Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyIeri la 10:10 am Scris de diada

» Jucarii crosetate
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Sa vorbim despre alaptare

+31
Uca
michelinebeaulieu
32vali
flori de camp
LRodica
adriuta
trandafiras78
alice07
Michelle88
Gabica
valentinadof
Andante
musetel
Andata
Clio_Ela
ioana soare
coripin
geo
Steluzza
nicopop
melus
manuela29
Chirrox13
aurishta
jessica
jluciana
Bianka7
dandana
livia1981
diada
Admina
35 participanți

Pagina 5 din 5 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5

In jos

Alaptarea, pro sau contra

Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap17%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 17% 
[ 14 ]
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap61%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 61% 
[ 51 ]
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap12%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 12% 
[ 10 ]
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap6%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 6% 
[ 5 ]
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap0%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 0% 
[ 0 ]
Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_lcap4%Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Vote_rcap 4% 
[ 3 ]

Total voturi : 83

Sa vorbim despre alaptare - Pagina 5 Empty Re: Sa vorbim despre alaptare

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Joi 12 Mar 2015, 1:11 pm

Deci,in afara de colicile copiilor alaptati la san,caz in care starea copilului depinde si de mama,intotdeauna e vorba de comportamentul digestiv propriu,particular,caracteristic,al sugarului.
Depinde de noi,atunci,sa ii aducem bebelusului alimentatia care nu ii face rau. Smile
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1217
Varsta : 56
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 11/09/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Joi 12 Mar 2015, 1:15 pm

32vali a scris:Samarineanca, asa este, colicii apar indiferent cum este hranit copilul. E bine cand alaptezi sa tii cont ca tu sa nu consumi anumite alimente, dar eu iti spun din experienta proprie ca fetele mele au avut amandoua si nu mancam nimic din ce nu trebuia.
EU n-am observat ca vreun aliment mancat de mine ar provoca lui bb colici! Am ajuns sa cred sunt o reactie de adaptare a stomacului la noile substante cu care are de-a face! Cel putin asa a fost la copiii mei!
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Joi 12 Mar 2015, 1:27 pm

Daca ai putut manca fara sa provoci colici,aurishta,si ti-ai dat seama ca ai tai copilasi au probleme din cauza reactiilor proprii de adaptare esti o fericita!
Alte mame duc problema asta ani de zile si inca nu stiu de unde vin colicile!

Cu toate ca e simplu si scrie in carti sau trebuie sa o afle(alte mame Smile din maternitate,de la pediatri:un copil e un adult in miniatura:asa cum noi avem particularitati alimentare,asa are si un bebe.De aceea,in caz de colici,trebuie sa schimbam alimentatia cand alaptam la san si formula de lapte cand alaptam artificial.
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Joi 12 Mar 2015, 2:02 pm

Copiii mei au avut colici fie ca am tinut regim, fie ca nu Smile ....am vorbit deseori cu foarte multe mame despre asta si asa mi-am format baza constatarilor ! Si nu, copilul nu este un adult in miniatura in nici un aspect! Organismul lui este in permanenta dezvoltare si adaptare la mediu iar preferintele in formare au mare legatura cu stilul de viata al parintilor si al comunitatii din care face parte!
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Joi 12 Mar 2015, 2:50 pm

aurishta a scris: ....am vorbit deseori cu foarte multe mame despre asta si asa mi-am format  baza constatarilor !  
Da?!
Credeam ca ai tu un simt al tau,propriu si personal,de sorginte divina!
Serios,mie asa mi s-a parut!

aurishta a scris:Copiii mei au avut colici fie ca am tinut regim, fie ca nu Smile
Inseamna ca ei fac parte din aceia cu probleme digestive de adaptare.Si ema a avut colici;si acum o simt in brate,spunandu-i:"tu,tu,tu,tu,tu,merge trenuletul!" (ca numai asa se linistea-intre noi fie vorba,si acum ii place sa o duc eu cu trenuletul rade rade rade )de la 12 pina la 5 dimineata,de la 3 saptamani pina in noaptea de inviere(la 3 luni a ei ca varsta).Crezi ca pe-asta o uit?!?

aurishta a scris:Si nu, copilul nu este un adult in miniatura in nici un aspect! Organismul lui este in permanenta dezvoltare si adaptare la mediu iar preferintele in formare au mare legatura cu stilul de viata al parintilor si al comunitatii din care face parte!
Ba da,pentru ca este din aceeasi specie si are acelas tub digestiv ca si adultul si aceleasi reactii alimentare.
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 12 Mar 2015, 4:19 pm

Eu am incercat sa nu mananc ce se spune ca face rau stomacului de bebe. Tot a avut, se vedea cum se incovoia de durere. Si acum mai plange, mai ales seara, dar pare mai degraba un plans nervos, observ ca are legatura cu faptul ca e obosita. Incerc sa o nu obosesc prea tare ziua, iar noaptea de vreo saptamana am inceput sa o infas si se vede o imbunatatire. In plus, o mai tin si in wrapul elastic, lucru care se pare ca o ajuta la digestie.
In fine, topicul e despre alaptare, sa nu deviem...cu discutia asta n-a scos-o nimeni la capat. Se pare ca e ceva ce se intampla pur si simplu, iar parintii trebuie sa accepte si sa incerce sa ii linisteasca cat pot pe bebei.
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 615
Varsta : 44
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/05/2010

http://www.nomenestomen.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Uca Joi 12 Mar 2015, 4:32 pm

Samarineanca, eu , fetiţei mele îi puneam pe burtică un săculeţ cu sâmburi de struguri ( încălzit înainte pe calorifer). Functiona de cele mai multe ori. Ameliora starea de nervozitate şi adormea mai repede. Pe ea nu a ţinut-o mult, vreo câteva săptămâni doar şi nu zilnic.

Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3917
Varsta : 37
Localizare : brasov
Data de inscriere : 27/12/2009

http://ucadesign.blogspot.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 12 Mar 2015, 4:35 pm

Multumesc, Uca. Am incercat si cu saculetul. Dar cate n-am incercat! Tot ce citisem si auzisem. Unele au functionat o vreme si apoi n-a mai mers. Altele n-au functionat deloc, cum ar fi asta cu saculetul. Ultima gaselnita - infasatul. Sper ca intre timp sa treaca si-asa si-asa, ca le trece vremea pur si simplu.
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Joi 12 Mar 2015, 4:48 pm

Ai incercat remediul "piele pe piele"? In wrap, preferabil?
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 12 Mar 2015, 4:56 pm

Incercat. A mers o vreme. Wrapul oricum e util in timpul zilei, o pun in el si ma plimb sau dansez usor si se linisteste, eventual adoarme. Asta pana cand ne incingem tare amandoua si ea incepe sa se foiasca sau sa se loveasca cu capsorul de pieptul meu. zid  Ma oftica doar ca e cam greu de pus si cand e caz de "forta majora" clipele sunt pretioase. Smile
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Joi 12 Mar 2015, 5:12 pm

Al meu se linistea cu feonul de par Smile)) probabil de la zgomot, poate de la caldura...

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7341
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 12 Mar 2015, 5:45 pm

Da, si asta am incercat! rade Sau white noise de pe youtube. Zgomotul cica seamana cu ce auzeau in burtica. In aceeasi categorie mai poate intra si aspiratorul sau masina de spalat, dar cu astea n-am incercat. rade Se pare ca merge in destul de multe cazuri, la noi nu prea .... Sad
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de CarmenClaudia Vin 13 Mar 2015, 8:23 am

Eu imi linisteam baiatul culcandu-l pe burta mea. Dupa ce adormea il dadeam uuuussssssssssssssoooor jos (parca era bibelou) si tot pe burta il puneam, cu capul intr-o parte , fara perna. Si acum, la 14 ani, doarme tot pe burta si fara perna.
CarmenClaudia
CarmenClaudia
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 304
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 10/10/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Vin 13 Mar 2015, 11:34 am

Ema topaia pe muzica populara pina adormea de oboseala.Nu mi-a consumat efort sa o adorm decat cu colicile. Daca nu putea adormi era destul sa o iau in brate.

Stiu insa pe cineva care statea cu copilul pe perna pe picioare tot timpul cat dormea copilul,ore in sir- cum misca sa plece,cum simtea!
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de letho Vin 13 Mar 2015, 2:01 pm

La mine solutia pentru colici a fost si este Colieful. N-a functionat nimic din toate astea - saculet, piele, zgomote albe etc. Au inceput colicile pe la 3 saptamani, ziua nu dormea aproape deloc iar noaptea dormea dar se trezea din 2 in 2 ore sa manance. De pe la 1 luna si ceva au inceput si varsaturile, ajunsese ca dupa jumatate de ora maxim 1 ora dupa san sa verse si de 3-4 ori, de multe ori chiar in jet. Am observat ca se accentuau si colicile si varsaturile dupa ce beam eu lapte sau mancam branza ori alte lactate. Atunci am inceput sa-i dau picaturi de Colief (contine lactaza) si inca de la prima doza a facut minuni, mi-a dormit copilul de la 10 seara pana la 6 dimineata de m-am speriat! Dupa cateva zile s-a diminuat si refluxul. Acum are 3 luni si inca-i mai dau picaturi dar nu la fiecare san ci cam de 3 ori pe zi adica la o masa ii dau si la urmatoarea nu. Am inteles ca de pe la 3-4 luni incepe organismul copilului sa produca suficienta lactaza. Sa vedem, pana atunci ne facem ritualul: ragait ori pus pe burta, intre timp muls si pus picaturi in lapte, incalzit lapte si asteptat 5-10 min, dat copilului laptele cu seringa pt ca mi-e incomod cu lingurita, san, ragait inainte de-a termina de supt, continuam cu sanul si daca nu adoarme inca un ragait dupa. Tinut pe perna inclinata si avut grija sa nu zdruncini copilul macar vreo juma de ora... si tot asa, cica e asa de usor sa alaptezi, bagi tatza in gura plodului si gata rade
letho
letho
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1315
Varsta : 52
Localizare : Navodari
Data de inscriere : 21/12/2009

http://lenasplace.wordpress.com/

Sus In jos

Mesaj Scris de ioana soare Vin 13 Mar 2015, 7:44 pm

Acum ca a spus Letho de perna inclinata mi-am adus aminte ca la amandoi baietii, de cand s-au nascut si pana pe la vreo 8 luni le-am ridicat picioarele de la unul din capetele patutului. Am pus niste carti sub ele si in felul asta cand dormeau aveau capul mai sus decat corpul si nu mai dadeau lapte afara.

ioana soare
ioana soare
Moderator
Moderator

feminin
Numarul mesajelor : 3890
Varsta : 43
Data de inscriere : 24/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de michelinebeaulieu Vin 13 Mar 2015, 9:13 pm

Buna treaba,letho,cu colieful!
Cand a fost Ema mai maricica,ca bebelusa(dupa 1 an), i-am dat redigest ca sa o ajute la digestie(dadea sa vomite la orice);a functionat asa cum zici tu de colief.
michelinebeaulieu
michelinebeaulieu
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Vin 13 Mar 2015, 11:54 pm

letho a scris:Sa vedem, pana atunci ne facem ritualul: ragait ori pus pe burta, intre timp muls si pus picaturi in lapte, incalzit lapte si asteptat 5-10 min, dat copilului laptele cu seringa pt ca mi-e incomod cu lingurita, san, ragait inainte de-a termina de supt, continuam cu sanul si daca nu adoarme inca un ragait dupa. Tinut pe perna inclinata si avut grija sa nu zdruncini copilul macar vreo juma de ora... si tot asa, cica e asa de usor sa alaptezi, bagi tatza in gura plodului si gata rade

Aoleo, ce usor e! zid

N-am incercat Colief, am auzit de el, dar sunt circumspecta si costa prea mult (stiu persoane care l-au incercat fara succes). Probabil daca agitatia copilului e de la lipsa lactazei merge, dar ce te faci daca e de la altceva? A mea pare ca are alta problema.  

Eu reusesc de o saptamana sa o adorm infasata. Da infasata zdravan. Adica cu un finet o prind dupa metoda obisnuita si peste el mai prind de jur imprejur o esarfa luuunga de jerseu (5 metri - bucata pe care am taiat-o din materialul cu care am facut wrap-ul, ca sa nu fie prea lat). Doarme de la 9-10 seara pana la 6-7-8 dimineata. Sigur, trebuie leganata si cantata oricum, dar cand adoarme, adoarme; inainte se trezea plangand din senin - la inceputul serii des, in timpul noptii mai rar. Parea ca viseaza ceva urat sau ceva o agita...daca ar fi de la stomac ar trebui sa faca la fel si infasata, nu?
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Admina Sam 14 Mar 2015, 6:50 am

