Scoala de croitorie (14)
+79
danabarbu2007
florinaflorina
afilimonb
aurishta
marza100
Celya_f40
geany
orhapetru
Admina
rosita
mnarcisa
Uca
32vali
mainidibace
musetel
michelinebeaulieu
Michelle88
sara_b
barbin
Samarineanca
Ivan Alice
lenutastan
filipoidana
alexandra_bogdan
piciul
MihaelaStefan
carmensz
nico1206
fulguta28
tomari
sundown
miuta
Floren
egeta
diada
corilex
miaucelmic
ALINA TUDOR 85
iriclau
marina40
genna
claudine
cosmina46
MihaelaT
scoobbyy
alice07
cristi970
amnro
GinaP
clodi
Dionisia
Andata
danire
SilviaDumitrescu
dalailana
maravela lucia florina
CarmenClaudia
emilia-elena
Gabica
anna_sandu
Elspethalexia
mar_ysa_28
sybex
Luissssa
stoy
elena75
ioana soare
ana500
Panea Laura
nico21
gabi1972
-iulia-
Daniela1982
MagdaMarin
Greteledelweiss
Gerlinde13
adina_lg
dorina narita
nicole24
83 participanți
Pagina 5 din 13
Pagina 5 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Re: Scoala de croitorie (14)
E bine ca am mai multe raspunsuri, am de unde alege! 
Da, fusta e pozitionata pe bie. Iar materialul nu e elastic.
O sa caut maneci in alt numar si o sa compar partile de sus, ca sa se potriveasca cu rochia asta. Ma mai gandeam ca le-as putea face din vreun voal, sa cada frumos si sa nu le mai cos sub brat, dar nu stiu cum ar arata tiparul lor. Incerc cu maneci de Burda deocamdata :P, daca gasesc.
Va multumesc mult pentru sfaturi! Daca mai apar nelamuriri pe parcurs, revin.
Si banda Vlieseline se gaseste peste tot (asa, la o mercerie oarecare)? E obligatorie sau pot face si fara ea?

Da, fusta e pozitionata pe bie. Iar materialul nu e elastic.
O sa caut maneci in alt numar si o sa compar partile de sus, ca sa se potriveasca cu rochia asta. Ma mai gandeam ca le-as putea face din vreun voal, sa cada frumos si sa nu le mai cos sub brat, dar nu stiu cum ar arata tiparul lor. Incerc cu maneci de Burda deocamdata :P, daca gasesc.
Va multumesc mult pentru sfaturi! Daca mai apar nelamuriri pe parcurs, revin.
Si banda Vlieseline se gaseste peste tot (asa, la o mercerie oarecare)? E obligatorie sau pot face si fara ea?
adina_lg- Ucenic
- Numarul mesajelor : 127
Localizare : Romania
Data de inscriere : 23/08/2013
Hai că mă bag şi eu în discuţii...
Să ştii că partea de sus (faţă) e croită pe bie. Să te uiţi bine la săgeată şi vei vedea când aşezi că nu este pe drept. Am cusut două sarafane şi o rochie cu un model asemănător, numărul pliurilor diferă.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Eu am petrecut puţin mai mult parte peste parte că deh, erau făcute pentru mers la şcoală.
Tiparul l-am luat din Burda 5/2009, modelul 103 b. Este o rochie cu mâneci, dar am folosit doar ce am avut nevoie. Dacă ai numărul acesta, vei avea şi mâneci.
Să ştii că partea de sus (faţă) e croită pe bie. Să te uiţi bine la săgeată şi vei vedea când aşezi că nu este pe drept. Am cusut două sarafane şi o rochie cu un model asemănător, numărul pliurilor diferă.
Eu am petrecut puţin mai mult parte peste parte că deh, erau făcute pentru mers la şcoală.
Tiparul l-am luat din Burda 5/2009, modelul 103 b. Este o rochie cu mâneci, dar am folosit doar ce am avut nevoie. Dacă ai numărul acesta, vei avea şi mâneci.

imi place mult rochita asta. putei va rog sa-mi spuneti cam ce material e potrivit, si , mai ales daca ar fi potrivit modelul pentru o persoana miniona ? asta daca reusiti sa va dati seama suficient din poza. ma bazez pe experienta voastra. (si multumesc silviei ca m-a ajutat cu forografia. )
imi place mult rochita asta. putei va rog sa-mi spuneti cam ce material e potrivit, si , mai ales daca ar fi potrivit modelul pentru o persoana miniona ? asta daca reusiti sa va dati seama suficient din poza. ma bazez pe experienta voastra. (si multumesc silviei ca m-a ajutat cu forografia. )
cosmina46- helper
- Numarul mesajelor : 40
Localizare : romania
Data de inscriere : 29/10/2010
Multumesc pentru precizari, MihaelaT! As vrea si eu sa o fac mai putin decoltata, dar nu am Burda din 2009. Am gasit totusi niste manecute in alt numar. (urmeaza sa desfac tiparele si sa vad daca merg la rochita asta)
Pentru a fi suprapuse mai mult partile din fata, ar trebui sa le prelungesc asa, ca si cum as vrea sa fie dintr-un capat in altul? Ceva de genul oare?
Multumesc inca o data!
Pentru a fi suprapuse mai mult partile din fata, ar trebui sa le prelungesc asa, ca si cum as vrea sa fie dintr-un capat in altul? Ceva de genul oare?
Multumesc inca o data!
adina_lg- Ucenic
- Numarul mesajelor : 127
Localizare : Romania
Data de inscriere : 23/08/2013
Nu ştiu ce să zic, nu ştiu dacă merge aşa cum ai desenat. Poate te ajută fetele mai experimentate.
Eu nu-s foarte dotată şi ţin minte că atunci când am scos tiparul şi am croit nu se aşeza prea bine în faţă, aşa că am fixat în ace pe mine şi am aşezat părţile până mi-a plăcut cum arăta. De asemenea nu mai ştiu dacă am mărit sau nu tiparul.
Modelul după care am lucrat este acesta.
Eu nu-s foarte dotată şi ţin minte că atunci când am scos tiparul şi am croit nu se aşeza prea bine în faţă, aşa că am fixat în ace pe mine şi am aşezat părţile până mi-a plăcut cum arăta. De asemenea nu mai ştiu dacă am mărit sau nu tiparul.

