Probleme tehnice (masini de cusut) 4
+94
mariag
adii
Floren
Ileanaaa
petrina
cami13
alice07
mb_mihaela
marianaradoviciu
Andata
adrianad
xtine_bm
maravela lucia florina
Andante
geany
fiordaliso
anna_sandu
Butterfly_Amalia
Laura L.
diana_bucuresti
Dionisia
Gerlinde13
melinda2012
dademy
Rodica Varadi
lalox
Danutzaaa
jade84
crystyna_1226
cif2010
emilia-elena
ana500
Tony113
SilviaDumitrescu
Lauraconstantinescu
raluca_sibyll
barbu
Buburuza
Gabica
costica
floriflori
sogorici
carmensz
aurishta
radulescu clau
orhapetru
ema
monalisa
catalina szb
MINU72
criston84
cleobejan
guzgaramona
CarmenClaudia
Geta_63
gobelin
Steluzza
pyty
Adela Ispas
elutzamicutza
scoobbyy
zylv
ucine
urecheluminita
Andromee
cory74
Admina
sybex
sstanescu
ALICET
valentinadof
still.lacra
elvis1980
emmancita
cafeaculapte
Lady_lorelay
rosita
ddmn
danniela
tiana
roxytudor
martutzza
MihaelaT
croitoriehobby
anc@
i.xell
Indina
Maria A.
Diana19
mihaela_angela
ionelacazy
MagdaMarin
geo
Chirrox13
98 participanți
Pagina 3 din 12
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Probleme tehnice (masini de cusut) 4
Ajutor!!
sunt noua in ale croitoriei si noua pe forum, sper sa nu deranjez cu intrebarea mea...mi-am luat de curand o masina de cusut carrefour....problema este ca in cusatura nu se coase si ata din mosor, ata din bobina de jos...care ar fi problema? va rog, un raspuns... de 2 zile ma chinui si nu reusesc sa-i dau de cap...multumesc!

Andromee- helper
- Numarul mesajelor : 6
Localizare : Bucuresti
Data de inscriere : 04/06/2013
Pai
1.Sigur pus ata bine in mosorel?Din caate stiu eu e o penita mica prin care se trece ata
2.Ai agatat ata de jos cu ajutorul celei de sus.Trebuie sa tii de firul de la ac,si cu mana sa rotesti manual , sa cobori acul, si vei vedea ca agata ata de jos.
1.Sigur pus ata bine in mosorel?Din caate stiu eu e o penita mica prin care se trece ata
2.Ai agatat ata de jos cu ajutorul celei de sus.Trebuie sa tii de firul de la ac,si cu mana sa rotesti manual , sa cobori acul, si vei vedea ca agata ata de jos.
ALICET- Ucenic
- Numarul mesajelor : 150
Localizare : Sibiu
Data de inscriere : 22/05/2011
Alicet, ce draguta esti ca mi-ai raspuns si mie
Ata in mosorel era deja pusa, doar am inserat mosorelul in cutiuta de jos si am tras ata afara cu ajutorul acului,exact ca in instructiuni si cum ai descris tu,da. Acul a agatat-o, da, dar doar a tras-o in afara, atat. Trebuia sa se prinda cumva si ea de ac sau e ok lasata asa in afara?

Andromee- helper
La inceput pana-si ia avant
trebuie sa tii de amandoua.Si de ata care vine de la ac si cea din mosorel.N-au treaba una cu alta la inceput.Cea de jos sta in afara.
Da' inainte de asta, deschide usita de la mosorel , si manual, invarte de roata si uita-te daca ata de la ac face o bucla si agata ata de la mosorel .

Da' inainte de asta, deschide usita de la mosorel , si manual, invarte de roata si uita-te daca ata de la ac face o bucla si agata ata de la mosorel .
ALICET- Ucenic
Alicet, tocmai am facut cum ai spus si intr-adevar, ata de la ac NU agata ata de la mosorel
ce-i de facut?

Andromee- helper
Na, n-as zice ca stiu neaparat.Andromee a scris: Alicet, tocmai am facut cum ai spus si intr-adevar, ata de la ac NU agata ata de la mosorelce-i de facut?

