Discutii despre croitorie - 1
+95
eliya
tinap
aidil
arielas
olguta cusma
Raifa
vlad_tamysu
lvlyoda
elenav
croitoreasa_gina
luminitza79
mireazma
anacris
dansdk
danutzele
despina13cucli
danniela
marabr
Larisa
ioana.ioana16
iriclau
elutzamicutza
violeta25
DANIELA.I
li
Steluzza
camelia75
m-julie
danabarbu2007
carolina-bubulina
valentinadof
elenaxx
dis26
MihaelaMiha
aurelia.c
ElaTaf
d.dana.c
capsunicazambareatza
louise27
letho
Panea Laura
georgina.popescu
aurishta
amnro
MagdaMarin
Indra
rosita
olympia
ema
bibidesign
Giobsy
constanta12
laurin
bordea_oana1987
maju1810
treinegri
kerkyra
alexandru.gabi
Uca
leonutza69
deeaz
lenuta vlasin
angells
Karina33
mariad
Oarecare
MAYA
chemio
nechita oana
anastasia2010
reni0921
nadina_b2005@yahoo.com
ralucis
Usagy
andreeaX
kla78
ioana soare
Eva
geany
dana_mi16
zylv
Vianne
mary
Dionisia
StMihaela
Camy
comun
cris69
lorinaoo1
vilcris
diada
duchess
tomari
MihaelaT
Admina
99 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Discutii despre croitorie - 1
Nu crezi ca era mai bine sa intrebi de-astea inaintea de-ati cumpara o masina de cusut? Aia e cusaura de triplock.
Ce alternative ai? Sa mai cumperi cateva masini de cusut/surfilat/brodat pana inveti sa intrebi inainte sau sa citesti cartuliile cu instructiuni si explicatii de functionare. Sau sa te descurci cu masina luata, stie si ea sa coase tricouri dar fara a arata asa profi.
Ce alternative ai? Sa mai cumperi cateva masini de cusut/surfilat/brodat pana inveti sa intrebi inainte sau sa citesti cartuliile cu instructiuni si explicatii de functionare. Sau sa te descurci cu masina luata, stie si ea sa coase tricouri dar fara a arata asa profi.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
masina se numeste uberdec ,sper ca am scris corect dar se poate inlocui,cu surfilat si cu 2 cusaturi paralele la liniara
luminitza79- helper
-
Numarul mesajelor : 98
Varsta : 43
Localizare : braila
Data de inscriere : 05/02/2012
Cusatura de acoperire facuta cu o masina uberdeck,este greu de inlocuit cu cusaturile facute la liniara,deoarece o sa plesneasca atele atunci cand materialul se intinde.Inainte de a-mi cumpara masina de acoperire,eu foloseam una din cusaturile decorative de la liniara,dar tot nu este acelasi lucru.Ar fi trebuit sa optezi pt masina doi in unu(triplock cu uberdeck).
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
daca intinzi materialul cand cosi la liniara nu mai pocnesc atele,eu am lucrat asa mult timp si merge
luminitza79- helper
-
Da,dar ramane materialul putin ondulat,si nu da prea bine.
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
Va multumesc.
Deci pana la urma, nu e chiar o cusatura banala. Ei, mai mult de 400 RON nu aveam sa dau si m-am gandit ca e de la Singer...
O sa incerc si cum a zis luminitza
Deci pana la urma, nu e chiar o cusatura banala. Ei, mai mult de 400 RON nu aveam sa dau si m-am gandit ca e de la Singer...
O sa incerc si cum a zis luminitza
mireazma- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/05/2012
Buna.
Sunt noua pe aici si am nevoie de ajutor. Trebuie sa croiesc o rochie stil sirena. Nu stiu cum sa croiesc , cum sa atasez tiparul pe material astfel incat sa-mi iasa closul jos atata vreme cat rochia in sus e mulata pe corp si nu are taietura in talie.

croitoreasa_gina- helper
Data de inscriere : 13/05/2012
Buna
Vreau sa cumpar masina de cusut si quilting Brother Innovis NX 2000 Laura Ashley si as vrea sa stiu daca are cineva cunostinte despre ea. Vreau sa stiu daca merita cumparata. Doresc sa imi deschid o afacere in domeniu si am nevoie de o masina buna. Ce credeti?
Vreau sa cumpar masina de cusut si quilting Brother Innovis NX 2000 Laura Ashley si as vrea sa stiu daca are cineva cunostinte despre ea. Vreau sa stiu daca merita cumparata. Doresc sa imi deschid o afacere in domeniu si am nevoie de o masina buna. Ce credeti?

