Triplock(overlock); totul despre surfilare(5)
+55
elenaveronica
dana.petrescu@yahoo.com
adii
Admina
Andante
loremunteanu
Ladia
arielas
Adela Ispas
Irinax3m
barbin
bimbo
corina armasu
clodi
Panea Laura
tomari
maravela lucia florina
emmancita
decusut.ro
trasorv
Buburuza
ggeorgiana
Flora-handmade
masini.cusut.croit
danavarzaru
ancuta_ancuta
despina13cucli
Greteledelweiss
amnro
Steluzza
Karina33
rosita
diada
fulguta28
scoobbyy
aurishta
core_elena
Zadina
carmensz
otilia gergely
gobelin
CarmenClaudia
MihaelaT
monicaamza
ANCA ECATERINA
unique mode
nicole24
croitorash
julia79
PAULA CONSTANTIN
valentinadof
Butterfly_Amalia
Lia33
orhapetru
MagdaMarin
59 participanți
Pagina 5 din 12
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12
Re: Triplock(overlock); totul despre surfilare(5)
CarmenClaudia a scris:Karina, la cat lucrezi tu cred ca ti-ar fi bun un triplock industrial.
NU stiu daca e asa. Sunt zile in care nu cos nimic la el, iar intr-o zi normala nu cred ca adun o ora de utilizare. Masinile industriale sunt facute sa mearga 8x3 ore pe zi si costa muuult peste posibilitatile mele.
Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
Mi se pare enorm de mult 250 lei pe cuțite. Având în vedere că eu am dat 450 lei, înseamnă că dacă voi cumpăra 2 seturi de cuțite, mai bine-mi iau incă o mașină.

gobelin- Ucenic
- Numarul mesajelor : 139
Localizare : Timis
Data de inscriere : 26/12/2009
s-o crezi tu ca mai gasesti peste 2-4 ani masina de cusut la pretul asta/ Plus ca eu am privilegul de vreo 6 ani, nu i-am ascutit niciodata cutitele, inca merge, si eu am lucrat la el! Si de Camy stiu la fel, are privileg si lucreaza foarte mult la el, nu i-a ascutit niciodata cutitele.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Eu nu vorbesc de oferta aia ci de-o masina ce costa 2000 de lei. Masina de la Lidl e sub nevoile si pretentiile mele.
diada a scris:s-o crezi tu ca mai gasesti peste 2-4 ani masina de cusut la pretul asta/ Plus ca eu am privilegul de vreo 6 ani, nu i-am ascutit niciodata cutitele, inca merge, si eu am lucrat la el! Si de Camy stiu la fel, are privileg si lucreaza foarte mult la el, nu i-a ascutit niciodata cutitele.
Nu stiu ce otel o fi in cutitele alea de rezista atata.
La mine varianta cu "inca merge' nu sta in picioare, cum e ceva ce nu-mi place zboara spre mecanic. Mie imi place sa lucreze nu sa ma enerveze. Eu si foarfecile le ascut o data pe an, iar ciupitorile le arunc cam la juma de an. Cum mi se pare ca nu taie ceva cu precizie se ascute sau se arunca. Stiu, am pretentii, dar sunt justificate

Karina33- Membru de onoare - croitorie
-
Numarul mesajelor : 2891
Varsta : 54
Localizare : Rm. Valcea
Data de inscriere : 15/12/2009
diada a scris:eu am privilegul de vreo 6 ani, nu i-am ascutit niciodata cutitele, inca merge, si eu am lucrat la el! Si de Camy stiu la fel, are privileg si lucreaza foarte mult la el, nu i-a ascutit niciodata cutitele.
Diada, si eu am Privilegul de vreo 4 ani, si nu i-am ascutit cutitele niciodata. Nici nu arata ca ar avea nevoie (ptiu, ptiu sa nu-l deochi), dar nici nu lucrez la fel de mult ca voi. Insa daca va veni momentul sa le ascut (sau sa le schimb

rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 29/04/2010
Daca nu am reusit sa cumpar un triplock nou, m-am indurat sa duc Bernina mea la un nene care cica-i tare in masini. Asa o fi! Mi-a zis ca acele cutite de pe triplock, sunt extrem de rezistente in conditii normale si se ascut o data la 4 ani. Pe mine ma costa in jur de 130 de lei modelul. No, a mea este un pic bolnavioara in sensul ca o chestie de la piciorus s-a fisurat. Acum sper sa mi-o repare si sa fie apta de lucru. Cica este o masina tare buna si sa am grija de ea. 