Modelul după care am lucrat este acesta.
Buna,
voi cum faceti rochia cu spatele gol?
eu vreau sa mi fac o rochie cu taietura dreapta in talie si cu spatele gol, V ul inchizandu se in talie.
Am facut un tipar clasic fara pensa pentru spate si apoi am taiat ca sa creez V ul. Problema este ca imi sta cracanat in spate, face un val pe la jumatatea spatelui.
ce solutii aveti pentru asta? Rochia e din tafta elastica.
eu vreau sa mi fac o rochie cu taietura dreapta in talie si cu spatele gol, V ul inchizandu se in talie.
Am facut un tipar clasic fara pensa pentru spate si apoi am taiat ca sa creez V ul. Problema este ca imi sta cracanat in spate, face un val pe la jumatatea spatelui.
maravela lucia florina- helper
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 39
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/05/2011
maravela lucia florina a scris:Buna,
Pune o poza cu rochia imbracata, ca sa vada fetele pricepute cum ti se aseaza la spate, unde zici ca sta cracanat, si cred ca sigur vei primi ajutor.
CarmenClaudia- Junior
-
Numarul mesajelor : 304
Localizare : Craiova
Data de inscriere : 10/10/2012
maravela lucia florina- helper
-
Numarul mesajelor : 50
Varsta : 39
Data de inscriere : 24/05/2011
Buna seara,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, idee, orice.
Am cusut o bluza subtire, de vara, cu "princess seam". Problema e ca la partea de sus in fata e prea mut material, vreo 2-2,5 cm si nu stiu cum sa ii elimin.
Nu vreau sa fac pense oblice.
Am incercat urmatoarele:
1) sa largesc bluza pe cusaturile de la bust, cu 0,75 cm in fiecare parte . Nu a ajutat, a aratat mai urat, ca nu mai statea frumos pe bust. De fapt a ajutat putin, doar putin.
2) sa modific unghiul umarului. Nu a ajutat, s-a scurtat unde nu aveam nevoie, materialul parea tras spre umeri.
Cum sa rezolv problema asta?
M-am gandit sa desfac de la umeri si sa trag putin spre stanga/dreapta. Adica sa modific partea din mijloc a tiparului, asa incat sa fie mai ingusta.
Va multumesc frumos.Bluza cu problema
va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat, idee, orice.
Am cusut o bluza subtire, de vara, cu "princess seam". Problema e ca la partea de sus in fata e prea mut material, vreo 2-2,5 cm si nu stiu cum sa ii elimin.
Nu vreau sa fac pense oblice.
Am incercat urmatoarele:
1) sa largesc bluza pe cusaturile de la bust, cu 0,75 cm in fiecare parte . Nu a ajutat, a aratat mai urat, ca nu mai statea frumos pe bust. De fapt a ajutat putin, doar putin.
2) sa modific unghiul umarului. Nu a ajutat, s-a scurtat unde nu aveam nevoie, materialul parea tras spre umeri.
Cum sa rezolv problema asta?
M-am gandit sa desfac de la umeri si sa trag putin spre stanga/dreapta. Adica sa modific partea din mijloc a tiparului, asa incat sa fie mai ingusta.
Va multumesc frumos.Bluza cu problema
claudine- Ucenic
- Numarul mesajelor : 101
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 07/12/2008
claudine- Ucenic
Claudine, nu stiu ce sfat sa iti dau. Eu in locul tau as face decolteul mai larg si as increti un pic in dreptul gatului. Eventual i-as coase si o banda decorativa. Dar asta e ce as face eu, sper ca doamnele cu experienta si vechime sa te ajute cu sfaturi mult mai bune.
Dragele mele, am dat peste modul in care se croiesc o gramada de tipuri de fuste, daca va intereseaza, aruncati aici o privire [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Dragele mele, am dat peste modul in care se croiesc o gramada de tipuri de fuste, daca va intereseaza, aruncati aici o privire [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Claudine, eu nu am vazut poza in postarea ta, incerc sa o pun aici, sa vedem daca se vede:
Nici eu nu ma pricep prea bine, dar ma bag si eu in seama.
Excesul ala dispare daca tragi de material catre princess seam? Iti poti da seama cat exces ai, si sa il prinzi cu bolduri in princess seam si apoi sa il incluzi in cusatura aia? Ai putea sa faci asta cu cusatura umerior deschisa, ca sa iti dai seama daca mai trebuie sa adaugi acolo dupa aia, si cat? Daca merge, cred ca va trebui sa mai iei un pic si din rascroiala manecii in fata. Daca nu, nu
Nu stiu daca rezolvi, dar macar mai incerci ceva
Nici eu nu ma pricep prea bine, dar ma bag si eu in seama.
Excesul ala dispare daca tragi de material catre princess seam? Iti poti da seama cat exces ai, si sa il prinzi cu bolduri in princess seam si apoi sa il incluzi in cusatura aia? Ai putea sa faci asta cu cusatura umerior deschisa, ca sa iti dai seama daca mai trebuie sa adaugi acolo dupa aia, si cat? Daca merge, cred ca va trebui sa mai iei un pic si din rascroiala manecii in fata. Daca nu, nu

Nu stiu daca rezolvi, dar macar mai incerci ceva

rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Am si eu o intrebare: daca vreau sa fac o rochie wrap, cu niste cute pentru bust, pe laterala,partea dreapta peste partea stanga, partea stanga, cea care vine dedesubt trebuie sa fie si ea cu cute, sau merge simpla ?
Dionisia- Senior
-
Numarul mesajelor : 537
Varsta : 52
Localizare : de pe aici
Data de inscriere : 21/11/2008
A,nu,partea de pe dedesubt musai sa fie fara cute,Dionisia!
Numarul mesajelor : 3163
Varsta : 46
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Andata, rosita, va multumesc. Nu vreau sa fac incretituri, sa ca voi incerca intai ce ai spus tu, rosita.
Ce link frumos!
Ce link frumos!
claudine- Ucenic
am probleme cu atasarea beteliei la fusta dreapta, mi se increteste.
salutare tuturor! sunt noua in ale croitoriei, si ma incurc la chestiuni de baza. la ultimele 3 fuste m-am incurcat la atasarea beteliei. mi se increteste atunci cand o cos si nu inteleg de ce. am calcat-o, dar cand sa o cos la final, imi iese stramb. Idei?
genna- helper
-
Numarul mesajelor : 9
Varsta : 42
Data de inscriere : 19/02/2010
Pune și tu niște poze... Poate e tensiunea atei prea mare? La ce mod e strâmbă?
Oricum cred ca trebuia sa scrii la scoala de croitorie
Oricum cred ca trebuia sa scrii la scoala de croitorie
mar_ysa_28- Ucenic
- Numarul mesajelor : 147
Varsta : 37
Localizare : internet
Data de inscriere : 06/10/2012
Poti sa o cosi cu mana si dupa aia cu masina,mie asa imi iese bine.
marina40- Ucenic
- Numarul mesajelor : 255
Localizare : zalau
Data de inscriere : 10/04/2010
multumesc de raspuns. nu cred ca e tensiunea mare. cand o indoi sa o cos de final, mi se duce materialul in toate directiile, face cute, se increteste, pe mine vine f. ciudat. cu toate ca o calc si o indoi cu fierul inainte de a o coase de fusta, mi se intampla mereu sa dau gres.
genna- helper
-
ma rog...ai prins-o in bolduri de jur imprejur inainte de coasere? pasul cusaturii sa fie maxim initial si vezi cum vine, apoi cosi final, ceva gresesti...nu stiu ce sa zic!
mar_ysa_28- Ucenic
- Numarul mesajelor : 147
Varsta : 37
Localizare : internet
Data de inscriere : 06/10/2012
Genna, ce material folosesti? Ai prins cu bolduri inainte sa cosi, si tot a fugit materialul?
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
multumesc pentru raspunsuri. cred ca trebuie sa practic mai mult, sa incerc mai multe metode. am prins-o in ace, dar voi trece la pasul urmator: cos de mana si apoi la masina.

genna- helper
-
Genna, ce material folosesti? se incretesc ambele straturi cusute, sau doar materialul superior? daca e un material mai lucios, e posibil sa alunece si transportorul trage doar materialul de dedesubt, iar cel de deasupra "ramane in urma" , insaileaza-le intai ca sa numai joace intre ele. Sau e posibil ca tensiunea atei sa fie ridicata, asta ar increti ambele straturi cusute in aceeasi masura.. verifica si tensiunea la bobina (se regleza din surub).
anna_sandu- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 145
Varsta : 38
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 28/10/2009
asa e, e un material lucios, partea de sus se duce intr-o parte, cea de dedesubt in partea opusa. si iata asa se increteste. ai dreptate, incerc azi sa o cos de mana inatai si apoi la masina. multumesc tuturor ptr ajutor.
genna- helper
-
In general betelia trebuie intarita cu insertie si apoi cusuta.Acea insertie o ajuta sa nu mai fuga si sa se coasa frumos.
Pagina 5 din 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13

» Discutii despre revista Burda-5
» Scoala de croitorie(11)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
» Scoala de croitorie(11)
» Scoala de croitorie (13)
» Scoala de croitorie(1)
» Scoala de croitorie(6)
Pagina 5 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti