Lucru de mână
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.
Ultimele subiecte
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyAstazi la 7:17 am Scris de Dorulet

» Jucarii crosetate
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyDum 24 Mar 2024, 9:18 am Scris de LRodica

» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyMier 13 Mar 2024, 11:18 am Scris de IoanaSL

» Tipare gratis, Leko- Cap.2
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyVin 08 Mar 2024, 10:38 am Scris de elena.m.m

» Din materiale reciclabile 6
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyJoi 07 Mar 2024, 8:11 am Scris de Dorulet

» Conturi de utilizatori, inchise la cerere
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyMier 28 Feb 2024, 11:03 am Scris de orhideea1966

» Frivolite - cap 7
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyDum 25 Feb 2024, 3:30 pm Scris de LRodica

» Punct in cruce-creatii diverse (2)
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyJoi 22 Feb 2024, 6:04 am Scris de LRodica

» Miniaturi - handmade
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyDum 18 Feb 2024, 11:44 pm Scris de mlizeta

» Tehnica de embosarea a hartiei
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptySam 20 Ian 2024, 7:53 am Scris de geia

»  Bijuteriile noastre capitolul XX
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyVin 05 Ian 2024, 8:36 am Scris de Dorulet

» Ornamente de Craciun - 6
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyMier 06 Dec 2023, 9:37 am Scris de Dorulet

» Lumanari sculptate manual
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyJoi 30 Noi 2023, 4:49 pm Scris de LaurentiuSmin

» Scoala de croitorie (15)
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyVin 17 Noi 2023, 9:04 pm Scris de Dorulet

» Pirogravura
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyDum 12 Noi 2023, 10:09 am Scris de Dorulet

» Despre noi
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyJoi 02 Noi 2023, 8:29 am Scris de diada

» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyDum 15 Oct 2023, 9:54 pm Scris de mlizeta

» Mobilier homemade (2)
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyLun 04 Sept 2023, 2:59 pm Scris de LRodica

» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyVin 18 Aug 2023, 9:03 am Scris de diada

» Hyundai 668
Sanatatea noastra - Cap 2 EmptyJoi 17 Aug 2023, 11:10 am Scris de LRodica


Sanatatea noastra - Cap 2

+60
canadianca50
geany
Clio_Ela
i.xell
adriuta
tiana
bobitica
Gianina4ever
Ducess
gabriela1554
Greteledelweiss
piciul
letho
corina corina
ema
Floren
Gabica
cristina07
Gerlinde13
pufoi
Day
Andacris
valentinadof
ismi3ismi
Ais
Carmen T
alban andreea
victoriacus
camic
danniela
Marry
mnarcisa
amoni
aurishta
ghita
mariaz_09
betymi72
Gabiuta
firicel
fizicuta
margelutamea
MagdaMarin
Tache Marilena
iuli.b
bibitu
CCristinaC
diada
Noemi
adelina24
margot
vilcris
amnro
Giobsy
Admina
MihaelaT
leonutza69
came_lia
SilviaDumitrescu
Buburuza
luminita_khader
64 participanți

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Sfaturi medicale

Mesaj Scris de luminita_khader Lun 22 Feb 2010, 4:21 pm

cele mai sanatoase 11 alimente
Nutritionistul american Jonny Bowden a realizat o lista cu cele mai sanatoase alimente pe care oamenii ar trebui sa le consume zilnic, dar nu o fac din diferite motive.
Unul dintre acestea ar fi faptul ca anumite produse, unele cu denumiri exotice, nu sunt comercializate in magazine. Reporterul ziarului "The New York Times" l-a rugat pe Jonny Bowden - autorul celebrei carti "Cele mai sanatoase 150 de alimente de pe glob" - sa prezinte o lista actualizata a mancarurilor favorite care sunt usor de gasit in supermarketuri.

Iata lista doctorului Jonny Bowden si cateva informatii despre compozitia si proprietatile acestor alimente:

1) SFECLA ROSIE - este o leguma foarte bagata in acid folic si pigmenti rosii naturali, cunoscuti ca adversari redutabili in lupta cu cancerul. De regula, se consuma in stare cruda (salate) sau fiarta (in amestec cu hreanul). Originara din zona mediteraneana, sfecla rosie ("Beta vulgaris"), are un nivel caloric de 40 kcal/100g.

Este usor digerabila si are un continut bogat in vitaminele A, B, C si PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidrati de carbon, zaharuri, glutamina. Este deosebit de eficienta in viroze, hipertensiune, anemii, imunitate scazuta, nevroze, demineralizare, tuberculoza, cancer, regland si functiile hepatice.

Este contraindicata in diabet, din cauza nivelului ridicat de zaharuri si glutamina. Frunzele de sfecla rosie sunt si ele deosebit de bogate in vitamine, fiind o sursa sigura de calciu si fier natural. De retinut ca, prin conservare in otet de mere, sfecla rosie se imbogateste in vitamine prin procesul de fermentatie (vitaminele B6, B12).
2) VARZA - este bogata in special in provitamina A, vitaminele C si E si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor. Este o leguma foarte putin calorica, ea avand in jur de 25 de calorii (100 kjouli) la 100 de grame de produs. Glucidele, care furnizeaza o parte din calorii, sint constituite in primul rind din pentosan, glucide partial asimilabile.

In afara de asta, ele mai contin zaharoza, glucoza si fructoza. Protidele, care completeaza aportul energetic, sint prezente si ele la un nivel ridicat. Bogatia vitaminica a verzei trebuie insa subliniata, ea figurind printre legumele cu cel mai mare continut de vitamina C (cele mai bogate sint foile aflate la exterior).

Este de asemenea foarte bogata in vitamina E: 2-7 mg la 100 g, ceea ce constituie un adevarat record pentru o leguma. Vitaminele din grupa B sint si ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9, adica toate cele care constituie grupa anticanceroasa.

Un consum regulat de varza are efect benefic in preventia cancerului de colon in special, a celui de stomac, dar si de plamini, esofag si rect. Varza are proprietati dezinfectante si cicatrizante la nivelul tesuturilor, poseda o actiune antiseptica pulmonara importanta si proprietati expectorante, are actiune anticancerigena, antidepresiva si este recomandata in regimul pentru diabetici.

3)SFECLA ELVETIANA - o leguma cu frunze verzi care protejeaza vederea, care contine vitamina K1.

4)SCORTISOARA - ajuta la mentinerea unui nivel sanatos al glicemiei si colesterolului.

5)SUCUL DE RODII - este o bautura populara in special in Orientul Mijlociu, care scade tensiunea arteriala si contine foarte multi antioxidanti.

6)PRUNE USCATE - sunt pline de antioxidanti, extrem de bogate in glucide (fructoza si levuloza), hidrati de carbon, acizi organici, vitaminele A si B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu sau fier.

Ele fortifica sistemul nervos, combat starile de oboseala, stimuleaza tranzitul intestinal, normalizeaza volumul ficatului (reduc hepatomegalia); iata de ce, pruna este un aliment recomandat astenicilor, sportivilor, copiilor, persoanelor constipate, hepaticilor. In plus, puterea depurativa si diuretica a prunei o face utila persoanelor suferinde de reumatism, arterioscleroza si celor cu intoxicatii alimentare acute.

****************************************************

Argintul coloidal
Coloizii reprezinta cea mai mica forma biologica a unei materii. Sunt suficient de mici pentru a trece prin membrane, prin urmare ei sar peste procesul de digestie si sunt absorbiti cu usurinta de catre organism.
Argintul coloidal prezinta nenumarate beneficii. Acesta ofera suport sistemului imunitar al organismului uman si este un alcalin puternic. Ia nastere atunci cand un proces electromagnetic trage micile particule de argint dintr-un esantion de argint pur, depozitandu-le in apa distilata, proces cunoscut si sub denumirea de electroliza.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Un alt beneficiu este acela ca argintul coloidal a fost recunoscut a fi un antibiotic natural foarte puternic. Cercetarile au aratat ca functioneaza actionand ca un catalizator, prin dezactivarea bacteriilor unicelulare, ciupercilor si virusilor. Argintul coloidal inhiba procesele respiratorii ale acestora, sufocandu-le, fara a dauna enzimelor umane, rezultand indepartarea cauzei bolii din organism. Tot acest argint are proprietatea de a intrerupe functiile biologice ale germenilor, ceea ce inseamna ca acestia nu se mai pot reproduce.
Istoricul argintului coloidal
Argintul coloidal este de foarte mult timp subiectul dezbaterilor aprinse din cercurile medicale. In secolul al 19 lea, argintul coloidal era folosit in mod preponderent pentru tratarea tuturor tipurilor de afectiuni, de la infectii ale pielii la raceli comune. Aceasta practica a continuat pana in anul 1983, cand FDA (Administratia de Alimente si Medicamente) a inceput lunga si dureroasa opresiune impotriva argintului medicinal. In prezent, FDA a inceput sa aprobe argintul medicinal, din ce in ce mai multe produse pe baza de argint coloidal aparand pe piata.
Beneficiile argintului coloidal
Argintul coloidal si-a castigat reputatia, prin desfaurarea a numeroase studii, de a fi capabil sa omoare peste 650 de micro-organisme. Totusi, trebuie sa fiti constienti ca acest lucru nu inseamna ca administrarea de argint coloidal va vindeca boli grave care sunt cauzate de acesti germeni. Organismul uman este un sistem foarte complex, care lucreaza cu o serie de medii si organisme diverse.
S-a demonstrat, pana in prezent, ca argintul coloidal poate fi eficient in lupta impotriva: acneei, SIDA, alergiilor, artritei, arsurilor, candidei, cistitei, diabetului, eczemelor, febrei ridicate, indigestiilor, infectiilor cu paraziti, psoriazisului, limbricilor si negilor. Poate fi un element important al trusei de prim ajutor, dar poate fi folosit si ca dezinfectant in casa, solutie pentru ingrijirea plantelor sau tonic facial.
Poate fi utilizat si intern, dar si extern. Administrat pe cale orala, se aplica picaturile de argint direct sub limba, sau poate fi pus in apa, plimbata prin gura timp de 30 de secunde si apoi bauta. Argintul coloidal poate fi folosit si extern, prin pulverizarea directa pe rani, taieturi, arsuri, infectii ale pielii sau acnee.
Sectorul industrial a descoperit si utilizeaza din ce in ce mai des caracteristicile si beneficiile argintului coloidal.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Statiile spatiale rusesti au inceput prin a se folosi de proprietatile argintului coloidal pentru a purifica apa si pentru a produce apa potabila reciclata.
Companiile care se ocupa cu intretinerea piscinelor au descoperit ca toate bacteriile pot fi anihilate cu ajutorul argintului coloidal.
Liderii industriei americane au descoperit avantajele argintului coloidal si le-au aplicat pentru a distruge bacteriile din sosete, lenjerie intima si echipamente sportive.
Industria producatoare de masini de spalat foloseste cu succes argintul coloidal pentru uciderea bacteriilor din hainele care intra la spalat.
Producatorii de recipiente pentru alimente au observat cu rapiditate avantajul folosirii argintului coloidal in producerea recipientilor, permitand o depozitare mai indelungata a alimentelor, fara a se strica.
Industria medicala inca utilizeaza argintul coloidal prin adaugarea in bandaje, pentru a se asigura ca nu vor aparea infectii si nu se vor dezvolta bacterii in interiorul ranii.
Industria incaltamintei si companiile pentru purificarea apei combina beneficiile argintului coloidal cu propriile produse, pentru a obtine produse destinate industriei militare, mai performante, dar si produse destinate publicului larg, dar mult mai sigure, care ne imbunatatesc stilul de viata.
Deoarece argintul este unul din elementele de baza necesare unei sanatati perfecte, argintul coloidal aduce beneficii sistemului imunitar, ajuta la tinerea la distanta a gripei si racelilor, combate infectiile si omoara virusii, permitand sanatatii sa infloreasca. Sub forma de supliment alimentar, argintul coloidal ajuta organismul prin intarirea sistemului imunitar si pastrarea unui echilibru care previne infectiile provocate de bacteria si de virusi.
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
Aceasta solutie coloidala de argint poate fi folosita de oricine, indiferent de varsta si de starea sanatate. Nu interactioneaza cu alte medicamente sau suplimente alimentare, neprezentand efecte adverse. De asemenea, argintul coloidal nu se depoziteaza in corpul uman. Organismul isi pastreaza partea de care are nevoie, surplusul eliminandu-se impreuna cu urina si toxinele din organism.
Pentru majoritatea afectiunilor mentionate in randurile de mai sus, se recomanda consumul a 15 ml pe zi (15 ml = 1 lingura), cu mentiunea a nu se inghiti direct, ci a fi trecuta prin zona de sub limba, locul unde se face cea mai buna absorbtie.
Argintul coloidal nu este un produs necunoscut in magazinele de specialitate din Romania, gasindu-se la preturi acceptabile, comparativ cu beneficiile aduse.

