Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyIeri la 7:29 pm Scris de LRodica

» Jucarii crosetate
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyJoi 21 Sept 2023, 7:16 am Scris de vlad_mom

» Mobilier homemade (2)
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyLun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica

» Despre noi
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptySam 19 Aug 2023, 12:01 am Scris de Valerica48

» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyVin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada

» Hyundai 668
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyJoi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica

» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 13 Aug 2023, 6:15 pm Scris de LRodica

» Frivolite - cap 7
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 13 Aug 2023, 6:14 pm Scris de LRodica

» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:57 pm Scris de vlad_mom

» Din materiale reciclabile 6
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 30 Iul 2023, 2:53 pm Scris de vlad_mom

» Constructie tipare lenjerie intima
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptySam 29 Iul 2023, 8:49 pm Scris de mlizeta

» Florile din gradina mea(2)
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptySam 29 Iul 2023, 7:26 pm Scris de mlizeta

» Modelaj din lut
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptySam 29 Iul 2023, 6:59 pm Scris de mlizeta

» Rochie banchet
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyMier 28 Iun 2023, 9:04 pm Scris de romi2000

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 18 Iun 2023, 10:48 pm Scris de Ligia Capasso

» programe broderie
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyDum 18 Iun 2023, 1:25 pm Scris de Joia Mariana

» Lectra Modaris
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyMier 17 Mai 2023, 9:53 pm Scris de romi2000

» Tipar de corset
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyMier 03 Mai 2023, 10:20 pm Scris de romi2000

» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyJoi 20 Apr 2023, 9:50 am Scris de diada

» Ornamente de Pasti
Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 EmptyMar 11 Apr 2023, 2:24 pm Scris de mlizeta

Ce masina de cusut recomandati (6)

+119
Den98
AITEN
AMEE
ema
ladybird
MihaelaT
Celia
Alenia
gigikent4456
Danutzaaa
adyrsf
lorry_vintila
Carmen07
SemyazaAngel
oliv
oana h.
LRodica
kisskmy
simonaamalia
iriclau
juillet
alinnusha92
aurishta
Cella's crafts
gabriela1554
dorina narita
lori16ro
zugy
Lucyjuke
christinuca
Grigorii
michelinebeaulieu
raluca ecaterina
norelif
GabiTomas
didiana2015
bamsegras
piticutz82
bebelusha
geany
cib3
impresii
Dom22
IoanaMarin
orhapetru
ioana84
Phlom
Samarineanca
Tigrisor
Dionisia
Admina
SilviaDumitrescu
diada
andreeaissewing
wizpatch
AlexandraN
marianaelenabraicu
Selina
piciul
nico21
ioana soare
vraciu.vlad
Fancy-
sirbu adriana
noki
brunics
claudia_mami
dory
Greteledelweiss
adii
nalexandra
danabarbu2007
Tina_Dor
fiordaliso
mitulina
Coccinelle
shiva
Deiiutsa
tomari
pisi
Gerlinde13
marianaradoviciu
GinaP
Mars79
Florin B
deeoxana
teodora_vis
dixi220
Cristina05
Ladia
onutza907
Oanad21
CarmenClaudia
Butterfly_Amalia
kabunta
anna_sandu
adumitrescu
steauainserarii
contessina
nico1206
zmz
elenaveronica
cif2010
tinap7
arielas
Floren
geanina_scumpica
despina13cucli
gobelin
MagdaMarin
melinda2012
clodi
bimbo
Ubicua
rosita
valentinadof
elena.20
erendis
mar_ysa_28
123 participanți

Pagina 14 din 17 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Urmatorul

In jos

Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 Empty Elna sau Brother?

Mesaj Scris de Cella's crafts Sam 16 Apr 2016, 12:20 am

Am vazut ca Elna explore 220 este apreciata. La pret vad ca e ok... Oare este mai buna decat Brother BQ25? Eu m-am inpacat bine cu modelul asta de Brother, dar am stat stresata ca avea suveica de teflon pozitionata orizontal, iar la cusaturile drepte si lungi, cum ar fi la lenjeriile de pat, mi se parea ca merge cam de incet si parca s epregatea sa isi ia zborul. Mi-a fost teama sa calc pedala pana la fund sa nu ii sara "inima din piept". Cum e cu Elna?
Cella's crafts
Cella's crafts
helper
helper

Numarul mesajelor : 4
Localizare : Covasna
Data de inscriere : 28/03/2016

Sus In jos

Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 Empty Re: Ce masina de cusut recomandati (6)

Mesaj Scris de orhapetru Dum 17 Apr 2016, 7:22 pm

Cella's crafts a scris:. Cum e cu Elna?

Elna este o masina buna, am luat Elna 240 pentru cineva acum o luna si am testat masina cam ce poate, cam ce coase si cum coase. Am testat in graba mai demult si modelul 220 , am scris undeva pe forum.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Rezultatul este unul multumitor, are butoniera automata, are 24 tipuri de cusaturi, masina vine insotita de piciorus pentru fermoar, talpa pentru butoniera si inca un piciorus de plastic...care habar nu am la ce fel de cusatura se foloseste, trebuie sa il caut dupa poza, apoi dupa cod sa vad la ce foloseste wink
Masina Elna 240 are in plus fata de Elna 220 cateva cusaturi ornamentale si butoniera automata, pentru butoniera a vrut posesoarea masinii Elna 240 , nu pentru cusaturile ornamentale.
Masina Elna 240 este aproape identica la ceea ce ofera, cu masina Elna 340 , diferenta este parca de o cusatura, Elna 240-24 tipuri de cusaturi si suveica verticala metalica, Elna 340-25 tipuri de cusaturi si suveica orizontala, iar carcasele masinii sunt putin diferite.
Viteza prea mare nu are, masina coase cu maxim 800 impunsaturi pe minut, pedala este mai mare si mai robusta decat la celelalte tiprui de masini casnice testate dar  mufa de conectare este cred universala.
Cand a vazut nevasta masina de cusut...mi-a promis cu mana pe inima, ca se apuca si ea intensiv de cusut, numai sa ii cumpar si ei una la fel....cred ca i-a placut mai mult aspectul exterior decat ceea ce coase de fapt masina.

A mai fost o discutie pe forum legat de diferentele inter Elna 220 si 240 , discutii legate de pret si daca merita diferenta intre cele 2 modele; parerea mea e ca merita, dar nu merita diferenta mare ( de pana la 250 lei ) intre modelul Elna 240 si Elna 340.
Cine are timp de citit manuale si de comparat fotografii sau clipuri video poate este interesat :

manual Elna 220-240

manual elna 320-340

pretul minim astazi 17.04.2016 este urmatorul :
Elna 220 ~ 680 lei
Elna 240 ~ 800 lei
Elna 320 ~  990 lei
Elna 340 ~ 1030 lei

in functie de magazin, stoc depozit sau diferite oferte si reduceri, pretul uzual, sau curent este undeva mai mare wink
parerea mea cos
orhapetru
orhapetru
Senior
Senior

masculin
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013

Sus In jos

Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 Empty Re: Ce masina de cusut recomandati (6)

Mesaj Scris de Samarineanca Joi 28 Apr 2016, 9:41 pm

Tineam minte ca s-a intrebat de masinile Minerva. Eu nu am incercat nici una, nu pot sa va spun vreo impresie, dar am dat intamplator de aceste informatii. Minerva este o marca de masini de cusut din Cehia, fabricata inca din 1881.[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Acum, nu stiu ce sa zic, probabil cele noi cine stie pe unde si in ce fel sunt facute....Sunt curioasa si eu ce experiente aveti cu ele, daca le-ati cumparat/folosit, reveniti si pe aici cu pareri. kiss
Samarineanca
Samarineanca
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 615
Varsta : 45
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 18/05/2010

http://www.nomenestomen.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de Cella's crafts Joi 28 Apr 2016, 10:19 pm

