Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
+53
mdlupu
tiana
SilviaDumitrescu
ancone
dszilvike
ioana_gramaticu
MAYA
milena
Karina33
kdana
alexia
elenita
chemio
mirela baniai
RalucaS
feliciagl
MihaelaT
denisia_16
Kristina
dandana
fufa021978
Monica
bibanu
ppisic
alexya
kla78
umdc
margot
livia_iri
mandita
alexandra13
roxana096
Lore Adela
Noemi
ioana soare
Laila
DANIELA.I
pisi
topocad
bluegray
ralucapaun
Adriana13
tomari
ariana
Dionisia
geany
mag_s
Camy
JuliaDarling
Clio_Ela
duchess
diada
Admina
57 participanți
Pagina 10 din 13
Pagina 10 din 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13
Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
Eu am un brother 3034D luat acum trei ani si pot spune ca-s multumita de el, lucrez zilnic si orice fel de material in el, in afara ascutitului semestrial de cutite si curatat/uns periodic n-am treaba. Inaintea lui am avut tot un Brother dar luat second hand si ala si-a facut si el treaba in atelier unde lucrau 3-4 fete pe el.
N-a fost tocmai ieftin, atunci 1450 lei, dar siguranta ca-mi gasesc piese de schimb si eventual service la nevoie m-a facut sa-l aleg in favoarea unuia Privilege mai spre juma de pret luat de prin cataloage.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
N-a fost tocmai ieftin, atunci 1450 lei, dar siguranta ca-mi gasesc piese de schimb si eventual service la nevoie m-a facut sa-l aleg in favoarea unuia Privilege mai spre juma de pret luat de prin cataloage.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Felicia, intreaba pe la distribuitorii de masini de cusut daca dau pe Card Avantaj (bineinteles ca trebuie sa si ai cadrul respectiv
); dar am inteles ca nu se platesc dobanzi daca platesti ratele la timp si termenii ii stabileste magazinul de la care cumperi (nr de rate, valoarea lor, etc.), dar lipsa dobanzii este mare lucru. Sau de la Privileg, daca reapare overlock-ul cu transport diferential; e mai ieftin si face acelasi lucru, la bani mai putini.
Karina, cum si unde se ascut cutitele de la triplock?
Chiar nu am facut asta si il am de vreo doi ani, inca taie dar face multe scame, probabil ca taie prost (tricotul, mai ales).

Karina, cum si unde se ascut cutitele de la triplock?

Admina am un mecanic de una din fabricutele din oras care-mi repara si vechiul triploc. Acolo au industrialele brother si stie bine ce-i cu ele. Lui ii duc masinuta si le scoate, le ascute, merg de max trei ori, eu sunt deja la al doilea set de cutite, si tot el imi face curatarea si ungerea ca revizie macar o data pe an, eu nu-l desfac de tot, curat doar partea din stanga ce-i mai usor de demontat, dar pana la motor umbla el.
Sugestie: ia legatura cu unul din baietii din service-ul brother si face si el un ban in plus luandu-ti mai putin decat la reprezentanta. Nu dati cu rosii sau oua ca-i criza!!!
Sugestie: ia legatura cu unul din baietii din service-ul brother si face si el un ban in plus luandu-ti mai putin decat la reprezentanta. Nu dati cu rosii sau oua ca-i criza!!!
-
Karina33 a scris:

fetelor cum este triplock lucznik de la metro ? nu vreau sa ma coste prea mult .la quelle nu mai au nimic ,am sunat si nimic 

Admina eu ce sa zic? Ca-s in Rm. Valcea si triplocul l-am luat de la Sibiu...Mi-a fost si mie drag sa merg in vizita la ei dar m-au innebunit cu lentoarea ardeleneasca, si eu eram cu treaba, mereu pe fuga! Si cand a fost fie-mea sa ridice comanda de cutite(ca sa nu mai platesc curieratul) a stat jumatate de ora numai sa plateasca si sa semneze factura. Acolo e de mers in vizita nu cu treaba!
Nu-ti recomand sa incerci demontarea cutitelor, trebuie sa-le ascuta si sa regleze apoi triplocul altfel te trezesti si ca se strica altele!
Alt sfat: poate stii vreo sectie de croitorie si te interesezi de mecanicul lor de intretinere! Dar incearca sa fie meserias nu carpaci!
Nu-ti recomand sa incerci demontarea cutitelor, trebuie sa-le ascuta si sa regleze apoi triplocul altfel te trezesti si ca se strica altele!
Alt sfat: poate stii vreo sectie de croitorie si te interesezi de mecanicul lor de intretinere! Dar incearca sa fie meserias nu carpaci!
-
multumesc si scuze diada
elenita- helper
- Numarul mesajelor : 12
Localizare : craiova
Data de inscriere : 11/12/2009
Si eu merg la reprezentanta Brother pt ascutit cutite si montat din nou pe masina.Si binenteles pentru intretinerea si curatarea lor.
MAYA- helper
- Numarul mesajelor : 55
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 28/12/2009
S-au adus overlock-uri
Admina a scris:Am vazut si eu in SamExpo si Obor, triplockuri din acelea metalice Dragonfly, simple, fara transport diferential sau alte facilitati. Nu am cumparat deoarece nu dadeau garantie la modelul ieftin, cel de care spunea si Roxana.Pai mai bine luati in rate un overlock (cu 4 fire) si transport diferential. Mai ales daca sunteti incepatoare! Pentru cine a lucrat in confectii, are experienta si se pricepe sa regleze tensiuni sau reinfireze usor atele, e ok si un aparat chinezesc sau unul industrial, dar pentru incepatoare e bine sa fie cat mai prietenos. Plus ca transportul diferential, face diferenta.
Va surfila orice material, cu mici ajustari la tensiune si lungimea cusaturii.
La inceput ziceam: lasa, nu investesc mult, daca nu-mi place sau nu ma pricep... Si atunci cand cumparam materiale, faceam economie si in continuare o fac, dar nu e chiar asa. Daca nu incepi cu aparate bune, nu neaparat scumpe sau masini de cusut cu zeci de tipuri de cusaturi, dar nici prima masina care ne rasare in cale, in supermarket, nu o sa prindeti drag de o pasiune, o ocupatie atat de frumoasa. La fel la materiale, daca folosim numai bumbac ca avem o masina de cusut si triplock neperformante, ne-am plictisi repede, nu am capata incredere in creatiile noastre,
la fel si la impletit, daca se folosesc andrele/ crosete si fire proaste, care se strica dupa un spalat.
La orice hobby, de altfel; trebuie un minim de investitie, dar v-o amortizati din ce lucrati si apoi capatati satisfactia lucrului bine facut.
Admina, la Quelle s-au adus overlok-uri, acum am alta dilema: sunt 2 tipuri, pe care imi recomanzi sa-l comand?
Multumesc.
feliciagl- Ucenic
- Numarul mesajelor : 267
Localizare : galati
Data de inscriere : 11/09/2009
Maya, mie mi-au spus sa vin cu Privilegul, dar se pare ca nu se pot ascutii cutitele... Si nici asemanatoare nu am vazut pe triplockuri Brother. Probabil trebuie sa caut vreun "mester" bun la toate.
Felicia, cu transport diferential, CLAR! Este 454D, modelul albastru/ lila. Au micsorat pretul la ambele si diferenta dintre ele este si mai mare. Dar merita pentru aceasta diferenta, nu ai probleme nici cu elasticele si nici prea multe ajustari nu cere. Trece de la gros la subtire (doc la organza) foarte lin si coase bine. Pe elastice faci mici modificari si surfileaza super. Manualul este cam prost, insa; dar te ajutam noi, cu lamuriri.
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

Felicia, cu transport diferential, CLAR! Este 454D, modelul albastru/ lila. Au micsorat pretul la ambele si diferenta dintre ele este si mai mare. Dar merita pentru aceasta diferenta, nu ai probleme nici cu elasticele si nici prea multe ajustari nu cere. Trece de la gros la subtire (doc la organza) foarte lin si coase bine. Pe elastice faci mici modificari si surfileaza super. Manualul este cam prost, insa; dar te ajutam noi, cu lamuriri.