Ai ifixat bine suveica in care sta mosorelul , in locasul special?
Poti face o poza la zona aia?Ac, transportor, mosorel?Poate ne dam seama mai usor.
Da' stai un pic.O agata totusi la inceput si o scoate afara, dupa care incepi sa cosi, si n-o mai agata?
ALICET- Ucenic
da, exact, dupa ce cos nu o mai agata. Am verificat mosorelul, e pus bine. am repetat pasii din instructiiuni de o mie de ori cu pusul atelor, dar degeaba, tot nu coase ata din mosorel.
Andromee- helper
Andromee, e posibil ca suveica sa nu faca miscarea (semi)circulara prin care agata ata de sus si face bucla in jurul mosorului. Suveica, atunci cand e impinsa in locasul ei, trebuie sa faca un clic - abia atunci e bine fixata.
rosita- Atotcunoscător
- Numarul mesajelor : 1744
Data de inscriere : 29/04/2010
probleme tehnice
Multumesc !!ALICET a scris:Am eu carticica de la Sanda.Nu e format electronic, dar pot sa-ti trimit niste poze cu ce te intereseaza.sstanescu a scris:off .....dar nici un mecanic pasionat... sa ne explice cum se regleaza tensiunea in fir.?? am o masina de cusut Sanda electrica si .... gresit .. nevasta-mea are masina ...si de cand a primit-o 10 ani tot aud ca e defecta ..... m-am enervat azi si am facut-o bucati ...am spalat-o , am uns-o si am constatat ca nici ea nu are habar cum se umbla cu ea .. mie imi zice ca ea a bagat ata si a cusut ... acu nu mai coase ..ba se opreste dupa 3 pasi ..mai nou aduna toata ata in bucle dedesupt si nu coase ... asa ca m-am hotarat sa cer ajutor .. nu gasesc o carte tehnica(daca are cineva pdf sau alt format as fii recunoscator)... de fapt, am gasit pe net dar cerea omu 100 ron ..asa ca am renunat.. de aceea va rog daca aveti o poza cu aranjarea(tensionarea) firului si cu reglajele de tensionare, aranjarea acului ...cu tesitura spre graifer(am inteles la masina asta graiferul este in spatele acului) .. cum trebuie sa fie urechile de la ac.. ma rog tot ce trebuie sa o pun in functiune si sa mearga normal .. va rog sa ma luminati .. Multumesc anticipat !!!
sstanescu- helper
- Numarul mesajelor : 3
Data de inscriere : 03/06/2013
Admina a scris:Nu inteleg cum merge instalatia produsa de tine, dar e ingenioasa. Felicitari pentru idee si executie!
Si eu am o pedala crapata de la o masina Pfaff si cred ca o sa fie nevoie de asa artificii, candva.
Am taiat un fir continuu si am pus mufe la ambele capete.Iar prin conectarea mufelor firul are iar continuitate.

Andromee, vezi si daca acul e bine fixat, poate e pus un pic mai sus si nu apuca sa traga si ata de jos.
emmancita- Atotcunoscător
-
Numarul mesajelor : 1578
Varsta : 50
Localizare : madrid
Data de inscriere : 02/10/2010
offf, nu reusesc nicicum..o sa incerc sa pun niste poze maine,daca tot nu-i dau de cap,poate ceva e in neregula cu traseele firelor

Andromee- helper
Vreau si eu sa vorbesc cu un administrator, pt ca se pare ca nu am voie sa postez linkuri externe in primele 7 zile de la inregistrare pe site. Nu mi s-au acceptat pozele pe site...si vreau sa imi rezolv problema
e vreun admin pe aici?pleaseee?