****************************************************

de stiut despre ceapa

CEAPA devine periculoasa daca nu este consumata imediat!!!
In 1919 cand gripa a ucis 40 milioane de oameni, un doctor vizita fermierii pentru a-i ajuta sa combata gripa. Multi dintre fermieri si familiile lor o contractasera si multi chiar murisera.
Doctorul a ajus la un fermier unde, spre surprinderea lui, toti membrii familiei erau sanatosi. Cand doctorul a intrebat fermierul ce facea el diferit de ceilalti, sotia lui a spus ca a pus o ceapa necuratata intr-un vas in fiecare camera a casei (si probabil pe vremea aceea casa avea doar 2 camere). Doctorul nu a crezut si a cerut una din cepe pentru a o analiza la microscop. Spre surprinderea lui a descoperit virusul gripei in ceapa. In mod evident aceasta a absorbit virusul pastrand familia sanatoasa.
Apoi, am auzit aceasta povestire de la coafeza mea din Arizona . Acum multi ani angajatii ei se imbolnaveau de gripa si la fel multi dintre clienti. In urmatorul an ea a pus cepe in boluri peste tot in salon. Spre surprinderea ei nici un angajat nu s-a mai imbolnavit. Treaba functioneaza! (si nu, nu fac afaceri cu ceapa)
Morala povestii este: cumparati cateva cepe si puneti-le in boluri in fiecare camera din casa. Daca lucrati la birou, puneti unu sub birou sau undeva pe un raft. Incercati si veti vedea. Noi am facut asta anul trecut si nimeni din casa nu s-a imbolnavit de gripa. Daca va ajuta pe voi si pe cei dragi sa nu va imbolnaviti, cu atat mai bine. Daca totusi faceti gripa, va fi o forma usoara. Oricum... ce aveti de pierdut? Doar cateva cepe!!!!
Acum... mai exista si un PS la aceasta poveste, trimis de o prietena din Oregon care de obicei imi trimite contributii la articolele pe tema sanatatii. Ea mi-a povestit urmatoarea experienta despre ceapa:
"Eu nu stiam despre povestea cu fermierul... dar stiu ca eu personal am facut pneumonie si am fost foarte bolnava. Am citit un articol care spunea sa tai o ceapa la ambele capete, sa pui unul din capete intr-o furculita si sa pui capatul infipt in furculita intr-un borcan gol... iar apoi sa pui borcanul langa patul pacientului peste noapte. Se spunea ca ceapa se innegreste peste noapte din cauza germenilor... si chiar asa s-a intamplat. Dimineata ceapa era un dezastru dar eu deja ma simteam mai bine.
Altceva ce am citit intr-un articol a fost ca atat ceapa cat si usturoiul distribuite prin camera au salvat pe multi de la ciuma neagra. Ele au multe proprietati antibacteriale si antiseptice."
Si acum inca o nota
CEPELE ABANDONATE DEVIN OTRAVITOARE
Am folosit o ceapa care fusese lasata in frigider. Uneori nu folosesc o ceapa intreaga odata, ci pastrez cealalta jumatate pentru mai tarziu.
Dupa ce am citit aceasta informatie mi-am schimbat parerea... si pe viitor voi cumpara cepe mai mici.
Am avut privilegiul sa vizitez Mullins Food Products, divizia de fabricare a maionezei. Mullins este mare si este detinuta de 11 frati si surori din familia Mullins. Prietena mea Jeanne este CEO acolo.
A venit vorba despre intoxicatii alimentare si am dorit sa le impartasesc ceea ce am aflat de la un chimist.
Tipul care ne-a condus in turul fabricii se numea Ed si era unul dintre frati. Ed este un expert in chimie si este implica in dezvoltarea formulei sosului. El a dezvoltat formula sosului si pt McDonald's
Deci retineti ca Ed este un magician al chimiei alimentare. In timpul vizitei cineva a intrebat daca chiar trebuie sa ne facem griji cu privire la maioneza. Oamenii intotdeauna sunt ingrijorati ca maioneza se va strica. Raspunsul lui Ed va va surprinde. El a spus ca toata maioneza produsa comercial este sigura.
"Nici macar nu trebuie pusa la frigider. Nu face nici un rau sa fie pusa, dar nu e neaparat necesar". El a explicat ca pH-ul maionezei este stabilit la o valoare la care bacteriile nu pot supravietui in mediul inconjurator. El a vorbit despre picnicul esential, cu bolul de salata de cartofi pe masa si cum toata lumea da vina pe maioneza cand cuiva ii este rau.
Ed spune ca atunci cand este raportata intoxicatia alimentara, primul lucru pe care il cerceteaza autoritatile este cand a mancat bolnavul ultima oara CEAPA si de unde au venit aceste cepe (din salata de cartofi?) Ed spune ca nu maioneza (atata timp cat nu e facuta in casa) este cea care se strica la aer. Cel mai probabil este ceapa iar daca nu ceapa, atunci CARTOFII.
El a explicat ca ceapa este o mare piata de desfacere pentru bacterii, in special ceapa negatita. Nu ar trebui niciodata sa pastrezi o bucata de ceapa taiata. Nu este sigura nici daca o pui intr-o punga etansa si o bagi la frigider.
Se contamineaza deja suficient doar prin faptul ca e taiata si sta la aer putina vreme, si poate deveni periculoasa pentru cine o ingereaza (asa ca, atentie sporita la ceapa care va este pusa in hotdog la meciurile de baseball!)
Ed spune ca daca iei partea de ceapa lasata si o gatesti nebuneste s-ar putea sa fii in regula... dar daca tai ceapa lasata ca sa o pui in sandwich iti cauti problemele cu lumanarea. Atat ceapa cat si cartofii fierti dintr-o salata de cartofi vor atrage si favoriza inmultirea bacteriilor mult mai repede decat orice maioneza preparata comercial.
Deci, cum suna asta ca noutate? Luati-o cum vreti. Eu (autorul) am de gand sa fiu foarte atent la ceapa de acum incolo. Din mai multe motive acord credubilitate unui chimist si unei companii care produce milioane de tone de maioneza pe an.
De asemenea, CAINII NU TREBUIE SA MANANCE NICIODATA CEAPA. Stomacul lor nu o poate metaboliza.
Deci, nu uitati ca este periculos sa tai o ceapa si sa o folosesti pentru gatit a doua zi.Devine otravitoare intr-o singura noapte si creeaza bacterii toxice care pot provoca infectii la stomac din cauza excesului de secretie de bila si chiar intoxicatii alimentare.

Vitamina C - bagheta magica a naturii

Descoperitori: James Lind, Szent Gyorgy (premiul Nobel). Ei au aratat ca vitamina C mareste capacitatea globulelor rosii de a fixa oxigenul din aer si de a-l transporta in celule.
Vitamina C accelereaza formarea anticorpilor si activitatea fagocitelor, care protejeaza corpul impotriva infectiilor. In respiratia celulara, vitamina C actioneaza in paralel cu vitamina B (mai multa forta vitala concentrata in mitocondrii sub forma de ATP, unde Fierul este intermediar). In acest sens participa la fixarea Fierului din hrana in corp.
Fierul are functie regulatoare la statia finala a metabolismului celular, in mitocondrii. Vitamina C are eficacitate sporita in prezenta fierului.
Oxigenul din aer distruge vitamina C. Cand nu face parte dintr-un complex biochimic, vitamina C se combina cu oxigenul (are afinitate la acesta) si se consuma. De aceea trebuie sa fim atenti la pregatirea alimentelor (suc, salate), ca acestea sa nu fie mult timp in contact cu aerul. Congelarea la temperaturi joase nu vatama vitamina C dar dupa decongelare alimentele trebuie consumate imediat, deoarece la congelare celulele crapa.
Tutunul distruge vitamina C. El blocheaza absorbtia O2 de catre hemoglobina din sange.
Vitamina C este un factor de crestere a oaselor, al formarii dintilor (in acest caz actioneaza impreuna cu Ca (calciu), P (fosfor), acidul silicic si vitamina D). Vitamina C participa la metabolismul colesterolului. Activeaza formarea substantelor de cimentare intercelulara si a colagenelor, care sunt proteine de sustinere si care se afla in piele, cartilagii, discuri intervertebrale, tesut conjunctiv, nervi, ligamente si in substanta proteica a oaselor.
Activeaza formarea corticosteroidelor in capsula suprarenala (important pentru reumatism). Favorizeaza reinnoirea sangelui.
Vitamina C se gaseste in corp acolo unde se desfasoara procese vitale: ficat, glande suprarenale, hipofiza, corpul luteum care furnizeaza femeii hormonii specifici.
Are rol de reglare si purificare. Mareste rezistenta la frig, accelereaza vindecarea ranilor, impiedica insolatiile (prin activarea respiratiei celulare si a sistemului de aparare).
Oboseala la volan se evita 3-5 ore luand 500-1000 mg vitamina C. Efectul incepe la 1/2 h de la administrare.
Vitamina C naturala este superioara vitaminei C sintetice. Primavara, intensificarea radiatiei ultraviolete stimuleaza activitatea tiroidei, care mareste metabolismul cu 15-20%; aceasta necesita un consum suplimentar de vitamina C. Astfel apare asa-zisa astenie de primavara. Se vor consuma in acest sens mai multe vitamine si minerale ca deobicei.
Produsele pe baza de vitanina C naturala de la CaliVita sunt: C 500, C 1000, C Plus, Lion Kids C Vitamin.
Totul despre preparatul natural Vitamina C(C 500, C 1000) Afectiuni si simptome in care actioneaza:Activitate fizica (stimulare) Adult 18-50 ani (preventiv) Afte Alcoolism Amigdalita Anticoncept. - comb. efecte neg. Antioxidant Astm bronsic Boala Crohn Circulatie periferica deficitara Convalescenta Cresterea rezistentei musculare Decalaj fus orar Dependenta de droguri (trat.) Dureri de gat Edeme Enduranta (rezistenta la efort)Epistaxis Fracturi Gripa, guturai, raceala, viroza Hemoptizie Hemoragii nazale Imunitate scazuta Infectii (prevenire) Infectii urinare Incaruntirea parului Lupus eritematos Paradontoza Persoana in varsta Picioare grele Rinita alergica Scorbut Scrasnit din dinti Sinuzita Tabagism Tromboflebita Tuse Ulcer varicos Varice Vase sange (fragilitate) Varsat de vant Zona Zoster
Prezentarea in detaliu a produsului
Vitamina C (acidul ascorbic) face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor solicitari fizice excesive se elimina in cantitati mari din organism. Din fericire, cercetarile recente au descoperit preparate cu absorbtie lenta (time released, efect retard) datorita carora vitamina C poste fi prezenta permanent in organism si isi va exercita efectul benefic pe o durata mare de timp.
Vitamina C a fost descoperita de catre savantul maghiar Szent Gyorgyi Albert. El a fost primul care reusite sa extraga din ardei Vitamina C si pentru aceasta descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astazi se pot procura usor si in tara noastra produsele cu Vitamina C obtinuta din surse naturale - atat din zarzavaturi cat si din citrice, sursa naturala principala constituind-o insa macesele. Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a demonstrat ca Vitamina C se poate administra profilactic si terapeutic in numeroase boli, de la banalul guturai pana la cancer.
Deficitul de Vitamina C conduce la aparitia scorbutului. Acidul ascorbic administrat in mod sustinut stimuleaza sistemul imunitar si creste rezistenta organismului fata de bolile infecto-contagioase. Participa la activarea multor sisteme enzimatice si are un rol important in respiratia celulara. Accelereaza vindecarea ranilor, regenerarea tesuturilor, participa la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor si oaselor, precum si la sinteza hormonilor cortico-suprarenalieni. Are efect antistres, faciliteaza absorbtia fierului si impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza maturarea globulelor rosii (hematiilor). Scade colesterolul sangvin si protejeaza organismul fata de substantele cancerigene. Creste si mentine randamentul fizic. In timpul suprasolicitarilor fizice creste necesarul de vitamina si din aceasta cauza se recomanda sportivilor un consum crescut inainte de competitii. La fel ca majoritatea vitaminelor, Vitamina C se descompune usor si este sensibila la lumina, caldura si vapori de apa. La depozitarea Vitaminei C trebuie sa avem in vedere toate acestea.
In preparatele de Vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se gaseste sub forma de poliascorbat, avand un efect prelungit fata de cel al acidului ascorbic simplu, obtinut pe cale sintetica.
Totul despre preparatul natural Lion Kids C Vitamin(Vitamina C pentru copii)
Afectiuni si simptome in care actioneaza:Copii 1-14 ani -dezoltare armonioasaApetit (crestere) - anorexie Crestere rez. musculara copii Imunitate scazuta
Prezentarea in detaliu a produsului
Lion Kids C Vitamin sunt tablete de mestecat pentru copii ce contin vitamina C obtinuta exclusiv din surse naturale. Tabletele sunt gustoase si au forma unor figurine de animale.
Vitamina C este o vitamina hidrosolubila (solubila in apa) si din aceasta cauza, in cazul unor solicitari fizice se elimina in cantitati mari din organism. Din fericire, cercetarile recente au descoperit preparatele cu absorbtie lenta (time released, efect retard) datorita carora vitamina C poate fi prezenta permanent in organism, exercitandu-si efectul benefic pe o durata mare de timp.
Vitamina C fortifica sistemul imunitar si intareste rezistenta organismului fata de bolile infectioase, raceala si gripa. Activeaza numeroase enzime si joaca un rol important in respiratia celulara. Vitamina C accelereaza procesul de vindecare a ranilor, ajutând la refacerea tesutului conjunctiv, are rol in dezvoltarea oaselor, colagenului si cartilajului. Vitamina C este vitala pentru sinteza hormonilor suprarenali. Asigura protectie impotriva stresului, ajuta la absorbtia fierului si, impreuna cu acidul folic si vitamina B12 stimuleaza formarea globulelor rosii. Imbunatateste capacitatile fizice. In timpul activitatilor care presupun solicitare si efort fizic, necesarul de vitamina C creste, astfel incat aceasta trebuie consumata in cantitati mai mari. Trebuie, de asemenea, consumata in cantitati crescute in timpul sezonului rece.

****************************************************

STRESUL
Stresul - Aspecte generale "Stresul – duşmanul invizibil al omului modern"
Dr. Teodor Sissea, medic de consiliere Hofigal

Dr. Teodor Sissea ne spune că stresul însumează toate fenomenele şi factorii care acţionează asupra noastră şi care, depăşind un anumit prag de suportabilitate, declanşează o stare de alarmă, un cod roşu specific. În momentul depistării surselor nocive de stres, o dată cu depăşirea pragului de suportabilitate, creierul răspunde cu o reacţie biologică care antrenează musculatura, aparatul digestiv, glandele suprarenale, aparatul cardiovascular, sistemul imunitar, pielea. Starea optimă de sănătate este stabilită de armonia existentă între „creierul emoţional” (sistemul limbic) şi neocortexul – creierul cognitiv. Dacă ponderea emoţiilor umane – anxietate, frică, teamă, bucurie etc. – nu poate fi susţinută de funcţiile gândirii atunci apare un dezechilibru care determină instalarea stresului. Cauzele externe ale stresului - poluarea, poluarea fonică, alimentele care conţin aditivi şi coloranţi şi cele interne, psihologice (ex.: cearta, divorţul, sarcinile de serviciu care nu pot fi duse la îndeplinire, despărţirea, boala) determină un dezechilibru în organismul uman. Simptome prin care se manifestă stresul sunt: creşterea frecvenţei respiratorii în vederea oxigenării ţesuturilor, creşterea tonusului muscular, creşterea frecvenţei cardiace, amplificarea activităţii metabolice la nivelul organelor excretorii.



Stresul - Influenţa asupra organismului
Există situaţii când stresul devine cronic şi prezintă anumite influenţe grave asupra organismului: poate fi accelerat procesul de îmbătrânire prin creşterea incidenţei îmbolnăvirilor prin boli cardiovasculare, scăderea drastică a capacităţii de apărare a organismului contra infecţiilor. La nivelul aparatului digestiv pot fi declanşate diverse afecţiuni precum ulcer, colon iritabil, poate declanşa creşterea în greutate şi instalarea obezităţii, sau chiar unele afecţiuni precum transpiraţie excesivă, leşin, cefalee, etc. Frecvenţa cardiacă creşte proporţional cu intensitatea perceperii stresului, apărând de asemenea şi o creştere a frecvenţei respiratorii. Există alimente cu potenţial antistres, ne spune Dr. Teodor Sissea, cum ar fi legumele şi fructele sau carnea slabă – vită, pui, peşte. Pentru evitarea instalării mai facile a unei dispoziţii stresante este bine de asemenea să nu consumăm produse care conţin grăsimi animale – kaiser, şuncă, slănină, cârnaţi – şi să preparăm sumar alimentele.

Stresul - Suplimentele alimentare naturale in combaterea stresului

Dintr-un tratament împotriva stresului nu pot lipsi suplimentele alimentare naturale. Spirulina (potenţial antioxidant şi regenerator tisular, creşte capacitatea de apărare a organismului şi îmbunătăţeşte reacţia la stres); uleiul de cătină are efect antioxidant şi conţinut ridicat de betacaroten, Reglacid şi Fiamarant tratează efectele stresului la nivel digestiv, reglează aciditatea gastrică, conţine un complex enzimatic care ajută tranzitul intestinal, protejează mucoasa gastrică, facilitează absorbţia de minerale la nivelul tubului digestiv); Coenzima Q10 din uleiul de cătină scade stresul oxidativ la nivel coronarian, creşte imunitatea. Ulei de peşte conţine Omega 3 şi Omega 6 care protejează activitatea sistemului nervos central, asigură o mai bună transmitere a influxului nervos şi ajută activitatea hepatică. Extractul gemoderivatelor din rozmarin acţionează asupra aparatului cardiovascular şi îmbunătăţeşte circulaţia la nivelul extremităţilor. Tinctură de usturoi este adjuvant în reglarea colesterolului dereglat de stres, iar Redigest apără ficatul de efectele stresului; Hofimun previne şi tratează efectele stresului infecţios. Dr. Teodor Sissea ne explică cum gemoderivatele din mlădiţe de rozmarin, din muguri de nuc, din seminţe de tuia şi din muguri de salcie atenuează efectele de la nivel neurovegetativ, reglează funcţiile hepatice şi acţionează ca diuretice.

****************************************************

Regulamentul site-ului, punctul 6!!!


Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Vin 26 Feb 2010, 3:07 pm, editata de 1 ori (Motiv : fuzionare postari)
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Lun 22 Feb 2010, 4:49 pm

DETOXIFIEREA ORGANISMULUI

Strategie in 10 pasi !
Inainte de a citi acest articol te rog sa-ti pui urmatoarea intrebare: sunt convinsa ca faci curat in casa saptamanal dar cand “ai facut curatenie” ultima data in corpul tau?

Iti voi oferi o strategie simpla care te va ajuta sa-ti detoxifici periodic organismul.
Acest articol se adreseaza celor care-si iubesc corpul si doresc sa-l protejeze.

Am conceput aceasta strategie in 10 pasi, primul pas fiind explicarea necesitatii eliminarii toxinelor din corpul nostru. Sunt sigura ca aceste randuri vor avea un impact puternic chiar si asupra celor care nu au reflectat niciodata asupra acestei probleme. Este necesar sa ne cunoastem corpul si pericolele la care este expus zilnic.


1. DETOXIFIEREA ESTE O NECESITATE PENTRU OMUL MODERN !

Este foarte important sa intelegi mecanismul acumularii toxinelor si efectele negative ale acestui fenomen pe care este greu sa-l evitam.
Mediul in care traim este supraincarcat de substante toxice care patrund in organism prin aerul inspirat, prin mancare si apa. Chiar si corpul nostru produce deseuri metabolice toxice care trebuie eliminate pentru a ne mentine sanatatea si fortele vitale. Corpul hranit corect elimina in mod natural aceste toxine prin plamani, piele, rinichi si intestinul gros(colon). Din nefericire, cu timpul, ca urmare a bolilor, obiceiurilor alimentare nesanatoase si a altor factori, depuratia organismului incetineste si toxinele se acumuleaza.
Exista cateva simptome care constituie semnale de alarma: depuneri pe limba, mirosul neplacutal gurii, dureri de cap, ameteli, somnolenta, apatie, oboseala, scaderea energiei, ganduri sumbre, iritabilitate, tensiune ridicata, balonari, probleme digestive.
Constipatia, depuratia insuficienta a intestinului provoaca o serie de afectiuni. Este trist dar adevarat ca organismul omului este un depozit de deseuri si toxine chiar daca aparent avem o stare buna de sanatate.
Vom expica in continuare acest aspect esential pentru sanatatea noastra. Din cauza alimentatiei gresite (cartofi prajiti, carne, mezeluri etc.) pe intestinul gros se formeaza o pelicula de materii fecale supranumita “zgura”. Aceste depuneri, in timp se pietrifica. Totodata in intestin au loc procese de putrefactie si fermentatie. Medicamentele contribuie de asemenea la “intoxicarea” corpului. Otravirea cu toxine intestinale este obstacolul esential spre longevitate. S-a dovedit ca intestinul “infundat” este cauza principala a aterosclerozei dar si a altor boli.
Colonul este organul cheie al sistemului digestiv in detoxifierea organismului. Colonul are si un rol important in absorbtia fluidelor si a vitaminelor esentiale. “Intoxicarea” intestinului gros influenteaza multe organe generind diverse probleme de sanatate: afectiuni ale stomacului, afectiuni tiroidiene, hepatice, afectiuni cardiace, pulmonare, afectiuni renale, afectiuni ale vezicii urinare si ale prostatei.

2. CARE ESTE CEA MAI BUNA PERIOADA PENTRU DETOXIFIERE ?

Detoxifierea se face periodic la fiecare schimbare de sezon sau cel putin la interval de 6 luni, primavara si toamna. Perioadele de post reprezinta ocazii foarte bune pentru detoxifiere

3. CIT DUREAZA DETOXIFIEREA ?

Pentru eliminarea deseurilor si toxinelor din organism este bine sa adopti citeva reguli simple (pe care le voi prezenta in continuare) pe o perioada de 7-20 de zile(1-3 saptamini)

4. IN CE CONSTA DETOXIFIEREA ?

In perioada detoxifierii este necesar sa ai vointa si sa respecti un regim alimentar strict bazat pe lichide, cruditati si produse naturiste special create in acest scop. Concomitent cu dieta se recomanda cateva masuri care vor desavarsi acest proces: mersul pe jos, masaj, sauna, reflexoterapie, sport.

5. PRECAUTII

Detoxifierea nesupravegheata de un medic nu se recomanda persoanelor care sufera de boli grave si in special de boli digestive(ulcere, colite, tumori intestinale, boli renale, pietre de dimensiuni mari la rinichi sau vezica biliara). Persoanele cu probleme grave de sanatate nu vor urma o cura de detoxifiere decat la recomandarea unui medic fitoterapeut si cu avizul medicului specialist.

6. CONDITIE OBLIGATORIE

Sa consumi 2-3 l de apa plata pe zi(cu inghitituri mici la interval de 10-15 minute)

7. ALIMENTE RECOMANDATE

[/color]

Consuma fructe crude sub forma de salate sau shakuri

* Consuma fructe uscate: stafide, smochine, curmale, caise
* Consuma cereale integrale, nuci, seminte(neprajite), alune(neprajite)
* Consuma legume crude(in special legume verzi) sub forma de salate sau oparite
* Consuma miere 1-2 lingurite pe zi(in loc de zahar)
* Consuma ceai verde in loc de cafea pentru energizare
* Consuma sucuri naturale(preparate in casa) si infuzii de plante
* Consuma ulei de masline presat la rece adaugat la salata de cruditati
* Consuma ocazional sana sau chefir(atentie la etichete, sa nu contine E-uri)

[color="#00007f"]8. ALIMENTE INTERZISE

* NU consuma alimente prajite
* NU consuma alimente conservate sau afumate
* Evita alimentele care contin E-uri(coloranti, conservanti si alti amelioratori)
* NU consuma carne si mezeluri
* NU consuma dulciuri(napolitane, biscuiti, prajituri, bomboane etc.)
* Nu consuma paine alba, pateuri, saleuri, spaghete si orice preparat pe baza de faina alba
* NU consuma: zahar rafinat, ulei rafinat, cafea, alcool si bauturi racoritoare sintetice
* Nu consuma apa de la robinet

9. SFATURI UTILE

* Bea in fiecare seara inainte de culcare si dimineata la sculare urmatoarea bautura: un pahar de apa plata cu sucul de la 1 jumatate de lamiie si 1 lingurita de miere
* Pentru detoxifierea vezicii biliare si a ficatului bea in fiecare dimineata pe stomacul gol: 1 lingura de ulei de masline virgin amestecat cu putin suc de lamiie(apoi stai 20-30 minute culcat pe partea dreapta). Am incercat aceasta metoda si efectele sunt extraordinare. Crizele de dischinezie biliara vor disparea definitiv.
* Exercitiile fizice, mersul activ stimuleaza sistemul cardiovascular si procesele metabolice in organism, intensificand functiile naturale de depuratie
* In perioda detoxifierii este posibil sa ai senzatii neplacute: dureri de cap, transpiratii mirositoare, scaune urite, iritatii ale pielii, stari de greata. Nu abandona ! Ai suficiente motive sa te bucuri ! Corpul tau va elimina toxinele si deseurile. Dupa cateva zile te vei simti minunat !
* Incearca cel putin 1 zi pe saptamina sa maninci numai “hrana vie”. Deci nu consuma mancare gatita ci numai alimente nutritive in stare naturala: fructe, legume, sucuri naturale, nuci, stafide, smochine, curmale, apa, infuzii de plante etc.

10. EFECTE MAXIME SI DETOXIFIERE PROFUNDA

* Pe parcursul perioadei de detoxifiere consuma produse naturiste special create pentru eliminarea toxinelor care se gasesc in magazinele specializate(tip Plafar) sau prin distribuitorii firmelor profilate pe nutritie.
* Daca ai vointa si doresti o detoxifiere mai profunda consuma “hrana vie” minim 7 zile

Corpul nostru este casa sufletului nostru si merita mai multa grija decit masina sau locuinta. Incepe chiar de astazi sa acorzi atentia pe care o merita acestui trup “fragil” de care vei avea nevoie toata viata !

***********************************************

Cum se tine o cura de detoxifiere corecta?

Oboseala nejustificata, insomnia, migrena, depresia, anxietatea, constipatia, lipsa de energie, balonarea, celulita, acneea, parul lipsit de stralucire, tenul tern pot fi cateva dintre semnalele prin care corpul ne anunta ca este intoxicat. De ce este importanta o cura de detoxifiere si cum se urmeaza ea corect?




Organismul nostru este bombardat de toxine

Sanatatea incepe din colon, sustin specialistii in nutritie si naturopatie. Un colon care functioneaza prost ne atentioneaza prin diverse semnale ca este depasit de toxinele acumulate in fiecare zi si ca trebuie sa-l ajutam urmand o cura de detoxifiere. "Organismul uman dispune de mecanisme naturale de detoxifiere: colonul, plamanii, ficatul, rinichii si pielea, insa acestea sunt depasite de cantitatea de toxine. In mod normal, omul in perioada sa de vanator-culegator nu avea nevoie de stimularea detoxifierii, aceasta facandu-se in mod natural, deoarece alimentele si mediul inconjurator nu erau poluate si dieta era naturala. De aceea, astazi omul trebuie sa sustina sistemul de detoxifiere. Daca acest sistem sa infunda cu resturi alimentare, toxinele neeliminate sunt repuse in circulatie in organism", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, daca nu reusim sa eliminam aceste toxine la timp, resturile alimentare se depun "in cutele peretilor intestinali si formeaza placa mucoida. Fibrele alimentare inlatura placa mucoida si restabilesc circulatia substantelor in organism", adauga specialistul.


De unde vin toxinele?

* Alimente toxice pline de E-uri (aditivi alimentari);
* Fructe si legume cu pesticide;
* Carnea cu hormoni;
* Medicamente;
* Droguri recreationale: tutun, cafea, alcool;
* Peste contaminat cu mercur;
* Apa de la robinet;
* Vasele din bucatarie: din aluminiu, cutiile de bere/suc;
* Plombe si vaccinuri;
* Produse cosmetice;
* Emisiile industriale, fumul instalatiilor de incalzire sau gazele de esapament.



Cand ai nevoie de o cura de detoxifiere?

Potrivit informatiilor prezentate in cartea sa recent lansata "Si noi ce mai mancam?", prof. dr. Mencinicopschi precizeaza ca exista cateva simptome care ne anunta ca avem nevoie de o cura de detoxifiere pentru a elimina toxinele din organism:

* stare de oboseala nejustificata;
* nivel scazut de energie;
* somnolenta, trezitul greu dimineata;
* stari depresive, anxietate, nervozitate, lipsa puterii de concentrare;
* materii fecale care au un miros puternic;
* depozite albicioase pe limba;
* pofta de dulciuri, pofta de alimente prajite, condimentate;
* indigestie frecventa, stari de voma sau greturi, balonari, tranzit lent, colon iritabil;
* supraponderalitate sau predispozitie la obezitate;
* unele afectiuni cronice: acnee, hemoroizi, psoriazis, constipatie, diabet, reumatism, artrita, cancer.
In ce consta cura de detoxifiere?

Ai la indemana trei metode naturale de detoxifiere a organismului:

* prin cresterea aportului de fibre in dieta;
* prin folosirea plantelor cu efect laxativ si depurativ;
* cu ajutorul masajului, bailor calde, saunei sau exercitiilor fizice.


Pe langa beneficiile aduse de ultima metoda, cea mai indicata este prima varianta. "Fibrele stimuleaza tranzitul intestinal si asigura o detoxifiere fiziologica a organismului. Ele au capacitate mare de retinere a apei. Ele se umfla cu apa, retinand o data cu apa si substantele toxice din tubul digestiv care apoi sunt eliminate prin fecale. Odata consumate, fibrele interactioneaza cu asimilarea grasimilor si zaharului la nivel intestinal, reducand nivelul colesterolului si al glicemiei. Ele confera senzatia de satietate rapid, cu un aport minim de calorii. De aceea, sunt recomandate in curele de slabire si pentru prevenirea obezitatii", explica prof. dr. Mencinicopschi.

Asadar, trebuie sa introduci in alimentatia ta mai multe fibre alimentare. Iata si alimentele care au un continut ridicat in fibre: cereale integrale, nuca de cocos uscata, drojdiile alimentare, fasole alba uscata, cafea macinata, smochine uscate, germeni de grau, prune uscate, faina de secara, migdale dulci, linte uscata, faina de soia, susan, seminte de in si psyllium, grau, faina integrala de grau, nuci de Brazilia, curmale uscate, paine integrala, arahide, zmeura, mure, fulgi de ovaz, stafide, mazare gatita, alune de padure, patrunjel crud, nuci.

De asemenea poti sa apelezi la un supliment alimentar cu amestec de fibre, plante si argila care regleaza digestia si tranzitul intestinal. Acesta trebuie sa contina:

* seminte de in care "au 40% fibre cu proprietati laxative, calmante, fiind recomandate in constipatie, iar datorita continutului ridicat in acizi grasi omega 3 au efect emolient, lubrifiant asupra colonului agresat de materiile fecale intarite", precizeaza prof. dr. Mencinicopschi;
* seminte de psyllium care sunt recunoscute ca tratament in constipatie, deoarece absorb si elimina substantele toxice;
* patrunjelul are actiune antiinfectioasa (limitand procesele inflamatoare), diuretica, depurativa, curatand corpul de toxine;
* chimenul, spune prof. dr. Mencinicopschi combate balonarea, fiind folosit ca adjuvant in enterocolite, trateaza anorexia, lipsa apetitului si este un bun diuretic, antiseptic;
* coriandrul stimuleaza secretia grastrointestinala, elimina gazele intestinale si trateaza parazitii intestinali;
* oregano este de ajutor in bolile biliare, gastrice, colici abdominale;
* argila previne gastrita, arsurile stomacale, ulcerul, parazitii intestinali, greata, starile de voma si elimina toxinele din organism.


Atentie la consumul de apa! Daca te decizi sa urmezi o cura de detoxifiere marind cantitatea de fibre ingerata este esential sa consumi 1,5 - 2 litri de apa pe zi, in caz contrar poti sa te constipi, deoarece fibrele au nevoie de apa pentru a retine substantele toxice din tractul digestiv. Pe langa apa, trebuie sa ai o alimentatie sanatoasa si sa faci miscare fizica, obiceiuri care trebuie pastrate si dupa terminarea curei. Specialistii sustin ca o prima cura de detoxifiere dureaza 3 luni, apoi putem sa facem anual cate o cura de intretinere de 1-2 luni.
Alimente permise si interzise in timpul curei de detoxifiere

Cred ca stii si tu ca daca vei continua sa consumi alimente procesate cu multi aditivi alimentari sau bauturi racoritoare nu te vei alege cu niciun beneficiu de pe urma curei de detoxifiere. Este momentul sa aplici cateva reguli de alimentatie sanatoasa care merita mentinute pe toata perioada vietii. Le stii cu siguranta pe cateva dintre ele, insa nu te-ai ambitionat suficient pana acum ca sa le si respecti!

Poti sa consumi

* fructe (crude, congelate, uscate, suc prosapat stors in casa);
* legume si leguminoase (crude, congelate, conservate in apa);
* orez brun si paste integrale;
* peste proaspat si congelat;
* seminte oleaginoase neprajite si nesarate (nuci, migdale, alune de padure, nuci caju, seminte dovleac, seminte de floarea soarelui, etc);
* iaurt simplu, chefir, sana;
* miere/zahar brun;
* condimente;
* ceaiuri din plante sau fructe;
* carne slaba (in cantitati moderate).


Nu poti sa consumi

* produse procesate care contin aditivi alimentari;
* prajeli;
* afumaturi;
* produsele fainoase preparate cu faina alba (paine, biscuiti, covrigei, patiserie, prajituri, paste);
* produse de tip fast-food;
* lactate cu continut ridicat de grasime;
* unt si margarina;
* dulciuri, in special cele din comert, dar poti sa folosesti mierea de albine si zaharul brun pentru indulcirea ceaiurilor;
* bauturi carbogazoase, inclusiv cele dietetice;
* alcool si cafea, dar poti sa inlocuiesti cafeaua cu ceaiul verde;
* sosuri pentru salate, maioneza, muraturi;
* cantitatea de sare trebuie redusa si inlocuita cu mirodenii.


De retinut! Este normal ca in primele zile de la inceperea curei de detoxifiere sa resimti un usor disconfort manifestat prin dureri de cap, balonare, crampe, mancarimi ale pielii care va disparea in cateva zile, de indata ce organismul se obisnuieste cu o dieta bogata in fibre si incepe sa elimine toxinele.


Sfatul specialistului

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare


"Un colon intoxicat, disfunctional, poate sta la originea ficatului obosit, durerilor articulare, psoriazisului, eczemelor sau migrenelor. Intoxicarea organismului isi pune amprenta nu doar asupra interiorului, ci si asupra exteriorului. Pielea iritata, lipsita de elasticitate, celulita, parul casant, fara stralucire sunt efectul unui colon bolnav. Acumularea de toxine in colon determina afectiuni la distanta. De aceea, iritarea unei regiuni din colon, din cauza acumularii de toxine se poate asocia cu simptome in alta parte a corpului. In acest fel se explica legatura dintre colon si ficatul obosit, durerile articulare, psoriazis, migrene, afectiuni respiratorii, afectiuni la nivelul ochilor si urechilor".


Sti de ce stomacul nu se auto-digera?


Toata lumea stie ca rolul stomacului este acela de a digera hrana, cu ajutorul sucurilor gastrice pe care le contine, care sunt in principal continute din acid.

Cum se face atunci ca aceste sucuri nu distrug si stomacul?

Stomacul este un organ gol pe dinauntru, cam de marimea unui pepene mare. Stomacul unui adult contine aproximativ 3 litri de lichid.

El este alcatuit din multe straturi, printre care:

Membrana seroasa - este stratul exterior, care le acopera pe celelalte straturi.

Doua straturi de muschi - ele constituie partea de mijloc a stomacului, care misca bolul alimentar in intestinul subtire.

Mucoasa - este stratul interior al stomacului, fabricat din celule specializate, inclusiv celule parietale, celule G si celule epiteliale.

De ce stomacul nu se auto-digera? Celulele parietale produc acid clorhidric, un acid tare, care ajuta la dezmembrarea mancarii. Acidul din stomac este atat de concentrat, incat daca ai pune o picatura de acid pe o bucata de lemn, ar trece prin ea.

Celulele G produc gastrina, un hormon care faciliteaza producerea de acid clorhidric pentru celulele parietale.

Stomacul este protejat de celulele apiteliale, care produc si secreta o solutie tare de bicarbonat, care captuseste mucoasa.

Bicarbonatul este o baza, care neutralizeaza acidul secretat de celulele parietale, rezultand sare si multa apa in urma reactiei.

Secretia continua de bicarbonat este principalul motiv pentru care nu are loc auto-digestia stomacului in mediul acid.

Unii oameni, care produc mai mult acid decat ar fi normal, fac ulcere gastrice, deoarece baza este incapabila sa neutralizeze intreaga cantitate de acid. Exista si bacterii specifice, precum Helicobacter pylori, care sunt responsabile pentru ulcer.

***********************************************

Regulamentul site-ului, punctul6!!!


Ultima editare efectuata de catre MihaelaT in Vin 26 Feb 2010, 3:09 pm, editata de 1 ori (Motiv : fuzionare postari)
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Mier 24 Feb 2010, 8:04 am

Secretele vitaminelor si mineralelor
Vitaminele si mineralele ne ajuta sa ne mentinem in forma, sa avem un corp sanatos si plin de energie. Le poti lua de la farmacie sau din piata, in forma lor naturala, din legume, fructe sau carne.
Vitamina A

Este esentiala in cresterea oaselor si a dintilor, pentru functionarea normala a retinei, pentru vazul de noapte. Previne bolile de ochi.

Surse naturale: ficat, morcovi, spanac, pepene galben, cartofi dulci, legume cu frunze verzi, morcovi, rosii.

Cand e utila? Cand vederea e diminuata, cand suferi cu tiroida sau ficatul, in perioadele de convalescenta si de definitivare a danturii.

Atentie! Se ia doar la recomandarea medicului. In sarcina poate produce malformatii.
Complexul B

Este esential pentru dezvoltarea si buna functionare a nervilor si muschilor, ajuta la asimilarea proteinelor si formarea globulelor rosii, mentine sanatatea pielii si a ochilor.

Surse naturale: cereale, varza murata, paste, nuci, lapte, oua, spanac, stevie, salata verde, pui, ton, alune, drojdie.

Cand e utila? Cand nu ai pofta de mancare, in depresie, cand ai crampe musculare, esti obosita, ai insomnii sau daca esti vegetariana.

Atentie! Creste pofta de mancare.
Vitamina C

Mareste rezistenta organismului la infectii, grabeste vindecarea ranilor, ajuta la formarea colagenului, mentine sanatatea oaselor, dintilor, vaselor de sange.

Surse naturale: macese, catina, citrice, pepeni, capsuni, piper verde, broccoli, varza, ceapa verde, muraturi, stafide.

Cand e utila? In perioadele de gripa, cand in alimentatie lisesc fructele si legumele, cand bebelusul nu este hranit la san, in cancere, hemoragii gingivale, dureri osoase.

Atentie! Se distruge prin fierbere indelungata. Pe timpul verii limiteaza innegrirea pielii.
Vitamina D

Are rol important in cresterea si rezistenta oaselor, ajuta la similarea calciului si fosforului.

Surse naturale: smantana, galbenus, lapte, peste.

Cand e utila? In perioadele de crestere sau inainte de instalarea menopauzei. Se ia in asociere cu calciu.

Atentie! Se pierde usor prin transpiratie. Nu este recomandata in sarcina sau alaptare.
Vitamina E

Antioxidant puternic, ajuta la formarea celulelor, in fertilitate si la intarzierea imbatranirii.

Surse naturale: paine din tarate, grau, uleiuri vegetale, carne, mazare, mei, patrunje, morcov, telina, unt, galbenus.

Cand este utila? In surmenaj si oboseala, in tratament cu antibiotice, in cazul bebelusilor nascuti prematur. Atentie! Este mai eficienta alturi de vitamina C si seleniu. Nu se ia odata cu fierul, ci numai dupa 8 ore.
Acid folic

Ajuta la buna functionare a celulelor si previne malformatiile congenitale

Surse naturale: ficat, portocale, alune, vinete, broccoli, spanac, urzici, peste.

Cand este utila? In sarcina si inainte, in perioadele de alaptare si in cea de crestere a copilului.

Atentie! Doza trebuie stabilita de medic.
Calciul

Ajuta la dezvolatrea oaselor si dintilor

Surse naturale: lapte, branza, sardine, migdale, broccoli, legume verzi.

Cand este utila? Inainte de menopauza, in stari de nervozitate, in crestere.

Atentie! E nevoie de o cantitate mai mare in sarcina si daca esti fumatoare.
Crom

Scade nevoia de dulce, ajuta la metabolismul grasimilor si la cresterea masei musculare.

Surse naturale: varza, stridii, ciuperci, carne, cereale integrale.

Cand este utila? In crestere si pentru sportivi, in dietel pentru slabit.

Atentie! Alimentatia bogata in fibre reduce absorbtia cromului.
Fier

Previne anemiile, mareste rezistenta la infectii.

Surse naturale: struguri, ficat, carne de pasare, peste, paste, fructe de mare, galbenus, nuci, cereale.

Cand este utila? Primavara si toamna, pentru a evita anemiile.

Atentie! Ceaiul negru sau verde impiedica absorbtia fierului.
Potasiu

Este necesar pentru crestere. Are rol in transmiterea impulsurilor nervoase si in contractia musculara.

Surse naturale: fucte si legume uscate, peste, cartofi, banane, carne slaba.

Cand este utila? In perioadele de crestere, convalesccenta sau daca munca se desfasoara la temperaturi inalte, ori suferi de crampe musculare.

Atentie! Se pierde usor prin transpiratie.
Magneziu

Reduce nervozitatea si contribuie la formarea oaselor.

Surse naturale: lapte, carne, fructe de mare, cereale, alune, banane, legume inchise la culoare.

Cand este utila? In starile de nervozitate si oboseala.

Atentie! Nu se ia seara, da agitatie.
Seleniu

E un antioxidant puternic, imbunatateste fertilitatea, previne unele forme de cancer, imbunatateste aspectul parului si unghiilor, combate matreata, previne imbatranirea prematura, sprijina sistemul imunitar.

Surse naturale: peste, carne, ficat, rinichi, cereale integrale, fructe de mare.

Cand este utila? Cand alimentatia e deficitara, daca porti bijuterii din argint sau platina, cand este vegetariana, sau postesti, cand ai o infectie, daca esti fumatoare sau consumatoare de alcool ori esti sportiva.

Atentie! O cantitate mai mare de 500 mg/zi poate fi o veritabila otrava pentru organism.
Zinc

Ajuta la refacerea ranilor, da energie, apara organismul de infectii, mareste fertilitatea, imbunatateste astectul pielii, parului si unghiilor, combate matreata.

Surse naturale: oua, carne rosie, scoici, cererale complete, fasole boabe, nuci.

Cand este utila? In timpul dietelor pentru slabit, in perioadele de gripa, pentru fertilitate.

Atentie! Se ia la cel putin o ora dupa cafea, altfel asimilarea va fi mult diminuata.
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Buburuza Mier 24 Feb 2010, 8:42 am

Ai acordul autorilor / detinatoilor de drepturi de copyright pentru publicarea acestor articole?
Buburuza
Buburuza
Senior
Senior

Numarul mesajelor : 793
Varsta : 56
Localizare : Pe langa...
Data de inscriere : 13/12/2008

http://www.buburuza.com/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Trateaza-te cu piper

Mesaj Scris de luminita_khader Joi 25 Feb 2010, 9:07 am

Piperul este regele condimentelor. In toata lumea se consuma anual tone de piper, de toate soiurile: negru, alb, rosu, cu bob rotund sau cu bob lung. Fructele piperului contin un alcaloid piperin cu un gust picant iute.

Insa el nu numai ca schimba radical gustul oricarui preparat, imprumutandu-i din savoarea inconfundabila, insa te poate ajuta si in tratarea urmatoarelor afectiuni:

# Indigestie
Ai mancat o masa copioasa insa acum simti ca stomacul tau sta cu susul in jos? Inghite 2-3 boabe de piper negru cu o ceasca de ceai de sunatoare. Iti va linisti stomacul in mai putin de un sfert de ora.

# Balonare
Ai probleme de tranzit intestinal insa nu te poti abtine sa nu consumi varza, vinete sau fasole? Iti poti linisti oarecum stomacul daca inghiti 4 boabe de piper negru si bei cu inghitituri mici o ceasca de ceai de marar.

# Sensibilitate crescuta la frig
Anotimpul rece se mentine ca un cosmar pentru tine? Nu si daca vreme de o saptamana, la fiecare masa, consumi 2 varfuri de cutit de praf de piper negru, macinat.

# Guturai
Ai reusit sa te alegi cu un guturai de toata frumusetea. Ei bine, vei scapa mult mai repede de el daca vei pune intr-o cana fierbinte de ceai de cimbrisor 2 varfuri de cutit de piper negru macinat. Bea acest ceai cu inghitituri mici si vei simti imediat efectele.

# Tuse
Tusesti de nu mai poti respira si te-ai saturat de siropuri si pastile. Pune la macerat 3 zile intr-o sticla de 0,5 litri de alcool 4 linguri de piper macinat. Din acest macerat ia o lingurita si amestec-o cu niste ceai. Ia inghitituri mici de cate ori simti ca o sa incepi o repriza de tuse. Efectul este cel de anesteziere a gatului si de calmare a lui.

# Astenie de primavara
Afara e frig, mohorat, iar tonusul tau este la pamant. Prepara-ti o omleta cu piper din belsug. Vei simti ca energia ta ajunge din nou la cote rezonabile.

# Reumatism
Articulatiile tale au devenit dureroase, odata cu scaderea temperaturilor de afara. Prepara-ti o tinctura din alcool si piper negru si maseaza-ti zonele dureroase. Piperul ajuta articulatiile, incalzindu-le si facandu-le mai elastice.

# Vitiligo
Pacientii cu deficienta de pigmentare se pot trata acum cu ajutorul unor substante extrase din piperul negru.

In timpul experientelor recente efectuate, oamenii de stiinta au studiat modul in care utilizarea alcaloidei numita piperin. S-a descoperit ca utilizarea piperinului reface si intensifica pigmentarea petelor albe ale pielii, dandu-i o nuanta maronie, deschisa.
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Joi 25 Feb 2010, 9:12 am

nu cred ca este nimic rau in asta cand este vorba de sanatatea noastra e bine sa fim informati tu ce zici?
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de SilviaDumitrescu Joi 25 Feb 2010, 9:45 am

Mai luminita_khader eu nu zic sa nu postezi, legat de legalite nu ma pronunt pentru ca nu stiu, poate o sa o faca Admina sau diada, dar observ ca tu deschizi subiect dupa subiect.
Nu crezi ca ar fi mai bine sa deschizi un topic daca vrei neaparat sa scrii undeva numai tu si sa nu sufoci forumul cu atatea noi subiecte deschise?
te rog sa cauti un titlu sugestiv pentru tot ce postezi tu si sa scrii acolo.
Va fi si mai usor de gasit si mai usor rasfoit

_________________
Vulpea batarana si pozele ei
Fiul cu ale lui poze
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
album picasa
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
SilviaDumitrescu
SilviaDumitrescu
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 12713
Localizare : Ploiesti
Data de inscriere : 21/05/2009

http://vulpebatranahandmade.blogspot.com/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de came_lia Joi 25 Feb 2010, 7:44 pm

Nu vreau sa sune aiurea, dar nu ma iau dupa texte copiate de pe net- nu zic, unele par sa contina adevaruri, dar le-am citit doar asa, informativ.

Iar pentru copyright- este o lege, a carei respectare nu dauneaza sanatatii!!!! off topic
came_lia
came_lia
Junior
Junior

feminin
Numarul mesajelor : 337
Varsta : 63
Localizare : Miercurea Ciuc
Data de inscriere : 04/10/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de leonutza69 Joi 25 Feb 2010, 11:22 pm

chiar daca au fost deja publicate poate sa fie o problema?..adica sant publicate, le citeste o gramada de lume, sant informatii ,nu sant scrise aici ca si o idee personala, nu s-a semnat ca si cum ar fii articolul ei.... peace
leonutza69
leonutza69
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 54
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Vin 26 Feb 2010, 10:42 am

da asa e iti multumesc leonutza 69 pt suport si eu m-am gandit sa fac un bine nici decum un rau ( eu sunt abonate la mai multe newslatere primesc tot felul de lucruri le citesc si care mi se par interesante si de stiut nu pot sa tin doar pt mine doresc sa afle si altele despre ele si ca fapt divers eu mai sunt membra si pe alte forumuri si le atasez si acolo dar nu mi s-a mai reprosat sau sa mi se aduca acuze pana acum )
pt toate membrele acestui forum le rog sa-mi spuna daca am facut un rau la cineva postand aceste articole pe care de altfel le citeste multa lume care are acces la ele si le transmit mai departe fie pe forumuri sau prietenelor si daca vret sau nu sa mai fiti informate si de ce nu sa postati si voi diferite subiecte despre sanatate
eu va doresc numai bine tuturor indiferent de opinia voastra kiss
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Vin 26 Feb 2010, 10:48 am

fara cuvinte doar atat Sad
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de leonutza69 Vin 26 Feb 2010, 11:43 am

sant curioasa oricum cum functioneaza de fapt chestia asta , pana unde ne putem " impinge" cu articolele....pe forum e plin de tot felul de chestii, burda,etc luate de la altii....este si sustinere pentru ca sincer vorbind nu vad nimic rau...asteptam un raspuns....tocmai ca sa nu gresim, pa si numai bine!


Ultima editare efectuata de catre leonuza69 in Vin 26 Feb 2010, 3:49 pm, editata de 1 ori (Motiv : corectare)
leonutza69
leonutza69
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 54
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de MihaelaT Vin 26 Feb 2010, 3:13 pm

Luminita, cred ca e mai bine sa pui link-ul de unde ai facut copy/paste si cine este interesat citeste si cine nu, asta este...
O jumatate de ora am tot mutat si fuzionat postari.

_________________
...de la croitorie la bucătărie
Clasa noastră



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
MihaelaT
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6756
Varsta : 48
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

https://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Sam 27 Feb 2010, 10:23 am

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] target="_blank" rel="nofollow">http://74.125.77.132/search?q=cache:Kigk8eIuV3QJ:www.eva.ro/sanatate/gastroenterologie/cum-se-tine-o-cura-de-detoxifiere-corecta-articol-29073.html+Cum+se+tine+o+cura+de+detoxifiere+corecta%3F&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro target="_blank" rel="nofollow">http://74.125.77.132/search?q=cache:6fyakaHh640J:www.voceavalcii.ro/print/8092+de+stiut+despre+ceapa&cd=1&hl=ro&ct=clnk&gl=ro target="_blank" rel="nofollow">http://74.125.77.132/search?q=cache:PZ2kXVyJHI4J:www.romanialibera.ro/a129175/cele-mai-sanatoase-11-alimente-pe-care-nu-le-consumam.html+cele+mai+sanatoase+11+alimente&cd=2&hl=ro&ct=clnk&gl=ro
acestea sunt linkurile articolelor pe care le-am postat le-am cautat sursa pe google deoarece aceste articole mi-au fost trimise de prietene prin e-mail fara a specifica sursa lor de aceea eu le-am copiat si le-am postat asa gandinduma ca e bine sa stiti si voi am spus desi poate ma repet nu vreau sa fac rau eu vreau sa fac bine iar daca nu se poate sa mai postez astfel de articole nu e nimic am unde sa la mai postez unde sunt intr-adevar apreciate Mihaela am crezut ca esti o fata mai deschisa sper sa nu ma fi inselat pupi
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de MihaelaT Sam 27 Feb 2010, 11:05 am

Luminita, cred ca m-ai inteles gresit. Nu ti-am spus sa nu postezi, chiar am citit o parte din postarile tale si sunt interesante, dar ai vazut ca ti s-a atras atentia sa pui sursa de unde le-ai luat. Am fuzionat postarile conform regulamentului...chiar daca asta nu place tuturor Embarassed
Prin faptul ca-mi fac treaba nu cred ca nu-s o persoana deschisa...acum, fiecare cum gandeste Sad
Leonutza, asa cum ai scris, pe forum sunt multe "chestii" copiate de peste tot, dar sunt postate cu link din ce am vazut eu.Nu zic 100% pentru ca e greu sa citesc chiar fiecare cuvant.
Se pot posta tot felul de sfaturi, curiozitati,...,dar postate unde trebuie altfel vor fi mutate, fuzionate,...sau in cel mai rau caz trimise la cos.
Nu se sterge nimic, decat dupa fuzionarea mesajelor si astfel unei utilizatoare îi scade numarul postarilor. Daca va uitati la mesajele fuzionate, jos este trecut cine a fuzionat.

_________________
...de la croitorie la bucătărie
Clasa noastră



Cititi Regulamentul!
[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]
MihaelaT
MihaelaT
Moderator global
Moderator global

feminin
Numarul mesajelor : 6756
Varsta : 48
Localizare : de la poalele Parangului
Data de inscriere : 29/10/2008

https://s202.photobucket.com/albums/aa161/ochi_verzi/lucru%20de%2

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de leonutza69 Sam 27 Feb 2010, 1:12 pm

am inteles acum, mersi flower
leonutza69
leonutza69
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 54
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Admina Dum 28 Feb 2010, 1:50 pm

Am primit pe mail acest articol si trebuia sa-l dau mai departe. wink Stiu, urasc spam-ul mult de tot, dar sunt informatii de bun simt, cu care sunt de acord in totalitate. Se refera la legatura dintre alimentatie si cancer, in diverse forme. Se refera la reducerea consumului de carne si limitarea lui la pui si peste. Nu stiu autorul sau de unde este preluat, nu era specificat in mail. zid O fi de la vreun congres, sau nu, iarasi nu stiu, dar nu ne invata de rau si am sa mai cau informatii pe net, in acesta directie, sa aiba fundament teoria.

"De necrezut", a exclamat profesorul francez Michel Boiron, presedintele fondator al congresului international al cancerului. "Scepticismul nostru este invins. Cifrele studiului EPIC (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition = Investigatia europeana prospectiva privind cancerul si alimentatia) sunt de necombatut. Legatura dintre cancer si alimentatie este edificata."
Desi nu e noua, ideea ca hrana joaca un rol decisiv in stoparea sau dezvoltarea tumorilor canceroase a fost multa vreme respinsa, minimalizata sau privita cu scepticism de lumea medicala occidentala. Cancerul era interpretat ca o boala in sine, declansata prin dereglarea necontrolata a unor celule. Un soi de "nebunie" organica. Din fericire, studiul EPIC vine cu concluzii de neclintit. Este cea mai mare ancheta realizata vreodata asupra relatiei dintre nutritie si cancer.. Studiile efectuate compara alimentatia si modul de viata a 500.000 de indivizi din tarile nordice si sudice ale Europei, unii dintre ei amatori de unt si de carnuri grase, ceilalti - consumatori de legume, fructe si untdelemn de masline. Incepand cu anul 1970, majoritatea subiectilor au fost urmariti fiecare in parte, in medie timp de cinci ani. Ultimele rezultate au fost publicate in iunie 2005 si comunicate oficial la congresul de la Paris . A fost primul studiu combinat si cu
prelevari de sange si ADN, stocate in banci biologice, pentru cercetarea indicilor nutritionali. Concluzia e clara: schimbarea regimului alimentar poate reduce frecventa cancerului.. Iata si cateva prescriptii importante rezultate din studiul EPIC..

Consumati cat mai multe fructe si legume
Persoanele care consuma in medie 35 de grame de fibre vegetale pe zi (sapte portii de fructe si de legume mancate pe intinderea unei zile) reduc riscul imbolnavirii de cancer cu 40%. Cifra creste, daca pe langa alimentatia vegetariana, veti fi atenti sa va si miscati. Mai ales cancerul intestinal si cel de colon sunt tinute in frau printr-o alimentatie adecvata combinata cu sport. "Marele progres al acestui studiu consta in faptul de-a arata ca riscul cancerului poate fi drastic redus prin cresterea consumului de fructe si de legume, principalele surse de fibre alimentare", spune profesorul Elio Riboli, responsabilul studiului EPIC, specialist mondial in probleme de nutritie si cancer.

Vegetalele: bariera impotriva cancerului de colon
Includeti in fiecare din mesele dvs. o leguma sau o salata si un fruct la desert. Care sunt cele mai indicate? Toate fructele contin combinatii de substante protectoare.. Pentru a beneficia de ele, variati culorile: dupa ce mancati un mar rosu, gustati o para aurie sau un strugure negru. La fel si in cazul legumelor: dupa o tomata rosie, consumati un broccoli verde sau o ridiche neagra. Cel mai adesea, principiile active care opresc cancerul sunt cuprinse chiar in colorantii din plante. Eficienta lor a fost constatata nu doar in cancerul de colon, ci si in cel de prostata, pancreas, plamani, esofag. Reduceti consumul de carne, mancati peste.
Se banuia de multa vreme ca excesul de carne nu este sanatos.. Studiul EPIC confirma si aceasta realitate. Analiza efectuata a grupat carnea in trei categorii: carne rosie, mezeluri si carne de pasare. Din prima grupa fac parte carnea de vita, vitel, porc, proaspata, tocata sau congelata. Din grupa a doua fac parte salamurile de porc sau vita, conservate in saramura, cu sau fara nitrati, afumaturile, carnea uscata sau conservata prin fierbere: jambonul, carnatii, pateul de ficat, crenvurstii etc... Pasarile au fost reprezentate de gasca si pui. Rezultatul: riscul de cancer colorectal e mult mai ridicat la consumatorii de carne si mezeluri. In schimb, nu exista nici o problema cu carnea de pasare, cu conditia sa nu fie din crescatorii. Ca solutie alternativa pentru carne se recomanda pestele, desi efectul lui protector n-a putut fi explicat pe deplin. Se presupune ca anumiti acizi grasi, prezenti in mare cantitate in uleiul de peste, inhiba
dezvoltarea tumorilor canceroase.

Leguminoase si cereale complete:
Grau, orz, ovaz, mei, secara, linte, fasole, soia, seminte de in si susan - "E timpul sa redescoperim cerealele si leguminoasele", ne indeamna studiul EPIC. "Bogatia lor in fibre participa, de asemenea, la prevenirea cancerului de colon. In sensul acesta, ar fi bine ca painea cotidiana sa fie inlocuita de sase portii de grau incoltit, consumat pe durata unei zile."
Unele leguminoase (mai ales soia) prezinta un alt atu: continutul lor bogat in fito-estrogeni. Femeile asiatice, care consuma multe leguminoase inca de la varsta copilariei, sunt mult mai putin atinse de cancerul de san. Ipoteza avansata: acesti micro-constituenti sunt capabili sa blocheze efectul estrogenilor asupra celulelor mamare. In schimb, o posibila cauza de aparitie a cancerului de san poate fi excesul de kilograme acumulate dupa menopauza...
In concluzie, puneti linte in toate salatele, mancati cu incredere soia, mancati cereale complete. Protejati-va intestinul si controlati-va greutatea..

Optati pentru o alimentatie variata
Decat sa mananci un anume aliment, mai bine consumi cate putin din toate... Si reduceti consumul de alcool. De fapt, ideea generala care s-a desprins la congresul de la Paris a fost ca nu exista atat alimente protectoare, cat un model alimentar preventiv, inspirat din modelul mediteranean. Si anume: legume stropite din belsug cu ulei de masline..
Un alt principiu recomandat priveste alimentele proaspete si crude, netrecute prin foc. Favorizati, deci, salatele de legume, condimentate cu ierburi aromate, si fructe de toate gusturile si culorile. Activitatea fizica reduce riscul cancerului de san

Miscare!

O a doua surpriza a congresului de la Paris a fost confirmarea prin studiu a incidentei deosebite pe care sportul, miscarea, o are in stoparea diverselor tipuri de cancer. Prin urmare, specialistii recomanda includerea lor in viata cotidiana. Nici o zi fara plimbare in aer liber, fara cateva minute de gimnastica sau de alergat. Miscarea reduce in proportie de 40% incidenta cancerului, mai ales de san si colon, de prostata, plamani si uter. Diminuarea riscurilor apare si la persoanele subtiri, care fac constant miscare. De unde ideea ca nici cei ce au o greutate normala nu sunt feriti de teribila maladie.
"Un studiu american a demonstrat ca densitatea sanului la mamografie se modifica radical dupa o ora de exercitiu fizic." Ti la fel, intreaga structura corporala. RODICA DEMIAN


Exista o planta anume pe care o preferati?

Eu recomand cu caldura ceaiul verde (mult), care ne protejeaza de cancer pe mai multe planuri.
Cercetatorii americani au descoperit faptul ca o substanta componenta a ceaiului verde poate "nimici" tumorile, privandu-le de hrana.
Da. Numele ei prescurtat este GCG. Ea inhiba dezvoltarea de noi vase sanguine. Nemaifiind alimentata cu sange, tumora moare. Dar rezultatele acestor studii indeamna la continuarea cercetarilor. De la experientele in eprubeta sau pe animale pana la studiile efectuate pe oameni e cale lunga.
Farmacia naturii: Ucigasii cancerului

- Varza
(si, in general, cruciferele)
Glucosinolatele, adevarate "pesticide naturale" protejeaza varza de agentii nocivi (bacterii, ciuperci). La oameni, ele activeaza enzima care previne cancerul (GTS). Fierbeti varza! In felul acesta, substantele protectoare sunt mai bine valorificate de organism.

- Strugurii
Resveratrol se numeste "medicamentul" anticancer din struguri, din zeama de struguri si din vin. Aceasta substanta stopeaza producerea infectiilor si calcifierea arterelor. Pentru frumusete: samburii (semintele) de struguri impiedica aparitia petelor de batranete.

- Rosiile
Licopenul este "multimedicamentul" natural pe care-l contin acestea. Un antioxidant care impiedica aparitia cancerului de pancreas, de intestin, de prostata, de plamani. Efectul este mai puternic daca rosiile sunt fierte.

- Cerealele
Seleniul este microelementul care mentine la "turatie maxima" o enzima ce impiedica dezvoltarea tumorilor. Se gaseste in graul si in grisul nerafinate industrial..

- Citricele
Vitamina C previne cancerul.. Cei care combina, de exemplu la micul dejun, felia de sunca cu un grapefruit pot preveni formarea nitrosaminelor cancerigene. In pielita alba a citricelor se gasesc bioflavonoidele care sporesc de 30 de ori efectul vitaminei C.

Inapoi la natura!

Fiecare om se poate apara si singur de cancer, dar trebuie sa o faca imediat. Iata ce recomanda specialistii:
Alcool cu masura:
- barbatii: maximum 2 pahare/zi;
- femeile: maximum 1 pahar/zi. Ideal: vinul rosu care contine resveratrol.
Carne putina: nu mai mult de 80 g/zi. Mai multa carne de pui sau peste, decat carne de miel sau de vita.. Carnea nu trebuie prajita prea tare si se consuma bucatile mai slabe.. Ideal: somonul, care contine acizi grasi Omega 3 si vitamina D.
Fara grasimi animale: inlocuiti-le cu grasimi vegetale, mai ales cu ulei de masline. El contine acizi grasi nesaturati si vitamina E, care ne protejeaza de cancer.
Sare, cu economie: maximum 6 g/zi. Inlocuiti-o cu mirodenii si verdeturi, bogate in substante anticancerigene.
Multe cereale si leguminoase: expertii recomanda 600-800 g/zi, impartite in 7 sau mai multe portii. Optati pentru produsele integrale. Consumati zilnic produse din soia: lapte, branza (tofu), iaurt etc...
Multe legume si fructe: zilnic, intre 400-800 g, impartite in 5-10 portii... Substante bioactive se gasesc mai ales in crucifere (varza, conopida, broccoli, gulie etc.) si in usturoi. Citricele contin vitamina C, la fel si merele (soiurile vechi), afinele, socul, caisele, morcovii.
Ceaiul verde: bautura ideala..
Zahar, aproape deloc: pentru ca ingrasa, iar supragreutatea sporeste riscul imbolnavirii de cancer. Inlocuiti-l cu miere! wink

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de leonutza69 Dum 28 Feb 2010, 8:43 pm

foarte interesant si multe din cele citite le stiam, in trecut eu si sotul meu am trecut pe la un dietolog de la care am invatat sa ne hranim cum trebuie, adica am avut o educatie alimentara.....din pacate daca nu faci miscare nu faci nimic, conteaza f. mult orice fel de activitate fizica, chiar si mersul pe jos...ca sa nu vb de bicicleta si alte...sala, sport, inot etc, multumim de articol!

intrebarea mea este, daca stie cineva sa-mi spuna...ceaiul verde e bun si pentru cei hipertensivi?
leonutza69
leonutza69
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 54
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Admina Dum 28 Feb 2010, 10:59 pm

Leonuta, stiu ca se accepta si cafeaua, in cantitati limitate (si tatal meu are probleme, desi le tine in frau cu medicatie, bea cafea dimineta). Teina din ceai e mult mai slaba si cea din ceaiul verde este mai diluata decat in ceaiul negru. Dar am gasit ca exista si ceaiuri verzi fara teina, cauta prin tipurile de ceai descrise AICI. Singura problema ar fi ca sunt mai rare si mai scumpe ceaiurile speciale, dar merita ca au un gust incomparabil fata de ceaiurile din plic. Si neavand teina merg baute in orice ora din zi sau seara. Uite ca am si gasit unul dintre cele care pot fi baute si de copii: AICI.
Eu sunt hipotensiva, acum mi-am facut un ceai negru si presimt ca o sa ma adoarma, asa am patit-o si dupa un ness tare; parca bausem ceai de tei.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de leonutza69 Dum 28 Feb 2010, 11:33 pm

multumesc mult,eu nu am probleme cu tensiunea, are sotul meu si e o problema de greutate, nu de alimentatie( sare, grasimi...etc) spusa asa nu ar avea sens, sotul meu este un fost sportiv care pana acum vreo 6 ani nu s-a prea uitat la ce mananca, in sensul ca e gurmand si crescut de o mama bucatareasa de meserie ( bucatareasa la spital)...eu l-am luat ca era deja destul de mare.In ultimii 5 ani am reusit sa mai coboram de greutate, am invatat sa mancam ce trebuie si cum trebuie...dar ultimul an a fost foarte stresant si ultimele 5 luni fara munca, numai stres si probleme...asta la cam dat peste cap si tensiunea care pana acum 6 lunii in ciuda greutatii nu s-a simtit acum a devenit cam mare,are pastilute, a inceput sa faca miscare, acum incepe si munca care o sa-l solicite fizic dar l-am invatat cu ceaiurile...orice ceai, seara un ceai calmant( fara teina) si obisnuia sa bea si cate un ceai verde pe zii chiar si rece...nu l-am mai lasat ca nu stiam daca poate.Acum m-am lamurit datorita tie, mersi!
leonutza69
leonutza69
Senior
Senior

feminin
Numarul mesajelor : 644
Varsta : 54
Localizare : fizic-Italia,suflet -Fagaras!
Data de inscriere : 12/01/2010

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Lun 01 Mar 2010, 11:04 am

Mihaela intr-adevar nu m-a inselat in privinta ta si vad ca esti o fata de nota 11 iti multumesc pt aprecieri si as dori sa ma ierti daca te-am jignit sau te-am suparat nu asta a fost intentia mea si dupa cum vezi am rectificat greselile si ma bucur sa vad ca au inceput si celelalte fete sa posteze articole despre sanatate . nu e nimic rau daca tu esti infgormat si ai timp sa transmiti mai departe celor care doresc sa stie ( sa fie informati) dar din divesre motive nu au timp si atunci noi le venim in ajutor . toate cele bune si o primavara frumoasa atat tie cat si forumistelor. kiss
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Admina Vin 26 Mar 2010, 10:11 am

Pentru depistarea cancerului de san se poate folosi Sonolastograful, cititi mai multe in link.

_________________
DOAR AZI, sa nu ma supar! Sa nu ma ingrijorez! Sa fiu recunoscator! Sa fiu bun cu ceilalti!

[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]

[Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link]

*Atelierul meu*


Admina
Admina
Administrator
Administrator

feminin
Numarul mesajelor : 8716
Localizare : aproape de tine:)
Data de inscriere : 16/10/2008

http://bylaly.blogspot.ro/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Giobsy Vin 26 Mar 2010, 11:41 am

Ce parere aveti despre vaccinul anti_HPV, pentru prevenirea cancerului de col uterin?
Din cate am citit, parerile sunt impartite, iar eu nu stiu ce sfat sa-i dau fiicei mele care are aproape 18 ani. Hotararea ii apartine, dar poate un sfat nu ar strica. Ne documentam amandoua de ceva timp, dar inca nu am ajuns la nici o concluzie.
Voi ce credeti?
Ce sfat ati da copilului vostru?
Giobsy
Giobsy
Atotcunoscător
Atotcunoscător

feminin
Numarul mesajelor : 2026
Varsta : 56
Localizare : Vatra Dornei
Data de inscriere : 25/05/2009

http://giobsysoulmade.wordpress.com/

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Mar 13 Apr 2010, 8:33 am

sincer, chiar nici eu nu stiu cum sa abordez aceasta problema deoarece fetita mea este inca prea micuta si nu m-am gandit dar cei care doresc sa afle mai multe despre metodele de prevenire a cancerului de col uterin se pot adresa medicului, pot accesa site-ul [Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] sau pot suna la numarul de telefon gratuit 0800 8 300 300.
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de luminita_khader Mar 13 Apr 2010, 8:51 am

Admina a scris:Pentru depistarea cancerului de san se poate folosi Sonolastograful, cititi mai multe in link.
tocmai mi-am adus aminte ca o prietena mi-a trimis mai demult cum se face examinarea pt a fi mereu ingarda si a depista la timp cancerul mamar
[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
luminita_khader
luminita_khader
Ucenic
Ucenic

Numarul mesajelor : 217
Localizare : BUCURESTI
Data de inscriere : 23/12/2009

Sus In jos

Sanatatea noastra - Cap 2 Empty Re: Sanatatea noastra - Cap 2

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 1 din 12 1, 2, 3 ... 10, 11, 12  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum


©Copyright Lucrudemana.com 2008-2019 | All Rights Reserved
FB