Milena, am sunat saptamana trecuta si mi-au spus sa mai incerc ca o sa primeasca, in seara asta m-am uitat pe site-ul lor si au doua tipuri de overlok, l-am comandat pe cel de 750 ron, mi-au trimis email de comfirmare, o sa si sun maine dimineata.
Admina, multumesc mult l-am comandat pe cel de 750 ron.
Admina, multumesc mult l-am comandat pe cel de 750 ron.
feliciagl- Ucenic
Admina a scris:Maya, mie mi-au spus sa vin cu Privilegul, dar se pare ca nu se pot ascutii cutitele... Si nici asemanatoare nu am vazut pe triplockuri Brother. Probabil trebuie sa caut vreun "mester" bun la toate.![]()
Felicia, cu transport diferential, CLAR! Este 454D, modelul albastru/ lila. Au micsorat pretul la ambele si diferenta dintre ele este si mai mare. Dar merita pentru aceasta diferenta, nu ai probleme nici cu elasticele si nici prea multe ajustari nu cere. Trece de la gros la subtire (doc la organza) foarte lin si coase bine. Pe elastice faci mici modificari si surfileaza super. Manualul este cam prost, insa; dar te ajutam noi, cu lamuriri.![]()
La voal cum se comporta? Se poate face surfilarea aceea marunta-marunta (surjet parca se cheama)?
bluegray- helper
-
Numarul mesajelor : 55
Localizare : romania
Data de inscriere : 02/07/2009
Si eu am dat comanda de acelasi model de triplock, iar saptamana viitoare ar trebui sa ajunga.
Am aceeasi curiozitate ca si Sigma, pentru fetele care il au deja: cum se comporta la voal?
Am aceeasi curiozitate ca si Sigma, pentru fetele care il au deja: cum se comporta la voal?
kdana- helper
-
Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 20/12/2009
feliciagl a scris:Fetele au comandat la Quelle si au luat Privileg
roxana096 a scris:
Iti recomand pentru inceput Dragonfly chinezeasca din Niro ( Europa-Bucuresti).Costa 1.5 mil cu 4 ate. Eu de acolo mi-am luat pe prima si cos la ea de vreo 2-3 ani.Acum am una industriala adaptata la motor de masina casnica ( si asta ar fi o idee daca gasesti pe la atelierele de croitorie sau fabrica de textile). Problema ar fi ca prima luata a fost super ok si cand am luat-o pe a doua au inceput sa-i zboare suruburile de la visbratii..acum cum ti-e si norocul.Iti dau adresa..poate reusesti sa rogi pe cineva din Bucuresti sa ti-o cumpere si sa o trimita sau vorbesti cu baiatul de la stand sa o trimita prin curier ( desi greu pricepe cum vine asta)
DRAGON 1, STAND1178 Catalin tel.0754971841 ( macar il poti suna sa te ghideze cum sa ajungi la stand)
Fetele care au triploc il recomanda pe cel de la Quelle
Draga Roxana,
Am si eu o problema.
Am achizitionat sambata din Samexpo un Triplock (Overlock) DragonFly GN1-114D, cel cu 4 fire. (350 lei)Nu-mi permiteam financiar unul mai bun momentan. Am primit la el instructiunile de montare si demonatre, dar nu i-au dus capu sa puna si instructiunile de montare a firelor. Am mai lucrat cu triplock, dar asta m-a dat gata. Daca ai ceva instructiuni de montare a firelor mi-ar fi de un real ajutor. Masina nu surfileaza. In mod sigur nu fac eu ceva bine. Si trebuie sa il fac sa mearga, ca nu vreau sa ma resemnez la faptul ca am aruncat banii pe fereastra.
Situl oficial pentru Marca DragonFly:
In Samexpo gasiti si foarfeca care taie textile in zig zag la 40 lei. Asta merge perfect.
ioana_gramaticu- helper
-
Numarul mesajelor : 13
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/03/2009
Roxana am inteles din postarea ei de la "sunt mamica de...." ca abia a nascut o fetita pe 5 ianuarie, nu stiu daca mai poate urmari acum forumul( imi dau si eu cu parerea) poate mai faci un drum in Samexpo. Triplok-ul tau are si transport diferential? Foarfeca care taie in zig zag foloseste ca sa nu se mai destrame materialul?
feliciagl- Ucenic
Foarfeca de taiat textile in zig zag:
Nu stiu cand mai ajung si eu in Samexpo. De 2 ani tot zic ca merg.
Foarfeca aia e buna cand tai in mod special panglicile la capete, sa arate frumos si sa nu se destrame. Pe net gasesti o foarfeca care taie zig zag pe la 80-120 lei/bucata
Referitor la Triplock nu stiu ce e aia transport diferential. Desi il am de 2 zile mi se pare cam antic. Talpita nu sta ridicata. Ca sa bagi firele dedesupt trebuie sa desfaci 2 surube, ca sa schimbi acele la fel. Asta cam ocupa din timp si mi se pare destul de enervant. Eu cred ca las usita aia fara surube.
Poate ii dau de capat. Sincer, mai bine mai adunam ceva banuti si imi luam ceva mai bun.
Sa nu zic ca are 13,5 kg. Deci unde o pui, acolo o lasi. Mai are si prostia aia cu "pene" pe care stau atele. Ocupa destul de mult spatiu.
Nu stiu cand mai ajung si eu in Samexpo. De 2 ani tot zic ca merg.
Foarfeca aia e buna cand tai in mod special panglicile la capete, sa arate frumos si sa nu se destrame. Pe net gasesti o foarfeca care taie zig zag pe la 80-120 lei/bucata
Referitor la Triplock nu stiu ce e aia transport diferential. Desi il am de 2 zile mi se pare cam antic. Talpita nu sta ridicata. Ca sa bagi firele dedesupt trebuie sa desfaci 2 surube, ca sa schimbi acele la fel. Asta cam ocupa din timp si mi se pare destul de enervant. Eu cred ca las usita aia fara surube.

Poate ii dau de capat. Sincer, mai bine mai adunam ceva banuti si imi luam ceva mai bun.
Sa nu zic ca are 13,5 kg. Deci unde o pui, acolo o lasi. Mai are si prostia aia cu "pene" pe care stau atele. Ocupa destul de mult spatiu.

ioana_gramaticu- helper
-
Numarul mesajelor : 13
Localizare : Bucuresti, Romania
Data de inscriere : 04/03/2009
Sigma si Kdana, pentru surje am pus poze cred ca la inceputul topicului. Trebuie scoasa o placuta, din dreptul acelor (de langa cutit). Este ceva mai greu de scos comparativ cu overlock-ul Brother (de exemplu), dar surfileaza si voal. Daca tragi de material il si onduleaza. Am gasit si tutorialul meu pentru surfilat ingust, pe Privileg: [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Ioana Gramaticu, am sa te rog sa pui link sau banner cu forumul nostru, pe blogul tau, daca vrei sa-l pastrezi la semnatura. Detalii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Privitor la triplock de acel fel, au cateva persoane de pe forum, modele asemanatoare. Cred ca Geany, dar cauta la acest subiect ca a fost postat si un manual, dar si ceva sfaturi despre ele.
Ioana Gramaticu, am sa te rog sa pui link sau banner cu forumul nostru, pe blogul tau, daca vrei sa-l pastrezi la semnatura. Detalii [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] Privitor la triplock de acel fel, au cateva persoane de pe forum, modele asemanatoare. Cred ca Geany, dar cauta la acest subiect ca a fost postat si un manual, dar si ceva sfaturi despre ele.
fetelor, mi-a sosit triplocku , ma uit si nu pricep nimic . este tare complicat
ce ma fac ?nici nu pricep cum sa pun firele,vai mama mea.

ce triplock. Milena ?
Dionisia- Senior
-
Numarul mesajelor : 537
Varsta : 52
Localizare : de pe aici
Data de inscriere : 21/11/2008
dionisia 454 d privileg azi a sosit .am reusit sa pun ata si am si cusut un pic, acum ma duc sa iau fata de la gradi.si ce sa-ti spun joi parca am facut comanda si azi a si sosit .of, macar sa-l folosesc .va pup pe toate ,ca daca nu va gaseam pe voi nu aveam asa dragalas in casa.
Ce norocoasa esti. Eu miercuri am facut comanda si inca nu m-au contactat cei de la curierat.
kdana- helper
-
Numarul mesajelor : 5
Data de inscriere : 20/12/2009
eu am facut comanda telefonic.nici nu aveam banii pregatiti ,dar am bagat mana la banii de gaze si apa etc .acum trebuie sa vad care este treaba cu 4 fire si cu 3 fire si care ar fi al 4 fir pe care nu-l folosesc .
Mai fetelor, daca nu aveti instructiunile de infirare ale masini triplock, uitati-va in interiorul masinii, e posibil sa aveti schema lipita pe interior. Si asta cred ca e in general, fiind o masina speciala si nu tocmai simpla... de aceea ma uimeste faptul ca lumea cumpara in speranta ca va invata...
Eu am observat ca la masina mea, pot lucra in patru fire sau in 2 fire. dar in 3 fire nu.
Eu am observat ca la masina mea, pot lucra in patru fire sau in 2 fire. dar in 3 fire nu.
in patru fire am reusit .dar nu prea inteleg cum este treaba cu 2 fire.unde pun un fir si unde celalalt .am instructiuni in germana si in romana, care sunt sterse , nu se inteleg cuvintele.
Pagina 10 din 13 • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(2)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(5)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(4)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(2)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(5)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(4)
Pagina 10 din 13
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Ornamente de Pasti
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Frivolite - cap 7
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6