Scoala de croitorie (15)
+86
LoryIS
kisslandia
HappySailor
Anyaayna
Cupydonitza
anc@
Marchioness
GABY MOTRIUC
ildico102
gabriela.birsan
Adrian'S
dalailana
MMARIATM
bobitica
chivuloredana
andreeaX
Gabica
tinti
DanielaPopa
cristinaf
dorina narita
ileana cosanzeana
LRodica
vlad_mom
cif2010
ema
gabriela1554
Adela Ispas
ppisic
Floren
Cosmin82
oliv
rosita
orhapetru
Michelle88
Karina33
daniela60
daniela_ungureanu
MagdaMarin
bebelusha
carmen manta
diada
kabunta
MihaelaT
laurin
norelif
Spiralex
tomari
32vali
ismi3ismi
loo.lory
odrina
Panea Laura
Popa Viorica
danae
valentinadof
maty3cristina
danabarbu2007
clauditzuka
GinaP
anex07maia
afilimonb
gaza
piciul
corilex
nico21
Admina
aurishta
roxana2015
laurascutaru77
danniela
Loredana Ionescu
corina corina
i.xell
Cristache
adina_lg
marina40
Samarineanca
geo
ioana soare
CarmenClaudia
Mihaela06
Danutzaaa
nicole24
dada17
patricia2015
90 participanți
Pagina 5 din 14
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14
Re: Scoala de croitorie (15)
Loo.lory, materialul nu are elasticitate deloc...
nicole24- Ucenic
- Numarul mesajelor : 189
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 09/03/2012
nicole24, materialul are margine? Deobicei materialele cumparate la metru, dar si la cupon au margine. Directia marginii este directia firului drept.
afilimonb- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 251
Varsta : 37
Localizare : iasi
Data de inscriere : 23/03/2011
Nicol ,linia firului drept este oricare dintre liniile trasate paralel cu marginea materialului metraj (liziera).Asa ca,pt a gasi firul drept,iei centimetrul si masori de la marginea bucatii de material ,aceeasi distanta,pe 2 linii orizontale.Capetele liniilor orizontale le unesti si obtii firul drept .
ismi3ismi- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1165
Varsta : 56
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 24/05/2009
Buna, fetelor! Stiu ca-i foarte tarziu, dar la serviciu sunt aglomerata si acum am putin timp.
Am reusit sa fac o bluza, prima bluza. Nu sunt multumita. La gat si maneci i-am pus banda bie, dar nu ca la carte, ci pur si simplu am indoit-o de-o parte si de alta si am cusut. Nu siu daca m-am exprimat bine ca sa intelegeti.Pproblema este ca acum marginea sta aplecata in afara. M-am gandit sa ii fac o pensa, doua. Ce am gresit? Atasez o poza cu opera mea si astept parerile voastre. Va multumesc.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Am reusit sa fac o bluza, prima bluza. Nu sunt multumita. La gat si maneci i-am pus banda bie, dar nu ca la carte, ci pur si simplu am indoit-o de-o parte si de alta si am cusut. Nu siu daca m-am exprimat bine ca sa intelegeti.Pproblema este ca acum marginea sta aplecata in afara. M-am gandit sa ii fac o pensa, doua. Ce am gresit? Atasez o poza cu opera mea si astept parerile voastre. Va multumesc.
32vali- helper
-
Numarul mesajelor : 92
Varsta : 45
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 06/12/2010
ana are mere
In primul rand, nu trebuia sa postezi la Hainute pentru copiii nostri.
Sunt metode mai bune de finisare a marginilor. Daca materialul bluzei e elastic si bie-ul e de satin (ne-elastic), normal ca nu se "pupa" bine. In cazul asta se face bie din material ca bluza (taiat oblic) sau se poate surfila (zig-zag sau macar taiat cu foarfeca zig-zag) si indoi simplu. Sau poti indoi de doua ori si tighelii pe fata, ca la tiv. De ajutor, daca e material elastic e banda de lipit Viledon, o lipesti cu fierul, stabilizeaza materialul si apoi cosi cu o cusatura elastica (daca e materialul elastic).
Sper sa mai vina cu idei si alte persoane.
Sunt metode mai bune de finisare a marginilor. Daca materialul bluzei e elastic si bie-ul e de satin (ne-elastic), normal ca nu se "pupa" bine. In cazul asta se face bie din material ca bluza (taiat oblic) sau se poate surfila (zig-zag sau macar taiat cu foarfeca zig-zag) si indoi simplu. Sau poti indoi de doua ori si tighelii pe fata, ca la tiv. De ajutor, daca e material elastic e banda de lipit Viledon, o lipesti cu fierul, stabilizeaza materialul si apoi cosi cu o cusatura elastica (daca e materialul elastic).
Sper sa mai vina cu idei si alte persoane.
Buna.
Imi cer scuze, am postat acolo ca este pt fetita, dar ai dreptate era mai bine aici.
Materialul este bumbac subtire.
O sa descos si o sa fac tiv fara banda. Am incercat sa surfilez cu piciorusul special pt liniara, dar imi strangea materialul. Am banuit ca s-a intamplat asta pentru ca e subtire, asa ca l-am descusut si am pus bie.
Multumesc pentru sfaturi. Va voi arata rezultatul.
Imi cer scuze, am postat acolo ca este pt fetita, dar ai dreptate era mai bine aici.
Materialul este bumbac subtire.
O sa descos si o sa fac tiv fara banda. Am incercat sa surfilez cu piciorusul special pt liniara, dar imi strangea materialul. Am banuit ca s-a intamplat asta pentru ca e subtire, asa ca l-am descusut si am pus bie.
Multumesc pentru sfaturi. Va voi arata rezultatul.
32vali- helper
-
32vali dupa cum arata in poza se poate ca la cusut sa fi tras mai tare de material, astfel da un plus inestetic. In aceasta situatie "marginea sta aplecata in afara" poti face niste cute mici cusute initial de mana dupa care le finisezi cu banda bie sau ce vrei sa aplici.
tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Am terminat bluzita. Am dat jos banda bie si am cusut tiv simplu pe care l-am insailat initial sa vad cum vine. Acum dupa ce am terminat mi se pare usor. O sa pun o poza, dar trebuie sa gasesc cablul pt. a putea descarca. Va multumesc mult pentru ajutor. Sa aveti un sfarsit de saptamana placut!
32vali- helper
-
Croitoreasa
Buna ziua as avea nevoie de o croitoreasa care se pricepe sa faca niste costume de baie sunt modele create si gandite de mine dar am nevoie de cineva sa le croiasca....as vrea sa stiu daca este cineva disponibil si ce tarif ar dori per costum/bucata
Spiralex- helper
- Numarul mesajelor : 1
Localizare : Bruxelles
Data de inscriere : 04/07/2015
Am revenit cu poza bluzei. A iesit bine, dar mai am sa trec testul cand o va proba fetita mea. Acum nu mai sta marginea in afara i-am facut si pense pentru ca mi se parea prea larga.
Am prins curaj si sambata am inceput sa lucrez un top din voal subtire caruia i-am facut dublura. Nu sunt eu pe deplin multumita, dar vi-l voi arata cand il termin. In general nu ma multumesc cu ce iese, imi place sa fac bine.
Va multumesc inca o data pentru sprijin. O zi frumoasa sa aveti!
Am prins curaj si sambata am inceput sa lucrez un top din voal subtire caruia i-am facut dublura. Nu sunt eu pe deplin multumita, dar vi-l voi arata cand il termin. In general nu ma multumesc cu ce iese, imi place sa fac bine.
Va multumesc inca o data pentru sprijin. O zi frumoasa sa aveti!
32vali- helper
-
Eu croiesc dubluri dupa forma rascroielilor (fata si spate) si pe care o chimizez folosindd
chimizat subtire,pentru produse usoare.Dublurile se incheie pe linia umerilor,se aplica apoi se face o cusatura de aplatizare la varf de ac pe aceste dubluri.Se aseaza foarte frumos!
chimizat subtire,pentru produse usoare.Dublurile se incheie pe linia umerilor,se aplica apoi se face o cusatura de aplatizare la varf de ac pe aceste dubluri.Se aseaza foarte frumos!
Norelif, multumesc pentru sfat. Mai am sa inchei bluza pe laterale, cu restul m-am descurcat.
Am insa o intrebare. Din acelasi material ca bluza de mai sus care nu se destrama mi-am croit o bluza. Cum cos lateralul si manecile? Surfilez fiecare parte separat sau pot impreuna? Apoi cos lateralul. Nu stiu daca m-am exprimat bine.
Am insa o intrebare. Din acelasi material ca bluza de mai sus care nu se destrama mi-am croit o bluza. Cum cos lateralul si manecile? Surfilez fiecare parte separat sau pot impreuna? Apoi cos lateralul. Nu stiu daca m-am exprimat bine.
32vali- helper
-
Vali,unele fete fac cusatura manecii si laterala int-ro singura cusatura,adica se incheie umerii,se ataseaza maneca apoi intr-o singura cusatura laterala cu tot cu maneca iar la urma surfilat luate impreuna rezervele.Aceasta metoda eu o folosesc la tricoturi si ii.La celelalte materiale inchei fata si spatele,surfilez rezevele impreuna,cos maneca si o surfilez.
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 47
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Valentina, multumesc pentru raspuns. De vineri am atasat maneca, apoi cusatura laterala cu tot cu maneca, asa cum mi-a scris. Mai tb sa surfilez cu piciorusul special la liniara, dar acest lucru il voi face maine, avand in vedere ca astazi este sarbatoare. O zi frumoasa!
32vali- helper
-
Am gasit doua articole, poate sunt de ajutor.
Cusut bluza si fusta
Cusut cu ajutorul pungii de plastic
Cusut bluza si fusta

