Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyJoi 01 Iun 2023, 8:06 am Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 24 Mai 2023, 2:33 pm Scris de mlizeta

» Lectra Modaris
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Mobilier homemade (2)
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptySam 06 Mai 2023, 9:05 am Scris de vlad_mom

» Rochie banchet
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyVin 05 Mai 2023, 7:09 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Despre noi
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 19 Apr 2023, 9:56 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

» casute de lemn pentru papusi
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyLun 10 Apr 2023, 8:12 am Scris de LRodica

» Florile din gradina mea(2)
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptySam 01 Apr 2023, 9:04 am Scris de Dorulet

» Puzzle-ul - pasiunea mea
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:23 pm Scris de vlad_mom

» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 29 Mar 2023, 8:21 pm Scris de vlad_mom

» Frivolite - cap 7
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyLun 27 Mar 2023, 7:35 am Scris de Dorulet

» Martisoare din diverse materiale VI
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 28 Feb 2023, 9:36 am Scris de LRodica

» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMier 22 Feb 2023, 11:12 pm Scris de vlad_mom

» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 14 Feb 2023, 3:05 pm Scris de Gabica

» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 07 Feb 2023, 1:12 pm Scris de Gabica

» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:43 am Scris de gretty

» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 EmptyMar 24 Ian 2023, 9:30 am Scris de gretty

Despre alimentatia bebelusilor si copiilor

+45
Cristache
ivanutamihaela
violeta25
LYNDA
ador.mita
RamonaM
Biene
cris_27
alinutza_andrei08
getik1
Roxy
Gianina4ever
geo
coripin
roxana096
ragazza
gagaritz
aurishta
Noemi
Giobsy
europolis
ivanoiuadela9
Clio_Ela
danae
veniciuc nicoleta
valentinadof
amnro
petronela2008
miclescumirela
mnarcisa
lisa1709
marlen372001
Mystic
kisslandia
pepy24
totolina
MagdaMarin
doni
biscuitzel
diada
livia1981
chrissart
Eva
MihaelaT
Admina
49 participanți

Pagina 5 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

In jos

Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 Empty Re: Despre alimentatia bebelusilor si copiilor

Mesaj Scris de veniciuc nicoleta Mar 05 Oct 2010, 8:32 am

Acum fiecare i-si creste copilul cum are chef,si cum stie,nimic de zis.. insa mai trebuie sa tinem cont si de niste sfaturi....cei drept,luand-une dupa medici sau nu
veniciuc nicoleta
veniciuc nicoleta
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 637
Varsta : 36
Localizare : navodari
Data de inscriere : 18/02/2010

Sus In jos

Despre alimentatia bebelusilor si copiilor - Pagina 5 Empty Re: Despre alimentatia bebelusilor si copiilor

Mesaj Scris de ivanoiuadela9 Mar 05 Oct 2010, 9:37 am

Eu am o fosta colegă care are gemeni . Au împlinit un an şi mănâncă , ca pt 3 ani sau mai mari . Am rămas şocată când am văzut cum îi îndoapa zid şi asta de pe la vreo 7 -8 luni , atunci am stat o zi la ea că soţul i a zugrăvit o camera unde avea o igrasie de nedescris care îţi muta nasul când intrai , nu ştiu cum putea tine copii acolo când avea alte camere mai bune . Dar să revin la meniul copiilor : dimineaţa pe la 10 amândoi 3 crenvusti , plecau la plimbare cu barbasu că el e în paternitate , şi îi dădea la el 2 banane , veneau la 1 acasă un castron mare de ciorbita de vasole cu teacă pasata amestecată cu carne de pui şi brânză , apoi dormeau o jum de ora se trezesc iar un ditamai castronul cu mere rase cu biscuiţi , plecau iar la plimbare pe la 4 cu banane şi biscuîţi veneau seara la 8 mâncau un biberon de lapte cu cereale şi la 8.30 deja dorm . Alta dată au mâncat amândoi 3 ardei umpluţi cu pâine ( nici fiemea nu mănâncă atât la 8 ani zid ) şi 2 pahare de iaurt simplu cu pâine . Nu ştiu ce părere aveţi voi nu am nimic cu ea fiecare îşi creşte copii cum vrea chiar i am spus că mi se pare că le da prea mult şi a zis că dacă le e foame ce să facă ? Păi ei toată ziua ţipa de foame că aşa au fost învăţaţi de mici. Cred că de aia nici nu dorm ziua pt că cu burtică plină se face greu digestia . Mai are o fetiţă de 12 ani care la fel a îndopat o şi are acum 60 kg , păi atât aveam eu la 25 ani când am rămas gravidă . Sunt şocată . zid
ivanoiuadela9
ivanoiuadela9
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1402
Varsta : 46
Localizare : tg jiu
Data de inscriere : 22/04/2010

http://ivanoiuadela9.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de danae Mar 05 Oct 2010, 1:04 pm

Eu cred ca indiferent de ce vorbim noi aici, fiecare face cum vrea, cum spune si Nico. Dar cred ca atunci cand respectivul/respectiva merge cu copilul la doctor, si medicul observa ca e subnutrit sau prea gras, ar trebui sa ii atraga atentia parintelui. De exemplu, am o prietena care are o fetita de 9 luni. Acum nu stiu cate kg are, dar la 7 luni avea deja 12 kg. Si ii da sa manance. De ce medicul pediatru nu ii spune ca nu e bine sa fie asa rotund copilul? E si fata. Celulele grase se formeaza ca numar pana la 1 an. Apoi, ele doar cresc, ca dimensiune.

Eu ii dau Biancai din toate. Pe cat posibil incerc sa ii dau fructe si legume din gradina mea, dar cei care nu au de unde, ce sa faca? Pasari de tara nu am de unde sa iau, deci raman la puiul din comert si nu ma simt vinovata ca ii dau, pentru ca alta posibilitate nu am. Mananca si ciocolata, ca nu ii poti spune la nesfarsit ca nu e buna. Apoi si la gradi le mai scapa cornuri cu ciocolata, desi cred ca nu ar trebui sa le dea, ar trebui sa aiba niste norme. Cred ca nu ii poti feri de toate cele. Dar poti sa limitezi consumul de produse cu foarte multe E-uri. Bia nu manca prajituri facute de mine pana anul asta. Acum au inceput sa i se schimbe gusturile si le mananca cu mare placere.
danae
danae
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1100
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 18/11/2009

http://www.greetingcards.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de ivanoiuadela9 Dum 21 Noi 2010, 7:03 am

Bună dimineaţa mamici. Vin şi eu să vă întreb ceva. Ieri m am întâlnit cu 2 vecine din bloc , una are copilu de vârsta lui stefi 1,4 ani cealaltă face 2 ani în ianuarie şi m au văzut cu biberonul în mama şi m au întrebat " vecină copilul tău mai bea lapte că al meu nu mai bea de câteva luni dar în schimb mănâncă jum de bara de salam dacă o las şi brânza la greu ( are 1,4 ani ) . Al meu bea tone de ceai pe zi dar lapte nici măcar cu gris sau altceva ( aproape 2 ani ) " . Le am spus că al meu bea 1,2 - 1,5 l pe zi şi au zis că sunt nebuna. Păi ce să i fac copilului că el cere , mănâncă şi după câteva ore , înainte de culcare vine şi îmi aduce singur sticla. Să l îndop cu ceai ? La un an al meu avea 10 kg şi dr a zis că e bine nici gras nici slab. Pe când ai vecinelor şi fata şi băiatul sunt nişte grasunei . Voi ce credeţi ? kiss
ivanoiuadela9
ivanoiuadela9
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1402
Localizare : tg jiu
Data de inscriere : 22/04/2010

http://ivanoiuadela9.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Dum 21 Noi 2010, 8:38 am

Mie mi se pare ok ca-i dai atata lapte, cata vreme nu il silesti sa o faca.
Si, apropos de cantitatile de mancare, sunt diferite de la copil a copil, vorbind de necesitatie lor, nu de ambitia unora de ai face rotofei. Fiul meu cel mare manca atat de mult cand era bb incat niciodata nu-i dadeam pe saturate Na gandeam: ''oare copilul asta o fi numai stomac pe dinauntru?'' Ma temeam sa nu i se intample ceva rau ! De pide, pe la sase luni, manca dimineata 1kg de mere cu un pachet de biscuiti, sugea si apoi cerea de mancare in continuare Ma dispera literalmente . Nu era prea gras, avea o greutate normala, dar asa manca el. Prietena mea avea o fetita de aceeasi varsta care manca doar cateva lingurite de supa si bea fix 25 de ml de lapte. Si pe ea o dispera bebelusul, dar fetita arata si se dezvolta foarte bine In paranteze fiind spus, cu timpul, fiul meu s-a temperat cu mancarea si acum e un scarandiu fara pereche!
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de gagaritz Dum 21 Noi 2010, 11:16 am

Si fetita mea a micat dintotdeuna lapte mult ,acum incerc sa o dezvat de biberon si nu prea mai il bea cu pofta dar daca ii dau in biberon nu se mai opreste ,ceai in schmb nu a baut niciodata nu ia placut ,eu zic ca nu-i prb ca bea mult lapte ,mai folositor este decit ceaiul ,salamul si altele care nu prea ar trebui date la copii la virste atit de mici ,cred ca pot numara pe degete de cite ori a mincat fimea salam ,pin acum la virsta de 3 ani ! nu
gagaritz
gagaritz
helper
helper

Numarul mesajelor : 64
Varsta : 39
Localizare : moreni -dimbovita
Data de inscriere : 24/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de danae Mar 23 Noi 2010, 6:59 pm

MIe salamul mi se pare o mancare nesanatoasa si pentru noi, dar pentru un copil asa de mic. Mi se pare ca este la moda sa ingrasi copilul si este un semn de bunastare. zid
Bianca si acum bea aproape un litru de lapte pe zi si are 5 ani si jumatate. Ah, si nu am fortat-o sa renunte la biberon. Foloseam biberonul doar ca bea laptele si apoi il aducea singura la spalat, nu il molfaia peste zi. Practic, dupa 3 ani am reusit sa scapam de el, dar treptat. Si l-am inlocuit cu sticla cu dop cu pic.
danae
danae
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1100
Varsta : 42
Localizare : buzau
Data de inscriere : 18/11/2009

http://www.greetingcards.ro

Sus In jos

Mesaj Scris de ragazza Mar 22 Feb 2011, 12:56 pm

Buna fetelor!...Am o mare problema si as vrea sa va cer sfatul.Am un baietel de 5 ani care refuza sa manance orice fel de mancare gatita,chiar si dulciuri facute in casa.Alimentatia lui consta numai in lactate (iaurt,smantana,branza topita),oua de la care mananca numai galbenusul,cartofi prajiti si piureul de cartofi,cremvursti, parizer(rareori) si nelipsitul pate!..Problema asta o avem de cam un an..inainte manca absolut orice fara probleme (mai mintit cu calculatorul,mai cu joaca dar totusi baga ceva in gura),dupa care a inceput sa refuze orice fel de mancare gatita spunand ca nu ii place (desi nu vrea sa guste),iar daca incerc sa ii dau incepe razboiul cu tipete,plans incat daca reusesc sa ii bag o lingurita de ceva in gura o da afara imediat. Analize i-am facut (acum ceva timp ce-i drept) si au iesit bine,de giardia ne-am tratat de 2 ori ,anemic nu e..are 5ani,110cm si doar 18 kg,e slabut..Nu stiu ce sa mai fac,mi-e frica sa nu se imbolnaveasca.O doamna doctor mi-a spus sa-l las sa flamanzeasca pt ca pana la urma o sa manance,dar degeaba,se incapataneaza si nu mananca o zi intreaga.
ragazza
ragazza
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 75
Varsta : 35
Localizare : craiova
Data de inscriere : 05/01/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Mar 22 Feb 2011, 2:27 pm

Sincer, nu mi se pare chiar saraca alimentatia lui, poate doar fructele proaspete sunt intr-adevar lipsa. Parerea mea este ca, in general, copiii opun rezistenta adultilor care sunt stresati de hranirea lor. Nu spun ca acesta este cazul tau, dar presupun ca, nelinistita fiind ca nu se alimenteaza corespunzator, insisti foarte mult ca sa manance. Eu zic sa opresti orice presiune cu privire la acest subiect (daca exista, bineinteles) si sa te bazezi pe foamea lui naturala. Stabileste un program de masa care poate fi respectat, nu insista daca refuza, nu-i da nici o gustarica drept compensatie si, mai ales , nu te arata afectata de rezultate. De pilda, daca dupa vreo ora de la masa, cere ceva de mancare, explica-i ca trebuie sa astepte urmatoarea masa. Daca esti ferma, vei avea rezultate. Deasemeni, cauta copii cu care sa manance impreuna, daca ai aceasta posibilitate. In nici un caz, nu fugi dupa el cu sandwich-ul, incercand sa-l convingi. Trateaza-l normal si tine cont de preferintele lui culinare.
N-as vrea sa crezi ca vreau sa te dadacesc, ci doar sa te ajut, bineinteles daca vei considera pertinent ceea ce am spus.
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de ragazza Mar 22 Feb 2011, 3:52 pm

Multumesc pentru raspunsul promt si pentru sfaturi.Un program de masa sincer nu avem.Dimineata la 8 ajungem la gradi unde mananca un corn cu ciocolata..toti ceilalti copii mananca sandwichuri el nu vrea in ruptul capului, i-am pus de cateva ori sandwich`ul in gheozdanel pe furis si nu i`am pus cornulet si a venit cu el intreg acasa.Dupa gradi sta cu bunicul pe afara si aici cred ca e buba,in loc sa il lase sa manance acasa ii cumpara o prajiturica sau ce vrea copilul si e normal ca atunci cand ajung acasa nu-i este foame.Cred si sunt convinsa ca cea mai mare problema e ca stam cu bunicii si ei il rasfata mai mult decat trebuie. Alimentatia nu e asa saraca,dar cand ma gandesc parizerul,cremvurstii si pateu din cate porcarii sunt facute imi vine rau..Pana la urma n-o sa-l mai stresez atat poate s-o mai schimba pe parcurs..
Multumesc inca o data pentru sfaturi,sunt mereu binevenite..
ragazza
ragazza
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 75
Varsta : 35
Localizare : craiova
Data de inscriere : 05/01/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Mar 22 Feb 2011, 4:59 pm

Cu multa placere! Asteptam sa ne spui daca reusesti unele imbunatatiri in ceea ce priveste acest subiect.
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de roxana096 Sam 12 Mar 2011, 9:49 am

Of..intrasem pe forum in disperare sa vad daca numai Ioana mea manaca asa de prost. Imi vine sa o bag intre genunchi si sa o infund ca pe curcan. Tot am lasat-o sa manance ce si cat vrea ea dar totusi. Cateva grame de mancare pe zi nu e mancare. Ce e cu copii astia!E drept ca acum a fost si bolnava si iar ia antibiotic, dar in rest toata ziua ar suge sucuri ( naturale de la storcator). O mai pacalesc si-i pun ciorba data in blender cu lamaie sa fie racoritoare si mai bea cate un biberon mic. Dar azi cand am vazut ca-i ies omoplatii ca la rahitici printre urlete nu m-am lasat pana nu i-am bagat niste paine cu branza.
Acum are 1an si 2 luni si de la 7 luni nu mai suporta sa-i bagi lingurita in gura, totul trebuie sa fie bucatele ca sa manance singura. Mananca perisoare, piftelute, cremwusti de pui( incerc sa ii dau cat mai putin dar cand nu mananca nimic e ultima sansa).Branza sa nu o vada, banana tot nu,legume abia ciuguleste. Am umplut casa cu carti de retete ptr bebe, toate sunt destul de complicate si cer timp mult, cuptor etc.Daca ma apuc sa gatesc dupa ele nu ma fac nimic in casa.
roxana096
roxana096
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 99
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 28/07/2009

http://artizanart.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Sam 12 Mar 2011, 10:25 am

Daca o tii in brate la tine cand mananci, nu e tentata de mancarea ta? Poate tine trucul asta, cu conditia sa nu-i dai sa ciuguleasca ceva inainte.
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de roxana096 Sam 12 Mar 2011, 11:55 am

Multumesc de idee, am sa incerc. Am mai incercat, dar mai mult s-a uns si incearca sa arunce pe jos tot ce prinde pe masa. Asta apropo de sfatul psihologilor ca sa-i lasi sa arunce pe jos si sa le ridici. Ca acum ce mancare nu-i convine azvarle de-mi vine sa-mi iau campii.
roxana096
roxana096
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 99
Localizare : Suceava
Data de inscriere : 28/07/2009

http://artizanart.blogspot.com

Sus In jos

Mesaj Scris de totolina Sam 12 Mar 2011, 12:26 pm

cunosc cum e. asa a fost si a mea. nici acum, la aproape 5 ani nu pot sa spun ca e mai ordonata sau mai mancacioasa. eu ii puneam pe jos un cearsaf si ii dadeam mancare, asa nu mai avea de unde sa aterizeze farfuria. acum, singurul fel de mancare pe care il mananca singura si cu drag, e piureul de cartofi.
totolina
totolina
Junior
Junior

Numarul mesajelor : 381
Varsta : 39
Localizare : Galati
Data de inscriere : 10/02/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de Clio_Ela Mar 22 Mar 2011, 12:32 pm

Am inceput si noi diversificarea, desi moasa mi-a spus ca era ideal sa asteptam pana la 6 luni (aici moasa se ocupa de asta, la pediatru mergem doar la control-cam la 3 luni sau daca bebe e bolnavior).
La 4 luni si jumatate am inceput sa ii pun cateva lingurite de cereale pt bb in biberonul de seara, pt ca se trezea noaptea flamand. Saptamana trecuta, la 5 luni si jumatate i-am dat prima portioara de morcov. Desi e bine sa treaca o sapt. pana la introducerea unui alimect nou, am introdus a cincea zi cartoful. nu ii pregatesc in casa, sunt convinsa ca borcanelele speciale pt bb sunt mai bune decat ce as prepara eu. nu contin gluten, sunt pregatite in mediu steril.
Sanatoase sunt, nu au conservanti sau adaos de zahar ori arome, si cumpar numai bio. Sunt bine controlate, eu am incredere ca sunt cele mai potrivite pentru bb in primele luni. Plus ca... pretul e ok. Daca as cumpara mere bio, as da un euro si jumatate pe un singur mar. Borcanelul costa intre 75 si 95 de centi.
Primul fruct o sa fie para, sunt curioasa cum o sa manance, morcov simplu si morcov cu cartof a papat cu ff mare placere.
Pana acum nu am avut nici o problema de sanatate, afara am iesit si cand au fost minus grade si raceala nu s-a lipit de noi, scaun are o data pe zi, rar s-a intamplat sa fie de 2 ori sau deloc. Bubite sau alergii nu a facut, doar pe la 3 sapt cateva cosulete pe fatza, moasa a spus ca sunt de la hormonii din laptele matern, si au trecut oricum repede.

Nici nu ma gandesc sa ii dau altceva decat alimentele recomandate bebeilor, pana la un an.
Imi amintesc de Victor, era mereu bolnavior, vad cat trag acum cu el si din cauza colesterolului, cand era bb ii faceam piure de cartofi cu unt, manca miere, ii dadeam branzica topita, ficat, cremvursti de pui- si acum stim cu totii ca sunt facuti mai mult din zgarciuri de pe oase si nu din carnita sanatoasa. Pediatrul de aici e convins ca de la alimentatia nepotrivita din primul an de viata i s-a tras.

Ultima editare efectuata de catre Clio_Ela in Mar 22 Mar 2011, 12:37 pm, editata de 1 ori (Motiv : corectat greseli, scriu cu bb in brate)
Clio_Ela
Clio_Ela
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1303
Varsta : 47
Localizare : intre optimisti
Data de inscriere : 17/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de coripin Mar 29 Mar 2011, 11:31 am

eu am inceput diversificarea alimentatiei fetitei mele de la 7 saptamani, la sfatul medicului. am inceput la 7 saptamani si 2 zile cu suc de morcov, peste o saptamana am pus si mar, urmatoarea saptamana si portocala, urmatoarea banana. si asa ne-am format jumatate de masa de la ora 10 dimineata, cu suc de fructe, in jur de 60 ml, restul lapte. pe la 4 luni am inceput o zi mar cu biscuit (fara gluten) si o zi banana cu branza calcica (jumatate din masa de dupa amiaza), diferenta lapte. iar la 4 luni jumatate am inceput cu supa crema de legume (fierb cartofi, morcov, patrunjel, telina, adaug un praf de sare si o lingura ulei de masline si pasez doar cartoful si morcovul, subtiind amestecul cu supa rezultata pana obtin consitenta unei supa crema). acum are 5 luni si 2 saptamani si zilele astea o sa incep sa ii dau cate un sfert de galbenus de ou pe saptamana. dupa alte 2 saptamani medicul mi-e spus ca pot sa ii introduc si carne de pui. papa lapte de al meu pus in biberon, pentru ca de la o luna si o saptamana e smechera si nu mai vrea sa suga la san. si e marisoara si frumoasa
coripin
coripin
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 155
Localizare : vatra dornei
Data de inscriere : 02/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Mar 29 Mar 2011, 11:34 am

Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea pe deplin! love
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de geo Mar 29 Mar 2011, 11:48 am

coripin a scris:pe la 4 luni am inceput o zi mar cu biscuit (fara gluten) si o zi banana cu branza calcica (jumatate din masa de dupa amiaza), diferenta lapte.
coripin, unde gasesti tu biscuiti fara gluten? la magazinele naturiste?
geo
geo
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1384
Varsta : 38
Localizare : Londra
Data de inscriere : 10/03/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de coripin Mar 29 Mar 2011, 12:21 pm

multumesc din suflet, aurishta.

da, am gasit la un magazin naturist. sunt destul de piperati la pret: 200 g costa 17 lei. dar imi ajung aproximativ o luna, ii dau 1 odata, ca e destul de marisor.

pot sa ii dau dimineata, in loc de cereale pentru bebe de la 4 luni (pe care nu le mananca sub nici o forma, nici in biberon, nici cu lingurita) faina de orez cu lapte? si daca da, faina de orez trebuie fiarta in lapte sau doar pusa ca atare in laptele incalzit?
coripin
coripin
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de geo Mar 29 Mar 2011, 12:58 pm

eu stiu ca faina de orez se fierbe.

edit: am cautat acum rapid si am gasit pe cateva forumuri de mamici ca intr-adevar se fierbe Smile
geo
geo
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Gianina4ever Mar 29 Mar 2011, 1:02 pm

La 7 saptamani mirat2 scuza-ma eu n-am mai auzit pana acum,nu stiu ce medic e la...diversificarea asta pe care tu ai inceput-o asa devreme eu am inceput-o la ambii copii,la aproape 6 luni...pana atunci i-am alaptat la san deci nu au avut nevoie de altceva si mai devreme ei nici nu sunt pregatiti...poate la 4 luni cei care mananca lapte praf...
Fetitei i-am dat biscuiti obisnuiti,simpli,baiatul nu a servit fainoase pana tarziu ca deja era "patrat" de la lapte.
Gianina4ever
Gianina4ever
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2212
Varsta : 43
Localizare : Vulcana Pandele,Dambovita
Data de inscriere : 31/12/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de geo Mar 29 Mar 2011, 1:11 pm

biscuitii fara gluten sunt recomandati copiilor sub 6 luni, pentru ca glutenul este greu de digerat, sau chiar nu e tolerat de sistemul digestiv al micutului. cel putin asta am citit pe multe site-uri / forumuri.
geo
geo
Maestru
Maestru

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de Clio_Ela Mar 29 Mar 2011, 1:27 pm

Nu vreau sa critic... insa parerea mi-o spun...

Peste tot in lume se recomanda ca diversificarea sa se inceapa cat mai tarziu posibil, organele bebeilor sunt imature, nu pot asa curand sa detoxifice alimentele.
Iar medicul care recomanda altceva (chiar inainte de 2 luni?) e iresponsabil. O fi vreun medic care in ultimii 20 de ani nu a mai citit nimic. Pe vremuri da, se credea ca e bine, insa e dovedit ca nu e asa.

Mai ales in vremurile de acum, cand e plin de chimicale si in aer si in alimentele conventionale, e bine sa incercam sa protejam bebeii, si asta e primul pas, sa ii hranim cat mai sanatos posibil, sa ii ferim la inceput de drum de toxine si sa incercam sa le cream imunitate.
La cei care incep diversificarea devreme riscul sa dezvolte mai tarziu alergii si boli ale sistemului digestiv e mult mai mare. De asta se fac studii si cercetari, ca sa ajute sa mergem inainte si sa nu facem greseli pe care le-am facut in urma cu multi ani noi sau parintii nostri.

coripin, daca nu mananca cerealele pt bebei, de ce crezi ca ar papa faina de orez?? Cauta cereale de orez, speciale pt bebe, alea nu contin ngluten si sunt si sanatoase.
Iar la gust ar trebui sa fie cel putin la fel de bune ca faina de orez.

Insa e normal sa refuze cerealele pt bebei daca deja a primit de toate si cunoaste alte gusturi.
In general, daca dam la inceput fructe si dulce, mai incolo o sa refuze si legumele.
Inainte se spunea ca fructele sunt cele mai sanatoase, atat pt cei mici cat si pentru adulti. Ei, se pare ca nu e asa, legumele si salatele le intrec, fructoza (zaharul din fructe) e tot zahar, si daca ne gandim ca acum si painea, salamul-de fapt toate mezelurile contin zahar, sirop de glucoza si alti indulcitori, e de preferat sa mancam legume, si sa nu exageram nici cu fructele. Fructele sunt sanatoase, nu vin eu sa spun ca nu sunt! Doar ca in loc de 4 fructe pe zi, e de preferat unul, si trei portioare de legume si zarzavaturi.

Ultima editare efectuata de catre Clio_Ela in Mar 29 Mar 2011, 2:06 pm, editata de 1 ori
Clio_Ela
Clio_Ela
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1303
Varsta : 47
Localizare : intre optimisti
Data de inscriere : 17/04/2009

Sus In jos

Mesaj Scris de coripin Mar 29 Mar 2011, 2:03 pm

multumesc frumos, geo

am auzit si eu de diversificarea de la 6 luni a alimentatiei. insa in perioada in care fata mea refuza sanul, am cerut o multime de pareri din toate partile si nu faceau altceva decat sa ma descurajeze, ba ca o sa pierd laptele in maxim o luna, ba ca o sa faca fata diaree de la diferenta de temperatura a laptelui matern incalzit, ba ca trebuie sa o fortez atat cat e nevoie pana se reobisnuieste la san. am avut 2 saptamani de stres continuu, atunci am facut si depresia post natala, ca plangeam continuu ca am obisnuit-o cu biberonul, ca nu o sa poata beneficia de laptele meu atat cat are nevoie, am si chinuit-o vreo 2 zile sa suga iar si manca saracuta din 10 in 10 minute, iar adormea, ca era obosita, si eu si ea eram terminate, etc... doar aberatii imi treceau prin cap. dupa ce am trecut de perioada respectiva si am vazut ca merge ok, si ca ia in greutate, si ca pot alterna laptele meu cu formula de lapte din farmacii, m-am linistit si in in maxim o saptamana am renuntat la suplimentul de lapte praf. de atunci ma descurc numai cu laptele meu, nu i-am mai dat lapte praf, am 4 luni de cand storc lapte de 5-6 ori pe zi ca sa aiba ea si rezerve. si de atunci am hotarat ca o sa ascult strict sfatul medicului ei. eu am fost incantata ca dupa 3 saptamani de cand am inceput sa ii dau suculet nu a mai avut colici - asta mi s-a parut un avantaj mare. si ii place foarte mult, mai ales sucul si supa crema. nici acum nu inlocuiesc o masa strict cu altceva in afara de lapte, ii dau jumate altceva si jumate laptic. alimente interzise nu i-am dat si nici nu o sa ii dau. urmez schema de alimentatie facuta de medicul ei.inainte de sucuri era saracuta constipata, avea scaun o data la 5 zile, toate se inrosea de durere de burtica. dupa sucuri si-a reglat si tranzitul intestinal, e ok acum. poate daca nu era problema cu refuzul de a papa de la piept, urmam si eu schema cu diversificare de la 6 luni incolo. dar chiar nu am nici o mustrare de constiinta la momentul asta si sunt convinsa ca asa a fost cel mai bine pentru ea si e in continuare.

clio_ela, cereale peciale pentru bebelusi i-am luat, si cu orez, si cu fructe si nu mananca absolut deloc. nu ii plac sub nici o forma. ma gandeam ca faina de orez nu e dulce si de asta i-am place mai mult, ca prefera supa crema bananei amestecata cu branza calcica sau biscuitelui cu mere. dimpotriva, dr care mi-a recomandat e destul de tinerica si merge mai tot timpul pe la tot soiul de conferinte si e la curent cu ultimele noutati. am evitat sa o inscriu la un medic de asta, care de 20 de ani nu a mai pus mana pe o carte, sa fie la curent cu ultimele noutati.

coripin
coripin
Ucenic
Ucenic

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 5 din 9 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB