Modificarea si stramtarea hainelor
+80
Panea Laura
olympia
Gianina4ever
stoy
Steluzza
zsofia
iolanda evelina
ismi3ismi
aurishta
Uca
rosita
aurelia.c
florindogul2011
SilviaDumitrescu
firicel
myhappyfeet
Motzu
margot
dktimi
ramonasimon_74
feiercarmen
christel
ema
bibitu
iris6
sandydeea
cory74
Danny24
mickyta
Giobsy
narcisa
MagdaMarin
clodi
monica11
came_lia
augustin87r
amnro
Raluck_Doll
bobitica
Alina.C
europolis
BITZA7575
caty80
DANIELA.I
scamutza
kisslandia
myky7robc
Usagy
Karina33
degetica
leonutza69
madalina16
zylv
sweetlizzuka
alexaaa08
fufa021978
dana131208
ileana cosanzeana
ioana soare
deja
ariana
aisha
RalucaS
abbba
geany
julix_2007
vilcris
duchess
lorinaoo1
dorinamisov
Camy
kla78
arime
MihaelaT
Kristina
tomari
emilia
Admina
diada
kindaras
84 participanți
Pagina 11 din 12
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Re: Modificarea si stramtarea hainelor
Clodi de-aia te intrebam, ca si mie mi-e teama ca s-al deforma la purtat. Totusi ramane elastic putin pulovarul impaslit.
Eu pana acum am incercat sa intaresc cu ceva (nu insertia aia termocolanta) ce-am facut. Mai am un teanc de pulovere capatate asa ca voi mai face cateva genti.
Mi-a placut modelul asta de l-ai ales tu dar m-am ferit de el ca nu vedeam cum l-as putea dubla frumos.
Eu pana acum am incercat sa intaresc cu ceva (nu insertia aia termocolanta) ce-am facut. Mai am un teanc de pulovere capatate asa ca voi mai face cateva genti.
Mi-a placut modelul asta de l-ai ales tu dar m-am ferit de el ca nu vedeam cum l-as putea dubla frumos.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Clodi? In albumul tau parca vazusem si o fusta... pe aia nu ne-o arati? Foarte frumos arata!
Mie imi plac mult de tot florile de pe geanta impaslita?
Tot muza te-a inspirat sau ai vre-un tutorial / explicatii/ ceva?
Mie imi plac mult de tot florile de pe geanta impaslita?
Tot muza te-a inspirat sau ai vre-un tutorial / explicatii/ ceva?
hai ca pun asa, doar rezultatul. Fusta e dintr-o pereche de blugi.
Blugii imi ramasesera mici asa ca betelia e inadita pe laterale. Am pastrat partea cu slitul, am recroit buzunarele. Era mai putina munca daca faceam una de la 0
Fusta fata
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Fusta spate
La florile de pe geanta n-am tutorial dar zic acum cum sunt facute:
am taiat o fasie mai lata de pulover impaslit. Am indoit-o si apoi am rulat-o de cateva ori ca sa formez un trandafir si am cusut de mana la baza 'florii'. La unii trandafiri din loc in loc am mai format cate o cuta ca sa mai varieze modelul. La unii trandafiri am pus indoitura benzii la suprafata, la altii, invers, am pus marginile benzii indoite la suprafata... nah nu stiu daca se intelege ceva din explicatiile astea de amator

Blugii imi ramasesera mici asa ca betelia e inadita pe laterale. Am pastrat partea cu slitul, am recroit buzunarele. Era mai putina munca daca faceam una de la 0

Fusta fata
Fusta spate
La florile de pe geanta n-am tutorial dar zic acum cum sunt facute:
am taiat o fasie mai lata de pulover impaslit. Am indoit-o si apoi am rulat-o de cateva ori ca sa formez un trandafir si am cusut de mana la baza 'florii'. La unii trandafiri din loc in loc am mai format cate o cuta ca sa mai varieze modelul. La unii trandafiri am pus indoitura benzii la suprafata, la altii, invers, am pus marginile benzii indoite la suprafata... nah nu stiu daca se intelege ceva din explicatiile astea de amator

Clodi e minunata geanta din pulover, arata super cu grupajul acela central cu trandafiri rulati!
Si fustita e faina,mie mi s-au rupt blugii chiar de sub fund,si incerc sa fac o fusta din craci,dar nu stiu cum si unde ca soacra -mea nu vrea sa ma invete si pe mine la masina cica i-o stric si ea o tine degeaba acum,scuzati off.
Gianina4ever- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2212
Varsta : 43
Localizare : Vulcana Pandele,Dambovita
Data de inscriere : 31/12/2010
Multam Olimpia 
Gianina, incearca un model cu cusatura exact in zona aceea ca sa maschezi ruptura.

Gianina, incearca un model cu cusatura exact in zona aceea ca sa maschezi ruptura.
Wouuu, Clodi! Imi place tot ce ai modificat. Sunt grozave. Felicitari!

Haideti sa va arat,cum e dupa ce am desfacut cracii blugilor...deocamadata sunt prinsi in bolduri si as vrea parerea voastra
Asa au fost ei,ca pozitie...si am pastrat betelia de la pantaloni,s-o pun aici,sus?
A doua varianta e aceasta,dar am intors invers adica partea de sus am pus-o jos.Cum vine mai bine?(pozele mi le-a facut fata,cu telefonul,si a plecat la joaca asa ca scuzati calitatea)
Si daca as lasa a doua varianta,cum sa o fac jos?!Accept si varianta de scurtare ca e prea lunga pentru statura mea...
Asa au fost ei,ca pozitie...si am pastrat betelia de la pantaloni,s-o pun aici,sus?
A doua varianta e aceasta,dar am intors invers adica partea de sus am pus-o jos.Cum vine mai bine?(pozele mi le-a facut fata,cu telefonul,si a plecat la joaca asa ca scuzati calitatea)
Si daca as lasa a doua varianta,cum sa o fac jos?!Accept si varianta de scurtare ca e prea lunga pentru statura mea...
-
Mie imi place mai mult a 2 varianta cu partea deschisa in jos.
Spor la treaba
Spor la treaba
Panea Laura- Senior
- Numarul mesajelor : 717
Localizare : ROMANIA, ARAD
Data de inscriere : 12/03/2010
Gianina4ever, vad ca iti permite lungimea, poti sa o faci rochita :P
Sa stii ca m-am gandit si eu,la o rochita dar inca n-am probat aceasta varianta si nu stiu daca voi reusi sa fac partea de sus...eu n-am masina si ma gandeam,ca si fusta ca mergea s-o inchei la mana,sau poate sa ma duc la vreo prietena...
Mai astept pareri...
Mai astept pareri...
-
Gianina4ever fata apucate repede si fa iar pantaloni si bagate la concurs cu ei
las-o in colo de fusto- rochie (ce o iesi )

Aoleoo,pai dupa ce am stat sa-i descos si mi s-au rupt in partea de sus...cum sa-i mai fac acum,scurti?

-
partea de sus o poti face ca un corsaj si sa pastrezi chiar si buzunarelul
Mersi,...sunt niste modele pe ei,ca buzunarele au ajuns gentuta...

-
La corsaj poti face asa, fara tipar.o pui pe tine pe dos, prinzi in bolduri dupa conturul bustului tau ( initial in fata, ca la spate nu ai asa de mult de cambrat), tragi o insailare, mai faci o proba si apoi treci la cusut si la sfarsit tai rezervele. Eventual sa nu-l faci foarte stramt ca sa nu se increteasca
O,ce explicatii amanuntite,multumesc frumos.Asta presupune sa am si masina de cusut....dar vad eu pe unde ma duc sa o lucrez.

-
Prin magazine este si 3 mil. o masina de cusut destul de buna, merita sa pui un ban deoparte pentru asta.Incearca sa cauti pe net masini second sau pune o intrebare pe forum poate au fetele unele mai vechi pe care nu le mai folosesc.
Da,mi-a zis si Corina sa caut si la mana a doua,mai vechi si mai ieftine.Are soacra-mea una dar nu ma lasa la ea,ca mi-a zis ca i-o stric...
-
I-am facut ieri fiului meu un hanorac dintr-o bluza de trening de-a mea .
De cand am luat masina de cusut am hotarat sa modific tot ce aveam prin sifonier si nu purtam .Am stramtat tot ce imi statea lalai si i-am facut si fiului meu niste hainute din ce eu nu mai pot purta .
Hanorac fata :
Spate:
Am luat o bluzita de a lui si dupa ea am decupat . L-am lasat mai lung pentru ca tot timpul i se ridica hainutele si e cu spatele gol . Gluga nu am mai descusut-o si era cam mare . Am cusut un elastic in loc de snur pentru a se aseza mai frumos . Nu am pus snur pentru ca el il scoate .
Pantalonii sunt facuti dintr-o pereche de panataloni de ai mei pe care i-am primit cadou si imi stateau rau . I-am descusut si am croit dupa un tipar . Am pastrat partea cu dungile rosii . Din pacate nu a mai avut rabdare sa stea sa ii pozez si panatalonii .
Spor la lucru ! Duminica frumoasa !
De cand am luat masina de cusut am hotarat sa modific tot ce aveam prin sifonier si nu purtam .Am stramtat tot ce imi statea lalai si i-am facut si fiului meu niste hainute din ce eu nu mai pot purta .
Hanorac fata :
Spate:
Am luat o bluzita de a lui si dupa ea am decupat . L-am lasat mai lung pentru ca tot timpul i se ridica hainutele si e cu spatele gol . Gluga nu am mai descusut-o si era cam mare . Am cusut un elastic in loc de snur pentru a se aseza mai frumos . Nu am pus snur pentru ca el il scoate .
Pantalonii sunt facuti dintr-o pereche de panataloni de ai mei pe care i-am primit cadou si imi stateau rau . I-am descusut si am croit dupa un tipar . Am pastrat partea cu dungile rosii . Din pacate nu a mai avut rabdare sa stea sa ii pozez si panatalonii .
Spor la lucru ! Duminica frumoasa !
Ultima editare efectuata de catre moruna in Dum 27 Mar 2011, 12:04 pm, editata de 1 ori (Motiv : completari)
Foarte fain hanoracul si pantalonasul! Imi place ideea! O s-o pun si eu in practica!
aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
Este foarte practic asa .Fac ceva economii . Eu imi mai fac pantaloni de trening sau bluze , tricouri dintr-ale sotului . Se intampla de multe ori sa nu ii placa ceva la ce primeste sau pur si simplu sa nu poarte ceva o perioada lunga de timp . Cum sunt la inceput tare de tot in ale croitoriei nu prea am asa mare curaj sa cumpar materiale si sa le croiesc de teama ca voi strica ; asa exersez si daca stric nu regret atat de mult .
MORUNA super tare ,chiar frumos hanoracul,sa mai faci ca a iesit foarte frumos.sa-l poarte cu placere micutul
Camy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1206
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 21/10/2008
Si eu am o bluzita din frotir care mi-e larga tareee,poate o modific si eu...
Pana atunci pun poze cu gentuta de care va vorbeam facuta din buzunarele de la fostii blugi.Si am nevoie si eu de un sfat...merge sa-i fac toarta tot din blugi dar mai inchisi la culoare,adica albastru inchis?
Fata
Spate
Interior
Precizez ca e facuta la mana...ca n-am masina.
Pana atunci pun poze cu gentuta de care va vorbeam facuta din buzunarele de la fostii blugi.Si am nevoie si eu de un sfat...merge sa-i fac toarta tot din blugi dar mai inchisi la culoare,adica albastru inchis?
Fata
Spate
Interior
Precizez ca e facuta la mana...ca n-am masina.
-
Pagina 11 din 12 • 1, 2, 3 ... , 10, 11, 12
Pagina 11 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ornamente de Pasti
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Despre noi
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Jucarii crosetate
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)