Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
+94
marydor28
bibitu
europolis
subryna
veruta
Lucia Ro
ismi3ismi
Danny24
dandana
elena2008ro
rosita
myky7robc
geia
aleahim67
oana_007
myssym
Larrisa
valentinadof
mamiboom
polianadavid
gagaritz
Noemi
mickyta
MagdaMarin
elena_81
fragmente
catallinag
ana-maria14
marina40
neba92
vilcris
Onna
Uca
roxana096
andreeazaharcu
margot
ema
claudiaedy
copila
anca cojocea
Panea Laura
ioana soare
adelina24
amia
tomari
amnro
lushca
aurishta
nadina_b2005@yahoo.com
mnarcisa
oanadem
iliemarian71
veniciuc nicoleta
hope
crumaoli
bumbu antonia
danae
BiancaBellyDance
teisoara
Karina33
SilviaDumitrescu
mada93
bydanyela
Alina.C
aisha
geany
betrix
degetica
raluca1980
GIO Studio
scamutza
elena.vilcu
kerkyra
ileana cosanzeana
ana21maria
stargate
bobitica
totolina
DANIELA.I
diada
chemio
lil3lu
carmenzoe
ralucis
ciresicca
RalucaS
Monica
diana_roxana
clodi
MihaelaT
kolombo1221
zylv
reni0921
Admina
98 participanți
Pagina 2 din 12
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12
reni0921- helper
-
Numarul mesajelor : 37
Varsta : 37
Localizare : cluj
Data de inscriere : 27/10/2009
Re: Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
reni0921 a scris:va rog am si eu nevoie de mare ajutor!!! am scris si la topicul cu rochiile dar inca nu am fost lamurita. vreau sa fac o rochita, din saten putin elastic (am cumparat deja tot), dedesubt vreau sa pun tul (daca asa se scrie), si am inteles ca trebuie si captuseala. (...) nu prea stiu nici tivul cum sa fac sa fie foarte fin.
Tivul la materiale foarte subtiri (matase, etc) se face asa. Se numeste 'edge stitched hem' si il vezi pe situl [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Trebuie sa dai cand ajungi pe site mai mult in jos si-l gasesti sub titul HEMS ON GARMENTS OF CIRCULAR CUT IN SHEER FABRICS. (tiv pentru haine din materiale subtiri, care au fost taiate in cerc / fusta clos, de ex).
In cartea ' Singer. Sewing lingerie' zice sa-l faci asa:
- cosi la 6 mm de la margine (masura tivului + cat se indoaie; controlezi cat vrei sa fie tivul f. mic indoit dublu)
- indoi pe cusatura si calci
- mai cosi o data forte aproape de margine
- tai excesul la 2 mm de cusatura
- mai indoi o data si cosi langa marginea indoita a tivului.
Iti iese un tiv f. fin pt matase. Se foloseste si in pret-a-porter [n-am accente pe APPLE sau nu stiu sa le folosesc] acelasi tiv pt matasuri. Haute couture se face numai de mana.
Carmen
Reni, imi place ca ai avant si ca-ti doresti sa-ti faci singurica rochia pentru un moment atat de important in viata ta. Eu cred ca cel mai important e sa descoperi ce stil ce te avantajeaza si te reprezinta, precum si in ce tinuta te simti tu cel mai bine.
Iti doresc mult succes si sa intreaba-ne orice, suntem aici sa te ajutam.
Iti doresc mult succes si sa intreaba-ne orice, suntem aici sa te ajutam.
ciresicca- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 160
Varsta : 44
Localizare : bacau
Data de inscriere : 28/02/2009
fetelor, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine! [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
am nevoie de un tipar pt. o fusta lalea sau ceva asemanator....nu ma pricep la croitorie,eu creez bijuterii dar imi doresc si eu o fusta,am masina de cusut si stiu sa cos aproape drept [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ....
am nevoie de un tipar pt. o fusta lalea sau ceva asemanator....nu ma pricep la croitorie,eu creez bijuterii dar imi doresc si eu o fusta,am masina de cusut si stiu sa cos aproape drept [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine] ....
Lil3lu, uite un tutorial care ar putea sa te ajute sa-ti faci o fusta lalea. Se poate ajusta in functie de ceea ce iti doresti (ii faci o bata mai lata, faci fusta mai conica, etc).
Alte informatii suplimentare, plus un exemplu gasesti chiar [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pe forum.
iti dorim mult succes!
Alte informatii suplimentare, plus un exemplu gasesti chiar [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] pe forum.
iti dorim mult succes!
ciresicca- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 160
Varsta : 44
Localizare : bacau
Data de inscriere : 28/02/2009
Buna fetelor,
Va rog sa ajutati si-un amarat ca mine.
Aseara am vrut sa-mi fac o rochie ca aceasta:
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
M-am uitat la ea, am analizat-o si nu prea am inteles cum e croita.
Voi cum o vedeti? Are taietura in talie? Partea de jos e croita pe bie? Maneca este un model de maneca lasata (raglan?) si apoi incretita?
Eu am taiat-o cam asa: partea de jos am croit-o pe bie si a iesit un clos iar partea de sus, pentru ca asa imi permitea materialul, am pus-o tot pe bie si am croit fiecare parte cu maneca cu tot (cred ca se numeste raglan).
Daca ar putea cineva sa-mi faca si mie o schita de principiu a acestei rochii, i-as multumi foarte mult; tot am materialul taiat si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun.
Va pup!
Va rog sa ajutati si-un amarat ca mine.
Aseara am vrut sa-mi fac o rochie ca aceasta:
M-am uitat la ea, am analizat-o si nu prea am inteles cum e croita.
Voi cum o vedeti? Are taietura in talie? Partea de jos e croita pe bie? Maneca este un model de maneca lasata (raglan?) si apoi incretita?
Eu am taiat-o cam asa: partea de jos am croit-o pe bie si a iesit un clos iar partea de sus, pentru ca asa imi permitea materialul, am pus-o tot pe bie si am croit fiecare parte cu maneca cu tot (cred ca se numeste raglan).
Daca ar putea cineva sa-mi faca si mie o schita de principiu a acestei rochii, i-as multumi foarte mult; tot am materialul taiat si nu stiu daca sunt pe drumul cel bun.
Va pup!
chemio- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 182
Varsta : 47
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 11/09/2009
nu sunt eu cea mai in masura sa-ti raspund dar eu zic ca esti pe drumul cel bun, maneca raglan nu este asa cum zici tu (sau cel putin cum am inteles eu ca ai zis) uite AICI
un tricou cu maneca raglan.
Asa o vad si eu, cu taietura in talie, croita pe bie jos, sus croita cu tot cu maneca (nu are cusatura maneca) si incretita pe umar.
Or sa vina fete mai profesioniste sa-ti raspunda

Asa o vad si eu, cu taietura in talie, croita pe bie jos, sus croita cu tot cu maneca (nu are cusatura maneca) si incretita pe umar.
Or sa vina fete mai profesioniste sa-ti raspunda

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Caut sa vad cum se croiecte exact maneca asta. Eu i-am tras o croiala din intuitie dar nu stiu daca e bine.
Caut sa vad cum se croiecte exact maneca asta. Eu i-am tras o croiala din intuitie dar nu stiu daca e bine.
chemio- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 182
Localizare : Pitesti
Data de inscriere : 11/09/2009
multumim pt tipar, eu cum am fetita, sunt foarte incantata ca ne-ai dat explicatii, cred ca o sa ii fac un pardesiu la primavara. pt iarna are deja si palton si geaca. multumim 

totolina- Junior
- Numarul mesajelor : 381
Varsta : 39
Localizare : Galati
Data de inscriere : 10/02/2009
Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - II
Inca un tipar bun de pus in practica.Eu scoteam mult tipare din burda,insa mereu trebuie modificate.Am ajuns la concluzia ca mai bine fac cap coada tiparul.Inca odata MULTUMIRI!!!!
bobitica- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 206
Localizare : Galati
Data de inscriere : 02/11/2009
Fetelor, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.
Vreau sa-mi repar paltonul agatat in spate. Are o gaura pe omoplatul stang cam de 3/4 cm. agatat in tramvai. MULTUMESC ANTICIPAT. Paltonul este lung si poate fi scurtat cu 4-5 cm nu arata rau.
Si un ultim lucru. cum se face la tipar curbura de la maneci si de la pantaloni exista un tipar ceva? tim minte ca in copilarie am vazut ceva din lemn la un atelier de croitorie
Vreau sa-mi repar paltonul agatat in spate. Are o gaura pe omoplatul stang cam de 3/4 cm. agatat in tramvai. MULTUMESC ANTICIPAT. Paltonul este lung si poate fi scurtat cu 4-5 cm nu arata rau.
Si un ultim lucru. cum se face la tipar curbura de la maneci si de la pantaloni exista un tipar ceva? tim minte ca in copilarie am vazut ceva din lemn la un atelier de croitorie
stargate- helper
-
Numarul mesajelor : 4
Varsta : 53
Localizare : resita
Data de inscriere : 26/12/2009
STARGATE,eu in locul tau a-si face platca pe partea de spate a paltonului,platca fiind partea de sus a spatelui(ca si la camasile de barbati-din zona omoplatilor),iar pt rascroiala la maneci si pantaloni,ar fi bine sa studiezi acest topic de la cap la coada pt ca vei gasi tipare cu explicatii.In croitorii aveau sabloane pt asa ceva,dar mai bine studiaza tiparele de la acest topic.Spor la treaba.
Multumesc maistra.
Am gasit astazi la KAUFLAND o rigla universala pentru croitorie de dimensiunea 30/20 cm. O fi buna la ceva? Am vazut-o pe net in poze, unde se explicau tipare. Pretul nu prea este cumsecade 69 ron. Ma gandesc ca mai bine imi face eu una din plexic de dimensiuni mai mari daca ziceti ca este buna!
Chiar vreau sa ma apuc serios de treaba in croitorie si dupa cate am patit cred ca mai bine lucrez dupa tipar. Cumpar burda din cauza voastra. DECI SUNTETI VINOVATE de realizarile mele de pana acuma.
Am gasit astazi la KAUFLAND o rigla universala pentru croitorie de dimensiunea 30/20 cm. O fi buna la ceva? Am vazut-o pe net in poze, unde se explicau tipare. Pretul nu prea este cumsecade 69 ron. Ma gandesc ca mai bine imi face eu una din plexic de dimensiuni mai mari daca ziceti ca este buna!
Chiar vreau sa ma apuc serios de treaba in croitorie si dupa cate am patit cred ca mai bine lucrez dupa tipar. Cumpar burda din cauza voastra. DECI SUNTETI VINOVATE de realizarile mele de pana acuma.
stargate- helper
-
Numarul mesajelor : 4
Varsta : 53
Localizare : resita
Data de inscriere : 26/12/2009
Buna ziua
Ma numesc Ana si sunt noua pe acest forum, si noua si in ale croitoriei. Mi-am cumparat de curand o masina de cusust si as vrea si eu sa invat ca cos cate ceva. am incercat cateva tipare din burda dar nu mi se potrivesc marimile si nu imi iese nimic
Maistra as avea nevoie de ajutotul tau daca se poate, am copiat tiparul de rochie pe care le-ai dat tu (multumesc mult ca ne ajuti ) si as avea cateva nelamuriri
-cand construiesc spatele latimea bustului o masor din pct 3 sau pct 17
- la partea din fata ai spus ca 11-12=6cm, 12-13=7cm, 11-14=15 iar apoi faci un calcul si rezulta 13-14=9cm
ai putea sa-mi mai explici o data te rog pt ca eu daca fac un calcul simplu imi iese ca 13-14 ar fi 2 cm si nu stiu unde gresesc
scuza-ma ca nu am priceput dar sunt absolul in ceata cu ale croitoriei si as vrea sa invat
Ma numesc Ana si sunt noua pe acest forum, si noua si in ale croitoriei. Mi-am cumparat de curand o masina de cusust si as vrea si eu sa invat ca cos cate ceva. am incercat cateva tipare din burda dar nu mi se potrivesc marimile si nu imi iese nimic
Maistra as avea nevoie de ajutotul tau daca se poate, am copiat tiparul de rochie pe care le-ai dat tu (multumesc mult ca ne ajuti ) si as avea cateva nelamuriri
-cand construiesc spatele latimea bustului o masor din pct 3 sau pct 17
- la partea din fata ai spus ca 11-12=6cm, 12-13=7cm, 11-14=15 iar apoi faci un calcul si rezulta 13-14=9cm
ai putea sa-mi mai explici o data te rog pt ca eu daca fac un calcul simplu imi iese ca 13-14 ar fi 2 cm si nu stiu unde gresesc
scuza-ma ca nu am priceput dar sunt absolul in ceata cu ale croitoriei si as vrea sa invat
ana21maria- helper
-
Numarul mesajelor : 25
Varsta : 41
Localizare : iasi
Data de inscriere : 19/01/2010
ileana cosanzeana- Junior
-
Numarul mesajelor : 457
Varsta : 38
Localizare : calarasi
Data de inscriere : 03/12/2008
ANA21MARIA,trebuie sa ai rabdare,sunt in sesiune,crede-ma nu am timp nici sa respir.Dupa sesiune cu toata placerea.
Mionela, si mie mi-a placut fusta lalea, ciressica cred si eu ca a facut una, stiu ca a pus un link cu explicatii aici:
Nu am priceput eu chiar tot, ma gandeam cand ma voi decide sa-mi fac sa o rog sa-mi explice, poate intelegi tu mai mult si te ajuta.
Nu am priceput eu chiar tot, ma gandeam cand ma voi decide sa-mi fac sa o rog sa-mi explice, poate intelegi tu mai mult si te ajuta.
kerkyra- Junior
- Numarul mesajelor : 358
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 14/01/2010
mai am rabdare, nu-i asa urgentamaistra a scris:ANA21MARIA,trebuie sa ai rabdare,sunt in sesiune,crede-ma nu am timp nici sa respir.Dupa sesiune cu toata placerea.
multumesc mult si bafta in sesiune

ana21maria- helper
-
Numarul mesajelor : 25
Varsta : 41
Localizare : iasi
Data de inscriere : 19/01/2010
ANA21MARIA,mi-am facut putin timp si te lamuresc.
-latimea bustului la spatele rochiei il masori din pct.3,pt ca linia 1-3-4 reprezinta linia de mijloc a spatelui si care va fi cusuta.nu e linie dreapta pt ca spatele tau nu e drept .
-la fata este vorba de linia de umar,deci pe aceasta linie se introduce o pensa de cambrare(12-13),in realitate linia umarului este de 15 sau 14 cm(te poti masura singura).Daca pensa 12-13 este de 7 cm ,atunci 15+7=21.masori din 11 pana in 12 6cm,din 12 pana n 13 e pensa=7cm,iar din 13 e diferenta pana la 15 (linia totala a umarului).
-latimea bustului la spatele rochiei il masori din pct.3,pt ca linia 1-3-4 reprezinta linia de mijloc a spatelui si care va fi cusuta.nu e linie dreapta pt ca spatele tau nu e drept .
-la fata este vorba de linia de umar,deci pe aceasta linie se introduce o pensa de cambrare(12-13),in realitate linia umarului este de 15 sau 14 cm(te poti masura singura).Daca pensa 12-13 este de 7 cm ,atunci 15+7=21.masori din 11 pana in 12 6cm,din 12 pana n 13 e pensa=7cm,iar din 13 e diferenta pana la 15 (linia totala a umarului).
buna!
mi-ar fi de mare ajutor un tipar de sacou foarte cambrat iar la spate sa fie in forma de lalea,adik putin clos sub talie.
multumesc anticipat
mi-ar fi de mare ajutor un tipar de sacou foarte cambrat iar la spate sa fie in forma de lalea,adik putin clos sub talie.
multumesc anticipat
elena.vilcu- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : google
Data de inscriere : 28/01/2010
ma ajuta si pe mine cineva cu un tipar de fusta lalea+ceva explicatii pt o incepatoare ca mine?
ileana cosanzeana- Junior
-
Numarul mesajelor : 457
Varsta : 38
Localizare : calarasi
Data de inscriere : 03/12/2008
ELENA,pt sacoul pe care il vrei foloseste tiparul de rochie(postat de mine) ,doar ca va fi mai scurt.La partea de spate vei taia pe linia taliei si vei construi partea closata dupa tiparul de fusta clos.
Tiparul rochiei si al fustei clos le gasesti in primul capitol la pagina 1 si cred 3.
Acum vreau sa va arat constructia unor tipare de fuste clini.
Fusta in 8 clini cu linii rotunde:
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fusta in 6 clini godati(godeu"clopot)
Fusta in 6 clini godati(godeu"ciuperca")
Tiparul rochiei si al fustei clos le gasesti in primul capitol la pagina 1 si cred 3.
Acum vreau sa va arat constructia unor tipare de fuste clini.
Fusta in 8 clini cu linii rotunde:
Fusta in 6 clini godati(godeu"clopot)
Fusta in 6 clini godati(godeu"ciuperca")
Constructia tiparelor - explicatii si scheme
Maistra, am ingrosat putin conturul tiparului pe care l-am facut dupa explicatiile tale. Rascroitura de la maneca am facut-o dupa ochi. Exista oare o modalitate de calcul standard?
P.S. Sunt super incantata de explicatiile pt fusta in clini cu liniile rotunde. Era un tipar de genul acesta intr-o burda mai veche dar, eu cum sunt mica la inaltime nu l-am prea putut adapta astfel incat materialul sa se aseze frumos. Mi-a iesit o fusta lunga cam pana la jumatatea pulpei. Era nicicum.
P.S. Sunt super incantata de explicatiile pt fusta in clini cu liniile rotunde. Era un tipar de genul acesta intr-o burda mai veche dar, eu cum sunt mica la inaltime nu l-am prea putut adapta astfel incat materialul sa se aseze frumos. Mi-a iesit o fusta lunga cam pana la jumatatea pulpei. Era nicicum.
diana_roxana- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 161
Varsta : 46
Localizare : Bistrita
Data de inscriere : 14/04/2009
Pagina 2 din 12 • 1, 2, 3, ... 10, 11, 12

» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - IV
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
» Constructia tiparelor-explicatii si scheme
» Constructia tiparelor (explicatii si scheme) - III
» Tehnica "frivolite" pe ac sau "needle tatting"
» Mileuri si dantele crosetate
Pagina 2 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Lectra Modaris
» Mobilier homemade (2)
» Rochie banchet
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Despre noi
» Ornamente de Pasti
» casute de lemn pentru papusi
» Florile din gradina mea(2)
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)