Se poate incalzii fiind infasata, la burtica. Si cat sunt foarte mici asa e, ii ajuta infasatul, se trezesc de multe ori si se sperie pentru ca nu stiu sa-si controleze membrele, cred. E ceva parca newborn startle reflex si e natural, dar ii trezeste cand sunt pusi in pat. Eu asa pateam cu piticul, adormea in brate, la san si daca-l puneam in patic sau il miscam se trezea.
Mie mi s-a parut greu sa scot lapte inainte si sa-i amestec picaturile de Colief. zid Stiu ca pare ca nu mai trec colicii, dar o sa treaca. Aveti voi grija sa va odihniti cand puteti, sa-i ia partenerii pe bebei in alta camera si sa va lase sa dormiti. Oboseala e foarte periculoasa si pentru sanatatea mamei, lactatie, depresii, pericole (nu ai reflexele bune cand esti obosit si poti adormi cu bebe in brate), etc.
De, hormonii, lecitina... nici nu mai stiu cu ce i-am dat de cap. Stiu ca ii dadeam cu crema Wicks amestecata cu crema de bebei, pe burtica si se incalzea si adormea. Am incercat si infasatul o perioada, dar a tinut putin, l-au apucat "mancarimile" dupa. Picaturi nu prea au mers, am incercat homeopate si cu simeticona (parca, o solutie prezenta in multe picaturi de bebei). Carpita cu alcool diluat cu apa calda, peste body si tot asa, se incalzea.

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

*Atelierul meu*

Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de stefutza3 Joi 04 Iun 2015, 10:32 am

Samarineanca a scris:
letho a scris:Sa vedem, pana atunci ne facem ritualul: ragait ori pus pe burta, intre timp muls si pus picaturi in lapte, incalzit lapte si asteptat 5-10 min, dat copilului laptele cu seringa pt ca mi-e incomod cu lingurita, san, ragait inainte de-a termina de supt, continuam cu sanul si daca nu adoarme inca un ragait dupa. Tinut pe perna inclinata si avut grija sa nu zdruncini copilul macar vreo juma de ora... si tot asa, cica e asa de usor sa alaptezi, bagi tatza in gura plodului si gata rade

Aoleo, ce usor e! zid

N-am incercat Colief, am auzit de el, dar sunt circumspecta si costa prea mult (stiu persoane care l-au incercat fara succes). Probabil daca agitatia copilului e de la lipsa lactazei merge, dar ce te faci daca e de la altceva? A mea pare ca are alta problema.  

Eu reusesc de o saptamana sa o adorm infasata. Da infasata zdravan. Adica cu un finet o prind dupa metoda obisnuita si peste el mai prind de jur imprejur o esarfa luuunga de jerseu (5 metri - bucata pe care am taiat-o din materialul cu care am facut wrap-ul, ca sa nu fie prea lat). Doarme de la 9-10 seara pana la 6-7-8 dimineata. Sigur, trebuie leganata si cantata oricum, dar cand adoarme, adoarme; inainte se trezea plangand din senin - la inceputul serii des, in timpul noptii mai rar. Parea ca viseaza ceva urat sau ceva o agita...daca ar fi de la stomac ar trebui sa faca la fel si infasata, nu?

si eu am avut o perioada cand am adormit-o infasata. se trezea noaptea si se speria, dadea din maini si din picioare. infasata a tinut o perioada...pana cand nu a mai tinut ...Smile
stefutza3
stefutza3
helper
helper

Numarul mesajelor : 61
Localizare : DB
Data de inscriere : 22/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 04 Iun 2015, 10:05 pm

Din fericire, i-au trecut colicii la scurt timp dupa postare. Faza cu infasatul a fost apogeul, apoi incet-incet au disparut fara sa fac ceva deosebit.
O alaptez exclusiv in continuare, creste (chiar prea mult, e cam grasuna, are peste 8 kg la 4 luni si jumatate!) si incepem si noi sa ne intelegem cat de cat, in sfarsit! Sigur, si acum mai are faze, e maraita adesea pt. ca acumuleaza si oboseste, se enerveaza ca nu poate face ce vrea (sa apuce, sa se ridice etc.), ii vor iesi curand dintisorii si e toata ziua cu manuta in gura si saliveaza la greu...dar oricum e mai bine.

Doamne, dar grele mai sunt primele trei luni ale bebelusilor!
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Vin 05 Iun 2015, 6:18 am

Samarineanca a scris:... dar grele mai sunt primele trei luni ale bebelusilor!

Mai ales cand ai persoane binevoitoare sa-ti dea sfaturi. Stiu o tipa care a clacat si i-a dat copilul mamei sa-l creasca pentru ca a ajuns sa creada ca ea nu o poate creste. Si acum fata are 7 ani si tot la mama ei sta.

Lunile de acomodare mama/copil sunt importante si cum fiecare copil este unic, nu se aplica sfaturile de la unul la altul. Eu am 2 copii si nu seamana unul cu altul la nimic, sunt unici. Cum si noi suntem unici. Cu rabdare si iubire rezolvam. Si mie mi-a fost foarte greu pana cand au implinit 4 si 2 ani. Apoi au aparut altele si altele...

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7341
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat