Scoala de croitorie(3)
+83
iuli.b
Uca
dony_papusik
pisi
alexaaa08
alex_ro
ana_a
mamiboom
mb09
aandreicasiiuliana
mada93
letho
Luminita_lm
kerkyra
mitzulache
puffetta
Ela
veniciuc nicoleta
degetica
Adriana13
simona77
vilcris
Raluca2903
scamutza
elena_florescu
luminita_khader
tomari
ralu-ralu
danae
elena popescu
BiancaBellyDance
helen75
Camy
Ramonica
totolina
oanadem
tiana
Admina
scorpio89
rochiimireasaeu
maju1810
deliandreea
ELENA76
KanKan
rammy
valentinadof
Alina.C
europolis
milena
ellybijoux
amnro
ionela stefan
RalucaS
angells
MagdaMarin
danam
geany20062006
clodi
deeaz
diada
zylv
odrina
mdlupu
kisslandia
oana_007
olympia
Usagy
noel
aisha
SilviaDumitrescu
DANIELA.I
gandreea
MihaelaT
geany
ramy
leonutza69
mady85
ana21maria
stephanie
Karina33
medeeams
Corina Radoi
by_ella84
87 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Scoala de croitorie(3)
alex_ro, nu stiu acum ce model e, voi vedea mai tarziu, dar poate are o pensa pe umar in fata.
nu, are doar pense in dreptul sanilor, am revazut, si diferenta e cam de 0.5 cm.
alex_ro- helper
- Numarul mesajelor : 2
Localizare : romania
Data de inscriere : 19/02/2010
alexaaa08- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 106
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/09/2009
eu cred ca trebuie sa ai de doua ori latimea la material in primul rand ca sa poata sa iasa destul de creata, dupa care tragi o cusatura la masina la pasul cel mai mare si-ti raman doua capete de fir de ata ,tragi de unul din ele incet , incet se increteste materialul iar cand l-ai adus la marimea fasei din taglie mai tragi o cusatura deasupra creturilor ca sa le fixezi si la urma atasezi fasa asta.Sant sigura ca cineva o sa stie sa te indrume mai bine, asta era doar o parere de-a mea, de incepatoare, asa cred eu ca trebuie facut, sant deci curioasa si eu ce spun fetele.
leonutza69- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 53
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010
leonuza69 ms mult de ajutor. Sper sa si reusesc sa fac asa si sa nu mi se rupa ata. O sa incerc zilele astea si o sa va zic ce mi-a iesit
alexaaa08- Ucenic
-
alexaaa imparte in patru si increteste asa, pe bucati, ai sanse mai mari sa nu rupi atele. Sau increteste de mana insailand lejer cu ata-n doua, fixezi in bolduri si strangi ata cat trebuie. Spor!
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
ALEX,latimile umerilor intr-adevar nu sunt egale si atunci trebuie sa sustii umarul mai scurt pe umarul mai lung,deci ,cand le asamblezi umarul cu latimea mai mare va fi dedesubt si umarul mai scurt va fi deasupra,fixezi capetele umerilor si pe urma insailezi,partea de deasupra intinzand-o ca sa fie egala cu partea de dedesubt(umarul mai lung).Sper ca te-am lamurit cat de cat.
buna idee , ai dreptate sa imparta in patru, la asta nu m-am gandit, e adevarat ca nu am incretit prea multe...mersi si eu de sfatKarina33 a scris:alexaaa imparte in patru si increteste asa, pe bucati, ai sanse mai mari sa nu rupi atele. Sau increteste de mana insailand lejer cu ata-n doua, fixezi in bolduri si strangi ata cat trebuie. Spor!
leonutza69- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 53
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010
am incercat pe o bucata de material si am reusit...Multumesc pentru sfaturi. Cand o sa fac fusta o sa va arat ce a iesit.
alexaaa08- Ucenic
-
buna seara ,mai revin si eu pe-aici cand am cate o problema
imi poate spune cineva mai explicit cum se lucreaza gulerul si fasia c la modelul 103 din burda 8 2009? fasia c se aseaza fata pe fata pe guler,iar rascroiala gatului este prinsa intre cele 2 parti ale gulerului?

valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Aici
poza bluzei, poate nu toata lumea are revista dar stie cum se face acel guler.

Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
valentinadof eu asa am facut: am cusut esarfa pe marginile exterioare, pe marginea interioara am lasat necusut exact cat era rascroiala gatului, apoi am prins rascroiala gatului intre marginile esarfei. In fata ramane neprins in esarfa partea cu nasturi si partea cu butoniere (aprox 2 cm stanga/dreapta)
Nu prea ma pricep la explicat dar diseara cand ajung acasa o sa incerc sa pun niste poze cu detaliu la gat.

Nu prea ma pricep la explicat dar diseara cand ajung acasa o sa incerc sa pun niste poze cu detaliu la gat.

mdlupu- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 125
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/12/2009
am inteles cum zici tu mada ,la varianta asta ma gandeam si eu insa in revista mai apare o fasie de bordat rascroiala ,n-ai mai folosit-o?varianta ta mi se pare mai simpla si la bluza chiar vine bine,aa..si cand ai prins esarfa ,dublura bentitei din fata ,aia cu nasturii,era in exterior sau o intorsesei deja? hai ca te supun la eforturi de memorie

valentinadof- Moderator
-
eu nu am bluza dupa acest model am combinat 2 modele din 2 reviste diferite (nu aveam acest numar din Burda) Nu am folosit nici 0 alta bentita si nici nu im amintesc sa fi fost in descrierea modelului pe care l-am folosit.
La margine bentitei cu nasturi am intors marginile in interiorul bentitei pt ca arata mai bine asa.
La margine bentitei cu nasturi am intors marginile in interiorul bentitei pt ca arata mai bine asa.

mdlupu- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 125
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/12/2009
ok,cred ca o sa fac si eu asa fara fasia de bordat rascroiala,numai ca nu am liniste ca nu am inteles cum spun ei in revista..... eii sunt un pic incapatanata
,oricum 

valentinadof- Moderator
-
Fetele, am ceva nelamuriri. Lucrez prima mea rochie cu captuseala, si vreau sa-i pun fermoar ascuns intr-o parte. Am croit tot, am cusut partea de deasupra...urmeaza sa cos captuseala (saptamana viitoare de-acum)... insa ce nu stiu este cand aplic fermoarul? Prind intai fata de dos, si fermoarul in prind in acelasi timp la ambele parti, sau cos fermoarul numai la partea de deasupra, apoi prind captuseala, si la urma prind captuseala de fermoar...?
Sper ca intelegeti ce vreau sa spun.
Si inca o intrebare ... nu am nici o idee cum fac la maneca. Ma refer cum sa prind fata de captuseala. Dupa capul meu insailez de mana, apoi cos la masina pe fata rochiei.... dar nu stiu daca asa se face. Mentionez ca e fara maneci.
Atat de moment.
Sper ca intelegeti ce vreau sa spun.
Si inca o intrebare ... nu am nici o idee cum fac la maneca. Ma refer cum sa prind fata de captuseala. Dupa capul meu insailez de mana, apoi cos la masina pe fata rochiei.... dar nu stiu daca asa se face. Mentionez ca e fara maneci.
Atat de moment.

Alina.C- Senior
-
Numarul mesajelor : 535
Varsta : 43
Localizare : in lumea mea...
Data de inscriere : 19/12/2009
buna Alina.c, presupun k ai croit-o dupa un sablon si atunci cand o asamblezi i-ti iese exact nu trebuie sa mai modifici nimic sau sa mai rascroiesti.daca ar fi dupa mine eu as asambla complet rochita ,as aplica fermoarul dupa care as face separat si captuseala k si cum ar fi doua rochii,intorci captuseala pe dos rochia sa fie pe fata (sa fie fata la fata)asezi una peste alta, cosi in jurul gatului apoi la rascroiala manecilor pisti un pic rezerva de coasere pana mai apropa de cusatura de jur imprejur in special acolo unde-i mai curbata k atunci cand intorci captuseala sa nu retina rezerva (ea se desface exact si se aseaza cum este decolteul sau maneca) ,mai poti intoarce intre timp sa vezi daca se aseaza bina si pe fata, la urma tot pe dos prinzi rezerva de captuseala ce cea de la rochie ( fermoarul o sa vina la mijloc) si cand o sa intorci o sa vina prins fermoarul la mijloc si pe deoparte rochita pe cealalta captuseala. Daca ma completeaza altcineva sau vine cu o alta parere sunt si eu interesata sa o ascult. unde nu ai inteles mai poti intreba k e cam greu cu explicatul mai usor era cu niste exemple dar momentan nu lucrez asa ceva.
pisi- Junior
-
Numarul mesajelor : 302
Varsta : 37
Localizare : vaslui
Data de inscriere : 09/07/2009
Multumesc, Pisi. Esti o draguta. Am inteles cum se prinde captuseala de fata. Sper sa imi iasa cum trebuie. Insa o sa prind fermoarul de fata mai intai, pentru ca trebuie sa mai fac ceva mici ajustari... apoi trec la asamblatul captuselii si prinderea ei. Sper sa nu gresesc prea mult. 

Alina.C- Senior
-
o intrebare urgenta
Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Dum 28 Mar 2010, 4:31 pm, editata de 1 ori (Motiv : subiecte fuzionate)
dony_papusik- helper
Localizare : slatina
Data de inscriere : 28/03/2010
Buna Alina.C, vin si eu in ajutorul tau, in limita a cat ma pricep, in completarea a ceea ce a zis pisi iti postez un link care poate te ajuta, e luat tot de aici de pe site de la sectiunea cu link uri utile ... [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Spor la cusut si sa ne arati ce a iesit.
dony "fusta"este facuta cam din 9 straturi de material,mai exact organza,iar eu as incepe sa-i fac primul strat cel mai lung,dupa care as adauga straturile mai scurte.Poate gasesti in burda niste volane pe care le poti adapta...succes
veniciuc nicoleta- Senior
-
Numarul mesajelor : 637
Varsta : 36
Localizare : navodari
Data de inscriere : 18/02/2010
Ucabesty, multumesc de link, e foarte util si clar. Sigur ca va voi arata produsul final! Insa nu cred ca voi mai avea timp de cusut saptamana asta, oricum e o rochie de seara ce ne trebuie in mai, asa ca mai am ceva timp. Nici macar nu e pentru mine... e pentru mama mea, si va trebui sa fac si pentru mine, si pentru fetita mea si pentru o nepotica. O sa va arat tot, oricum. 

Alina.C- Senior
-
fetelor,am facut fusta cu volanase.a iesit superba.aqm trebuie sa cumpar corset si gata.
dony_papusik- helper
Localizare : slatina
Data de inscriere : 28/03/2010
totusi dony de ce nu faci si un corset?va fi facut de tine...ca sincer ce gasesti pe piata..mie personal nu-mi plac...
veniciuc nicoleta- Senior
-
Numarul mesajelor : 637
Varsta : 36
Localizare : navodari
Data de inscriere : 18/02/2010
pai bine dony dar nu ne arati si noua fusta? 

valentinadof- Moderator
-
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Ornamente de Pasti
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6