotat nr. 1 - Şosete, botoşei, jambiere.
» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
» Ornamente de Craciun - 6
» Despre masinile de tricotat