Domnule Petru, ce parere aveti de Toyota Eco 34C Quiltmaster sau Toyota Super Jeans 15? Fac doua lucruri diferite, dar care credeti ca ar merge mai bine pt a face de toate? E fiabila marca asta? Am
Vazut ca primul model (quiltmaster) e din fier. E un criteriu asta sau sa nu ma cramponez in detaliul asta? Multumesc!
Cella's crafts
Cella's crafts
helper
helper

Sus In jos

Mesaj Scris de orhapetru Vin 29 Apr 2016, 1:54 pm

Sunt Petru.............nu sunt asa de batran, ma mai plang eu ca ca ma dor toate dar mai am pana la pensie vre-o 25 de ani rade rade rade

Acum despre masini, sa stii ca si eu m-am documentat chiar pentru amandoua modele astea de la Toyota dar si Toyota ECO 26 C.
masinile de care intrebi sunt urmatoarele :

si

ambele sunt masini de cusut casnice, electro-mecanice cu suveica orizontala, grafar rotativ si putere nominala 65 W.

despre aspectul exterior nu imi dau cu parerea , pentru mine nu nu este concludent, dar am vrut sa achizitionez o masina Toyota Jeans pentru cineva si nu a vrut pentru ca era neagra....

Asemanari intre masini exista, dar diferentele intre ele o fac poate numarul de cusaturi/programe, Toyota  Jeans are 15  si TOYOTA ECO 34 cum este si numele ei, are 34 de programe.
TOYOTA ECO 34 are 800 rotatii pe minut/impunsaturi pe minut iar Toyota Super Jeans 15 are 850 rpm...putin probabil sa se vada vre-o diferenta intre ele in timpul coaserii, daca era 1200 sau 1500 rpm...atunci poate se observa diferenta la viteza de coasere.

Acum, pentru ca am avut cam aceleasi intrebari de la potentialii clienti la care vroiau sa le cumpar masina ....nu am ales nici un model din cele doua de care intre si nici celalat model despre care am scris ( Toyota ECO 26 C - 26 programe ) [Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si care este identica cu Toyota ECO 34 C doar ca are mai multe tipuri de cusaturi ornamentale...si carcasa colorata altfel.
---------------------------------------
Informatia cred ca decisiva pentru mine a fost greutatea masinilor ( Jeans ) 5 kg si ( Eco 34 ) DOAR 4.5 Kg ...nu am nimic cu nimeni, sa le faca din aluminiu sau mai bine din titan caci e la moda.....dar sunt mult prea usoare si au piese mult prea plasticoase...sa nu mai spun de stabilitatea lor, posibil de aia masinile cos doar cu 800 impunsaturi pe minut...la 1200 sau 1500....vibreaza si o iau din loc.....

Daca ai nevoie de masina pentru cusut materiale mai groase si Toyota Jeans cu piciorusul ei special iti face cu ochiul...atunci e ok, pretul cel mai mic, astazi este ~ 690 lei
exista o versiune de Toyota Super Jeans 15 Special Edition care are si o  extensie a mesei, pretul astazi ~ 760 lei
----------------------------------------------------
Toyota ECO 34 C pretul astazi ~  920 lei
Toyota ECO 26 C ~ 735 lei
---------------------------------------------------
sa nu deviez prea mult de la intrebarea initiala......si sa ma apuc sa vorbesc usor negativ despre masinile de cusut Toyota, care se gasesc momentan prin toate magazinele on-line, masinile sunt intr-adevar pentru intrebuintare casnica, sunt asa cum sunt majoritatea masinilor noi, din piese si componente "moderne " nu mai putem sa facem comparatie intre ele si masinile de acum 30 de ani, care aveau doar piese metalice, totusi un model de la Toyota ( cum este modelul Toyota JFS18 ) la care interiorul masinii atat cadrul din aliaj cat si piesele, arata neasteptat de  bine, chiar citisem ceva pareri pozitive  pe forumuri externe, nu gasesc acum decat aceasta fotografie cu spatele masinii :

si care nu se compara cu o masina de cusut Bernina :

