Provocare nr. 5 - Tricotat: Bluza racoroasa de vara
Pagina 4 din 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Provocare nr. 5 - Tricotat: Bluza racoroasa de vara
Ioana...sunt fara cuvinte!Talent,pricepere,bun gust,indemanare...ce sa mai zic?...ma asteptam la o super-bluza...dar nici nu banuiam ce voi vedea!este o minunatie,care vine perfect !te felicit din tot sufletul si :kisss:Iar tuturor fetelor care au lucrat inspirate de provocare:flowers:
cris_io_mat- Junior
- Numarul mesajelor : 444
Varsta : 48
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 30/08/2010
Tiana, multumesc pentru apreciere, da, a fost destul de migaloasa...
Ioana, iata-te, in sfarsit! Superba si absolut deosebita! Ma asteptam la ceva deosebit, dar modelul acesta chiar nu l-am mai vazut la o bluza tricotata. Si se aseaza asa de frumos pe tine, evidentiind linia fina a taliei si adaugand volum in zona bustului. Atat de simpla, si atat de diferita!
Culoarea e si ea minunata, iar compozitia firului de vis!
Sigur ca aveai nevoie de un decor/fundal superb ca acesta!
Felicitari si, ca de fiecare data, admiratia mea! :flowers:Sa o porti sanatoasa!
Felicitari si pentru andrele, sa le folosesti cu mult spor! Chiar ma intrebam de ce se numesc "interschimbabile"? Acum inteleg...
Ioana, iata-te, in sfarsit! Superba si absolut deosebita! Ma asteptam la ceva deosebit, dar modelul acesta chiar nu l-am mai vazut la o bluza tricotata. Si se aseaza asa de frumos pe tine, evidentiind linia fina a taliei si adaugand volum in zona bustului. Atat de simpla, si atat de diferita!
Culoarea e si ea minunata, iar compozitia firului de vis!
Sigur ca aveai nevoie de un decor/fundal superb ca acesta!
Felicitari si, ca de fiecare data, admiratia mea! :flowers:Sa o porti sanatoasa!
Felicitari si pentru andrele, sa le folosesti cu mult spor! Chiar ma intrebam de ce se numesc "interschimbabile"? Acum inteleg...
doraly- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 192
Varsta : 54
Localizare : Galati
Data de inscriere : 17/07/2010
Stiam ca va fi o bluza superba dar modelul mi-a intrecut asteptarile! Ce bine poate sa stea pe tine!!
Eeei, uite, asta iese cand calculezi, masori, recalculezi totul pe masurile tale... mai pui un strop de talent si un fir bun si iata rezultatul: ce usor e, nu-i asa?
Revin: felicitari, s-o porti cu drag! Abia astept sa vad urmatorul tau proiect!

Ioana, e sublim executata!
O sa vin sa iau lectii, caci am vazut ca esti din Bucuresti! 
Doraly, si a ta e foarte frumoasa si bine executata.

Doraly, si a ta e foarte frumoasa si bine executata.

flori de camp- Maestru
- Numarul mesajelor : 1124
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 11/02/2011
Doraly, de aseară am tot vrut să scriu. E superbă și inspirată adaptarea modelului. Ai lucrat foarte frumos , uniform și îngrijit , ca de obicei!
Îmi place mult de tot cum ai încadrat întreaga bluză cu modelul de pe mergini. Ce model este?
Ioana, eram sigură că voi rămâne din nou așa
. Îmi place mult mai mult decât modelul original. Se așează perfect așa cum ai modificat-o! Îți dau dreptate referitor la interschimbabile, se lucrează super. Sunt atât de practice și comode încât îți vine să lucrezi non stop.
Cum ai încheiat bluza? Mi se pare că ultimele rânduri sunt lucrate altfel decât restul.
Uitasem să scriu în mesajul anterior. Rândul de încheiere l-am refăcut de trei ori căci nicicum nu avea lejeritate. A trebuit până la urmă să închei cu andrele de 7 mm să pot obține lejeritatea necesară, deci cu andrele cu trei nr. mai mari.
Tomari, magic loop se folosește atunci când lucrezi circular iar andrelele au lungimea mai mare decât numărul de ochiuri în lucru, se formează o buclă pe fir și poți lucra fără să trebuiască să întinzi ochiurile, merge totul cursiv.Contează mult și firul andrelelor, să nu fie prea rigid.

Ioana, eram sigură că voi rămâne din nou așa

Cum ai încheiat bluza? Mi se pare că ultimele rânduri sunt lucrate altfel decât restul.
Uitasem să scriu în mesajul anterior. Rândul de încheiere l-am refăcut de trei ori căci nicicum nu avea lejeritate. A trebuit până la urmă să închei cu andrele de 7 mm să pot obține lejeritatea necesară, deci cu andrele cu trei nr. mai mari.
Tomari, magic loop se folosește atunci când lucrezi circular iar andrelele au lungimea mai mare decât numărul de ochiuri în lucru, se formează o buclă pe fir și poți lucra fără să trebuiască să întinzi ochiurile, merge totul cursiv.Contează mult și firul andrelelor, să nu fie prea rigid.
Ioana desi la prima vedere pare simpla, pe parcurs cu cat o privesti mai mult ies in evidenta detaliile si finetea ei.
Doraly cata rabdare ai avut ca sa lucrezi cu fir si ace atat de subtiri, dar a meritat efortul si ambitia.
Felicitari tuturor pentru ceea ce ati realizat

Ioana desi la prima vedere pare simpla, pe parcurs cu cat o privesti mai mult ies in evidenta detaliile si finetea ei.
Doraly cata rabdare ai avut ca sa lucrezi cu fir si ace atat de subtiri, dar a meritat efortul si ambitia.
Felicitari tuturor pentru ceea ce ati realizat

tomari- Maestru
- Numarul mesajelor : 1026
Data de inscriere : 27/10/2008
Va multumesc mult pentru aprecieri, ma bucur ca va place bluza mea!
Uca la marginea de jos am facut tiv intors, am lucrat un rand pe dos, pentru a forma muchia de indoire, apoi vreo 8 randuri pe fata, dupa care am incheiat ochiurile. Am intors tivul (cele 8 randuri) inspre interior pe muchia de indoire si am cusut invizibil. In ceea ce priveste andrelele sunt ca un copil cu o jucarie noua, numai ca spre deosebire de el, mie nu-mi trece, simt aceeasi bucurie si incantare de la inceput de fiecare data cand lucrez cu ele. Stiu ca probabil te-am plictisit deja, dar mereu cand lucrez cu ele ma gandesc la tine si iti multumesc din suflet, este cel mai frumos cadou!

Am uitat sa spun ca la bentita de sub bust, lucrata in model elastic, am introdus trei randuri de ata elastica. Statea bine pe langa corp si inainte, dar imi faceam griji sa nu se lase la purtat. Dupa ce am pus ata elastica parca s-a asezat si mai bine si sunt si mai relaxata cand o port, nu mai stau cu grija.
Si la bentita de la gat, lucrata de la stanga la dreapta, am lucrat randuri scurte pentru a se aseza frumos.

Uca la marginea de jos am facut tiv intors, am lucrat un rand pe dos, pentru a forma muchia de indoire, apoi vreo 8 randuri pe fata, dupa care am incheiat ochiurile. Am intors tivul (cele 8 randuri) inspre interior pe muchia de indoire si am cusut invizibil. In ceea ce priveste andrelele sunt ca un copil cu o jucarie noua, numai ca spre deosebire de el, mie nu-mi trece, simt aceeasi bucurie si incantare de la inceput de fiecare data cand lucrez cu ele. Stiu ca probabil te-am plictisit deja, dar mereu cand lucrez cu ele ma gandesc la tine si iti multumesc din suflet, este cel mai frumos cadou!

Am uitat sa spun ca la bentita de sub bust, lucrata in model elastic, am introdus trei randuri de ata elastica. Statea bine pe langa corp si inainte, dar imi faceam griji sa nu se lase la purtat. Dupa ce am pus ata elastica parca s-a asezat si mai bine si sunt si mai relaxata cand o port, nu mai stau cu grija.
Si la bentita de la gat, lucrata de la stanga la dreapta, am lucrat randuri scurte pentru a se aseza frumos.
ioana soare- Moderator
-
Numarul mesajelor : 3889
Varsta : 41
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 24/02/2009
Ioana, cum am mai spus "simplul e rege in moda"!
Felicitari si sa o porti sanatoasa!
De unde ai luat firul acesta?..si l-ai vopsit tu?
Felicitari si sa o porti sanatoasa!
De unde ai luat firul acesta?..si l-ai vopsit tu?
piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4706
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Piciule iti multumesc!
La bluza aceasta tiparul este "vedeta", punctul de interes este bustul valurit. Orice alt model in afara de jerseu simplu ar fi concurat cu el si ar fi creat un dezechilibru al imaginii de ansamblu. Asa cum spui si tu, "cateodata mai putin inseamna mai mult".
Firul l-am cumparat online si l-am luat gata vopsit. Inca nu m-a lovit si microbul asta, dar nu se stie niciodata:))
La bluza aceasta tiparul este "vedeta", punctul de interes este bustul valurit. Orice alt model in afara de jerseu simplu ar fi concurat cu el si ar fi creat un dezechilibru al imaginii de ansamblu. Asa cum spui si tu, "cateodata mai putin inseamna mai mult".
Firul l-am cumparat online si l-am luat gata vopsit. Inca nu m-a lovit si microbul asta, dar nu se stie niciodata:))
ioana soare- Moderator
-
Va multumesc tuturor pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca va place bluza mea! M-au motivat si m-au impulsionat discutiile de aici si va sunt recunoscatoare pentru asta! 
Uca, marginile sunt formate din doua randuri duble (dus-intors) punct lenes, un rand de jeteuri (*un jete -doua ochiuri impreuna*) si iarasi doua randuri punct lenes. E foarte simplu de lucrat si mi s-a parut potrivit si in acord cu modelul.

Uca, marginile sunt formate din doua randuri duble (dus-intors) punct lenes, un rand de jeteuri (*un jete -doua ochiuri impreuna*) si iarasi doua randuri punct lenes. E foarte simplu de lucrat si mi s-a parut potrivit si in acord cu modelul.
doraly- Ucenic
-
Doraly,imi place bluza,se aseaza bine.Eleganta albului este pusa in valoare de o lucratura fina cu un model ce nu incarca!Felicitari!
Ioana,superb,ca de obicei!Primul gand a fost ca nu-i posibil sa executi de mana asa ceva!!!A,si mi-am amintit repede ca este o Ioana pe forum care poate sa faca asa ceva!sa stii ca intr-o zi o sa te stresez cu un sal!
Ioana,superb,ca de obicei!Primul gand a fost ca nu-i posibil sa executi de mana asa ceva!!!A,si mi-am amintit repede ca este o Ioana pe forum care poate sa faca asa ceva!sa stii ca intr-o zi o sa te stresez cu un sal!
Numarul mesajelor : 3161
Varsta : 44
Localizare : dofteana,bacau
Data de inscriere : 29/01/2010
cica elena, bluza ta de vara are finalul "incarcat de vanturi si grindina". Felicitari pentru ca ai reusit sa termini la timp si nu uita ca simplul e sic si rafinat intotdeauna 
Ai timp sa strici (daca ai chef) si sa folosesti marginea de la bluza lui doraly, de exemplu...cred ca merge ca uns!..parerea mea
doraly, felicitari si sa o porti sanatoasa!
E fara cusur si albul e culoarea in aceasta lunga vara fierbinte.
ioana, multumesc de raspuns si inspiratie maxima in tot ce faci! Sanatate tuturor!
Inca odata felicit pe toata lumea care a reusit sa se incadreze in timp...eu cred ca am un reflex negativ..cand am un termen ..mai intai iau o bine meritata pauza..sa-mi revin din uluiala

Ai timp sa strici (daca ai chef) si sa folosesti marginea de la bluza lui doraly, de exemplu...cred ca merge ca uns!..parerea mea

doraly, felicitari si sa o porti sanatoasa!

ioana, multumesc de raspuns si inspiratie maxima in tot ce faci! Sanatate tuturor!
Inca odata felicit pe toata lumea care a reusit sa se incadreze in timp...eu cred ca am un reflex negativ..cand am un termen ..mai intai iau o bine meritata pauza..sa-mi revin din uluiala

piciul- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 4706
Localizare : online
Data de inscriere : 08/06/2010
Valentina, Piciul, va multumesc din suflet pentru aprecieri!
Nu e ceva pretentios, dar e foarte comoda si placuta la purtat. Am verificat-o chiar azi!
Tuturor, inspiratie si spor in tot ce faceti!

Tuturor, inspiratie si spor in tot ce faceti!
Ultima editare efectuata de catre doraly in Lun 17 Iun 2013, 7:00 pm, editata de 1 ori (Motiv : corectare)
doraly- Ucenic
-
Ioana, mulțumesc pentru explicații. Mă bucur că îți sunt de folos andrelele și ți se par practice. Cunosc sentimentul. Și eu mă simt ca un copil cu o jucărie nouă.
În seara în care le-am primit cred că am stat mai bine de două ore numai admirându-le.
Doraly, mulțumesc pentru explicații. Îmi place mult de tot cum arată, o să folosesc și eu modelul ăsta.

Doraly, mulțumesc pentru explicații. Îmi place mult de tot cum arată, o să folosesc și eu modelul ăsta.

Dar sa stii ca eu nu-mi asum niciun merit...am vazut-o la un cardigan al Ioanei, si mi-a placut foarte mult atat aspectul simplu si de efect, cat si faptul ca se lucreaza foarte usor!...Mi se pare o alternativa fericita la clasica terminatie in elastic sau chiar in punct lenes simplu. Multumesc, Ioana!
Spor la lucru, tuturor!
Dar sa stii ca eu nu-mi asum niciun merit...am vazut-o la un cardigan al Ioanei, si mi-a placut foarte mult atat aspectul simplu si de efect, cat si faptul ca se lucreaza foarte usor!...Mi se pare o alternativa fericita la clasica terminatie in elastic sau chiar in punct lenes simplu. Multumesc, Ioana!

Spor la lucru, tuturor!
doraly- Ucenic
-
Multumesc pentru apreciere,Piciul dar imi place asa cum este bluza mea si nu intentionez sa desfac sau sa adaug ceva.
cica elena- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 225
Localizare : piatra olt
Data de inscriere : 16/01/2010
Valentina multumesc!
Te ajut cu mare placere daca vrei sa-ti lucrezi un sal, poate asa ma motivezi sa il incep si eu pe al meu:)
Sa ii dam un pm Iuliei sa o rugam sa faca extragerea? Mai asteptam pe cineva?

Sa ii dam un pm Iuliei sa o rugam sa faca extragerea? Mai asteptam pe cineva?
ioana soare- Moderator
-
Ioana, văd că Iulia nu a mai intrat pe forum din 10 iunie. Poate dacă îi trimitem pm , o să-l vadă în e-mail ( asta dacă a setat să-i vină notificări de pe forum).
Oricum, ca idee, mă gândesc că dacă a lansat provocarea punând tot ea termenul trebuia să intre să vadă ce se întâmplă. Sper să nu i se fi întâmplat ceva totuși.
Și eu vreau un șal dar tot amân , sincer nu știu cum să-l lucrez, îmi e frică deoarece nu am lucrat niciodată modele dantelate.
Oricum, ca idee, mă gândesc că dacă a lansat provocarea punând tot ea termenul trebuia să intre să vadă ce se întâmplă. Sper să nu i se fi întâmplat ceva totuși.
Și eu vreau un șal dar tot amân , sincer nu știu cum să-l lucrez, îmi e frică deoarece nu am lucrat niciodată modele dantelate.

Si eu sper sa fie totul in regula cu Iulia. Asteptam atunci, nu?
Si eu sper sa fie totul in regula cu Iulia. Asteptam atunci, nu?
ioana soare- Moderator
-
Păi, nici nu știu. Hai să mai așteptăm o zi și dacă nu apare îi trimitem un pm, ori eu, ori tu. Să sperăm că nu rămâne fără final provocarea asta.
uca, perfect calculata bluza! Iti vine bine pe corp si torsadele cad frumos, simetric. Totusi, eu cred ca modelul mareste optic bustul (cel putin asa arata fotografia) si poate ar fi mers mai bine un ... altceva ?!
doraly, foarte fina si delicata bluzica. Imi place, s-o porti cu placere !
ioana, ca de fiecare data, cea mai ... prima intai! Super!!! Inteleg ca e lucrata de sus? Ca nu m-am prins...
doraly, foarte fina si delicata bluzica. Imi place, s-o porti cu placere !
ioana, ca de fiecare data, cea mai ... prima intai! Super!!! Inteleg ca e lucrata de sus? Ca nu m-am prins...
Aisha, probabil mărește optic. Mă gândesc că poate și din cauză/datorită faptului că am înmulțit și scăzut fix pe formă. Pe linia - bust- am opt ochiuri pe dos și două pe față iar pe linia de sub sâni am ajuns la șase ochiuri pe dos și două pe față ( pentru a putea folosi diagrama modelului original), adică o diferență de aprox. 12 cm între bust și sub bust.
Fața și spatele sunt scăzute și înmulțite diferit. Pentru spate am început să scad începând cam din zona omoplaților spre talie ( mai exact până sub bust) iar pentru față am scăzut de la linia bustului în jos, până sub bust. Am reînceput înmulțirile imediat cum s-a terminat modelul de sub sâni-talie, până am ajuns din nou la opt ochiuri pe dos și două pe față ( adică ultimul rând jos, cel de încheiere).
Fața și spatele sunt scăzute și înmulțite diferit. Pentru spate am început să scad începând cam din zona omoplaților spre talie ( mai exact până sub bust) iar pentru față am scăzut de la linia bustului în jos, până sub bust. Am reînceput înmulțirile imediat cum s-a terminat modelul de sub sâni-talie, până am ajuns din nou la opt ochiuri pe dos și două pe față ( adică ultimul rând jos, cel de încheiere).
Aisha iti multumesc! Da, e lucrata de sus in jos, incepand cu bentita de la gat, lucrata separat, de la stanga la dreapta. Apoi, din marginea ei de jos am ridicat ochiuri pt. fata si pentru cele doua parti ale spatelui.
ioana soare- Moderator
-
Multumesc, Aisha, ma bucur ca iti place! 
Un sal dantelat?!! Si eu vreau!!
Imi doresc foarte mult unul, dar n-am curaj sa il incep...O provocare m-ar motiva suficient, sunt sigura?
Si eu sper ca Iulia e bine si va face curand extragerea! Sa vedem ce noua provocare va lansa castigatoara, dar si eu sper sa fie un sal!

Un sal dantelat?!! Si eu vreau!!

Si eu sper ca Iulia e bine si va face curand extragerea! Sa vedem ce noua provocare va lansa castigatoara, dar si eu sper sa fie un sal!
doraly- Ucenic
-
Ca sa rezolvam aceasta provocare rog un moderator de pe sectiune sa faca extragerea si de-acum propun ca provocarea sa se faca fara premii ca sa poata participa toata lumea. Spunea cineva la provocarea cu IA ca nu participa pentru ca este din alta tara si nu poate trimite premiul.
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Pirogravura
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Paturi crosetate 2
» Ajutor!...Invatam sa tricotam impreuna -6
» Provocare tricotat nr. 1 - Şosete, botoşei, jambiere.
» Masinile de cusut si surfilat, industriale - 1
» Bijuteriile noastre capitolul XX
» Fimo-Ce putem face cu fimo (2)
» Ornamente de Craciun - 6
» Despre masinile de tricotat
» Jucarii crosetate
» Solicitare inchidere cont
» Desen, acuarela, ulei, acril... 2
» Din materiale reciclabile 6
» Metoda servetelulul capitolul VIII
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» Fire de tricotat
» Jucarii homemade
» Tehnica frivolite pe ac sau needle tatting - 7