Andromee- helper
asteptam si eu ceva poze de la cineva..poate de la ALICET ..dar poate nu a putut posta... masina electrica de cusut SANDA ..ce va poze cu tensionarea corecta a firului ... cartea tehnica ... Multumesc din nou anticipat !
sstanescu- helper
Data de inscriere : 03/06/2013
Le-am pus in mesajul de pe privat.Daca mai ai nevoie de vreun detaliu, spune-mi si mai fac poze.
ALICET- Ucenic
Salutare fetelor ,sunt noua pe acest forum si am nevoie de ajutorul vostru .Am o problema la masina liniara care e juki .eu am reglat acul din surubelul ala din capul masinii sa cos un pic mai pe varf si acum se ridica piciorul doar 5 mm,prima data se ridica mult mai mult.poate stie careva ce trebuie sa ii fac .multumesc anticipat
urecheluminita- helper
-
Numarul mesajelor : 4
Varsta : 38
Localizare : piacenza
Data de inscriere : 15/05/2013
masina de cusut
Buna ziua!
Sunt de putin timp membru al acestui forum.Inca nu stiu exact cum functioneaza.
Vin cu intrebarea : masina de cusut face pauze la coasere (nu coase 2,3,4, pasi, sau chiar mai mult). CE POT SA FAC ? pentru a remedia problema?
va multumesc, cu tot respectul
Sunt de putin timp membru al acestui forum.Inca nu stiu exact cum functioneaza.
Vin cu intrebarea : masina de cusut face pauze la coasere (nu coase 2,3,4, pasi, sau chiar mai mult). CE POT SA FAC ? pentru a remedia problema?
va multumesc, cu tot respectul
ucine- helper
Localizare : Madrid S'ponia
Data de inscriere : 07/06/2013
Ucine,Pune un ac nou,si ai grija sa-l pozitionezi corect.
zylv- Expert
-
Numarul mesajelor : 880
Varsta : 51
Localizare : in centrul tarii
Data de inscriere : 15/02/2009
Buna! Si eu m-am confruntat cu aceeași problema, Ucine. Am schimbat acul si a mers, insa nu am rezolvat problema pentru cusatura pe lycra de exemplu, chiar daca pun ac ball point.
Buna seara !
Un vreau sa uit sa va multumesc penrtu amabilitate.
Acul l-am schimbat inainte sa incep lucru, (am scurtat 4 perechi de blugi).
A functionat binisor, dar spre sfarsit , a revenit problema.
Inca odata, multumesc pentru amabilitate
Un vreau sa uit sa va multumesc penrtu amabilitate.
Acul l-am schimbat inainte sa incep lucru, (am scurtat 4 perechi de blugi).
A functionat binisor, dar spre sfarsit , a revenit problema.
Inca odata, multumesc pentru amabilitate
ucine- helper
Mai schimba odata acul si incearca sa refaci traseul atelor.
Si bobina/sponul/mosorelul care a avut o tensiune a atei slaba la bobinare poate cauza probleme.
Si eu am avut aceasta problema la masina fratelui meu si am infilat corect masina si am schimbat acul,avea ac subtirel la pantaloni de doc unde avea si imbinari de 6 straturi de tesatura.
Neaparat sa fie de grosimea buna.
Si bobina/sponul/mosorelul care a avut o tensiune a atei slaba la bobinare poate cauza probleme.

Si eu am avut aceasta problema la masina fratelui meu si am infilat corect masina si am schimbat acul,avea ac subtirel la pantaloni de doc unde avea si imbinari de 6 straturi de tesatura.
Neaparat sa fie de grosimea buna.

Buna ziua!
D-na Magda, acul are o grosime de " 100 " . Este posibil ca ata la bobinarea mosorelului de jos, sa niu fi fost suficient tensata. (daca un ma exprim corect asupra termenilor tehnici,imi cer scuze. (eu sunt barbat, am alta profesie si rare ori execut asemenea lucrari.))
In tot cazul , apreciez si multumesc cu respect pentru ajutor.
E. Nicu
D-na Magda, acul are o grosime de " 100 " . Este posibil ca ata la bobinarea mosorelului de jos, sa niu fi fost suficient tensata. (daca un ma exprim corect asupra termenilor tehnici,imi cer scuze. (eu sunt barbat, am alta profesie si rare ori execut asemenea lucrari.))
In tot cazul , apreciez si multumesc cu respect pentru ajutor.
E. Nicu
ucine- helper
Of, a venit si randul meu sa scriu ceva aici, din pacate. 
Masina mea liniara (Brother BM3500) a inceput sa imi faca probleme la butoniere. Are butoniera in 4 pasi, iar problema este urmatoarea: pasul 1 il face bine, pasul 2 il face bine, iar la pasul 3 (latura scurta a butonierei, cea de la departare cum te uiti la ac) impunge stanga-dreapta cum e si normal DAR nu se formeaza cusatura, iar daca insist la pedala, imi incurca ata pe dedesubt si se blocheaza. Uneori aceasta chestie mi se intampla si la pasul 4. Apoi daca scot cocolosul si re-infilez masina si o iau de la capat, pare sa mearga ok. Pana la urmatoarea butoniera, unde iar o ia cu pasul 3 fara formarea cusaturii si tot asa
. Am incercat toate felurile de ace, de ate, de reinfilat, toate cusaturile masinii merg bine, numai la butoniera face asa. Ce naiba are?
((
Incep sa ma gandesc serios ca pe langa industriala sa imi iau si o casnica buna de facut butoniere intr-un singur pas.