dar nici cu masinile de cusut vandute prin supermaket si care au doar carcasa de plastic iar piesele sunt montate direct pe carcasa :

si nu ma refer la masina Silvercrest din Lidl.....care este totusi o masina bunicica, ultimul model aparut, pe care l-am postat eu in ceva comentariu anterior arata chiar bine, iar pretul era undeva la 350 lei parca.
-------------------------------------------
Poate am scris prea mult.....si prea imprastiat, e parerea mea legata de cele doua masini de care intebai,ai vazut ca scriu mult, pentru ca informatia ramane pe forum si pentru alte persoane care sunt interesate sau cauta informatii despre masini, nu am spus niciodata ca ma pricep iar parerea mea trebuie urmata, sunt doar ideile mele si observatiile mele, posibil de multe ori sa ma insel.
Succes cos
orhapetru
orhapetru
Senior
Senior

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de Floren Vin 29 Apr 2016, 3:45 pm

Cum sa nu-l iubesti , ma , frate , cand il vezi cat de saritor este , cat de serviabil si atent ! Sau ...poate este doar un om normal , insa , din cauza faptului ca traim intr-o lume plina de egoism ,egocentrism , rautati si invidii , am uitat cum sunt oamenii buni ! Si cand te gandesti ca intrebase si el ceva odata si nimeni nu i-a raspuns ...
Petru , sa ne traiesti ! Sa ne traiesti mult si bine ! hug
Floren
Floren
Maestru
Maestru

feminin
Numarul mesajelor : 1081
Localizare : acasa
Data de inscriere : 30/01/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de piciul Vin 29 Apr 2016, 3:58 pm

Ce zi...ce an...ce secol...
"Si cand te gandesti ca intrebase si el ceva odata si nimeni nu i-a raspuns ..."
In tot ce faci sa pui un gand pentru eternitate....
piciul
piciul
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 4828
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de aurishta Joi 05 Mai 2016, 12:07 am

Floren a scris:Cum sa nu-l iubesti , ma , frate , cand il vezi cat de saritor este , cat de serviabil si atent ! Sau ...poate este doar un om normal , insa ,  din cauza faptului ca traim intr-o lume plina de egoism ,egocentrism , rautati si  invidii , am uitat cum sunt oamenii buni ! Si cand te gandesti ca intrebase si el ceva odata si nimeni nu i-a raspuns ...
Petru , sa ne traiesti ! Sa ne traiesti mult si bine ! hug
aplauze aplauze Asa este, ai pos punctul pe I!
Si eu ii sunt datoare cu vreo doua baxuri de multumiri! Merci Merci Merci
aurishta
aurishta
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010

Sus In jos

Mesaj Scris de Cella's crafts Joi 05 Mai 2016, 9:41 am

Ati scris fosrte bine...nicidecum imprastiat sau mult. Ma bucur tare mult ca am intrat pe forumul acesta si ca v-am gasit!
Eu tot nu stiu ce sa iau. Prima data nu a fost asa complicat...m-am dus pe un Brother si aia a fost. Acum
Ma uit la toate. Am gasit un Singer Trafition 2250. Nu stiu ce sa fac. Pare mai ok decat Toyota Jeans. Asa-i?
Cella's crafts
Cella's crafts
helper
helper

Sus In jos

Mesaj Scris de alinnusha92 Sam 21 Mai 2016, 10:18 am

Masini de cusut electro-mecanice sau doar mecanice, cu suveica orizontala sau verticala, cu multe tipuri de cusaturi sau impusaturi. Am citit "pe fuga" informatiile, din curiozitate. Cand voi fi pregatita sa imi achizitionez propria masina de cusut, o sa revin aici, sa citesc cu atentie toate sfaturile si parerile voastre.
alinnusha92
alinnusha92
helper
helper

feminin
Numarul mesajelor : 54
Varsta : 31
Localizare : Constanta
Data de inscriere : 31/01/2015