Cusut cu ajutorul pungii de plastic

tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Multumim, Tomari!
Eu am un material sintetic care aluneca in toate partile si e si cald...am facut pana la urma o bluza fluture....azi poate fac poze...greu, foarte greu...cum va descurcati cu asa material?! Ar trebui prins tot timpul cu ate suplimentare....
Eu am un material sintetic care aluneca in toate partile si e si cald...am facut pana la urma o bluza fluture....azi poate fac poze...greu, foarte greu...cum va descurcati cu asa material?! Ar trebui prins tot timpul cu ate suplimentare....
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Multumim, Tomari!
Eu m-am invatat sa insailez. Mi se pare mai usor ca nu mai imi fuge tivul.
Eu m-am invatat sa insailez. Mi se pare mai usor ca nu mai imi fuge tivul.
32vali- helper
-
Buna fetelor, as vrea sa-i fac fetitei mele o rochita din satin si organza (am deja materialul) ca cea din imagine dar fara falduri, ci cu un singur strat de organza deasupra si nu imi dau seama daca fusta e clos sau e din material drept si incretit in talie. Mie mi se pare mai degraba un clos incretit cu ceva pe dedesubt (nu stiu ce anume, poate tul) care o umfla. Ma gandesc ca daca o fac din bucata dreapta incretita in talie, are mai mult volum (si o fac mai repede
). Eu am luat cate 2m satin si 2 m organza. Voi ce ziceti?

laurin- Ucenic
- Numarul mesajelor : 221
Varsta : 49
Data de inscriere : 19/10/2010
Laurin,eu nu vad poza.
marina40- Ucenic
- Numarul mesajelor : 255
Localizare : zalau
Data de inscriere : 10/04/2010
laurin- Ucenic
laurin,eu cred ca este un clos putin incretit.
referitor la volum aici depinde unde vrei sa aiba mai mult volum,daca vrei ca,volumul sa fie din talie atunci cred ca trebuie din bucata dreapta incretita in talie,dar ma gandesc ca tot asa poate sa aiba volum si daca este in clos.
poate ne ajuta careva dintre fete cu mai multa experienta.
referitor la volum aici depinde unde vrei sa aiba mai mult volum,daca vrei ca,volumul sa fie din talie atunci cred ca trebuie din bucata dreapta incretita in talie,dar ma gandesc ca tot asa poate sa aiba volum si daca este in clos.
poate ne ajuta careva dintre fete cu mai multa experienta.
corilex- Senior
-
Numarul mesajelor : 799
Varsta : 50
Localizare : Cluj-Napoca
Data de inscriere : 29/12/2009
Da, as vrea sa fie cu volum din talie mai ales ca fica-mea e slaba si i-ar pica mai bine asa. Am facut o varianta pe clos, nu e finisata inca dar cea pe clos mi se pare ca nu merge fara jupon cu tul pe dedesubt. In orice caz mai fac una si pe bucata dreapta incretita sa vad diferenta si pe urma aleg
. Am vrut initial sa o fac din tul la exterior in loc de organza dar mi-au gresit nuanta de albastru la livrare si in plus eu sunt indragostita de organza
. Multumesc mult Corilex si daca si fetele de pe forum au ceva idei, le astept cu mare drag.

laurin- Ucenic
Eu nu-s cu multă experienţă, dar îmi spun părerea
Rochia din imagine eu o văd croită cloş asimetric ultimul strat şi părţile de sub sunt semocloş cu jupon de tull şi chiar arată bine pe o fetiţă slabă (spun din experienţa unei mame de copilă slăbuţă) decât una croită ca un dreptunghi şi încreţită mult în talie. Fiind slăbuţă are atât talia cât şi picioruşele subţirele, iar cu o fustă prea încreţită ar arăta ca un castravecior în mijlocul unui gogoşar. Dacă fusta e până în pământ e niţel mai bine, dar nu exagerat de bine pentru că partea de sus va fi tot prea subţire şi apoi dintr-o dată prea mult volum.
Poţi alege şi varianta semicloş/cloş simplu cu o circumferinţă puţin mai mare decât a fetiţei şi să o încreţeşti în talie.
Părerea mea este că un semicloş sau un cloş cade mult mai frumos.
Asta cu semicloşul şi cloşul pentru mine e aşa cum am învăţat pe vremuri, când eram la gimnaziu, la orele de atelier ce se făceau. Tovarăşa ne-a învăţat că semicloş este o jumătate de cerc şi cloş un cerc întreg. Am văzut aici pe forum că fetele spun cloş simplu la jumătate de cerc şi cloş dublu la cel ca un cerc.

Rochia din imagine eu o văd croită cloş asimetric ultimul strat şi părţile de sub sunt semocloş cu jupon de tull şi chiar arată bine pe o fetiţă slabă (spun din experienţa unei mame de copilă slăbuţă) decât una croită ca un dreptunghi şi încreţită mult în talie. Fiind slăbuţă are atât talia cât şi picioruşele subţirele, iar cu o fustă prea încreţită ar arăta ca un castravecior în mijlocul unui gogoşar. Dacă fusta e până în pământ e niţel mai bine, dar nu exagerat de bine pentru că partea de sus va fi tot prea subţire şi apoi dintr-o dată prea mult volum.
Poţi alege şi varianta semicloş/cloş simplu cu o circumferinţă puţin mai mare decât a fetiţei şi să o încreţeşti în talie.
Părerea mea este că un semicloş sau un cloş cade mult mai frumos.
Asta cu semicloşul şi cloşul pentru mine e aşa cum am învăţat pe vremuri, când eram la gimnaziu, la orele de atelier ce se făceau. Tovarăşa ne-a învăţat că semicloş este o jumătate de cerc şi cloş un cerc întreg. Am văzut aici pe forum că fetele spun cloş simplu la jumătate de cerc şi cloş dublu la cel ca un cerc.
E drept ca inca nu i-am facut juponul sa vad cum arata cu el cu tot si cred ca diferenta va fi mare, acum e doar o fusta care curge in falduri, nu e nimic festiv la ea. Acum, citind ambele pareri, m-am hotarat sa-i fac intai juponul sa vedem cum cade si ii voi face oricum si fusta din bucata dreapta (pentru care am comandat deja materialul) caci daca nu o va purta ea, voi gasi o clienta s-o doreasca la un moment dat (am cateva prietene mamici de fetite)
. Da si eu am invatat de semiclos si clos, asa le-am prins si eu in scoala. Multumesc mult, Mihaela si Corilex pentru pareri, mi-am facut planul de atac. Va arat la finalul finalului ce-a iesit.

laurin- Ucenic
Imi permit sa va intreb din nou cate ceva. Mi-am comandat niste bumbac cu elastan care asteapta. Mi-am facut un tricou cusut cu zig-zag, dar nu imi place ca se vede pasul rar. Nu am decat liniara, asa ca ce imi recomandati mai bine? Voi cum faceti?
1. sa cos cu un zig-zag mai des
2. sa cos cu acul dublu si cusaturile interioare (si atunci fac o singura cusatura, care sa fie si finisare?)
3. altceva
Orice sfat e binevenit, va multumesc!
1. sa cos cu un zig-zag mai des
2. sa cos cu acul dublu si cusaturile interioare (si atunci fac o singura cusatura, care sa fie si finisare?)
3. altceva
Orice sfat e binevenit, va multumesc!
adina_lg- Ucenic
- Numarul mesajelor : 127
Localizare : Romania
Data de inscriere : 23/08/2013
Pagina 5 din 14 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9 ... 14

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie (14)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
Pagina 5 din 14
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Lumanari sculptate manual
» Ornamente de Craciun - 6
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Jucarii crosetate
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)