Provocare nr.6 (tricotat) - Sal
Pagina 6 din 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Re: Provocare nr.6 (tricotat) - Sal
Acest model merge la un sal si nu cred ca e greu...sper...

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4706
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Si eu pe urmatorul am sa-l fac tot cu 4 mm dar nu recalculez nimic
imi place asa micut sa imbrace doar umerii iar la lungime este mai mult decat suficient.
Abia astept sa vad ce frumusete faci.

Abia astept sa vad ce frumusete faci.
mari01- Expert
- Numarul mesajelor : 964
Varsta : 40
Localizare : craiova
Data de inscriere : 04/11/2011
pufoi a scris:
Ildi cu ultimul m-ai ,,omorat''. Nu imi dau seama ce fel de fir este, dar e minunat.
sunt din vascoza.am 4 in total si trebuie sa mai fac 2.
ildisor- Nou venit
- Numarul mesajelor : 70
Varsta : 53
Localizare : italia-livorno ,cu inima in timisoara
Data de inscriere : 09/02/2013
Multumesc frumos de raspuns Ildi.
De unde cumperi tu vascoza si cum se numeste, ca eu nu am remarcat-o, cu toate ca am ceva timp de cand cumpar fire.
Este foarte frumos firul si poate il gasesc si eu, intr-o zi.
De unde cumperi tu vascoza si cum se numeste, ca eu nu am remarcat-o, cu toate ca am ceva timp de cand cumpar fire.
Este foarte frumos firul si poate il gasesc si eu, intr-o zi.
pufoi- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 2566
Varsta : 46
Localizare : italia
Data de inscriere : 02/11/2011
Imi impun sa nu mai intru aici,ca ma imbolnavesc de frumusetile pe care la creati!Dar...eu nu ma pot abtine!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4069
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Ce saluri frumoase faci, Ildisor!
Mari, e superb, sa-l porti cu placere!
Piciul, m-am indragostit de modelul pus de tine!! L-am gasit aici si deja il visez

Mari, e superb, sa-l porti cu placere!
Piciul, m-am indragostit de modelul pus de tine!! L-am gasit aici si deja il visez

Cand vad salurile pe care le creati,ma gandesc la faptul ca e un accesoriu folosit numai de noi,femeile,deci e un simbol al feminitatii asa de frumos!
Dorulet- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4069
Localizare : Transilvania_Romania
Data de inscriere : 16/04/2010
Pufoi o sa revin cu explicatiile pt Holden dupa ce bag baietii la somn:)
Am revenit:)
Holden
Note:
- Primele si ultimele 3 ochiuri din rand se lucreaza in punct lenes.
- Instructiunile scrise contin primele si ultimele 3 ochiuri din rand (cele lucrate in punct lenes) si ochiul central pentru fiecare rand. Ochiul central este marcat cu rosu.
- In portiunea de jerseu , numarul ochiurilor creste cu 4 dupa fiecare rand fata.
- Numarul ochiurilor nu ramane constant la portiunea dantelata. Ochiurile trebuie numarate doar dupa randurile 6-8 si 14-16 ale modelului dantelat.
- Atunci cand lucrati modelul dantelat , nu uitati sa lucrati ochiul centralk in model jerseu.
Note despre diagrama:
Urmati diagrama asa cum este scrisa,citind randurile impare de la dreapta la stanga si randurile pare de la stanga la dreapta. Diagrama reprezinta jumatate din triunghi. Veti lucra primele 3 ochiuri de la fiecare rand, apoi lucrati diagrama, apoi ochiul central, apoi diagrama din nou, apoi 3 ochiuri de margine in punct lenes. Diagrama nu contine primele si ultimele 3 ochiuri din rand. Atunci cand incepeti diagrama veti lucra sectiunea de repetitie de model de 3 ori, apoi va creste cu o repetitie de model dupa fiecare diagrama completa lucrata.
Montati lejer 3 ochiuri.
Lucrat 6 randuri jerseu. Dupa ultimul rand nu intoarceti lucrul. Intoarceti lucrul cu 90 de grade in sensul acelor de ceasornic.
Ridicati si lucrati 3 ochiuri din randul de montare a ochiurilor.
R1: 3ochiuri fata, 3 dos, 3 fata
R2(rand fata): 3 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 3 fata . 13 ochiuri.
R3: 3 fata, 7 dos, 3 fata
R4: 3 fata, 1 jeteu, lucrati pe fata pana la ochiul central, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, lucrati pe fata pana la ultimele 3 ochiuri, 3 fata. 17 ochiuri.
R5: 3 fata, lucrati pe dos pana la ultimele 3 ochiuri, 3 fata
Repetati randurile 4 si 5 de inca 44 de ori. 193 ochiuri.
Apoi lucrati diagrama de 2 ori.
Apoi lucrati diagrama pana la randul 6 o data.
Lucrati 2 randuri punct lenes.
Apoi lucrati picot bind-off, dupa care ascundeti capetele de fir si locati salul.
Am revenit:)
Holden
Note:
- Primele si ultimele 3 ochiuri din rand se lucreaza in punct lenes.
- Instructiunile scrise contin primele si ultimele 3 ochiuri din rand (cele lucrate in punct lenes) si ochiul central pentru fiecare rand. Ochiul central este marcat cu rosu.
- In portiunea de jerseu , numarul ochiurilor creste cu 4 dupa fiecare rand fata.
- Numarul ochiurilor nu ramane constant la portiunea dantelata. Ochiurile trebuie numarate doar dupa randurile 6-8 si 14-16 ale modelului dantelat.
- Atunci cand lucrati modelul dantelat , nu uitati sa lucrati ochiul centralk in model jerseu.
Note despre diagrama:
Urmati diagrama asa cum este scrisa,citind randurile impare de la dreapta la stanga si randurile pare de la stanga la dreapta. Diagrama reprezinta jumatate din triunghi. Veti lucra primele 3 ochiuri de la fiecare rand, apoi lucrati diagrama, apoi ochiul central, apoi diagrama din nou, apoi 3 ochiuri de margine in punct lenes. Diagrama nu contine primele si ultimele 3 ochiuri din rand. Atunci cand incepeti diagrama veti lucra sectiunea de repetitie de model de 3 ori, apoi va creste cu o repetitie de model dupa fiecare diagrama completa lucrata.
Montati lejer 3 ochiuri.
Lucrat 6 randuri jerseu. Dupa ultimul rand nu intoarceti lucrul. Intoarceti lucrul cu 90 de grade in sensul acelor de ceasornic.
Ridicati si lucrati 3 ochiuri din randul de montare a ochiurilor.
R1: 3ochiuri fata, 3 dos, 3 fata
R2(rand fata): 3 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, 3 fata . 13 ochiuri.
R3: 3 fata, 7 dos, 3 fata
R4: 3 fata, 1 jeteu, lucrati pe fata pana la ochiul central, 1 jeteu, 1 fata, 1 jeteu, lucrati pe fata pana la ultimele 3 ochiuri, 3 fata. 17 ochiuri.
R5: 3 fata, lucrati pe dos pana la ultimele 3 ochiuri, 3 fata
Repetati randurile 4 si 5 de inca 44 de ori. 193 ochiuri.
Apoi lucrati diagrama de 2 ori.
Apoi lucrati diagrama pana la randul 6 o data.
Lucrati 2 randuri punct lenes.
Apoi lucrati picot bind-off, dupa care ascundeti capetele de fir si locati salul.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 41
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Zilele trecute căutasem pe net cum se începe un șal triunghiular lucrat cu punct leneș pe margine.
Am vizualizat două variante:
Asta:
și asta:
Eu cred că îl voi începe pe al meu pe fir provizoriu ca pe cel din cel de-al doilea videoclip.
Sper să vă fie de folos!
Am vizualizat două variante:
Asta:
și asta:
Eu cred că îl voi începe pe al meu pe fir provizoriu ca pe cel din cel de-al doilea videoclip.
Sper să vă fie de folos!
Gata salul meu. Lungime 1,70, latime 55 si greutate 70 gr. Firul e de la Diada, luat ca fiind lana cu acril (fir tip mohair) dar n-am reusit sa aflu compozitia exacta. Dupa aspect seamana bine cu Kid-Silk din care am avut candva o bobina dar comparatia e doar din amintiri si mai mult legata de grosimea firului. Am avut emotii la blocat, mi-era teama sa nu fie procentul de acril prea mare dar s-a blocat perfect. Sper sa se comporte la fel de bine si la purtat.
Va rog sa scuzati pozele, sunt facute cu telefonul
Daca tot am iesit la o plimbare am scos repede salul de la blocat dar aparatul foto nu mi s-a mai agatat de maini...

Va rog sa scuzati pozele, sunt facute cu telefonul

letho....e ff frumos si culoarea e calda si blanda...sa il porti cu drag!!!
kmn- Maestru
- Numarul mesajelor : 1056
Localizare : sibiu
Data de inscriere : 04/01/2010
Superb!
Modelul, firul, culorile, totul e minunat! Si cred ca e atat de placut sa-l simti pe umeri in bataia brizei marii!

ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 41
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Uau, Letho! E superb!!!! Toate aprecierile mele!

E reusit si practic salul tau! Sa-l porti sanatoasa!

piciul- Atotcunoscător
-
Foarte frumos şalul tău, Letho! Să-l porţi cu plăcere.
flori de camp- Maestru
- Numarul mesajelor : 1124
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/02/2011
Letho primeste si felicitarile mele
I-mi place foarte mult atat culoarea cat si modelul .

I-mi place foarte mult atat culoarea cat si modelul .
mari01- Expert
- Numarul mesajelor : 964
Varsta : 40
Localizare : craiova
Data de inscriere : 04/11/2011
Letho, superb!! Sa-l porti sanatoasa si... la cat mai multe.

squirrel- Nou venit
- Numarul mesajelor : 67
Data de inscriere : 21/09/2010
Letho,ce frumusete!Ador culoarea asta!Felicitari!Imi doresc si eu pt un viitor sal daca tot mi-am descoperit apetit pt asta!
Numarul mesajelor : 3161
Varsta : 44
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
Letho, o frumusete salul tau!
Sa-l porti sanatoasa si sa-ti aduca noroc!
Sa inteleg ca esti de pe litoral sau pe litoral?!?!?

Sa inteleg ca esti de pe litoral sau pe litoral?!?!?

AcidoR- Junior
- Numarul mesajelor : 463
Varsta : 64
Localizare : de la est la vest si retur
Data de inscriere : 22/11/2012
E superba etola ta,Letho!!!si ce model complicat!!! Felicitari!!!
emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 47
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
Letho este o frumusete de sal!sa-l porti sanatoasa si mandra de ce ti-ai lucrat!

cris_io_mat- Junior
- Numarul mesajelor : 444
Varsta : 48
Data de inscriere : 30/08/2010
Va multumesc pentru aprecieri! Si asa este, sunt tare mandra de salul meu mai ales ca de mult timp imi doream unul! Acum m-am molipsit si mai vreau 
Valentina, mi-au ramas 60 de gr de fir, daca tu crezi ca te descurci cu atat pentru un sal, ti-l trimit cu placere.
Abia astept sa le vad si pe restul!

Valentina, mi-au ramas 60 de gr de fir, daca tu crezi ca te descurci cu atat pentru un sal, ti-l trimit cu placere.
Abia astept sa le vad si pe restul!
Spun clar de la bun început că încercarea mea este una în afara provocării. Eu mă mulţumesc cu faptul că am învăţat să-l fac. Rezultatul nu este cel scontat, însă nu am mai putut deşira din cauza faptului că firul se agăţa foarte uşor şi se scămoşa. Aşa că va rămâne ca eşantion pe veci.
Nu l-am măsurat însă e destul de mare pentru mine. Mama a zis că al ei îl va vrea mai mare.
Am avut 200 de grame de fir de bumbac cu 25% vâscoză şi după cum se observă nu mi-a ajuns. Era pentru andrele de 3, dar eu am lucrat cu 4 sau 5, nu mai ştiu exact.

Nu l-am măsurat însă e destul de mare pentru mine. Mama a zis că al ei îl va vrea mai mare.
Am avut 200 de grame de fir de bumbac cu 25% vâscoză şi după cum se observă nu mi-a ajuns. Era pentru andrele de 3, dar eu am lucrat cu 4 sau 5, nu mai ştiu exact.

flori de camp- Maestru
flori de camp, eu nu inteleg de ce te-ai suparat pe lucrul tau....
Mie imi place ce a iesit..galbenul din margine nu vine catastrofal! Cu o brosa galbena...o fusta galbena...un pantalon galben..culoarea va fi la ea acasa! Parerea mea!
Sa-l porti sanatoasa si sa reusesti unul frumos si pentru mama ta!

Mie imi place ce a iesit..galbenul din margine nu vine catastrofal! Cu o brosa galbena...o fusta galbena...un pantalon galben..culoarea va fi la ea acasa! Parerea mea!
Sa-l porti sanatoasa si sa reusesti unul frumos si pentru mama ta!

piciul- Atotcunoscător
-
Mulţumesc de consolare, Piciule.
Însă e diferenţa de textură la cele două materiale şi faptul că a trebuit să combin, m-a făcut să-mi pierd elanul.
Pe al mamei sper să-l fac să arate excepţional, căci merită. Am găsit casa curată, lenjerii curate pe pat, mâncare şi piaţa făcută când m-am întors din concediu. Merită nu unul, ci două şaluri!

Pe al mamei sper să-l fac să arate excepţional, căci merită. Am găsit casa curată, lenjerii curate pe pat, mâncare şi piaţa făcută când m-am întors din concediu. Merită nu unul, ci două şaluri!

flori de camp- Maestru
Pagina 6 din 11 • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11
Pagina 6 din 11
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Paturi crosetate 2
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6
» Provocare tricotat nr. 1 - Şosete, botoşei, jambiere.
» Fotografia, intre hobby si arta
» Masinile de cusut si surfilat, industriale - 1
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
» Ornamente de Craciun - 6
» Despre masinile de tricotat
» Jucarii crosetate
» Solicitare inchidere cont
» Desen, acuarela, ulei, acril... 2
» Din materiale reciclabile 6
» Metoda servetelulul capitolul VIII
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» Fire de tricotat
» Jucarii homemade
» Pirogravura
» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7