Masina mea liniara (Brother BM3500) a inceput sa imi faca probleme la butoniere. Are butoniera in 4 pasi, iar problema este urmatoarea: pasul 1 il face bine, pasul 2 il face bine, iar la pasul 3 (latura scurta a butonierei, cea de la departare cum te uiti la ac) impunge stanga-dreapta cum e si normal DAR nu se formeaza cusatura, iar daca insist la pedala, imi incurca ata pe dedesubt si se blocheaza. Uneori aceasta chestie mi se intampla si la pasul 4. Apoi daca scot cocolosul si re-infilez masina si o iau de la capat, pare sa mearga ok. Pana la urmatoarea butoniera, unde iar o ia cu pasul 3 fara formarea cusaturii si tot asa

Incep sa ma gandesc serios ca pe langa industriala sa imi iau si o casnica buna de facut butoniere intr-un singur pas.
Buna,
am cumparat de curand o masina de cusut brother cs100. Nu este noua, dar pana acum sunt multumita de ea...de fapt imi camprind urechile. Are dispozitiv de bagat ata in ac, da nu stiu cum sa il folosesc. Face butoniere in 4 pasi da nici astea nu stiu cum sa le fac, mai am si 3 accesorii care habar nu am ce sunt. Va rog sa ma luminati si pe mine... Si cusatura ascunsa cum se face...adica eu am gasit programul, da se vede ata cand cos...
Astea sunt accesoriile:
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]]cket.com/albums/n598/adela82/DSCF0041_zps01fc5d40.jpg[/img][/url][/url]
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/url]
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0045_zpsa14dfc75.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si asta e masina de cusut
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0046_zps67ea2db2.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
am cumparat de curand o masina de cusut brother cs100. Nu este noua, dar pana acum sunt multumita de ea...de fapt imi camprind urechile. Are dispozitiv de bagat ata in ac, da nu stiu cum sa il folosesc. Face butoniere in 4 pasi da nici astea nu stiu cum sa le fac, mai am si 3 accesorii care habar nu am ce sunt. Va rog sa ma luminati si pe mine... Si cusatura ascunsa cum se face...adica eu am gasit programul, da se vede ata cand cos...
Astea sunt accesoriile:
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]]cket.com/albums/n598/adela82/DSCF0041_zps01fc5d40.jpg[/img][/url][/url]
[url=[Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine][/url]
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0045_zpsa14dfc75.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
si asta e masina de cusut
[url=[url=https://s1141.photobucket.com/user/adela82/media/DSCF0046_zps67ea2db2.jpg.html][Trebuie sa fiti înscris şi conectat pentru a vedea această imagine]
Adela Ispas- Ucenic
- Numarul mesajelor : 120
Localizare : reghin
Data de inscriere : 09/07/2010
Adela, sa o stapanesti sanatoasa! primul accesoriu e piciorusul ptr butoniere, al 2lea e piciorusul ptr cusut nasturi iar ultimul e piciorus ptr fermoar. Poti cauta tutoriale pe youtube sa vezi cum se folosesc. O zi buna!
i.xell- Senior
-
Numarul mesajelor : 611
Localizare : between cities
Data de inscriere : 29/10/2010
Pagina 3 din 12 • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12

» Probleme tehnice (masini de cusut)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Masinile noastre de cusut (5)
» Probleme tehnice (masini de cusut) 5
» Probleme tehnice (masini de cusut) 2
» Probleme tehnice (masini de cusut) 3
» Masinile noastre de cusut (5)
Pagina 3 din 12
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
» Ne bem cafeaua împreuna (44)
» Ornamente de Craciun - 6
» Lumanari sculptate manual
» Frivolite - cap 7
» Scoala de croitorie (15)
» Pirogravura
» Despre noi
» Bijuterii lut polimeric (fimo, cernit, etc) -34
» Mobilier homemade (2)
» Totul despre ÜBERdeck - masina de acoperire
» Hyundai 668
» Saluri, fulare, esarfe crosetate X
» Posete,genti si accesorii (croitorie) Cap-X
» Din materiale reciclabile 6
» Constructie tipare lenjerie intima
» Florile din gradina mea(2)
» Modelaj din lut
» Rochie banchet
» Triplock(overlock); totul despre surfilare(6)