130 lei e un preț destul de bun.
Bafta în repararea cu succes a mașinii.
Bafta în repararea cu succes a mașinii.
gobelin- Ucenic
Copilasul meu de fier este gata.
Diseara ma duc sa-mi faca nenea asta instructajul. 

Asta este o veste foarte buna! felicitari! Abia astept sa o pui la munca.
Ne scrieti doar daca este problema de tehnic si moderatorul de pe sectiunea respectiva nu va poate da un raspuns.
Am reusit intr-un final sa-mi iau si eu triplock. Este Toyota SL3335 , second hand. Am reusit sa o infiletez urmarind un tutorial pe you tube. Dar nu reusesc sub nici o forma sa potrivesc tensiunea atelor
Ce spuneti? Cum sa fac?

Butterfly_Amalia- helper
- Numarul mesajelor : 64
Localizare : bucuresti
Data de inscriere : 02/06/2010
Manual SL 3314 citeste acest manual si incepe sa cosi cu tensiunile pe 1 apoi cresti la fiecare in functie de material.Si un manual in romana al oricariu triplock te poate ajuta.
Felicitări pentru achiziție! Cât a costat?
gobelin- Ucenic
Multumesc MagdaMarin ! O sa incerc si asa :)Are manual dar tot nu inteleg
. Ii dau eu de cap pana la urma.
A costat 320lei. Este in stare foarte buna si merge ok.
PS: daca are cineva un manual in lb romana al oricarui triploc, as fi recunoscatoare daca mi l-ar putea trimite pe mail

A costat 320lei. Este in stare foarte buna si merge ok.
PS: daca are cineva un manual in lb romana al oricarui triploc, as fi recunoscatoare daca mi l-ar putea trimite pe mail

Butterfly_Amalia- helper
orhapetru- Senior
-
Numarul mesajelor : 588
Varsta : 47
Localizare : petrosani
Data de inscriere : 15/03/2013
Sigur o ajuta si eu tot asa am facut am printat un manual de triplock in romana si l-am citit din scoarta-n scoarta de cateva ori.
MagdaMarin a scris:Sigur o ajuta si eu tot asa am facut am printat un manual de triplock in romana si l-am citit din scoarta-n scoarta de cateva ori.
I-am scris si pe privat....e mai complicat la inceput putin pana isi da sema cum sta treaba. Pentru mine cel mai simplu a fost sa pun ate de culori diferite la ace si la grafare si asa mi-am dat seama care ata este si de unde vine si cum arata in final pe material. Atele de la ace daca sunt tensionate prea tare sar cativa pasi, iar daca sunt prea slab fac o bucla urata pe dosul materialului. Atele de la maieze ( grafare apucatoare ) daca sunt prea tensionate strang materialui sau trec de pe o parte pe alta a lui si nu apare imbinarea lor frumos pe lateralul materialui. Sa nu mai vorbum ca nu e tot una sa cosi panza de bumbac pusa in 2, cu lycra sau denim pus in 2.....si aici trebuiesc facute mici ajustari de fiecare data cand coasem alt tip de material.
Asa e la inceput, pare mai complicat si e mai greu.....au zburat americanii pe luna, si noi nu reusim sa coasem ????
NU NE DAM BATUTI !!!
Pupici "virtuali " tuturor

orhapetru- Senior
-
Petru esti o adevarata comoara

Steluzza- Senior
-
Numarul mesajelor : 741
Data de inscriere : 17/03/2010
Steluzza a scris:Petru esti o adevarata comoara![]()
.........la teorie, sa nu crezi ca vorbesc din prea multa experienta; nu fac chestii complicate care ma prea solicita, doar :" Lucruri simple sunt de-ajuns / Nu-mi doresc nimic in plus " vorba lui Horia Brenciu

orhapetru- Senior
-
Nu conteaza e bine de stiut si teoria vine si momentul in care iti prinde bine 

Steluzza- Senior
-
Numarul mesajelor : 741
Data de inscriere : 17/03/2010
Diada, merge "brici". Crede-ma ca abia acum am inteles cat de mult usureaza lucrul. No, mai trebuie sa ma joc la tensiuni pe diverse materiale, dar in principiu am inteles cum sta treaba cu toate atele.
Am reusit! daca va spun cum o sa radeti de mine
Am urmarit un tutorial pe you tube cu instructiuni despre cum se coase cu acest model de masina pe o bucata de material. Am vazut cum sunt setate tensiunile si le-am pus la fel. Apoi am inceput sa cos...in functie de ce vedeam pe material mai modificam tensiunea. Si a iesit super . Acum voi incerca pe diverse materiale.
Multumesc tuturor pentru sfaturi si ne mai "äuzim" pentru ca sigur vor mai aparea alte dileme
Week-end placut!

Multumesc tuturor pentru sfaturi si ne mai "äuzim" pentru ca sigur vor mai aparea alte dileme

Week-end placut!
Butterfly_Amalia- helper
Urmăresc aproape toate newsletterele de la supermarketul cu galben și albstru și văd că în multe țări apar mașinile de cusut dar și un overlock marca Silvercrest. Nu-mi dau seama cât o bun și ce știe să facă. Cunoașteți acest model?
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
gobelin- Ucenic
vin si eu chiar daca mai tarziu cu un raspuns ( nu am avut timp de teste ca sunt cam bolnav....asa e la batranete, te dor toate
)
piciorusul de incretire :
si teste pe material de culori diferite alb-fata :
si albastru-spate :
jumatate din cusatura e normal iar de la marcaj incolo e pe diferential ca sa increteasca materialul; incretirea e la maxim ca sa se vada diferenta, dar dar se poate si mai putin, in functie de necesitate.
acestea sunt piciorusele: 1-piciorus pentru incretire, 2-piciorus pentru atasat elastic, 3- piciorus pentru atasat snur ( ei zic piping foot ) dar eu il folosesc ca si piciorus standard, este mai lung ca nr 4 care este piciorusul standard cu care a venit masina.
Poate va ajuta informatia

piciorusul de incretire :
si teste pe material de culori diferite alb-fata :
si albastru-spate :
jumatate din cusatura e normal iar de la marcaj incolo e pe diferential ca sa increteasca materialul; incretirea e la maxim ca sa se vada diferenta, dar dar se poate si mai putin, in functie de necesitate.
acestea sunt piciorusele: 1-piciorus pentru incretire, 2-piciorus pentru atasat elastic, 3- piciorus pentru atasat snur ( ei zic piping foot ) dar eu il folosesc ca si piciorus standard, este mai lung ca nr 4 care este piciorusul standard cu care a venit masina.
Poate va ajuta informatia

orhapetru- Senior
-
Ce puteti sa-mi spuneti despre masina de surfilat Pfaff 1230 OL? Aveti idee daca este buna si isi merita banii? Acum este in oferta la lidl cu 450 lei .
Greteledelweiss- Senior
-
Numarul mesajelor : 606
Varsta : 48
Localizare : ro/ constanta-braila
Data de inscriere : 06/03/2010
Pagina 5 din 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10, 11, 12

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(4)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(2)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(1)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(3)
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(2)
Pagina 5 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Jucarii crosetate
» Mobilier homemade (2)
» Despre noi
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Frivolite - cap 7
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» programe broderie
» Lectra Modaris
» Tipar de corset
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Ornamente de Pasti