Sus In jos

Mesaj Scris de juillet Dum 22 Mai 2016, 2:22 am

Bună la toată lumea. Vreau sa îmi cumpăr o mașină de cusut și bineînțeles ca sunt indecisa. Am citit foarte mult despre ele dar când mă decid la un model, mă răzgândesc și o iau de la capat Smile. Apelez la voi pentru un sfat, va rog.
In principiu vreau sa folosesc masina în special pentru materiale din bumbac si sintetice și ocazional un tiv de blugi. Sau as renunța la blugi dar măcar sa fie capabila sa facă fata la un tiv de bumbac, in. Mi s-a pus pata pe un model brother innovis 27 sau innovis 35. Îmi plac foarte mult....oferă multe pentru prețul lor. Ma tenta si o Bernette London 8. Acum nu știu dacă sa cumpăr una computerizata sau una electromecanica (cum ar fi brother BN37  sau Elna Explore 340). Am tot citit ca cele computerizate sunt mai lente, ca se dereglează mai ușor, ca nu prea sunt ok pe materiale groase și nu mai înțeleg nimic. Motorul este de 42w, oare este de ajuns?  Acum eu as vrea sa pot realiza și matlasare pentru suprafețe mici, gen fete de perna și nu știu care se pretează la așa ceva. Acum mai nou am citit despre modelele Pfaff dar au preturi foarte mari și nu oferă multe opțiuni. As face un mare efort pentru un Pfaff Select 2.0 dar oare se merita efortul?  Va rog luminati-mă. ...Smile Mulțumesc

Ultima editare efectuata de catre juillet in Dum 22 Mai 2016, 5:45 pm, editata de 2 ori
juillet
juillet
helper
helper

Numarul mesajelor : 2
Data de inscriere : 17/11/2012

Sus In jos

Mesaj Scris de iriclau Dum 22 Mai 2016, 2:44 pm

Buna juillet, eu am innovis 35 de la brother .... am avut innovis 10, am vandut-o si am luat-o pe 35 . Cu prima am cusut si paltoane cu captuseala matlasata, si voal de matase..... si s-a descurcat f bine.. Cu innovis 35 nu am apucat sa cos chestii f groase, pt ca am cumparat-o recent... dar la toamna/iarna cu siguranta va face fata paltoanelor .
Sper ca te-a ajutat parerea mea...
Numai bine !
iriclau
iriclau
Ucenic
Ucenic

feminin
Numarul mesajelor : 184
Varsta : 39
Localizare : iasi
Data de inscriere : 27/01/2011

Sus In jos

Ce masina de cusut recomandati (6) - Pagina 14 Empty vreau o masina de cusut!

Mesaj Scris de simonaamalia Vin 27 Mai 2016, 10:59 am

buna ziua, sunt nou intrata aici si as avea nevoie de un mic ajutor de la cunoscatori!

vreau sa cumpar o masina de cusut pe care sa o utilizez pentru casa si familia mea , nu in scopuri economice.
am nevoie de o masina care sa faca diverse cusaturi ,dar vreau sa aiba si posibilitatea de a schimba piciorusul cu un piciorus de tip triploc.

ce puteti sa imi recomandati, va rog!
m vazut ceva la masinile brother...... ce parere aveti?

multumesc!
simonaamalia
simonaamalia
helper
helper

Numarul mesajelor : 1
Localizare : craiova
Data de inscriere : 27/05/2016

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Dum 29 Mai 2016, 10:37 am

Simona, ai la acest topic multe informatii si mai sunt 5 capitole in urma, in care s-a tot vorbit despre masinile de cusut casnice. Pana le citesti pe toate, am eu una la vanzare, nou nouta, o gasesti la b,azar. O recomand!

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 7344
Varsta : 44
Localizare : Buzau
Data de inscriere : 18/10/2008

https://www.merceria-ta.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de kabunta Vin 10 Iun 2016, 9:04 am

Am si eu o intrebare pentru orhapetru sau cince a lucrat cu elna explore 220,240, 320.. are cumva optiunea sa se opreasca mereu cusatura cu acul infipt in material? "Needle down" cred ca se cheama optiunea la innovisul meu si mi se pare foarte utila. Nu stiu daca as putea coase fara ea de vreme ce m-am obisnuit asa...
kabunta
kabunta
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 421
Varsta : 40
Data de inscriere : 25/06/2010

http://georgiasew.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de orhapetru Vin 10 Iun 2016, 3:06 pm

optiunea aceasta este pentru o masina computerizata, nu cred ca exista la masinile casnice mecanice ( posibil sa ma insel, dar eu sigur nu cunosc ) sau la masinile industriale prin sistemul de pozitionare a acului.
eu pot sa setez la masina industriala Juki aceasta optiune...dar nu o folosesc niciodata, imi este mai simplu sa invart cu mana de volantul masinii, sa cobor acul in material, sa ridic piciorusul presor si sa pozitionez materialul asa cum vreau....doar ca eu nu cos chestii complicate wink wink wink
Modelele de Elna de care intrebi sau modelul urmator Elna 340 , nu are aceasta optiune, posibil modelele superioare, Elna Experience 520 sau Elna Lotus.
parerea mea cos
orhapetru
orhapetru
Senior
Senior

masculin

Sus In jos

Mesaj Scris de kabunta Vin 10 Iun 2016, 3:50 pm

Mersi mult. Uite am citit si eu acum la masinile care zici tu si intr-adevar specifica asta in mod explicit.
kabunta
kabunta
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 421
Varsta : 40
Data de inscriere : 25/06/2010

http://georgiasew.blogspot.ro/

Sus In jos

Mesaj Scris de kisskmy Vin 19 Aug 2016, 8:59 am

Buna ziua. Am si eu nevoie de un sfat al vostru (cred ca e prima data cand sriu desi am cont facut de mult ).
Vreau o masina de cusut . Nu fac croitorie ci handmade si mici retursuri de prin casa. Vroiam ceva ieftin, bun si cu multe tipuri de cusaturi. Ma hotarasem sa o iau pe cea de la Lidl cand va aparea, stiind ca are pret bun. Citind forumul acesta am vazut ca Pfaff-urile sunt cele mai renumite.
Asadar, intrebarea mea este : ce sa aleg intre o Silvercrest noua si un Pfaff SH luat de pe OLX care vad ca sunt in jur de 300 ron ? La ce ar trebui sa fiu atenta in cazul Pfaff-urilor dat fiind ca imi va fi expediat prin curier (din iasi nu are nimeni) si nici nu ma pricep la asa ceva ? ar fi prima mea masina ... Multumesc anticipat pentru raspuns.
kisskmy
kisskmy
helper
helper

Numarul mesajelor : 3
Localizare : italia
Data de inscriere : 01/05/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Vin 19 Aug 2016, 10:40 pm

Fiind prima masina as alege Silvercrest. Pentru simplul fapt ca este noua. O poti duce inapoi in termenul de garantie, iti recuperezi banii.

Am o prietena care si-a luat o masina SH, computerizata. Nu retin marca. A dat 270 lei pe ea, i-a trimis-o fara cutia de jos. Si uite ca au trecut 9 luni si nu i-a mai trimis-o. Si nici nu da vreun semn ca ar trimite-o. Tipul parca este din Cluj. Meniul este in germana, lucreaza pe ea cu google translate, cand vine vorba de cusaturi.

Asteptam si alte pareri! Spor maxim!

Important: Inainte de a pune o intrebare pe forum va rog folositi functia  cautare in forum. Poate deja aveti raspuns!
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de LRodica Sam 20 Aug 2016, 8:21 pm

Kisskmy, şi eu tot noua aş lua, dacă aş lua second ar trebui să o văd înainte.
De fapt chiar mi-am luat maşina de la Lidl şi pentru ce zici că vrei mi se pare bună . Nici eu nu cos zilnic, doar când şi când, şi ce mă bucură mult este că pe ea a fost interesată să coasă şi fiica mea. Avem şi o Ileana veche (deodată cu mine) dar nu a fost curioasă.
Poate o să mai fie şi alte păreri.
LRodica
LRodica
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3564
Varsta : 56
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de kisskmy Dum 21 Aug 2016, 12:12 am

