Ustensile croitorie (1)
+78
alexaaa08
afilimonb
dansdk
zylv
criston84
ancabanu
iriclau
Day Lily
Gianina4ever
alice07
ionela stefan
ChrisReeana
elenaveronica
Miniona
StMihaela
emmancita
stoy
musetel
Chirrox13
adelykitt
virus
tomari
laurin
Panea Laura
bibidesign
lorinaoo1
amoni
catalinac
haute_couture
alexya
AlyC
Amalthea
MihaelaT
aurishta
Dionisia
Uca
m.m.
MagdaMarin
valentinadof
Giobsy
geany20062006
loremunteanu
rosita
Zana Mica
dandana
leonutza69
ciucamona
M.Emilia
ileana cosanzeana
clodi
kisslandia
mdlupu
mihamiha
milena
geany
angells
Karina33
TIPUS CORINA MARIA
puffetta
margot
oana_007
diada
Oarecare
nechita oana
IrinaH
Noemi
RalucaS
amnro
Antonia
mes
Laila
ioana_gramaticu
Buburuza
DANIELA.I
Eva
Admina
ioana soare
ortansa
82 participanți
Pagina 9 din 12
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12
Re: Ustensile croitorie (1)
In manualul de croitorie am gasit asa un calibru/distantier (sewing gauge)
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Si cum eu sunt interesata de toate "prostiile" aseara dupa ce sau culcat copii mi-am facut si eu intai pe foaie de matematica iar apoi pe carton.
Le consider utile caci nu mai stau sa masor cu rigla sau cu centimetru.
Si cum eu sunt interesata de toate "prostiile" aseara dupa ce sau culcat copii mi-am facut si eu intai pe foaie de matematica iar apoi pe carton.
Le consider utile caci nu mai stau sa masor cu rigla sau cu centimetru.

Nu-mi dau seama la ce foloseste!

aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
E o unealta de masurare rapida a marginilor de material a tivurilor.
E buna la masurarea butonierelor si ajuta la coaserea perfecta a colturilor de buzunare.
Unele pot fi folosite la calcarea perfecta a buzunarelor inainte da a fi aplicate.
Din pacate nu am gasit poze mai mari.
E buna la masurarea butonierelor si ajuta la coaserea perfecta a colturilor de buzunare.
Unele pot fi folosite la calcarea perfecta a buzunarelor inainte da a fi aplicate.
Din pacate nu am gasit poze mai mari.

Multumesc
, cred ca am inteles!

aurishta- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 3945
Varsta : 55
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 18/04/2010
interesanta unealta si utila
Chirrox13- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1567
Varsta : 43
Data de inscriere : 10/04/2011
Geany, cum / la ce exact se folosesc liniarele în formă de floare? Când ai un picuţ de timp, ai putea să ne faci un scurt îndrumar ilustrat?
Şi rotiţa zimzată cum trebuie o întrebuinţez?
Şi rotiţa zimzată cum trebuie o întrebuinţez?
musetel- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 214
Varsta : 41
Localizare : Timisoara
Data de inscriere : 29/10/2010
Desi aici e vb. despre alte liniare, principiul este acelasi. Se folosesc la rascroituri, acolo unde necesitam linii curbate. Unim punctele masurate, cu partea rotunjita cea mai potrivita, din aproape in aproape (daca este cazul).
Rotita zimtata, are rolul de-a insemna, de-a lasa urme. Se foloseste la scoaterea tiparelor pe hartie sau folie, sau pentru insemnarea unui material, pe care poti lasa urme, dar nu poti scrie.
Mi-am achizitionat si acest instrument pentru insemnat. Are un patron cu creta pulbere, si este prevazut cu rotita zimtata la terminatie. Prin rotirea rotitei, creta aluneca direct pe material, si lasa linii precise de cca. 1 mm. Este perfect cand ai linii de trasat, acestea sunt exacte si clare. Patronul se poate schimba si in alte culori. Iar acesta poate fi folosit si fara cutiota ergonomica. Este prevazut direct cu rotita.
Rotita zimtata, are rolul de-a insemna, de-a lasa urme. Se foloseste la scoaterea tiparelor pe hartie sau folie, sau pentru insemnarea unui material, pe care poti lasa urme, dar nu poti scrie.
Mi-am achizitionat si acest instrument pentru insemnat. Are un patron cu creta pulbere, si este prevazut cu rotita zimtata la terminatie. Prin rotirea rotitei, creta aluneca direct pe material, si lasa linii precise de cca. 1 mm. Este perfect cand ai linii de trasat, acestea sunt exacte si clare. Patronul se poate schimba si in alte culori. Iar acesta poate fi folosit si fara cutiota ergonomica. Este prevazut direct cu rotita.
Da, super! Tu ai liniarele si eu am cursul Lutterloh! Impreuna avem cursul complet
E pe-o parte, pt. rotunjimea exterioara a soldului. Liniare drepte gasim la tot pasul, iar cele speciale costa o gramada de bani

Geany, ce interesant e "patronul" ala! Inauntru are doza cu creta pulbere?
Eu pentru linii fine folosesc un fel de carioca cu varf fin de la Prym, marcajul dispare daca pulverizez apa pe el. Asa arata:
Imi place mult, imi pare rau ca am luat o singura culoare. Dar la noi n-am gasit nicaieri prin mercerii.
Eu pentru linii fine folosesc un fel de carioca cu varf fin de la Prym, marcajul dispare daca pulverizez apa pe el. Asa arata:
Imi place mult, imi pare rau ca am luat o singura culoare. Dar la noi n-am gasit nicaieri prin mercerii.
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Daca esti multumita, bine ca l-ai postat!
Vreau si eu, daca e bun pentru puncte precise, gen semn pt. fermoar sau anumite puncte mici (vreau neaparat pentru broderii care le am in plan si asa pot desena direct pe material, fara sa pixuiesc sa raman cu pete).
Cu mous-ul prezentat de mine, se liniaza foarte bine, semnele lasate de pulbere se inlatura usor, dar nu poti, sau nu-s eu multumita de puncte, care trebuiesc sa ramana dupa ce fluturi de mai multe ori materialul pana ajungi la operatia insemnata.
Edit: L-am cautat, l-am gasit si e pe lista de cumparaturi. Multumesc!
Vreau si eu, daca e bun pentru puncte precise, gen semn pt. fermoar sau anumite puncte mici (vreau neaparat pentru broderii care le am in plan si asa pot desena direct pe material, fara sa pixuiesc sa raman cu pete).
Cu mous-ul prezentat de mine, se liniaza foarte bine, semnele lasate de pulbere se inlatura usor, dar nu poti, sau nu-s eu multumita de puncte, care trebuiesc sa ramana dupa ce fluturi de mai multe ori materialul pana ajungi la operatia insemnata.
Edit: L-am cautat, l-am gasit si e pe lista de cumparaturi. Multumesc!

Geany, da, e bun pentru ce zici tu, dar pe panze de culoarea cariocii nu se vede, si nici pe cele mai inchise la culoare ca ea. De aia zic ca e bine sa ai mai multe culori. Vezi ca pe la tine trebuie sa gasesti, eu cand am dat cautare pe Goog ca sa gasesc o poza, mi-au aparut multe saituri nemtesti.
rosita- Atotcunoscător
Mihaela, sunt super! Am si eu "florare" ca cele pe care le-a postat Geany mai sus, dar cred ca astea mi-ar placea mai mult pentru ca au curbele mai line, ca sa zic asa. Din cauza curbelor prea rotunjite de la florar, eu tot cu mana ma pomenesc ca trasez liniile de care am nevoie. Stii cumva daca astea se gasesc de cumparat si la noi?
rosita- Atotcunoscător
Cineva din forum spunea ca si-a luat cursul. Din Romania.
Revin ca dau informatii ironate...
Croiul de aur
Revin ca dau informatii ironate...

Croiul de aur

Ultima editare efectuata de catre geany in Dum 17 Iul 2011, 8:43 pm, editata de 1 ori
Nu stiu ce sa-ti zic. Eu le-am primit de la prietena mea cand statea in Belgia.
Pe ambalaj scrie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Geany, cursul costa 459 lei, am gasit pe net si liniare separate sunt intre 60 si 100 lei.
Pe ambalaj scrie [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Geany, cursul costa 459 lei, am gasit pe net si liniare separate sunt intre 60 si 100 lei.
În oferta standard sunt incluse cele două lineare de croitorie și design cu ajutorul cărora construiți profesionist tiparele alese.
În acest manual autodidact gasiți toare indicațiile necesare pentru a vă construi simplu și repede tipare pe propria măsură, precum și un centimetru de croitorie cu scala specială atașată, o cariocă, doua ace speciale, și o rolă cu bandă de lipit; și bineȋnteles o impresionantă colecție diversă de 280 modele și peste 1000 de tipare.
Scala specială cuprinde măsuri de la 50 cm la 140 cm. Cu ajutorul acestei scale puteți realiza atȃt tipare pentru copii cȃt și tipare pentru adulți.

Am cautat si aici si am gasit

Eu am la sistem acel liniar mare bombat, dar din carton. Il folosesc si imi iese ce-mi doresc, dar carton fiind, apelez la el mai cu retinere.
Eu n-am folosit niciodata liniare de-astea curbate sau florare. trasez din mana ce-am nevoie. Am doar doua linii simple, luate de la librarie, una lunga de 50cm si una micuta de 20cm. Suficient pentru mine. Oricum curbele de la rascroieli se corecteaza la proba. Iar curbele soldului difera de la persoana la persoana, dar si de pe soldul drept la cel stang. Asa ca proba-i sfanta pentru corectitudinea croiului.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Ai dreptate Karina, insa eu am o problema, n-am precizie la trasarea liniilor cu mana libera, indiferent de natura acestora, drepte sau curbate, asa ca folososesc liniar, chiar si drept pentru a uni linii din aproape in aproape, iar experienta (dar si matematica studiata) nu ti-o ia nimeni. Chiar te felicit ca nu ai nevoie de atatea nebunii sa lucrezi atat de frumos.
Buna fetelor,
Mi-am luat si eu linearul acela curbat, la 59 de lei, de la Lutterloh. E ok, mie imi place, dar nu-l folosesc tot timpul.
Sa fiti atente la costul de livrare, eu m-am cam fraierit, nu am intrebat cat este, si de la Oradea la Arad (130 km) mi-a luat 30 de lei pt un linear
Mi-am luat si eu linearul acela curbat, la 59 de lei, de la Lutterloh. E ok, mie imi place, dar nu-l folosesc tot timpul.
Sa fiti atente la costul de livrare, eu m-am cam fraierit, nu am intrebat cat este, si de la Oradea la Arad (130 km) mi-a luat 30 de lei pt un linear

Panea Laura- Senior
- Numarul mesajelor : 717
Localizare : ROMANIA, ARAD
Data de inscriere : 12/03/2010
Eu le am pe astea:
Mi le doream de mult timp!
Desi am precizie in a trasa linii drepte, curbe, chiar nu am probleme, eram foarte curioasa cum se lucreaza cu ele si daca ajuta.
Le-am folosi la interiorul cracilor de pijama ( mai mult sa ma joc, nu ca ar fi fost greu de croit) dar si la alte rascroieli.
Am inteles ca se pot folosi si pentru a scoate tipare dupa alte articole de imbracaminte.
Echerul imi este de mare folos mai ales cand lucrez cu pielea.
Mai au un avantaj, daca aveti blat de taiere si cutter rotativ, se poate taia direct pe material, pe langa liniar, fara a mai folosi foarfeca ( au cam 4mm grosime si merge super cutterul pe langa ele).
Mi le doream de mult timp!
Desi am precizie in a trasa linii drepte, curbe, chiar nu am probleme, eram foarte curioasa cum se lucreaza cu ele si daca ajuta.
Le-am folosi la interiorul cracilor de pijama ( mai mult sa ma joc, nu ca ar fi fost greu de croit) dar si la alte rascroieli.
Am inteles ca se pot folosi si pentru a scoate tipare dupa alte articole de imbracaminte.
Echerul imi este de mare folos mai ales cand lucrez cu pielea.
Mai au un avantaj, daca aveti blat de taiere si cutter rotativ, se poate taia direct pe material, pe langa liniar, fara a mai folosi foarfeca ( au cam 4mm grosime si merge super cutterul pe langa ele).
Acum poate eu nu-s chiar la fel de priceputa in ale croitoriei dar zic si eu la fel ca si Karina, eu pana fac ceva tai si modific de numa cand probez. Si la ce as da atata banet pe niste rigle. Dar cine le are sa le folosesca cu spor.
stoy- Maestru
-
Numarul mesajelor : 1277
Varsta : 47
Localizare : Focsani
Data de inscriere : 31/10/2009
buna fetelor ,interesante ustensilele astea se gasesc si in romania

ciucamona- Ucenic
-
Numarul mesajelor : 198
Varsta : 33
Localizare : Rm.Valcea
Data de inscriere : 29/01/2010
Ciucamona, le gasesti la merceria pe cele galbene.
Panea Laura- Senior
- Numarul mesajelor : 717
Localizare : ROMANIA, ARAD
Data de inscriere : 12/03/2010
Pagina 9 din 12 • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11, 12

» Ustensile croitorie (2)
» Ce masina de cusut recomandati ?(1)
» Scoala de croitorie (13)
» Discutii despre croitorie -3
» Corsete
» Ce masina de cusut recomandati ?(1)
» Scoala de croitorie (13)
» Discutii despre croitorie -3
» Corsete
Pagina 9 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Despre noi
» Puzzle-ul - pasiunea mea
» Primavara creativa! - CONCURS DE CROITORIE
» Frivolite - cap 7
» casute de lemn pentru papusi
» Croitorie
» Florile din gradina mea(2)
» Jucarii crosetate
» Martisoare din diverse materiale VI
» Fesuri,căciuli,pălării,băşti croşetate - 17
» Cardio sau fitness? Acasa sau la sala?!
» VOTARE! Provocare speciala: Sunt mandra ca sunt romanca!
» Ajutor!...Invatam sa crosetam impreuna - 12
» Accesorii crosetate-genti,curele,bijuterii, bentiţe (14)
» Despre masinile de tricotat
» programe broderie
» Decoratiuni diverse - 8
» Fulare,saluri,esarfe tricotate (VIII)