elenav- helper
- Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 14/11/2011
Cum invatam sa coasem la masina de cusut casnica
Cunoaste cineva daca pe internet pot gasi informatii pentru a putea sa invat sa cos la masina de cusut casnica? Eu detin o masina de cusut veche dar functionala, un Singer k306 si as vrea sa invat sa cos la ea.
lvlyoda- helper
-
Numarul mesajelor : 1
Varsta : 39
Localizare : Danemarca
Data de inscriere : 14/05/2012
Cel mai simplu raspuns e: cu curaj. Fa rost de un material pe care nu-l mai folosesti (un cearceaf vechi) si incearca o cusatura dreapta. Regleaza pasul pana va coase corect (cu asta te putem ajuta noi, mai tarziu), apoi incearca zig-zag, daca are masina. Tensiunea in ata, lungimea cusaturii se pot regla cu putina rabdare. Exerseaza tivuri de blugi sau alti pantaloni, invata cum sa cosi un elastic, cum sa cosi zig-zag pe marginea materialului. Doar practic vei invata cel mai bine. Eventual daca stii pe cineva care stie, poti merge sa vezi cum se face. Dupa parerea mea, cursurile din acest domeniu sunt destul de scumpe si nu stiu cat iti amortizezi investita, in timp.
Gasesti multe tutoriale video, unele pe canalul nostru de Youtube (partea stanga a ecranului) sau din alte tutoriale, in engleza, de obicei. Cel mai simplu e sa vezi sau sa citesti despre asta, in romana, deci ne poti intreba, in continuare.
Gasesti multe tutoriale video, unele pe canalul nostru de Youtube (partea stanga a ecranului) sau din alte tutoriale, in engleza, de obicei. Cel mai simplu e sa vezi sau sa citesti despre asta, in romana, deci ne poti intreba, in continuare.
@MagdaMarin: am model de rochie(nu pot sa-l atasez pe forum pentru ca nu am inca 7 zile de la inscriere
) doar ca nu imi dau seama cum sa o croiesc.

croitoreasa_gina- helper
Data de inscriere : 13/05/2012
imprimare tricou
o scurta intrebare dupa care va las ``ca intre fete``. eu fac desing pentru tricouri dar modele foarte complexe,am nevoie de o croitorie(atelier,firma)unde poate imprima inainte de a fi cusut. multumesc.
vlad_tamysu- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : ploiesti
Data de inscriere : 14/05/2012
Gina sunt mai multe variante de rochie sirena. Fiecare se croieste diferit, tiparul oricareia respecta firul drept pe lungime. In rest, daca ai tipare de hartie scoase, aseaza-le cat de bine poti in asa fel incat sa nu pierzi prea mult material.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
la abur se scade si arata binezylv a scris:Da,dar ramane materialul putin ondulat,si nu da prea bine.
luminitza79- helper
-
butoniere
Buna, sunt noua pe aici
deci nu prea stiu cum merge, dar ma invat eu :-j Ma ajutati si pe vmine va roooog? De curand mi-am luat o masina de cusut Brother. Sunt foarte multumita de ea. Acuma am incercat sa fac un sacou, si culmea, mi-a iesit
) Dar m-am impotmolit la butoniere. In cartea masinii nu explica nimic, doar sa selectez optiunea de butoniere si apoi cos...... ma ajuta cineva? ;;)

Raifa- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : Oradea
Data de inscriere : 14/02/2012
Face butoniera automata masina ta?
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Buna, va scriu pentru prima oara si totodata va cer ajutorul , sunt sigura ca ma puteti ajuta ,m-am impotmolit rau de tot , vreau sa-i fac fiicei mele rochita de banchet , modelul si la ales de pe internet ,materialul e un saten elastic, initial cumparasem saten normal pe care l-am stricat ,desi partea de sus am croito de doua ori si niciodata nu i-a venit bine , va trimit modelul de rochita si va rog sa-mi spuneti daca partea de sus trebuie dublata , cum se face cordonul de la mijloc cu drapaje, iar volanasele cum ies mai bine,sa le incretesc cu ata elastica sau normal ? va multumesc mult de tot ,sper sa-mi iasa rochita si sa vo arat si voua .[img][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] [/img]
olguta cusma- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 163
Varsta : 53
Data de inscriere : 26/02/2012
Poate ar fi trebuit sa pui poze si cu ea croita asa cum era gresita ca sa-ti spunem ce sa faci.
arielas- Maestru
- Numarul mesajelor : 1343
Localizare : la casa mea
Data de inscriere : 29/09/2010
Olguta, nu sunt chiar o cunoscatoare, dar iti scriu cum as face eu: partea de sus e dublata, toate rochiile de acest gen sunt captusite. Bustul e un corset de fapt (vezi capitolul despre corsete), se lucreaza destul de fest si de regula are si balene inorporate ca sa nu alunece in jos. Volanasele se incretesc normal. Cordonul e cea mai simpla parte, croiesti o fasie dreptunghiulara, cosi pe ea nervuri paralele, cat mai apropiate, pe jumatate din material, dupa care o indoi pe lungine cu fata inauntru si cosi pe marginile dreptunghiului, ca la un cordon, lasand o mica portiune necusuta, pe unde intorci cordonul/braul pe fata, aranjezi, calci dupa care il prinzi de rochie.
Poti sa il prinzi si in cusatura din talie, dar e mai simplu sa il cos separat, deoarece in timp il poti inlocui usor cu unul colorat, paietat, etc.
Sper sa primesti si raspunsuri mai avizate si sa ne arati in final rochia pe purtatoare. Succes!
Poti sa il prinzi si in cusatura din talie, dar e mai simplu sa il cos separat, deoarece in timp il poti inlocui usor cu unul colorat, paietat, etc.
Sper sa primesti si raspunsuri mai avizate si sa ne arati in final rochia pe purtatoare. Succes!
aidil- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Data de inscriere : 27/11/2011
Multumesc mult aidil , am sa incerc variantele tale , partea de sus si volanasele le-am croit deja , la cordon insa nu stiu cum sa prind aceste nervuri,pentru ca am incercat si se vede urat pe fata,oricum nu ma las batuta !
olguta cusma- Ucenic
-
Olguta,tare frumoasa e rochita!Tare mult mi-ar place sa-i fac si eu fetei mele o asa rochita.Lucrezi dupa tipar de-agata,sau ai facut tu tiparul?

tinap- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1299
Varsta : 62
Localizare : la mediterana
Data de inscriere : 30/08/2011
Tinap draga , pentru partea de sus am scos un tipar din burda si l-am modificat putin , pentru restu nu cred ca e nevoie de tipar , in general imi scot tipare din burda si combin modele , rochita care si-a ales-o imi da bataie de cap, si nu sunt chiar o priceputa ,insa am multa rabdare . Va arat rochita facuta pentru halloween ,de care am fost foarte incantata :
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
olguta cusma- Ucenic
-
Olguta, cordonul nu e greu, o fasie de material, o indoi pe lungime cu fata in exterior, calci ca sa stea bine indoit si apoi cosi un tighel drept la aprox 6-7 mm distanta de indoitura, e la liber t alegere ct de late vrei nervurile. Obtii o nervura astfel. Celelalte nervuri le faci la fel, cusute cat mai apropiate unele de altele, la sfarsit le calci intr-o singura directie pe toate si dupa aia prinzi braul de rochie. Daca nervurile sunt suficient de apropiate, tighelurile nu se vad.
aidil- Senior
- Numarul mesajelor : 669
Data de inscriere : 27/11/2011
tipuri de materiale
sunt noua pe aici si mai ales in domeniul croitoriei.ideea este ca nu prea stiu ce materiale as putea folosi pentru a imi face singura haine.poate reuseste cineva mai priceput ca mine sa imi spuna tipul materialului si ce as putea face cu el

eliya- helper
-
Numarul mesajelor : 6
Varsta : 35
Localizare : constanta
Data de inscriere : 28/09/2011
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12

» Discutii despre croitorie -3
» Discutii despre croitorie -2
» Discutii despre revista Burda
» Scoala de croitorie(10)
» Discutii despre revista Burda-2
» Discutii despre croitorie -2
» Discutii despre revista Burda
» Scoala de croitorie(10)
» Discutii despre revista Burda-2
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Despre noi
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)