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Cea de la Lidl coase orice fel de material ? Pe mine ma intereseaza in special pentru materiale subtiri (perdele, satin, tifon etc) si elastice. Se poate schimba piciorusul cu alte picioruse ajutatore, gen cele pentru tiv ? Mama are o masina (nu mai stiu exact de care e dar daca nu ma insel tot de la lidl ) insa se plange ca nu coase subtire. Zice ca ii coase un ochi da di 5 ba... de asta imi este mie teama.. Sad Stiu ca nu investesc mult acuma dar nici nu as vrea sa dau bani pe ceva care sa nu pot folosi. Ce imi puteti zice referitor la toate astea ? Stiu..pun multe intrebari...sunt incepatoare :D kiss kiss
kisskmy
kisskmy
helper
helper

Sus In jos

Mesaj Scris de LRodica Dum 21 Aug 2016, 9:06 am

Satin am cusut, a fost ok. Perdele sau tifon nu, nu stiu ce sa iti spun despre asta. Are ceva piciorus pentru tiv, nu l-am folosit. Pentru butoniere, l-am folosit, dar nefiind experta nu au fost foarte egale Smile . Pentru noi merge. Blugi am cusut, a fost ok, nu am reuşit să cos polar. Cam atât ştiu să îţi spun despre această maşină.
LRodica
LRodica
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 3564
Varsta : 56
Localizare : arad
Data de inscriere : 19/10/2011

Sus In jos

Mesaj Scris de diada Dum 21 Aug 2016, 3:57 pm

Problema pe care o are mama ta poate fi de alta natura. Materialul, acul, tensiunea atei, mosorelul... Nu am auzit de masini sa nu coasa materiale subtiri. Groase da, dar subtiri nu. Daca nu ai ac pentru strech nu iti coase licra, tot un material subtire.

Administrator
Administrator

feminin

Sus In jos

Mesaj Scris de noki Joi 25 Aug 2016, 10:57 am

Eu am de la LIDL din februarie 2015, nu cos mult cu ea dar sunt multumita. Am cusut materiale subtiri ,saten, lengerii ,rochite fetita, stramtat/scurtat blugi, modificat tricouri pulovere tricotate . Altceva nu am incercat.
noki
noki
helper
helper

Numarul mesajelor : 27
Localizare : nord-vest
Data de inscriere : 02/12/2013

Sus In jos

Mesaj Scris de kisskmy Mar 25 Oct 2016, 6:03 pm

Buna searaaa. La scurt timp dupa postarea mea cred ca stiti si voi ca a fost masina in oferta la Lidl. Evident ca la prima ora a diminetii m-am prezentat la usa magazinului hotarata de achizitie. Dupa masina de facut paine luata cu multi ani in urma (si care atunci ziceam ca e cea mai buna achizitie a casei) iata ca mai o "cea mai buna " achizitie : masina de cusut. Sunt super mega fericita, e o minune. Insa de ce mi-a fost teama nu am scapat , aceeasi problema care va ziceam ca o are si mama : am probleme la cusutul materialelor foarte subtiri gen organza, schifon . Daca pun hartie dedesubt merge perfect, dar nu ma ajute pentru ca in momentul in care scot hartia stric tot (material-cusatura), iar cum eu folosesc in special cusaturi decorative chiar nu ma ajuta hartia. Fara hartie imi strange toata ata dedesubt, la moseor (nu stiu daca am scris bine). Am incercat sa modific tensiunea firului, latimea si lungimea cusaturii , acul, ata, fara nici un rezultat. Ce imi recomandati sa fac ? Mama are aceeasi problema cu a ei si nu am reusit sa le dam de capat. Poate voi ne dumeriti cumva ? Saru'mana mult de ajutor. Spor la lucru .
kisskmy
kisskmy
helper
helper

Sus In jos

Mesaj Scris de Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 14 din 17 Înapoi  1 ... 8 ... 13, 14, 15, 16, 17  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum

©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB