Scoala de croitorie(3)
+83
iuli.b
Uca
dony_papusik
pisi
alexaaa08
alex_ro
ana_a
mamiboom
mb09
aandreicasiiuliana
mada93
letho
Luminita_lm
kerkyra
mitzulache
puffetta
Ela
veniciuc nicoleta
degetica
Adriana13
simona77
vilcris
Raluca2903
scamutza
elena_florescu
luminita_khader
tomari
ralu-ralu
danae
elena popescu
BiancaBellyDance
helen75
Camy
Ramonica
totolina
oanadem
tiana
Admina
scorpio89
rochiimireasaeu
maju1810
deliandreea
ELENA76
KanKan
rammy
valentinadof
Alina.C
europolis
milena
ellybijoux
amnro
ionela stefan
RalucaS
angells
MagdaMarin
danam
geany20062006
clodi
deeaz
diada
zylv
odrina
mdlupu
kisslandia
oana_007
olympia
Usagy
noel
aisha
SilviaDumitrescu
DANIELA.I
gandreea
MihaelaT
geany
ramy
leonutza69
mady85
ana21maria
stephanie
Karina33
medeeams
Corina Radoi
by_ella84
87 participanți
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Scoala de croitorie(3)
Si eu am o intrebarica. Pentru o rochie fara captuseala, cum surfilez marginile bucatilor de material imbinate? si ma refer la toate. pana acum surfilam prin taiere in zig zag cu foarfeca
dar acum am masina de cusut noua si vreau sa iasa ceva frumos. Cred ca este destul de greu de explicat, de aceea daca are cineva cateva poze as aprecia extrem de mult.
Rochia e ceva in genul asta , cu partea de la bust in sus separata de restul rochitei.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Multumesc.

Rochia e ceva in genul asta , cu partea de la bust in sus separata de restul rochitei.
Multumesc.

Ultima editare efectuata de catre diada in Vin 05 Mar 2010, 1:08 pm, editata de 1 ori (Motiv : transformat link in poza)
Usagy- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 146
Varsta : 39
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 28/05/2009
raspuns
Usagy,dc ai triplock raspunsul e simplu; surfilezi si cosi o data direct cu el! daca nu ai, surfilezi bucatile separat si apoi le imbini cu masina de cusut!

tiana- Ucenic
- Numarul mesajelor : 223
Localizare : constanta
Data de inscriere : 20/01/2010
usagy,
tiana are dreptate.
Totusi eu as zice ca platca de la rochie ar fi frumos sa fie dubla. Adica si dosul sa arate ca fata.
tiana are dreptate.
Totusi eu as zice ca platca de la rochie ar fi frumos sa fie dubla. Adica si dosul sa arate ca fata.
Multumesc de raspunsuri dar.... nu prea am inteles. Imi cer scuze
.
Nu am triplock, si nici rochii dupa care sa ma iau. Umm, eu chiar nu ma pricep nici la explicat, deci, sunt 2 bucati de material care se cos: raman deci 2 margini, cele 2 se vor surfila impreuna (lipite deci ca aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau se surfileaza separat si raman asa separate 2 bucatele ?
Iar platca dubla cum se face?
Cineva sa ma impuste , am 6 bucati de asablat doar la partea de jos, fara volane.

Nu am triplock, si nici rochii dupa care sa ma iau. Umm, eu chiar nu ma pricep nici la explicat, deci, sunt 2 bucati de material care se cos: raman deci 2 margini, cele 2 se vor surfila impreuna (lipite deci ca aici [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau se surfileaza separat si raman asa separate 2 bucatele ?
Iar platca dubla cum se face?

Cineva sa ma impuste , am 6 bucati de asablat doar la partea de jos, fara volane.
Usagy- Ucenic
-
Usagy, rezervele, ca asa se numesc se pot surfila impreuna la materialele subtiri si atunci se taie mai inguste, sau separat la materiale mai pline, gen stofe sau alte materiale mai pretioase.
Fustele de stofa care sunt captusite, pantalonii de stofa care se calca la dunga au rezervele descalcate separat. Ia umbla tu in dulap si intoarce pe dos mai multe hainute. Se ia in calcul si transparenta materialului, forma croiului, eventuale cusaturi decorative ce vin deasupra sa sublinieze taieturile... La rochia pe care ai aratat-o tu, la corsajul fronsat merg impreuna, la fusta merg descalcate separat, ca se aseaza mai frumos. la imbinarea poalelor cu volanul cret, din nou merg impreuna.
Din ce material faci rochia?
Fustele de stofa care sunt captusite, pantalonii de stofa care se calca la dunga au rezervele descalcate separat. Ia umbla tu in dulap si intoarce pe dos mai multe hainute. Se ia in calcul si transparenta materialului, forma croiului, eventuale cusaturi decorative ce vin deasupra sa sublinieze taieturile... La rochia pe care ai aratat-o tu, la corsajul fronsat merg impreuna, la fusta merg descalcate separat, ca se aseaza mai frumos. la imbinarea poalelor cu volanul cret, din nou merg impreuna.
Din ce material faci rochia?
Multumesc. E un bumbac satenat, se intinde nitel .
Nu e f subtire.

Usagy- Ucenic
-
eu ca incepatoare le-am surfilat la bluza de concurs impreuna ,cu zig-zag, neavand triplokc si vine bine , e ordonat si frumusel...
leonutza69- Senior
-
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 52
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010
Multumesc pentru sfaturi. O sa va arat ce a iesit, peste o luna sau mai mult dupa ce o termin
.

Usagy- Ucenic
-
Imi place modelul de rochie, Usagy, de-abia astept sa vad ce ai lucrat...
kerkyra- Junior
- Numarul mesajelor : 358
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 14/01/2010
la bluza de la concurs si eu am surfilat cele 2 margini impreuna, nu am triplock, insa mi-am luat un piciorus de surfilat de la brother si arata destul de bine
mdlupu- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 125
Varsta : 44
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 04/12/2009
usagy, sa fie platca dubla e ca si cum ai pune captuseala doar ca folosesti acelasi material. practic croiesti de doua ori toata partea de sus, asamblezi fiecare parte de sus separat fara cusaturile de la maneci si pe urma le pui fata pe fata si le cosi la gat. le descalci frumos cusaturile, le intorci sa fie dos pe dos, cosi manecile si daca ai inteles ceva pana acum
, o sa ai doua fete
. pe urma cosi fusta de partea de sus care o sa fie fata, calci cusatura in sus, iar partea de sus de pe dos o indoi spre interior (intai o calci ca si cum i-ai face tiv) si o cosi de fusta. Asfel ascunzi cusatura dintre fusta si partile de sus intre partile de sus.
Intelegi ceva sau am luat-o pe aratura?

Intelegi ceva sau am luat-o pe aratura?

Am facut si 100 de mesaje
Sincer, am citit mesajul tau amnro de mai multe ori . Iti multumesc ca iti bati capul cu mine dar sunt cam
Practic sa pun dublura respectiva doar partii care are falduri? (vin doar in partea de fata). Am inteles ca vine un fel de dublura, mai departe nu
, si eu sunt de vina.

Sincer, am citit mesajul tau amnro de mai multe ori . Iti multumesc ca iti bati capul cu mine dar sunt cam

Practic sa pun dublura respectiva doar partii care are falduri? (vin doar in partea de fata). Am inteles ca vine un fel de dublura, mai departe nu
, si eu sunt de vina.

Usagy- Ucenic
-
am o dilema,ce inseamna ,,a retine,, in croitorie?stiu ca exista un dictionar de termeni pe undeva dar nu mai stiu pe unde,poate ma ajuta cineva
am gasit 

valentinadof- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 45
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
tutorialele pentru buzunare
Buna ziua,
Sunt noua si pe aici ... si in croitorie...
As dori sa o intreb pe Maistra daca mai putem vedea pozele din tutorialele despre buzunare.
Multumesc tuturor celor care insufletesc acest forum si ne ajuta pe noi incepatoarele.
Sunt noua si pe aici ... si in croitorie...
As dori sa o intreb pe Maistra daca mai putem vedea pozele din tutorialele despre buzunare.
Multumesc tuturor celor care insufletesc acest forum si ne ajuta pe noi incepatoarele.
Luminita_lm- helper
-
Numarul mesajelor : 1
Varsta : 64
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 03/03/2010
mdlupu a scris:la bluza de la concurs si eu am surfilat cele 2 margini impreuna, nu am triplock, insa mi-am luat un piciorus de surfilat de la brother si arata destul de bine
ma gandeam si eu la piciorus dar nu m-am organizat inca, eu am o toyota liniara si inca nu am ajuns la un magazin de specialitate sa vad ce pot sa mai pun pe ea...sper sa existe acest piciorus si pentru toyota,Zylv mi-a indicat un site dar pana sa ajung eu in Romania...mai bine il caut aici.
leonutza69- Senior
-
tutoriale video
fermoar
fermoar invizibil
fermoar
fermoar invizibil
tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
leonutza69- Senior
-
rochie maxi
Raluca2903 a scris:Hello,
Am avut anul trecut o tentativa de a crea o rochie maxi (prima mea exerienta cu masina de cusut). Avand in vedere ca a fost prima, nu mi-a iesit. Ma poate ajuta cineva cu un tipar pt. o asemenea rochie?
Eu am facut-o "la ochi" si... normal, nu mi-a iesit ca la carte. Nu vreau ceva foarte complicat, prefer modelele simple, cu bustiera triunghi, pe elastic, etc. Cam asa as vrea sa-mi iasa:
Astept cu mare interes raspunsurile voastre, va doresc o primavara frumoasa!
chiar nu ma poate ajuta nimeni, macar cu un sfat?

Raluca2903- helper
- Numarul mesajelor : 5
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 24/01/2010
Ultima editare efectuata de catre Usagy in Sam 06 Mar 2010, 5:14 pm, editata de 1 ori
Usagy- Ucenic
-
de-abia astept si eu sa raspunda cineva
imi plac si mie modelele astea
asteptam impreuna?
ai dreptate usagy nu ca am uitat dar ma gandeam la bustul asta tip triunghi...o sa studiez si eu problema,am un top mai vechi cusut asa poate ma pot lua dupa el.
imi plac si mie modelele astea
asteptam impreuna?
ai dreptate usagy nu ca am uitat dar ma gandeam la bustul asta tip triunghi...o sa studiez si eu problema,am un top mai vechi cusut asa poate ma pot lua dupa el.
Ultima editare efectuata de catre leonuza69 in Sam 06 Mar 2010, 3:41 pm, editata de 1 ori (Motiv : completare)
leonutza69- Senior
-
Usagy- Ucenic
-
daca tiparul pentru asta te-ar ajuta, il am S si XL. E in format pdf, in dimensiune pentru plotter (cam 100x200 cm) sau daca te bagi sa-l scoti pe A4 iti ies 42 foi
Intre timp le-am gasit si o gazda
- uite linkurile:
Marimea S: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
XL: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Sper sa mearga linkurile si sa-ti fie de folos
daca tiparul pentru asta te-ar ajuta, il am S si XL. E in format pdf, in dimensiune pentru plotter (cam 100x200 cm) sau daca te bagi sa-l scoti pe A4 iti ies 42 foi

Intre timp le-am gasit si o gazda

Ultima editare efectuata de catre letho in Sam 06 Mar 2010, 7:43 pm, editata de 1 ori (Motiv : pus link)
mada93- helper
-
Numarul mesajelor : 93
Varsta : 28
Localizare : Vulcan
Data de inscriere : 17/11/2009
letho a scris:[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
daca tiparul pentru asta te-ar ajuta, il am S si XL. E in format pdf, in dimensiune pentru plotter (cam 100x200 cm) sau daca te bagi sa-l scoti pe A4 iti ies 42 foi![]()
Intre timp le-am gasit si o gazda- uite linkurile:
Multumesc frumos!

Raluca2903- helper
- Numarul mesajelor : 5
Localizare : Iasi
Data de inscriere : 24/01/2010
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(11)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(11)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
Pagina 9 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Mobilier homemade (2)
» Jucarii crosetate
» Ce melodie asculti acum !-5
» Pirogravura
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Treninguri, maieuri, colanti, haine pentru casa(3)
» Sacrificii pentru pasiune
» Amenajari interioare
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Drumetii si locuri vizitate (3)
» Florile din gradina mea(2)
» Ce masina de cusut recomandati (6)
» Ornamente de Pasti
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Din materiale reciclabile 6
» In fire sa ne laudam ! (9)
» Despre masinile de tricotat